Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-02, 21:12   #2851
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Jaka tu dzisiaj cisza ..

Wpadłam tylko powiedziec ze postanowilsmy z TŻetem ze jednak pojedzie za granice .. rezygnujemy z mieszkania w Kielcach juz teraz i od lipca mieszkam u mamy .. do wrzesnia .. Prace mam 2 razy w tygodniu wiec dojezdzac bede.. Przyoszczedzimy troszke na mieszkaniu no i jeszcze TŻet przywiezie to co zarobi a to zawsze sie przyda na poczatku .. Tak bedzie najlepiej .. nie bede tam sama wiec i te 2 miesiace szybko zleca ..

Mam nadzieje ze nie bedziemy zalowaz tej decyzji .. jak narazie wszystko przemawia za wyjazdem

Na dzisiaj sie juz zegnam .. dobrej nocki

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 21:15   #2852
ausente
Zadomowienie

Witajcie.
Egzaminy napisane dziś. Koncert kolejny zaliczony . Trzeba dzidziusia przyzwyczajac do dobrej muzyki
A ta wyprawka...mnie przeraza.
Ech ...dzis sie dowiedzialam ze kolezanka jest w ciazy i jest w szpitalu bo miala krawienie a to dopiero 9 tydzien.Biedna.
Wiecie co... z tym TŻtem to mi sie nie uklada. Nie wiem czy nam sie uda.
Zdajcie jutro prosze za mnie etyke !!
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 07:21   #2853
landi0909
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziewczyny

Ja ciągle sama w domu z psem i ciągle w łóżku, dalej ruszyć się nie mogę
Mój Mati dziś wraca z rybek, a co najważniejsze - złowił kilka rybek wczoraj wieczorem dzwonił i się pochwalił że już złapał karpia i jesiotra 90-centymetrowego w nocy podobno też coś złowił więc będzie wyżerka, bo ja on przyrządzi jakąś rybkę to palce lizać...

ausente - jakby się tak dało, to zdałabym za Ciebie wszystko. Ja wiedzę szybko przyswajam więc szybko bym się nauczyła i bym pozdawała, żebyś miała chociaż chwilę odpoczynku
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 07:23   #2854
emylka86
Zakorzenienie

Dzień dobry z rana : )))
ja się zabieram za śniadanko i szykowanko... dziś idę na chrzciny : )

a swoją drogą fajnie, że wczoraj za dużo nie nagadałyście, nie miała wiele do nadrabiania : p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 07:24   #2855
aerien83
Zadomowienie

Heej kochane
Piszę póki mężuś śpi - tak się przyzwyczaiłam do poranków w Waszym towarzystwie więc siedzę z kawką i nadrobiłam, co trzeba.

Kupiłam wczoraj tę książkę, o którą Was pytałam: "Ciężarówką przez 9 miesięcy" - jest rewelacyjna i gorąco Wam polecam czytam od deski do deski bo bardzo ciekawa a przy tym nie nudna zupełnie inna niż wszystkie poradniki o ciąży z jakimi dotąd miałam do czynienia.

Co do list wyprawkowych, to nie przerażajcie się, że takie długie - to tak się wydaje, a gdy rozłożycie wydatki na każdy miesiąc, nie będzie takiego szoku finansowego. I też bym je jeszcze zweryfikowała.

DeKajka najważniejsze, że to wspólna i na pewno dogłębnie przemyślana decyzja. A z mamą, tak jak piszesz, nie będziesz chociaż sama. Z nami też A te tygodnie szybko zlecą, zobaczysz
ausente kciuki za etykę i za relacje z TŻ-tem.

Miłego dnia dziewczynki ja dziś z rodzinką cały dzień - jeszcze nie wiem jak go spędzimy, ale na pewno razem
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 08:03   #2856
meyka87
Raczkowanie

Witam z rana
Tz pojechał po jedzonko na śniadanko to mogłam szybko nadrobić
Nie wiem dlaczego odpisując na ipadzie moje wiadomości pojawiają się dopiero na drugi dzień a tak jest mi najwygodniej czytać, leżąc na kanapie eh co za głupie ustrojstwo.

Landi widzę, że ty też z okolic będziemy miały wspólne rozterki wybierając szpital

[QUOTE=Sola1;34443233]Na dole okienka po prawej stronie masz "cytuj" lub "wielocytuj"

Dziękuję za pomoc

miłej niedzieli dziewczęta
meyka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 08:23   #2857
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Ja dziś tylko na chwilkę, nie nadrabiam z rana Zaraz idę szykować jakieś ubrania, bo na 13:00 jedziemy na rocznicę Komunii, a przy tej zwariowanej pogodzie nie wiadomo było wczoraj wieczorem co i jak...Niby dziś trochę ładniej u nas, ale chyba i tak nie mogę iść w sukience, którą sobie kupiłam. I w czym ja pójdę, z tymi arbuzami zamiast piersi?
Całe szczęście, że obiad w restauracji, może przynajmniej dadzą coś dobrego

Cytat:
Napisane przez meyka87 Pokaż wiadomość
Landi widzę, że ty też z okolic będziemy miały wspólne rozterki wybierając szpital
A skąd Ty jesteś? Bo my z Landi, to praktycznie przez płot

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-03, 08:23   #2858
Kasia_11_83
Rozeznanie

Boże dziewczyny jaki miałam straszny wieczór i noc.. Od 18 bolała mnie głowa, więc koło 19 położyłam się do łóżka. Ból nie przechodził, wręcz przeciwnie, do tego zebrało mi się na wymioty i zwymiotowałam dwa razy. W nocy budziłam się co godzinę, cały czas bolała i nadal boli mnie głowa Nie wiem co jest grane.. A jestem sama w domu Mąż wraca dopiero jutro popołudniu. Nie wiem co mam myśleć?! Mdłości minęły mi w 12 tyg, jutro zaczynam 19 więc kawał czasu minęło Może się czymś zatrułam Jadłam w sumie leczo (własnoręcznie robione) i truskawki z takich "niepewnych" rzeczy
Teraz zjadłam owsiankę z bananem i piję kawę pół na pół Inka z rozpuszczalną z mlekiem. Może ten ból, bo wczoraj nie wypiłam kawy, a pije codziennie słabą lub 3w1?

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 08:34   #2859
landi0909
Zakorzenienie

A mierzyłaś ciśnienie? Bo to jest ten czas, kiedy może Ci się ujawnić zatrucie ciążowe ja mam duże prawdopodobieństwo, bo mam nadciśnienie i lekarz mi wytłumaczył, że jak zaczną się wymioty to biegiem do szpitala bo to może być stan przedrzucawkowy

a nie wydaje mi się, żebyś wymiotowała przez to, że nie wypiłaś kawy. Może po prostu miałaś chwilowe osłabienie, albo tak jak mówisz czymś się zatrułaś (ja np jakbym zjadła leczo to na bank wymiotuję - za dużo ciężkich jak dla mnie składników)

Magdaef - no z tego co wiem, ok. 13 ma zacząć u nas padać
No racja, my to po sąsiedzku klikamy

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-06-03 o 08:35
Stary 2012-06-03, 08:34   #2860
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny jaki miałam straszny wieczór i noc.. Od 18 bolała mnie głowa, więc koło 19 położyłam się do łóżka. Ból nie przechodził, wręcz przeciwnie, do tego zebrało mi się na wymioty i zwymiotowałam dwa razy. W nocy budziłam się co godzinę, cały czas bolała i nadal boli mnie głowa Nie wiem co jest grane.. A jestem sama w domu Mąż wraca dopiero jutro popołudniu. Nie wiem co mam myśleć?! Mdłości minęły mi w 12 tyg, jutro zaczynam 19 więc kawał czasu minęło Może się czymś zatrułam Jadłam w sumie leczo (własnoręcznie robione) i truskawki z takich "niepewnych" rzeczy
Teraz zjadłam owsiankę z bananem i piję kawę pół na pół Inka z rozpuszczalną z mlekiem. Może ten ból, bo wczoraj nie wypiłam kawy, a pije codziennie słabą lub 3w1?
kasiu mnie co dzien boli glowa, wczoraj mnie caly wieczor tak bolala ze masakra.a kawy nie pije wogoloe ostatnioo,l a przed ciążą to wypijałam z 4 siekiery sypane takie bez cukru i mleka.wiec mnie moze dlatego, czasem tak mnie boli ze az mi niedobrze mowilam lekarzowi mowil ze nie ma sie czym martwic.na twoim miejscu powiedzialaby,m lekarzowi,
hej wszystkim
dekajka najwazniejsze że to obgadaliście i ze to Wasza wspolna decyzjanajistotniejsze chyba jest to ze to pzreleci a wazne ze na poród bedzie jak co dwa miesiace czy trzy to nie az tak dlugo
ausente no coz nic ci nei doradze musisz obserwowaac twojego tżażycze zeby wam sie ulozylo
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 08:39   #2861
DeKajka
Zakorzenienie

Witam sie z dzidziusiem w niedzielny poranek
Maluszek odkad wstałam ciągle mnie podkopuje w podbrzusze ... Słodki jest

Moje sny mnie rozwalają .. śnił mi się Kubuś Wojewódzki . bardzo bardzo miły sen .. ale powiedzialam mu ze jestem w ciazy i cały czar prysł ..
To chyba przez wczorajszy X-factor

Dzisiaj na obiadek dłuuugo wyczekiwane młode ziemniaczki z koperkiem , mizeria i jajka sadzone ..
o jeeeee..

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

DeKajka najważniejsze, że to wspólna i na pewno dogłębnie przemyślana decyzja. A z mamą, tak jak piszesz, nie będziesz chociaż sama. Z nami też A te tygodnie szybko zlecą, zobaczysz

Miłego dnia dziewczynki ja dziś z rodzinką cały dzień - jeszcze nie wiem jak go spędzimy, ale na pewno razem
Dokładnie .. laptopa ja zabieram ... także moje kontakty z wami sie nie pogorszą .. A napewno bedzie mi raźniej ..

Tobie rowniez kochana milego dnia .. i zazdroszcze ze mozesz go spedzic z męzem .. Mój niestety dzisiaj do 19 pracuje ..

Cytat:
Jedyne co mi przychodzi do glowy patrzac na pobjawy typu ból główy i wymioty to problemy z cisnieniem ..
Ale dzisiaj juz lepiej mam nadzieje?

Na pamiątkę ...

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-06-03 o 08:41
Stary 2012-06-03, 08:45   #2862
Kasia_11_83
Rozeznanie

Kurcze zmieżyłam ciśnienie i mam 112/6o (kilka- niepamiętam), a puls 90. Więc chyba niskie?!

Stary 2012-06-03, 08:47   #2863
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze zmieżyłam ciśnienie i mam 112/6o (kilka- niepamiętam), a puls 90. Więc chyba niskie?!
napewno nie takie powinno byc

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-03, 08:51   #2864
landi0909
Zakorzenienie

No, niskie trochę. Ja to mam 140/80 najniższe aktualnie, potem skacze do 170/110. Dostałam Isoptin to mdlałam po nim. A potem dostałam relanium - i przez to trafiłam do szpitala (ciśnienie 90/60, 90/45, potem skok i sparaliżowane kończyny)... Z ciśnieniem niestety ciężko się żyje może jednak wypij słabą kawę albo trochę coca coli, żeby ciśnienie się unormowało i koniecznie powiedz o tym lekarzowi przy następnej wizycie

PS. Marzę o pulsie 90... ja mam minimum 120

Aaaa... a na izbie przyjęć babka mi powiedziała że moje ciśnienie mogą unormować papierosy... co to wogóle za lekarka!

Czas edycji: 2012-06-03 o 08:55
Stary 2012-06-03, 08:57   #2865
meyka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meyka87 Pokaż wiadomość
Magdaef dopiero teraz doczytalam, ze jestes z zabrza ja tez mozesz zdradzic co to za wspanialy lekarz?
Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość

A skąd Ty jesteś? Bo my z Landi, to praktycznie przez płot
Z Zabrza
pisałam wcześniej, ale jak odpowiadam na ipadzie to pojawia się to na drugi dzień ale w czasie w którym pisałam czyli już kilka stron wstecz, dlatego mogę odpisywać tylko na kompie a nie zawsze chce mi się dreptać do drugiego pokoju
meyka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-03, 08:59   #2866
landi0909
Zakorzenienie

meyka87 - ja Ci zdradzę, do kogo lepiej żebyś nie chodziła dr Monzer Masri zboczeniec i naciągacz prywatnie w Zabrzu przyjmuje na Krasińskiego chyba, boczna 3-go maja, a z NFZ w Gliwicach na koperniku
Stary 2012-06-03, 09:28   #2867
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
No, niskie trochę. Ja to mam 140/80 najniższe aktualnie, potem skacze do 170/110. Dostałam Isoptin to mdlałam po nim. A potem dostałam relanium - i przez to trafiłam do szpitala (ciśnienie 90/60, 90/45, potem skok i sparaliżowane kończyny)... Z ciśnieniem niestety ciężko się żyje może jednak wypij słabą kawę albo trochę coca coli, żeby ciśnienie się unormowało i koniecznie powiedz o tym lekarzowi przy następnej wizycie

PS. Marzę o pulsie 90... ja mam minimum 120

Aaaa... a na izbie przyjęć babka mi powiedziała że moje ciśnienie mogą unormować papierosy... co to wogóle za lekarka!
Masakryczne masz przeżycia Ja z ciśnieniem nigdy nie miałam problemów, na każdej wizycie ciśnienie super 125/70 (sprawdziłam w karcie). Byłam z pieskiem na spacerze, troszkę się dotlenić, ale głowa nadal boli.. No cóż muszą być i takie dni.. Oczywiście jak będzie działo się coś niepokojącego to jadę na Izbę Przyjęć bez dwóch zdań. Na razie tylko głowa boli, wymiotów nie mam, zaraz zmierzę jeszcze raz ciśnienie, tylko posiedzę z pół godziny, żeby było miarodajne.

Na szczęście dzidziuś rusza się w brzuszku, wieczorem tak słodko kopał Ja już nawet nie pisze, ale czuję go bardzo, bardzo często, kopie coraz mocniej i nawet (przypuszczalnie) wiem, jak jest ułożony, bo raz kopniaki są bardzo nisko, a raz w górze obok pępka, stąd zgaduje, że raz jest główką w dół, raz w górę nawet teraz nieśmiało kopnął Mój kochany bąbelek

Stary 2012-06-03, 09:39   #2868
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Nadrobiłam wszystko co napisałyście..uff..sporo tego było.. mam nadzieję, że będę miała teraz troszeczkę więcej czasu na odpoczynek i forum

Wczorajszy egzamin poszedł mi jako tako.. mogło byc lepiej.. no, ale we wtorek się okaże

Wczoraj zaczęłam 17 tydzień Jak ten czas leci..

Niestety ruchów jeszcze nie czuje.. wczoraj przez chwilkę poczułam ,,coś", ale ciężko powiedziec czy to maluszek.

Niestety wymioty mnie nie odpuszczają.. Przez ostatnie 4 dni wymiotowałam i dzisiaj z rana również.. szkoda gadac..

Gratuluje rozpoczecia kolejnych tygodni!

Witam nowe mamusie !

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 09:40   #2869
landi0909
Zakorzenienie

Ja dziś zaczynam 15 tydzień

Wogóle, dziewczyny, ile Wy macie zapisanych w karcie ciąży już wizyt?? Bo ja mam już 6 i martwię się że mi miejsca zabraknie

Czas edycji: 2012-06-03 o 09:43
Stary 2012-06-03, 09:52   #2870
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Nadrobiłam wszystko co napisałyście..uff..sporo tego było.. mam nadzieję, że będę miała teraz troszeczkę więcej czasu na odpoczynek i forum

Wczorajszy egzamin poszedł mi jako tako.. mogło byc lepiej.. no, ale we wtorek się okaże

Niestety ruchów jeszcze nie czuje.. wczoraj przez chwilkę poczułam ,,coś", ale ciężko powiedziec czy to maluszek.

Niestety wymioty mnie nie odpuszczają.. Przez ostatnie 4 dni wymiotowałam i dzisiaj z rana również.. szkoda gadac..

Gratuluje rozpoczecia kolejnych tygodni!

Witam nowe mamusie !
Gratuluje kolejnego tygodnia Ja właśnie w 17 t.c. poczułam ruchy dziecka, a dokładniej w 17 + 1d. We wtorek minie dopiero dwa tygodnie, a czuję maluszka bardzo intensywnie. Opowiem Ci jak to było u mnie. Na kilka dni przed czułam takie dziwne przelewanie, coś jak mini gazy, po prostu inne uczucie.. nie chciałam się za bardzo nakręcać, więc wolałam myśleć, że to coś w jelitach. 22 maja rano jak siedziałam w pracy to poczułam takie delikatne pukanie i już wiedziałam, że to maluszek. Tego nie da się pomylić z niczym innym Ale u każdej z nas będzie inaczej. Większość czuje tzw. motylki w brzuchu, a ja raczej nie, u mnie są to ewidentne kopniaczki Widać mały sportowiec nam się zapowiada

Cytat:

Wogóle, dziewczyny, ile Wy macie zapisanych w karcie ciąży już wizyt?? Bo ja mam już 6 i martwię się że mi miejsca zabraknie
Tobie również za kolejny tydzień. Ja miałam 3 wizyty. W 7, 11, 15 t.c. teraz idę na kolejną 13 czerwca - to będzie 20 t.c. W mojej karcie jest miejsce na 14 wizyt, więc na spokojnie, ale u Ciebie faktycznie może być krucho

Stary 2012-06-03, 09:57   #2871
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam narazie dwie bo ta pierwsza nie jest wpisana ..

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Gratuluje kolejnego tygodnia Ja właśnie w 17 t.c. poczułam ruchy dziecka, a dokładniej w 17 + 1d. We wtorek minie dopiero dwa tygodnie, a czuję maluszka bardzo intensywnie. Opowiem Ci jak to było u mnie. Na kilka dni przed czułam takie dziwne przelewanie, coś jak mini gazy, po prostu inne uczucie.. nie chciałam się za bardzo nakręcać, więc wolałam myśleć, że to coś w jelitach. 22 maja rano jak siedziałam w pracy to poczułam takie delikatne pukanie i już wiedziałam, że to maluszek. Tego nie da się pomylić z niczym innym Ale u każdej z nas będzie inaczej. Większość czuje tzw. motylki w brzuchu, a ja raczej nie, u mnie są to ewidentne kopniaczki Widać mały sportowiec nam się zapowiada
U mnie pierwsze co poczulam to bąbelki .. jakby ktos mi oddychał pod woda w brzuszku .. na drugi dzien pukanie a teraz to juz doszly mocne kopniaki . czasem tak mocne ze az sie wzdrygnę .

Na pamiątkę ...

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-06-03 o 09:59
Stary 2012-06-03, 09:58   #2872
landi0909
Zakorzenienie

U mnie też 14 wizyt, najwyżej kiedyś czegoś się nie wpisze USG też już miałam 5 razy, ale tylko jedno wpisane do karty

Ten poprzedni lekarz- zboczeniec, robił mi co wizytę USG, ale skierowań na badania nie dawał.. Jedyne co to beta HCG mi zlecił. Dopiero jak zmieniłam lekarza (w 10 tygodniu) mam skierowania co tydzień trzeba nadrobić zaległości...

Ha! pochwalę się, wyhaczyłam książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy" razem z kilkoma innymi książkami za 30zł w tym książka, gdzie tydzień po tygodniu jest opisana ciąża, przepisy kulinarne w ciąży i znaczenia imion Jutro jadę do tej babki chyba po książki

Czas edycji: 2012-06-03 o 10:01
Stary 2012-06-03, 10:08   #2873
judkama
Zakorzenienie

Cześc dziewuszki
Witam nowe mamusie
Słuchajcie przez najbliższe dni chyba nie będe z Wami za duzo pisac, bo mnie wciagnęła saga kryminalna Camilli Lackberg
Dostałam od TŻ ostatnia część i po przeczytaniu musiałam pościągać sobie ebooki z poprzednimi i teraz siedze i czyta, jak tylko mam chwilke czasu
AAa mam cieżarówką przez 9 miesiecy tzn pozyczylam sasiadce w ciazy w zime i do tej pory mi nie oddałaa juz poobno nie czyta jej musze sie po nia przejsc w koncu bo naprawde fajna
mam tez kolejna czesc juz o dzieciach, czyli dzieciozmagania tez fajna
dobra lece czytac
buziaczki dziewuszki i nie zapominajcie o mnie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:10   #2874
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
ja mam narazie dwie bo ta pierwsza nie jest wpisana ..

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

U mnie pierwsze co poczulam to bąbelki .. jakby ktos mi oddychał pod woda w brzuszku .. na drugi dzien pukanie a teraz to juz doszly mocne kopniaki . czasem tak mocne ze az sie wzdrygnę .
Może Maleństwo bączki puszczało
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:14   #2875
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
O wyprawce jest tutaj : http://www.wzorowamama.pl/wyprawka_dla_dziecka.html
Zapisałam się też na darmowy jakby kurs na stronie zapytajpolozna.pl i dostaję codziennie maila z różnymi ciekawymi poaradami

A ta wyprawka o której pisałam:
dzięki

Cytat:

Cytat:
troszkę niskie ale nie jest źle moim zdaniem

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

Cytat:

wiesz co, w karcie to ledwo jedną mam wpisaną
chociaż miałam już 3 wizyty w ciąży (w 6, 8 i 10 tygodniu)
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:15   #2876
landi0909
Zakorzenienie

Ale szczerze mówiąc, nie wiem czy to jest możliwe w 14-15 tygodniu ale ja też mam takie wrażenie, że coś tam czuję. Najpierw też myślałam, że to moje jelita, ale potem wieczorami czułam takie "puk - puk" w brzuchu kilka razy w ciągu dnia w sumie... I jakby mi się coś przelewało z jednej strony, w drugą. To może być mój Kuba?
Stary 2012-06-03, 10:22   #2877
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Cześc dziewuszki
Witam nowe mamusie
Słuchajcie przez najbliższe dni chyba nie będe z Wami za duzo pisac, bo mnie wciagnęła saga kryminalna Camilli Lackberg
Dostałam od TŻ ostatnia część i po przeczytaniu musiałam pościągać sobie ebooki z poprzednimi i teraz siedze i czyta, jak tylko mam chwilke czasu
AAa mam cieżarówką przez 9 miesiecy tzn pozyczylam sasiadce w ciazy w zime i do tej pory mi nie oddałaa juz poobno nie czyta jej musze sie po nia przejsc w koncu bo naprawde fajna
mam tez kolejna czesc juz o dzieciach, czyli dzieciozmagania tez fajna
dobra lece czytac
buziaczki dziewuszki i nie zapominajcie o mnie
Czytaj, czytaj my się nigdzie nie wybieramy Będziemy tu spokojnie na Ciebie czekać Ja na początku też pochłaniałam książki, a teraz mam wypożyczone dwie nowe i leżą sobie.. Czytam jedynie jak jeżdżę na rowerku, czyli 40 min dziennie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
dzięki

troszkę niskie ale nie jest źle moim zdaniem

wiesz co, w karcie to ledwo jedną mam wpisaną
chociaż miałam już 3 wizyty w ciąży (w 6, 8 i 10 tygodniu)
Teraz zmierzyłam i mam 131/80 puls 89, więc już nie wiem, ale może po spacerze mi podskoczyło Za godzinę zmierzę jeszcze raz

Cytat:
Ale szczerze mówiąc, nie wiem czy to jest możliwe w 14-15 tygodniu ale ja też mam takie wrażenie, że coś tam czuję. Najpierw też myślałam, że to moje jelita, ale potem wieczorami czułam takie "puk - puk" w brzuchu kilka razy w ciągu dnia w sumie... I jakby mi się coś przelewało z jednej strony, w drugą. To może być mój Kuba?
W sumie możliwe, zobaczysz czy ruchy będą się powtarzać, bo nam wszystkim powtarzają się dosyć często.
A właśnie co się dzieje z Justa86 czy agrafka85? Zapomniałyście o nas???

Stary 2012-06-03, 10:25   #2878
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, ja mam 90/60, więc nie jest z Tobą aż tak źle
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:30   #2879
MiciaKicia
Zakorzenienie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:31   #2880
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Kasia, ja mam 90/60, więc nie jest z Tobą aż tak źle
Ja przy takim ciśnieniu mdleję

A ciśnienie lubi skakać w ciągu dnia, czasem wystarczy że o czymś pomyślisz bezwiednie i już Ci skoczy trochę to nie jest duża różnica co innego tak jak u mnie było, ze 170/110 spadek do 90/45

Kurcze, zobaczę czy te ruchy będą coraz mocniejsze. Bo powtarzać- powtarzają się dość często a wzdęć raczej nie mam, bo bym to czuła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości