|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Jak widać w Anglii nie jest lepiej. Dlaczego nie możesz mieć przy sobie gazu do samoobrony ? Jest zabroniony ? Właśnie się dowiedziałam z radia, że uniewinniono kobietę, o której wcześniej wspominałam. Dubaj ugiął się pod wpływem opinii publicznej, ponieważ cała sprawa wywołała lawinę komentarzy na całym świecie. Najgorsze jest to jak wiele kobiet na całym świecie pada codziennie ofiarą przemocy i przestępstw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
AGA :)
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Czytałam właśnie, że uniewinnili tą kobietę.
Nie rozumiem tej kultury, w głowie mi się nie mieści. Zawsze mam bardzo ostre poglądy na takie tematy i nie uznaję argumentów, że to taki kraj, taka kultura i oni tak są wychowani ![]() Dziewczyny, chciałam Wam polecić wodę pietruszkową. Może już słyszałyście bo pojawia się na blogach. Skusiłam się i jestem zadowolona. Przemywam nią twarz rano i wieczorem, zamiast hydrolatu czy toniku. Nie chciałam pisać wczesiej bo nie wiedziałam jak się sprawdzi. Teraz widzę, że cera jest ładniejsza ![]() https://wizaz.pl/Pielegnacja/Trendy-...a-pietruszkowa
![]() |
#2883 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
We wcześniejszych wypowiedziach na temat tej sprawy usłyszałam, że konsulat nie może nic zrobić w tej sprawie, ponieważ kobieta ta udając się do obcego kraju automatycznie przekraczając jego granice podlega panującemu tam prawu. To tak jakby straciła nagle obywatelstwo i przestała mieć prawo do obrony. Pamiętam, że oglądałam kiedyś film oparty na faktach. O ile dobrze pamiętam, historia opowiadała o dwóch dziewczynach które wyjechały do Tajlandii. Ktoś podrzucił im do bagażu narkotyki. Zostały złapane przez policję i trafiły do więzienia. Cała historia walki o ich uwolnienie i uniewinnienie była wstrząsająca. Film wywarł na mnie tak duże wrażeniem, że od tamtej pory gdziekolwiek nie wyjeżdżam sprawdzam swój bagaż i nie zostawiam bez opieki. Jak podróżowałam po Tajlandii ![]() Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2013-07-22 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
batonik
|
Mój szef siedział 3tyg. w więzieniu w Tajlandii. Poszedł do kantoru wymienić pieniądze i wychodząc z niego złapała go tajlandzka policja i zarzuciła obrót fałszywymi pieniędzmi (tymi, które otrzymał właśnie w kantorze). I na szczęście ambasadzie udało się go wyciągnąć tylko po 3 tyg.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
Mimo atrakcyjności turystycznej takich krajów jak Tajlandia na przykład, pobyt tam byłby dla mnie chyba przede wszystkim źródłem stresu i nie byłabym w stanie cieszyć się podróżą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | ||
AGA :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Trochę nas to wesele będzie kosztować ze względu na to, że tż musi sobie kupić nowy garnitur. Jeszcze pomyślimy, mamy trochę czasu. Póki co ja się zapisałam do fryzjera, jeszcze tylko o makijażu muszę pomyśleć i rozeznać się która kosmetyczka u nas jest w tym dobra ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż w Tajlandii są bardzo wyczuleni przy wymianie waluty to fakt. Sama jak chciałam wymieniać USD to pamiętam, że wszyscy byli bardzo ostrożni. Cytat:
![]() Uwielbiam podróże i w Tajlandii byłam już kilka razy. Za każdym razem wracałam zadowolona, bez przygód. Może też dlatego, że w podróżowaniu zachowuję zdrowy rozsądek i jestem ostrożna. Oczywiście wszystkiego nie da się przewidzieć i przykre jest to, że człowiek nigdzie nie może się czuć w pełni bezpieczenie, bo licho nie śpi. Natomiast tak jak można być okradzionym w domu, tak samo można paść ofiarą złodzieja na urlopie. Dziewczyny polecam i zalecam Wam wszystkim - wykupujcie ubezpieczenie wyjeżdżając za granicę !!! To naprawdę niewiele kosztuje, a pomaga i ratuje w wielu sytuacjach. Ja przy podróżach przerabiałam sytuacje zdrowotne, bo kto by pomyślał, że mój ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Konto usunięte
|
Aga my byliśmy w zeszłym roku u znajomych Tż na weselu i daliśmy 400zł. Początkowo myśleliśmy o 500 ale byliśmy trochę spłukani po przeprowadzce i wakacjach i stanęło na 400. Każdy daje tyle na ile go stać, my się kierowaliśmy dość powszechną chyba zasadą żeby dać przynajmniej tyle "żeby zwróciło się za talerzyk"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bardzo lubię podróżować, ale mimo wszystko nie kusi mnie tamten region świata, nie tylko ze względu na kwestię bezpieczeństwa, bo zagrożenie czai się wszędzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |||
Zakorzenienie
|
Hej. Przedwczoraj byłam we Władysławowie na koncercie Myslovitz, było pięknie
![]() ![]() Cytat:
![]() Sandałki prześliczne. Też je oglądałam jak jeszcze były w cenie regularnej. Gdybym nie miała to na pewno zdecydowałabym się na nie. Cieszę się, że wakacje w Sopocie się udały. Zwiedziliście też Gdańsk? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam podobny "problem". W październiku idę do bardzo dobrej koleżanki na wesele. Wychodzi za mąż za bardzo zamożnego mężczyznę i nie wiem jaka kwota byłaby odpowiednia. Z jednej strony wolałabym kupić prezent, ale z drugiej oni mają dom, jest wyposażony, a nie chciałabym kupić czegoś, co im się nie przyda/nie spodoba. Myślę, że maksymalnie włożę do koperty 500 zł. Chociaż przyznam, że to dla mnie dość dużo i wciąż się zastanawiam.
"rzadko myślimy o tym, co mamy, lecz zawsze o tym, czego nam brak" Schopenhauer Edytowane przez naciulatko Czas edycji: 2013-07-22 o 13:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze jak widzę, że te rymowanki zajmują główne miejsce na zaproszeniu i nie jest człowiek w stanie dojrzeć nic więcej, a treść o miejsu i godzinie ceremonii jest zapisana drobnym maczkiem, żeby więcej miejsca przeznaczyć na tekst o kopertach. Zastanawiam się kto jest ważniejszy gość czy jego portfel ![]() Przecież nie każdy pomimo najszczerszych chęci jest w stanie obdarować Państwa Młodych kopertą. Wiesz co ja bym się tym nie przejmowała. Gdyby się okazało, że z pewnych powodów nie mogę dać koperty, kupiłabym prezent. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() Fajnym pomysłem jest również zbiorczy prezent, warunek - większa grupa osób. Byłam na kilku weselach gdzie zapraszani byli znajomi i kupowaliśmy wspólnie prezent ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie w rodzinie i wśród znajomych w przypadku takich imprez jest zwyczaj, że rodzina daje pieniądze a znajomi prezenty i jak szliśmy na to wesele to powiedziałam Tż że to jego znajomi więc niech zdecyduje czy kupujemy prezent czy dajemy pieniądze bo u mnie nie ma zwyczaju dawania koperty przez znajomych ![]() ![]() ![]() natomiast ja jakbym szła na wesele do moich znajomych to kupiłabym im taki prezent o którym wiedziałabym że się przyda a którego sami sobie nie kupią bo będzie im szkoda wydać na niego kasy np. zestaw porządnych klasycznych sztućców, który posłuży im na lata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Konto usunięte
|
ja z prezentami na ślub bardzo uważam jeśli nie znam konkretnych potrzeb młodych, bo jednak czwarty mikser czy jakiś zbędny "kurzołap"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Ladyl - bardzo Ci współczuję
![]() Cytat:
![]() Kupiłam sobie ostatnio takie spodnie, ale nie wiem czy to dobry wybór. Mama uważa, ze wyglądają jak od piżamy. Co Wy o nich sądzicie ?
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
Może to zabrzmi dziwnie, ale dla mnie umieszczanie na zaproszeniach wierszyków o kopertach zamiast prezentów i kwiatów jest po prostu bezczelne
![]() ![]() Abstrahując od tematu wesel, czy możecie doradzić mi w kwestii kremu pod oczy ? Mam 19 lat, żadnych zmarszczek, zero worków pod oczami jedynie dość suchą skórę twarzy i chciałabym coś co jedynie pomogłoby mi pielęgnować te okolice i ewentualnie zawierać niewielkie ilości składników anti-age. Znacie coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
-Avene krem kojący (ale mały jest, 10ml) -Tołpa Futuris pod oczy -Vichy aqualia roll-on Historie weselne z pustymi kopertami też mi są znane - siostra mojej koleżanki miała takich chyba 20, dacie wiarę? ![]() A z drugiej strony roszczeniowa postawa niektórych "młodych" to też załamka ![]() ![]() Nie byłam w sumie w takiej sytuacji, żeby ktoś bardzo mi bliski wychodził za jakiegoś Carringtona ![]() ![]() Dzisiaj na fali zachwytu szamponami Batiste zakupiłam kolejne dwa XXL volume i wersję podróżną. Wydłużam nimi świeżość fryzury o 1 dzień co bardzo mi pasuje. Dzięki za info o wodzie Uriage - też ją kupiłam, ma dobrą cenę, bo zawsze natykałam się na opcję 300ml za 59zł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny zakupy są ze Stradivariusa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam krem AA Ultra Odżywianie, dobrze nawilża i natłuszcza skórę pod oczami, a zawsze mam papierową i suchą od łzawienia. Na noc L'Oreal Triple Action, ale on jest na parafinie, więc używam już "na wierzch" wszystkich innych produktów, żeby zatrzymać uczucie nawilżenia. Od paru tygodni używam też serum-korektora Clinique, po którym widocznie zmniejszyły się minizmarszczki wokół oczu (niestety tylko tam widzę efekty, ale za to wyraźne) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
+jeśli się nie mylę, jest jakaś tam nadwyżka punktów, która starczy na jeden semestr więcej ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A jak dla mnie to zależy. Byłam ostatnio na weselu mojej kuzyki. Oboje z panem młodym mają po ok 35 lat, a więc generalnie wszystko mają. Zadne tam miksery, łyżki itp im się nie przydadzą. Zawsze ich marzeniem była podróż dookoła świata. Na zaproszeniach napisali że chętnie przyjęliby właśnie kasę a nie prezenty, bo chca to przeznaczyć na wycieczkę. Nie powiem, miło było, jak każdemu wysłali kartkę pocztową z pozdrowieniami z różnych zakątków świata ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Słyszałam o takim kwiatku, że na niektórych uczelniach robią prawo 2,5 letnie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Albo że ktoś ma wyższe wykształcenie i nie może pracy znaleźć
![]() no jak się idzie na jakieś kosmiczne kierunki to tak się kończy ![]() ![]()
#2906 |
Zakorzenienie
|
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Hej dziewczyny! Pozdrowienia z Majorki! Jest bardzo ciepło, słońce przygrzewa, a woda jest cudownie ciepła i niebieska. Unikamy siedzenia w hotelu, więc nawet Was nie podczytuję, bo na plaży nie ma wifi. Buziaki kochane!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
tak na prawdę żaden kierunek nie gwarantuje pracy, liczą się przede wszystkim kwalifikacje i doświadczenie, dyplom bardzo często jest tylko dodatkiem.
![]() |
#2909 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
LadyI i blekitne_niebo współczuję takich sytuacji...
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, bardzo wam współczuję niemiłych przeżyć. Mojej cioci włamali się do domu jak domownicy spali... Mam nadzieję, że uczucie niepokoju szybko wam minie, bo jak piszecie - na pewno jesteście bardzo ostrożne, więc to nie była kara za wasze gapiostwo.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.