|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty- część V
aha... jeszcze apropos mokrych karm... kilka stron wstecz ktoś tu jakieś polecił, ale nie było wśród nich Animondy carny...zła jest? bo przynajmniej wg mnie ma świetny skład, ale ja się nie znam
|
|
|
|
#2882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Naprawdę nikomu nie życzę widoku kota w drgawkach z bólu i strachu... Zanim udało się przeciąć obróżkę i zdjąć język z zęba minęła jakaś minuta-dwie, dobrze że byliśmy akurat w domu i w tym samym pomieszczeniu... Zdecydowanie polecam zainwestować w Feliway do kontaktu. |
|
|
|
|
#2883 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
.A co do Feliwaya - pomyliło mi się z drapaniem - jak kot drapie, to lepszy Spray, ale jak sika to chyba faktycznie dyfuzor lepszy. Czy zadziała to nie wiem, ja tylko przy dokoceniu miałam i później przy stresie - działał. Czy wcześniej sikała poza kuwetą? ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie zdarzało jej się, ale my się często przeprowadzaliśmy, więc to mogło być przyczyną... |
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
w ulotce feliwaya przy sikaniu zalecają dyfuzor, spray to tylko w określonym miejscu działa (np. przy drapaniu popsika miejsca, gdzie kot drapie, albo transporter przed podróżą). Nie wiem niestety za dużo o skuteczności tych obróżek, lepiej chyba od razu kupic feliway, niż wydac kasę na obróżkę a potem dokupywac feliway :/
Niestety czasem dla kota stresem jest coś, na co ludzie nie zwracają uwagi, chodzący pies po klatce schodowej, głośne trzaskanie drzwiami, a może sa jakieś spiecia miedzy kotkami. |
|
|
|
#2886 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2888 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
Jak Sonia była nerwowa, to mnie mama Skuterka, Cycka i Fifki odpytała z tego, co się mogło przyczynić do tego - zmiana perfum, fryzury, brzęcząca biżuteria, zażywanie lekarstw (przez ludzi) itp. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2889 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Chamowi kupuję suche karmy z dobrym składem, np. Hills, Acana, Orijen. Na początku opakowania 300- 400 gr. Ma trochę w misce, ale bardziej smakują mu z mojego biurka. Orijen szybko poszedł. W tym m-cu dokupię jakieś inne. Spróbuj poeksperymentować ze smakami. Dobrym sposobem jest podobno ukrywanie trochę karmy, żeby kot sam mógł sobie ją znaleźć. Zaspokaja to również koci instynkt polowania. Wkładaj trochę karmy w miejsca, gdzie kot przebywa najczęściej- oczywiście z umiarem, nie wkładaj karmy np. do zlewu, jeśli kot tam czasem zachodzi ![]() Są też takie kulki, gdzie wkłada się karmę. Turlając kulkę, karma wypada.
|
|
#2890 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2892 | ||
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
anntab spróbuj Feliway do kontaktu
Co do ceny to w tamtym miesiącu zamawiałam u weta komplet (dyfuzor + wkład) za 95 zł. Wystarcza na miesiąc, potem możesz w razie potrzeby dokupić sam wkład. Nie wiem ile u weta kosztuje, ale na allegro ok. 50 zł więc koszt porównywalny do obróżki
|
#2894 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
- nie wiadomo czym jest ten bulion, podali niepełny skład, - są węglowodany a nie wiadomo skąd się wzięły w analizie, w składzie ich nie widać, - za mało tauryny i nie wiadomo ile jest składników mineralnych, witamin... Moje to jedzą, ale wiem, że są lepsze karmy. Niestety tych lepszych jeść nie chcą. Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-11-07 o 14:46 |
|
|
|
|
#2895 | ||
|
|
Cytat:
Mnie ostatnio wzięło na biało-czarne dachowce. Wie ktoś może dlaczego ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() 2. Myślałam, że odwrotnie
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
|
Cytat:
Kot musi się w życiu ustawić, a co !
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry za te głupie pytania, ale ekspertem nie jestem i wolę zaytać, niż żyć w niewiedzy ![]() Moje bardzo lubią animondę, cenowo też jakoś bardzo źle nie wygląda, więc w sumie nie wiem, czy zmianiać na coś droższego... |
|
|
|
|
#2899 |
|
|
[1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3747324 1]
W ogóle mój TŻ wymyślił sobie że kupi dla kota, uwaga, uwaga.... żywą mysz! [/QUOTE] TŻ niech się pobawi z tygrysem. Przekaż mu to.
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnosnie feliway i sikania, u nas Skuter raz ze nie pamietal ze ma sie wysikac w kuwecie i lal gdzie popadlo (czesciowo tez problemem byl Cycek ktory nie byl zadowolony z obecnosci malego i go stresowal) a dwa mial problem z kupa, przez dlugi czas robil kupe tylko gdy ja lub maz bylismy obok kuwety (praktycznie go zanosilismy zeby robil), poprostu bal sie robic kupy bez nas, jakby sie bal ze go Cycek zaatakuje w tym momencie i jak tak sobie pomysle to skonczylo sie to po zainstalowaniu feliway w kontakcie (bo o ile sikal wszedzie to kupe widzial ze ma zrobic wylacznie do kuwety) u mnie feliway sie sprawdza, teraz znow mam bo mam trzeciego kota, z tym ze na razie lepiej dziala na Fifke, ona juz jest gotowa sie zaprzyjaznic z chlopakami, oni nie bardzo, boja sie jej Jednak koty zostaja juz same w domu, drzwi od pokojow sa zostawione otwarte i nie ma rozlewu krwi. Fifi robi wszystko do kuwety co wg mnie jest sukcesem bo to dzika kotka a jednak pamieta juz gdzie jest kuwety (ale uwaga: kuweta musi byc oslonieta tak aby byla niewidoczna jak sie zaglada do pokoju i do tego musi byc gruba warstwa zwirku, jak dalam za malo to biedna trzymala 1.5 dnia i nie zalatwila sie, jak tylko dosypalam zwirku to jak skonczyla kolacje poszla zalatwic smierdzacy biznes)
|
|
#2901 | ||
|
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Ja czytałam, że po takim czymś kotom kuweta kojarzy się z bólem, kiedy nie mogły oddać moczu i jej unikają. Może przestaw ja w inne miejsce pomieszczenia, kup tymczasowo jakiś inny żwirek, jakiś neutralizator, żeby zamglić wspomnienie poprzedniej kuwety.
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha, no i na kupę wchodzi do kuwety bez problemu, tylko z sikaniem ma problem... |
|
|
|
|
#2903 | |
|
|
Cytat:
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki sam z badziewia bedzie tani ale za jakis czas potrzebny bedzie nowy (inna sprawa ze rufi nie maja konkurencji i marze daja spora). Liczy sie oczywiscie ile ma sie kotow i jak rozbrykane sa ![]() jezeli ten drapak bedzie wykonany z tak dobrych materialow jak moj to cena mnie nie dziwi bo dokladnie wiem ile kosztowaly czesci do mojego drapaka bo akurat za wszystkio sama placilam (deski, lina, gwozdzie, katowniki itp plus wyzynarke kupilismy bo maz nie ufa nikomu i nie chcial nawet desek do przyciecia dac do jakies firmy bo jak mowil bedzie krzywo). To bylo tak: maz wchodzil do sklepu i ogladal - bral zawsze lepsza jakosc i trwalosc a ja potem placilam ale drapak stoi juz 2 lata i wyglada wciaz jak nowy
|
|
#2905 | |
|
|
Cytat:
No tak, masz rację ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Dziewczyny, w którym banku można ubezpieczyć zwierzęta?
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jednak drapak byl zbudowany dla samego Cycka (wtedy nie bylo mysli o drugim kocie), moj maz wyznaje zasade ze za dobry towar trzeba zaplacic i woli kupic cos porzadnego na lata, koszt naszego drapaka jest naprawde duzo wiekszy niz tych rufiarskich (i przez to remont auta nam sie przesunal) ale nie zaluje i napewno bym nie kupila jakiegos taniego ze sklejki (obecnie zbieram fundusze na rozbudowe drapakatakze Ziazik (bez urazy Nimfa) na posta Nimfy patrz przez palce, Twoje kotki docenia prezent i dlugo beda sie nim cieszyc (co z kolei potwierdza Monika i Iwona bo obie maja drapaki od rufiarzy)
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby w banku to nie słyszałam, ale tutaj masz coś o tym http://www.ubezpieczenia-zwierzat.pl...-domowych.html
|
#2908 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba zależy od miasta/lecznicy. Nasza wetka aktualnie bierze za sterylkę kotki 150 zł. Naszą Figę sterylizowaliśmy 5 lat temu i płaciliśmy 130 zł. za sterylkę + opiekę po sterylizacji.
|
#2910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

.

.
.

biedny pies i tak już był zestresowany, a jeszcze Stimpack na niego wyskoczył z koszyka. Ale kto by się spodziewał, pies 10 razy większy od niego.