Kasę tracimy, bo po lumpeksach chodzimy! Cz. IX - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-02, 22:27   #2881
Fufka
Zakorzenienie

Dot.: Kasę tracimy, bo po lumpeksach chodzimy! Cz. IX

Narobiłyście mi ochoty tymi łupami Nie ma siły idę jutro buszować, zobaczymy czy coś wpadnie.

Co do cen/ wagi koszulki, koszule, letnie sukienki zazwyczaj ważą ok. 100-200g, spodnie pewnie ok. 400-500 (dawno nie kupowałam, więc nie wiem), swetry i kurtki podobnie, chociaż wiadomo, ze zależnie od materiału z jakiego są zrobione.

Ja nigdy nie idę z "listą", bo to się najczęściej nie sprawdza, raczej rzeczy kupuję przypadkowo, przy okazji.

Lubię pójść w dzień dostawy, ale tak np. 20 min po otwarciu, albo dopiero po 1/1,5h handlary już się "przewaliły" przez sklep, na szczęście nie są w stanie wziąć wszystkiego , część osób już pomierzyła i odkłada rzeczy, jest szansa coś wyszperać. Nigdy o ciuchy nie walczę, bo w zasadzie nie są mi niezbędne, mam się w co ubrać, więc po co robić sceny Ale czasem obserwuję, czy coś co mnie zainteresowało ktoś kupuje czy odkłada. Mam nadzieję, że jutro będzie owocnie
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 22:36   #2882
gozia
Zakorzenienie

masiej ja też w Jerozolimskich, piątka
Stary 2013-04-02, 22:37   #2883
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naailty Pokaż wiadomość
Ostantio ją pokazywałam Z tym, że moja ma szarobeżowy kolor
mam skleroze,musiałam ją widzieć
jak widziałam Wasze topshopowe cuda w paski to marzyło mi się, że kiedys je znajdę i się udało
nie wiem czemu, ale moja jest jakaś taka bardziej różowa niż Twoja wrzuce zdjęcie jak wyschnie.
Na szczęście plama jest juz maleńka i blada. Wypiorę jeszcze raz i będzie ok
Stary 2013-04-02, 22:42   #2884
andune
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maria_anna Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny, teraz mam trochę wolnego od pracy i chyba wybiorę się do lumpka w dniu dostawy od razu rano - ale z tego co opisujecie - to zwyczajnie się tego boję!
zawsze chodziłam po pracy i było sporo ludzi, jestem ciekawa jak "dżungla" wygląda 5 minut po otwarciu
chyba mnie nie zadepczą?
trzymam kciuki
Stary 2013-04-02, 22:56   #2885
masiej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gozia Pokaż wiadomość
masiej ja też w Jerozolimskich, piątka
piątka
masiej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 22:59   #2886
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
7. granatowa koszula Atmosphere
8. lniana ramonska H&M
9. oversize tunika NEW LOOK z panterkowymi wstawkami
No ja jestem w szoku.
Ramoneska H&M z metkami...
Zazdroscic i chodzic czesciej na lumpy Ciezko jednak mi chodzic z samego rana na dzien dostawy u mnie w tym wielkim sh to normalnie sie baby bija i wieszakami nie raz...Buty latają, plaskacze zaluje ze nie nakrecilam i jakiegos filmiku na youtube nie wstawilam...Parodie doslownie !

Maria Anna - Lepiej sie przygotuj na atak...U mnie byl przypadek, ze kobiete popchneli i zadeptali...Kobieta lezala i nikt jej nie pomogl dopiero dziadziu przechodzacy obok zadzwonil po karetke...

Millygirl Przypuszczam, ze kilka razy wypierzesz i plama zejdzie
Az szkoda byloby !

Dziewczyny z Torunia mam pytanie do was.
Gdzie sa sh z fajnymi rzeczami ?? Nie raz bywam w Toruniu.
Wiadomo no teraz pracuje to nie pojade, ale tak z ciekawosci na przyszlosc
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2013-04-02 o 23:03
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 23:08   #2887
maria_anna
Raczkowanie

GG do maria_anna

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość

Maria Anna - Lepiej sie przygotuj na atak...U mnie byl przypadek, ze kobiete popchneli i zadeptali...Kobieta lezala i nikt jej nie pomogl dopiero dziadziu przechodzacy obok zadzwonil po karetke...

szok po prostu!
a ja jeszcze jestem typowym rozmiarem XS, jak mnie dobrze zadepczą, to mogę za dywan robić
maria_anna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 23:28   #2888
e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
No ja jestem w szoku.
Ramoneska H&M z metkami...
Zazdroscic i chodzic czesciej na lumpy Ciezko jednak mi chodzic z samego rana na dzien dostawy u mnie w tym wielkim sh to normalnie sie baby bija i wieszakami nie raz...Buty latają, plaskacze zaluje ze nie nakrecilam i jakiegos filmiku na youtube nie wstawilam...Parodie doslownie !

Millygirl Przypuszczam, ze kilka razy wypierzesz i plama zejdzie
Az szkoda byloby !

Dziewczyny z Torunia mam pytanie do was.
Gdzie sa sh z fajnymi rzeczami ?? Nie raz bywam w Toruniu.
Wiadomo no teraz pracuje to nie pojade, ale tak z ciekawosci na przyszlosc
Boże... bez przesady. Przecież to tylko ciuch. Oczywiście, że fajnie coś zdobyć, ale nie kosztem czyjegoś zdrowia.
e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 23:46   #2889
Konto usunięte

Z cyklu kupione pod wpływem emocji (kiedyś) i nienoszone/mało noszone/nienaprawione... i tak robiłam zdjęcia to przy okazji wrzucę.

Mój płaszczyk, który kupiłam w ubiegłym roku w połowie zimy (nie w tym sezonie) z Atmosphere. Wygrzebany gdzieś na wyprzedaży (maks. 20 zł), jednak nie miał kilku guzików, a ja przez tyle czasu nie doszyłam. Miałam już zamiar tej zimy, ale chodząc po pasmeteriach stwierdziłam, że guziki wyniosą mnie drożej niż on sam... Zresztą trochę za duży (to znaczy wcześniej był ok).

Koszula w kratkę - może i na wieszaku źle nie wygląda, a nawet mi się podoba to na mnie nie prezentuje się dobrze...

Sukienka jeansowa z Lee. Może na zdjęciach nie prezentuje się fajnie, ale na wieszaku jest super, ale na mnie wygląda niezbyt korzystnie (tak łagodnie mówiąc), a jak stałam się prawie płaska to ze mnie zlatuje.

Edytowane przez e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2
Czas edycji: 2013-04-02 o 23:47
Stary 2013-04-03, 06:53   #2890
gozia
Zakorzenienie

bernadka20 ja się parę minut spóźniłam na dostawę i żałuję, bo chciałam filmik zrobić jak wchodzą
Stary 2013-04-03, 09:01   #2891
maria_anna
Raczkowanie

GG do maria_anna

[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;4010025 8]
Z cyklu kupione pod wpływem emocji (kiedyś) i nienoszone/mało noszone/nienaprawione... i tak robiłam zdjęcia to przy okazji wrzucę.

Mój płaszczyk, który kupiłam w ubiegłym roku w połowie zimy (nie w tym sezonie) z Atmosphere. Wygrzebany gdzieś na wyprzedaży (maks. 20 zł), jednak nie miał kilku guzików, a ja przez tyle czasu nie doszyłam. Miałam już zamiar tej zimy, ale chodząc po pasmeteriach stwierdziłam, że guziki wyniosą mnie drożej niż on sam... Zresztą trochę za duży (to znaczy wcześniej był ok).

Koszula w kratkę - może i na wieszaku źle nie wygląda, a nawet mi się podoba to na mnie nie prezentuje się dobrze...

Sukienka jeansowa z Lee. Może na zdjęciach nie prezentuje się fajnie, ale na wieszaku jest super, ale na mnie wygląda niezbyt korzystnie (tak łagodnie mówiąc), a jak stałam się prawie płaska to ze mnie zlatuje.[/QUOTE]

genialna!!!!!!! jaki to rozmiar? bo ja bym doszyła ramiączka i śmigała podczas prawdziwie wiosennej pogody ze mnie niestety też sukienki bez ramiączek zjeżdżają
maria_anna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 10:00   #2892
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89szalona89 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj cienko było, ciężko było coś znaleźć a handlar tyle, że trzeba było się przepychać, nie lubię w takich warunkach szperać...
1. Mgiełka
2. Koszulka na lato- Atmo
3. Koszulka z kołnierzykiem- Atmo
Wszystko po 2 zł
Super poluję od jakiegoś czasu na taką!

Wczoraj zajrzałam do malutkiego sh na wsi u znajomych i mimo wywieszki, że wiosenny towar to nic nie wybrałam. Jeden sweterek Dorothy P. dość fajniutki, beżowy, gładki z dużym dekoltem wypatrzyłam za 10 zł, ale mam podobny więc tego nie dziabnęłam.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
7. granatowa koszula Atmosphere
8. lniana ramonska H&M
9. oversize tunika NEW LOOK z panterkowymi wstawkami
fju, fju niezły zakup
i z poprzedniego posta pudrowo-różowa sukienusia

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
R
Co do chodzenia na dostawy - właścicielka lumpeksu, do którego często chodzę zawsze się kłóci, że najlepiej przyjść dzień po dostawie, gdy nie ma tyle ludzi, rzeczy są odwieszone i trochę nowych doniesionych z zaplecza. Ale wg mnie np butów czy torebek szuka się na samym początku bo schodzą w niesamowitym tempie...
W moim drugim ulubionym lumpku nie ma konkretnych dostaw tylko właścicielka dowiesza codziennie coś nowego, troche wkurzające ale jednak zawsze jest szansa na coś super a tłumów nie ma
Kiedyś też chodziłam do takiego, w którym ciągle coś było dokładane i każdy znalazł coś dla siebie.
Ja wyznaję jednak taka zasadę jak z grzybami, jeśli są w lesie to każdy znajdzie coś dla siebie.Tak samo jest z sh. Czasem się dziwie, że przede mną babeczki zostawiają na wieszakach super ciuszki a w koszykach mają badziew którego ja bym nie chciała za darmo
Choć często znajduję piękne tuniki w rozmiarze 12, 14, 16 i wtedy bardzo żałuje, że na mnie nie pasują i dziwie się, że babki przy kości tego nie biorą, bo zazwyczaj te rzeczy nie są w ogóle zniszczone, bo przecież panie...szybko tyją i wymieniają garderobę.
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:04   #2893
Konto usunięte

Cytat:
genialna!!!!!!! jaki to rozmiar? bo ja bym doszyła ramiączka i śmigała podczas prawdziwie wiosennej pogody ze mnie niestety też sukienki bez ramiączek zjeżdżają
Z metki L, ale to raczej M lub po prostu na dziewczynę, która ma biust
Stary 2013-04-03, 10:04   #2894
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
bernadka20 ja się parę minut spóźniłam na dostawę i żałuję, bo chciałam filmik zrobić jak wchodzą
Zróbcie proszę taki filmik!!!!:hahaha :
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:07   #2895
theMonique
Zakorzenienie

Mój płaszczyk, który kupiłam w ubiegłym roku w połowie zimy (nie w tym sezonie) z Atmosphere. Wygrzebany gdzieś na wyprzedaży (maks. 20 zł), jednak nie miał kilku guzików, a ja przez tyle czasu nie doszyłam. Miałam już zamiar tej zimy, ale chodząc po pasmeteriach stwierdziłam, że guziki wyniosą mnie drożej niż on sam... Zresztą trochę za duży (to znaczy wcześniej był ok). [/QUOTE]

dlatego ja chodze na zlotowke, znajduje jakikolwiek plaszcz z duza iloscia guzikow, kupuje, guziki zrywam a plaszcz wieszam na kontenerze na smieci polecam

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:09   #2896
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Super poluję od jakiegoś czasu na taką!

Wczoraj zajrzałam do malutkiego sh na wsi u znajomych i mimo wywieszki, że wiosenny towar to nic nie wybrałam. Jeden sweterek Dorothy P. dość fajniutki, beżowy, gładki z dużym dekoltem wypatrzyłam za 10 zł, ale mam podobny więc tego nie dziabnęłam.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

fju, fju niezły zakup
i z poprzedniego posta pudrowo-różowa sukienusia

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Kiedyś też chodziłam do takiego, w którym ciągle coś było dokładane i każdy znalazł coś dla siebie.
Ja wyznaję jednak taka zasadę jak z grzybami, jeśli są w lesie to każdy znajdzie coś dla siebie.Tak samo jest z sh. Czasem się dziwie, że przede mną babeczki zostawiają na wieszakach super ciuszki a w koszykach mają badziew którego ja bym nie chciała za darmo
Choć często znajduję piękne tuniki w rozmiarze 12, 14, 16 i wtedy bardzo żałuje, że na mnie nie pasują i dziwie się, że babki przy kości tego nie biorą, bo zazwyczaj te rzeczy nie są w ogóle zniszczone, bo przecież panie...szybko tyją i wymieniają garderobę.
Zaczęłaś cudowny temat, bo ja też nie rozumiem tego fenomenu. Jeżeli już idę na dostawę to staram się wybierać ciuszki, które fajnie wyglądają i w sklepach wyniosą mnie znacznie więcej. Zwłaszcza w tych drogich lumpkach. Wychodzę wtedy z założenia, że zwykły sweterek mogę też znaleźć na wyprzedaży lumpkowej i wtedy zapłacę za niego kilka razy mniej. Natomiast niektóre kobitki pchają się na dostawę i wyciągają stare łachy albo coś co im kompletnie nie pasuje. Czasami widząc jak stoją przy kasie z pełnym koszykiem to jest mi ich po prostu szkoda. No bo rozumiem, że można wydać na taką rzecz kilka złotych, ale kilkadziesiąt?
Stary 2013-04-03, 10:57   #2897
hikari91
Zadomowienie

Wkurzyło mnie allegro - przedłużyło mi aukcje o 24h O.o wiem, że któraś z Was miała już taki przypadek. W szoku jestem, bo pierwszy raz mnie to spotkało. Dobrze, że babeczka ogarnięta i udało się bez zbędnego zamieszania dojść do porozumienia mój pierwszy lumpkowy ciuch sprzedany na allegro i pełen sukces

hikari91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 11:08   #2898
ArabicPrincess
Zakorzenienie

Sukienka jeansowa z Lee. Może na zdjęciach nie prezentuje się fajnie, ale na wieszaku jest super, ale na mnie wygląda niezbyt korzystnie (tak łagodnie mówiąc), a jak stałam się prawie płaska to ze mnie zlatuje.[/QUOTE]

fajna sukieneczka nawet już mam w głowie stylizację jak bym ją wykorzystała

Life is a story written by Allah's hand

Instagram - PatrycjaLeila zapraszam

ArabicPrincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 11:14   #2899
gozia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hikari91 Pokaż wiadomość
Wkurzyło mnie allegro - przedłużyło mi aukcje o 24h O.o wiem, że któraś z Was miała już taki przypadek. W szoku jestem, bo pierwszy raz mnie to spotkało. Dobrze, że babeczka ogarnięta i udało się bez zbędnego zamieszania dojść do porozumienia mój pierwszy lumpkowy ciuch sprzedany na allegro i pełen sukces
ostatnio coraz cześciej tak robią, bo mają awarię, że np w czasie zakończenia Twojej aukcji licytować się nie da, mi się na aukcjach już parę razy zdarzyło ;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 11:17   #2900
wykrasana
Szara Eminencja

Klasyk gatunku http://www.youtube.com/watch?v=bas2R2RdPik
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 11:39   #2901
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
oj to jest nicna nowym towarze nigdy na wolskiej na otwarciu nie byłam , ale na złotówkach jest wiekszy hardkor wpełza sie zanim sie ta zasłona otworzy całkiem , aż byłam zdziwiona ze na tym filmiku zasłona otworzona a nikt nie wpełza jeszcze
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:46   #2902
ciemnowlosa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
a chodzisz może do lumpka na Placu Imbramowskim? moja kuzynka tam zawsze perełki kupuje
Wiesz dokładnie o jaki lumpek chodzi? Tam jest na pewno Roban ale jeśli to jakiś inny to bardzo proszę o dokładniejszą lokalizację
ciemnowlosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:57   #2903
Agoorka
Zadomowienie

Cytat:
1. bluzka New Look z kamyczkami, będzie super do szortów
2. limonkowa George we wzorki
3. Monki z siateczką na rękawie
4. wiązana, luźna sukienka H&M
5. oversize, zwykła ksozula Gina Tricot
6. no name acid wash tee

cd
Świetne łupy

Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:16   #2904
h0ldmebaby
Raczkowanie

A jednak była dziś w moim ulubionym ciuszku dostawa

1. Portfel, River Island, 6.50zł
2. Bluzka czarna z zipem (z metki L, ja noszę S, ale będzie luźniejsza też fajnie), 7.50zł.
3. Koronkowe body, Select. . lub 6.50zł.
4. Koszula mgiełka floral, H&M, 7.50zł .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1582.jpg (61,0 KB, 323 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1593.jpg (38,1 KB, 192 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1585.jpg (67,6 KB, 214 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1611.jpg (54,8 KB, 238 załadowań)
h0ldmebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:24   #2905
yacha
BAN stały

świetne zdobycze u nas się strasznie ciuchy w lumpeksach popsuły, ceny w górę, a jakość w dół, zawsze potrafiłam wyłowić jakieś perełki, a teraz nie mogę nic znaleźć :/
yacha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:42   #2906
gozia
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
Stary 2013-04-03, 14:10   #2907
robaszekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h0ldmebaby Pokaż wiadomość

2. Bluzka czarna z zipem (z metki L, ja noszę S, ale będzie luźniejsza też fajnie), 7.50zł.
Torebka i body przepiękne
Stary 2013-04-03, 14:14   #2908
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89szalona89 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj cienko było, ciężko było coś znaleźć a handlar tyle, że trzeba było się przepychać, nie lubię w takich warunkach szperać...
1. Mgiełka
2. Koszulka na lato- Atmo
3. Koszulka z kołnierzykiem- Atmo
Wszystko po 2 zł
kurcze to juz trzecia taka sama koszula na wątku

[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;4009928 4] Nieraz fajnie komuś przywalić łokciem [/QUOTE] heheh
albo dostać wieszakiem w policzek / tak jak ja kiedyś miałam /auuu bolesne, u mnie czestę " obrażenia" to złamane paznokcie, oraz zadrapana dłoni >> ale to tylko jak na torebki/ portfele ide
Cytat:
- Lepiej sie przygotuj na atak...U mnie byl przypadek, ze kobiete popchneli i zadeptali...Kobieta lezala i nikt jej nie pomogl dopiero dziadziu przechodzacy obok zadzwonil po karetke...
o kurcze..... grubo.
u mnie raz dziewczyna poleciała z tłumem na łańcuch który jest przed wejsćiem i skręcony nadgarstek . za tydzień i tak przyszła na dostawe ....uwaga>>>> z ręką w szynie + bandaż

Cytat:
Napisane przez h0ldmebaby Pokaż wiadomość

piękny, gdybyś się chciałą za coś wymienić >> daj znać
ja już od jakiegoś czasu poluje na fajny portfelik, a ten jeszcze czarno złoty

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-04-03 o 14:17
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:48   #2909
hikari91
Zadomowienie

Cytat:
ostatnio coraz cześciej tak robią, bo mają awarię, że np w czasie zakończenia Twojej aukcji licytować się nie da, mi się na aukcjach już parę razy zdarzyło ;/
no właśnie dostałam od nich odpowiedź. "mieli awarie". kurde to nieciekawie, że coraz częściej są takie sytuacje ://

hikari91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:52   #2910
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hikari91 Pokaż wiadomość
Mnie też przedłużyli ale tylko te, które miały się zakończyć w czwartek...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości