Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-15, 20:20   #2821
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Na razie sernik zgryzam kanapka z nutella ale małosolnemu pewnie też nie odpuszczę
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 20:21   #2822
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Otworzyłam kompot od Teściowej, pomieszałam ze swoim i mam teraz jabłkowo- wiśniowy Kocham wiśnie z kompotu do tego jem kanapkę z pasztetem i papryką konserwową brakuje mi tylko masła orzechowego
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 20:22   #2823
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Mam dylemat: kanapka z nutella, ogórek małosolny czy sernik
o ja bym zjadła ogórka
mi w sumie też się przesunęło z usg do przodu ale zobaczymy, czy tak czy tak to też masz na grudnia

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja bym zjjadł wszystko po kolei w przeciągu 30min zjadłam dzisiaj: 2 bułki z serem żółtym pomidorem i cebulą,zaprawiłam sernikiem i jogurtem gruszkowym i poszłam do mamy na obiad na klopsy z ziemiakami z ogórkiem korniszonym
dziś też poszalałam z jedzeniem, cały czas najedzona chodzę
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 20:23   #2824
Anoula
Zakorzenienie

Ahhh te ciążowe mieszkanki

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
o ja bym zjadła ogórka
mi w sumie też się przesunęło z usg do przodu ale zobaczymy, czy tak czy tak to też masz na grudnia
tak
Stary 2013-07-15, 20:24   #2825
lineczka1989
Zakorzenienie

dziewczyny, jeżeli mowa o jedzeniu to jak lubicie jogurty, to polecam Wam z czystym sumieniem jogurt z Biedronki Wyśmienity są po 0,69 gr chyba a niebo w gębie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 20:26   #2826
Antibia86
Rozeznanie

hej dziewczyny ja tak szybciutko tylko....po wizycie,Wszystko jest Ok Mały waży już 560g termin mi sie przesunał na 12listopada, na to byle co tam na dole dostałam jakas smieszna maść na raz,szyjka długa więc na dzień dzisiejszy nie bedą mnie zaszywać
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 20:28   #2827
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja tak szybciutko tylko....po wizycie,Wszystko jest Ok Mały waży już 560g termin mi sie przesunał na 12listopada, na to byle co tam na dole dostałam jakas smieszna maść na raz,szyjka długa więc na dzień dzisiejszy nie bedą mnie zaszywać
za wizytę i małego
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 20:30   #2828
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, jeżeli mowa o jedzeniu to jak lubicie jogurty, to polecam Wam z czystym sumieniem jogurt z Biedronki Wyśmienity są po 0,69 gr chyba a niebo w gębie
Też je lubię

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Stary 2013-07-15, 20:33   #2829
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Dziewczyny miłego wieczorku
Mam ochotę na frytki jedziemy z Tżtem do mc donalds
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 20:35   #2830
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Cię TŻ rozpieszcza
Stary 2013-07-15, 20:36   #2831
Kabriela
Zadomowienie

sałatki zimowe to takie ala szwedzkie....czyli ogórek, pomidor, papryka, cebula i wszystko w zalewie....takie sałatki do ziemniaków i mielonego

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

A ja MaCa mam 5 min od domu, szyld widzę z okna....hihii
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 20:37   #2832
grulla
Raczkowanie

GG do grulla

Olenka_24 czyli polecasz Elancyl? zaraz zamówię.

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny wróci do normy spokojnie!
Mnie np boli ostatnio i dlatego kompletnie nie dopuszczam swojego męża do siebie bo mam wrażenie, że mnie rozrywa. I to nie jest fajne.
Poza tym gdzieś czytałam, że zdarza się, że kobiety w czasie ciąży mogą mieć problemy z nawilżeniem, przyjemnością, skupieniem się na tych przyjemnościach.

Wyobrażacie sobie być roztargnioną i rozkojarzoną w trakcie....? Przecież to już chyba zaprawa na kompletną katastrofę
wyobrażam sobie , mam to samo ;p

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41798090]Ja byłam bardzo grzeczna i spokojna w poprzedniej ciąży- nawet w 8,9 miesiącu stałam spokojnie w kolejce, a nikt mnie nie przepuścił... A 19kg bagaż trochę ciąży... Pod koniec było mi na prawdę ciężko ustać w kolejce te 20 minut...

W tej ciąży (nie wiem dlaczego ) jestem strasznie nerwowa- więc nie mam skrupułów- jeśli coś mi się należy to się należy i nawet 15 chłopów mnie nie powstrzyma [/QUOTE]

i tak trzymaj, bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Upał.
Czyli Peggy na zmianę bierze prysznic i
Rady nie daje normalnie

Widzę że już zaczynają się dyskusje o zrzycaniu pociążowego sadełka. Ja będę miała dużo do zrzucenia sadałeka przedciążowego Leczenie niepłodności u mnie niestety dalo 30 na +. Z czego 12 zrzucilam przed ciążą ale teraz pewnie znowu nabiorę. Trudno się mówi. Mogę być Pączk byle moje dzieko było zdrowe
Stety albo nie ja nie będę miała możliwości chodzenia na fitnes. Mój Chłopina dużo pracuje (12h na dobę, 4-5 razy w tygodniu na nocki) i to ja glównie będę z Dzieckiem. Szczerze wątpie że po tygodniu bycia "samotną Mamą" znajdę siłę na ruszenie się gdziekolwiek. No ale będziemy ćwiczyć z Adasiem w domu, spacerować. Dieta matki karmiącej mam nadzieje że też pomoże Chcialabym spaść tak 10 po niżej wyjściowej. Bylo by świetnie No ale niestety w mojej rodzinie kobiety tyją po ciązy i to duuuużo

Czy to nie dziwne że
a) w ogóle nie jaram się wyprawkę. Szukam najlepszych rzeczy (czytam opinie, sprawdzam atesty, składy chemiczne itp.) dla Adaśka ale jakoś tak ... z obowiązku. Żaden mi tam szal zakupów czy cuś w ten deseń.
b) placzę jak czuje ruchy Syna mego Kochanego. Nie mogę opanować łez nawet w miejscach publicznych. Wzrusza mnie to ogromnie. A jak szaleje po mleku to ja totalnie wymiękam.

Buziaki dla Was Wszystkich i Waszych Dzieciaczków
Ja spadam pod prysznic
to wszystko jest moim zdaniem normalne i nic dziwnego

Cytat:
U mnie "stało się" w moje urodziny więc do końca życia nie zapomnę.

A mnie naszły na spacerze pomysły na życie i skoro siedzę sobie w domku i nic nie robię, to uwaga uwaga moje miłe postanowiłam zrobić:
- pierogi z owocami jagody, truskawki
- przeciery i soki warzywne,
- oczywiście kiszenie ogórków obowiązkowo!!!!!
- ale zrobię jeszcze jakieś zimowe sałatki.

Co Wy na to?
jestem za! czekam aż papryka stanieje i robię ajwar, jak odszukam przepis to Wam wrzucę, coś pysznego na kanapki,pizze,do makaronu itd

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
A i jeszcze się Wam pochwalę, że znalazłam okazję na allegro Udało mi się upolować cudowne łóżeczko (z funkcją kołyski bo ma płozy, które można zamontować zamiast kółek), które idealnie pasuje do naszego wnętrza!
Pokażę Wam fotkę - już złożone stoi w pokoju
Wiem, że za szybko, ale okazja była a złożyć musieliśmy, żeby sprawdzić czy wszystko okej.
przepiękne..

Cytat:
Wiecie co też zmierzyłam brzuszek, jest 90 cm, nie wiem czy to dużo czy mało bo przed ciążą nie mierzyłam, w sobotę zrobię zdjęcie brzuszka bo pierwsze robiłam 20 czerwca więc stwierdziłam że będę robiła co msc to też się pochwalę
Dobra poniżej wrzucam ciuszki które kupiłam, najbardziej zadowolona jestem z kombinezoniku
super kombinezon!!! zakochałam się w nim też mam 90cm

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Też się już boję co będzie za miesiąc...dlatego z jednej strony się cieszę,że na te wakacje pojechaliśmy na początku lipca... za miesiąc mogło by już być gorzej,a jednak chodzenia tam trochę było.
Dziś musiałam sobie 2 odpoczynki na ławeczce zrobić podczas tej trasy
u a ja w sierpniu jadę nad morze, trochę do plaży będzie..i jak wyrobie przesiadywanie na plaży nie mam pojęcia.

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Zanim was ponadrabiam to muszę się podzielić wrażeniami z wizyty
Z dzidzią wszystko w porządku. Doktor pomierzył wzdłuż i wszerz i wszystko w normie Wierzgał strasznie nóżkami... co zresztą mogłam odczuć... kopał dzisiaj jak piłkarz.
Morfologia wyszła mi całkiem nieźle. Hematokryt i hemoglobinę udało mi się utrzymać na tym samym poziomie dzięki diecie. Inne składowe mi się podniosły
No i potwierdziło się.... będzie Kubuś!!!!!!

gratulacje!!

Cytat:

Edytowane przez grulla
Czas edycji: 2013-07-15 o 20:40
grulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 20:50   #2833
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze Wam nie pisałam, ale pępek mi wychodzi :x robi sie wypukły, któraś też tak ma?
Mi w prawdzie nie wychodzi ale zrobił się jakiś taki dziwny, śmiesznie wygląda bo mam dziurkę po kolczyku i mam teraz w sumie 3 pępki bo się mi te dziurki tak śmiesznie rozjechały

Cytat:
Jagodowy i brzoskwiniowy najlepszy ! Od początku ciąży je kupuję i nacieszyć się nimi nie mogę

Cytat:

Cytat:
Też miałam ochotę na frytki i nawet myślałam o tym że jutro sobie zrobię ale dostałam od teściowej fasolkę więc jutro fasolka z młodymi ziemniaczkami i jajkiem sadzonym

A co do tych zachcianek o których pisałyście to zjadłam gumy mamby po czym wyzbierałam ogórki kiszone z wierzchu pizzy, aleee to było dobre
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 20:59   #2834
rusalka12
Zadomowienie

ANTIBIA super
Ja nie mam zadnych zachcianek. Jem jakos tak normanie, jak przed ciaza. Na poczatku tylko chcialo mi sie wody gazowanej z cytryna, truskawkami i pomarancza i w ten sposob odkrylam pyszny napoj gazowany na bazie swiezych owocow, bez dodatku cukru
Co do zbednych kilogramow... Przed pierwsza ciaza bylam bardzo wysportowana - silownia 4 -5 razy w tygodniu, cwiczenia silowe z ciezarami, kilka razy w tygodniu jogging, takze bieznia na silowni. Mialam ladny 6cio pak na brzuszku. Po ciazy zostal mi keg. Nie mogalam zupelnie sie zmusic do cwiczen, od ktorych niegdys bylam uzalezniona :-( do tego zaliczylam dolek z powodu rany po cesarce, ktora nie goila mi sie przez 5 i pol miesiecy. Historia zakonczyla sie operacja i wycieciem chorej tkanki.
Zajmowanie sie malutka, domem i praca na popoludnia nie bardzo mi pomogly. Kiedy po pol roku wrocilam do wagi z dnia porodu kompletnie sie zalamalam. Przeszlam na diete i zrzucilam 12 kg. do cwiczeni nie mialam sily i motywacji wrocic...
Pnad dwa lata po porodzie postanowilam, ze to sie musi skonczyc. Rozpoczelam diete i zaczelam cwiczyc (mam w domu rower stacjon.). Na silownie nie wrocilam z powodu braku czasu wlasnie. Mala nie chodzi do przedszkola wiec nie moge bunvsobie isc po prostu na silownie. Zaczelam tez z powrotem biegac i...okazalo sie, ze jestem w ciazy hehe.
Zapalilam sie na nowo do cwiczen (yupppie) do tego stopnia, ze wzielam udzial w biegu na 10km (6 przebieglam, 4przeszlam) w 15tygodniu ciazy teraz troszke spasowalam, ale jezdze na rowerku, chodze na dlugie spacery i sie rozciagam. Po porodzie, jak tylko wszystko sie zagoi, wracam do cwiczen silowych, joggingu (w przyszlym roku chce wziasc udzial w pol maratonie) rowerka i z Ewka. Wiem, ze czasu bedzie mniej, ale umowilismy sie z tzem, ze on ma czas na swoje treningi i ja bede miec na swoje. Oby
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 21:07   #2835
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie "stało się" w moje urodziny więc do końca życia nie zapomnę.

A mnie naszły na spacerze pomysły na życie i skoro siedzę sobie w domku i nic nie robię, to uwaga uwaga moje miłe postanowiłam zrobić:
- pierogi z owocami jagody, truskawki
- przeciery i soki warzywne,
- oczywiście kiszenie ogórków obowiązkowo!!!!!
- ale zrobię jeszcze jakieś zimowe sałatki.

Co Wy na to?

Cytat:

Witam was dziewuszki
Ja dziś z mamą trzy godziny buszowałam na mieście, kupiłam pierwsze rzeczy dla mojego maluszka, zaraz pochwalę się ciuszkami myślicie że nie za późno kupuje rzeczy?
Ja też dopiero niedawno zaczęłam kupować
Następna Panna Młoda

Adosienka
Słodki Kuba Jak ładnie się łóżeczko prezentuje,bardzo zgrabne.Ale ono takie niestandardowe chyba no nie? tzn węższe.

Sylwia Udane łowy

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41800834]Mam tak samo- a najgorsze, że mam ochotę przywalić mężowi jak mnie wkurza
Ale jakbym przywaliła to by powiedział, że jestem wariatką więc jakoś się powstrzymuję, choć on mi w tym nie pomaga
He he ale by potem było, że stosuję przemoc w rodzinie Mam nadzieję, że mi te nerwy przejdą po ciąży.[/QUOTE]
To tak jak ja
Nawet śmiał się że musi stępić noże żeby mnie nie kusiło
Ja już przywaliłam
Ulżyło

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Witam

przepraszam że nie cytuje ale moja głowę zaprząta dziś coś innego. Pamiętacie jak kilka dni temu pisałam że 31 sierpnia mam 2 wesela, najblizszego kuzyna i kuzynki( rodziny te nie są spokrewnione) i wczoraj dowiedzieliśmy się że ślubu kuzyna nie będzie. Definitywnie. Więc rozwiązał się tylko problem z podziałem rodziny, kto na jakie wesele idzie.
Ale ja nie o tym. Pan Młody, mój kuzyn zerwał zaręczyny. Nie wiem szczerze powiedziawszy dlaczego, ale musiało być coś konkretnego skoro zrobił to na 1,5 miesiąca przed ślubem a do tego był i dalej jest zakochany do szaleństwa w byłej narzeczonej. Ale coś sie stało i się rozstali. Żal mi kuzyna i nie wyobrażam sobie co on musi czuć.
O siet przykra sytuacja

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 21:11   #2836
nemosek
Zakorzenienie

Miki To cała sala taneczna dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
U mnie taka sama zmiana

A propo zapinania pasów.. to przeważnie jeżdzę w opdiętych no i ostatnio miałam z tego powodu kontrolę, policjant do mnie "ma Pani jakieś uprawnienia żeby jezdzić bez pasów",a ja o Niego "a nie widać?"
I od razu zacząl się wypytywać który miesiąc,czy wiem co będzie i na koniec pytanie "A przepraszam,że tak zapytam a to dziecko to z miłości czy z wpadki?" no zamurowało mnie "Z miłości" oczywiście odpowiedziałam"
Rozbrajające

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

Bylam dziś na wizycie i mam skierowanie na krzywą cukrową ale zrobię już po ślubie
Bejbziol waży całe 387g, nóżki ma nadal straaaaaaasznie długie, ale proporcje bardziej się nie zaburzyły , więc moze się w końcu wyrówna

Wpadłam w fazę kompotów i całymi dniami gotuję

moje młode ma tez długie nogi

Cytat:
Mam podobny plan Pierwsze co zrobię, to ogórki kiszone w zalewie musztardowej oraz paprykę konserwową
Pyszne są ,moja siostra robi też w curry i ogórki żydki

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
oojejj ale wypad Ja zrezygnowałam bo i tak po górach za bardzo nie pochodzę

Łooohooh ja to bym chyba padła z bólu Pamiętam jak przed weselem chodziłam do kosmetyczki na woskowanie pach..na początku to tak mnie bolało..no ale cóż trzeba było się poświęcić Raczej pozostaje u mnie maszynka. Chociaż faktycznie fajnie by było zadbać TAM o siebie przed porodem co by wstydu nie było że jakieś odrościki..
E pachy to jeszcze spoko

Niunia Słodka niunia juniorka

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Dziewczyny a mam jeszcze takie pytanie bo męczy mnie cały czas toksoplazmoza, czy któraś z was miała wysoki wynik igg, a igm ujemne? Bo mój pierwszy wynik był powyżej 650 lekarz powiedział że wysoko i dał mi skierowanie na powtórzenie, zrobiłam wyszło 435 przy igm nadal ujemnym (wspomnę że na ten wynik czekałam miesiąc i tak się martwiłam że poszłam zrobić prywatnie i wtedy wyszło 850 nie wiem czemu nagle wzrosło) lekarz dał mi na awidność która wyszła 0,343 czyli wysoka, już nie poszłam do tego lekarza z tymi wynikami bo zmieniłam go na innego konkretniejszego i jemu pokazałam ten wynik to powiedział że nie ma się co martwić bo do zakażenia doszło napewno kilka msc przed ciążą a nawet mogło kilka lat wcześniej, więc nie przepisał mi nic, co wy sądzicie na ten temat, może macie podobne doświadczenia? Mam nadzieje że w miarę zrozumiale opisałam
Nie miałam co prawda takiego wysokiego igg ale igm też ujemne.Przechodziłam toxo na pewno jakiś czas przed ciążą
Nie wiem czy za wiele pomogłam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-15, 21:21   #2837
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
A i jeszcze się Wam pochwalę, że znalazłam okazję na allegro Udało mi się upolować cudowne łóżeczko (z funkcją kołyski bo ma płozy, które można zamontować zamiast kółek), które idealnie pasuje do naszego wnętrza!
Pokażę Wam fotkę - już złożone stoi w pokoju
Wiem, że za szybko, ale okazja była a złożyć musieliśmy, żeby sprawdzić czy wszystko okej.
Bardzo ladne lozeczko I ładnie sie komponuje z wnetrzem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 21:21   #2838
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje - mój synuś też Kubuś
NIgdy wcześniej jakoś to imię nie przykuwało mojej uwagi, ale jak było podejrzenie chłopaka (zresztą ja od początku mówilam na "on") to jakoś ten Jakub mi do głowy wszedł i nie mógł wyjść. Na szczęście osobisty zaakceptował imię

Cytat:
ja będę rodziła w szpitalu który sobie wybiorę czyli taki 20 km od mojej miejscowości a położej wybierać nie będę, idę na żywioł :P może trafię na tą przyjaźniejszą zmianę

ćwiczyłam przez miesiąc poniedziałek, środa, piątek, niedziela ćwiczyłam skalpel, a pozostałe dni ćwiczyłam szok treningi i powiem Ci że efekty po miesiącu miałam rewelacyjne brzuch i tyłek miałam mega twardy nie były takie lejące się, i ogólnie ciało miałam całkiem inne po ćwiczeniach, także polecam Ci gorąco
teraz po ciąży co drugi dzień planuję killera, bo teraz niestety nie doszłam do niego :P a jest cięższy niż skalpel

ewentualnie Ewka wydała książkę http://od-deski-do-deski.blogspot.co...owska-ewa.html i tak jest na cały miesiąc program plus dieta więc myślę że zakupię książkę i pójdę na fitness i już chociaż nie wiem czy mi na to wszystko czasu starczy
Podziwiam Cię za te ćwiczenia.
Osobiście nie jestem fanką Ewy.. jak dla mnie jest to wszystko strasznie nudne... po kilku dniach można już mieć jej dosyć. poza tym żeby ją zacząć ćwiczyć trzeba mieć już trochę formy.
Ja przed ciążą wciągnęłam się w ćwiczenia z tiffany ruth. Serdecznie polecam!!

Cytat:
Super że zdrowo

Niestety nie zacytowała mi wszystkiego dlatego "z palca" dodam żę gratuluję wszystkich wizyt i pozałatwianych spraw przedślubnych!!
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 21:36   #2839
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam na samym początku listopada i też mi się wydaje, że to jeszcze długo długo ale prawda jest taka, że będzie tak jak miałam z przygotowaniami do ślubu ani się obejrzymy a to będzie już i trzeba będzie wsiadać w auto i jechać na porodówkę.

A tak propo porodówki...dziewczyny ja mam takie pytanie, czy Wy sobie wybieracie jakiś szpital i załatwiacie sobie wcześniej położną czy tak jak Was los rzuci tak pojedziecie i gdzie Was przyjmą tam będziecie rodzić?
Nie załatwiam położnej

Ja bym chciała tu :
http://www.sw-elzbieta.pl/galeria.html

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Nadrabiać będę już pewnie jutro.

Wizytowe wieści:
Ninu nadal jest dziewczynką Pomierzona główka, brzuszek i kość udowa- wszystko idealnie z OM, a nawet i jest starsza o kilka dni.
Z obliczeń wynika, że waży 315g, patrzę teraz na necie, że to całkiem sporo jak na 19tc. Zapytałam o to że tak wcześnie (16t0d) czułam ruchy, lekarz powiedział, że jak Dzidziuś silny, a ja chudzina to nic dziwnego. Ruszała rączusiami, miała je zaciśnięte w piąstki przy buzi, nie rozkraczyła się chętnie jak ostatnio, ale podpatrzyliśmy że nadal jest kobietą
Serduszko ma 4 komory, bije ok 140 uderzeń na minutę, wszystko jest w porządku

Kolejna wizyta 19.08 to będzie połówkowe już.
Ale wcześniej pójdziemy początkiem sierpnia na połówkowe z opcją 4d do lekarza Nasturcji i tej u której była Nemosek, więc jak się umówię, a jutro będę dzwonić to jeszcze dopiszę.
Czyli jednak dziewuszka za wymiary

Ale chyba nie zawiedzeni?

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
My po slubie juz 10lat (jej kiedy to minelo) a razem ponad 17 i dalej mnie moj luby kreci ;-)
Niezły staż

Cytat:
Hej dziewczynki!
Z dzidzią wszystko w porządku. Doktor pomierzył wzdłuż i wszerz i wszystko w normie Wierzgał strasznie nóżkami... co zresztą mogłam odczuć... kopał dzisiaj jak piłkarz.
Morfologia wyszła mi całkiem nieźle. Hematokryt i hemoglobinę udało mi się utrzymać na tym samym poziomie dzięki diecie. Inne składowe mi się podniosły

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
jeszcze Wam nie pisałam, ale pępek mi wychodzi :x robi sie wypukły, któraś też tak ma?
Póki co wklęśniak ale daje do przodu

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Mam nadzieje ze za to ze tak swietnie przechodze ciaze nie odpokutuje przy porodzie jak z horroru
Tez czasem sobie tak myślę i biję się potem po łapkach
Tylko u mnie nie boję się o poród, a to że wyskoczy jakiś problem prędzej czy później.Staram się jednak odganiać te złe myśli bo do tej pory TFU TFU wszystko w jak najlepszym porządku.
Nawet tarczyca.

Cytat:
Anoula ja podobnie! I nie mogę uwierzyć, ze to JUŻ W SOBOTĘ
Wg mnie, obrączka to idealnie pasuje dla TŻ! Normalnie ma tak pustego serdecznego palca, że to miejsce aż woła o krążek

Dziewczyny normalnie zaczynają się mi nerwy przedślubne Ja nie wiem co to do soboty będzie A lekarz powiedział: na uspokojenie jedynie melisa i to niewiele Masakra!
Spoko dasz radę!!!

Cytat:

ćwiczyłam przez miesiąc poniedziałek, środa, piątek, niedziela ćwiczyłam skalpel, a pozostałe dni ćwiczyłam szok treningi i powiem Ci że efekty po miesiącu miałam rewelacyjne brzuch i tyłek miałam mega twardy nie były takie lejące się, i ogólnie ciało miałam całkiem inne po ćwiczeniach, także polecam Ci gorąco
teraz po ciąży co drugi dzień planuję killera, bo teraz niestety nie doszłam do niego :P a jest cięższy niż skalpel

ewentualnie Ewka wydała książkę http://od-deski-do-deski.blogspot.co...owska-ewa.html i tak jest na cały miesiąc program plus dieta więc myślę że zakupię książkę i pójdę na fitness i już chociaż nie wiem czy mi na to wszystko czasu starczy
Podziwiam brak mi samozaparcia no i trochę mnie to nudzi.
Ale w grupie jak najbardziej lubię
Lecz generalnie wolę jogging i rowerek

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 21:37   #2840
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Heh oglądałam teraz z córcia album (poczułam sie jak w rodzince.pl) i mnie rozczulily zdjecia córeczki. Kurde to bylo raptem 14miesiecy temu

Takie maleństwo to bylo

Jeejku jaka słodka
Cytat:
Ja mam na samym początku listopada i też mi się wydaje, że to jeszcze długo długo ale prawda jest taka, że będzie tak jak miałam z przygotowaniami do ślubu ani się obejrzymy a to będzie już i trzeba będzie wsiadać w auto i jechać na porodówkę.

A tak propo porodówki...dziewczyny ja mam takie pytanie, czy Wy sobie wybieracie jakiś szpital i załatwiacie sobie wcześniej położną czy tak jak Was los rzuci tak pojedziecie i gdzie Was przyjmą tam będziecie rodzić?
Tak ja wybrałam szpital w Kołobrzegu czyli w moim rodzinnym mieście. Wiem, że trzeba się wcześniej tam zgłosić, przedstawić dokument o odbytej wspólnie szkole rodzenia jeśli planujesz poród rodzinny. Dają Ci numer konta na ktory należy przelać "cegiełkę" (ta cegiełka nie może być niższa niż 200 zł). Można wybrać położną ale ten luksus kosztuje 1000 zł. ja nie wybieram podobno wszystkie są fajne.U nas tak to wygląda
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Odebraliśmy obrączki
Są idealne, jeszcze teraz tylko wzór i sprawa załatwiona
Złotnik powiedział nam że jak będzie jechał do Krakowa to do mnie zadzwoni i damy mu te obrączki i w tym samym dniu będą zrobione bo on się tym nie zajmuje tylko da do zrobienia jakiemuś znajomemu
Super że już masz obrączki najważniejsze że Tobie się podobają
Cytat:
Hej dziewczynki!

Cytat:

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Moja karta to ok 50 str wielkosci A4 no ale coz - jak trzeba to trzeba.

A moja taka malutka że się w małej torebeczce mieści
Cytat:
Wlasnie sobie zdalam ze mam urodziny 28.12 a tp 28.09 . Czyzby?

aaaaa całkiem możliwe!!

A ja już po wizycie Malutka waży ok 620g, jest zdrowa i bardzo ruchliwa Tylko coś się ginka martwi tym że tak bardzo się pępowiną bawi..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 21:39   #2841
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam wyboru, ale ten szpital gdzie będę rodzić jest dobry i znajome zachwalały opiekę w nim, także sie nie martwię

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Nadrabiać będę już pewnie jutro.

Wizytowe wieści:
Ninu nadal jest dziewczynką Pomierzona główka, brzuszek i kość udowa- wszystko idealnie z OM, a nawet i jest starsza o kilka dni.
Z obliczeń wynika, że waży 315g, patrzę teraz na necie, że to całkiem sporo jak na 19tc. Zapytałam o to że tak wcześnie (16t0d) czułam ruchy, lekarz powiedział, że jak Dzidziuś silny, a ja chudzina to nic dziwnego. Ruszała rączusiami, miała je zaciśnięte w piąstki przy buzi, nie rozkraczyła się chętnie jak ostatnio, ale podpatrzyliśmy że nadal jest kobietą
Serduszko ma 4 komory, bije ok 140 uderzeń na minutę, wszystko jest w porządku
udanej wizyty...jednak intuicja Cię zawiodła i będzie Ninka zamiast Tymka

Cytat:
ooo sprawdziłam sobie moje wyniki na necie...
tsh poniżej normy
ale ft3 i ft4 w normie - ostatnio tf3 miałam powyżej normy

zrobiłam też mocz i morfologie i podskoczyła mi hemoglobina (tydz temu do mojego lekarza, w innej przychodni robiłam) i miałam 12,4 teraz 13,3 (a miesiąc temu w LuxMedzie hemoglobina 12,7)
Super, że wyniki dobre a nawet sie poprawiły

Cytat:
Hej dziewczynki!
świetne wieści

Cytat:
Ja mam jeszcze wklęsły, ale już nie tak głęboko jak wcześniej....pewnie za pare tygodni się uwypukli

Cytat:
Moja karta to ok 50 str wielkosci A4 no ale coz - jak trzeba to trzeba.

to co tam masz nawpisywane??? Ja mam jedną dwustronną kartkę A4...

Cytat:
Mąż mi przywiózł ta książkę, mam też kilka płyt z jej ćwiczeniami, więc po ciąży będę się laszczyć

Kochana ja znowu na temat wózka (nie bij ). Z małżem dziś oglądaliśmy filmik o X landerze Xa i on już teraz innego wózka nie chce...wybraliśmy kolor Antarctica i z tego co pamiętam Ty też masz zamiar go kupić i też będziesz miała dziewczynkę, ostatni raz pytam czy ten kolor się dla dziewczynki nadaje?? Jest to fiolet czy niebieski wpadający w fiolet???? Niestety nie będę go mogła na żywo zobaczyć z fotki w necie dla mnie to taki właśnie fioletowawy

Cytat:
super wieści

Kyte udanej wizyty

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-07-15 o 21:41
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 21:48   #2842
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie sernik zgryzam kanapka z nutella ale małosolnemu pewnie też nie odpuszczę

Pochłonęłabym małosolnego

Cytat:
No dobre są

Ale nie maja w składzie koszenili przypadkiem(zwłaszcza te o różowym kolorze)?Bo wiem że któreś z Biedry miały,ale to chyba te serki Vitello.

Antibia Duży kawaler

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość

jestem za! czekam aż papryka stanieje i robię ajwar, jak odszukam przepis to Wam wrzucę, coś pysznego na kanapki,pizze,do makaronu itd
A co to takiego?
Już wiem pasta

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:

A ja już po wizycie Malutka waży ok 620g, jest zdrowa i bardzo ruchliwa Tylko coś się ginka martwi tym że tak bardzo się pępowiną bawi..

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-15, 21:49   #2843
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Jeejku jaka słodka

Tak ja wybrałam szpital w Kołobrzegu czyli w moim rodzinnym mieście. Wiem, że trzeba się wcześniej tam zgłosić, przedstawić dokument o odbytej wspólnie szkole rodzenia jeśli planujesz poród rodzinny. Dają Ci numer konta na ktory należy przelać "cegiełkę" (ta cegiełka nie może być niższa niż 200 zł). Można wybrać położną ale ten luksus kosztuje 1000 zł. ja nie wybieram podobno wszystkie są fajne.U nas tak to wygląda

Super że już masz obrączki najważniejsze że Tobie się podobają

A moja taka malutka że się w małej torebeczce mieści

aaaaa całkiem możliwe!!

Jaka duża

Postanowiłam poszperać w necie i jutro na spokojnie zrobię sobie listę co ile kosztuje z tych rzeczy których mi jeszcze brakuje.
Dzisiaj wstępnie przeglądnęłam koszule dla kobiet karmiących i wszystkie jakieś takie babcine są
W oko wpadła mi jedynie ta http://allegro.pl/seksowna-koszula-k...352095868.html

A powiedzcie mi czy te wkładki laktacyjne i majtki serio są potrzebne po porodzie ? (Nie znam się to pytam )
Wiem że któraś już pytała o coś takiego ale nie pamiętam odpowiedzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 21:52   #2844
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaka duża

Postanowiłam poszperać w necie i jutro na spokojnie zrobię sobie listę co ile kosztuje z tych rzeczy których mi jeszcze brakuje.
Dzisiaj wstępnie przeglądnęłam koszule dla kobiet karmiących i wszystkie jakieś takie babcine są
W oko wpadła mi jedynie ta http://allegro.pl/seksowna-koszula-k...352095868.html

A powiedzcie mi czy te wkładki laktacyjne i majtki serio są potrzebne po porodzie ? (Nie znam się to pytam )
Wiem że któraś już pytała o coś takiego ale nie pamiętam odpowiedzi
Fajna, ciekawe czy praktyczna..
Stary 2013-07-15, 21:54   #2845
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna, ciekawe czy praktyczna..
Właśnie też się nad tym zastanawiam
Te "babcine" w ogóle jakoś mi nie leżą, na kimś wyglądają ok a ja czułabym się jak w worku
Stary 2013-07-15, 21:58   #2846
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie też się nad tym zastanawiam
Te "babcine" w ogóle jakoś mi nie leżą, na kimś wyglądają ok a ja czułabym się jak w worku
A ja się chyba na coś takiego zdecyduję
http://allegro.pl/show_item.php?item=3352217076
śmiesznie będzie pomykać w niej w szpitalu

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Uciekam do spania jutro jade na Szczecin mam nadzieje że ogarnie mnie szał zakupów Dobranoc dwupaczki
Stary 2013-07-15, 21:59   #2847
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Uciekam do spania jutro jade na Szczecin mam nadzieje że ogarnie mnie szał zakupów Dobranoc dwupaczki
Ja mam jakieś opory jeśli chodzi o te koszule Ładne są ale ja siebie w takiej nie widzę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 22:00   #2848
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:

Rok temu na porodówce dużo dziewczyn takie miało. Ja myślałam o tym żeby kupić do porodu koszule ale na później to już piżamę do karmienia, nienawidzę koszul nocnych

Stary 2013-07-15, 22:02   #2849
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Heh oglądałam teraz z córcia album (poczułam sie jak w rodzince.pl) i mnie rozczulily zdjecia córeczki. Kurde to bylo raptem 14miesiecy temu

Takie maleństwo to bylo

Ale słodzinka ja tez juuuz chceeee ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 22:03   #2850
domii29
Zakorzenienie

Zaglądam cały czas na pierwszą stronę z nadzieją że przybyło nam ujawnionych dzieciaczków a zapomniałam że przecież Ryba ma "urlop" od wizażu
Tak w ogóle ciekawe kiedy do nas wróci

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Ale słodzinka ja tez juuuz chceeee ..

Trele już niedługo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości