|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Wczoraj spędziłam miły dzień z TŻ
![]() graliśmy wczoraj sobie w Little Big Planet 2 ale super ta gierka ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś chce mi się KAPUSTY!!!! Wiec idę przygotować kapuścianą zupkę i .. pyzy z kapustą ![]()
#2882 |
Zakorzenienie
|
Mi się dziś chce obiadku mamusi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moja mama co niedzielę robi taki obiad, od 30 lat ![]() i chce mi się bigosu, i z tego co wiem też akurat jakiś tam ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śnił mi sie mój nauczyciel z gimnazjum... Nie musze chyba mówic jaki charakter miał mój sen? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
Zmykam na obiadek mamusiowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
My też zaraz lecimy na obiadek do mamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Rozeznanie
|
Szczęściara
![]() ![]() Jak na razie jem drugie śniadanko- kanapeczki z razowca i serka Prezident z rzodkiewką. Boże jaka nuda... ![]() ![]()
#2887 |
Zakorzenienie
|
a my znów o jedzeniu
![]()
#2888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- najfajniejszy temat od ostatnich 4 miesiecy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie to już jest jakaś schizofrenia seksualna ![]() A potem mi sie śni nauczyciel, jakiś kolega z uczelni, jakiś obcy facet i tż ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
a mnie wczoraj cały dzień prawy jajnik bolał ..
![]() dziś z rana też troche.. my mamy postu jakieś 10 dni bo biorę ten gynalgin eh
#2891 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja zjadłam 2 naleśniki z serem i jogurtem owocowym i chyba się położę, bo głowa nie przestaje boleć. Boję się tylko, że po spaniu będzie jeszcze gorzej, bo zazwyczaj tak jest ![]() Zmierzyłam 3 raz ciśnienie i mam 108/68, puls 92 ![]() ![]() U was też jest tak zimno? U mnie na dworze jest 13 stopni, a w domu mam wrażenie, że nie dużo więcej ![]() ![]()
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
ale macie dobrze z tymi obiadami
![]() ja właśnie zabieram się za zupę na jutro i mielone na dziś ![]() byłam na dworzu, nie jest za ciepło ale świeci słońce i jest przyjemnie ![]() co do przytulanek - u nas zakaz całkowity ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() U mnie na uczelni wczoraj po raz pierwszy zauważyli brzuszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam dwie, bo nie od razu miałam założoną kartę ciąży. A miejsca mam na 10 wizyt ![]()
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Byłam wczoraj w Smyku. Tak sobie popatrzeć, bo narazie jeszcze nic nie kupuję. Dziewczyny, które pierwszy raz rodzą i mają jakieś schody do przebycia wychodząc z domku - zwracajcie uwagę na wagę wózka. Niektóre są tak ciężkie, że nie wyobrażam sobie zejście z półpiętra jakie mam u siebie trzymając w jednym ręku dziecko, w drugim taki wózek. Zaczynam się zastanawiać czy nie kupić od razu samej spacerówki, bo są zdecydowanie lżejsze, zwłaszcza że dzieciaczek urodzi się zimą. Widziałam, że w niektórych w spacerówkach można położyć dziecko. Co o tym sądzicie? Czy może to zły pomysł? |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mamy 2 piwnice więc cześć wózka na pewno tam będzie leżała na wózkach się nie znam więc nie pomogę ![]() ale ja chyba normalnie z gondolą będę kupować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogladam sobie wlasnie powtorke X-factor.. ![]() Kubuuuuś ![]()
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() My już po obiadku, TŻ sobie drzemie, a ja wpadłam zaspokoić moje uzależnienie od wizażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
Pochwalę się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Widziałam, że spacerówki mają opcję leżenia, dlatego się zaczęłam się zastanawiać. Chyba, że znajdę taki wózek wielofunkcyjny, który nie będzie aż taki ciężki. Po prostu wczoraj byłam w szoku jakie to są ciężary i zastanawiam się co tu zrobić. Jednak większość dnia będę sama i chciałabym być samowystarczalna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
U nas na szczęście problemu z wnoszeniem wózka nie będzie, bo mieszkamy w domu.
A jak będziemy jeździć do moich rodziców to jakoś damy radę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | ||
Raczkowanie
|
Witam się i ja po dłuższej przerwie - wczoraj zaczęliśmy 19 tydzień
![]() Co do listy wyprawkowej to ja sobie sporządziłam jakiś czas temu plik w excelu i od przyszłego miesiąca zaczynam kompletować - narazie zakończyliśmy przemblowanie w mieszkaniu i maluch ma już kupioną komodę i wygospodarowane pół szafy 3m na swoje potrzeby oraz kącik w naszej sypialni gdzie będzie stało łóżeczko. Moim zdaniem z ubranek na samym początku to najwygodniejsze dla malucha i dla nas będą pajacyki rozpinane po całości - więc w rozmiarze 56 i 62 będę je głównie kupowała - później przjdzie czas na bardziej złożoną garderobę. Sola1 ja też muszę się wybrać do smyka tego w centrum i pooglądać sobie - u mnie jest kwestia wtargania na 1 piętro - już tak kombinowałam że do mieszkania będę zabierała tylko gondolę a stelaż będę zostawiała w aucie pod blokiem. Coś muszę sobie wykombinować, bo nie wyobrażam sobie nawet zimą nie wyjść z dzieckiem choćby na chwilkę. Cytat:
To że Twoje posty pojawiają się z opóźnieniem nie jest uzależnione od sprzętu z jakiego je piszesz - tylko masz niewiele wiadomości napisanych pod tym nickiem i moderatorzy je sprawdzają przed opublikowaniem - czasem jest to w tym samym dniu a czasem dopiero następnego ![]() Cytat:
Nie mogę się doczekać zdjęć - ta czerwień mnie intryguje ![]() Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-06-03 o 14:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My rodzinnie i spokojnie dzień spędzamy, obiadek z McDonalda mieliśmy ![]() ![]() ![]() Ogólnie chłodna i dość nudna niedziela, ale przyjemna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mieszkam na parterze wiec chociaz tyle;p mam upatrzone 2 wozki (ale i tak zakupy bedziemy robic za kilka miesiecy bo jeszcze czas http://allegro.pl/raf-pol-wozek-feni...353890255.html http://allegro.pl/raf-pol-wozek-smar...365111201.html powiem Wam ze jak patrzylam na allegro to za 800-900 zl juz kupisz fajny wozek ![]() i takie pytanie lepsze sa kola pompowane czy piankowe? ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- a ja sie musze Wam pochwalic ze przez ostatnie kilka dni zaczelam sie odzywiac "zdrowiej" bez chipsow, kebabow itp itd i dzis rano wazylam juz 2kg mniej (61kg) ale wlasnie pije kawe mrozona z lodami;] wiec pewnie znowu kilogramy wroca;/ Edytowane przez Dojotka1987 Czas edycji: 2012-06-03 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
Kochane, jeśli chodzi o wózki to i tak i tak mamy spory wydatek przed sobą. Moja kuzynka miała problemy z kręgosłupem (podczas jednej z operacji uszkodzili jej nawet nerwy, rosła jedną stroną ciała, musiała być "rozciągana") i u niej sprawdził się wózek 3 w 1. zamiast gondoli dawała fotelik
![]() ![]() ![]() ![]() tu macie linki do dwóch wózków: http://allegro.pl/wozek-jedo-3w1-gon...394066937.html http://allegro.pl/wozki-dzieciece-wi...366469193.html naszego niestety nie ma na allegro, ale facet na giełdzie u nas często stoi i tam znaleźliśmy ten nasz ukochany wózek, chcemy go po ślubie kupić. Całe szczęście, facet ma sklep w gierałtowicach, więc mamy blisko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2908 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co się orientowałam to istotne dla mnie bedzie aby wózek (gondola ze spacerówką) posiadał: - pompowane koła - znacznie lepiej sobie poradzą z naszymi chodnikami i zaspami śniegu - minus że są ciężkie - przekładana rączka - początkowo w spacerówce dobrze widzieć co maluch robi, później jest już na tle ciekawy świata że chce sam obserwować przodem do kierunku jazdy - czasem idąc chodnikiem słońce świeci mauchowi prosto w oczka więc przełożenie rączki jest nieocenione - płynna regulacja oparcia w spacerówce w możliwością rozłożenia na płasko kiedy dziecko nam zaśnie - dobre amortyzatory - duży kosz na zakupy ![]() Fotelik mam zamiar kupić osobno ponieważ zazwyczaj foteliki w zestawach 3 w 1 słabo wychodzą w testach i nie są bezpieczne w razie ewenulanego wypadku. Podsumowując jeśli chodzi o wózki to zastanawiam się nad jakimś modelem Tako a jeśli chodzi o foteliki to zapewne będzie to jakiś model Maxi Cosi Ale się najadłam domowej tortilii mmmniam ![]() Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-06-03 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ból głowy pomału mija ![]() ![]()
"Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie.. " Nela - Kocham Cię Córeczko !! Edytowane przez Kasia_11_83 Czas edycji: 2012-06-03 o 16:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.