|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dziewczynki z Irlandii!!!!
Cytat:
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Katia kawka znakomita
ale jeszcze jedna by się przydała teraz ja robię, komu??? Fajny dzień dzisiaj tylko u mnie coś słoneczko zaszło |
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
A wieczorkiem party
![]() Znacie jakies fajne kluby w Dublinie? Podobno "m" fajny, chyba dzis sprawdze, albo 'Time' w Naas
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie znam żadnego klubu w dublinie
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki.A my dzis caly dzien w podrozy ,bylismy w burren , na klifach i w lahinch
troche wiało ale pogoda i tak super.Mam nadzieje ze caly weekend bedzie taki piekny
|
|
|
|
#2886 |
|
Przyczajenie
|
Dzikuje za wiadomosc,dopiero teraz ja odczytalam,postaram sie zadzwonic i zapytac.jeszcze raz dzieki.
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- A mam jeszcze pytanko,czy jakbym miala Medical Card to czy moglabym zrobic bezplatnie takie badanie prolaktyny tutaj u mojego Gp? |
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek.
Ja dzis po imprezce ![]() No i całkiem dobrze sie trzymam
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
my dzis sie wybieramy
|
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
wiolu przychodnia w limeryku ma zla opinie, szczegolnie ginek
badania poziomu prolaktyny u gp? watpie starasz sie o dzidziusia??
|
#2890 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak sie udalo imprezowanie ?W jakim klubie bylas?Ja za bardzo nie znam klubow w Dublinie bylam moze tylko w kilku...
hehe ja tez po imprezce i jakos o dziwo zyje
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Była w Clubie "M" na Templebar. Choc myslałam,ze to nieco ale muzyka całkiem niezla - dla kazdego coś milego .Ja rowniez chyba musze sobie jakąś kawke strzelic, bo cos usypiam na stojąco...a koło 17-18.00 ruszamy na jakies strzelanie :niewiem: czy cuś i kręgle, wiec jakos musze byc w formie
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba tez sobie zrobie kawke bo jeszcze nie pilam a red bull mi nic nie dal...
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy bawilismy sie świetnie, a bylismy całą ekipą, z alkoholem tez nikt nie przesadzał a nawet wrecz przeciwnie. Wiec i bez takiego ' % dopalacza' mozna sie dobrze bawic. Kawa jakos mnie nie pobudza, brak snu ot co...
|
|
#2894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz racje w dobrym towarzystwie zabawa zawsze jest udana nawet bez % ![]() Mi chyba brak snu tez daje sie we znaki...Ale wole teraz sie nie klasc bo w nocy nie bede moga spac... Czekam na mojego miska az wroci z pracy moze go na jakis spacerek wyciagne
|
|
#2895 |
|
Przyczajenie
|
Witam.dzieki za ostrzezenie,to juz wiem ze nic z tego tak staram sie o dzidziusia ale mam cykle nieregularne tzn niemialam okresu przez2 miesiace az wkoncu bo braniu luteiny przyszedl w styczniu15.ale znowu zaczelam brac i w lutym dostalam 2 razy raz na poczatku 5 a poem 26 bez sensu i wiem ze jest cos nie tak ale niewiem co!!!Polece w Kwietniu do pl to skocze do lekarza i moze mi sie uda badania porobic.
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczescie moj skarb nie pracuje w weekendy więc mam go dziś tylko dla siebie . No ale jego wyciągnąc na spacer - inpossible !On jest tak uzalezniony od samochodu,ze nigdzie sie bez niego nie rusza
|
|
#2897 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny.byliscie tu kiedys w Irlandii u ginekologa?
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Do innych lekarzy to i owszem ale jesli chodzi o ginekologa, mam swoją w Polsce i co pół roku latam na kontrolę. Tak wiec trudno jest mi nawet polecic Ci kogokolwiek tutaj.
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny w ieczorową porą
Ja też po imprezce ale kacora nie ma bo dużo nie piłam tylko trochę martini Dzisiaj wolne i czemu ten dzieńtak szybko zleciał ![]() Popsrzątałam trochę domek, potem znajoma wpadła na kawkę i pojechałyśmy na zakupki a teraz już najedzona siędzę przed TV i czekam na Taniecz gwiazdami i Teraz albo nigdy Cytat:
Ja byłam tu raz u ginekologa miesiąc temu i właśnie w Limwerick w Medipolu i nie narzekam na lekarza sprawia miłe wrażenie i wszystko mi wytłumaczył ni gorzej niż w Polsce Miłego wieczorku |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2900 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny dzieki za wiadomosc,bo sie troche martwie staramy sie o dzidziusia ale ja mam caly czas niska temp i podobno mam cykle bezowulacyjne,a do polski lece 7 kwietnia a miesiaczke mam dostac 20 marca i sie nie zalapie na to zeby porobic badania w czasie cyklu.A ile taka wizyta tu kosztuje?
|
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
jaodam przyklad moje znajomej (a nei ona jedna sie naciela tutaj ale jej przypadek najgorszy)
poszla do ginka w medipolu i mowi panie nie mam okresu 3m-ac a biore tabsy i zrobilam tyle testow i wszystkie negatywne a on na to na moje oko jest pani w ciazy (nie robiac nawet testu ciazowego) laseczka poleciala do PL okazalo sie ze ma zaburzenia hormonalne jakis miesiac temu ja spotkalam wybierala akurat pidzame do szpitala bo leciala do Pl na wyciecie jakiegos swinstwa z macicy tutaj badanie ginekologiczne przez irl sluzbe zdrowia mialam jedynie przy wywolywaniu porodu jak mi pani masaz szyjki robila, wczesniej przy poronieniu tez mnie zbadali no jezeli chodzi o sprawdzenie czy trzeba robic lyzeczkowanie to juz musialam leciec do Pl bo tutaj tego mi nie zrobili generalnie nie licz na badanie gin w irl placowkach, mysle ze warto sie wybrac do dublina na badania albo poczekac i poleciec do pl
|
#2902 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
ja bylam u ginekolog w galway.Moim zdaniem jest dobrym fachowcem.Wiele z moich kolezanek do niej chodzi.Wiec jesli nie masz daleko to przyjedz tutaj.
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Fajniutka pogoda u Was też?? Jakoś tak dzisiaj nie mam humoru tz sfochowany i nie wiem o co mu chodzi mam nadzieję, że do wieczoramu przejdzie ![]() miłego dzionka |
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje,ze i do nas sloneczko zawitało
![]() Korzystając z tej okzazji chciałam zabrac sie za mycie okien ale jakos nie mam natchnienia No i do wieczora znowu sama, czekam na mojego księcia z bajki (tż).
|
#2906 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś wybrałam się do centrum Dublina do biblioteki - wciaż ślęczę nad moimi esejejami, a tam zielono, pomarańczowo i biało - flagi i ludziska poprzebierani. Spotkałam znajomego Irlandczyka, który na moje pytanie o jutrzejszy dzień stwierdził, że nie ma czasu na świętowanie, za to znajoma Francuska z kolei wybiera się i na paradę, i na meczyk jakiś i do pubu. Wniosek? Turyści i pozostali cudzoziemcy bardziej przjemują się świętem patrona Irlandii niż sami Irlandczycy
![]() Swoją drogą ja tez jutro siedzę w moim Tallaght. Na paradzie byłam raz, w pierwszym roku mojego pobytu - byłam, zobaczyłam i wcale się nie zachwyciłam. A wy coś planujecie? Poza tym: Wiosna panie sierżańcie
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Jak bylo w Pl Martus
? Kiedy wrocilas..? Ja wczoraj z nart i bylo suuuuuuuuuuper Nie ma jak imprezki z ludzmi z pracy![]() Ja nawet nie mam zamiru isc na parade, zwl ze teraz to juz nie ma sensu. Ani mnie to nie kreci, ani nie bawi. Plus taki ze mam dzis wolne i moge wreszcie odpoczac.. ale jako ze mieszkam z centrum to pewnie wieczorem huk i ich pijany belkot beda dosc dlugo rozbrzmiewac.. hehe.. to sie grumpy zrobilam ![]() ale moze sie zbiore w przyszlym roku.. |
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewuszki
u was tez tak pieknie? ja wlasnie siedze w krotkim rekawku na balkonie
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
A ja własnie dziś byam na paradzie w Dublinie. Pogoda była przesliczna, na koniec pojechaliśmy do Johnnie Fox's Pub, czyli najwyzej połozony pub w IE. Maja tam dobre jedzenie
Generalnie dzien można zaliczyc do tych udanych
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maja tam pyszne ciacho banan-tofi
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

troche wiało ale pogoda i tak super.Mam nadzieje ze caly weekend bedzie taki piekny

mam nadzieję, że do wieczoramu przejdzie

Generalnie dzien można zaliczyc do tych udanych