|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
![]() Ja zaczęłam dziś 10 tydzień |
|
|
|
|
#2882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() hehe a ja podczytywalam forum mamusiek ktore rodzily w grudniu i styczniu, maja tam opisy porodow- tez czytalam ze lzami w oczach :p |
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze zdobycze
całe 17zł więc żal było nie brać ![]() z tym różowym to mnie poniosło, bo myślę, że będzie chłopiec, ale najwyżej komuś dam 2,30zł więc nie szkoda ![]() Zdjęcie0113.jpg
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-02-11 o 18:51 |
|
|
|
#2884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() takie wieczorne łapanie klimatu ![]() a termin mam wg wyliczeń na 6 września, a z usg jeszcze nie wiem, za dwa tygodnie będę mieć to genetyczne, to się okaże, czy tak samo czy inaczej ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- I co, dwakolory1 płaczesz też jak to oglądasz?
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
ja ogólnie nie chodzę byłam z koleżanką i na mnie nie ma nic-albo nie potrafię szukać
a na dzidzie jest dużo fajnych i praktycznie nowych rzeczy aha! powiedziałam kierowniczce o ciąży-ucieszyła się także mam z głowy
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-02-11 o 18:59 |
|
|
|
#2887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale naoglądałam się na wątkach tyle fajnych rzeczy dla maluchów z sh- może znajdę coś fajnego dla bejbika
|
|
#2888 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio kolezanka przeslala mi krotki filmik z jej porodu...mega sie poplakalam mnie ogolnie zdarza sie tez ryczec ze szczescia teraz w ciazy np jak pisze z moim facetem jak on jest na przerwie w pracy heheostatnio jak bylam w Polsce u rodzicow, porzadkowalam z mama piwnice i m.in.ciuszki po mlodszym rodzenstwie ktore moja mama skrzetnie przechowywala tak dlugi czas ![]() bylo tego z 4 wielkie wory ciekawe tylko jak ja to przetransportuje do UK :P pewnie przejda jeszcze raz scisly sort hehe
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2013-02-11 o 19:32 |
|
|
|
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Pół godziny nadrabiania Was ![]() A więc: wczoraj powiedzieliśmy z bratową rodzicom o ciąży - jakoś spokojnie to przyjęli, cieszą się, oczywiście stwierdzili, że to jakiś spisek ![]() Trochę spaliłam" chcieliśmy poinformować, że w październiku zostaniecie rodzica...dziadkami..." ![]() Dzisiaj powiedziałam 2 szefom. Pierwszy: stwierdził, że w firmie się zrobił inkubator (bo już jest kilka ciężarnych zatrudnionych)... Drugi: Pogratulował... ![]() Generalnie podpisałam tą umowę na pół etatu ale z moim szefostwem będzie można się dogadać , a więc od środy uczę się całkiem nowych obowiązków. Powiedziałam, że chcę jak najdłużej pracować (siedzenie za dużo na necie nie wpływa dobrze na moją psychikę). Więc generalnie jest założenie do czerwca ![]() Jeśli chodzi o wózki- jestem kompletnie zielona ale jak weszłam na aukcję to w ogóle strasznie dużo one kosztują. Ja tam myślałam do max 1200 zł. \u mnie tylko ból (*)(*), trochę mdli- gorzej się czuję jak pomyślę o jedzeniu albo spojrzę na coś obleśnego, coś dzisiaj czuję jakieś kłucia ale dałam spokój już ze swoimi schizami. Tylko folik ![]() I odliczam do środowej wizyty
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bylo tak tez za nim w druga ciaze zaszlam hehe.ale na swoim nie plakalam bo bylam tak podekscytowana i zdezorientowana tym co sie dzieje z moja corka ze teraz nie jestem w stanie powiedziec jakie emocje mna targaly.stwierdzilam dzis ze mieso mi smierdzi i patrzec na nie nie moge... kuzwa a taki zapas sobie w gzeli zrobilam jak u matki bylam... ciekawe kto to zje wszystko przez wstret wlasnie wcinam salate z papryka, pomidorkiem, ogorkiem, szczypiorkiem i kielkami rzodkiewki. mmm pycha tak to ja sie moge zywic przynajmniej moze mniej przytyje |
|
|
|
|
#2893 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja chciałabym chłopaka ale czuję, że będzie córa, cóż, będę kochać jak własne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
my pewnie na początek kupimy używaną gondolę środa, tak blisko a jednak tak daleko
|
|||||
|
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
okazuje sie ze moj chlopak pamieta lepiej daty moich miesiaczek i innych rzeczy niz ja sama :P
wizyte u poloznej mam 18 a nie 19 :P to juz za tydzien!!!
|
#2895 |
|
Rozeznanie
|
Znikam na 4 dni a potem zaległości nadrabiam przez pól dnia... Pięknie.
Od piątku byliśmy z TŻ u mojej mamy. Nie widziałam jej chyba od września. Mama oczywiście na nasz przyjazd naszykowała moje ulubione gołąbki, do tego bigos, krokiety z kapustą i grzybami itp. Oczywiście wróciliśmy ze sporą "wałówą" i TŻ nie może już patrzeć na kapustę. No i dobrze!!! Więcej dla mnie zostanie. ![]() Widzę, że cały czas przybywa nam nowych mamusiek. Witam wszystkie bardzo gorąco. Jutro mam wizytę i już się nie mogę doczekać, żeby znów zobaczyć i posłuchać serduszko.
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszecie o duphastonie?? Ja go biorę od 4 dnia po owu i będe go brać do 14 tygodnia. A czemu jest zakazany? |
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() dzisiaj wstalam wczesnie bo musialam odwiezc tzta do pracy bo potrzebuje samochod... i zaslablam w lazience....pieknie.... Inwersja pytalas o pieczarki... nie wiem niestety czy mozna jesc w ciazy, ale wydaje mi sie ze chyba tak.... moze nie ryzykowalabym z grzybami bo wiadomo, ze zawsze jakis zatruty moze sie trafic - chociaz jak nie wiedzialam jeszcze o ciazy zajadalam sie grzybkowa mamusi ale pieczarki raczej nie powinny byc szkodliwe.... co do skutkow przeczyszczajacych to chyba to Twoja indywidualna cecha, bo ja jadlam pare razy dania z pieczarkami i nic mi sie po tym nie dzialo
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w poprzedniej ciąży miałam problem z zaparciami, a teraz jest ok. Dziś rano ledwo zdążyłam do toalety
Dziś w nocy obudził mnie głód ale zasnęłam.Co do wózka, to będę miała od bratowej gondolkę z fotelikiem, a później kupię spacerówkę, koniecznie z przekładaną rączką
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
pieczarki sa ciezkostrawne i chyba z tego powodu nie najlepiej je jesc, ale nic poza tym. grzyby lesne to juz inna sprawa - tu moze byc jakis niejadalny i jet problem. chociaz nie powiem - na bank jadlam kurki w ciazy
![]() ps. offtop - poklikacie troche w podpis moj? |
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony, jak sie krwawi, a dzidzie chce sie miec, to co zrobic?
|
|
|
#2902 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewuszki. Cholera nie wiem kiedy ja was ponadrabiam :/ Internet w domu będzie dopiero od przyszłego miesiąca i jak narazie dostęp mam tylko w pracy :/
Od 3 dni się męczę z zatruciem pokarmowym, masakra. Jak do jutra mi nie przejdze to bede musiala isc do lekarza, najdziwniejsze bo nic na mieście ani nic nieświeżego nie zjadłam, wszystko to co TŻ w domu a jemu nic nie jest ![]() Z dzidzią wszystko dobrze, wizyte mam na 19.02. Zaczął mi dokuczać straszny ból pięty, to dość dziwne we wczesnej ciąży ale moja mama mówi że miała to samo. Zarejstrowałam się również na usg genetyczne, znalazłam placówkę w której robią za 160zł, więc i tak dobrze bo w innych liczą sobie 200zl ![]() Dzisiaj przyszły mi próbki z mustela ;D Wysłałam meila pare tyg temu i faktycznie przysyłają ![]() Mam nadzieje że wasze brzuszki rosną i mają się dobrze nooo i witam i gratuluje nowym mamusiom
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym nie czekała z wizyta u lekarza
a z mustelą też spróbuję
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pieczarek to ja nie widzę w nich nic złego, ale jeśli tak na Ciebie działa to raczej nie za często ![]() ja zainwestowałam w Elancyl, zobaczymy ... w pierwszej ciaży popekałam mocno, mam nadzieję że teraz nic nowego nie dojdzie :/ Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2013-02-12 o 10:31 |
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() a ja mam 18 wizyte u lekarza, ja juz bym chciala miec kolejne usg ale chyba nastene kolo 20 tygodnia
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
A MOJA WIZYTA 20
a w walentynki mam iść na badania Doczekać się nie mogę!!!Chyba jak każdy!!!Ale fajnie bo znowu dużo nas ma wizyty w zblizonych terminach
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Om miałam 25 listopada, tylko że mam bardzo nielegularne @ i ciąża jest młodsza. Pod uwagę biorę termin z usg i wypada na 9 września. Z obliczeń ginki 6 września.
Byłam w niedziele na chrzcinach i tak się objadłam, że mój brzuch był gigantyczny. Pierwszy raz miałam taki wielki ![]() A i postanowiłam z mężem (to znaczy zmusiłam go
|
|
|
|
#2908 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamy
![]() Dopiero zaczynamy starania o dzidziusia, ale dziś robiłam test i wyszedł negatywny... Jednak ciężko zajść za "pierwszym strzałem" Choć nie ukrywam nadzieja była, oj była... na wrześniowo-październikową mamusię ![]() A może za wcześnie zrobiliśmy test... bo ok. 8-9 dni po ewentualnym zapłodnieniu. Tak się nam spieszy
|
|
|
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
Jeeeejku Laseczki, nie całe 3 dni mnie nie było i nadrabiałam Was chyba przez godzine! ale super Was sie czyta
)No i wczoraj miałam wizyte ) z Bobikiem wszystko w porzadku!!!!! nigdy nie czułam takiej ulgi.. Nawet machał do zdjecia raczkami i nozkami ))No i druga najwazniejsza sprawa- krwiak całkowicie sie wchłonął!!! ![]() takze zegnaj duphastonie )teraz czekam do 4.03 na genetyczne... ale już, aż spokojniej sie czuje )
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja dziś mam dzień wolnego od pracy i taaaaak mi dobrze tżcik przyniósł śniadanko do łóżka więc tylko na chwilkę mnie zemdliło i już się super czuję idę ogarnąć troszkę mieszkanie bo ostatnio nie bardzo miałam siłę i ochotę- szczególnie sprzątanie kuchni to masakra bo mi wszystko śmierdzi ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
ja póki co wciąż na etapie martwienia się czy na następnej wizycie będzie wszystko ok obym i ja takie super wieści przyniosła za tydzień
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

I bądź tu człowieku mądry