|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Współczuję dziewczynom, które na wsparcie nie moga liczyc ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- ![]() MoniaHan ![]() Tikki fajne łózeczko ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-04 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
nowaken
![]() Mój nie ma jak pomagać, bo pracuje za długo. W sobotę też pracuje a w niedzielę chce odpocząć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moze przetrzymaj go dluzej wieczorem? albo zadbaj zeby w dzien dostawal wiecej bodzcow, sprobuj z zabawkami, moze juz go zainteresuje jak cos mu bedzie wisiec nad glowa czy jak pomachasz zabawka.... ja zauwazylam ze Jula jak miala 5-6 tyg i byla marudna to wlasnie z nudow ![]() ja ubieram w body na dlugi + rajstopki, ale u nas jeszcze raczej chlodno - nie ma upalow
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
Emigra ale pięknie Cię wita Maleństwo, już się nie moge doczekac jak moja Kajcia będzie się świadomie usmiechała!
Jak na razie musze się zadowolic Jej cudnymi minkami, które robi po karmieniu, jak zaczyna odpływac - wtedy usmiecha się, robi dziubka (tak jak w avatarku) i inne słodkie choc nieswiadome minki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zadomowienie
|
Monia
![]() Ja wczoraj ryczałam że nawet nie mamy kiedy się z Tż tak porządniej przytulić, tym bardziej że do dziś spał z nami. ![]() ![]() Tikki wwarto było czekać...łóżeczko rewelacyjne ![]() Evcia super mąż ![]() Mój ma umowę zlecenie więc o urlopie mógł pomarzyć, zwłaszcza ze jest jedynym ogarniętym pracownikiem i bez niego firma nie funkcjonuje. Póki ja mam macierzyński to daje mu się wyspac w nocy, chociaz jak mały marudzi dłużej to sam się budzi i go zabawia. Nowaken super, że kikut odpadł. ![]() Ja już po ściagnięciu szwów...nawet nie było tak źle jak myślałam no i na szczęście M dał radę nas zawieźć samochodkiem. Dziewczyny czy ból podczas karmienia to kiedyś przechodzi? staram się żeby synek dobrze łapał brodawkę, ale i tak boli...na szczęście produkcja działa na całego...bez wkładek laktacyjnych to ani rusz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że szwy już zdjęte i nie bolało (mnie bolało bardzo ![]() Co do karmienia to mnie boli do tej pory prawie przy każdym karmieniu, ale tylko chwilę - jak Kaja zasysa i bierze pierwszego łyka ![]() Dziewczyny siedzę jak na szpilkach, jedziemy niedługo z Kaja do lekarza. Martwi mnie ta żółtaczka, bo wciąż nie schodzi jej kolorek (już było lepiej, a wczoraj i dzis znów zółta na całego!), w razie czego biorę torbę do szpitala i jak coś to jedziemy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję z zabawkami... choć Oskar ma dopiero 2 tygodnie i ostatnio próbowałam i miał gdzieś zabawki, no ale może się coś zmieniło. Ja też ubieram na długo kaftanik + śpioszki ale rano to on jest aż gorący, bo u Nas duszno jest, a nie chcę na noc otwierać okna a i boję się jednak ubrać go na noc na krótko, bo w nocy jednak inaczej się odczuwa temperaturę. Cytat:
A właśnie czy Wasze dzieci zawsze odbijają po jedzeniu?? Ja czasem trzymam małego 20 min w pionie i nic. Odłożę do łóżeczka i po 10 min mamy ulewanie. Lena ![]() ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-05-04 o 10:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zadomowienie
|
Lenka trzymam kciuki żeby wszystko było ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czym go przykrywasz? bo niunia spi pod kocykiem, takim raczej cienszym i nie jest zgrzana... moze sprobuj po prostu zalozyc mu bodziaka na dl. rekaw i jakies cienkie bawelniane spodenki od pizamki czy cos w tym stylu... ja jak ubieralam nawet w cienkie bawelniane spioszki to jednak bylo jej juz zbyt cieplo - mimo ze u nas nie ma upalow.. probuj probuj a w koncu znajdziesz najlepszy sposob jak go teraz ubierac ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zadomowienie
|
My na noc zakładamy Małemu body na dlugi rękaw i skarpeteczki bo nóżki ma chłodne..i przykrywamy polarkowym cienkim kocykiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Rozeznanie
|
Hej!
Podczytywałam Was cały czas,ale jakoś weny nie miałam do pisania... Wczoraj była health visitor. I ważyła małego (bo ten niedojda lekarz w przychodni tego nie zrobił) i okazało się że waży już 5kg ![]() ![]() ![]() Wczoraj mieliśmy wizytę po 6tygodniach i lekarz mnie załamał... Ewidentnie miał w nosie pacjentów. chyba przez to że na urlop się szykował bo na biurku zobaczyłam formę o holiday. Wyobraźcie sobie że tak nie myślący był,że w książeczce przy pytaniu płec dziecka zaznaczył... dziewczynka!!! ![]() ![]() ![]() Jak z Młodym lepiej to ze mną gorzej... Mam skierowanie na badania krwi i USG pod kątem tarczycy.. Bo cały tydzień jestem nie do życia. Znowu mdleje i ciśnienie mi skacze. Wczoraj tyle co Julka do łóżeczka odłożyć zdążyłam to fajtłam. I teraz się boje trochę go nosić i w ogóle na ręce brać,żeby mu krzywdy jakiejś nie zrobić.. a no i pan H. wyskoczył mi. Jak przez całą ciąze nie mialam go to teraz jest ![]() Dostałam też te mini tabletki. I od wczoraj je biorę. A potem myślę czipa sobie wszczepić.. Albo spiralke wziąć (choc ponoć po niej okresy są zabójczo bolesne i mocne). Przez 5min miałam chęć na sterylizację,ale jakoś sama nie wiem.... no a teraz muszę już iść bo Julek się papu domaga.miałam tyle napisać,no;/ ale jak mi się uda to jeszcze napisze może dziś coś ![]()
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykrywam go cieńkim kocykiem. No muszę poeksperymentować z ubieraniem go na noc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |||||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U nas trzy raz w nocy karmienie,tzn liczac noc od polnocy do 7 rano. To jednak troche malo snu jak dla mnie,bo z tych 7 godz zostaje mi 4 godz czystego snu.Potem jeszcze maly spa,ale przy 2 latce w domu ja nie dalam rady,bo za glosno. Cytat:
![]() 7 godz snu wow! Tez tak chce ![]() Wspolczuje ci bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaz od wczoraj jest lepiej z okiem,masuje mu,przemywam. Cytat:
![]() U mnie wczoraj tez byla health visitor,ale nie wazyla,bo dopiero co byl wazony przez polozna.Teraz bedzie za dwa tyg i bedzie wazyc . Eryk skonczyl 2 tygodnie ![]() Jest coraz bystrzejszy,widac ze zaczyna go interesowac co jest dookola i coraz to nowe dzwieki wydaje.
![]() |
#2895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie tylko tak bola brodawki bardziej jak mam kryzys i mały ciagnie cyca co godzine. Na szczescie na razie zdarzylo sie to dwa razy przez caly dzien wiec da sie to przejsc.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-04 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Boli mnie za kazxdym razem,bo Maly łapie cycka jak kawał schaboszczaka i targa na boki jak dziki zwierz. Swoja drogą On lubi sobie "zjechac" na sam sutek ,a tu juz ja piszcze ![]() Z czasem piersi sie jednak hartuja, wiec bedzie dobrze Kochana...dbaj o siebie ,bo Julek chce miec zdrowa mame ![]() Cytat:
![]() ![]() Domyslam sie,ze z goscmi latwo nie jest. Czlowiek caly czas musi byc na chodzie i nawet nie ma kiedy odespac.. Moje dziecko po drzemce w wozku obudzilo sie w innym humorze. Na szczescie inny oznacza w tym wypadku lepszy ![]() ![]() Odlozony do lozeczka tak wysoko podnosil glowke na prostych raczkach, ze az bylismy w szoku ![]() ![]() Matko jak ja kocham jak Moje dziecko jest takie...grzeczne ![]() ![]() Emigra Julka jest przeslodka! ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Dzis u nas pogoda sie trochę popsuła, ale to dobrze bo sie troszke ochłodziło ![]() Moja Madziula przeszła wczoraj samą siebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o cierpliwość to też czasem ją tracę jak Madzia "gwiazdorzy" jak to mówi mój mąż i też sie denerwuję na Madzię ale mam potem wyrzuty sumienia że jestem złą matką...
#2899 |
Zakorzenienie
|
Asika, Zuza slodka
![]() Mravka, dziekuje w imieniu Juli ![]() ![]() My za to dzisiaj robimy probe ze spaniem w sypialni z mezem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
No my spacer mamy zaliczony bo się jakoś wypogodziło. Zakupy zrobione tylko muszę trochę mieszkanko ogarnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ze Młody w lepszym nastroju ![]() Najfajniejsze te bobasy jak śpia ![]()
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj naleśniki z serem na obiad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
a stanelam dzisiaj z mala na wadze i wazy ok 4700
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zadomowienie
|
a tak spimy
![]() wrzucilam więcej fotek i linki do filmików na maila ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
![]() u mnie jeszcze nie wiem co ... ale chyba odmroze bigos ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Mravka jak on glowe trzyma mocno ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prześliczne ![]() ![]() ![]() Wow, ale Robson urósł ![]() ![]() Normalnie u nas po jednym dniu przerwy znów wielka kupa ![]() ![]() ![]() Dziś u nas, podobnie jak u większości, nici ze spaceru, bo leje jak z cebra, wieje i grzmi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę że wiekszość ma problemy z facetami, ja miałam przez tydzień nawet nie cały tydzień ale powiedziałam że niech wybiera i dałam mu czas 2 godziny jak mu przeszkadzamy to sobie pójdziemy z domu i po dwóch godzinach jak ręką odjął mój mąż zaczął gotować sprząta itp. Nawet wczoraj była u nas moja koleżanka z pracy która jak odjeżdżała powiedziała że jest pod wrażeniem mojego męża. Tak więc terapia szokowa zadziałała. Wczoraj nawet mi się przysnęło przed telewizorem i Ania obudziła się na jedzenie to wziął ją nakarmił nie budząc mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.