|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty- część V
Monika ja tylko wyrazilam swoja opinie jako osoba dorosla, majaca 3 odratowane koty (sumujac jak do mnie trafily: 1 kociak 3-miesieczny chory smiertelnie jakby nie leki to by umarl, 1 kociak zdrowy ale chciano sie go pozbyc jak najwczesniej i mial tylko 8 tygodni jak z nami zamieszkal, 1 kot dorosly ok 2.5 roku chory) mam prawo myslec jak mysle
![]() No i moge oficjalnie przedstawic - panna Fifi ide pobawic sie ze Skuterem
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
Rybiorek ależ urocza kotka!
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Dowod: Skuter i Cycek A teraz juz naprawde dobranoc, idziemy sie bawic w aportowanie (zeby bylo jasne - ja rzucam myszke a Skuter aportuje
|
#2854 |
|
KOTerator
|
Nie do Ciebie był mój post
Fifka widać, że dobrze trafiła i daje się socjalizować na tyle, na ile to możliwe. Będzie z niej porządna towarzyszka zabaw dla Skuterka i wybredna księżniczka, tak coś czuję . Kiedy ma kontrolę z szyją? Czy to nie już powinno być? Przepraszam, ale teraz odliczam do mojej wizyty i gubię się w historiach innych kotków . ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Ja też już serio dobranoc . Koty padły po zabawie, dziś się bawiłyśmy ekstradługo i Sonia brała udział aktywnie (tj. ruszała nie tylko oczami ale też łapkami) .
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba, że to nie chodzi o kasę, tylko względy "światopoglądowe" (wtedy ja też don't want to live on this planet anymore _-_ )
|
|
|
|
|
#2856 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Co za ludzie
|
|
|
#2857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś zaszczepiłam Stimpaczka, był bardzo dzielny, ale w poczekalni u weta przestraszył psa biedny pies i tak już był zestresowany, a jeszcze Stimpack na niego wyskoczył z koszyka. Ale kto by się spodziewał, pies 10 razy większy od niego.
|
|
|
|
|
#2859 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mialam znaleziona kotke i 5 letniego syjama z hodowli, ktory po kastracji "mieszkal" w starej, malej przyczepie campingowej ![]() Jezeli znalazlabym malego czy doroslego kota napewno zabralabym go do siebie.Cale szczescie nie ma tutaj gdzie mieszkam bezdomych kotow.
|
|
#2860 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
A osoby przygarniające zwie się dobrymi ludźmi, choć czasem zasługują tylko na miano sknery...
|
|
|
#2861 |
|
Konto usunięte
|
@monika_sonia
Myślę że dopiero za jakiś czas spróbuje znowu z wątróbką... W ogóle mój TŻ wymyślił sobie że kupi dla kota, uwaga, uwaga.... żywą mysz! Mówię mu że to bez sensu że nawet jak to będzie zdrowa myszka z zoologicznego, to po pierwsze będzie mi jej szkoda, po drugie kot się tylko nią pobawi, pomęczy i zostawi, a ja tego sprzątać nie będę... |
|
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Wam
![]() Mogę korzystać z neta tylko od 7 do 9 więc nadrabiam raz jedne zaległości, raz drugie i tak oto wertowałam wątek przez ponad półtorej godziny i zaraz będzie po necie Przyznam szczerze że nie wiedziałam że na aukcjach allegro dzieją się takie rzeczy ![]() Ziazik, ja też będę miała podobnie jeśli chodzi o wycieczkę na święta z chłopakami. Niestety nie wiem jak podróż 300 km zniosą bo na razie to mieli tylko wycieczkę do weta który jest na sąsiedniej dzielnicy. Nie płakali tak jak po przejażdżce z hodowli do nowego domu ale o ile Irys był zafascynowany to Ilarek troszkę się bał. Nie mam możliwości zorganizowania wcześniejszej jakiejś trochę krótszej niż do rodziców ale dłuższej niż do weta wycieczki bo rodzice D. nie przepadają za zwierzakami, nie ma bata żeby pochowali niektóre rzeczy a i zawsze są małe dzieci więc kotki by na zawał padły. W domku u mnie będą miały spokój, rodzice na 100% dopasują mieszkanko tak żeby kicie miały fajnie i bezpiecznie ale nie wiem jak będzie z tą podróżą... Wczoraj kurier nam dostarczył nowe zamówienie i nową kuwetę dopasowaną do przyszłych gabarytów chłopaków. Wygląda jak mini brodzik Słowo daję Przy okazji zapytam czy jest jakiś sposób na wyciągnięcie kozy z noska która siedzi gdzieś głęboko? Jak Irysek wzdycha to słychać ją ale nie mogę się do niej dostać...
|
#2863 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cena ziwi peak i power of nature trochę odstraszająca, a o innych nie słyszałam. Zobaczę co się da zrobićCytat:
|
||
|
|
|
#2864 | |||
|
KOTerator
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Zależy jak na to spojrzysz - jak pomyślisz, że ciachając swojego kota nie będziesz miała znaczącego kocura obsikującego kanapę, ściany czy ubrania, to taniocha . Już nie mówiąc o innych zaletach zabiegu . Jak chodzi o Stimpacka - ok. 100zł z wizytą kontrolną, +/- 50 w zależności od miasta, weta, miesiąca (w marcu promocje) itp.---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
. Zdjęcia chłopaków proszę . A do all dziś napisałam, bo aukcja dalej jest .Cytat:
![]() Z noskiem nie pomogę, powiedz wetowi, żeby pokazał Ci jak to robić. Ja moim czyszczę, ale na zewnątrz tylko. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- [1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3747324 1] W ogóle mój TŻ wymyślił sobie że kupi dla kota, uwaga, uwaga.... żywą mysz! Mówię mu że to bez sensu że nawet jak to będzie zdrowa myszka z zoologicznego, to po pierwsze będzie mi jej szkoda, po drugie kot się tylko nią pobawi, pomęczy i zostawi, a ja tego sprzątać nie będę...[/QUOTE] Było o tym w poprzednim wątku i może nie zaczynaj tematu |
|||
|
|
|
#2865 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Spał albo miauczał, ale fizjologicznie zniósł to dobrze. Cytat:
![]() PoN jest przecież tańszy od Royal Canin, a skład o niebo lepszy...
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
napiszę Ci na pw, jak tylko uda mi się coś ze znajomymi ustalic
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ze napisalas czasem bo dla mnie przygarniecie Cycka i Fifi oznaczalo wydatki rowne temu co zaplacilabym za rasowego kociaka, no dobra Cycowe leczenie to nawet przewyzszylo, za Fifi na razie kwota jest taka jak za depozyt jak sie rezerwuje rasowego kociaka
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna jest, uwielbiam biało-czarne koty
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Iskra miała sraczkę wczoraj... nie wiem po czym. Może macie pomysł jaki czas mija zanim kotu coś zaszkodzi? W sensie nie wiem np. napije się mleka popołudniu, to rano jest problem? Próbuję wydedukować czy to coś co jej dałam czy żwirku się najadła...
|
|
|
|
#2870 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Myślicie, ze dobrze to podawac codziennie, czy jakims schematem? |
|
|
|
|
#2871 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi na moje pytanie
Na razie w związku z chorowaniem małego po ostatnim wyjeździe, nie zdecyduję się fundować im kolejnej wyprawy, tylko zostawię je w domu. Szczęśliwie się złożyło, że ta sama opiekunka, do której jeździły, będzie mogła przyjeżdżać do nich ![]() Oczywiście mam już wizję, że ma ona np. wypadek samochodowy i moje koty zostają głodne i z zakupkaną kuwetą, ale na wszelki wypadek poproszę szwagierkę, żeby choć raz dziennie/raz na dwa dni zajrzała do nich, czy wszystko gra. Tyle chyba będzie w stanie zrobić. |
|
|
|
#2872 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Umarłabym ze strachu, że karmnik przestał działać Poważnie, to mamy taki karmnik, co zsypuje dowolną ilość razy dziennie odpowiednią wagowo porcję jedzenia (kupę kasy nas kosztował, z Ameryki go przemyciliśmy ), ale niestety nie sprawdził się, mały pierwszy pędził do miski, jadł za szybko i za dużo, co kończy się u niego biegunką, a Kicia chodzi głodnaW zasadzie teraz, jak jedzą z zabawek, nauczyły się trochę porcjować sobie jedzenie i nie jedzą wszystkiego na raz, a także jedzą w miarę po równo, mały nie wyjada za dużo, ale nie umieją jeszcze dobowej dawki rozdzielić sobie na 24 godziny Możemy je tak zostawić na dzień, noc i kawałek następnego dnia, lub nawet na dwa dni, ale już dłuższe karmienie raz dziennie mogłoby u małego spowodować problemy z pracą brzuszka.Na razie umówiłam się z opiekunką na przyjazd dwa razy dziennie, napełnienie zabawek jedzeniem, zmianę wody, sprzątnięcie kuwety i ewentualnie jakieś zabawy A i zamówiliśmy drapak Ten: http://www.drapaki.pl/pl/ekskluzywne...2-ex-s-1e.html
|
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie macie, że w ogóle znajdzie sie ktos kto doglądnie zwierzaków, ja nie mam nikogo takiego
|
#2875 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
Obawiam się, że u mnie też Milka by zjadła wszystko i Soni by nic nie zostało . Cytat:
, koty będą zadowolone |
||
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za wyczerpujące informacje Mam kolejny problem. Ten kot, który miał struwity i zapalenie pęcherza, jest już zdrowy, ale nadal sika poza kuwetą. Głównie na łóżko (które ścielimy grubą ogrodniczą folią, żeby nie przeciekało :/) Wet zalecił teraz jakieś feromony. Feliway do gniazdka jest piekielnie drogi, są jeszcze obrożę, które są dwa razy tańsze. I teraz nie jestem pewna, czy spróbować najpierw z obrożą, która kosztuje 50 zł, ale jest nadal tańsza od tych feromonów do gniazdka, albo od razu kupić feliway... Ktoś miał podobny problem i może mi pomóc?.. |
|
|
|
|
#2877 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Co to za obroża? Nie słyszałam o czymś takim... ? Ja bym kupiła Feliway, ale chyba w sprayu a nie do kontaktu jest lepszy na sikanie? |
|
|
|
|
#2878 | |
|
Rozeznanie
|
sucha tańsza, ale puszka prawie 7 zł za 200g. Moja na razie je mokrą applaws, też trochę kosztuje ale jednak mniej niż PoN
Cytat:
|
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obroże, to chyba jakieś takie http://www.kuchniapupila.pl/kot/zdro...ior,p679588416. A feliway w sprayu... w sklepie mi powiedzieli, że to głównie do małych zamkniętych pomieszczeń typu transporter czy samochód, a w domu będzie skuteczniejszy ten do kontaktu. Kot czasami sika nie tylko na łóżko, ale też na buty, albo jeśli się zostawi brudne skarpety na podłodze, to obowiązkowo obsika... Nic w domu nie zmieniamy, nie ma nowego kota, nie mamy gości... po prostu nic, co może ją stresować. No chyba, że my albo jej siostra :/ |
|
|
|
|
#2880 |
|
KOTerator
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

i wybredna księżniczka, tak coś czuję
. 

zrobiłyśmy jej operację za darmo, zobaczymy, czy to jej pomoże...

biedny pies i tak już był zestresowany, a jeszcze Stimpack na niego wyskoczył z koszyka. Ale kto by się spodziewał, pies 10 razy większy od niego.

. 
, koty będą zadowolone