Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 14:45   #2851
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Część, witam się popołudniowo Taka ładna pogoda a mi się chce spać..

Ale wieści Maoami mocne żeby akcja się szybko rozkręciła i Zuzik szybko się na świecie pojawił !!!

Miss Triss do lekarza marsz!!!! A dla męża Jakbyś specjalnie kaszlała i spać nie mogła w nocy, żeby mu na złość zrobic

peppermint patty za jutro!!!

agnieszka255oj, biedaku

89Beatka za wagę i 10 dni bycia mamusią Jak tam karmienie? Rozkręciło się na dobre?

domii29 a teściowa dostała stopery???

dla mega ssaka To teraz do 2 kg w tydzień dobije Witulek

Asist22za wózek

weronisiek88 za lepsze samopoczucie.

Trele_Morele poczekamy cierpliwie na opis

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Anoula a Ty nie miałaś dziś iść na zwiedzanie porodówki??? Nie do Narutowicza przypadkiem?

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Jeszcze Wam wrzucę piosenkę, którą mój kolega nam wczoraj pokazał
Od rana mi po głowie chodzi ding-ding-ding-ding-ding

https://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE#t=45
Idziemy na 17 ale do Rydygiera, nie podglądne Maomami hihi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dzidzia - szkoda ze jestes tak daleko bo dostałam taki kosz bujany Od znajomej, a mam juz swòj. Koszta wysyłki pewnie przerosły by jego wartosc.

Tak samo mam torbe ciuszkow do 3.5kg w ktore Majka nie weszlaby juz w brzuchu I nie mam komu oddac

Co do antykoncepcji ja zastanawiam sie nad implantem. Miala ktoras?
Z gumka chyba bym padła na zawał , za kazdym razem.

Nasturcja- bardzo Ci wspolczuje. Nacierpisz sie bidulko juz tyle w ciazy

Na czym ten implant polega?

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:48   #2852
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Maoami trzymam kciuki! Ciekawa jestem czy już masz maluszka przy sobie. Czekamy na jakieś wieści

My wybywamy zaraz na obiad do teściów, więc później Was nadrobię.

Rano miałam dwa skurcze i jakiś śluz obfity, a wczoraj towarzyszyła mi Bogini Pośpiechu Chyba jak wrócimy to pójdę się golić, bo nigdy nic nie wiadomo. Teraz już trzeba być gotowym na wszystko.
ja przed chwilą zaliczyłam akcję alarm- jeszcze nie wiem czy fałszywy złapał mnie moooocnu skurcz, zaraz potem przeczyściło mnie na maxa dobre 20 min brzuch ciągle twardy, biegiem się pogoliłam i wykąpałam i jak tamto to było nic, to nie wiem czy nie urodzę od samej gimnastyki przy goleniu w każdym razie idę leżeć i czekać

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:49   #2853
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
ja przed chwilą zaliczyłam akcję alarm- jeszcze nie wiem czy fałszywy złapał mnie moooocnu skurcz, zaraz potem przeczyściło mnie na maxa dobre 20 min brzuch ciągle twardy, biegiem się pogoliłam i wykąpałam i jak tamto to było nic, to nie wiem czy nie urodzę od samej gimnastyki przy goleniu w każdym razie idę leżeć i czekać
Dawaj znać czy się akcja rozwinie

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:53   #2854
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Choć jestem okropnie niewyspana to witam się z Wami w bardzo dobrym humorze. Wczoraj nie wytrzymałam i zmolestowałam TŻta Booooooże jakie to było cudowne przeżycie w końcu nie czułam się jak słonica . Tyle że Jasiek nie do końca pozwalał nam się sobą nacieszyć bo nie chciał spać i co chwilę marudził
niewyżyta
Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Pochwalę się moim wczorajszym zakupem. Jestem w tym wózku zakochana. Dokładnie taki. Może później zrobię zdjęcia to pokażę jak wygląda na żywo.

Idę sprzątać z mężem Nie chce mi się.
jaka mydelniczka fajna
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam się! Ale miałam noc kolejna z serii: wypłacz oczy z bolu kręgosłupa. Płakałam, krzyczałam, skręcało mnie z bólu. TŻ był przerażony, nie wiedział jak mi pomóc. Nie pomagały masaże, okłady, nic.. Myślałam, ze zejdę. ok. 2 w nocy ustąpiło lekko i zasnęłam.

Co do antykoncepcji po porodzie: ja pewnie wrócę do tabletek. Brałam wcześniej, odstawiłam na wniosek dermatologa [kłopoty z cerą straszne] i od razu po odstawieniu, w dniu domniemanej owulacji pękła nam gumka i ........ tadam! Efekt mnie właśnie kopie po żebrach. A dodam, ze była to najpopularniejsza marka, zaczynająca się na D. Pękła franca przy zbiorniczku, więc jak poczuliśmy- było zbyt późno.

Mój TŻ w weekendy pracuje. Siada na swoim biuro-stryszku, i przez cały boży dzień go nie widzę. Schodzi tylko na posiłki. Teraz chce zrobić jak najwięcej [dodatkowe projekty no i on projekt inżynierski też robi], żeby jak Mały się urodzi było mniej pracy. No i teraz więcej kasy. Ehhhh...

MAOMAMI!! Trzymam Zuzka na świat w piękny dzień przyjdzie!!
Ty to się masz, jak nie urok to sraczka...
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mam pytanie: czy któraś z Was jeździła może, albo ma wózek Safety 1st, Roadmaster? Bo przymierzam się do kupna on-line, nie widziałam go na żywo, bo nigdzie nie znalazłam, a wychodzi finansowo lepiej niż używane x-landery chociażby. Opinie w necie ma dobre, więc jestem skłonna zaryzykować...
bałabym się tych malutkich przednich kółek jak zima przyjdzie

Cytat:
Mam do Was mamuski pytanie - w Polsce tez na pepuszek zakładaja taka klamerke?
Bez sensu.. Wydaje mi sie ze to nie potrzebnie ten pepuszek obciaza. Do tego tutaj kaza go niczym nie ruszac, na okolo przecierac tylko woda I juz mam schizy ze cos nie tak

My byłysmy wczoraj na pobieraniu krwi z piétki I wazeniu. Mała waży aktualnie 3850 czyli Od porodu straciła 260g to chyba nie duzo? Bo położna sie krzywiła
nie zakładają klamerek

położna mi mówiła że dzieci po porodzie tracą masę i jeżeli dobrze pamiętam to chyba w normie jest jak straci 10% swojej wagi urodzeniowej

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Ale waga spadła, zapytałabym się położnej czy to przypadkiem że mała nie była "napompowana" od Twoich hormonów
no porszę Cię...dzieci gubią swoje gramy po urodzeniu...

WIADOMOŚĆ OD MAOMAMI:
"Od 15:10 Zuzanna jest z nami 53 cm 3250g bolało ale warto Narazie jest mała krzykaczka, była owinięta pępowiną dwa razy"

gratulacje Mao!!!

edit: później prześli mi fotkę malutkiej!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-13 o 14:57
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:59   #2855
Dzastin08
Wtajemniczenie

aaaaaaaaaaaa wchodzę na chwilę,a tu takie wieści.
Maomami,ogromne gratulację!Witamy Zuzkę na świecie

Witam się witam niedzielnie, jutro postaram się nadrobić zaleglosci
W nocy bolał mni brzuch jak na @,obudziłam się aż 2 razy,wzięłam nospę i był spokój

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:59   #2856
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
ooooo to może będziesz parą dla Maomami
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

WIADOMOŚĆ OD MAOMAMI:
"Od 15:10 Zuzanna jest z nami 53 cm 3250g bolało ale warto Narazie jest mała krzykaczka, była owinięta pępowiną dwa razy"

gratulacje Mao!!!

s uper, że Zuzia jest na świecie i gratuluję mamie świeżo upieczonej

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 15:02   #2857
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

To już 10 dni

! Pięknie waga spada!
A mam takie pytanie (jeśli nie chcesz, nie odpowiadaj ): jak wygląda brzuch po cc? Też tak ładnie skóra wraca do swoich "rozmiarów" jak po naturalnym, czy zostaje zwis?

A kostek zdecydowanie zazdroszczę! Też bym chciała swoje odzyskać

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------
nie mam zadnego zwisu rożnica taka że nie potrafie wciągnac brzucha, ale to przez to że miesnie naciągnięte. Blizna goi sie i byłam cięta nawet zaraz pod linia majtek wiec widać nie będzie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

89Beatka za wagę i 10 dni bycia mamusią Jak tam karmienie? Rozkręciło się na dobre?

https://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE#t=45
mleko jest, ale dalej 40 ml z 2 piersi, ale LIwka więcej na raz nie zje, wiec czekan na dostawę
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 15:02   #2858
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
czyżbyś była parą dla Maomami i jej Zuzki?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 15:04   #2859
89Beatka
Wtajemniczenie

Maomami GRATULACJE Jesteś mamusią
Stary 2013-10-13, 15:06   #2860
Lilith890502
Zakorzenienie

a tak w ogóle gdzie Nemosek?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 15:07   #2861
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
niewyżyta

jaka mydelniczka fajna

nie zakładają klamerek

położna mi mówiła że dzieci po porodzie tracą masę i jeżeli dobrze pamiętam to chyba w normie jest jak straci 10% swojej wagi urodzeniowej

WIADOMOŚĆ OD MAOMAMI:

gratulacje Mao!!!

Gratulacje!!! Zazdroszcze
A ja sie przeprowadzaaam!! kregoslupa juz nie czuje, ale wszystkie rzeczy moje i Leoska juz sa w nowym mieszkanku

Stary 2013-10-13, 15:10   #2862
nasturcja7667
Zadomowienie

MAOMAMI!! GRATULACJE!!!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 15:13   #2863
nasturcja7667
Zadomowienie

Lineczka, to prawda kółka z przodu budzą mój niepokój. Ale w sumie nie będę po lasach dzikich biegać z wózkiem... A producent ten sam co Maxi Cosi, więc nie może być chyba bardzo źle?
Stary 2013-10-13, 15:13   #2864
24Kasiula24
Raczkowanie

Maomami gratulacje ) ale super!!!
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 15:14   #2865
Trele_Morele
Zakorzenienie

Anulka. - ty tez dzis ?? Cos mi sie nie wydaje ze to był fałszywy
Ale jajca , wiedziałam kiedy wpasc

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
kiedyś, jak byłam jeszcze w szpitali trzymałam Liwkę na rękach i coś mnie w brzuchu ruszyło, to myślałam że padnę. bo pomyślałam że mi dziecka nie wyjeli
Co do pępka to moja klamerki nie ma, w ogóle w szpitalu przy mnie obcinała ta pępowinę i zostawiła taki kikucik. I mam nadzieje ze niedługo odpanie bo trzeba uważać żeby go nie zamoczyć i nie podrażnić.
A jesli chodzi o wagę to jest ok, ona zaraz to nadrobi.
Moja jak na razie przytyła 50 g, więc też malutko, jutro do lekarza i kolejne ważenie.
Czyli tez pepuszka niczym nie ruszasz??
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Macica się obkurcza
Ale waga spadła, zapytałabym się położnej czy to przypadkiem że mała nie była "napompowana" od Twoich hormonów

widziałam te klamerki na szkole rodzenia, bałabym się jej zachaczyć czymś. swoja drogą, czy bolałoby dziecia jakbym niezdarnie to zaczepiła czymś? czy tam małe dzieci nie czują nic?
Dzieci podobno moga zgubic 10% wagi urodzeniowej- tak jest w PL . Tu jakos dziwnie pAtrza :/ w czwartek mam kolejne wazenie I health visitor w domu, troche sie lékam bo podobno nie które to takie pi.ty ze do lodowki tez zajrza.

Co do pepuszka to slyszalam ze dzidzia nic nie czuje, to miejsce podobno poki co nie jest unerwione.
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Idziemy na 17 ale do Rydygiera, nie podglądne Maomami hihi

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Na czym ten implant polega?

Wszczepiaja Ci pod skore przedranienia malutki drucik . Mozesz go miec tam 3 lata albo wyjac w kazdej chwili. On hamuje owulacje I daje 99% gwarancji czyli tak jak wszystkie srodki.
Tyle zdarzyłam sie dowiedziec )

Cytat:
niewyżyta

jaka mydelniczka fajna

nie zakładają klamerek

WIADOMOŚĆ OD MAOMAMI:

gratulacje Mao!!!

GRATULACJE !! Szybko poszło !!
Mamy Zuzola !!

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 15:16   #2866
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

WIADOMOŚĆ OD MAOMAMI:

gratulacje Mao!!!

ja nie wiem.
bo niby z kąd mam wiedzieć?
położna jest dla mnie conajmiej wiedźmą, z resztą ciężko byłoby mi wpaść na zadanie takiego pytania tej wiedźmie.

o tym, że dziewczynki mogą plamić po urodzeniu, wiedziałam od znajomej, więc idąc na chłopski rozum, można też wage stracić jak dziecko urodzimy, bo więcej nie jest podpięte do krwioobiegu naszego, który zawiera hormony. hormony powodują zatrzymanie wody. zatrzymanie wody - większa waga.

więc tutaj pojawia się pytanie, czy dobrze kojarzę fakty?

Gratulacje
Maomami

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 15:17   #2867
89Beatka
Wtajemniczenie

Trele niczym nie ruszam i dziś Liwia ma 10 dni i mam wrażenie że pępek powoli będzie odpadał, jutro zapytam lekarza ile trzeba czekać na odpadnięcie
Stary 2013-10-13, 15:18   #2868
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam zadnego zwisu rożnica taka że nie potrafie wciągnac brzucha, ale to przez to że miesnie naciągnięte. Blizna goi sie i byłam cięta nawet zaraz pod linia majtek wiec widać nie będzie

mleko jest, ale dalej 40 ml z 2 piersi, ale LIwka więcej na raz nie zje, wiec czekan na dostawę
Zartujesz? Maja zjada 70ml lekko. Pewnie mogłaby wiecej, ale jeszcze wiecej nie udało mi sie odciagnac.

Z drugiej strony roznica w wadze chyba robi swoje I dlatego apetyt inny.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-13, 15:24   #2869
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

Wszczepiaja Ci pod skore przedranienia malutki drucik . Mozesz go miec tam 3 lata albo wyjac w kazdej chwili. On hamuje owulacje I daje 99% gwarancji czyli tak jak wszystkie srodki.

.
Aaale super, ja chce takie coś a nie wiesz jakie są koszta?
Myslalam nad spirala, ale drucik w ramieniu brzmi o wiele lepiej

Gratulacje dla kolejnej mamusi - fajna data urodzin

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 15:36   #2870
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Trele niczym nie ruszam i dziś Liwia ma 10 dni i mam wrażenie że pępek powoli będzie odpadał, jutro zapytam lekarza ile trzeba czekać na odpadnięcie
Đaj znac prosze co Ci powiedzial bo ja jak wczoraj pytałam to otrzymałam odpowiedz : moze 3dni moze 3 tygodnie. Troche sie martwie I zastanawiam czy nie zaczac czegos stosowac bo pepuszek robi sie czarny ale jednoczesnie taka otoczka z zaschnietej krwi .

Zaliłam sie juz ze wysypka na nogach wrociła? Dokładnie ta sama co w ciazy. Swedzi jak oszalała . W 5% jest tak ze wraca po porodzie bo I ja sie załapałam a Oilatum nie mam

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-13, 15:37   #2871
sorento
Rozeznanie

Maoami z Zuzolem, gratulacje Dzielne z Was dziewczynki

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 15:37   #2872
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Aaale super, ja chce takie coś a nie wiesz jakie są koszta?
Myslalam nad spirala, ale drucik w ramieniu brzmi o wiele lepiej

Gratulacje dla kolejnej mamusi - fajna data urodzin
Tutaj jest za darmo jak każda antykoncepcja.
Nie wiem jak w Belgi ale jestem ciekawa ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-13, 15:41   #2873
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle gdzie Nemosek?
też się zastanawiam..

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 15:44   #2874
nasturcja7667
Zadomowienie

Ale miałam kilka dziwnych skurczy... Takie od góry brzucha na dół. Brzuch twardy. Kłuje mnie w wiadomym miejscu, i ból jak na okres. Jakie to dziwne
Stary 2013-10-13, 15:49   #2875
anulka2205
Wtajemniczenie

Maoami ogromne gratulacje

Nemosek to nam znika ostatnio weekendami, ale to raczej w ramach odpoczynku na łonie rodziny

Zwariowane a to jednak awanturka podziałała

Trele jak zasycha to ciemniej, jesli nic się nie sączy to wydaje mi się, że jest ok A mleko ściągasz i Majka ciagnie z butli? Może coś pisałaś, ale jakoś nie kojarzę

Ja ciągle nie wiem, brzuch prawie cały czas twardy, okresowe bóle w plecach promieniujące na brzuch w miarę nawet regularne, ale nie przybierają na sile i częstotliwości póki co, ale ogólnie strasznie mnie mdli i ogólnie mało fajnie

Nasturcja montujemy trójeczkę?

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 15:55   #2876
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Maoami ogromne gratulacje

Nemosek to nam znika ostatnio weekendami, ale to raczej w ramach odpoczynku na łonie rodziny

Zwariowane a to jednak awanturka podziałała

Trele jak zasycha to ciemniej, jesli nic się nie sączy to wydaje mi się, że jest ok A mleko ściągasz i Majka ciagnie z butli? Może coś pisałaś, ale jakoś nie kojarzę

Ja ciągle nie wiem, brzuch prawie cały czas twardy, okresowe bóle w plecach promieniujące na brzuch w miarę nawet regularne, ale nie przybierają na sile i częstotliwości póki co, ale ogólnie strasznie mnie mdli i ogólnie mało fajnie

Nasturcja montujemy trójeczkę?
Po prostu wziełam to w swoje ręce :p a do tz sie odzywam tylko jak musze

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-10-13, 15:58   #2877
nasturcja7667
Zadomowienie

Anulka, nawet nie kracz Ja jeszcze mam czas. U mnie dopiero 34/36 tydzień. Co prawda jestem przerażona, bo bóle jak na okres nadal, mały się aktualnie nie rusza, tylko czuję jak nóżka się lekko przesuwa. Ja już tyle razy myślałam, że rodzę, że mam nadzieję i tym razem na fałszywy alarm
Stary 2013-10-13, 16:00   #2878
Mya1989
Zakorzenienie

Hejo, dziewczyny!

Mam wiadomość od magalska! Ok 10 odszedł jej czop, a 5 minut po nim odeszły jej wody. Jest już na porodówce, ale skórcze póki co słabe i rozwarcie nikłe. Czekają na rozwój akcji i jeśli nie będzie to podadzą jej oksy. Macie pozdrowienia od niej

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 16:05   #2879
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj jest za darmo jak każda antykoncepcja.
Nie wiem jak w Belgi ale jestem ciekawa ..

Ale ekstra
musze się popytać jak tutaj i czy to w ogole dostępne, bo jeszcze nigdy nie slyszalam o czyms takim, jak by cos to tu nie ma opcji żeby było całkowicie darmowe no ale nawet za opłatą to taka metoda wydaje się rewelacyjna, co to jest mały drucik w ręce wszczepiła bym sobie od razu w dniu porodu

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 16:05   #2880
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieci podobno moga zgubic 10% wagi urodzeniowej- tak jest w PL . Tu jakos dziwnie pAtrza :/ w czwartek mam kolejne wazenie I health visitor w domu, troche sie lékam bo podobno nie które to takie pi.ty ze do lodowki tez zajrza.

Co do pepuszka to slyszalam ze dzidzia nic nie czuje, to miejsce podobno poki co nie jest unerwione.

no własnie doczytałam jak to jest z wagą dziecka. zastanowiło mnie tylko dlaczego tak się dzieje, po prostu jestem ciekawa

ciesze się że tu za darmo jest anty, bo nie widziałoby mi się wydawać około 100zł czyli +/-20 funtów na plastry

Co do health visitors, zależy jaki typ człowieka do Ciebie przyjdzie.
Jak spoko babka, to możesz liczyć nawet i na pomoc, jak aplikujesz np. o podanie o dom i jak masz coś nie tak, to mogą ułatwić procedury (nawet jak coś jest zepsute/wymaga remontu to mogą pootwierać drzwi z dotacją od councilu, np. ocieplenie. takie słuchy mnie doszły)
Ja po cichu na to liczę, bo miejsca tutaj nie mam na 3 osoby.
Ale de facto u mnie wszystko jest na nie jakby się przyjżeć....
Fizycznie niemożliwe jest pomieszczenie nas i Gabriela i całego asortymentu, jaki dla dziecka mamy w jednym pokoju, mimo że jest duży.
Wkurza mnie to, bo wózek czeka, łóżko czeka i to wszystko ostatnimi dniami zaczyna mi być belką w oku
A jak dostanę dom, to będzie galimatias z urządzaniem przeprowadzki.
Niecierpię przeprowadzek, bo w UK już tyle razy zmieniałam otoczenie, bo zachciało mi się przygód na pograniczu absurdu wręcz, że rok temu to nawet torby przez 6 msc nie rozpakowywałam do konca.
A ile ubrań, rzeczy i wszystkiego pogubiłam, pozostawiałam to już swoją drogą.

Dobrze, że my będziemy mieć urzodzoną sypialnie i dobrze, że do pokoju dziecka "wirtualnie" mam porobiony "projekt" i listy, także powinno pójść sprawnie.
A cała reszta to mnie nie obchodzi zbytnio.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości