Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 14:42   #2851
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
yhymm. No dobrze, tak skojarzyłam z dawkowaniem u mnie w pracy, może tabletki mają inne dawki niż ampułki dożylne, poza tym inne wchłanianie, więc pewnie lekarz wie co robi, głowa do góry
No nie wiem, boję się tak sama odstawić więc chyba trzeba skończyć tak jak lekarz kazał. Mam nadzieję że lekarz wie co robi i krzywdy mi nie zrobi. Ale faktycznie tak jak mówisz że przez 3 dni działa najsilniej to u mnie po 3 dniach ustało krawawienie. Przeczytałam jeszcze raz receptę. Pisze że 3 razy na dobę przez 10 do 20 dni. To chyba -MAM NADZIEJ- że wszystko będzie ok.
dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:52   #2852
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
jak dla mnie "wieś tańczy i śpiewa"

dobra jesteś

witamy

ale mam dziś dzień... od rana mnie mdli... jeden paw już za mną... żywię się tylko paluszkami obdzieranymi z soli bo nic innego mi do ust nie wchodzi a dopiero co pisałam że nie mam żadnych objawów... ogólnie u mnie jest tak że jak jest weekend i sobie długo pośpię to mnie nie mdli, a jak się o świcie obudzę tak jak do pracy to od razu kierunek--> łazienka.....

mnie tez paluszki pomagaja na mdlosci.... i ostatnio tez cola, ale tej staram sie nie pic za duzo bo boje sie ze zaszkodzi...

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mi sie podoba wizualnie,ale mam zastrzeżenia co do jego solidności i bezpieczeństwa.Z tej wikliny to się mogą jakiś drzazgi wtrącać...

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Wczoraj wieczorem się strasznie nażarłam.3 parówkowe z chlebem, pomidory, 2 jogurty i tona cukierków
ale masz smaki ja czasami tyle zjem w ciagu calego dnia niestety nie wchodzi mi ostatnio jedzonko

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Czec dziewczyny

Witam nowe mamusie

U nie weekend jednoczesnie super i tragiczny. W piatek i sobote wieczory ze znajomymi i bylo super po tygodniu gadania ze sba i wizazem

Aleee w sobote rano wstalam z bolem w boku, pod zebrami, jakby mi ktos przywalil z piesci, ale tylko przy dotyku bolalo.

Zaczelo sie wczoraj wieczorem. Zaczelo mnie masakrycznie rwac w tym boku, do tego stopnia, ze przy kazdym oddechu bolalo co raz bardziej Skonczylo sie placzem, ale to tylko potegowalo bol Pol nocy nie przespalam, masakra... Teraz jest ciut lepiej, ale nie wiem co z tym zrobic...

Niestety dopadaly mnie nudnosci, ale walcze z nimi. Do tego bole glowe tez mnie dopadly

Z tym, ze to chyba nie duphaston jest powodem. Bo biorac 3x1 nic mi nie bylo, a zmniejszylam dawke na 2x1 i po paru dniach sie zaczelo. Wiec to raczej tylko uroki I trymestru. Za to mam wrazenie, ze duphaston mi mozg odbiera... Nie umiem sie skoncentrowac, chodze skolowana, bleeeee
ojjjjj moze jak nie przejdzie to wybierz sie do lekarza rodzinnego...

Cytat:
Tak, bo mialam plamienie, ale widac jednorazowe. Napisalm do lekarza czy moge zmniejszyc dawke i pozwolil z 3 na 2 tabletki, ale chcialabym calkiem odstawic. Ja jestem antylekowa, tam gdzie to nie jest niezbedne. Ale chyba nie mozna odstawiac nagle, tylko trzeba zmiejszac sukcesywnie sawke... Jutro ide na kontrole to zobacze co zdzialam w tym temacie...

Moim zdaniem nie nasila objawow, ktore i tak bysmy mialy, ale oskarzam go o efekt nacpania Podejrzany jest tez fakt, ze chyba kazda baba, czy zdrowa czy nie to dostaje "profilaktycznie" - smierdzi mi to nagonka koncernu farmaceutycznego :/
no w pl faktycznie duzo osob to dostaje, ja chcialam zeby mi to lekarz w niemczech przepisal, bo raz poronilam wiec w polsce pewnie bym dostala... ale powiedzial ze dzialania tego leku wcale nie sa potwierdzone i niemcy tego w ogole nie uznaja... tutaj stosuje sie to tylko w jakis specjalnych przypadkach i wtedy ciezarna musi podpisac oswiadczenie ze zgadza sie na przyjmowanie tego leku....

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
A jakie suplementy, witaminy zażywacie?
Ja biorę:
Prenatal DHA z Alg
Vita-Miner Prenatal
Tokovit E 200
Kwas Foliowy Folik 0,4 mg
Nie wiem, czy nie jest za dużo tego kwasu foliowego
Lekarz mi powiedział, żebym nie brała zbyt wielu witamin, bo mam predyspozycje, żeby urodzić duże dziecko (syn ważył 4360 )
Jak to z tym jest
oj za duzo tego przyjmujesz... mnie lekarz powiedzial zebym skonczyla z kwasem foliowym i przerzucila sie na jakies witaminy ktore zawieraja ten kwas... i dawka 0,4 mg to jest dawka zalecana ktorej nie powinno sie przekraczac.... kupilam centrum materna + dha

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nie, ja mam na mysli speediego. o zapie tez poczytaj, ktorys ma zle opinie.

boze ale mnie przed chwila wzielo na rozmowy z kiblem. co za masakra. 3 raz w tej ciazy. mleko z czosnkiem nie podpasowalo ale nauczka na przyszlosc, zeby nie pic na pusty zoladek
i tak masz dobrze... ja czasami 3 razy rano i 3 razy wieczor i jeszcze ze 3 w ciagu dnia... masakra...

Cytat:
dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze o tym jak was bolą piersi? bo mnie bolą tak po bokach, są nabrzmiałe, cięższe itp ale nie bolą mnie sutki- was wszystkie bolą sutki przy dotyku? bo mnie wcale... za to po bokach jak się złapie całe piersi to bolą dość mocno
mnie tez po bokach... w ogole juz tak jakby przestaly bolec... pamietam ze w poprzedniej ciazy bolaly mnie cale i tak ze nie moglam sie na nich polozyc nawet, a teraz tylko troche i wlasnie jak dotkne to bardziej

kurcze ale sie rozpisalyscie.... wy tu o wozkach a ja nie mam o tym zielonego pojecia... na razie o tym nie mysle, zaczne za pare miesiecy...mam nadzieje ze z fasolka wszystko dobrze bedzie, bo teraz boje sie myslec na wyrost...

siedze wlasnie w holterze... mierzy mi cisnienie co 15 minut... mam nadzieje ze dobrze wyjdzie... bo nie lubie sie faszerowac lekami niepotrzebnie... poza tym pobrali mi krew na badania tarczycy wiec zobaczymy na czym stoje....

moglaby ktoras z was wkleic link do tego mustele? co konkretnie polecacie?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:56   #2853
passion80
Zakorzenienie

jak wszystko ok to po co aż tyle witamin ostatnio w jakiejś gazecie przeczytałam, że nawet witamin nei brać bez konsultacji szczególnie na początku ja tylko kwas foliowy

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

zresztą zalecane jest przyjmowanie kwasu foliowego do 3-go miesiąca niektore kobiety jeśli mają niedobór kwasu, np nie planowały ciąży, to dostają dużo większą dawkę
Stary 2013-02-11, 15:03   #2854
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
mnie tez paluszki pomagaja na mdlosci.... i ostatnio tez cola, ale tej staram sie nie pic za duzo bo boje sie ze zaszkodzi...

ale masz smaki ja czasami tyle zjem w ciagu calego dnia niestety nie wchodzi mi ostatnio jedzonko

no w pl faktycznie duzo osob to dostaje, ja chcialam zeby mi to lekarz w niemczech przepisal, bo raz poronilam wiec w polsce pewnie bym dostala... ale powiedzial ze dzialania tego leku wcale nie sa potwierdzone i niemcy tego w ogole nie uznaja... tutaj stosuje sie to tylko w jakis specjalnych przypadkach i wtedy ciezarna musi podpisac oswiadczenie ze zgadza sie na przyjmowanie tego leku....

oj za duzo tego przyjmujesz... mnie lekarz powiedzial zebym skonczyla z kwasem foliowym i przerzucila sie na jakies witaminy ktore zawieraja ten kwas... i dawka 0,4 mg to jest dawka zalecana ktorej nie powinno sie przekraczac.... kupilam centrum materna + dha

i tak masz dobrze... ja czasami 3 razy rano i 3 razy wieczor i jeszcze ze 3 w ciagu dnia... masakra...

mnie tez po bokach... w ogole juz tak jakby przestaly bolec... pamietam ze w poprzedniej ciazy bolaly mnie cale i tak ze nie moglam sie na nich polozyc nawet, a teraz tylko troche i wlasnie jak dotkne to bardziej

kurcze ale sie rozpisalyscie.... wy tu o wozkach a ja nie mam o tym zielonego pojecia... na razie o tym nie mysle, zaczne za pare miesiecy...mam nadzieje ze z fasolka wszystko dobrze bedzie, bo teraz boje sie myslec na wyrost...

siedze wlasnie w holterze... mierzy mi cisnienie co 15 minut... mam nadzieje ze dobrze wyjdzie... bo nie lubie sie faszerowac lekami niepotrzebnie... poza tym pobrali mi krew na badania tarczycy wiec zobaczymy na czym stoje....

Ja w poprzedniej ciąży używałam tego: (teraz też już używam) Polecam mimo 14 miesięcznego karmienia moje piersi nadal wyglądają ok

http://www.mustela.pl/pl/main.html#/...ecifique-buste

http://www.mustela.pl/pl/main.html#/...-double-action

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 15:07   #2855
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ja to bym chciała wózek taki... różowy. Oczywiście pod warunkiem że będzie dziewczynka - mam nadzieję!
ja tez mam taka nadzieje ze u mnie baba bedzie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Apetyt dopisuje?
Też bym tak chciała... od 4 dni jest tragicznie. Prawie na nic nie mam ochoty i już widzę,że to co przybrałam,to już straciłam...
witam w klubie...jakbym mogla to bym nie jadla nic...

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Dodam też, że od 5 tygodnia co miesiąc miałam opryszczkę narządów rodnych. Od 4 miesiąca brałam non stop heviran. Każdy mówił, ze dziecko urodzi się chore itd. a urodził się klocek okaz zdrowia. Także dziewczyny najważniejsze to pozytywne myślenie. Z fasolek wyrosną śliczne dzieciaczki !!!!!
jak to wyglada? i sie objawia? prawdopodobnie ja to mialam przed zajsciem w ciaze ale pojedyncze jakies pecherzyki i wtedy nie mialam pojecia ze to moze byc jakas opryszczka. teraz nie mam nic wiec mam nadzieje wszystko jest wporzadku :/ oby...

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
Moja mama właśnie w żadnej z trzech ciąż nie wymiotowała. Nawet jej niedobrze nie było. Ale ona jest w ogóle jakimś ciążowym mistrzem. W dwóch pierwszych ciążach w dniu porodu była jeszcze w pracy. A ze mną spędziła na porodówce 15 min.
.
wooow tez tak chce :P

Cytat:
Ja biorę:
Prenatal DHA z Alg
Vita-Miner Prenatal
Tokovit E 200
Lekarz mi powiedział, żebym nie brała zbyt wielu witamin, bo mam predyspozycje, żeby urodzić duże dziecko (syn ważył 4360 )
Jak to z tym jest
a ja przed ciaza i teraz biore zestaw witamin zawierajacy takze kwas foliowy..podejrzewam ze tez mam takie predyspozycje :P do 1 wizyty 8 dni wiec chyba narazie bede brala jeszcze ten tydz witaminy a zobaczymy co powie polozna

Cytat:
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 24 kg!!! Wyglądałam jak wieloryb! Ale zrzucłam wszystko w niespełna miesiąc. Teraz mam nadzieję że tyle nie przytyję, bo jakby nie patrzyć jestem 10 lat starsza i oby za dużo mi nie zostało tego ciężaru
moja kolezanka az 35 :/

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
A cycki nie bolą tylko napirzają z mega mocą
Sutki zwłaszcza, obrzmiałe i ogólnie mam już mini siatkę żyłek
mam to samo tyle ze u mnie siatka zamienila sie w mega siate widoczna jak nie wiem co ale ja tak mam z tymi zylami
z rozmiaru C zrobilo mi sie D. kupilam juz nawet DD bo w D cos nie wygodznie mi bylo a piersi za troche beda jeszcze wieksze

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
jak wszystko ok to po co aż tyle witamin ostatnio w jakiejś gazecie przeczytałam, że nawet witamin nei brać bez konsultacji szczególnie na początku ja tylko kwas foliowy

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

zresztą zalecane jest przyjmowanie kwasu foliowego do 3-go miesiąca niektore kobiety jeśli mają niedobór kwasu, np nie planowały ciąży, to dostają dużo większą dawkę
przestraszylyscie mnie z tymi witaminami

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 15:09   #2856
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ja w poprzedniej ciąży używałam tego: (teraz też już używam) Polecam mimo 14 miesięcznego karmienia moje piersi nadal wyglądają ok

http://www.mustela.pl/pl/main.html#/...ecifique-buste

http://www.mustela.pl/pl/main.html#/...-double-action

kupilam wczoraj dokladnie to samo z Allegro, niech dojdzie jak najszybciej co by mi szybciej zadne rozstępy nie wyskoczyly:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 16:11   #2857
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
a bo ja wiem jaka jest najlepsza firma- zależy kogo na co stać
ja na 99% zdecyduję się na x-landera bo jest to wózeczek który jest dla mnie w miarę przystępny cenowo (droższego na pewno bym już nie wzięła) a posiada na tyle dużo funkcji i zalet że wydaje się że spełni moje oczekiwania pompowane wszystkie koła, przednie skrętne, regulacja wysokości rączki, rozkładane siedzisko spacerówki a nie to dziwne kubełkowe (nie wiem jak dziecko ma w tym dłużej spać na spacerze z nogami do góry) no i trwałość oraz jakość wykonania... tyle mam wymagań. Skoro x-lander je spełnia to nie dam ani złotówki więcej na droższy wózek tym bardziej że jesteśmy w trakcje budowy naszego domku więc będziemy się liczyć z pieniążkami
Widzę że więcej z nas wybrało x-landera
Ja jeszcze tylko dumam czy xa czy x-move (tu odstrasza mnie cena). Gondolę mam.
Właśnie dzwonił ginekolog, przełożył mi wizytę ze środy na wczartek (też rano). No cóż

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 16:12   #2858
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
nie ma się czego bać zaszkodzić raczej nie zaszkodzisz
Stary 2013-02-11, 16:22   #2859
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
o kurcze to moze do lekarza idz? nie wiadomo co to..
Cytat:
Idę jutro do gin, to się zapytam o co chodzi. A jak nie będzie wiedzieć, to się wryję do internisty

Dzisiaj już jest o wiele lepiej.

Cytat:
No właśnie... jedni mówią tak, inni siak. Gdzieś przeczytałam, że w usa jest zakazany I bądź tu człowieku mądry

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 16:24   #2860
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie... jedni mówią tak, inni siak. Gdzieś przeczytałam, że w usa jest zakazany I bądź tu człowieku mądry
mnie akurat USA nei przekonuje

też go brałam na regulację cyklu, nie sądze by lekarze chcieli nam zaszkodzić, jednask co by się nei mówiło, wiedzy raczej nie można im odmówić
Stary 2013-02-11, 16:26   #2861
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma się czego bać zaszkodzić raczej nie zaszkodzisz
Niedobór witamin (awitaminoza) jest tak samo groźny jak przedawkowanie witamin (witaminoza).

Moim zdaniem łykając witaminy dla ciężarnych należy odstawić witaminy dla "zwykłych" ludków. Np. zbyt duża dawka witaminy A jest podobno szkodliwa dla płodu (dlatego np. nie poleca się pochłaniania dużych ilości wątróbki w ciąży) A te suplementy dla ciężarnych zawierają zwykle 100% dziennego zapotrzebowania, resztę dostarczamy w jedzeniu.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot

Edytowane przez ewuszkaaa
Czas edycji: 2013-02-11 o 16:29
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 16:28   #2862
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
ja tez mam taka nadzieje ze u mnie baba bedzie

witam w klubie...jakbym mogla to bym nie jadla nic...

jak to wyglada? i sie objawia? prawdopodobnie ja to mialam przed zajsciem w ciaze ale pojedyncze jakies pecherzyki i wtedy nie mialam pojecia ze to moze byc jakas opryszczka. teraz nie mam nic wiec mam nadzieje wszystko jest wporzadku :/ oby...

wooow tez tak chce :P

a ja przed ciaza i teraz biore zestaw witamin zawierajacy takze kwas foliowy..podejrzewam ze tez mam takie predyspozycje :P do 1 wizyty 8 dni wiec chyba narazie bede brala jeszcze ten tydz witaminy a zobaczymy co powie polozna

moja kolezanka az 35 :/

mam to samo tyle ze u mnie siatka zamienila sie w mega siate widoczna jak nie wiem co ale ja tak mam z tymi zylami
z rozmiaru C zrobilo mi sie D. kupilam juz nawet DD bo w D cos nie wygodznie mi bylo a piersi za troche beda jeszcze wieksze

No bez przesady, to tylko witaminy!
Większość kobiet bierze całą ciążę, sporo już się starając i w czasie karmienia. najważniejszy jest kwas foliowy, ale witaminy też, zwłaszcza, że jest zima i o naturalne ciężko, np. o owoce i warzywa.
Nie przejmuj się aż tak

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Niedobór witamin (awitaminoza) jest tak samo groźny jak przedawkowanie witamin (witaminoza).

Moim zdaniem łykając witaminy dla ciężarnych należy odstawić wytaminy dla "zwykłych" ludków. Np. zbyt duża dawka witaminy A jest podobno szkodliwa dla płodu. A te suplementy dla ciężarnych zawierają zwykle 100% dziennego zapotrzebowania, resztę dostarczamy w jedzeniu.
Też fakt, nie ma co łykać 3 preparatów na raz, jeden spokojnie wystarczy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 16:37   #2863
dwakolory1
Wtajemniczenie

Ja jak pytałam lekarza to kazał brać tylko kwas foliowy a na witaminy powiedział że jeszczeza wczeście.
Stary 2013-02-11, 16:38   #2864
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak pytałam lekarza to kazał brać tylko kwas foliowy a na witaminy powiedział że jeszczeza wczeście.
to samo ostatnio wyczytałam

nie jestem zwolenniczką brania witamin na zaś, nie biorę bez potrzeby, ale też nei ma co się bić w piersi, że się bierze, po prostu odstawić
jak wyniki dobre
Stary 2013-02-11, 16:51   #2865
kaska87
Zakorzenienie

cześć
Cytat:
A podobają Wam się wózki retro? O na przykład taki:
http://szafa.pl/c8375626-wozek-wikli...sik-retro.html
brzydki jak noc

Cytat:
co do zabobonów i zapeszania to ja chyba jestem odporna na to
a kiedy ewentualnie można coś kupowac?
ja już mam 5 par bodów, a dzisiaj kupiłam polarek, ogrodniczki i różowe body ja będzie chłopak to komuś dam i już
Cytat:
Napisane przez Bounty_ Pokaż wiadomość

podczytuję Was prawie od początku
najwyższa pora aby dołączyć do wątku
TP 20.09.2013

siema

Cytat:
ale mam dziś dzień... od rana mnie mdli... jeden paw już za mną... żywię się tylko paluszkami obdzieranymi z soli bo nic innego mi do ust nie wchodzi a dopiero co pisałam że nie mam żadnych objawów... ogólnie u mnie jest tak że jak jest weekend i sobie długo pośpię to mnie nie mdli, a jak się o świcie obudzę tak jak do pracy to od razu kierunek--> łazienka.....

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
mi sie podoba jeszcze ten, czytalam opinie i wydaje sie byc dobry

http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-4-t...012592117.html
mój numer 1 na chwilę obecną chyba jeździłam nim w sklepie i trochę ciężki, ale zobaczymy może xa ale nie ma czarnego
Cytat:
ja biorę tylko pharmatot matrualle
ja też

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:02   #2866
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja już mam 5 par bodów, a dzisiaj kupiłam polarek, ogrodniczki i różowe body ja będzie chłopak to komuś dam i już
Kaśka??? to ty???? na zakupach już byłaś i różowe body kupiłaś trzy razy musiałam przeczytać czy to na pewno ty tego posta napisałaś czy mi się mieni w oczach co cię tak na różowe zakupy wzięło
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:05   #2867
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
to samo ostatnio wyczytałam

nie jestem zwolenniczką brania witamin na zaś, nie biorę bez potrzeby, ale też nei ma co się bić w piersi, że się bierze, po prostu odstawić
jak wyniki dobre
moja lekarka na pytanie o witaminy powiedziała, że żadnych suplemetnów, bo to zwykła chemia, tylko folik mam brać. więc trzeba zjadać owoce, warzywa, będzie smacznie i zdrowo

mam też inne pytano. szukałam coś nt. pieczarków, czy wolno i oczywiście jak to w sieci, raz piszą, że tak, raz, że nie. pytam, bo moja reakcja na pieczarki jest baardzo przeczyszająca. ostatnio miałam ogromny problem z zaparciami. tydzień w wc nie byłam wczoraj 3 kawałki pizzy z pieczarkami, a dziś już 3 razy w toalecie byłam, ostatni raz, że tak powiem konsystencja jak na rozwolnienie była...
nie jem ich za często, ze względu na piorunujący efekt. są na tzw. "czarną godzinę". to był drugi raz w ciąży. pierwszy całkiem przypadkowy,nie wiedziałam jak zareaguję. teraz i miałam ochotę na pizzę i po tygodniowym zaparciu miałam dość, bo i wzdęcia mocno męczyły. ale przyszło mi do glowy, czy pieczarki w ciąży są bezpieczne? nic kompletnie mnie bolało po nich, ale mówie, efekt, który wywołują bije na głowe jabłka, śliwki suszone i co tam innego jest na tę dolegliwość...

ps.
"czarna godzina" - Bosz.. jak to zabrzmiało w odniesieniu do... Bosz...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-02-11 o 17:13
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:05   #2868
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaśka??? to ty???? na zakupach już byłaś i różowe body kupiłaś trzy razy musiałam przeczytać czy to na pewno ty tego posta napisałaś czy mi się mieni w oczach co cię tak na różowe zakupy wzięło
tylko te jedne różowe kupiłam bo były takie słodkie
ale mam nadzieję, że przed świętami się dowiem jaka płeć będzie

Stary 2013-02-11, 17:10   #2869
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
tylko te jedne różowe kupiłam bo były takie słodkie
ale mam nadzieję, że przed świętami się dowiem jaka płeć będzie
omg ale jesteś szybka skąd ty się dzisiaj wzięłaś w sklepie dzieciowym w ogóle co?
ja to jeśli już to bym jakieś neutralne wzięła a ty od razu z różem wyjechałaś- ostra babeczka z ciebie
ja póki co nic nie kupuję... za bardzo się martwię....
Stary 2013-02-11, 17:14   #2870
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
omg ale jesteś szybka skąd ty się dzisiaj wzięłaś w sklepie dzieciowym w ogóle co?
ja to jeśli już to bym jakieś neutralne wzięła a ty od razu z różem wyjechałaś- ostra babeczka z ciebie
ja póki co nic nie kupuję... za bardzo się martwię....
kolezanka brała dla szwagierki synka co ma 3 tygodnie to wzięłam też
ale to na lumpku, więc grosze dałam
a ze smyka mam 3 pary bodów z puchatkiem też były za 8zł/szt. więc wzięłam

Stary 2013-02-11, 17:18   #2871
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
kolezanka brała dla szwagierki synka co ma 3 tygodnie to wzięłam też
ale to na lumpku, więc grosze dałam
a ze smyka mam 3 pary bodów z puchatkiem też były za 8zł/szt. więc wzięłam
no to pięknie się zaczyna jak ty teraz masz już takie zapasy to coś czuję że jak przyjdzie na mnie kolej na zakupy to ty już urządzisz wyprzedaż ze swoich zakupionych ciuszków bo stwierdzisz że masz 5 razy za dużo i wstawisz mi tu fotogalerię zdobyczy i będę je odkupować od ciebie w sumie to by było niegłupie jakbyś podwójnie kupowała a ja potem bym ci płaciła za ciuszki plus przesyłkę
Stary 2013-02-11, 17:20   #2872
kaska87
Zakorzenienie

Tancerka

Stary 2013-02-11, 17:22   #2873
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Tancerka
no co ty byś była zadowolona... ja bym była zadowolona... czego chcieć więcej
Stary 2013-02-11, 17:46   #2874
bojatoja
Zakorzenienie

Uff przeczytałam zaległości

Cytat:
Witajcie
Miałam dzisiaj egzaminy na studiach i pięknie zaliczyłam... Norrrmalnie jakbym nie była w ciąży to uczciłabym to w odpowiedni sposób Teraz mam 2 tygodnie laby i obiecałam sobie,że nie tkne ani jednej książki i nie chwycę żadnego zeszytu!
Gratulacje
Ja też miałam wczoraj 2 zaliczenia, jedno na pewno zdałam bo miałam już wyniki
Zazdroszczę Ci, że przez dwa tygodnie nie musisz się uczyć, bo ja akurat na następnym zjeździe mam 5 egzaminów Od jutra mam zamiar porobić jakieś ściągi

O te bryczesy mi się podobają Może zamówie, ale nie teraz.

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
Moja mama właśnie w żadnej z trzech ciąż nie wymiotowała. Nawet jej niedobrze nie było. Ale ona jest w ogóle jakimś ciążowym mistrzem. W dwóch pierwszych ciążach w dniu porodu była jeszcze w pracy. A ze mną spędziła na porodówce 15 min.
Mojej mamie też nigdy nic nie było. Nie wymiotowała, ogólnie żadnych dolegliwości, a rodziła 8 razy
Też pracowała cały czas, więc twarda kobitka

Cytat:
Ja biorę:
Prenatal DHA z Alg
Vita-Miner Prenatal
Tokovit E 200
Jak to z tym jest
Ja też dużo witamin biorę: kwas foliowy, magneB6 i omegamed optima: skład- DHA, witamina D, jod, żelazo i kwas foliowy. I tak jak czytam Was to faktycznie dużo tego. Ale tak mi ginka kazała.

A tak w ogóle to strasznie bolą mnie krzyże i brzuch mnie pobolewa.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:52   #2875
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mojej mamie też nigdy nic nie było. Nie wymiotowała, ogólnie żadnych dolegliwości, a rodziła 8 razy
Też pracowała cały czas, więc twarda kobitka
no to macie dużą rodzinkę

Stary 2013-02-11, 18:00   #2876
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
duża, duża. Każdy już dorosły i mieszka w różnych miejscach. Lubię święta, jak wszyscy się spotykamy
Teraz jest nas siódemka bo jedna z sióstr zginęła w wypadku.
Niby nas dużo ale ciągle mało bo nikogo w domu nie ma.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 18:08   #2877
Bounty_
Rozeznanie

Cytat:
wiesz, najpierw sama musisz ocenić warunki w jakich mieszkasz i w jakich będziesz użytkować wózek to że ktoś poleca mały lekki wózeczek z piankowymi kółkami to nie znaczy że Tobie też taki będzie potrzebny...
wiem
ale niektóre opinie są ważne/godne uwagi chyba niezależnie od warunków w jakich się mieszka
szczególnie dla osoby kompletnie zielonej

Cytat:
siema
sieeeeemmm

Cytat:
Kaśko, wow - zaszalałaś

ja biorę tylko kwas foliowy
Stary 2013-02-11, 18:08   #2878
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnie mieć taką dużą rodzinkę. Ale tyle dzieci bym nie chciała, bo w dzisiejszych czasach ciężko finansowo...
Stary 2013-02-11, 18:23   #2879
Candy Doll
Raczkowanie

Cytat:
Hej, zgubo!
Nie martw się, na pewno wszystko jest w najlepszym porządku. Który tydzień Ci leci?
Wlasnie dzis zaczelam juz 11 tydzien
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 18:29   #2880
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Candy Doll Pokaż wiadomość
Wlasnie dzis zaczelam juz 11 tydzien
Candy Doll też mam 11 tydzień
A tak wogóle to beczę jak bóbr, właśnie oglądałam porodówkę i zawsze jak widzę, jak się rodzi dziecko to beczę...raz tylko nie płakałam, jak byłam chwilę po wczesnym poronieniu, to miałam znieczulicę, a tak ryczę ze wzruszenia na każdym nowonarodzonym bobasku, ma tak któraś też?
To jest taki moment, że same łzy napływają do oczu, przy swoim porodzie to chyba zaryczę ze szczęścia całą porodówkę
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości