![]() |
#2881 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Cytat:
![]() Furry Sue pewnie masz rację, mi się ciężko w tym połapać ![]() Ogolnie zazdroszczę tych przygotowań i wyczekiwania na spotkanie ![]() Sss i Joanno macie całkowitą rację co do tego chodzenia na łatwiznę a jak tak czytam posty sss to jestem w szoku jak to jest w UK ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Wiecie co - mózg mi aż paruję nie pamiętam kiedy ostatnio tyle wkułam w jeden dzień ![]()
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Niunia
właśnie się zabieram za liczenie ![]() Hmm, wiesz co, ale pomimo tych fajnych przygotowań, jest też stres czy to aby ma sens to wszystko, czy nie tracę czasu i kasy na wyjazdy, żarcie i inne rozrywki. Taki niepokój, niby super fajnie, ale może przecież się schrzanić... Nie chciałabym, aby się schrzaniło... Niunia Ile razy w tyg ćwiczysz? Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-02-06 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- I myśl pozytywnie a nie, że coś może pójść nie tak ![]()
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
Niunia
Twoje BMI to 29,74. Zapotrzebowanie +/- 1900 kcal przy Twojej aktywności fizycznej. Liczyłam na kilku stronach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie pustawo się robi ....
Ja mam za sobą dobry dzien dietwo ale średni pod względem nastroju ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | ||||
Wtajemniczenie
|
Tak na szybkiego przejrzałam tylko posty jutro mam nadzieję dokładnie doczytam. Mi po redukcji wychodzi 1800 kcal a dzisiaj wyszło 1600kcal a cały dzień jadłam jak szalona więc to sztuka i kawałek tyle zdrowych kalorii nastukać każdego dnia
![]() I kromka razowca, polędwica,ogórek, pół jabłka II szkl soku pomidorowego, miseczka płatków kukurydzianych na mleku 1,5% III łosoś z piekarnika, brukselka IV owsianka na wodzie z orzechami włoskimi V serek wiejski z papryką i szynką VI jogurt naturalny Zamówiłam sobie spodnie o rozmiar mniejsze ciekawe czy dużo mi zabraknie żeby w nie wejść ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() Brawo za zgubione cm ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
Jest też całość tego odcinka o tej dziewczynie na yt ... Obejrzałam - i pod koniec była pokazana skóra która została .... W ogóle nie do opisania
![]() ![]() Poza tym oni ją odchudzali (przynajmniej na początku) dietą 1500 kcal - a dziewczyna ważyła ponad 150 kg ... To nie wydaje mi się zdrowe -ale cóż tv rządzi się swoimi prawami ... Warto obejrzeć - głównie ku przestrodze ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- SS7 nie ma się co martwić ![]() ![]() ![]() Myśle że do zmian (w tym diety) trzeba dorosnać i wybrać właściwy moment... Ja odchudzam się od 12 roku życia - pamiętam że w 6 klasie podstawówki okazało się że waże ponad 60 kg a moje koleżanki 45-50... ![]() 15 lat ciągłego bycia na diecie, po diecie i przed dietą ... Do tej pory największy sukces to było chyba -6 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Poza tym wszyscy będą podziwiać jak dobrze Ci się powodzi na tej emigracji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Pojechałam dziś po bandzie, ale nie w tę stronę co zwykle - na szczęście... Na liczniku 997 kcal :/ właśnie wróciłam z kameralnego, przyjacielskiego spotkania (poznałam tam Malejonka z żoną! ![]() ![]() ![]() Dopiłam meliskę na dobry sen i daję nura do wyrka. Dobrej nocy i trzymajcie się jutro.. ![]() ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- A! Zapomniałabym! Mariamarysienka, zrobiłam dziś ten trening! C.D. jutro ![]()
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś upłynął miesiąc z Ewą -21treningów (wiec całkiem nieźle ![]() W tym czasie z cm spadło: P 102-97 -5 T 80-77 -3 U 64-63 -1 R 32-31 -1 Ł 41-40 -1 Wydaje się nieźle - chociaż czy ja wiem... Same oceńcie ![]() ![]() Dodam że po pierwszym miesiącu diety (4.12-09.01 ) spadło mi podobnie Pas -3, T -5, U -1, Ł -1, R-3 a po datach widać że 2 tyg to były święta/ sylwester wiec nie dietowałam. Czyli już sama nie wiem co skuteczniejsze - Ewa czy Mel.. ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Poszperałam w wynikach dziewczyn i chyba nie mam co marudzić ![]() ![]() No ale cóż jak takbędzie szło to najwyżej będę chudnąć rok ... Byle w ogóle chudnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- A tak ogólnie to witajcie ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Wyszperałam fajną stronkę, która diagnozuję (pod dużym napisem "zamów dietę teraz" jest "zrób bezpłatne badanie" - właśnie w to trzeba wejść) http://diety.wp.pl/index.php/mid/7/f..._w_odchudzaniu
![]() |
#2891 |
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek Chudzinki
![]() Czytam Was codziennie i gratuluje spadków ![]() ![]() U mnie też spadek, choć delikatny. Dziś wlazłam na wagę po śniadaniu i toalecie, było 72,7 kg, więc powoli spaaaaaada ![]() ![]() ![]() Dziś w menu: - mała pomarańcza, 2 kromki razowca, serek chudy,polędwica, ogórki kiszone - pomarańcza, serek chudy,musli, garstka orzechów laskowych - kalafior gotowany, pierś kurczaka gotowana - jadę na obiad do mamy: mielone, ziemniaczek, surówka - może sałatkę z łososiem zrobię? się zobaczy ![]() Jak już pisałam, czytam Was codziennie, ale z telefonu nie chce mi sie klikać, więc nie piszę. Wolę z kompa, ale po całym dniu, nie zawsze chce mi się jeszcze w domu włączać, wolę ten czas przeznaczyc na ćwiczenia ![]() Miłego dnia i miłego pączkowania ![]()
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
ehhhh no tak ja wiem, że wniosek jest taki - jak regularnie cwiczysz to cm spadają - nie ma czarów
![]() ![]() Podjęłam męska decyzję - wkurzona ostatecznie na moją wage - dziś pokazała wynik wyższy o 2 kg (a wczoraj był ok dzień), wlazłąm znowu 1,5 kg mniej i tak w kółko... Uznałam że czas zakończyć nasz związek ... Odpalam drugą (lepszą) i jutro robie nowy początek ![]() Niestety ta lepsza waży wiecej .. Tj wyniki są wyższe - więc czuje że znowu zacznę od 78 ![]() ![]() I oficjalnie rezygnuje z wagoobsesji - ważenia w pt i pon i koniec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wreszcie wróciłam do wagi podpisowej ![]() Mimo, że wczesna pora ja już dziś 2 razy zaliczyłam kibelek na dłuższe posiedzenie, liczę jeszcze 3 razy na popołudnie ![]() Mam dziś bardzo napięty grafik. Zostałam obecnie sama w domu, właśnie smażę mięso na obiad dla rodziny, dla siebie gotuję cyca z kurczaka. Chcę się wyrobić jak najszybciej, bo o 13 muszę wyjechać, aby dotrzeć na spotkanie, a chcę mieć też spokojną godzinę, półtora na przygotowanie. Paznokcie muszę pomalować, włosy odżywić i umyć, wysuszyć, ułożyć... ![]() ![]() Peeling kawowy na dłonie raz jeszcze zrobię, bo skóra zrobiła się cuuuudowna ![]() ![]() Mamę muszę odebrać od lekarza to tez mi z pół godz. zejdzie ![]() Och Boże. Śniadanie zjadłam grzecznie, wczoraj też było grzecznie. Nadprogramowo wciągnęłam wieczorem jabłko i pomarańczę, ale glodna byłam. Furry Sue Tak, wyliczyłam dla Niuni i to było już po odjęciu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zadomowienie
|
Hej!
U mnie waga stoi, jak zwykle. I już się pogubiłam w kaloriach, muszę sobie jeszcze raz wszystko dokładnie powyliczać. ![]() Joanno gratuluję spadku cm ![]() ![]() Ogolnie ja uwielbiam peeling kawowy ![]() ![]() ![]() Zabieram się za wyliczenia tych kcal ![]()
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Beatka
Nie dziękuję, aby nie zapeszyć ![]() Pazurki już pomalowałam, na cielisty kolor, co by się zbyt nie wyróżniać. Jak wyschną idę ogarnąć włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja waga tez pokazuje troszeczke wiecej niz waga mojej siostry lub mamy ale nie wiele. Jestem po sniadaniu: wiejski i bułka. Teraz ide na kawke ![]() Co do mlodosci i dziecinstwa, ja zawsze bylam szczupla badz chuda. Trenowalam akrobatyke, siatkowke, tance. Zawsze miałam dwie szkoły. Muzyczna i normalna. Tycie sie zaczeło jak rzuciłam całkowicie sport i poszłam do szkoły muzycznej II stopnia. Zero ruchu i zarełko. ALe zawsze jadlam, lubiłam. Tylko miałam baaardzo duzo sportów. Oprocz treningów, codziennie bieganie. Wf tez uwielbiałam, bo zawsze byłam jedna z najlepszych, ale pamietam osoby słabsze łatwo nie miały. A teraz tak ciezko mi cwiczyc, bo niestety im gorsza kondycja to checi nie ma do cwiczeni nie daja przyjemnosci jak kiedys ;(( Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-02-07 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Rozeznanie
|
witajcie kobietki
![]() czytam was codziennie ale nie mam czasu odpisywać ![]() ![]() na domiar złego moja córka się pochorowała i mam szpital w domu ![]() dietkowo ok. dzisiaj wciągnełam bułeczkę orkiszową z twarogiem i pomidorkiem, a na 2 śniadanie owsiankę. a propos owsianki..........coś o niej pisalyście . ja robię sobie za każdym razem inną- żeby mi się nie znudziła ![]() Asiu czytałam o twoich nawykach żywieniowych wyniesionych z domu( albo ich braku) i powiem ci że ja też nic dobrego z domu nie wyniosłam ![]() mama zawsze gotowałam bardzo tłusto, z dużą ilością soli i przypraw ![]() a jak się jej zapytasz co tam w zupie pływa..............to nic córcia to chudziutka zupka,na malutkiej kosteczce.czasami mam wrażenie że mama myśli że jestem przygłupia i że nie widzę że w zupie pływają skwarki ![]() albo że nie czuję smaku że ten kotlet był smażony na smalcu ![]() do tego zamiłowania do sportu mi nie wszczepiono ![]() czytam jak wy ćwiczycie , a mnie żadne siły nie zmuszają do ćwiczen. mój jedyny ruch to spacery i 1x w tygodnie basen tak że dietę może i trzymam ale z cwiczeniami to klapa!!!!!!!!! ale Asiu myślę że czas zostawiś przeszłośc za sobą i zacząć nowe życie...........jesteśmy przecież już dorosłymi kobietami ![]() na forum faktycznie cisza ............ale sama za bardzo nie świecę przykładem ..............więc się nie odzywam............zajrzę do was wieczorkiem ..........buziaki ![]()
#2899 |
Zadomowienie
|
Moje drogie, chyba nie widziałyście ciszy na forum
![]() ![]() Jestem głodna jak wilk po tej wczorajszej pół-głodówce, zaraz wciągnę banana a potem na II śn. owsiankę ![]() Marysienka, jak po ćwiczeniach? Ja mam zakwasy w prawym zadku ![]()
#2900 |
Zadomowienie
|
Z tymi obliczeniami to ja już się totalnie pogubiłam
![]() Ale doszłam do tego, że moje zapotrzebowanie na redukcji to około 1350 kcal. W/B/T obliczyłam sobie według moich notatek (bo muszę to pod moją cukrzyce podporządkować). Będę się starać tego trzymać i dam sobie miesiąc, zobaczę czy coś zejdzie. A jak nie to.... pójdę do dietetyka ![]() Ja byłam chuda tylko kiedy zachorowałam, ważyłam wtedy chyba 44 kg przy około 158 cm wzrostu ![]()
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
kwiatuszku masz rację oczywiście ... Najwyższy czas dorosnąc
![]() ![]() Znalazłam kalkulator który wyliczył mi mam BMR 1585... Na redukcji powinnam jeśc 1624 kcla - w tym 223g węgli, 61g białek, 54g tłuszczy ... Niby będę chudnąć 1 kg tygodniowo czyli powiedzmy ze ok... Nie mam pojęcia ile co ma czego (nawet tak ogólnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
Furry Sue ja mam zakwasy wszędzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zadomowienie
|
Joanna, a probowalas liczyc BTW z ilewazy? wg mnie to jest najwygodniejsza strona, nie wszystko sie zgadza co do joty (np zawartosc bialka w jogurtach jest rozna itd) ale mozna wszystko policzyc z dokladnoscia powiedzmy +/- 5%
#2904 |
Zakorzenienie
|
Ja mam "tylko" 197 g węgli
![]() 100 g białka i tłuszcze 90 g. A co do zwolnień z wf, to ja nie miałam lewych ![]() Cały czas ćwiczyłam na zajęciach wf, w szkole średniej miałam zwolnionko w klasie drugiej, trzeciej i czwartej-maturalnej. Pulmonolog uznał, że mam astmę. Fakt, zipałam jak diabli, kaszlałam, charczałam i co tylko po wf, dlatego wysłano mnie do specjalisty. Przepytał mnie z całego życia (problem w tym że ja nie pamietam co jadłam wczoraj na obiad a on mnie pytał o kilkanascie lat wstecz) i na tej podstawie uznal, ze mam astme oskrzelową ![]() A leki były ze sterydami ![]() Teraz jestem wolna od leków i nie muszę odmawiać alkoholu ( ![]() A propo, ja już spadam, zjem cos i ide sie szykować. Wrócę wieczorem do Was kobietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zadomowienie
|
Ogolnie, skad Ty tych facetow bierzesz?
![]()
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm zaczynam rozumieć dlaczego czasem narzekasz ze się w weglach nie mieścisz .. Ja mam niby 30 więcej a jak podliczyłam owsianke tojuż poszło 52 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
Masakra, weszłam w bluzke S, która nie nosiłam chyba 2 lata xD Troszke opięta, nie powiem ;p ale jest xD
Jecie dzis paczki? D. oczywiscie przywiozl 2.Masakra z nim. Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-02-07 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zadomowienie
|
Heja banana!
Ja wlasnie jestem po orbim godzine bardzo intensywnego treningu! Tego mi bylo trzeba! Co do zwolnien to ja w 6 klasie podstawowoki mialam, pozniej juz normalnie chodzilam. Zawsze lubilam wf ![]() ![]() anuszka gratuluje! ciuchy to najwieksza nagroda! Dzis na obiad jajco sadzone z ziemniaczkami i do tego na deser opestki slonecznika ![]()
#2909 |
Zakorzenienie
|
Jaką przyjmujecie taktykę z ciuchami? Tj te za duże - wyrzucacie czy chowacie do szafy?
Ja dla poprawy humoru przejrzałam szafe - ostatecznie rezygnuje ze spodni rozmiar 44 (dżinsy wkładam i sciągam bez rozpinania ![]() No i wreszcie mam w czym chodzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz mam za sobą 1120 ;( bo oczywiscie nie byłabym sobą gdybym nie zjadła tego pączka, który kosztował mnie 400 kcal ;( na obiadek zupa grzybowa z warzywkami. Mysle, ze w 1600-1700 dzisiaj się zmieszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.