|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
ja czekam do niedzieli - wtedy mam wizytę i jak przychodzę w niedziele to zamawiam wszystko po kolei najpierw wózek potem łóżeczko - już chce to mieć bo jak myśle że to zaraz 7 miesiąc a ja nie mam nic, to cóż, spda mi poczucie bezpieczeństwa do zera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]()
![]() |
#2883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz, po traumie porodówki (nie porodu!, tylko po pobycie na porodówce ![]() ![]() Najlepiej zapytać, co musisz mieć w szpitalu, bo w każdym dają coś innego albo własnie - nie dają nic ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-24 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was. Kapukat w niedzielę masz wizytę? Zdziwiłam się. Ja dziś zaszalałam w Pepco. Są tam naprawdę fajne ciuszki w fajnych cenach. Mam dwie koszulki, jeden polarowy sweterek (fakt że jest na 6 miesięcy hehe ale cóż, później się przyda), dwie pary skarpetek, jedną czapeczkę i jedne body
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
za szybko? ja to bym chciała żeby to stało już uporządkowane - wszystko na miejscu pochowane i poskładane...a skąd ja mam wiedzieć kiedy urodzę? może mi się przeciągnąć o tydzień a mogę urodzić przed terminem i co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Maluszek wierci sie niesamowicie od 16 tc i wyglada, ze bedzie takki ruchliwy jak jego siostra ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31811066]O jejku, współczuję z tą bluzką... Rodzinom, w których dochód przekracza rocznie 85 tys. zł, becikowe nie będzie przysługiwało + trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że od 10 tc przebywało się pod opieką. A co do snów, mi się ostatnio śnią same realistyczne rzeczy, wcale nie miłe. To chyba gorsze od tych horrorów ![]() Przynajmniej w Polsce jest becikowe.... u nas zniesli kilka miesiecy temu ze wzgledu na tzw ciecia kryzysowe. W 2010 dostalam na Amelie 2500€ becikowego, a teraz 0. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja calkowicie zrezygnowalam z pracy dla dzieci, nie moglam miec ich naturalnie poniewaz przeszlam powazna operacje i jedynym wyjsciem bylo FIV ..... nie zamierzam tez wrócic do pracy w najblizszych 3 latach... Fakt faktem, ze równiez musze rezygnowac z wielu rzeczy jak np teraz...21 moj maz polecial na narty de Avoriaz(Alpy) na tydzien, a ja w domu z niunia i Martinkiem w brzuszku...i zaznaczam , ze jestem fanatyczka nart..no ale cóz...pocieszam sie, ze za rok pojade ![]() To nie takie straszne jak sie pozytywnie do niego nastawisz i zastosujesz wszystkie rady w szkole rodzenia. Ja urodzilam Amelie w 15 min , bóle i skurcze porodowe pojawily sie kilka godz wczesniej...no i musze sie pochwalic, ze w naszych szpitalach nie pozwala sie na wyczekiwanie z bólami wielogodzinne...dostaje sie epidural, oxytocyne na przyspieszenie i po wszystkim. Cytat:
Wózek mam po Amelce, który jeszcze czasami uzywam http://www.babycenterpekes.com/index.asp?d=100&idprod=28 92&id=68&idsub=234(3 w jednym, brazowy), i z którego jestem bardzo zadowolona. Mam dwa lózeczka i kolyske...wiec duzo wydatków mniej ...potem bede kupowac na biezaco i na ob izkac hna kolejne sezony co pozwala na zaoszczedzenie duzo kasy. ------------------------------------------------------------ Postaram sie zagladac minimum raz w tyg. na watek, bo jak juz wspomnialam, mam duzo zajec, zajmuje sie od rana do wieczora niespelna 20 miesiecznym dzieckiem, jezdzimy na zajecia na basen , do parku, na plac zabaw...te co maja dzieci wiedza ile czasu pochlaniaja te maluszki., a meza mam calymi dniami poza domem...w soboty i niedziele zarezerwowane wylacznie dla nas, rodziny i znajomych.
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2012-01-24 o 22:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
tak w niedziele bo ten doktor przyjeżdza z Dublina czy skądś i jest tylko raz w tygodniu
![]() ![]() zrobiłaś wielkie zakupy jak widzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie! U nas tez nie ma becikowego .. a macierzynski trwa tylko 6 tyg no chyba ze jest cesarka to wtedy 12tyg.
![]() |
#2891 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Popieram, bo w ostanich miesiacach i sily i checi nie ma...ja dla pierwszej córeczki pokój, ciuszki i cala reszte mialam na 3 miesiace przed porodem skompletowana wlacznie z torba do szpitala... potem tylko sobie otwieralam szafe, szuflady i zerkalam z usmiechem na twarzy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To są takie ciuchy, które dostajesz w szpitalu - paskudne i wielkie, ale mają tę zaletę, że codziennie prosisz o nowe i nic Cię nie obchodzi ![]() ![]() Wystarczy, że zapytasz w szpitalu, czy w swojej szkole rodzenia, jeżeli chodzisz przy tym szpitalu, w którym będziesz rodzić, czy gencjanują pępuszek - bo nie wszystkie szpitale to robią i co masz zabrać. Ja bardzo zachęcam do korzystania z tych paskudnych szpitalnych koszul, bo przychodzicie z maluszkiem do domku, kąpiesz siebie i maluszka, przebieracie się i już macie swoją, że tak powiem florę bakteryjną. Nie musisz nic specjalnego robić z tymi ciuchami ze szpitala, bo ich po prostu nie ma. Ja jakoś nie chciałam przenosić tych bakterii szpitalnych ze szpitala do domu, więc ograniczyłam się w szpitalu z garderobą do minimum. Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-24 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w sumie od pierwszego tyg. ciazy z Amelka juz nie pracowalam, doszlam do porozumienia z firma i poszlam na zasilek 2-letni platny z przerwa na 4 miesiace kiedy to placili mi macierzynski, potem wrócilam ponownie na zailek i ostatni wyplacili mi teraz, w styczniu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja z tych bardziej przesądnych i się bałam a teraz żałuje bo miałabym spokój a tak, wszystko na jedną chwilę trzeba będzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Zadomowienie
|
8ewus8, też zdecydowałam się na tą karuzelę http://allegro.pl/karuzelka-las-trop...055510830.html
Wydaje się najciekawsza dla dziecka. Hehe mnie już cieszy na samą myśl ![]() Wybrałam też już matę edukacyjną. Jest najciekawsza ze wszystkich ![]() http://allegro.pl/tiny-love-mata-int...038612612.html Teraz tylko muszę znaleźć jakąś fajną lampkę z projektorem np. nieba. Niestey na razie nic nie ma więc jeśli któraś z Was coś będzie widziała niech da znać. Cytat:
Kotku, a ja znowu pytanie odnośnie balonika. Jestem leniwa i nie chce mi się ćwiczyć mięśni Kegla. Ty napisałaś, że z balonikiem ćwiczenie tych mięśni jest prostsze niż tak na sucho. Myślisz, że mogę kupić sobie juz balonik i z nim, już teraz, ćwiczyć te mięśnie??? Czy tylko i wyłącznie to wchodzi w grę 3 tygodnie przed porodem??? Moja Natka daje właśnie czadu!!! Pierwszy raz czuję kopniaki powyżej pępka!!! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też myślę, że jak będziemy po wszystkim to się jakoś poukłada, teraz jest trochę ciężko. ![]() Już uciekam. Dobrej nocki życzę! Oglądaliśmy wycieczki, plaże będą mi się śniły... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zadomowienie
|
Ja juz spadam do lózka, bo mloda kolo 7 zrobi mi pobuke, a obowiazki to obowiazki...
Dobrej nocki zycze i do uslyszenia ![]()
![]() |
#2899 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Świetnie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Maksiu na pewno miał smarowany pępek fioletem, bo pamiętam, że miał fioletowy (nawet kiedyś Wam chyba załączałam takie zdjęcie z kąpieli ze szpitala, gdzie widać ten fioletowy kikucik), zakładałam mu swoje ubranka od pierwszego dnia i zupełnie sobie nie przypominam, żeby któreś z nas było tym pobrudzone... ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A z fioletem gencjany rzeczywiście żaden proszek nie ma szans ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Wtajemniczenie
|
Wreszcie wrzuciłam na pocztę obiecane dawno zdjęcie mojego brzuszyska
![]() I oglądnęłam zaległe... ![]() niunia, andzya, rosną, rosną brzuszki, nie da się zaprzeczyć ![]() begie, yyy... chyba mam większy ![]() ![]() Śliczne zdjęcia z sesji w tym samochodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |||
Zadomowienie
|
Bry
Mnie też ![]() Cytat:
Ostatnio mój znajomy był na takiej kontroli to oprócz dokumentacji, przebadania go to na wstępie wypytywali go jakie leki bierze, w jakich dawkach i ile razy dziennie. Miał zwolnienie na kręgosłup, ale akurat w trakcie kontroli miał jeszcze anginę, więc puścili go nie zabierając zasiłku. Cytat:
Cytat:
![]() Za matą się nie rozglądałam za to w ogóle. Moze od kogoś dostaniemy a jak nie to później się kupi. Jeśli chodzi o wyprawkę to ja powoli kompletuje. Już myślę, ze większość rzeczy mam, zostały największe rozmiarowo, bo nie mamy gdzie tego trzymać. Dla mnie do szpitala też już prawie wszystko, koszul jeszcze nie mam ![]() andzya musisz wypytać w swoim szpitalu co potrzebne. Na stronie mojego szpitala mam wszystko wypisane zarówno dla mamy jak i dla bobasa. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Wtajemniczenie
|
Kism ładniutki twój brzusio.Ja mam praktycznie taki sam
![]() Mogę powiedzieć,że się wyspałam dzisiaj.Młodego wziełam do siebie koło 5 rano.Wolę,żeby był przy mnie jak ma taki kaszel,bo u niego często jest zapalenie krtani,gdzie nic mu nie jest a nagle się dusi.Młody w brzuszku obudził mnie po 7.W ogóle muszę ich inaczej nazwać bo Filip od zawsze był "młody" a ten będzie "młodszy" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
A ja słyszałam o kontroli w ciąży. ale nie w sytuacji gdy się jest kilka dni na zwolnieniu.
Kism ładny brzuszek |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Raczkowanie
|
Cześć!
Cytat:
co do wyprawek do szpitala to ja też nie pamiętam żeby wszędzie była gencjana. Mała miała szpitalne ciuszki a w domu położna kazała mi przemywac pempuszek wódką. Było czysto a pempuszek się szybko zagoił. w szpitalu w którym ja rodzę dla dziecka potrzebny był tylko ręcznik. A dla mnie bielizna na zmiane i to wszystko. zabieram sie za sprzatanie. Miłego dnia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Wtajemniczenie
|
hehe, na zajęciach z ruskiego byłam - bo już dwa tygodnie opuściłam. cieszę się strasznie że już jestem bardziej mobilna
![]() Aha i Kism, ja też myślę, że powinnaś Ty prowadzić wątek. A ja spadam trochę się ogarnąć i może jakieś małe spacerro? Przyszły mi też nowe książki, więc mam co czytać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
no właśnie ja już w panikę wpadłam i chyba ubranka zacznę prać
#2909 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() E... Nie panikuj jeszcze, bo będziesz musiała je prać drugi raz... Jeszcze jest trochę czasu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.