Koty- część V - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 22:09   #2851
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Koty- część V

Monika ja tylko wyrazilam swoja opinie jako osoba dorosla, majaca 3 odratowane koty (sumujac jak do mnie trafily: 1 kociak 3-miesieczny chory smiertelnie jakby nie leki to by umarl, 1 kociak zdrowy ale chciano sie go pozbyc jak najwczesniej i mial tylko 8 tygodni jak z nami zamieszkal, 1 kot dorosly ok 2.5 roku chory) mam prawo myslec jak mysle

No i moge oficjalnie przedstawic - panna Fifi

ide pobawic sie ze Skuterem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Jesienne szczupaki Oct12 011.jpg (180,0 KB, 37 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:10   #2852
medsik
Zadomowienie

GG do medsik

Rybiorek ależ urocza kotka!
medsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:17   #2853
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medsik Pokaż wiadomość
Rybiorek ależ urocza kotka!
dziekuje ale wszystkie moje koty sa urocze

Dowod: Skuter i Cycek

A teraz juz naprawde dobranoc, idziemy sie bawic w aportowanie (zeby bylo jasne - ja rzucam myszke a Skuter aportuje)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Przyjaciele 1.jpg (103,2 KB, 18 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-11-06, 22:21   #2854
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Monika ja tylko wyrazilam swoja opinie jako osoba dorosla
Nie do Ciebie był mój post .

Cytat:
Fifka widać, że dobrze trafiła i daje się socjalizować na tyle, na ile to możliwe. Będzie z niej porządna towarzyszka zabaw dla Skuterka i wybredna księżniczka, tak coś czuję .

Kiedy ma kontrolę z szyją? Czy to nie już powinno być? Przepraszam, ale teraz odliczam do mojej wizyty i gubię się w historiach innych kotków .

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Ja też już serio dobranoc . Koty padły po zabawie, dziś się bawiłyśmy ekstradługo i Sonia brała udział aktywnie (tj. ruszała nie tylko oczami ale też łapkami) .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:35   #2855
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Inne tylko odrobaczone, odpchlone i zaszczepione. Szprotka jest mamusią raz w roku i wszystkie kotki rozchodzą się w mig.
W tym roku wróciła i bez brzuszka i bez kotków, po 2 miesiącach po klatce schodowej biegał mały dzikusek - jej kociak. Chyba go chowała przed obcymi kocurami.

Lynka popatrzyła słodko i spi dalej
mam znamomych, którzy mają lecznicę w Zamościu, może by dało się załatwić sterylki po kosztach dla tych koteczek, przecież to bez sensu, żeby rodziły co roku kociaki, skoro chwały im to nie przynosi, a bezdomnych kotów jest tyle, że szok no chyba, że to nie chodzi o kasę, tylko względy "światopoglądowe" (wtedy ja też don't want to live on this planet anymore _-_ )

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:39   #2856
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
taką dziś śliczną pacjentkę miałyśmy, pewnie będzie szukać domu, jak wyzdrowieje , bo właścicielom nie zależało na jej leczeniu zrobiłyśmy jej operację za darmo, zobaczymy, czy to jej pomoże...
Ale śliczna!
Co za ludzie
Stary 2012-11-06, 22:55   #2857
medsik
Zadomowienie

GG do medsik

Cytat:
mam znamomych, którzy mają lecznicę w Zamościu, może by dało się załatwić sterylki po kosztach dla tych koteczek, przecież to bez sensu, żeby rodziły co roku kociaki, skoro chwały im to nie przynosi, a bezdomnych kotów jest tyle, że szok no chyba, że to nie chodzi o kasę, tylko względy "światopoglądowe" (wtedy ja też don't want to live on this planet anymore _-_ )
o, jak miło. Nie pogardzę taką formą pomocy, o której lecznicy mówisz?
medsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 23:20   #2858
onemorepanda
Raczkowanie

Cytat:
A to sterylizacja jest taka kosztowna? Bo się nie orientuję.

Dziś zaszczepiłam Stimpaczka, był bardzo dzielny, ale w poczekalni u weta przestraszył psa biedny pies i tak już był zestresowany, a jeszcze Stimpack na niego wyskoczył z koszyka. Ale kto by się spodziewał, pies 10 razy większy od niego.
onemorepanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 00:03   #2859
Suarti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
zgłosiłam też.

w ogóle to odkąd przygarnęłam Iskierkę, nie rozumiem jak można kupować koty czy psy, kiedy schroniska są przepełnione i tyle kotów/psów w potrzebie - w każdym wieku, w każdym kolorze itd. bardzo smutno mi się robi jak czytam, że już nie ma dla nich miejsca i grozi im uśpienie
Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Kupiłam kota, bo zależało mi na charakterze .

Ale jak mogę to pomagam nie tylko fundacjom, ale głównie tym moim bezdomniakom. Milkę złowiłam, stado dzikich kotów się u mnie stołuje.

Niestety w nocy bezdomniaka auto przejechało, przed chwilą sąsiad był i mówił, że nad ranem sprzątał z ulicy martwego... Nie wiemy który to bezdomniak, czy ta ładna koteczka z plamką na nosku, czy stary kocur czy jakiś kociak... Domyślimy się jak jeden nie przyjdzie rano na śniadanie, bo kolacja podana po ciemku to nie widać, który był, a którego zabrakło .

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

.
Kupilam kota a nawet 2 bo zalezalo mi na charakterze. Czasem mam wrazenie, ze ludzie kupujacy koty czy psy sa za to potepiani, ze wstyd sie przyznac ze nie ma sie znalezionego lub schroniskowego kota.
Mialam znaleziona kotke i 5 letniego syjama z hodowli, ktory po kastracji "mieszkal" w starej, malej przyczepie campingowej
Jezeli znalazlabym malego czy doroslego kota napewno zabralabym go do siebie.Cale szczescie nie ma tutaj gdzie mieszkam bezdomych kotow.

Suarti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 00:52   #2860
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Suarti Pokaż wiadomość
Czasem mam wrazenie, ze ludzie kupujacy koty czy psy sa za to potepiani, ze wstyd sie przyznac ze nie ma sie znalezionego lub schroniskowego kota.
Też mam takie wrażenie.

A osoby przygarniające zwie się dobrymi ludźmi, choć czasem zasługują tylko na miano sknery...
Stary 2012-11-07, 08:47   #2861
0701ad653af51fe7d46c15beb30305209a2a4c30
Konto usunięte

@monika_sonia
Myślę że dopiero za jakiś czas spróbuje znowu z wątróbką...

W ogóle mój TŻ wymyślił sobie że kupi dla kota, uwaga, uwaga.... żywą mysz! Mówię mu że to bez sensu że nawet jak to będzie zdrowa myszka z zoologicznego, to po pierwsze będzie mi jej szkoda, po drugie kot się tylko nią pobawi, pomęczy i zostawi, a ja tego sprzątać nie będę...
0701ad653af51fe7d46c15beb30305209a2a4c30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:58   #2862
Alexandre
Zadomowienie

Cześć Wam
Mogę korzystać z neta tylko od 7 do 9 więc nadrabiam raz jedne zaległości, raz drugie i tak oto wertowałam wątek przez ponad półtorej godziny i zaraz będzie po necie
Przyznam szczerze że nie wiedziałam że na aukcjach allegro dzieją się takie rzeczy I że jeszcze niektóre z Was zgłaszają takie sprawy na bieżąco czyli Bóg wie ile tego jest
Ziazik, ja też będę miała podobnie jeśli chodzi o wycieczkę na święta z chłopakami. Niestety nie wiem jak podróż 300 km zniosą bo na razie to mieli tylko wycieczkę do weta który jest na sąsiedniej dzielnicy. Nie płakali tak jak po przejażdżce z hodowli do nowego domu ale o ile Irys był zafascynowany to Ilarek troszkę się bał. Nie mam możliwości zorganizowania wcześniejszej jakiejś trochę krótszej niż do rodziców ale dłuższej niż do weta wycieczki bo rodzice D. nie przepadają za zwierzakami, nie ma bata żeby pochowali niektóre rzeczy a i zawsze są małe dzieci więc kotki by na zawał padły. W domku u mnie będą miały spokój, rodzice na 100% dopasują mieszkanko tak żeby kicie miały fajnie i bezpiecznie ale nie wiem jak będzie z tą podróżą...
Wczoraj kurier nam dostarczył nowe zamówienie i nową kuwetę dopasowaną do przyszłych gabarytów chłopaków. Wygląda jak mini brodzik Słowo daję
Przy okazji zapytam czy jest jakiś sposób na wyciągnięcie kozy z noska która siedzi gdzieś głęboko? Jak Irysek wzdycha to słychać ją ale nie mogę się do niej dostać...

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:20   #2863
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Jeżeli to mokre nazywa się Ziwi Peak, Power of Nature, Herrmanns albo Terra Felis to może .

A żeby jadła suche to spróbuj ją troszkę przygłodzić, powinno zadziałać. Jak nie - to trzeba czekać na wypowiedzi właścicielek niejadków .
dzięki cena ziwi peak i power of nature trochę odstraszająca, a o innych nie słyszałam. Zobaczę co się da zrobić

Cytat:
dziekuje ale wszystkie moje koty sa urocze

Dowod: Skuter i Cycek

A teraz juz naprawde dobranoc, idziemy sie bawic w aportowanie (zeby bylo jasne - ja rzucam myszke a Skuter aportuje)
widać że te kotki się kochają. Super zdjęcie
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:53   #2864
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
dzięki cena ziwi peak i power of nature trochę odstraszająca, a o innych nie słyszałam. Zobaczę co się da zrobić
Trochę .

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez onemorepanda Pokaż wiadomość
A to sterylizacja jest taka kosztowna? Bo się nie orientuję.
Zależy jak na to spojrzysz - jak pomyślisz, że ciachając swojego kota nie będziesz miała znaczącego kocura obsikującego kanapę, ściany czy ubrania, to taniocha . Już nie mówiąc o innych zaletach zabiegu . Jak chodzi o Stimpacka - ok. 100zł z wizytą kontrolną, +/- 50 w zależności od miasta, weta, miesiąca (w marcu promocje) itp.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Przyznam szczerze że nie wiedziałam że na aukcjach allegro dzieją się takie rzeczy I że jeszcze niektóre z Was zgłaszają takie sprawy na bieżąco czyli Bóg wie ile tego jest
Dawno Cię nie było .
Zdjęcia chłopaków proszę .
A do all dziś napisałam, bo aukcja dalej jest .

Cytat:
Wczoraj kurier nam dostarczył nowe zamówienie i nową kuwetę dopasowaną do przyszłych gabarytów chłopaków. Wygląda jak mini brodzik Słowo daję
Przy okazji zapytam czy jest jakiś sposób na wyciągnięcie kozy z noska która siedzi gdzieś głęboko? Jak Irysek wzdycha to słychać ją ale nie mogę się do niej dostać...
Zdjęcie poproszę, co to za kuweta?

Z noskiem nie pomogę, powiedz wetowi, żeby pokazał Ci jak to robić. Ja moim czyszczę, ale na zewnątrz tylko.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

[1=0701ad653af51fe7d46c15b eb30305209a2a4c30;3747324 1]
W ogóle mój TŻ wymyślił sobie że kupi dla kota, uwaga, uwaga.... żywą mysz! Mówię mu że to bez sensu że nawet jak to będzie zdrowa myszka z zoologicznego, to po pierwsze będzie mi jej szkoda, po drugie kot się tylko nią pobawi, pomęczy i zostawi, a ja tego sprzątać nie będę...[/QUOTE]

Było o tym w poprzednim wątku i może nie zaczynaj tematu .

Stary 2012-11-07, 09:54   #2865
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Ziazik, ja też będę miała podobnie jeśli chodzi o wycieczkę na święta z chłopakami. Niestety nie wiem jak podróż 300 km zniosą bo na razie to mieli tylko wycieczkę do weta który jest na sąsiedniej dzielnicy. Nie płakali tak jak po przejażdżce z hodowli do nowego domu ale o ile Irys był zafascynowany to Ilarek troszkę się bał.
Ja jechałam 5 godzin w pociągu bez żadnego przygotowania. Kot był głodny, śpiący i wybiegany.
Spał albo miauczał, ale fizjologicznie zniósł to dobrze.
Cytat:
Moja też jest duża, a i tak kocur zawsze załatwia się w samym kąciku
Cytat:
PoN jest przecież tańszy od Royal Canin, a skład o niebo lepszy...
Stary 2012-11-07, 10:26   #2866
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
o, jak miło. Nie pogardzę taką formą pomocy, o której lecznicy mówisz?
napiszę Ci na pw, jak tylko uda mi się coś ze znajomymi ustalic więc na razie nie podaję szczegółów

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:52   #2867
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Też mam takie wrażenie.

A osoby przygarniające zwie się dobrymi ludźmi, choć czasem zasługują tylko na miano sknery...
dobrze ze napisalas czasem bo dla mnie przygarniecie Cycka i Fifi oznaczalo wydatki rowne temu co zaplacilabym za rasowego kociaka, no dobra Cycowe leczenie to nawet przewyzszylo, za Fifi na razie kwota jest taka jak za depozyt jak sie rezerwuje rasowego kociaka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2012-11-07, 11:01   #2868
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

śliczna jest, uwielbiam biało-czarne koty

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:10   #2869
asiek14
Zakorzenienie

Iskra miała sraczkę wczoraj... nie wiem po czym. Może macie pomysł jaki czas mija zanim kotu coś zaszkodzi? W sensie nie wiem np. napije się mleka popołudniu, to rano jest problem? Próbuję wydedukować czy to coś co jej dałam czy żwirku się najadła...

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:14   #2870
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Mój kot mało zrzuca futra, ale przy innym stosowałam codziennie przez tydzień zwykłą Malt Soft Gimpeta i przestał rzygać.
Duża tubka 20 zł, mała 7 zł.
kupiłam tę pastę i podałam jakieś 5cm, jak jest napisane na opakowaniu, kocurek wszak raz wymiotował kłaczkami, ale dmucham na zimne. Po południu będę mieć bezo-pet.

Myślicie, ze dobrze to podawac codziennie, czy jakims schematem?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:35   #2871
ziazik
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi na moje pytanie

Na razie w związku z chorowaniem małego po ostatnim wyjeździe, nie zdecyduję się fundować im kolejnej wyprawy, tylko zostawię je w domu. Szczęśliwie się złożyło, że ta sama opiekunka, do której jeździły, będzie mogła przyjeżdżać do nich
Oczywiście mam już wizję, że ma ona np. wypadek samochodowy i moje koty zostają głodne i z zakupkaną kuwetą, ale na wszelki wypadek poproszę szwagierkę, żeby choć raz dziennie/raz na dwa dni zajrzała do nich, czy wszystko gra. Tyle chyba będzie w stanie zrobić.
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:45   #2872
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
Oczywiście mam już wizję, że ma ona np. wypadek samochodowy i moje koty zostają głodne i z zakupkaną kuwetą, ale na wszelki wypadek poproszę szwagierkę, żeby choć raz dziennie/raz na dwa dni zajrzała do nich, czy wszystko gra. Tyle chyba będzie w stanie zrobić.
Ziazik Ty chyba często wyjeżdżasz - nie myślałaś może o takim automatycznym karmniku - z nagraniem Twojego głosu, wydzielającym odpowiednie porcje? Wtedy opiekunom zostało by tylko sprawdzenie, czy działa karmnik i sprzątnięcie kuwety .

Stary 2012-11-07, 12:08   #2873
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Ziazik Ty chyba często wyjeżdżasz - nie myślałaś może o takim automatycznym karmniku - z nagraniem Twojego głosu, wydzielającym odpowiednie porcje? Wtedy opiekunom zostało by tylko sprawdzenie, czy działa karmnik i sprzątnięcie kuwety .

Umarłabym ze strachu, że karmnik przestał działać
Poważnie, to mamy taki karmnik, co zsypuje dowolną ilość razy dziennie odpowiednią wagowo porcję jedzenia (kupę kasy nas kosztował, z Ameryki go przemyciliśmy), ale niestety nie sprawdził się, mały pierwszy pędził do miski, jadł za szybko i za dużo, co kończy się u niego biegunką, a Kicia chodzi głodna
W zasadzie teraz, jak jedzą z zabawek, nauczyły się trochę porcjować sobie jedzenie i nie jedzą wszystkiego na raz, a także jedzą w miarę po równo, mały nie wyjada za dużo, ale nie umieją jeszcze dobowej dawki rozdzielić sobie na 24 godziny Możemy je tak zostawić na dzień, noc i kawałek następnego dnia, lub nawet na dwa dni, ale już dłuższe karmienie raz dziennie mogłoby u małego spowodować problemy z pracą brzuszka.
Na razie umówiłam się z opiekunką na przyjazd dwa razy dziennie, napełnienie zabawek jedzeniem, zmianę wody, sprzątnięcie kuwety i ewentualnie jakieś zabawy

A i zamówiliśmy drapak Ten: http://www.drapaki.pl/pl/ekskluzywne...2-ex-s-1e.html
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 12:12   #2874
motylek1007
Zakorzenienie

fajnie macie, że w ogóle znajdzie sie ktos kto doglądnie zwierzaków, ja nie mam nikogo takiego

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 12:22   #2875
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Poważnie, to mamy taki karmnik, co zsypuje dowolną ilość razy dziennie odpowiednią wagowo porcję jedzenia (kupę kasy nas kosztował, z Ameryki go przemyciliśmy)
Ja się zastanawiam nad takim karmnikiem, ale jak nad fontanną się zastanawiałam z 2 lata, tak karmnik może za 5 lat będzie .

Obawiam się, że u mnie też Milka by zjadła wszystko i Soni by nic nie zostało .

Cytat:
Ekstra , koty będą zadowolone .

Stary 2012-11-07, 14:00   #2876
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
zimno, kot musi się dogrzewać

co do kamicy moczowej, struwitów i diety leczniczej, to:
- kryształy struwitowe mogą się zdarzać i u zdrowych kotów
- w przypadku kota z zaburzeniami oddawania moczu, kryształami w moczu, zasadowym pH moczu i kamieniami widocznymi na usg/ rtg stosuje się dietę zakwaszającą mocz i rozpuszczającą złogi na czas rozpuszczenia kamieni (ok. dwa miesiące). Nie zaleca się karmienia kota dożywotnio karmą urinary, jeśli problem nie nawraca często. Powstawaniu kamieni moczowych sprzyja wysoka zawartość magnezu w karmie i wysokie pH moczu, ale pH moczu jest w tym o wiele ważniejszym czynnikiem. Karmy bezzbożowe wysokobiałkowe zakwaszają mocz, więc raczej można je stosować u kota, który miał epizod kryształów w moczu, ale w tej chwili jest zdrowy
- kryształy w moczu nie oznaczają automatycznie kamicy moczowej

Bardzo dziękuję za wyczerpujące informacje

Mam kolejny problem. Ten kot, który miał struwity i zapalenie pęcherza, jest już zdrowy, ale nadal sika poza kuwetą. Głównie na łóżko (które ścielimy grubą ogrodniczą folią, żeby nie przeciekało :/) Wet zalecił teraz jakieś feromony. Feliway do gniazdka jest piekielnie drogi, są jeszcze obrożę, które są dwa razy tańsze. I teraz nie jestem pewna, czy spróbować najpierw z obrożą, która kosztuje 50 zł, ale jest nadal tańsza od tych feromonów do gniazdka, albo od razu kupić feliway... Ktoś miał podobny problem i może mi pomóc?..
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:08   #2877
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Mam kolejny problem. Ten kot, który miał struwity i zapalenie pęcherza, jest już zdrowy, ale nadal sika poza kuwetą. Głównie na łóżko (które ścielimy grubą ogrodniczą folią, żeby nie przeciekało :/) Wet zalecił teraz jakieś feromony. Feliway do gniazdka jest piekielnie drogi, są jeszcze obrożę, które są dwa razy tańsze. I teraz nie jestem pewna, czy spróbować najpierw z obrożą, która kosztuje 50 zł, ale jest nadal tańsza od tych feromonów do gniazdka, albo od razu kupić feliway... Ktoś miał podobny problem i może mi pomóc?..
Pewna jesteś, że jest już zdrowy? Sikał kiedykolwiek poza kuwetą wcześniej, zanim zachorował?
Co to za obroża? Nie słyszałam o czymś takim... ?
Ja bym kupiła Feliway, ale chyba w sprayu a nie do kontaktu jest lepszy na sikanie?

Stary 2012-11-07, 14:13   #2878
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
PoN jest przecież tańszy od Royal Canin, a skład o niebo lepszy...
sucha tańsza, ale puszka prawie 7 zł za 200g. Moja na razie je mokrą applaws, też trochę kosztuje ale jednak mniej niż PoN

Cytat:
Zależy jak na to spojrzysz - jak pomyślisz, że ciachając swojego kota nie będziesz miała znaczącego kocura obsikującego kanapę, ściany czy ubrania, to taniocha . Już nie mówiąc o innych zaletach zabiegu . Jak chodzi o Stimpacka - ok. 100zł z wizytą kontrolną, +/- 50 w zależności od miasta, weta, miesiąca (w marcu promocje) itp.
sterylka kotki chyba jest droższa? czy się mylę?
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:14   #2879
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Pewna jesteś, że jest już zdrowy? Sikał kiedykolwiek poza kuwetą wcześniej, zanim zachorował?
Co to za obroża? Nie słyszałam o czymś takim... ?
Ja bym kupiła Feliway, ale chyba w sprayu a nie do kontaktu jest lepszy na sikanie?
jest zdrowa, wczoraj miała robione badania. Wet powiedział, że ma minimalnie podwyższone leukocyty i sprawdzimy to za tydzień, bo teraz próbka mogła być znieczyszczona.
Obroże, to chyba jakieś takie http://www.kuchniapupila.pl/kot/zdro...ior,p679588416. A feliway w sprayu... w sklepie mi powiedzieli, że to głównie do małych zamkniętych pomieszczeń typu transporter czy samochód, a w domu będzie skuteczniejszy ten do kontaktu. Kot czasami sika nie tylko na łóżko, ale też na buty, albo jeśli się zostawi brudne skarpety na podłodze, to obowiązkowo obsika... Nic w domu nie zmieniamy, nie ma nowego kota, nie mamy gości... po prostu nic, co może ją stresować. No chyba, że my albo jej siostra :/
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:15   #2880
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
sterylka kotki chyba jest droższa? czy się mylę?
Droższa .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości