Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-30, 15:45   #2881
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez kar_inka Pokaż wiadomość
A co on Ci mówi jak mu takie coś proponujesz? Bo generalnie związek i małżeństwo to sztuka nie tylko kochania na dobre i na złe, ale rozmawiania i dochodzenia do kompromisów - bez tego da się zniszczyć nawet największą miłość. Może spróbuj zrobić jakiś kosztorys wydatków dla maluszka, ślubnych i z nim na spokojnie to przegadać i przeanalizować i poustalać?
Tłumaczy się że on serio nawet nie ma z czego dzielić się kasą, na paliwo mu strasznie dużo kasy idzie bo praktycznie dzień w dzień po robocie po mnie przyjeżdża i wieczorem mnie odwozi (choć teraz już i tak rzadziej niż wcześniej bo zdarza się że 3-4 dni spędzam u niego). Kosztorys wyprawki i mniej więcej wydatków ślubnych mam zrobiony już od baaardzo dawna. Na maluszka + moje rzeczy do szpitala musimy wydać jeszcze 1000zł. A do ślubu dorzucają się nam rodzice choć mi już głupio od nich kasę ciągnąć. Do tego jeszcze czeka nas remont zaraz po ślubie
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:45   #2882
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
mój na to samo powiedział ze przed dotknięciem małego bedzie się mył i nic nie bedzie czuć..

Lineczka- dzięki własnie sobie przypomniałam że potrzebuje jeszcze aspirator/gruszkę do nosa!!! OLABOGA kto mi ją wykreślił z listy?
nawet jak się umyje to będzie czuć
nie ma za co :P ja kupiłam Fride do noska a teściowa do mnie wyskoczyła z tekstem po co mi jak mogłam kupić gruszkę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:47   #2883
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mieszkanie w domu jednorodzinnym to też masa wydatków
Dokładnie, sam opał na zimę może człowieka zrujnować
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:47   #2884
ryba91
Zakorzenienie

idę na przerwę obiadową - jak wróce to proszę dalej być na tej stronie.
Stary 2013-07-30, 15:48   #2885
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
na jaki kolorek ?
średni brąz z perfectmousse.ale troche ciemne wyłszy,a le fajne

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
idę na przerwę obiadową - jak wróce to proszę dalej być na tej stronie.
chciałabyś

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:48   #2886
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dokładnie, sam opał na zimę może człowieka zrujnować
a ten węgiel jeszcze taki drogi a gdzie jeszcze drzewo do tego
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-30, 15:51   #2887
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Domii felgi można prostować. Ja juz mam fale zamiast felg a jeżdżę bo szkoda mi kasy.
chyba tylko stalówki mozna prostowac a alu felg juz nie.

Domi a może niech stalówki używane kupi? zawsze taniej...

ps. ja też nie nadążam, bo z pracy czytam i cały czas mam ok 7 str. zaległości
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-30, 15:52   #2888
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Tłumaczy się że on serio nawet nie ma z czego dzielić się kasą, na paliwo mu strasznie dużo kasy idzie bo praktycznie dzień w dzień po robocie po mnie przyjeżdża i wieczorem mnie odwozi (choć teraz już i tak rzadziej niż wcześniej bo zdarza się że 3-4 dni spędzam u niego). Kosztorys wyprawki i mniej więcej wydatków ślubnych mam zrobiony już od baaardzo dawna. Na maluszka + moje rzeczy do szpitala musimy wydać jeszcze 1000zł. A do ślubu dorzucają się nam rodzice choć mi już głupio od nich kasę ciągnąć. Do tego jeszcze czeka nas remont zaraz po ślubie
no to jak widać nie mała kasa te 1000 zł. zrób plan w ktorym miesiacu co musisz kupić zeby już mieć, chocby to była czpeczka czy rożek.. ale żeby byl i mu pokaż ze musicie to kupić już, bo potem faktycznie zostaniesz z niczym. jesteś dwa tygodnie po mnie w tp. może ja mam dużo jak na ten czas, ale zaraaz bedzie 8 miesiac potem 9.. nie sądze zebym w dziewiątym miała czas i ochotę chodzić po sklepach za pileuchami tetrowymi czy wanienką.. co jak sierpień będzie mega upalny jak ostatnie dni? nie bedziesz miała siły. Potem ślubi już wrzesień. Na październik musisz być przygotowana.. bo to ostatni miesiać, a już ok35tc powinnaś mieć torbę do szpitala.. wiec co ? zamiast torbą sie zajmować będziesz butelki wybierac? wytlumacz mu to bo potem Ty się bedziesz martwić a nie facet.. on zacznie się martwić jak zaczniesz rodzić i powiesz mu zeby przywiózł Ci to i to, i sam zobaczy ze tego nie ma.. takie jest moje zdanie.
ide jeść bo uż myśleć nie umiem racjonalnie chyba, wie wybacz jak źle zrozumiałam coś.
Stary 2013-07-30, 15:53   #2889
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Ja właśnie teraz oglądam aspiratory do nosa, i czym się różni aspirator z filtrem (frida) od tegp bez filtra ? Może któraś wie ?
pewnie tym, że wszystkie gluty zatrzymują się na filtrze..
ja mam NOSALEK
Aspirator-do-nosa-Nosalek.866.jpg

po każdym czyszczeniu i użyciu wypłukuje gluty

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-30, 15:55   #2890
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
tygodniówki to dla mnie najgorsze rozwiązanie było. Kasa przepadała, bo caly czas było- a w piątek kolejna gotówka a za 480- bo tyle dostawałam nie opłacilam na raz wszystkiego i tak potem mi sie długi robiły i nie umiałam wyjść na prostą, dopiero jak uprosiłam szefa zeby zmienił mi formę ( bo dostawałam do ręki) to jakoś mi było lżej i na wszystko starczało bo miałam wyliczone co i jak ...

mój na to samo powiedział ze przed dotknięciem małego bedzie się mył i nic nie bedzie czuć..

Lineczka- dzięki własnie sobie przypomniałam że potrzebuje jeszcze aspirator/gruszkę do nosa!!! OLABOGA kto mi ją wykreślił z listy?
U mnie nie przejdzie że będzie się mył, bo ciuchy też przechodzą smrodem. Po prostu nie, ma nie palić i nie powiedziałam mu o tym wczoraj tylko wiedział o tym nawet jeszcze zanim było wiadomo że jestem w ciąży, że jeżeli będzie dzidziuś nie ma palenia

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:56   #2891
nemosek
Zakorzenienie

Magalska Ty zdolniacho

Cytat:
Napisane przez kar_inka Pokaż wiadomość

A dziś mieliśmy rano wizytę i sama nie wiem co myśleć W sierpniu gin chce mnie położyć do szpitala żeby porobić jakieś bardziej szczegółowe badania. Coś mu się na USG nie podobało. Powtarzam sobie, żeby się nie martwić na zapas, bo termin mam dopiero za 2 tygodnie, a przecież gdyby było coś bardzo nie tak, to chyba wysłałby od razu, no nie? No i małe szanse na poród naturalny daje
A czemu cesarka?

Cytat:
ostatnio kupiłam Woolite za 12 zł 4 litry. albo prawie kg ciastek a'la rafaello za 3 z groszem.. a to zawsze do kawy jak goście są sie przydaje bo słodycze u nas drogie )

ale sie rozpisałam...
O widzisz a ja polowłam na Woolite za 24,99 ale nie było do kolorów,zostały same do czarnych ubrań.A tutaj proszę za 12 zł taniocha!!!

Powróciliśmy z banku,jest decyzja pozytywna (nie mogła być inna po tylu trudach)!!!!!!!!!Mamy kredyt
Mieszkanie jest prawie nasze uff jedno z górki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:58   #2892
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Powróciliśmy z banku,jest decyzja pozytywna (nie mogła być inna po tylu trudach)!!!!!!!!!Mamy kredyt
Super!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-30, 16:01   #2893
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Mój mąż też pali, co mnie niemiłosiernie wkurza, niestety żadne prośby i groźby nie pomagają powiedziałam mu że nie pozwole mu dotknąć córki, ani wziąć na ręce, w ogóle nic jeżeli będzie palił i capił papierochami. Ciągle twierdzi że jak się córka urodzi to mam się nie martwić bo rzuci fajki, wie że nie pozwolę mu się do niej zbliżać jak będzie capił
ja chciałabym żeby przestał palić( ekonomicznie poprostu) zdrowotnie też, no ale coż rozumiem naług, byleby nie wydawać kasy niepotrzebnie moim zdaniem.
Jeśli chodzi o rzucanie bo dziecko się urodzi to moj tata przy każdej ciąży obiecywał mojej mamie że rzuci, i co jest nas 4 a on pali dalej. Ja tam nie wierze w takie coś, jak się ma samozaparcie to w każdej chwile można rzucić.

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-07-30 o 16:45
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 16:04   #2894
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje!
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Ja tam nie wierze w takie coś, jak się ma samozaparcie to w każdej chwile można rzucić.
jak się chce to się rzuci, mam przykład mojego TŻ, którzy rzucił fajki po 10 latach palenia i to tak z dnia na dzień

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-30, 16:05   #2895
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Oto moje dzisiejsze dzielo nawet jestem zadowolona z efektu a kosztowalo mnie to cale 3zl tyle co za material oczywiscie jeszcze do wyprasowania jest

Nie mialam gdzie zawiesic więc uzylam suszarki do ubran hehe

Myslicie ze ok?

Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk
Sliczne, masz talent

Cytat:
Zrobiłam się mega głodna podczas przebierania tych ciuchów... teraz robię sobie frytki ! Bo Magalska mi smaka narobiła !

Ogólnie mam jakiś dzień narzekania...
Wszystko jest nie tak.
Ja się martwię o brak kasy a TŻ dzwoni zadowolony że felgi do samochodu za 600zł kupuje, no nic tylko sobie w łeb strzelić
Odechciewa mi się coraz bardziej wczasów bo zastanawiam się z czym ja tam pojadę tak właściwie, w portfelu ani złotówki nie mam w dalszym ciągu.
Sukienkę ślubną kupiła mi mama... aż mi głupio że ciągle ona mi coś kupuje, jak nie na wózek mi dała, to kołdre i poduszki kupiła, teraz sukienkę...
Jadę na wakacje żeby drzeć kase od rodziców... taka jest prawda.

Pocieszam się tym że wygrzebałam kilka ładnych ciuszków z szafy i będą mi służyć do końca ciąży, także choć jeden + w tym wszystkim

Poza tym tak jak większość z Was martwię się tym że nie mam większej części wyprawki dla Jaśka, a tu w międzyczasie jeszcze ślub się nam szykuje i kolejny wielki wydatek - oczywiście teściowa zaczyna wymyślać kogo powinniśmy zaprosić i wczoraj zrobiłam awanturę że nas na jej kaprysy nie stać. W końcu wyjdzie tak że na ślub zaproszę tylko swoich rodziców
U nas, to samo mamy wynajac mieszkanie ale na lakiernika trzeba dac Poprostu szok, a jak chce kupowac ciuszki dla Maksymka, to darcie!
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Budowniczka ale Maksymek już duży
Dziękuję!

Cytat:
a ten węgiel jeszcze taki drogi a gdzie jeszcze drzewo do tego
Piszecie tak o oszczęsnosciach, oplatach oszczedzaniu... sama sie obawiam. Zawsze bylam na utrzymaniu rodzicow, gdy pracowala, zarabialam glownie na kosmetyki, fryzjera, ubrania... Problem jedzenia ogrzewania mnie nie dotyczył. A tu nagle wynajem dziecko, wlasny budzet naprawde nie wiem jak sobie poradzę...

Rybciu śliczny brzuszek!
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-30, 16:07   #2896
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
na jaki kolorek ?

o matko, gdzie on taki tani tytoń kupuje.. mój też pali i już go tyle razy błagałam żeby rzucił- ale on jak teściowa NIE I CHU. J mimo że oboje chorzy ... :/ no ale z fajekobecnie zrezygnował, przerzucił ie na e-papierosa ale ma po nim czkawke i też planuje tytoń..

. )
co do tytoniu , to znam jeden taki punkt u nas w miescie gdzie na legalu można kupić liście tytoniu od 0,5 kg i koszty tego to 35 zł. Obrabiasz sobie te liście i mielisz w takiej maszynce, sama byłam tam i mu pomagałam, oczywiście tutki trzeba kupić ale to miesieczny koszt 11 zł, więc 0,5 kg starcza mu na miesiąc, i mąż twierdzi że w smaku są ok, nawet lepsze niż te co kupujesz tytoń taki w paczkach gotowy. No ale to jego zdanie, ja nie pale wiec się nie znam

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
gratulacje!

jak się chce to się rzuci, mam przykład mojego TŻ, którzy rzucił fajki po 10 latach palenia i to tak z dnia na dzień
i widać da sie bez powodu
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 16:07   #2897
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Piszecie tak o oszczęsnosciach, oplatach oszczedzaniu... sama sie obawiam. Zawsze bylam na utrzymaniu rodzicow, gdy pracowala, zarabialam glownie na kosmetyki, fryzjera, ubrania... Problem jedzenia ogrzewania mnie nie dotyczył. A tu nagle wynajem dziecko, wlasny budzet naprawde nie wiem jak sobie poradzę...
kochana, to jest właśnie dorosłość...

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-30, 16:08   #2898
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję i cieszę się razem z Wami, że wreszcie się udało
Stary 2013-07-30, 16:09   #2899
nemosek
Zakorzenienie

Lineczka Hm na pewno wygodna ta kanapa

Cytat:
ale śliczny!! ja tez chcę taki!!

ahhahaha, wygodna

NIE jadłyście za czasów studenckich i akademików i bidy w portfelu kotletów po studencku? no więc : martadele kroisz na plastry, obtaczasz w bułce i jajku-po prostu panierka ;d i smażysz. koniec to danie jadłam jako biedna studentka, razem z mężem . ja to urozmaicam i kroje w większe plastru i w srdku robie dziurkę i faszeruje serkiem topionym wczesniej przyprawiam go ziołami ;d i potem obtaczam w bułce itd i smaże i ten ser się ciągnie niczym w cordon bleu czy jakoś tak... no ale ja lubię wszystko co serowe opróćz suchego sera na kromce chleba ( w zestawieniu z wędlinką jest ok ) . średni kg martadeli kosztuje ok 8 zł a z kg mam ok 7-8 kotletów czyli na dwa obiady spokojnie. mąż zjada dwa na raz, ja jeden resztę mroże i wycagam po kilku dniach zeby codziennie nie jeść tego samego- co innego z zupą bo ją ciężko zamrozić

a co dokladnie mu się nie podoba?
.
A to trzeba było tak od razu martadela w bułce Bardzo dawno nie jadłam,ale pamiętam zawsze nam mama robiła.Pychota,takie coś innego.

Wiesz ja nie mieszkałam w akademiku a szkoda.Teraz bym takę opcję wybrała Studiowałam najpierw 3 lata u siebie w mieście no a potem tylko zaoczne studia.\

Cytat:
macie racje- w wiekszych sklepach jedno super promocja a inne 3xtyle.
ale zauważcie też że np. biedronka oszukuje na gramaturze. masło osełka jest tańsze ale nie ma 400 g tylko 375 - a wszędzie jest 400 sprzedawane.
choć też tam kupuję bo w sumie nie widzę wielkiej różnicy między tymi 20gramami ;D

ja cenię sobie tak

KAUFLAND- świeże i ładne i tanie owoce i warzywa
INTERMARCHE- świeże mięso, mega promocje na wędliny, i pyszna kiełbasa robiona na miejscu
TESCO- bo jest całodobowe, wszystkie inne do 9 jak ja jeszcze w pracy albo dpoiero wychodze
BIEDRONKA- konkurencyjne ceny niektórych produktów- 'tanie' słodycze i fajne promocje czasem
LIDL- świeże pieczywo nawet o 20:40 ( ostanio gorące do domu doniosłam ;d )
CARREFOUR- kupisz wszystko
U nas Carrefour był drogi,teraz jest Real tez niezbyt tani.O tak w Lidlu mają pyszne pieczywko,szkoda że mam tak daleko :/
A w Biedrze też ceny idą w górę niestety,ale gdzie jest inaczej
Ale lubię ten sklep.Mogliby mieć większy wybór produktów co prawda wtedy byłoby idealnie.Nie wszystko mi podchodzi.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-30, 16:09   #2900
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Melduję, że byłam dziś u gina i jednak na 100% będzie chłopak Tak że można mi tam dopisać do listy. Imienia jeszcze nie mamy. Poza tym wszystko dobrze, rośnie zdrowo
Gratuluję synusia.
Doczytałam,zę imię być może Dominik- b.ładne

Nemosek
, przeczytałam o sytuacji w przychodni, szkoda gadać... ludzie są na prawdę dziwni...
Tylko się nie potrzebnie nerwów najadłaś...

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ja też nie korzystam zawsze z przywilejów. Ale jak się źle czuję, a zdarza się to często ostatnio, to bez przesady. Nie chodzi o mnie, ale o dziecko. I o to, by ludziom uzmysłowic ich głupotę.

Miałam dodać zdjęcie ze ślubu. No to dodaję. Ale usunę je za dwa- trzy dni, żeby nie wisiało zbyt długo na publicznym forum
Ślicznie wyglądaliście!

Cytat:
Dla mnie każdy dzień jest dobry byleby nie 1 i 2 listopad
Myślę ze Jaśko nie zrobi mamie na złość i urodzi się wcześniej
Ojj też bym nie chciała rodzić w tych dniach... a termin mam na 29.20 więc wszystko jest możliwe...

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie, można jeszcze dołączyć?

Jestem Dominika, TP 23.12.2013, więc pewnie będę z tych ostatnich co urodzą To moja druga ciąża, moja córeczka niedługo skończy roczek więc różnica będzie niewielka... i trochę mnie to przeraża szczerze mówiąc

Powiem Wam, że niemiłosiernie pędzicie, ale może mi się uda nadążyć
Witam nową mamusię

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ach, znów siedziałam z rozpisanym na najbliższe m-ce naszym budżetem w jednej ręce i z listą wyprawkową w drugiej... I
Marzyłam, żeby we wrześniu wszystko mieć kupione, żeby "wolna" kasa z wypłat październikowych została już na te ostatnie tygodnie, jakie wyjazdy do szpitala, nadprogramowe wydatki i wydatki, które mogą pojawić się, jak Mała będzie na świecie... A tu albo nie kupimy wszystkiego, albo na poród zostaniemy bez kasy
Trzeba było już dawno kupować cokolwiek, choćby po 30zł miesięcznie, a teraz wszystko jest na koniec i w życiu się nie wyrobię z dwóch wypłat Przecież musimy za coś żyć...
Dobija mnie to trochę, mam wyrzuty, że Nina nie będzie miała wszystkiego, na co zasługuje, a my obudzimy się z ręką w nocniku...

Kasa to ogólnie ciężki temat...

Cytat:
takie pukanie w jednym miejscu przed dłuższy czas
Też to czułam kilka razy.. i się zastanawiałam czy to moze być czkawka,w tym momencie mnie w tym utwierdziłaś...
Na początku czułam to na dole... więc mały musiał być odwrócony główką w dół, teraz od kilku dni nie czuję tej czkawki więc możliwe że się przestawił.

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Oto moje dzisiejsze dzielo nawet jestem zadowolona z efektu a kosztowalo mnie to cale 3zl tyle co za material oczywiscie jeszcze do wyprasowania jest

Nie mialam gdzie zawiesic więc uzylam suszarki do ubran hehe

Myslicie ze ok?

Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk
Super Ci to wyszlo

Odosząc się jeszcze do kilku tematów:

USG 3d/4d... tak jak Nemosek napisała, co człowiek to inna opinia.. ja akurat byłam zadowolona z tego badania,wszystko dokładnie Nam Pani opowiadała,sprzęt nowoczesny więc nie mam na co narzekać.

My chrzciny chcemy robić na Wielkanoc

Czytając wątek poczułam magię świąt Już się nie mogę doczekać, za pewne spędzimy je w domu z całą moją rodzinką,w pierwsze święto lub drugie zaprosimy Tż rodziców i rodzinkę mojego taty... i tak to zapewne zleci... czuję,że to będą piękne święta
Prezenty kupujemy sobie nawzajem, dla rodziców składamy się z rodzeństwem i ja tylko jeszcze kupuję chrześniakowi. (Póki co jedyne dziecko u Nas w rodzinie)

Witamy się w 27 tygodniu!

Gratuluję kolejnych tygodni innym mamusią

14 stron nadrabiałam gaduły jedne
Dziś Tż ma wolne więc od rana troszkę zabiegana byłam, do tego porządki,później z mamą jechałam po asortyment do firmy i dopiero teraz mogłam sobie na spokojnie usiąść...

Jutro wizyta

P.S Nemosek, super że dostaliście kredyt!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-30 o 16:10
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 16:09   #2901
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
co do tytoniu , to znam jeden taki punkt u nas w miescie gdzie na legalu można kupić liście tytoniu od 0,5 kg i koszty tego to 35 zł. Obrabiasz sobie te liście i mielisz w takiej maszynce, sama byłam tam i mu pomagałam, oczywiście tutki trzeba kupić ale to miesieczny koszt 11 zł, więc 0,5 kg starcza mu na miesiąc, i mąż twierdzi że w smaku są ok, nawet lepsze niż te co kupujesz tytoń taki w paczkach gotowy. No ale to jego zdanie, ja nie pale wiec się nie znam

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

i widać da sie bez powodu
Ja palilam 4 lata po 35 papierosow dziennie i rzucilam z dnia na dzien, wogole mnie nie ciagnie... jak ktos tylko chce i ma mocna psychike, rzuci od razu... a glupie preteksty na jednego dziennie to brak samozaparcia i wyzwolenia sie z nalogu! Nie palę juz 2 lata...
Stary 2013-07-30, 16:13   #2902
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ojj też bym nie chciała rodzić w tych dniach... a termin mam na 29.20 więc wszystko jest możliwe...
a jaki to miesiąc

przepraszam, ale taki mi się rzuciło w oczy

i gratuluję tygodni

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-30, 16:14   #2903
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co? powiedzcie czy u Was w mistach też jeżdża takie rzęchy zamiat normalnej komunikacji miejskiej? U nas wczoraj w drodzę na pętlę autousową spłonął bus. na szczęście nikt nie jechal w nic no ale jakaś masakra co to ma być.. a jakby ludzie byli w środku? bo kierowca zdążył uciec..
aż zaczęłam się bać.. mogliby zainwestować w coś a nie dawać takie rupcie :/
Zdarzają się takie trupy

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
u mnie nie ma komunikacji miejskiej :P

ale za to przegubowce jak jeżdżą w PKS'ach to się w nich podłoga załamuje i tez czasem się palą

mój TŻ ma wolny czwartek i piątek... boziu całe 4 dni z nim muszę wytrzymać
Co Ty będziesz robić

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-30, 16:16   #2904
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Co Ty będziesz robić
będę go wkurzać że pożałuje że wziął tyle wolnego

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-30, 16:16   #2905
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam się mega głodna podczas przebierania tych ciuchów... teraz robię sobie frytki ! Bo Magalska mi smaka narobiła !

Ogólnie mam jakiś dzień narzekania...
Wszystko jest nie tak.
Ja się martwię o brak kasy a TŻ dzwoni zadowolony że felgi do samochodu za 600zł kupuje, no nic tylko sobie w łeb strzelić
Odechciewa mi się coraz bardziej wczasów bo zastanawiam się z czym ja tam pojadę tak właściwie, w portfelu ani złotówki nie mam w dalszym ciągu.
Sukienkę ślubną kupiła mi mama... aż mi głupio że ciągle ona mi coś kupuje, jak nie na wózek mi dała, to kołdre i poduszki kupiła, teraz sukienkę...
Jadę na wakacje żeby drzeć kase od rodziców... taka jest prawda.

Pocieszam się tym że wygrzebałam kilka ładnych ciuszków z szafy i będą mi służyć do końca ciąży, także choć jeden + w tym wszystkim

Poza tym tak jak większość z Was martwię się tym że nie mam większej części wyprawki dla Jaśka, a tu w międzyczasie jeszcze ślub się nam szykuje i kolejny wielki wydatek - oczywiście teściowa zaczyna wymyślać kogo powinniśmy zaprosić i wczoraj zrobiłam awanturę że nas na jej kaprysy nie stać. W końcu wyjdzie tak że na ślub zaproszę tylko swoich rodziców
Co????Tyle jest ważniejszych wydatków...Weź mu nagadaj

idę dopiero obiad jeść

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-30, 16:21   #2906
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
a jaki to miesiąc

przepraszam, ale taki mi się rzuciło w oczy

i gratuluję tygodni
No a ta znowu nic nie przeoczy
Miało być 29.10

U Nas ani ja ani Tż nigdy nie paliliśmy fajek więc nie mamy z tym akurat problemu.. i całe szczęscie...

Swoją drogą to Azealia dawno się nie odzywała, z tego co pamiętam to zrobiła sobie przerwę od forum ale mogła by napisać czy u Nich wszystko ok, jak się czują itp.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-30 o 16:25
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 16:22   #2907
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
U Nas ani ja ani Tż nigdy nie paliliśmy więc nie mamy z tym akurat problemu.. i całe szczęscie...
My tak samo fajki są bleeeeeee

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-30, 16:24   #2908
lineczka1989
Zakorzenienie

ja kiedyś "popalałam"tylko

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-30, 16:26   #2909
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
kochana, to jest właśnie dorosłość...
No nie dokonca, dorosłość to radzenie sobie, a nie czy ktos jest niezalezny finansowo. Mam 23 lata i szczerze nie wyobrazam sobie zeby nawet moje dziecko bedac na studiach samo sie utrzymywało w dodatku pracujące...
a ile moge zarobic jako kosmetyczka 2000 brutto tylko, nie ma szans na wynajem mieszkanie bez partnera.
Poza tym moj dom rodzinny jest moim domem (jestem najmlodsza) a ze sprawy potoczyly sie inaczej bede musiala sobie poroadzic z wynajeciem, mimo ze mam wlasny dom. Niestety.
Stary 2013-07-30, 16:27   #2910
anulka2205
Wtajemniczenie

Nemosek gratuluję kredytu

Cytat:
będę go wkurzać że pożałuje że wziął tyle wolnego
eeee tam, może ma w planie w środę po pracy tą kanapę do domu przywieźć, to się nie będziecie nudzić

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości