Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz. XII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 1,92%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 3 5,77%
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci 9 17,31%
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące 4 7,69%
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie 8 15,38%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 27 51,92%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 23:10   #2881
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A jeszcze dodam na temat filmu Julie i Julia, bo tu wszyscy skupieni na kulinariach dzisiaj, że to też super film pokazujący uroki kuchni francuskiej
bleee nie znosze wszystkiego co francuskie

matal wiem ze chodzilo o drugie dziecko dlatego odpisalam
bo w sumie co do drugiego to chyba jakichs wielkich ograniczen poza rozsaskowymi to nie ma

ja zaqsze chcialam miec trojke bo sama.jestem.jedynaczka ale jeszcze jednego nie urodzilam a juz mysle ze na dwojce sie skonczy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

jejku jutro od rana praca i jeszcze czeka mnie dentysta, sr i spotkanie z polozna srod.

snow dzieki za rade na nogi opuchniete
pewnie skorzystam choc robilam juz podobne rzeczy
zapewne ma to pobudzic krazenie
napewno nie zaszkodzi wiec bede probowac i napisze o efektach

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 23:11   #2882
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
bleee nie znosze wszystkiego co francuskie

matal wiem ze chodzilo o drugie dziecko dlatego odpisalam
bo w sumie co do drugiego to chyba jakichs wielkich ograniczen poza rozsaskowymi to nie ma

ja zaqsze chcialam miec trojke bo sama.jestem.jedynaczka ale jeszcze jednego nie urodzilam a juz mysle ze na dwojce sie skonczy

Ja bardzo lubie francuską kuchnie - i zachęcił mnie nikt inny jak mój sąsiad biurkowy w pracy francuz

Póki co też chciałabym mieć trójkę
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 23:20   #2883
tassia
Zakorzenienie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

ja sie probowalam przekonac do francuskich rzeczy

ale jezyka nie moge sluchac bo mi sie cos robi, z jedzeniem to przesadzilam bo kuchnia jest bardzo ok, ale nie znosze ciasta francuskiego i podlewania wszystkiego winem, wybieramy sie z tz od 3lat do paryza i nie mozemy sie zebrac, moze na zywo zmienie zdanie

moda z paryza mi nie pasuje, wole mediolan, mezczyzni francuzi ktorych spotkalam tez paskudztwa niedobre

no malo argumentow za francja w swymzyciu poznalam

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

pomyslalam.o jedzeniu i znow glodna jestem

mpwie dobranoc bo na 7 30do pracy, a jutro mam duzo ludzi a musze wczesnie skonczyc zeby do dentysty zdazyc

swoja droga lubie dentyste ale nie wiem czy w ciazy bez znieczulenia to bedzie przyjemne

[/RIGHT]
Stary 2013-07-11, 23:27   #2884
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

I ja uciekam w kimono. Dobrej nocy mamuśki!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 23:35   #2885
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X

Cytat:
ja sie probowalam przekonac do francuskich rzeczy

ale jezyka nie moge sluchac bo mi sie cos robi, z jedzeniem to przesadzilam bo kuchnia jest bardzo ok, ale nie znosze ciasta francuskiego i podlewania wszystkiego winem, wybieramy sie z tz od 3lat do paryza i nie mozemy sie zebrac, moze na zywo zmienie zdanie

moda z paryza mi nie pasuje, wole mediolan, mezczyzni francuzi ktorych spotkalam tez paskudztwa niedobre

no malo argumentow za francja w swymzyciu poznalam

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

pomyslalam.o jedzeniu i znow glodna jestem

mpwie dobranoc bo na 7 30do pracy, a jutro mam duzo ludzi a musze wczesnie skonczyc zeby do dentysty zdazyc

swoja droga lubie dentyste ale nie wiem czy w ciazy bez znieczulenia to bedzie przyjemne

Ja mam tak z tym, co niemieckie

Ale.Paryża nie lubię, ble, już na pewno tam nie pojadę.

Nadal walczę ze zgaga nie da mi spać, mogdaly pomagają.tylko na krótko, q rennie nie mam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 00:20   #2886
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Jest ładnie to prawda. Podróżować można sporo i zobaczyć wiele. Przyroda cudowna i w wiele fajnych miejsc blisko Nawet założyliśmy z TZ bloga żeby mieć pamiątke
Ale inny styl życia, właściwie to króluje motto 'żyjesz żeby pracować', a ja raczej wyznaje 'pracuje, żeby mieć za co żyć' więc Tak czy siak niedawno stuknęło 2 lata jak tam siedze i to już zdecydowanie za dużo - czas wracać Chociaż pogoda w zimie jest fajna nie zaprzeczam
a blog to taki prywatny czy nie koniecznie? nie wiem czy ja będąc tam 2 lata chciałabym wracać chyba że macie tu jakieś perspektywy, możliwości to tak, ale z tego co widzę jak żyją znajomi czy moja rodzina w Stanach to wiadomo nie ma też kokosów ale jest zupełnie inaczej niż u nas.... lepiej moim zdaniem
Stary 2013-07-12, 00:23   #2887
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a blog to taki prywatny czy nie koniecznie? nie wiem czy ja będąc tam 2 lata chciałabym wracać chyba że macie tu jakieś perspektywy, możliwości to tak, ale z tego co widzę jak żyją znajomi czy moja rodzina w Stanach to wiadomo nie ma też kokosów ale jest zupełnie inaczej niż u nas.... lepiej moim zdaniem
Ja akurat do stanów bym nie chciała... Jakoś jestem zbyt do europy.przywiązana, do pl niekoniecznie, mogę tu.tylko wakacje spędzać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 01:41   #2888
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mam

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja akurat do stanów bym nie chciała... Jakoś jestem zbyt do europy.przywiązana, do pl niekoniecznie, mogę tu.tylko wakacje spędzać

hehe mamy dokladnie na odwrot
kocham wszystko co niemieckie i stany kocham chociaz nie bylam i australia mi sie marzy

spac nie moge, obudzilam sie i nie moge zasnac
spie u rodziny w domu i uslyszalam jakis dzwiek i wkrecam sobie jakichs bandziorow co wtargneli na chate
heh chyba nie dla mnie budowa domu, pozostaje mieszkanie w bloku z takimi fobiami

[/RIGHT]
Stary 2013-07-12, 07:48   #2889
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dziec

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ciąża to wspaniały czas, dlaczego ludzie próbują mi to zepsuć
Nie daj się! W ogóle tego nie słuchaj. Jak masz wenę na ciętą ripostę, to dawaj, ale ogólnie szkoda marnować prądu

Cytat:
Jest ładnie to prawda. Podróżować można sporo i zobaczyć wiele. Przyroda cudowna i w wiele fajnych miejsc blisko Nawet założyliśmy z TZ bloga żeby mieć pamiątke
Ale inny styl życia, właściwie to króluje motto 'żyjesz żeby pracować', a ja raczej wyznaje 'pracuje, żeby mieć za co żyć' więc Tak czy siak niedawno stuknęło 2 lata jak tam siedze i to już zdecydowanie za dużo - czas wracać Chociaż pogoda w zimie jest fajna nie zaprzeczam
Oj, fajniście Dzieciaczka chcecie wychowywać w Polandii?

Cytat:
spac nie moge, obudzilam sie i nie moge zasnac
spie u rodziny w domu i uslyszalam jakis dzwiek i wkrecam sobie jakichs bandziorow co wtargneli na chate
heh chyba nie dla mnie budowa domu, pozostaje mieszkanie w bloku z takimi fobiami
Chyba ogólnie w każdym nowym miejscu tak się nieciekawie śpi.

Wstawać, wstawać!

Ja mam rozkminę, bo mamy opcję żeby pojechać sobie na jeden dzień i noc na domek nad jeziorem. Fajna, duża chałupka na poziomie. Ale pogoda jest nędzna Chłodno, szaro i pada - raczej się to dużo nie poprawi. Jarałam się, że będzie tak romantiko a teraz sama nie wiem Może po prostu nie będziemy się szlajać po lasach tylko zabunkrujemy się w chałupce - zajmując się rzeczami, które można robić pod dachem
Stary 2013-07-12, 07:50   #2890
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dziec

Czeszko wstalam juz wczoraj nawet nie wypilam herbaty bo byla za goraca i jak przytknelam glowe do poduszki to w minucie mialam odlot w ogole to dopiero teraz sie kkaplam ze wczoraj byly rowne 2 miesiace do tp...to znaczy ze juz za jakiejs 1,5 mozna sie Bartka spodziewac....z jednej strony jestem przerazona a z drugiej strasznie sie ciesze

dzis mam dzien kurierowy wyprawiam tz do pracy, ide sie myc i czekam
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 07:50   #2891
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
mój małżonek ma fajne ciało ale stopy to Mu się nie udały
Cytat:
To samo miałam napisać o moim
ja jak się z mojego śmieje to mówi, że kara będzie i Miki będzie miał takie stópki jak on

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Pobrala mi wymazy na paciorkowca - blee...i raczej sklania sie ku szybszemu terminowi, czyli ze mamy obecnie 33tc skonczony, TP ok 27.08 (od 25.08 mam byc w pelnej gotowosci bojowej, a torbe zaczac juz pakowac )
a ten wymaz to z piczki czy jak? bo ja za tydzień też mam mieć pobierany
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Snow, mnie też wychodzi ciąża starsza o tydzień, więc pewnie będziemy rodzić w podobnym terminie
będziesz jeszcze robiła jakieś usg w Medicoverze przed porodem, na życzenie?
a mi młodsza o kilka dni
Cytat:
ja już nie chce więcej kg
coraz więcej ludzi mnie otaczających mówi że się powiększam,że sporo mi przybyło itd niektórzy żartobliwie, inny wprost
jedynie Mąż jest ze mną , wspiera i każe się nie przejmować ,ale ja nie potrafie
co za patafiany raczej w ciąży nikt nie ma 90-60-90
Cytat:
slyszalam taka anegdotke
facet splodzil 4 synow i powiedzial ze5 raz nie probuje bo jak sie ma forme na pustak to ni ch.ja cegla nie wyjdzie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
dobrze, że mąż jest z Tobą mój w moich chwilach słabości mówi, przecież w ciąży jesteś
mój do tej pory mówił, że mm ładny mały brzuszek, ciekawe co powie teraz

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
też miałam oglądać ale znajomi wyciągnęli nas na spontaniczną pizzę
ja jutro mam pizzę na obiad
Cytat:
a nie spisz czasem na lewym boku?
moze krzywo.
w 90% na lewym

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
nie wiem czy ja będąc tam 2 lata chciałabym wracać chyba że macie tu jakieś perspektywy, możliwości to tak, ale z tego co widzę jak żyją znajomi czy moja rodzina w Stanach to wiadomo nie ma też kokosów ale jest zupełnie inaczej niż u nas.... lepiej moim zdaniem
ja czasem mojemu mówię, że go bóg opuścił, głupiec postanowił, że nieee że on sobie w polsce będzie ale spoko, papiery złożone więc jak tutaj w donaldo-kaczogrodzie będzie nadal taki czad to spadam
tylko, że my jak coś to pod nowy jork, bo tam jego sis mieszka ale do kaliforni też bym się kulnęła, ale pozwiedzać

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-12 o 07:53
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 07:52   #2892
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja jak się z mojego śmieje to mówi, że kara będzie i Miki będzie miał takie stópki jak on

a ten wymaz to z piczki czy jak? bo ja za tydzień też mam mieć pobierany

a mi młodsza o kilka dni

co za patafiany raczej w ciąży nikt nie ma 90-60-90

mój do tej pory mówił, że mm ładny mały brzuszek, ciekawe co powie teraz

ja jutro mam pizzę na obiad
w 90% na lewym

ja czasem mojemu mówię, że go bóg opuścił, bo też latał do hameryki i głupiec postanowił, że nieee że on sobie w polsce będzie ale spoko, papiery złożone więc jak tutaj w donaldo-kaczogrodzie będzie nadal taki czad to spadam
Wymaz z obu dziurek takim dlugim patyczkiem kosmetycznym jakby...:screwy:

Stary 2013-07-12, 07:57   #2893
your Angel
czyli Endżi

Kaśka, zapomniałam napisać, że ja też jestem zachwycona fotką jaką strzeliłaś kociakowi! Idealny moment

Co do włażenia do wyrka, to chyba wszystkie kociaki to uwielbiają. Moje jeszcze są przeurocze, bo jak zapika domofon, że ktoś wpisał kod i zaraz wejdzie, to biegną ile sił i koczują pod drzwiami żeby witać <3
Mój tż zawsze niby anty-koci (mam taką teorię, że do sympatii do kotów nie chcą się przyznawać tacy, którzy dbają żeby wychodzić na twardzieli ), ale moje futra szybko wkradły się w łaski, bo są przekochane i grzeczne
Stary 2013-07-12, 07:58   #2894
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-

Cytat:
teraz przez tydzień nie będę mogła spać fuj nie lubię takich badań, dla mnie samolot to już tragedia

Stary 2013-07-12, 07:58   #2895
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Na NFZ też to robią?
Stary 2013-07-12, 07:59   #2896
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Na NFZ też to robią?
to jest niby obowiązkowe, bo dzidzia może zachorować nawet na sepse (tfu! tfu!)
a prywatnie chyba 37zł coś takiego mi lekarz rzekł

Stary 2013-07-12, 07:59   #2897
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść

Co do prezentów i kwiatów to mój mąż daje mi bez okazji, aczkolwiek już znacznie rzadziej niż kiedyś. Kiedyś -wiadomo,że przed ślubem- byłam obsypywana jakimiś niespodziankami zostawianymi pod drzwiami, listami miłosnymi, wierszami itp.

Co do Paryża to zabytki mi się podobają, ale zdziwiło mnie to,że niby jedna ze światowych stolicy mody, a 90% ludzi chodzących po ulicach ubiera się jak fleje...

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nie boli, bo pluca nie sa unerwione. boli oplucna

To już wiem co mnie boli jak mnie boli rzekome płuco

Cytat:
Tz ma jutro wychodne, to sobie siostre na wieczor załatwiłam
Może jakiś film obejrzymy? Polecicie coś dla dwóch kobiet?

Magic Mike!!! Hehehe

Miałabym kilka propozycji,ale pewnie wszystkie widziałaś "Jak urodzić i nie zwariować", "Crazy,stupid love", "Wpadka"- taka komedia,ale lubim
Jeszcze koleżanka ostatnio mi polecała "Szczęściarz" ale ja jeszcze nie oglądałam. Nie wiem no, pełno tego jest

Cytat:
Witam się ze ślunska Droga była tak fatalna, że brzuch aż twardniał co chwila. Na szczęście już dobrze

To ja na drugą stronę do kaliforni, więc raczej się nie spotkamy. Co najwyżej na lotnisku

U moich rodziców podobny układ jak u matal - pierwszy dziec 27lat, drugi czyli ja 29 lat i trzeci 35 lat (też sam się zaplanował ). Z tym, że już przy mojej młodszej siostrze 2 ostatnie miesiące mama leżała w szpitalu i nie czuła się najlepiej. Ale siostra urodziła się o czasie i w pełni zdrowa

Moja mama mówi, że fajnie tak później mieć trzecie, bo 2 już w miare ogarnięte i ma się więcej siły i ogólnie lepiej się wszystkim zarządza

No właśnie ja dokońca 22 tygodnia przytyłam raptem 2kg, a przez prawie 4 następne tygodnie prawie 4kilo!! A jem w sumie tyle samo Mam nadzieję, że to tylko skok i nie dobije to 30kg

Uwielbiam ten film! Taki zwykły obyczajowy, ale ogląda się super

I chyba nawet obsada ta sama co w "Diabeł ubiera się u prady" - w sensie że Meryl Streep i Stanley Tucci.
Oooo nie zwróciłam nigdy uwagi, faktycznie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No ja właśnie też nie czaję, jak można tak spać, ale oni mówią, że im wygodniej i można się do nogi przytulić raczej oboje myją z tego co wiem
Wow podziwiam ich Mój mąż ma fobię odnośnie stóp swoich i wszelakich (no, oprócz moich, bo moje lubi jak na stopy ).

Cytat:
Witam wieczorowa pora
Bylam dzis u gin i wszystko ok, szyjka zamknieta, tak jak dotychczas 2-0.
Pobrala mi wymazy na paciorkowca - blee...i raczej sklania sie ku szybszemu terminowi, czyli ze mamy obecnie 33tc skonczony, TP ok 27.08 (od 25.08 mam byc w pelnej gotowosci bojowej, a torbe zaczac juz pakowac ) ale nie bede nic zmieniac na 1-szej stronie, bo to wszystko i tak umowne. Morfo w miare ok (hemoglobina wzrosla), posiew ok-zadnych bakterii. Waga + niecaly kg w ciagu m-ca, wiec ok, bo tyle dzidziol urosl

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Czy Was tez mdli po tardyferonie?

Ooo znowu u gina?

Fajnie, to termin w moją i Rusałki rocznicę ślubów

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:00   #2898
policzanka
Wtajemniczenie

Hejka.Ale mam ogromnego stresa przed wizyta...Sama nie wiem czego sie boje...Chcialabym byc juz po..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:02   #2899
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Jak z obu, jak z obu?Myślałam,że z jednej!

No wiecie co...przyzwyczajona jestem do wkładania w tę pierwszą, ale numeru dwa nie oddam bez walki!!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 08:03   #2900
kaska87
Zakorzenienie

witamy się w 33tc

Stary 2013-07-12, 08:04   #2901
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
to jest niby obowiązkowe, bo dzidzia może zachorować nawet na sepse (tfu! tfu!)
a prywatnie chyba 37zł coś takiego mi lekarz rzekł
No właśnie sobie szybko wygooglałam szto zacz. Na szczęście wczoraj sama sobie zapłaciłam za posiew moczu (z chęcią sprawdzenia czy to zapalenie pęcherza już zaleczone) więc jakby się coś działo, to chyba będę wiedzieć.
No, chyba że w moczu ten ewentualny paciorkowiec by nie siedział

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-07-12 o 08:05
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:06   #2902
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Witam w 31 tygodniu

Kiepsko spałam, budziłam się co chwilę a od piątej to już wogóle nie spię.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:08   #2903
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
witamy się w 33tc

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Witam w 31 tygodniu

Kiepsko spałam, budziłam się co chwilę a od piątej to już wogóle nie spię.
Gratuluje!
Stary 2013-07-12, 08:13   #2904
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
ja już nie chce więcej kg
coraz więcej ludzi mnie otaczających mówi że się powiększam,że sporo mi przybyło itd niektórzy żartobliwie, inny wprost mam dość
przybyło mi 10 kg ,wiem że to nie koniec świata i wcale się tym nie przejmowałam dopóki nie zaczęłam słyszeć tych wszytskich durnowatych komentarzy , no mam ich dość
jedynie Mąż jest ze mną , wspiera i każe się nie przejmować ,ale ja nie potrafie ,jestem kobietą i żadna nie chce słyszeć takich komentarzy
ciąża to wspaniały czas, dlaczego ludzie próbują mi to zepsuć
Amelko głowa do góry, 10 kg to w sam raz tak książkowo, olej tych wszystkich ludzi, w końcu jesteś w ciąży, rośnie maluszek, macica się powiększa, przybywa wód i jakby nie było Twój brzuszek rośnie...

ja wsłałam mojej przyjaciółce mmsa z tym zdjeciem które Wam wstawiałam i dzwoni do mnie i od razu z tekstem: o matko jaka Ty wielka jesteś... a sama w ciąży lepiej nie wygladała bo jej w dupę poszło... obróciłam to w żart... ja się nie martwię zgubić zgubię kg ważne żeby dzidzia miała fajny brzuszkowy domek i sobie rosła do października
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:13   #2905
policzanka
Wtajemniczenie

Jezu jak ja sie dawno tak przed wizyta nie stresowałam jak dzis..W zołądku mnie sciska az biegunki dostałam...Mam nadzieje ze w drodze do lekarza nie zemdleje..Boze czego ja się boje??

Dobra ubieram sie i lece.Dam znac co i jak po wizycie.
Stary 2013-07-12, 08:18   #2906
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Jezu jak ja sie dawno tak przed wizyta nie stresowałam jak dzis..W zołądku mnie sciska az biegunki dostałam...Mam nadzieje ze w drodze do lekarza nie zemdleje..Boze czego ja się boje??
nie stresuje się będzie dobrze

Stary 2013-07-12, 08:19   #2907
Asiek84
Wtajemniczenie

mój tż chyba miał moralniaka wieczorem, bo przypedałował do wyrka i mi sie zaczął przytulać, to go przegoniłam na jego połowę... no tak mnie wkurzył że szok... nie zasłużył na pogłaskanie nawet po kolanku
w ogóle jak urządzaliśmy cały dom i wcześniej planowaliśmy co ma gdzie być to musiałam to robić sama bo on zawsze miał odmienne zdanie a po jakimś czasie i tak stwierdzał że miałam rację...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:25   #2908
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mam

Cytat:
Ja mam tak z tym, co niemieckie
.
A ja lubię niemieckie bo porządne.

Chociaż paniom z kasy chorych pasowałby przypomnieć hasło Ordnung muss ku*** sein bo wszystko tam trzeba załatwiać po 2 razy.Czekałam na kartę, miała przyjść za 2 tygodnie no i nie było, mąż pojechał sprawdzić co sie dzieje, okazało sie,że karty wogóle nie wysłali bo zdjęcie przepili (na pewno dałam).Wcześniej mieli wydać skierowanie umówili się na dzień i godzinę, chłop się wyrwał z pracy, żeby to odebrać i nie było.A jak on wyrabiał kartę to też nie wysłali trzeba było iść i opier****.

Chyba trzeba zmienić kasę, albo prawnika nająć, ponoć tu popularne takie rzeczy i nie bardzo drogie.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Byłam u lekarza, z tarczycą w porządku, ale mam za nisku cukier i za wysoki cholesterol.Mam też podwyższone leukocyty nie wiem dlaczego.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:28   #2909
__Paulinka__
Zakorzenienie

hejo

W tym wątku jeszcze nie dalam znać, że zyje.. eh ale to przez przeprowadzkę, pakujemy się w kartony.. masa rzeczy nie wiedzialam, że tyle tego zwieźliśmy tutaj
A jutro jedziemy do PL ja na 6 tygodni Jak wrócę to będę tylko oczekiwać Maluszka

Mam pytanie (pewnie dla Was głupie, ale ja nie wiem..) Czym przykrywać takiego maluszka w łóżeczku? kocykiem? rożek? śpiworek? z rękawkami? bez?
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:28   #2910
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

ja juz o miałam jak mnie in poinformował że z obu i szłam juz na samolot i miałam siadac to rzuciłam hasło:" no to miło będzie"
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości