|
|
#2881 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Cytat:
Furry Sue pewnie masz rację, mi się ciężko w tym połapać ![]() Ogolnie zazdroszczę tych przygotowań i wyczekiwania na spotkanie Sss i Joanno macie całkowitą rację co do tego chodzenia na łatwiznę a jak tak czytam posty sss to jestem w szoku jak to jest w UK ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Wiecie co - mózg mi aż paruję nie pamiętam kiedy ostatnio tyle wkułam w jeden dzień mam nadzieję, że jutro coś z tego będę pamiętać...
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia
właśnie się zabieram za liczenie ![]() Hmm, wiesz co, ale pomimo tych fajnych przygotowań, jest też stres czy to aby ma sens to wszystko, czy nie tracę czasu i kasy na wyjazdy, żarcie i inne rozrywki. Taki niepokój, niby super fajnie, ale może przecież się schrzanić... Nie chciałabym, aby się schrzaniło... Niunia Ile razy w tyg ćwiczysz? Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-02-06 o 19:15 |
|
|
|
#2883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- I myśl pozytywnie a nie, że coś może pójść nie tak
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia
Twoje BMI to 29,74. Zapotrzebowanie +/- 1900 kcal przy Twojej aktywności fizycznej. Liczyłam na kilku stronach
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie pustawo się robi ....
Ja mam za sobą dobry dzien dietwo ale średni pod względem nastroju Ciągle nastroje jak u kobiety w klimakterium ... Musze sie wyspać porzadnie
|
|
|
|
#2886 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Tak na szybkiego przejrzałam tylko posty jutro mam nadzieję dokładnie doczytam. Mi po redukcji wychodzi 1800 kcal a dzisiaj wyszło 1600kcal a cały dzień jadłam jak szalona więc to sztuka i kawałek tyle zdrowych kalorii nastukać każdego dnia
![]() I kromka razowca, polędwica,ogórek, pół jabłka II szkl soku pomidorowego, miseczka płatków kukurydzianych na mleku 1,5% III łosoś z piekarnika, brukselka IV owsianka na wodzie z orzechami włoskimi V serek wiejski z papryką i szynką VI jogurt naturalny Zamówiłam sobie spodnie o rozmiar mniejsze ciekawe czy dużo mi zabraknie żeby w nie wejść ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Brawo za zgubione cm ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Jest też całość tego odcinka o tej dziewczynie na yt ... Obejrzałam - i pod koniec była pokazana skóra która została .... W ogóle nie do opisania
Poza tym oni ją odchudzali (przynajmniej na początku) dietą 1500 kcal - a dziewczyna ważyła ponad 150 kg ... To nie wydaje mi się zdrowe -ale cóż tv rządzi się swoimi prawami ... Warto obejrzeć - głównie ku przestrodze ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- SS7 nie ma się co martwić W Pl fajnie jest ... Co prawda przez pierwsze parę dni po przyjeździe bo potem... przypominają się mankamenty Przynajmniej mi Myśle że do zmian (w tym diety) trzeba dorosnać i wybrać właściwy moment... Ja odchudzam się od 12 roku życia - pamiętam że w 6 klasie podstawówki okazało się że waże ponad 60 kg a moje koleżanki 45-50... 15 lat ciągłego bycia na diecie, po diecie i przed dietą ... Do tej pory największy sukces to było chyba -6 kg Ale to nie przekreśla miliona nieudanych prób - więc naprawdę nie warto się poddawać Jedź do rodziny, poszalej trochę a potem wróć z mocnym postanowieniem - na pewno tym razem się uda ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Poza tym wszyscy będą podziwiać jak dobrze Ci się powodzi na tej emigracji Serio słyszałam kiedyś taki "komplement" -tj na szczęście nie do mnie
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Pojechałam dziś po bandzie, ale nie w tę stronę co zwykle - na szczęście... Na liczniku 997 kcal :/ właśnie wróciłam z kameralnego, przyjacielskiego spotkania (poznałam tam Malejonka z żoną! No i teraz już raczej za późno na kolację ![]() Dopiłam meliskę na dobry sen i daję nura do wyrka. Dobrej nocy i trzymajcie się jutro.. ![]() ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- A! Zapomniałabym! Mariamarysienka, zrobiłam dziś ten trening! C.D. jutro
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś upłynął miesiąc z Ewą -21treningów (wiec całkiem nieźle W tym czasie z cm spadło: P 102-97 -5 T 80-77 -3 U 64-63 -1 R 32-31 -1 Ł 41-40 -1 Wydaje się nieźle - chociaż czy ja wiem... Same oceńcie wagi jest mniej o ok. 3 kg... Ale jak sama Ewa twierdzi nie o to w tym chodzi Dodam że po pierwszym miesiącu diety (4.12-09.01 ) spadło mi podobnie Pas -3, T -5, U -1, Ł -1, R-3 a po datach widać że 2 tyg to były święta/ sylwester wiec nie dietowałam. Czyli już sama nie wiem co skuteczniejsze - Ewa czy Mel.. ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Poszperałam w wynikach dziewczyn i chyba nie mam co marudzić Chyba że na siebie że dieta do tego kiepska w sumie Nie wiem jak to jest że nawet prawie codzienne ćwiczenie niezbyt mnie motywuje do jej trzymania ...No ale cóż jak takbędzie szło to najwyżej będę chudnąć rok ... Byle w ogóle chudnąć
|
|
|
|
#2890 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za spadek cm co do skuteczności to myślę, że obydwie są skuteczne---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- A tak ogólnie to witajcie ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Wyszperałam fajną stronkę, która diagnozuję (pod dużym napisem "zamów dietę teraz" jest "zrób bezpłatne badanie" - właśnie w to trzeba wejść) http://diety.wp.pl/index.php/mid/7/f..._w_odchudzaniu
|
|
#2891 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek Chudzinki
![]() Czytam Was codziennie i gratuluje spadków Joanno 3 cm w talii to jest coś Bardzo ladnie! Muszę i ja sobie Jilian obczaić, jakoś nigdy na nią nie trafiłam. U mnie też spadek, choć delikatny. Dziś wlazłam na wagę po śniadaniu i toalecie, było 72,7 kg, więc powoli spaaaaaada Musze się zważyć na czczo, ale dzis bardzo mi się chciało jeść A! i wczoraj pączka zjadłam, dobry był i tyle, dzis juz nie ma Zresztą, cały dzień byłam poza domem, zabrałam jedzenie w pojemnikach, dużo ruchu miałam, więc czuję się rozgrzeszona. Wieczorem wpadł drink, a nawet dwa (żubrówka z sokiem), ale tak pod mecz i ostatki, więcej do świąt alkoholu nie będzie.Dziś w menu: - mała pomarańcza, 2 kromki razowca, serek chudy,polędwica, ogórki kiszone - pomarańcza, serek chudy,musli, garstka orzechów laskowych - kalafior gotowany, pierś kurczaka gotowana - jadę na obiad do mamy: mielone, ziemniaczek, surówka - może sałatkę z łososiem zrobię? się zobaczy ![]() Jak już pisałam, czytam Was codziennie, ale z telefonu nie chce mi sie klikać, więc nie piszę. Wolę z kompa, ale po całym dniu, nie zawsze chce mi się jeszcze w domu włączać, wolę ten czas przeznaczyc na ćwiczenia ![]() Miłego dnia i miłego pączkowania !!!
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
ehhhh no tak ja wiem, że wniosek jest taki - jak regularnie cwiczysz to cm spadają - nie ma czarów
Ani czarodziejskich zestawów ćwiczeń ![]() Podjęłam męska decyzję - wkurzona ostatecznie na moją wage - dziś pokazała wynik wyższy o 2 kg (a wczoraj był ok dzień), wlazłąm znowu 1,5 kg mniej i tak w kółko... Uznałam że czas zakończyć nasz związek ... Odpalam drugą (lepszą) i jutro robie nowy początek Niestety ta lepsza waży wiecej .. Tj wyniki są wyższe - więc czuje że znowu zacznę od 78 Ale może bardziej uczciwe I oficjalnie rezygnuje z wagoobsesji - ważenia w pt i pon i koniec Lece ćwiczyć
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wreszcie wróciłam do wagi podpisowej Mimo, że wczesna pora ja już dziś 2 razy zaliczyłam kibelek na dłuższe posiedzenie, liczę jeszcze 3 razy na popołudnie Mam dziś bardzo napięty grafik. Zostałam obecnie sama w domu, właśnie smażę mięso na obiad dla rodziny, dla siebie gotuję cyca z kurczaka. Chcę się wyrobić jak najszybciej, bo o 13 muszę wyjechać, aby dotrzeć na spotkanie, a chcę mieć też spokojną godzinę, półtora na przygotowanie. Paznokcie muszę pomalować, włosy odżywić i umyć, wysuszyć, ułożyć... Peeling kawowy na dłonie raz jeszcze zrobię, bo skóra zrobiła się cuuuudowna Mamę muszę odebrać od lekarza to tez mi z pół godz. zejdzie ![]() Och Boże. Śniadanie zjadłam grzecznie, wczoraj też było grzecznie. Nadprogramowo wciągnęłam wieczorem jabłko i pomarańczę, ale glodna byłam. Furry Sue Tak, wyliczyłam dla Niuni i to było już po odjęciu. |
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
U mnie waga stoi, jak zwykle. I już się pogubiłam w kaloriach, muszę sobie jeszcze raz wszystko dokładnie powyliczać. ![]() Joanno gratuluję spadku cm nie ma innej rady, trzeba ćwiczyć ![]() Ogolnie ja uwielbiam peeling kawowy I życzę udanego spotkania ![]() Zabieram się za wyliczenia tych kcal
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka
Nie dziękuję, aby nie zapeszyć Pazurki już pomalowałam, na cielisty kolor, co by się zbyt nie wyróżniać. Jak wyschną idę ogarnąć włosy
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja waga tez pokazuje troszeczke wiecej niz waga mojej siostry lub mamy ale nie wiele. Jestem po sniadaniu: wiejski i bułka. Teraz ide na kawke ![]() Co do mlodosci i dziecinstwa, ja zawsze bylam szczupla badz chuda. Trenowalam akrobatyke, siatkowke, tance. Zawsze miałam dwie szkoły. Muzyczna i normalna. Tycie sie zaczeło jak rzuciłam całkowicie sport i poszłam do szkoły muzycznej II stopnia. Zero ruchu i zarełko. ALe zawsze jadlam, lubiłam. Tylko miałam baaardzo duzo sportów. Oprocz treningów, codziennie bieganie. Wf tez uwielbiałam, bo zawsze byłam jedna z najlepszych, ale pamietam osoby słabsze łatwo nie miały. A teraz tak ciezko mi cwiczyc, bo niestety im gorsza kondycja to checi nie ma do cwiczeni nie daja przyjemnosci jak kiedys ;(( Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-02-07 o 09:50 |
|
|
|
|
#2898 |
|
Rozeznanie
|
witajcie kobietki
czytam was codziennie ale nie mam czasu odpisywać obiecuję ze od poniedziałku do was wracam na domiar złego moja córka się pochorowała i mam szpital w domu ![]() dietkowo ok. dzisiaj wciągnełam bułeczkę orkiszową z twarogiem i pomidorkiem, a na 2 śniadanie owsiankę. a propos owsianki..........coś o niej pisalyście . ja robię sobie za każdym razem inną- żeby mi się nie znudziła Asiu czytałam o twoich nawykach żywieniowych wyniesionych z domu( albo ich braku) i powiem ci że ja też nic dobrego z domu nie wyniosłam mama zawsze gotowałam bardzo tłusto, z dużą ilością soli i przypraw a jak się jej zapytasz co tam w zupie pływa..............to nic córcia to chudziutka zupka,na malutkiej kosteczce.czasami mam wrażenie że mama myśli że jestem przygłupia i że nie widzę że w zupie pływają skwarki ![]() albo że nie czuję smaku że ten kotlet był smażony na smalcu ![]() do tego zamiłowania do sportu mi nie wszczepiono czytam jak wy ćwiczycie , a mnie żadne siły nie zmuszają do ćwiczen. mój jedyny ruch to spacery i 1x w tygodnie basen tak że dietę może i trzymam ale z cwiczeniami to klapa!!!!!!!!! ale Asiu myślę że czas zostawiś przeszłośc za sobą i zacząć nowe życie...........jesteśmy przecież już dorosłymi kobietami ![]() na forum faktycznie cisza ............ale sama za bardzo nie świecę przykładem ..............więc się nie odzywam............zajrzę do was wieczorkiem ..........buziaki
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
Moje drogie, chyba nie widziałyście ciszy na forum
ja Was odpalam kilka razy dziennie, a i tak za kazdym razem muszę się przekopać przez parę postów ![]() Jestem głodna jak wilk po tej wczorajszej pół-głodówce, zaraz wciągnę banana a potem na II śn. owsiankę dopiero wstałam... (zieeew)Marysienka, jak po ćwiczeniach? Ja mam zakwasy w prawym zadku
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
Z tymi obliczeniami to ja już się totalnie pogubiłam
![]() Ale doszłam do tego, że moje zapotrzebowanie na redukcji to około 1350 kcal. W/B/T obliczyłam sobie według moich notatek (bo muszę to pod moją cukrzyce podporządkować). Będę się starać tego trzymać i dam sobie miesiąc, zobaczę czy coś zejdzie. A jak nie to.... pójdę do dietetyka , nie mam zamiaru się poddawać, no ale jak sama nie będę umiała sobie poradzić, to poszukam fachowej pomocy. Tylko trochę kasy szkoda...Ja byłam chuda tylko kiedy zachorowałam, ważyłam wtedy chyba 44 kg przy około 158 cm wzrostu , w szóstej klasie to było czyli niemal 9 lat temu. Od tamtej pory stopniowi tyłam, aż do teraz.
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
kwiatuszku masz rację oczywiście ... Najwyższy czas dorosnąc
Co najwyżej możemy pamietać o tych błędach żeby tak naszych dzieci nie wychowywać Znalazłam kalkulator który wyliczył mi mam BMR 1585... Na redukcji powinnam jeśc 1624 kcla - w tym 223g węgli, 61g białek, 54g tłuszczy ... Niby będę chudnąć 1 kg tygodniowo czyli powiedzmy ze ok... Nie mam pojęcia ile co ma czego (nawet tak ogólnie Ale cholera zbiore się w sobie i będę liczyć ... I nie schodzę poniżej 1600 ...Najwyżej kupie orzechy i twaróg i będę uzupełniać przez rozum ...Wg róznych liczników mam do schudnięcia od 10 do 20 kg ... Czyli walka będzie długa ...Musze podejść do tego rozsądniej - bo raz że średnio się czuję a dwa że wyniki zadowalają mnie srednio .
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Furry Sue ja mam zakwasy wszędzie
|
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Joanna, a probowalas liczyc BTW z ilewazy? wg mnie to jest najwygodniejsza strona, nie wszystko sie zgadza co do joty (np zawartosc bialka w jogurtach jest rozna itd) ale mozna wszystko policzyc z dokladnoscia powiedzmy +/- 5%
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam "tylko" 197 g węgli
100 g białka i tłuszcze 90 g. A co do zwolnień z wf, to ja nie miałam lewych Cały czas ćwiczyłam na zajęciach wf, w szkole średniej miałam zwolnionko w klasie drugiej, trzeciej i czwartej-maturalnej. Pulmonolog uznał, że mam astmę. Fakt, zipałam jak diabli, kaszlałam, charczałam i co tylko po wf, dlatego wysłano mnie do specjalisty. Przepytał mnie z całego życia (problem w tym że ja nie pamietam co jadłam wczoraj na obiad a on mnie pytał o kilkanascie lat wstecz) i na tej podstawie uznal, ze mam astme oskrzelową A leki były ze sterydami Teraz jestem wolna od leków i nie muszę odmawiać alkoholu ( ) ani pilnować godzin przyjmowania. To była masakra, uwiązanie. Niekiedy będąc na randce musiałam gnać do toalety bo nadchodziła godzina przyjecia dawki leku. A propo, ja już spadam, zjem cos i ide sie szykować. Wrócę wieczorem do Was kobietki |
|
|
|
#2905 |
|
Zadomowienie
|
Ogolnie, skad Ty tych facetow bierzesz?
ja tu nie mam nikogo ciekawego na oku oczywiscie poza gosciem, o ktorym kiedys pisalam, a ktory pozostanie raczej w kregu kumpli.. no i niedawno poznalam milego pana lat 49, ale z nas dwojga to on jest duuuuzo bardziej zainteresowany czymkolwiek, niz ja :/
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm zaczynam rozumieć dlaczego czasem narzekasz ze się w weglach nie mieścisz .. Ja mam niby 30 więcej a jak podliczyłam owsianke tojuż poszło 52
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, weszłam w bluzke S, która nie nosiłam chyba 2 lata xD Troszke opięta, nie powiem ;p ale jest xD
Jecie dzis paczki? D. oczywiscie przywiozl 2.Masakra z nim. Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-02-07 o 12:17 |
|
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
Heja banana!
Ja wlasnie jestem po orbim godzine bardzo intensywnego treningu! Tego mi bylo trzeba! Co do zwolnien to ja w 6 klasie podstawowoki mialam, pozniej juz normalnie chodzilam. Zawsze lubilam wf zreszta trenowalam siatkowke, wiec to dla mnie byla przyjemnosc ![]() anuszka gratuluje! ciuchy to najwieksza nagroda! Dzis na obiad jajco sadzone z ziemniaczkami i do tego na deser opestki slonecznika lece czas mnie goni! paaaaaaaaaa
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Jaką przyjmujecie taktykę z ciuchami? Tj te za duże - wyrzucacie czy chowacie do szafy?
Ja dla poprawy humoru przejrzałam szafe - ostatecznie rezygnuje ze spodni rozmiar 44 (dżinsy wkładam i sciągam bez rozpinania I nie wiem co zrobić - wyrzucać/ oddawać na ciuchy? Czy schować bo kiedyś mogą się przydać albo ku przestrodze? No i wreszcie mam w czym chodzic Sądząc po ilości ciuchów - dół 42 to moje przeznaczenie ,... Choć 40 -tki i jedno 38 też mam...
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz mam za sobą 1120 ;( bo oczywiscie nie byłabym sobą gdybym nie zjadła tego pączka, który kosztował mnie 400 kcal ;( na obiadek zupa grzybowa z warzywkami. Mysle, ze w 1600-1700 dzisiaj się zmieszcze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.

mam nadzieję, że jutro coś z tego będę pamiętać...

Ciągle nastroje jak u kobiety w klimakterium ... Musze sie wyspać porzadnie 
Było lepiej złapać kawałek sera białego 
A poza tym nie miałam ciężarków i używałam słoików napełnionych wodą 
Musze sie jakos pozbierac, bardzo sie ciesze ze konczy sie sesja bo przez nia moja waga stoi, ja nie moge sie ogarnac i siedze tylko na tyłku

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)