|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 1,92% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
3 | 5,77% |
| Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci |
|
9 | 17,31% |
| Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące |
|
4 | 7,69% |
| Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie |
|
8 | 15,38% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
27 | 51,92% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
matal wiem ze chodzilo o drugie dziecko dlatego odpisalam bo w sumie co do drugiego to chyba jakichs wielkich ograniczen poza rozsaskowymi to nie ma ja zaqsze chcialam miec trojke bo sama.jestem.jedynaczka ale jeszcze jednego nie urodzilam a juz mysle ze na dwojce sie skonczy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- jejku jutro od rana praca i jeszcze czeka mnie dentysta, sr i spotkanie z polozna srod. snow dzieki za rade na nogi opuchniete pewnie skorzystam choc robilam juz podobne rzeczy zapewne ma to pobudzic krazenie napewno nie zaszkodzi wiec bede probowac i napisze o efektach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
Cytat:
![]() Póki co też chciałabym mieć trójkę |
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
ja sie probowalam przekonac do francuskich rzeczy
ale jezyka nie moge sluchac bo mi sie cos robi, z jedzeniem to przesadzilam bo kuchnia jest bardzo ok, ale nie znosze ciasta francuskiego i podlewania wszystkiego winem, wybieramy sie z tz od 3lat do paryza i nie mozemy sie zebrac, moze na zywo zmienie zdanie moda z paryza mi nie pasuje, wole mediolan, mezczyzni francuzi ktorych spotkalam tez paskudztwa niedobre no malo argumentow za francja w swymzyciu poznalam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- pomyslalam.o jedzeniu i znow glodna jestem mpwie dobranoc bo na 7 30do pracy, a jutro mam duzo ludzi a musze wczesnie skonczyc zeby do dentysty zdazyc swoja droga lubie dentyste ale nie wiem czy w ciazy bez znieczulenia to bedzie przyjemne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
I ja uciekam w kimono. Dobrej nocy mamuśki!
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X
Cytat:
Ale.Paryża nie lubię, ble, już na pewno tam nie pojadę. Nadal walczę ze zgaga nie da mi spać, mogdaly pomagają.tylko na krótko, q rennie nie mam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
nie wiem czy ja będąc tam 2 lata chciałabym wracać chyba że macie tu jakieś perspektywy, możliwości to tak, ale z tego co widzę jak żyją znajomi czy moja rodzina w Stanach to wiadomo nie ma też kokosów ale jest zupełnie inaczej niż u nas.... lepiej moim zdaniem
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mam
Cytat:
kocham wszystko co niemieckie i stany kocham chociaz nie bylam i australia mi sie marzy spac nie moge, obudzilam sie i nie moge zasnac spie u rodziny w domu i uslyszalam jakis dzwiek i wkrecam sobie jakichs bandziorow co wtargneli na chate heh chyba nie dla mnie budowa domu, pozostaje mieszkanie w bloku z takimi fobiami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2889 | ||
|
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dziec
Cytat:
Dzieciaczka chcecie wychowywać w Polandii?Cytat:
Wstawać, wstawać! ![]() Ja mam rozkminę, bo mamy opcję żeby pojechać sobie na jeden dzień i noc na domek nad jeziorem. Fajna, duża chałupka na poziomie. Ale pogoda jest nędzna Chłodno, szaro i pada - raczej się to dużo nie poprawi. Jarałam się, że będzie tak romantiko a teraz sama nie wiem Może po prostu nie będziemy się szlajać po lasach tylko zabunkrujemy się w chałupce - zajmując się rzeczami, które można robić pod dachem
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dziec
Czeszko
wstalam juz wczoraj nawet nie wypilam herbaty bo byla za goraca i jak przytknelam glowe do poduszki to w minucie mialam odlot w ogole to dopiero teraz sie kkaplam ze wczoraj byly rowne 2 miesiace do tp...to znaczy ze juz za jakiejs 1,5 mozna sie Bartka spodziewac....z jednej strony jestem przerazona a z drugiej strasznie sie ciesze ![]() dzis mam dzien kurierowy wyprawiam tz do pracy, ide sie myc i czekam
|
|
|
|
#2891 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
raczej w ciąży nikt nie ma 90-60-90 Cytat:
Cytat:
ja jutro mam pizzę na obiad ![]() w 90% na lewym ![]() Cytat:
ale spoko, papiery złożone więc jak tutaj w donaldo-kaczogrodzie będzie nadal taki czad to spadam tylko, że my jak coś to pod nowy jork, bo tam jego sis mieszka ale do kaliforni też bym się kulnęła, ale pozwiedzać
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-12 o 07:53 |
||||||
|
|
|
#2892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takim dlugim patyczkiem kosmetycznym jakby...:screwy:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2893 |
|
czyli Endżi
|
Kaśka, zapomniałam napisać, że ja też jestem zachwycona fotką jaką strzeliłaś kociakowi!
Idealny moment ![]() Co do włażenia do wyrka, to chyba wszystkie kociaki to uwielbiają. Moje jeszcze są przeurocze, bo jak zapika domofon, że ktoś wpisał kod i zaraz wejdzie, to biegną ile sił i koczują pod drzwiami żeby witać <3 Mój tż zawsze niby anty-koci (mam taką teorię, że do sympatii do kotów nie chcą się przyznawać tacy, którzy dbają żeby wychodzić na twardzieli
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
Cytat:
teraz przez tydzień nie będę mogła spać
|
|
#2895 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Na NFZ też to robią?
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
to jest niby obowiązkowe, bo dzidzia może zachorować nawet na sepse (tfu! tfu!)
a prywatnie chyba 37zł coś takiego mi lekarz rzekł
|
#2897 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() Co do prezentów i kwiatów to mój mąż daje mi bez okazji, aczkolwiek już znacznie rzadziej niż kiedyś. Kiedyś -wiadomo,że przed ślubem- byłam obsypywana jakimiś niespodziankami zostawianymi pod drzwiami, listami miłosnymi, wierszami itp. ![]() Co do Paryża to zabytki mi się podobają, ale zdziwiło mnie to,że niby jedna ze światowych stolicy mody, a 90% ludzi chodzących po ulicach ubiera się jak fleje... To już wiem co mnie boli jak mnie boli rzekome płuco ![]() Cytat:
![]() HeheheMiałabym kilka propozycji,ale pewnie wszystkie widziałaś "Jak urodzić i nie zwariować", "Crazy,stupid love", "Wpadka"- taka komedia,ale lubim![]() Jeszcze koleżanka ostatnio mi polecała "Szczęściarz" ale ja jeszcze nie oglądałam. Nie wiem no, pełno tego jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąż ma fobię odnośnie stóp swoich i wszelakich (no, oprócz moich, bo moje lubi jak na stopy ).Cytat:
![]() Fajnie, to termin w moją i Rusałki rocznicę ślubów
|
|
#2898 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka.Ale mam ogromnego stresa przed wizyta...Sama nie wiem czego sie boje...Chcialabym byc juz po..
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiecie co...przyzwyczajona jestem do wkładania w tę pierwszą, ale numeru dwa nie oddam bez walki!!
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
witamy się w 33tc
|
#2901 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
No, chyba że w moczu ten ewentualny paciorkowiec by nie siedział
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-07-12 o 08:05 |
|
|
|
|
#2902 |
|
BAN stały
|
Witam w 31 tygodniu
Kiepsko spałam, budziłam się co chwilę a od piątej to już wogóle nie spię. |
|
|
|
#2903 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
ja wsłałam mojej przyjaciółce mmsa z tym zdjeciem które Wam wstawiałam i dzwoni do mnie i od razu z tekstem: o matko jaka Ty wielka jesteś... a sama w ciąży lepiej nie wygladała bo jej w dupę poszło... obróciłam to w żart... ja się nie martwię zgubić zgubię kg ważne żeby dzidzia miała fajny brzuszkowy domek i sobie rosła do października |
|
|
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezu jak ja sie dawno tak przed wizyta nie stresowałam jak dzis..W zołądku mnie sciska az biegunki dostałam...Mam nadzieje ze w drodze do lekarza nie zemdleje..Boze czego ja się boje??
Dobra ubieram sie i lece.Dam znac co i jak po wizycie. |
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
mój tż chyba miał moralniaka wieczorem, bo przypedałował do wyrka i mi sie zaczął przytulać, to go przegoniłam na jego połowę... no tak mnie wkurzył że szok... nie zasłużył na pogłaskanie nawet po kolanku
![]() w ogóle jak urządzaliśmy cały dom i wcześniej planowaliśmy co ma gdzie być to musiałam to robić sama bo on zawsze miał odmienne zdanie a po jakimś czasie i tak stwierdzał że miałam rację... |
|
|
|
#2908 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mam
A ja lubię niemieckie bo porządne.
Chociaż paniom z kasy chorych pasowałby przypomnieć hasło Ordnung muss ku*** sein bo wszystko tam trzeba załatwiać po 2 razy.Czekałam na kartę, miała przyjść za 2 tygodnie no i nie było, mąż pojechał sprawdzić co sie dzieje, okazało sie,że karty wogóle nie wysłali bo zdjęcie przepili (na pewno dałam) .Wcześniej mieli wydać skierowanie umówili się na dzień i godzinę, chłop się wyrwał z pracy, żeby to odebrać i nie było.A jak on wyrabiał kartę to też nie wysłali trzeba było iść i opier****.Chyba trzeba zmienić kasę, albo prawnika nająć, ponoć tu popularne takie rzeczy i nie bardzo drogie. ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Byłam u lekarza, z tarczycą w porządku, ale mam za nisku cukier i za wysoki cholesterol.Mam też podwyższone leukocyty nie wiem dlaczego. |
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() W tym wątku jeszcze nie dalam znać, że zyje.. eh ale to przez przeprowadzkę, pakujemy się w kartony.. masa rzeczy nie wiedzialam, że tyle tego zwieźliśmy tutaj A jutro jedziemy do PL Mam pytanie (pewnie dla Was głupie, ale ja nie wiem..) Czym przykrywać takiego maluszka w łóżeczku? kocykiem? rożek? śpiworek? z rękawkami? bez?
|
|
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

[/RIGHT]

nie da mi spać, mogdaly pomagają.tylko na krótko, q rennie nie mam 

Tak czy siak niedawno stuknęło 2 lata jak tam siedze i to już zdecydowanie za dużo - czas wracać 

Chłodno, szaro i pada - raczej się to dużo nie poprawi. Jarałam się, że będzie tak romantiko a teraz sama nie wiem
Może po prostu nie będziemy się szlajać po lasach tylko zabunkrujemy się w chałupce - zajmując się rzeczami, które można robić pod dachem 
ja jutro mam pizzę na obiad 

teraz przez tydzień nie będę mogła spać
Na NFZ też to robią?
Mam nadzieję, że to tylko skok i nie dobije to 30kg

.Wcześniej mieli wydać skierowanie umówili się na dzień i godzinę, chłop się wyrwał z pracy, żeby to odebrać i nie było.A jak on wyrabiał kartę to też nie wysłali trzeba było iść i opier****.