|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
|
|
#2882 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() za nią i za Bruna i za szybkie rozwiązanie!!!!
|
|
#2883 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja sama tez średnio gotowa, bo się nam auto rozkraczyło wczoraj, ma mąż jutro holowac na warsztat z przykazem trybu natychmiastowej naprawy, bo żona w okolicach terminu, tylko czy za późno nie będzie jutro no ale może u nas taksówy ręki nie urwą odjeżdząjąc jak zobaczą, że ciężarówa do porodu a i sama bym musiała jechac bo dzisiaj to ANi nie ma z kim zostawić, za kilka dni mama ma przyjachac, żeby być z nią, no ale
|
||
|
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) będę na czuwaniu Anulka - W czwartek miałam kryzys, ewidentnie Maja nie mogła sie najeść , bardzo sie denerwowała , ja płakałam , juz miałam jej dac proszek ale mama mnie jakoś uspokoiła , rozpracowałysmy laktator I teraz po 3 dniach jest duzo duzo lepiej jestem dumna z kazdego dodatkowego 5ml Sciagam raz dziennie czasem dwa , piersi nie bola a mała I tak cyca ciagnie az jej sie ulewa. Mleko trzymam dobe w lodowce , w razie W. ( jakies wyjscia czy ewentualny kryzys w nocy) a pozniej wylewam - az mi szkoda czasami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
Ktos tu był Od gwiazd?? Co to za dzien dzisiaj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Maomami gratulacje!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Wtajemniczenie
|
Magalska mocne kciuki
Trele powoli się ustabilizuje wszystko, dobrze że kryzys przełąmany Anka spadek masy to głównie utrata wody(oddanie smółki, moczu), czysta fizjologia- ale do ok.10% |
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Cholerka, a ja nawet nie nadrobiłam bo w takim szoku byłam jak dostałam sms
![]() Maomami najszczersze gratulacje A ja dzisiaj się tak fatalnie poczułam, chyba coś na żołądku mi stanęło. Na początku myślałam, że rodzę, poplakałam się i powiedziałam tż że nie chce ![]() A ja mam do Was gupie pytanie, jakiego koloru macie/miałyście na jakiś czas przed porodem właśnie dwójkę? Bo coś czuję, że organizm naprawdę zaczyna mi się oczyszczać
|
|
|
|
#2888 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mnei to zastanawia ![]() Cytat:
chodzi mi o to że bałabym się że mi te kółeczka w śniegu będą się zakopywać a przecież nie zawsze na chodniakch jest idealnie odśnieżone![]() Cytat:
![]() tak, dziewczynki mogą lekko krwawić i mogą mieć powiększone gruczoły piersiowe tak samo jak i chłopcy Cytat:
Cytat:
![]() przedstawiam Wam.................... Zuzięęęęęęę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:49 |
|||||
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
Wow!! Zuzia jest piękna!!! |
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaką dwójkę?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
dołączam sie do gratulacji i jeszcze trzymam jednoczesnie kciuki za magalska:P a co do zgagi to nic nie pomaga nawet zimne mleko
a jutro juz usg na 16 godzinke i zobaczymy czy wszytsko ok
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2893 |
|
Rozeznanie
|
ojej, jaka słodzinka!!!
|
#2894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
jaka śliczna zuzia
![]() od jutra bedzie 53 dni do porodu
|
#2897 |
|
Wtajemniczenie
|
O jaka Zuzia
nie ma to jak zdjęcie matki z dzieckiem |
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
przeglądam strony sieciówek w poszukiwaniu kurtki zimowej i nic nie ma ciekawego
znalazłam jedną w Reserved właściwie płaszczyk, ale nie wiem czy on jesienny czy zimowy, chyba bardziej jesienny jest...a i tak z kupnem muszę poczekać do czasu po porodzie bo może będę [mam nadzieję] potrzebowała mniejszego rozmiaru ![]() nie wiecie czy w Mohito są już zimówki? bo na stroie patrzę że tylko jesienne są ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-13 o 17:48 |
|
|
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
maomami, gratulacje!!!
Fajna malutka, takie oczka ma ledwo co otwarte No i trzymamy kciukasy za magalską. A dzisiaj właśnie myślałam o niej, że długo się nie odzywa a termin ma praktycznie na już zaraz No to koniecznie musi dzisiaj jeszcze urodzić, żeby Zuzia miała parę My z mężem wróciliśmy z całkiem długiego spaceru - taka ładna jesień się robi
|
|
#2900 |
|
Rozeznanie
|
Maomami gartulacje !!! Zuzia sliczna !!!
ja bardzo pobierznie dzis,dziekuje za kciuki wszystki,pewnie jeszcze zajrze na chwile wieczorem
|
|
|
|
#2901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czytaj uważnie co pisałam o mojej położnej wcześniej. czytaj uważnie ten post: Cytat:
Nikogo do jednego worka nie wrzucam. Wskazałam konkretną osobę. miałam na myśli moją kochaną położną Karen, do której zbytnio sympatią nie pałam. Inne położne z jakimi miałam do czynienia były naprawdę super babkami z fachowym podejściem i tak samo dużym stażem pracy i doświadczeniem, jak moja, zasłużona wiekiem Karen. Tyle że nie kierują się odczuciami co do pochodzenia, co nie jest fair. To już jest nazwane, to jest rasizm. Nawiasem mówiąc temat lekarzy w PL to jest dla mnie drugorzędny, bo tak jak pisałam, mieszkam tu a nie tam i nie mam styczności z Polskimi lekarzami. A zdarzają się lepsi i gorsi, jak wszędzie.
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-10-13 o 17:57 |
||
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cudooo a mnie od czasu do czasu tak zakłuje na wysokości bioder że aż się w pół zginam ale tylko jak mały tam się poruszy, nie wiem co o tym myśleć
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Wtajemniczenie
|
Magalska 3mam mocno kciuki żeby szybko i bezboleśnie poszło!!!
Ale się dziś dzieje... a kolejka się coraz bardziej skraca ![]() Zuzia-cudoo Pepper, 3mam kciuki za jutro!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Weekend mnie nie ma a tu dzieciaczki się sypią!
![]() maomami graaaatki ![]() magalska trzymam kciukasy a ja mam wieści od rybki, napisze Wam dokładnie co mi napisała ![]() "Mamy się dobrze, jutro wychodzimy, bvył u małego lekarz i badanie wyszło ok, tętno troche nie równe, ale nie zagrażające? Dla mnie dziwne to i ide do innego lekarza jak już wyjdziemy. Jak uda mi się wszystko ogarnąć to wkleje zdjęcia małego Skarba, jest przekochany pozdrowienia od Nas dla wszystkich "Troszke padnięta jestem po weekendzie w szkole jutro zajrze na spokojnie
|
|
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwne, od godziny nie ma ani jednego posta
co ja czytac będę![]() Jutro poniedziałek. Wracamyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyy |
|
|
|
#2906 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie wole narazie za bardzo nie udzielac i nie siac paniki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No o grubszą sprawę mi chodzi ![]() faktycznie, teraz zobaczyłam, że tardyferon to żelazo i dlatego tak a się wystrachałam![]() od magalskiej żadnych info, może Bruno już jest po tej stronie |
||
|
|
|
#2909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja znowu nadrabiac będę musiała Od jutra bo nie nadarze , czasem mysle ze to przez to ze chciałabym wszystko miec zrobione I to najlepiej sama. Beatka a jak u Was nocki wygladaja? I bylyscie juz na pierwszym spacerze ? Ja sie jutro wybieram choc na pol godzinki dookoła domu ale boje sie. Boje sie wypuscic gdzies dalej ze mała sie rozryczy I bedziemy zapierniczac do domu , bo nie będę miała gdzie cyca wyjac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna
magalska gotoweRybka super, że jutro wychodzicie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

Ja jeszcze mam czas. U mnie dopiero 34/36 tydzień. Co prawda jestem przerażona, bo bóle jak na okres nadal, mały się aktualnie nie rusza, tylko czuję jak nóżka się lekko przesuwa. Ja już tyle razy myślałam, że rodzę, że mam nadzieję i tym razem na fałszywy alarm 
no ale może u nas taksówy ręki nie urwą odjeżdząjąc jak zobaczą, że ciężarówa do porodu

co ja czytac będę