|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Jak odcień fioletu to super...bo w niecie to na każym zdjęciu inaczej wygląda... Wkurza mnie to, że nie moge sobie go obejrzeć na żywo ![]() ![]() No ni lecę się szałerować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
I brzuszek tak fajnie wygląda w niej,taki podkreślony i seksowny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na 99%... ten kolor jeszcze muszę przemyśleć ![]() Mi waga nie przeszkadza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też idę się myjać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Zakorzenienie
|
![]() Tak 28 grudzień to moja data ur. 28.09 to termin porodu póki co . Jest 9 miesięcy ? Jest ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2886 |
Zadomowienie
|
ja tez dziewczyny spadam lulu. Wózek fajny, na serio fajny taki zwrotny się wydaje.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Dobranoc dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zadomowienie
|
Trele pyta dlatego, ze... 28 grudzien to moja data urodzin
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Chciałoby się powiedzieć ale siara!!!!
![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
1. Cała historia moja , mojego TZ , najbliższej rodziny . Do tego zgody na badania na ZD , HiV , WZW i inne . Do tego kilka stron , które uzupełnia położna albo lekarka przy każdej wizycie ; waga , wzrost ciśnienie i inne .. 2. Skany - tu mam prawie nic nie wypełnione , pewnie dlatego że wszystko jest ok . Ale są tu strony dla skanów przed 12 tyg z powodu jakiś problemów , echo serca , różne wykresy . Ja mam tylko dwa wpisy dot. wymiarów 3. Informacje dla ciężarnej . CO Ci przysługuje w którym tygodniu .. Kiedy powinnas zadzwonić do położnej , kiedy pojechać do szpitala ? Numery tel na które dzwonić . Tabela do liczenia ruchów dziecka od 28 tyg. - połowę z tego odkryłam właśnie teraz ![]() 4. To pare stron które wypełnia osoba przyjmujaca rodzącą do szpitala. Oraz plan porodu . 5. TO poród ![]() 6. To okres porporodowy . Jak karmic , kąpać , pielęgnować i inne .. CZyli jak widać połowa nie potrzebna , ale swoje trzeba nosić ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Zadomowienie
|
Tak czytam i czytam i widze, ze nie mam pojecia o polowie rzeczy, o ktorych piszecie, choc to moja druga ciaza!!
Tu nie robi sie az tyle badan itp. Chodzi sie na zmiane do internisty (GP) i do szpitala. Za kazdym razem sprawdzaja brzuch, cisnienie i mocz. Kiedy widza jakies nieprawidlowosci w moczu przepisuja suplementy lub zlecaja badanie krwi. Na pierwszej wizycie w szpitalu spisywana jest karta przez polozna na temat ciazy, przebytych chorob alergii, chorob dziedzicznych, zbiera sie wszystkie dane osobowe ciezarnej i partnera, robi badanie krwi (pobieraja 5 fiolek i robia badania na 6 roznych rzeczy) Jesli w najblizszej rodzinie (mama, babcia) wystepuje cukrzyca, zleca sie badania na glukoze w 28 tygodniu. Teczka ciezarnej zawsze zostaje w szpitalu i wydawana jest przy kazdej wizycie. I tyle... |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | ||
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2894 |
Zadomowienie
|
Hmmm 8 lat :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomniałam dodać że codziennie oprócz Ewki kręciłam jeszcze po godzinie hula hop z wypustkami i dodatkowo 100 skoków na skakance i do tego 100 brzuszków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do wózka, ![]() ![]() ![]() wiesz co, jak dla mnie to on jest taki bardziej niebieski wpadający w fiolet, zdjęcia które wrzuciła nemosek tylko tu wyszedł taki bardziej mdły, bo na żywo wg mie jest bardziej żywy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() x- movy mają większą gamę kolorów i do nich można dokupić color pack (czyli można kupić np różowy wózek i dokupić tego color packa i zmienić wygląd wózka na beżowy) więc fajna opcja ![]() ![]() mi x-move się strasznie podoba, ale nie oszukujmy się- ie stać mnie na wózek za 2500 zł no może mnie akurat wyniósł by gdzieś ze 2300 zł ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobry wieczór nie mogę spać ![]() a w ogóle witam się w 24/26 tygoddniu ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
ooo miałam wrzucić przepis na sałatkę:
http://www.gotujmy.pl/surowka-do-slo...5,zdjecie.html taką robiłam do tego jeszcze ogóreczki jako przekąski na urodziny http://www.gotujmy.pl/ogorki---kroko...isy,99703.html Dzień dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Raczkowanie
|
Hej Piękne!
Jak mnie ten żołądek boli po żelazie ![]() Od kolejnej wizyty poproszę go też o L4 już bo tak mi siedzenie na tyłku daje w kość (dosłownie :P) ogonową że jak wracam do domu to wypadałoby mi siedzieć na rzęsach ![]() Ninu nie zrobiła niespodzianki, wczoraj czułam lekkie ukłucie rozczarowania, że przeczucie mnie zawiodło. Myślę że nastawialiśmy się na to dlatego, że zgodnie z tym co piszą to przytulanki w dniu owulacji zwiastują chłopca, ale jak widać to kolejny płciowy mit ![]() Wczoraj po smyku jeździłam Maxi Cosi Mura 4- fajny zwrotny, ale czuć te kilogramy. Były xlandery ale już koło nich nie chodziłam i dużo wózków na piankowych kołach, które Mążul od razu skreślił ![]()
#2898 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ginka martwi się że tak bardzo manipuluje przy pępowinie, żeby się nie skończyło tak że się nią owinie. Budowniczka super zakupy ![]() Ja się z Wami dzisiaj witam ![]() Nie mogłam spać w nocy mała mi tak dokazywała że to szok! Kręciła się wierciła i kopała tak mocno że już myślałam że wyskoczy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba być dobrej myśli, że się nie owinie w razie co! ![]() dziewczyny, naszła mnie ochota na mały tatuaż za uchem ![]() w ramach tej zachcianki idę do kosmetyczki na regulację brwi i hennę na brwi i rzęsy, a co! ![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-16 o 07:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki może uda mi się na dniach sprzedać suknię ślubną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam Was! Słonko ![]() ![]() ![]() A Bejbziol to wstydniś ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zbieram się na spacer z córcią... ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- moja suknia wisi na tablicy chyba już rok i nikt jej nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zadomowienie
|
A i zaczęłam dziś 22 tc!
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Moje zachcianki zaczynają mnie przerażać, wstałam i jestem w stanie oddać życie za szklankę coca coli ![]() Jaśko się rozbrykał, wieczorem mi spać nie dał tak szalał a teraz brzuch mi tak chodzi jakby tam przynajmniej 3 dzieci było ![]() Ogólnie wieczorem chyba ciągnął za pępowinę bo miałam uczucie takiego dość silnego ciągnięcia od środka ![]() Gratuluję kolejnych tygodni ![]() I trzymam ![]() ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-16 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Budowniczka, super te ciuszki.Zdrówka dla Was ![]() Nasturcja ![]() ![]() A my witamy się z Kamilem w 25 tygodniu ![]() ![]() Miałam kiepską noc, wierciłam się,mały stukał-pukał, raz na pęcherz,raz wyżej,brzuch mi troszkę twardniał więc musiałam wstać i wziąść nospę...a jak zasnęłam to jakoś tak nie spokojnie spałam... Budzik zadzwonił o 8:30, musiałam wstać bo do Zusu muszę zwolnienie zawieść więc może i przy okazji lumpka odwiedzę ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Trzymam kciuki za wizyty ![]() Jadę na bureczek po czereśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Miałam trochę do nadrabiania a nie było mnie w sumie tylko wieczorem. Zjadłam wczoraj kebaba i później miałam wyrzuty sumienia ![]() Śniło mi się że rodziłam i urodziłam piękną dziewczynkę z dużą ilością czarnych włosów, 22 października, czyżbym wyśniła datę porodu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale co najlepsze porodu wogóle nie pamiętałam, miałam cc, ale lekarz później mi wszystko opowiadał, jak się zachowywałam, a ja nic nie wiedziałam. i to było dziwne urodziłam dziecko, byłam w szpitalu ale porodu nie pamiętam ![]() DZIŚ ZACZYNAMY 26 TC ![]() Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-07-16 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
nasturcja pisałaś o tym że Twoje dziecko nie chce ujawnić się Twojej siostrze... u mnie jest to samo, Jaśko aktywny od wczoraj, teraz leże brzuch mi chodzi na wszystkie strony a jak mój brat przyszedł i położył się obok mnie to cisza, wyszedł i od nowa szaleństwo w brzuchu się zaczęło, wrócił przyglądał się z każdej strony, ręce przykładał i nic
![]() Jaśko się nawet chrzestnemu ojcu ujawnić nie chce ależ to moje dziecko niedobre ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.