|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III
Dziś godzina na rowerku ale szybkim tempem
27 km![]() Aż czuję że mam nogi xd Dobranoc
|
#2882 |
|
Raczkowanie
|
emilia0508 "Antonina a skąd dokladnie jesteś jeśli to nie tajemnica
"Tzn skąd pochodzę czy gdzie teraz mieszkam na Kujawach? Marina__ Przepis na pasztet z Pięknego Jasia ![]() ok 250 g fasoli (namoczonej dzień wcześniej) ugotować do miękkości, 1-2 cebulkę zeszklić na łyżce oliwy lub oleju dodać do wystudzonej fasoli i zmiksować lub zmielić maszynką do mięsa na gładką masę. Wbić 1-2 jajka. Do pasztetu dodać można pieczarki podsmażone, oliwki lub pomidory suszone. Dodać wg uznania: pestki słonecznika, siemię lniane, zieloną natkę pietruszki, gałkę muszkatołową, sól i pieprz ,przyprawy jakie kto woli np. majeranek. Przełożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej płatkami owsianymi .Piec ok 30-40 min. Porcja na małą keksówkę. Tak naprawę co wrzucisz do masy fasolowej zależy od Ciebie ja robiłam pierwszy raz z oliwkami, a drugi z pieczarkami. Tak samo można mieszać strączki . Efekt jest naprawdę smaczny.
|
#2883 |
|
królikoholiczka
|
Gdzie mieszkasz na Kujawach
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym to taka ewentualność, po prostu pomóc jakiemuś dzieciakowi spełnić swoje marzenia, oczywiście jeśli będzie nas na to stać, żeby przy wychowywaniu naszych pociech wziąć pod opiekę jeszcze jedno dziecko :Pdobra.. zawijam kiecę i LECĘ
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Antonina dziękuję za przepis Na dziś zaplanowałam papirusa Winiary jednak z rana naczytałam się, że do to niestety ale sama chemia, dużo soli plus niezdrowy tłuszcz utwardzony. No cóż, opakowanie wykorzystam i więcej nie kupię. Lepiej samemu w papier do pieczenia zawinąć. Menu na dziś: I owsianka (jabłko starte + otręby owsiane + płatki owsiane + orzechy włoskie + żurawina suszona + śliwki suszone + jogurt naturalny) II pieczywo ciemne + pierś z indyka gotowana w przyprawach + musztarda dijon + 2 ogórki konserwowe + papryka czerwona III sok pomidorowy + być może pączek ![]() IV pierś z papirusa + bukiet sałat z olejem lnianym + połówki pieczarek zasmażane na oleju kokosowym V twarożek ze szczypiorkiem gorzala super tygodnia Zbieram się dziś trochę wcześniej bo jeszcze chcę z rana Intermarche zaliczyć. Miłego Dnia
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
no i mam trzy godziny siedzenia na lotniskuuuu buuu
Ale kocham lotniska wiec moze dosc szybko zleci ^^
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry ..dzień pączkowy..a ja im więcej śpię tym gorzej sie czuję ..wiec wracam do starych dobrych nawyków niespania
miłego paczusiowego dnia..mnie na sam widok przesłodzenia obrzydliwie mdli ale wciągne pewnie ze 2 ![]() , zalezy czy mi w sklepie zostanie ![]() Gorzała to masz jeszcze 2 godzinki , można mięśnie kegla ćwiczyć ![]()
Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-02-07 o 08:50 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek na pączkowo
![]() A my z mamą szukamy przepisu na pączki serowe, które mi mama zawsze robiła jak byłam mała, bo nie mam zamiaru dziś jeść kupnych pączków, bo oni tam jakieś uzalezniacze dawają zjesz jednego i masz ochotę na drugiego Gorzala owocnego tygodnia życzę, no i przyjemnego i bezpiecznego lotu Pamietam jak ja leciałam pierwszy raz do Uk, jak poszedł komunikat proszę zapiąc pasy, bo zaraz wlecimy w strefę turbulencji, tyle że w tranwaju katowickim są gorsze turbulencje niż w tym samolocie były
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego pączkowania Wam życzę:
paczki_blikle_1.jpg a dla tych co pączków nie lubią: z11063841Q,Faworki.jpg i dla tych co jednak dziś trzymają się diety: SALATKA GRECKA.jpg |
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle zapomniałam, że dziś Tłusty Czwartek.
Jakby nie patrzeć, dla mnie każdy czwartek przed dietą był tłusty Wreszcie wróciłam do wagi podpisowej 2 razy zaliczyłam kibelek, jeszcze 3 razy prorokuję Dziś kolejna randka Znowu trzeba się pucować A mam tyle roboty, że nie wiem za co sie zabrać. Chyba za paznokcie
|
|
|
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarowniczko Tobie 2 porcyjki przysługuja paczków bo jedna dla Bąbelka
ja próbuje jakies śniadanie wymyślec ale pustki mam w lodówce a nutelli juz nie tykam blee. misiek zjadł ostatnie jajka wieć chyba przymusowa głodówka albo improwizacja resztkowa bedzie. Ogólnie mówiłam że mnei dogonisz niedługo z wagą , powodzenia na randeczce
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
he, ja pączków nie jadam
ani faworków ale z miłą chęcią zjem 2 porcje sałatki
|
|
|
|
#2893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...ja bym wciagneła cos fajnego ale mi sie tak nie chce gotowac ani szykować ze masakra. robię tylko Oskarkowi posiłki i co zostawi to dojem , sobei suchy prowiant najcześciej albo płatki z mlekeim . nei wiem ale jak Przema nie ma to wegetuje ![]() ( szkoda tylko że nei chudne ) . nawet na zakupy mi się nie chche jechać. dobra koniec marudzenia, kawka , muza i biore sie za sprzatanie bo się rozczule , a ja nie z tych płaczliwych
Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-02-07 o 09:37 |
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
karolina
A nie dziękuję, co by nie zapeszyć Mam nadzieję, że cosik się z tego wykluje Szkoda byłoby puścić taką partię koło nosa |
|
|
|
#2895 |
|
Raczkowanie
|
Dobry Pączusiowy Dzień
![]() Mam kawkę i pączusia bezkarnie tzn bez wyrzutów sumienia zjem Marina__ noo z soczewicy będzie następny do wypróbowania emilia0508 w mieście uzdrowiskowym, pod tężniami w Ino ![]() Miłego dnia Pączusie Słodziusie
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Mama kupiła pączki
Pocieszeniem jest fakt, że może nie zjem, bo przecież na cały dzień wybywam. Chociaż... Z drugiej strony na każdym kroku dziś będą pączki !!! ![]() Nie wiem czy chcę zjeść dziś cokolwiek ponad program, bo w końcu waga drgnęła i się cieszę jak głupia Wolę nie ryzykować, a dziś niestety nie poćwiczę, chyba że gębą |
|
|
|
#2897 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Mimo,że wczoraj zjadłam faworki moja waga pokazała dziś 100 gram mniej Zjadłam sałatkę z makreli i 2 kromki chleba A na obiad warzywa na ostro ![]() Kolacja serek wiejski ![]() Więcej nie planuje bo pewnie i tak coś wpadnie ![]() Miłego dnia życzę PS.Dodałam do albumu pierwsze zdjęcie .Na razie sama twarz ![]() ale później dodam coś więcej
01-01-2013 - Zdrowy tryb życia prowadzę Bloguje !! http://stoprocent-piekna.blogspot.com/ Edytowane przez _Willczyca_ Czas edycji: 2013-02-07 o 14:04 |
|
|
|
#2898 | |
|
Rozeznanie
|
hej hej!
hihi dziś ten tłusty czwartek i nagle wszyscy zaczęli o mnie dbać. z samego rana przed pracą pączki przyniosła mama, godzinę później babcia, a teraz jeszcze teściuniu jak na razie zjadłam tylko 5małych oponków i planuję potem 1pączka. Myślę, żeby resztę podzielić na małe porcje zamrozić, żeby mnie nie korciło. A w ogóle moja waga wczoraj rozsypała się na kawałeczki i kupię sobie teraz jak spodnie będą luźne ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Wilczyca świetnie wyglądasz! |
|
|
|
|
#2899 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj jeszcze pączków nie jadłam, ale że rodzice nas zaprosili na kawkę to specjalnie dla mnie kupili 1 pączka pieczonego.
Mam jedne zajęcia zumby za sobą. Czytam sobie właśnie na temat treningów: "Dzielenie aerobów również przynosi lepszy efekt niż jednorazowy wysiłek. I tak, dwie sesje aerobów po 30 minut z 20 minutową przerwą między nimi, powodują spalanie o 21% tłuszczu więcej niż jednorazowy wysiłek trwający 60 minut, mimo że łączny wydatek energetyczny w obu przypadkach jest taki sam." |
|
|
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
Heloł.....
Czy oprócz Vandes i mnie ktoś jeszcze zjadł pączki? Ja zjadłam 4 Zaraz wskoczę na rowerek, może chociaż pół jednego spalę. |
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zadomowienie
|
Eee tam, Czarownica, Ty sie nie liczysz
, Tobie to i odbija się pewnie na czczo ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() Tamto wyżej to żart oczywiście, liczysz się podwójnie
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jadłam. W ramach słodkości wypiłam sporo syropu prawoślazowego
|
|
|
|
#2904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W pracy dziś mój przydział to 10 pączusiów i 2 oponki serowe ale za nimi akurat nie przepadam. Przez cały dzień jakoś specjalnej ochoty na pąki nie miałam. Być może dlatego, że do śniadania wpałaszowałam jeszcze opakowanie cieniutkich i pysznych kabanosków. Ale jak zjadłam obiad... to ochota naszła i jeden był mało Jeszcze pewnie jakiś wpadnie zamiast zdrowej kolacji.Cytat:
Czarownica jutro będę miała pomidorową Tak miałam ciągle w głowie te Twoją zupę, że nie dało rady czekać do weekendu Rosołek już jest, zaraz będę doprawiać ![]() W radio dziś mówili, że kto zje chociaż jednego pączka to będzie miał rok szczęśliwy ![]()
|
|
#2905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale po pączkach to ja mam tak od dawien dawna ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
A pomidorówkę to ja dziś skończyłam i na jakiś czas muszę ją odstawić bo mam już przesyt ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Boszzzz Marina, czytam że w pracy Twój DZIAŁ to 10 pączusiów i 2 oponki |
||
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam mała moja mama robiła właśnie z serka homogenizowanego.Przydział na dział Cukiernia dziś nas obdarzyła całym wielkim pudłem pączków... dobrze, że tylko jedna bo czasem obie na raz przywożą Ale po drodze zadzwoniłam do koleżanki i trochę Jej dałam bo za dużo bym musiała zjeść a szkoda by miały się zmarnować ![]() A co do oponek... to jest jedna taka największa w postaci mojego szefa Ma brzuch jak wielki werbel i ostatnio pod biurko wpadł ![]() Antonina wymyśliłam, że dodam do tego pasztetu jeszcze trochę zmielonej piersi kurczaka, marchewkę i zmielone orzechy włoskie (kiedyś w jakimś programie dodawane były jako naturalny zagęstnik do pasztetu z soczewicy).
|
|
#2907 |
|
Zadomowienie
|
Ja pierdziu....Marina, przydział 10 pączków
. U mnie tylko po dwa było. Może i dobrze.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Marina, jak to wpadł pod biurko
|
|
|
|
#2909 |
|
królikoholiczka
|
A ja nie lubie pączków ale dwa zjadlam
wole faworki lub oponki ale nie chcialo mi się robić może to i dobrze bo pewnir bym więcej zezarla
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
Ja zjadłam 5 małych pączusiów serowych(wielkośc kieliszka od wódki) i 3 oponki serowe-wielkością odpowiadały jednemu normalnemu pączkowi, więc chyba nie jest tak źle, wszystko własnej roboty
jeszcze brat z rodzinką przyszedł to mu połowę dałam żeby mniej zjeść, ale i tak jeszcze dużo zostało, moje oczy by mogły jeszcze zjeść, no ale moja wątroba to już nie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

27 km

Poza tym to taka ewentualność, po prostu pomóc jakiemuś dzieciakowi spełnić swoje marzenia, oczywiście jeśli będzie nas na to stać, żeby przy wychowywaniu naszych pociech wziąć pod opiekę jeszcze jedno dziecko :P

jak na razie zjadłam tylko 5małych oponków i planuję potem 1pączka.

Tak miałam ciągle w głowie te Twoją zupę, że nie dało rady czekać do weekendu