Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 10:53   #2881
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejo
my chyba mamy oryginalnego konika- ale ja wbijam- śiweci, gra dziecko się cieszy i jest ok

Natala
nie można wozić dzieci w foteliku na przednim siedzeniu nawet gdy poduszka jest wyłączana, chodzi o bezpieczeństwo, ale też można dostać za to mandat jak policjant będzie upierdem- 150zł i 6pkt
chyba, że dziecko już przodem siedzi to można
Mój mąż mówi,że ot nieprawda z tym mandatem, że tylko są mandaty za wożenie dziecka z przodu bez fotelika.
No ale zastanawiam się jak z kwestią bezpieczeńśtwa, ogólnie ja wolę jak mała jest z tyłu, czuję wtedy większy spokój, no ale jak sama jadę-i to często- to jednak niezbyt dobre rozwiązanie.

[QUOTE=kaska87;44472558]my na pneumo też po 6mż dopiero- i tak dużo tych szczepionek na raz, niech trochę organizm odpocznie

chłopaki poszli do netto a ja mam luz, nadal w piżamie gniję

my jak jeździmy we trójkę to ja siedzę z tyłu z Mikosławem, a jak sama z nim jadę to siedzi sam z tyłu za mną ale on zawsze śpi więc luz, jakoś daleko sama z nim nie jechałam jeszcze
a siedzi za mną bo kiedyś oglądałam chyba na tvn turbo, że kierowca podświadomie w chwili wypadku siebie chce chronić i tak skręca nie wiem czy to prawda, ale wolę go mieć za sobą [/QUOTE]

jest w tym jakiś sens

Z drugiej strony ja byłabym okropnie zdekoncentrowana...Tusia zawsze ładnie siedzi i zasypia,ale co jakby wpadła w jakąś histerię?z tego powodu zdecydowaliśmy,że ze mną będzie jeździć z przodu.

Przyszło nam nosidło

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:58   #2882
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Mozna zamowic taxi z fotelikiem

u.
O ile w danym mieście takowa istnieje...

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
dziewczyny wrzucaly na fejsa link do obliczenia wieku umysłowego, wyszło że mam 36 lat dzieci mnie mentalnie postarzały

http://www.mbti123.com/mental/pl/
A mi wyszło 27 o rok mniej

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To może coś się pozmieniało albo zależy od firmy. Bo kiedyś mi wprost powiedzieli, że muszę mieć swój fotelik.
No mi też tak mówili. I jak gdzieś jechałam to niestety bez. Bo co potem z tym fotelikiem zrobić?Nieść na plecach?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:14   #2883
butterfly20
Zakorzenienie

Gorgulek a ty zapinasz kurtkę na to nosidło? bo ja mam wszystkie obcisłe i nie wiem ja to uczynić

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Mi wyszło 20 lat, to było do przewidzenia Ja w ogóle nie czuję się mentalnie na swój wiek, aczkolwiek lubię mieć wszystko zaplanowane, zorganizowane itp. No ale jestem panikara, sentymentalna i w ogóle miętka

Stary 2014-01-07, 11:26   #2884
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
A dzwonila do wojka ktory prowadzil nauke jazdy i powiedzil ze niema mandatu za wozenie z przodu.
to wujek niech poczyta kodeks drogowy art. 45 ust. 2 pkt 4
http://www.kodeks-drogowy.zaufaj.com...rogowy/66.html
Kierującemu pojazdem zabrania się(!)
4) przewożenia w foteliku ochronnym dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego wyposażonego w poduszkę powietrzną dla pasażera...
6pkt karnych i 150zł

ale jak ktoś chce to nawet niech na dachu wozi dziecko- nie moja sprawa

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-01-07 o 11:31
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:26   #2885
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

A ja nie wiem czego mi wyszło mniej.Ja lubie miec wszystko zaplanowane i zorganizowane.

Wkurza mnie t. mino ze jej nie ma. Po jej porzadkach w moich szafkach "żeby było łatwiej znaleźć" chłop ciagle mnie sie pyta gdzie to czy tamto jest.Aż w końcu mu powiedziałam, żeby zadzwonił do swijej matki i sie zapytał, I tak zrobił...
Stary 2014-01-07, 11:38   #2886
Agnieszka257
Raczkowanie

mi wyszło 34 o 3 lata mój umysł jest starszy.
A co do jeżdzenia to ja zawsze siedzę z małym w tyle.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:46   #2887
agusiowata
Zakorzenienie

Mnie wyszło, że o rok jestem młodsza. Niewielka różnica.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Zamówiłam prezenty na dzień babci i dziadka. Wyszło nas to 129 zł. Pierwsze ich święto, więc nie oszczędzałam. Babci męża dokupimy jeszcze kawę.
Stary 2014-01-07, 11:51   #2888
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No patrz, a jak kiedyś się dowiadywałam u nas, to powiedzieli, że kierowca nie ma obowiązku mieć fotelika i to mój problem
No bo faktycznie, obowiazku nie ma. Trzeba przy zamawianiu powiedziec wtedy oni wysylaja komunikaat do kierowcow ze poszukiwana taxowka z fotelikiem i sie zglasza jak jest wolny

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:52   #2889
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
no właśnie byłam tego nieświadoma a mąż oczywiście nie sprawdził, bo on w tematyce dzieci całkowicie zdaje się na mnie, a ja czasami bym wolała żeby też się czegoś spróbował dowiedzieć, bo ja alfą i omegą nie jestem
od dziś Marysia już z przodu nie będzie jeździć, ale długo nie mogłam zasnąć wyrzucając sobie, na jakie ryzyko ją przez ten czas narażałam
na szczęście dużo nie jeździmy, ale to nie argument, wypadek można mieć nawet pod blokiem
Zuzia ma ten 15-36 kg więc nogi niżej.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Gorgulek a ty zapinasz kurtkę na to nosidło? bo ja mam wszystkie obcisłe i nie wiem ja to uczynić
Raczej na siebie zakładam i dopiero kurtka, ale wtedy jej nie zapinam

Mi wyszło 25 7 lat mniej

Cytat:
4) przewożenia w foteliku ochronnym dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego wyposażonego w poduszkę powietrzną dla pasażera...
6pkt karnych i 150zł

A jeśli się takową poduszkę wyłączy to można jeździć. Potwierdził to też mój szwagier policjant.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:58   #2890
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Mnie wyszło, że o rok jestem młodsza. Niewielka różnica.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Zamówiłam prezenty na dzień babci i dziadka. Wyszło nas to 129 zł. Pierwsze ich święto, więc nie oszczędzałam. Babci męża dokupimy jeszcze kawę.

pokaż co zamówiłaś?
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:59   #2891
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja dokladnie z tego samego wzgledu zapinam Julka z tylu, za siedzeniem kierowcy
ja tak samo, nawet jak Maks płacze jak wpinam go z fotelikiem (co często mu się zdarza bo mamy trochę krotki pas i musze sie ostro nagimnastykowac i schodzi z tym) to jak tylko uruchomię silnik staje się mega grzeczniutki, ale poki co jeździmy sami tylko na krótkich odcinkach

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
I my juz po wizycie kontrolnej... jest gorzej schodzi z oskrzeli na płuca Jasiek nie poszedł na antybiotyk, teraz mu dała zastrzyki, jest juz po pierwszym, przez 6 dni dwa razy dziennie biedactwo moje tak mi go żal, doła mam wiem ze to nic strasznego, ze wyzdrowieje, ze są straszniejsze choroby ale plakac mi sie chce z bezradnosci
biedulek i nie dziwie Ci sie, ze tak się przejmujesz, dużo zdrowka

Cytat:
Ostatnio przyszła mi paczka z Pampersa, a dzisiaj z Bobovity, ja si,e nigdzie nie rejestrowałam więc to chyba jeszcze z tych pudełek ze szpitala?

wrzucałam ten filmik z 2 miesiące temu w K. o rozwoju

Nas niestety też czeka wymiana brodzika na głębszy,ale jeszcze mamy trochę czasu

drogo masz... u nas 6w1 jest za 200 zł, rota za 280, pneumo 250.

super

ja na codzień używam linomagu, najbardziej go lubię bo jest lekki i łatwo się rozprowadza Bepanthen też mam,ale nie lubię. sudocrem w awaryjnych sytuacjach.

pierwsze słyszę. ja drugą dawkę rota dawałam tydzień temu, miała 15 tyg.
my tez najbardziej lubimy linomag, bepanthen jak pojawi sie zaczerwienienie jakieś a sudocremu jakoś nie lubię, taki suchy i tępy jest
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej
u nas noc z pobudkami co 3h, ale pobyczyliśmy się z Jaskiem do prawie 10.00 w łóżku

mocne

super

pięknie Pola przybiera

miałam napisac to co papużka widzę że wpadłyśmy na ten sam pomysł tyle że ja pójdę na łatwiznę i zamówię jakiś gotowy zestaw do odlewów z ramkami.

dla Michałka

ja też 88
ja myślałam że Ty jesteś ode mnie starsza

biedny Jaś zdrówka dla niego!

ja od urodzenia mojemu Jasiowi podaje witaminki i inne kropelki za pomocą łyżeczki (jakoś bałam się wciskać te twist-offy prosto do buzi) i bardzo ładnie zlizuje. A Sab-simplex bardzo lubi

od rana próbuje Jasia zarejestrować do neurologa, ortopedy i alergologa. Poki co nigdzie nie mogę się dodzwonić

aa mam pyt. bo Jas dostał skierowanie do neurologa dlatego że przy łapaniu za rączki nie spina się do siadu (dziś kończy 11 tyg) tez miałyście taki problem? Wydawało mi się że mój synek ma jeszcze na to czas???
bo na brzuszku ślicznie trzyma główkę, potrafi tak naprawdę długo leżeć
kurcze nie wiem bo u nas lekarka w ogóle nie sprawdza, czy podciąga się do siadu

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A ja nie wiem czego mi wyszło mniej.Ja lubie miec wszystko zaplanowane i zorganizowane.

Wkurza mnie t. mino ze jej nie ma. Po jej porzadkach w moich szafkach "żeby było łatwiej znaleźć" chłop ciagle mnie sie pyta gdzie to czy tamto jest.Aż w końcu mu powiedziałam, żeby zadzwonił do swijej matki i sie zapytał, I tak zrobił...
hehe i co, pamietala?
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 11:59   #2892
papuga_69
Zakorzenienie

a mi wyszlo 31 12 lat wiecej , chyba nie jest dobrze

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:07   #2893
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
6pkt karnych i 150zł

no ufff czyli jest wyraźnie,że ma być do tego wyłączona poduszka. Czyli dobrze jeżdżę

Stary 2014-01-07, 12:08   #2894
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Nie no denerwuje mnie Janek z ty jedzeniem. Zjadł 120 ml mleka z kleikiem, odbił. Proponowałam mu jeszcze to sie krecił gadał, nie chiał jeść. Stwierdziłam, że może sie już najadł, odłożyłam do łóżeczka i poszłam przwinać Wiki a on jęczy. Podstawiłam butelkę i wytrabił jeszcze 90 ml. Skoro głodny to dlaczego nie zjadł od razu?Nie kumam tego...
Stary 2014-01-07, 12:26   #2895
ewacia85
Wtajemniczenie

ciężko się do was wbić wiec tylko o sobie
sebuś właśnie odsypia nocke w bujaczku o 22 zaatakowały go gazy ...ale szybko wyszłam do drugiego pokoju żeby adrian sie nie budził ...akurat mama by ła w wc i szybko przyszła i mi go odgazowała strasznie dużo tego w sobie miał mój malutki strrasznie ta kupka była żrąca bo zaraz pupa czerwona i zielony śluz i zaraz dziecko radosne wrzeszczał tylko żeby odłożyć go do łóżeczka bo durna matka chciała mu dac cyca i lulac na raczkach o 24 powtórka ale tu już wystarczyło podkurczenie nóżek i posżło

co do jazdy w aucie to moje dzieciaki jeżdzą z tyłu ...tż strasznie wyczulony na punkcie tego że maja byc w fotelikac i przypieci [COLOR="rgb(255, 250, 205)"]bo moja mama i siostra już tak restrykcyjne nie są[/COLOR] [COLOR="rgb(255, 250, 205)"]i zdarzało sie że dzieci nie przyjete woziły bp to tylko pae metrów[/COLOR]
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:27   #2896
Little_Spark
Raczkowanie

a u nas nocka jak zwykle nieciekawa, ale za to od rana Maks ma taki dobry humor i tak się chichra, że przy nim nawet już nie czuję zmęczenia czy niewyspania

teraz właśnie przysnął, więc lecę sprzątać
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:28   #2897
87czarna
Zakorzenienie

motylku Wyszło mi tyle samo,hahaha Widzę,że mamy podobne charaktery

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:28   #2898
matallewar
Zakorzenienie

Królewna Encilla właśnie zaczyna dzień
Wczoraj padła koło 23 dopiero, ale za to pierwsza pobudka o 8 na szamkę i znów w kimę i do tej pory spała. Teraz zjadła i ma zaciesz

Co do wożenia, to u nas dzieci z tyłu, Eda za kierowcą, En za pasażerem (bo inaczej do niej nie sięgam, a jak mam dwójkę, to i tak któreś musi być za pasażerem, a na środku nie da rady, choć podobno najbezpieczniej przy 3-punktowych pasach). ZAWSZE ZAPIĘCI. Nie ma opcji, 10 metrów też bez pasów nie przejadą.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:36   #2899
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
pokaż co zamówiłaś?
http://allegro.pl/show_item.php?item=3850049390

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 12:39   #2900
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cześć nadrabiam zaległości

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jak Wasze dzieci śpią z Wami lub w dzień leżą na łóżku/kanapie, to leżą na płasko czy dajecie im podusię pod główkę? Ja daję podusię i tak się zastanawiam, że może przez to Julek nie ćwiczy jeszcze tych słynnych brzuszków
Moja zawsze leży/śpi na płasko a ma 4 miesiące i 1 dzień.

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny,czy skok 14-19ty tydzień rzeczywiście jest jednym z najgorszych?Wyczytałam to w jakimś artykule
Długo trwa fakt, moja jest bardzo marudna, a nocne usypianie jest koszmarem. Niedługo z tego skoku wychodzimy.

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Ile mleka podawać dziecku, które skończy 4 miesiące? Wg tabeli 180 ml 4 razy dziennie. A przy wprowadzaniu diety?
Ja córce przygotowuje mleko zgodnie z info na opakowaniu Bebilonu. Daje jej marchewkę, po czym mleko i ile wypije tyle wypije. Wczoraj może z 20-30 ml tylko zostawiła.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Pytanie do mam dzieci alergikow. Julek ma prawdopodobnie alergie na proszek do prania. Jest coraz bardziej wysypany... Pralam od poczatku w Dzidziusiu w miedzyczasie uzylam tez probek loveli ze szpitala i teraz nie wiem co go uczulilo. Podejrzewam jednak Dzidziusia... W czym wy pierzecie ciuszki?
Masz pewność, że to od proszku? Bo my na początku też tak myśleliśmy ale wyszło na to, że to po zjedzonym przeze mnie nabiale oraz przez to, że mała lubiła się miziać z tetrową pieluchą, którą jest szorstka i powodowała podrażnienie skóry. Od tamtej pory ja byłam na diecie, a do buzi dostawała tylko pieluszki flanelowe. Ja używam od samego początku dzidziusia (proszek).
Stary 2014-01-07, 12:42   #2901
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
wczoraj Michaś skończył 3 miesiące
Wszystkiego dobrego
Cytat:
I my juz po wizycie kontrolnej... jest gorzej schodzi z oskrzeli na płuca Jasiek nie poszedł na antybiotyk, teraz mu dała zastrzyki, jest juz po pierwszym, przez 6 dni dwa razy dziennie biedactwo moje tak mi go żal, doła mam wiem ze to nic strasznego, ze wyzdrowieje, ze są straszniejsze choroby ale plakac mi sie chce z bezradnosci
dużo zdrówka dla Jasia
Cytat:
drogo masz... u nas 6w1 jest za 200 zł, rota za 280, pneumo 250.
pomyliłam się za 6w1 płacę 200 zł

My już po szczepieniu mam dzielną dziewczynkę waży już 5800g
Stary 2014-01-07, 12:44   #2902
ewacia85
Wtajemniczenie

ps co do prezentu na dzień babci i dziadka to ja planuje kupić fotoobraz bo moi rodzice już mają adriaana i siostrzenice fotki ze chrztu wiec musze uzupełnić ściane dla t. też taki obraz
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:50   #2903
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
jest marudny, nie chce lezec w bjaczku, malo sypia, a jak zasnie to na krociutko, chce na raczki a nawet na nich marudzi, szybko nudza go zabawy, robi wlasnie brzuszki i chce si epodnosic do gory przy czym wkurza sie neisamowicie
Jak bym swoją córkę widziała! Nawet na spacerze w wózku marudzi . A podczas "larwy" robił się czerwona, wkurza, ale nie poddaje i na siłe ćwiczy. Śmiejemy się, że chce być lepsza od Chodakowskiej .

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
dobre naprawdę się uśmiałam

m.a.r.t.a. zarzuciła jeszcze dobry tekst dnia jest o larwie...
Najgorsze jak mała podczas jedzenia z butli przypomni sobie, że jeszcze dzisiaj nie ćwiczyła i dawaj ja jej butle a ta mi larwe ćwiczy. Podczas zmiany pieluchy, na rękach w każdej pozycji się zwija.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
oto aktualnie największa frajda Oli

zdjęcie numer 3 "no gdzie te nogi?!"
a ostatnie zdjęcie to jak Ola sama operuje sobie karuzelą i melodyjkami
kładę ją oczywiście tak jak powinna leżeć czyli z lewej główka, z prawej nogi, a ona zaraz jest 90stopni obrócona właśnie tak jak widać na zdjęciu
Śliczna. Moja za to boi się karuzelki nad łóżkiem. I w ogóle mam wrażenie, że chyba jest za blisko jej twarzy .
Stary 2014-01-07, 12:52   #2904
ja-ika
Zakorzenienie

co do tego testu na wiek umysłowy, to wyszło mi 23
Stary 2014-01-07, 12:59   #2905
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
My z Juliankiem też na 40 miejscu

Co do tego spania na podusi... Sorry, ale męczy mnie to. Bo w łóżeczku śpi na płasko, ale materacyk jest lekko pod kątem. Nad ranem biorę Julka do łóżka i po karmieniu odkładam na poduszkę, z której i tak nomen omen zjeżdża tak, że zostaje sama głowa Boję się go kłaść na płasko w moim łóżku, bo boję się, że jak zacznie się krztusić, a ja się nie obudzę to będzie tragedia Pomóżcie te dziewczyny, które śpią w nocy z maluchami w łóżku, plizzzz
To na samym początku, kiedy jeszcze w łóżeczku córka miała podniesiony materacyk (chciałam, aby w razie ulania przez sen była pod kątem, dlatego kładliśmy pod materac segregator/poduszkę) zdarzały się przerażające noce. Otóż mała sypiała w rożku. Któreś nocy wstałam zobaczyć co u niej, patrze, szukam, nie widzę głowy , rączek , przerażona, gdzie jest dziecko a tu nagle przed oczami mam tylko nóżki małej wystającej z rożka . Dół rożka się otworzył a ona do niego wpadła i się zaklinowała. Twarz miała na wysokości zapięcia, dlatego nie było widać. Śmiesznie to wyglądało i przerażająco jednocześnie.
Stary 2014-01-07, 13:02   #2906
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

i tak myśle żeby zamówić dla dziadków i dla nas i tak co roku , była by pamiątka fajna później dla Michasia
my tak zrobiliśmy dla dziadków jednych drugich i dla nas, zamówione, jeszcze nei doszły
Stary 2014-01-07, 13:04   #2907
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
AngelOkap? Będę pamiętać

Julia to w ogóle jest rekordzistka,bo w ciągu dnia nie zasypia dłużej niż na 15,30 minut i te drzemki są naprawdę sporadyczne :/ Najlepiej jej się śpi na rączkach,a jak już próbujemy ją odłożyć,to oczy w górę i hejaaaaa
Noce na szczęście przesypia całe. Kładę ją zwykle po 21, ale zasypia gdzieś koło 22.30...czasem zdarza się święto i szybciej się udaje O 7 rano daje jej mleko i potrafi nynać do 11 Ogólnie nie mam co narzekać,ale współczuje tym,które budzą się w nocy częściej niż raz :/
Moja tak sam ja się ją porządnie uśpi to przespia cała noc. I około 730-8.00 dostaje pierwsze mleczko. Reszta tak samo jak u Ciebie.
Stary 2014-01-07, 13:05   #2908
bojatoja
Zakorzenienie

hej

Cytat:

Robię zamówienie w G. i zastanawiam się, czy kupować teraz linomag skoro mam całą tubę bepanthenu Chyba na razie nie warto wydawać tych 5 zł
Ja mam jeszcze 4 tubki bepantheny i 2 linomagu
Cytat:
6pkt karnych i 150zł

Dobrze wiedzieć
Ja Filipa zawsze sadzam z tyłu ale za pasażerem. Jak mąż jeździ to ja też siedze z tyłu.
Cytat:
Zdrówka dla Jasia
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jak wasze dzieci radza sobie z łyżeczka?Wczoraj podałam Jankowi kropelki Sab Simplex na łyzeczce i nieszczególnie sobie poradził.Wystawial jezyk, wywalał z tej łyżeczki, chciał ją ssać.
Mój Filip z łyżeczką radzi sobie super. Od samego początku coś podawałam mu łyżeczką, np. witaminy.
Teraz jak daje mu deserek to nie potrzebuje śliniaka ani nic bo wszystko ląduje u niego w buzi Ładnie je
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:06   #2909
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Uciekam na razie, musze małej słoiczek z marchewką podgrzać, zaraz będzie szamać .
Stary 2014-01-07, 13:09   #2910
bojatoja
Zakorzenienie

A mój wiek umysłowy to 27- czyli zbliżony do mojego
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości