Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 22:19   #2881
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Trzymajcie mnie!!
TZ sie sfoszyl, bo gadalam na skypie z tata, w tym czasie tv byl wylaczony, wiec on nie mogl obejrzec mjm!

Wybaczcie prywate, ale musialam sie z kims podzielic tym niezrozumialym dla mnie faktem
Nadrobie jak me chuliganskie dziecie usnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a co to zabroniona prywata? ah ten twój maniak mjm

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
n
Ja też 80. Wydają się duże ale może na wiosnę będą akurat.
Co do spacerku jestem na Tak i koniecznie w miętowych spodenkach

:
Ja też rano zawsze dostaję z pilota
koniecznie !

ja dostaje z klocka drewnianego, bo mamy caly komplet w łózku ostatnio kładłam się spać, i coś mnie gniotło w plecy i tyłek, miałam dwa klocki pod sobą

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

aha, zrobilam tylko 12km, ale w takim tempie ze ja pierdziu, masakra, na ostatnich 2km myslalam, ze ducha wyzione

No ino 12km pffff

idę spać, dziś u rodziców )
Stary 2014-02-10, 22:37   #2882
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
DEBRAH, a jakie działanie ma ten syrop?
ten syrop to żelazo.

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Julek nie chciał płakał ale on nie lubi słodkiego możesz napisac mi jakie mieliście pozostałe wyniki hemoglobinę i leukocyty bo mi umknęło
Skończyłam pisać maja epopeje w klubie zapomniałam dodac mielismy tez spotkanie z dietetykiem Julka niejedzenie to Kaprysy dostaliśmy kilka rad Debrah jutro wrzuce bo na kartce nam spisane
mogę ci wysłać wyniki, jeśli cię to interesuje.
Sama się zdziwiłam, że mojej posmakował, bo ibum np też słodki strasznie a nie chce.

Idę do klubu ponadrabiać bo mam straszne zaległości tam.
W sobotę i niedzielę egzaminy, a ja straciłam już siłę i wenę - kurdę.

Amelka zasnęła grubooo po 22, wiedziałam, że tak będzie po tej póznej drzemce.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 02:17   #2883
YellowSheep
Rozeznanie

Wszystko przeczytałam, jutro Wam odpiszę. Czuje się do d. Lece spać
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 06:30   #2884
Ifwka
Zakorzenienie

Jak zwykle mi coś ucieło jak sobie przypomne do dopiszę.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Byłyśmy u pediatry - ale u innego niż zwykle, bo mój lekarz jest w inne dni. Zbadała młodą, zważyła, zmierzyła (rozdarła się biedna jak ją ode mnie pielegniarka wzięła, chyba się boi lekarza..)..dostał yśmy syrop ferrum.
Lekarka chyba średnio zajarzyła co ja do niej mówię, bo cały czas .. dawać żółtko, dawać mięso itp...już na końcu skwitowałam, że się niczego innego nie robię, tzn staram się ale..
No nic, ważne, że mam syrop.

Dziecię nie miało przez to drzemki i kurdę teraz śpi, o dziwnej porze, boję się, że znowu zasnie po 22. No ale co zrobić.
Dabrah masakryczny ten pediatra.
Moja bratowa ostatnio była, babka stwierdziła oskrzela dała syrop wykrztuśny i antybiotyk, dziecko po tym syropie dostało takiego ataku że bratowa zaraz jechałą do drugiego lekarza prywatnie. Co się okazało?? Oskrzela czyste, tylko krtań jest, antybiotyk wogóle źle dobrany, syrop porażka. I weź tu idź z dzieckiem do lekarza.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Przecudne te wózki!

dowód na to, ze Amelka kocha ksiązeczki ;p zdj z ukrycia;p
WOw, słodkie to takie.
I taka refleksja mnie naszła, jakie on ama czyste skarpetki, moja już koło 11 ma bardzo brudne co chyba świadczy że mam brudno w domu

Cytat:
nawijko mam straszny, szlag mnie trafia i tak naprawde to jedyna wada tego telefonu, szkoda tylko, ze tak bardzo przeszkadza w normalnym uzytkowaniu, a aplikacji naprawde mam malo zainstalowanych, mam tableta i wszystkie wazniejsze tam sa, no ale coz..... Teraz malzowi oddalam bo w swoim nowym sluzbowym nie ma nawigacji a jezdzi i potrzebuje a ta navi androidowska jest bardzo dobra.

Czimajcie mnie bo zastrzele kota obudzila mi babla juz musialam butle podac bo przypomnialo mu sie, ze glodny, ehhh...
Marsi, kiedy masz zamiar oduczac jedzenia w nocy??? Ja sie boje, ze babel za duzo je tego mm, w dzien juz wcale, za to w nocy nadrabia, ostatnio na kolacje zjadl 2x 210 plus w nocy 2x210..... Boje sie, ze to zdecydowanie za duzo. Tzn to byl wyjatek zazwyczaj tylko te dwie porcje nocne ale i takie wyjatki sie zdarzaja nam czasem.

Co do plaskaczy - moje dziecie na pytanie, skarbie, gdzie mama ma uszko??? Daje mi plaskacza w twarz zebym glowe obrocila i mogl mi potarmosic ucho

musze przeczytac rady dot pieluszek na noc bo widzialam ze marsi zmienila na pampersy chyba??? U nas ten sam problem mlody przesikany od gory do dolu niemal co noc a zmiana pieluchy w nocy jest. W dzien sie to nie zdarza w nocy zawsze.

Ciekawam, ile dziec pospi po tej butli

aha, zrobilam tylko 12km, ale w takim tempie ze ja pierdziu, masakra, na ostatnich 2km myslalam, ze ducha wyzione
Ja odkąd mam pampersy activ baby nie mam problemu z przesikaną pieluchą.
W nocy daję jedną butlę 180. I też myślę jak zakończyć to nocne karmienie.

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Jeszcze nie mam 7:30 a ja już wszyskjo nadrobiłam, znaczy nie było wieczornej tugezy
Wczoraj pierwszy raz Oliwka autentycznie cieszyła się jak wróciłam do domu, na początku że niby mnie nie zauważa, ale jak poszłam do łązienki to stała pod drzwiami i krzyczała i potem jak jej obiad grzałąm to samo, ręce wyciągała do mnie. Zjadła duży słoiczek taki po 1 roku i jeszcze się domagała z mojego talerza. Potem wsunęła pół piernika i ze 3 winogronka. Na noc zjadła 210mm+4 miarki kaszy, nic nie zostawiła. Nie w iem co jej się stało,skąd taki apetyt, nawet na nią to było dużo. W nocy jedna pobudka
Ciekawa o której wstała?
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 06:42   #2885
bokeh
Zakorzenienie

Hello u mnie noc średnia... Źle mi sie spalo na łóżku u rodziców Hania późno zssnela... Ale miałam głupi sen potem opiszę

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-02-11, 07:05   #2886
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry!

Ja już w pracy, mam kawę i robię, co w mojej mocy, żeby się roczkowy tort nie zmarnował

Młoda miała przygodę wczoraj - "naprawiała" swojego pchacza (czyli oglądała go z każdej strony, bawiła się kółkami, szarpała itp.) i w pewnym momencie pociągnęła tak mocno, że wylądowała w doniczce z kwiatem. I tak siedzi w tej doniczce, ze zdziwioną miną, smera te zielska wystające z jej prawej i lewej strony, patrzy na nas (my nic, niby 100% zajęcia czym innym), po czym wstała, podeszła do swojej półki z książkami i od razu udawała najbardziej zaczytane dziecko świata że ona to niby nic nie wie, a ta wysypana ziemia, połamane badyle i jej brudna od ziemi pupa to czysty przypadek

Nie miałam jakoś czasu poczytać wieczorem, więc może teraz się uda Od piątku oglądamy z tz ten sam film. I to nie dlatego, że nie kumamy, o co chodzi Jesteśmy dopiero na 54 minucie i jakoś się nie składa, tzn. ja zasypiam albo on zasypia. Chyba czas przerzucić się na seriale po 20 min.

Sporo roboty dziś mam, ale takiej całkiem przyjemnej. Poczytam Was trochę i się zabieram
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 07:16   #2887
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej kochane!

my już wsalysmy sobie 2 nocka bez bólu brzuszka. Ale uu pare razy. Kurcze, po weekendzie zaczynam akcja typu; odstawienie. Ale tu juz zaopatrze się w szałwie.

Oho, ale qpa czuc na kilometr;p

Wczoraj była u mnie przyjacióła a dziś kolejne kumpele do mnie zawitają aż miło ))

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 07:30   #2888
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Okej, kupiłam. Taki - http://allegro.pl/wozek-spacerowy-3-...952333571.html Poczytałam na necie opinie, w Polsce mało o nim, ale w UK jest masa opinii i jest bardzo dobrze oceniany, także tego... http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/9064865.htm Fajny, a jaka kasa...
Fajny!!!

Cytat:
aha moje dziecko zaliczyło glebę roku
pamiętacie to?
http://www.youtube.com/watch?v=DO2JDtvCaQ8

to patrzcie na mojego bąbla, koło 44 sek
http://youtu.be/EXnYP3pV1bw

w tle głos teścia, więc możecie wyłączyć dźwięk
Nie mogę obejrzeć filmiku

Cytat:
Byłyśmy u pediatry - ale u innego niż zwykle, bo mój lekarz jest w inne dni. Zbadała młodą, zważyła, zmierzyła (rozdarła się biedna jak ją ode mnie pielegniarka wzięła, chyba się boi lekarza..)..dostał yśmy syrop ferrum.
Lekarka chyba średnio zajarzyła co ja do niej mówię, bo cały czas .. dawać żółtko, dawać mięso itp...już na końcu skwitowałam, że się niczego innego nie robię, tzn staram się ale..
No nic, ważne, że mam syrop.

Dziecię nie miało przez to drzemki i kurdę teraz śpi, o dziwnej porze, boję się, że znowu zasnie po 22. No ale co zrobić.
Masakra z tą lekarką. Mam nadzieję, że po żelazie poprawi się także apetyt.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Blanka drugi dzień z rzędu nie miała drugiej drzemki. Nie spała od 11, padła jak mucha
U nas to samo. I wtedy około 16-17 jest już tak śpiąca, że nie umie sobie znaleźć miejsca, wszystko szybko ją nudzi i w ogóle to nie wie, co jest grane.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mamy w srode wizytacje z kuratorium
mam tyle rzeczy do zrobienia ze nie wiem jak sie nazywam
Kciuki!

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Jutro w pracy czeka mnie stresowy dzien bo ma do nas na basen przyjsc trener plywacki razem z moim szefem mam nadzieje ze jakos to bedzie...

wybaczcie ze sie nie odnosze ale za duzo nadrabiania mam ;/
I tu też kciuki!

Cytat:
Trzymajcie mnie!!
TZ sie sfoszyl, bo gadalam na skypie z tata, w tym czasie tv byl wylaczony, wiec on nie mogl obejrzec mjm!

Wybaczcie prywate, ale musialam sie z kims podzielic tym niezrozumialym dla mnie faktem
Nadrobie jak me chuliganskie dziecie usnie.

No nie wierzę! W pierwszym odruchu to się roześmiałam, ale tak naprawdę to dla TZ. Przegina chłopak.

Cytat:
Marsi, mój tata kop w pudełko skomnetował: rozsierdził sie Bartunio bo mu pudełko na drodze stanęło, to pudełka wina

Nie wspomne o tym, ze jak mu sie bateria wyczerywala w grająco-świecącym kocie i melodyjka zacinała z tego powodu to kotu z piesci ładował aż mu nie zczerwieniała..... o matko, chyba bede częstym gosciem na szkolno-dyrektorskim dywaniku
Dobrze, że nie Twoja
Co do grających zabawek - ostatnio wyczerpała sie bateria w grającej żabie. Julia chwyciła żabę, rzuciła o podłogę, zacisnęła pięści, a potem żeby rozładować złość, podążyła "zakazanym szlakiem" - specjalnie poszła dotykać i szarpać rzeczy, których jej nie wolno - czyli walnęła obudowę komputera, urwała listek draceny i ściągnęła osłonkę przy kolumnie. Ja tylko zapytałam, czy ulżyło
Stary 2014-02-11, 07:36   #2889
nancykenator
Zakorzenienie

marsi super, że zmiana pieluch pomogła

ewulka fajnie, że się wybawiłaś i dla Anusi za piękną nockę

Yellow jak czytam Twoje posty o Twoim tż to przepraszam ale nóż mi się w kieszeni otwiera :/ jak tak można ja rozumiem praca jest ważna ale najważniejsi mimo wszystko jesteście Wy i Wasze potrzeby... trzymam kciuki, żeby wszystko się poukładało i żeby spełniło się wszystko, co sobie zaplanowałaś

Black my nie pomożemy bo nadal jeździmy w naszym Tako, ale na razie nic mamy zamiaru zmieniać, Kuba nie chodzi więc póki co nie widzę sensu
ale bardzo fajny wózek kupiliście

Debrah fajnie, że Amelce zasmakował syropek

nawijko Twój tż mnie rozbraja

gojka a czemu nie chcecie się wyprowadzić?

my też z Kubą wczoraj odwiedziliśmy Lidla, źle, że nie było tż oj źle, bo ja nie mam w ogóle zahamowań 4x body, 3xrajstopki, 3xbluzeczka, komplecik z ogrodniczkami i dwie książeczki. Chciałam jeszcze te spodenki ale były same małe rozmiary :/
nasza nocka niezła, tylko 3 pobudki i od razu po uu odłożenie i spanie

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

a tak w ogóle to cześć
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 07:37   #2890
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
mlody pospal do 7.30, czuje sie jak mlody Bog
i w ogole wczoraj tak ladnie spal, dal mi popracowac, jak zjadl kaszencje o 8 tak na uu obudzil sie dopiero o rownej 24
Cytat:
z mniej fajnych rzeczy: bylismy dzis na wazeniu. Przez 2 msce Kubus przybral, uwaga, szalone 290g....
Pediatra juz nie ma pomyslu, Kuba ma apetyt, duzo je, wszystko zbadane, wyniki ok, a tu takie numery...
.
a miesci sie w siatce? pewnie tak... skoro wyniki sa ok to ja bym sie nie przejmowala...
swoja droga - musze swojego zwazyc, az jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hello u mnie noc średnia... Źle mi sie spalo na łóżku u rodziców Hania późno zssnela... Ale miałam głupi sen potem opiszę

a czemu Ty spalas u rodzicow? pisalas czy cos mi umknelo?

Cytat:
Hej kochane!

my już wsalysmy sobie 2 nocka bez bólu brzuszka. Ale uu pare razy. Kurcze, po weekendzie zaczynam akcja typu; odstawienie. Ale tu juz zaopatrze się w szałwie.
ooo, a czemu odstawiasz?

ooo, czas na zmiane pieluchy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 07:39   #2891
misiaeel
Wtajemniczenie

hej
za nami super nocka z przebudzeniem o 5 na bączki i dała mi pospać jeszcze prawie do 8
jutro mój Tż wyjezdza na szkolenie do Warszawy do piątki, ale przyjezdza moja Mama bo ma ferie. więc mam nadzieję, że w końcu wyfewciuje całe mieszkanie razem z oknami

Cytat:
Przecudne te wózki!

dowód na to, ze Amelka kocha ksiązeczki ;p zdj z ukrycia;p

Cytat:

klubu nie dam rady przeczytac jak narazie. mamy w srode wizytacje z kuratorium
mam tyle rzeczy do zrobienia ze nie wiem jak sie nazywam
powodzenia!!
Cytat:
Trzymajcie mnie!!

Cytat:
Hej dziewczynki, młody rozjechal mnie dzis z finezją czołgu
3 godziny spaceru naręcznego, kazde postawienie go na nóziach wywoływało sprzeciw i płacz, a tu pogoda tak piekna, ze żal mi było go do domu zabierac takze, Pstryniu zapodaj linka na all bo ty kregosłup kupowałas w swoim czasie do tego po drzemce masakejros, nerw mu sie jakis załączył i wszystko mu było źle, do tego stopnia, ze zamiast ominac plastikowe pudełko na zabawki to z całej siły mu z kopa zasunął rosnie mi mały chuligan
padł o 20, odmówił butli, wiec na głodnego- ciekawe jak długo pospi......
3 godziny noszenia ? czułaś swoje ręce?
Cytat:
Ufff, nadgonilam

Nie moglam wpasc na to jakim cudem Igi mial dzis uro skoro miesiac temu tez swietowal ale juz zakumalam.

Yellow, tak strasznie mi przykro jak piszesz o relacjach pomiedzy Twoim TZ a Olim. Kompletnie tego nie rozumiem, smutne toto

pieniaca sie Yae mnie rozwalila!

Widze, ze temat wozkow na tapecie. Dobrze dobrze, z checia poczytam, bo my tez sie szykujemy na przesiadke z czolgu do czegos lekkiego.

jak dzis bylo pieknie na dworze ponad 3h bylismy. Wyletnilam sie tak, ze az wiosenne butki ubralam, okulary przeciwsloneczne na facjate i w droge :P
I znow sie zacznie problem pt. Jak ubrac dziecko, by nie wrocilo z dworu mokre jak szczur.

z mniej fajnych rzeczy: bylismy dzis na wazeniu. Przez 2 msce Kubus przybral, uwaga, szalone 290g....
Pediatra juz nie ma pomyslu, Kuba ma apetyt, duzo je, wszystko zbadane, wyniki ok, a tu takie numery...

może taka Jego uroda? będzie po prostu drobniutki
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jutro moi rodzice przyjadą, zabiorą Darię na spacer, a ja na spokojnie sobie okna umyję bo już takie brudne że aż wstyd
Oby było jutro tak wiosennie jak dziś.

Ja lecę też spać.Dobranoc
nic mi nie mów ja mam tak brudne okna, że patrzeć na nie mogę;p
Cytat:
nawijko mam straszny, szlag mnie trafia i tak naprawde to jedyna wada tego telefonu, szkoda tylko, ze tak bardzo przeszkadza w normalnym uzytkowaniu, a aplikacji naprawde mam malo zainstalowanych, mam tableta i wszystkie wazniejsze tam sa, no ale coz..... Teraz malzowi oddalam bo w swoim nowym sluzbowym nie ma nawigacji a jezdzi i potrzebuje a ta navi androidowska jest bardzo dobra.

Czimajcie mnie bo zastrzele kota obudzila mi babla juz musialam butle podac bo przypomnialo mu sie, ze glodny, ehhh...
Marsi, kiedy masz zamiar oduczac jedzenia w nocy??? Ja sie boje, ze babel za duzo je tego mm, w dzien juz wcale, za to w nocy nadrabia, ostatnio na kolacje zjadl 2x 210 plus w nocy 2x210..... Boje sie, ze to zdecydowanie za duzo. Tzn to byl wyjatek zazwyczaj tylko te dwie porcje nocne ale i takie wyjatki sie zdarzaja nam czasem.

Co do plaskaczy - moje dziecie na pytanie, skarbie, gdzie mama ma uszko??? Daje mi plaskacza w twarz zebym glowe obrocila i mogl mi potarmosic ucho

musze przeczytac rady dot pieluszek na noc bo widzialam ze marsi zmienila na pampersy chyba??? U nas ten sam problem mlody przesikany od gory do dolu niemal co noc a zmiana pieluchy w nocy jest. W dzien sie to nie zdarza w nocy zawsze.

Ciekawam, ile dziec pospi po tej butli

tylko 12km??
Cytat:
ja dostaje z klocka drewnianego, bo mamy caly komplet w łózku ostatnio kładłam się spać, i coś mnie gniotło w plecy i tyłek, miałam dwa klocki pod sobą

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja już w pracy, mam kawę i robię, co w mojej mocy, żeby się roczkowy tort nie zmarnował

Młoda miała przygodę wczoraj - "naprawiała" swojego pchacza (czyli oglądała go z każdej strony, bawiła się kółkami, szarpała itp.) i w pewnym momencie pociągnęła tak mocno, że wylądowała w doniczce z kwiatem. I tak siedzi w tej doniczce, ze zdziwioną miną, smera te zielska wystające z jej prawej i lewej strony, patrzy na nas (my nic, niby 100% zajęcia czym innym), po czym wstała, podeszła do swojej półki z książkami i od razu udawała najbardziej zaczytane dziecko świata że ona to niby nic nie wie, a ta wysypana ziemia, połamane badyle i jej brudna od ziemi pupa to czysty przypadek

Nie miałam jakoś czasu poczytać wieczorem, więc może teraz się uda Od piątku oglądamy z tz ten sam film. I to nie dlatego, że nie kumamy, o co chodzi Jesteśmy dopiero na 54 minucie i jakoś się nie składa, tzn. ja zasypiam albo on zasypia. Chyba czas przerzucić się na seriale po 20 min.

Sporo roboty dziś mam, ale takiej całkiem przyjemnej. Poczytam Was trochę i się zabieram
jaki film oglądacie?
Cytat:
Hej kochane!

Oho, ale qpa czuc na kilometr;p

Wczoraj była u mnie przyjacióła a dziś kolejne kumpele do mnie zawitają aż miło ))
cieszę się, że nocka lepsza

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 07:40   #2892
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki!

dzia!
zje.bki beda bankowo tylko ciekawe jak duze?
na marne tyle kilosow by nie przyjezdzali

misiaeel - dzia! oj przydadza sie

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-02-11 o 07:42
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 07:43   #2893
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
my też z Kubą wczoraj odwiedziliśmy Lidla, źle, że nie było tż oj źle, bo ja nie mam w ogóle zahamowań 4x body, 3xrajstopki, 3xbluzeczka, komplecik z ogrodniczkami i dwie książeczki. Chciałam jeszcze te spodenki ale były same małe rozmiary :/

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

a tak w ogóle to cześć
my też w lidlu byłyśmy i nic nie było już:/ kupiłam jedynie rajstopy, skarpetki i oliwkę
brawa za nockę!

a i zapomniałam.
podchodzi do mnie facet i mi mówi, że CHYBA ma syna w podobnym wieku do mojej córki i szuka czegoś dla niego. to się pytam ile ma syn a on, że CHYBA jakieś 8 miesięcy to się pytam jaki rozmiar nosił, on że nie wie bo widział go 3 miesiące temu. no nóż się w kieszeni otwiera normalnie

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-02-11, 07:52   #2894
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

jaki film oglądacie?
Aktualnie ciśniemy "Grawitację" i ta Sandra Bullock już tak od piątku w tym skafandrze w kosmosie Pewnie jej się nudzi

Cytat:

dzia!
zje.bki beda bankowo tylko ciekawe jak duze?
na marne tyle kilosow by nie przyjezdzali

misiaeel - dzia! oj przydadza sie
Pstryczku, wiesz, co mi się przypomniało? Scena z wizytacją kuratora Marka Dywanika z "Lejdis"
U Was na pewno będzie lepiej. Musi

Cytat:
podchodzi do mnie facet i mi mówi, że CHYBA ma syna w podobnym wieku do mojej córki i szuka czegoś dla niego. to się pytam ile ma syn a on, że CHYBA jakieś 8 miesięcy to się pytam jaki rozmiar nosił, on że nie wie bo widział go 3 miesiące temu. no nóż się w kieszeni otwiera normalnie
No tak, ten czas tak szybko leci, że Pan Tatuś nie zdążył wcześniej.
Stary 2014-02-11, 07:56   #2895
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Aktualnie ciśniemy "Grawitację" i ta Sandra Bullock już tak od piątku w tym skafandrze w kosmosie Pewnie jej się nudzi

Pstryczku, wiesz, co mi się przypomniało? Scena z wizytacją kuratora Marka Dywanika z "Lejdis"
U Was na pewno będzie lepiej. Musi

No tak, ten czas tak szybko leci, że Pan Tatuś nie zdążył wcześniej.
o jeny Grawitacja. w ogóle mi się ten film nie podobał. nawet do końca nie obejrzałam, Tż cały czas przewijał;p ale zdania są podzielone, jedni mowią, że genialny inni tak jak ja ale podobno w 3d zupełnie inaczej się ogląda w kinie.
ale skąd nominacja do Oskara to nie wiem

Aniołki[*][*]25.01.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 08:02   #2896
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
o jeny Grawitacja. w ogóle mi się ten film nie podobał. nawet do końca nie obejrzałam, Tż cały czas przewijał;p ale zdania są podzielone, jedni mowią, że genialny inni tak jak ja ale podobno w 3d zupełnie inaczej się ogląda w kinie.
ale skąd nominacja do Oskara to nie wiem
No ja wlaśnie też się zastanawiam. Na razie tłumaczę to tym, że oglądając na raty, nie złapałam klimatu. Ale ja się pewnie nie znam, ja lubię filmy tylu "Love Actually" czy "Dirty Dancing"
Stary 2014-02-11, 08:06   #2897
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja wlaśnie też się zastanawiam. Na razie tłumaczę to tym, że oglądając na raty, nie złapałam klimatu. Ale ja się pewnie nie znam, ja lubię filmy tylu "Love Actually" czy "Dirty Dancing"
Razem z Przeminęło z wiatrem moje 3 ukochane filmy
Obejrzyjcie Kamerdynera
Na nas czeka Wilk z Wall Street ale jakoś tak nie ma kiedy;p

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-02-11, 08:09   #2898
Ultra81
Rozeznanie

Wilk też już czeka

Tak jak moja praca.

Do wieczora, miłego!
Stary 2014-02-11, 08:11   #2899
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze nie widziałam, nie załapaliśmy sie do kina.
My tak na raty oglądaliśmy "Głębia" czy coś takiego, i jak już dobiliśmy do końca to okazało się że to pierwsza część a drugiej nie nagraliśmy

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:

Wilk też już czeka
"Wilka" zaliczyliśmy w sobotę, mi osobiście się podobał a z niektórych scen uśiałam się do łez.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 08:17   #2900
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczyny!

dziś tż dalej urlopuje z córką, a ja dalej próbuję coś tworzyć

widzę, że mowa o filmach

co do wilka - my byliśmy w moje urodziny na tym w kinie. szczerze? nie podobało mi się nic a nic, 3 godziny orgii, narkomaństwa i pijaństwa gdybym chciała sobie pornola w wersji grupowej pooglądać to bym go po prostu ściągnęła i zobaczyła w domu, a nie buliła tyle za bilety i jeszcze 3 godziny musiałam na to patrzeć ehhh, nie podobało mi się

ale mój tż nie narzekał, czasem fajne cycki i dupy można było przyhaczyć

też poluję na kamerdynera, a grawitację oglądaliśmy - jak dla mnie też rewelki nie było, aczkolwiek lepszy od wilka

Lady - TYLKO 12km?

a w ogóle gdzie przodowniczki pstów się podziały? lady, charlizz, cala, aska ???

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 08:18   #2901
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Magda! biedna ty, nie zdążyłaś do kibelka?

Cytat:
ten syrop to żelazo.

mogę ci wysłać wyniki, jeśli cię to interesuje.
Sama się zdziwiłam, że mojej posmakował, bo ibum np też słodki strasznie a nie chce.

Idę do klubu ponadrabiać bo mam straszne zaległości tam.
W sobotę i niedzielę egzaminy, a ja straciłam już siłę i wenę - kurdę.

Amelka zasnęła grubooo po 22, wiedziałam, że tak będzie po tej póznej drzemce.
Chciałam ci tylko napisać, że po ferrum może mieć Ami czarne kupy, czasem mocno zielone wiesz o tym? żebyś się nie zlękła za to wcale nie musi na zęby wpływać Agatka brała bez żadnych skutków.

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Wczoraj doczytałam cię, nie będę pocieszać, bo tu chyba już nie pora na to, natomiast z całych sił trzymam kciuki byś szybko stanęła finansowo na nogi i mogła z małym się usamodzielnić

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

WOw, słodkie to takie.
I taka refleksja mnie naszła, jakie on ama czyste skarpetki, moja już koło 11 ma bardzo brudne co chyba świadczy że mam brudno w domu

Jeszcze nie mam 7:30 a ja już wszyskjo nadrobiłam, znaczy nie było wieczornej tugezy
Wczoraj pierwszy raz Oliwka autentycznie cieszyła się jak wróciłam do domu, na początku że niby mnie nie zauważa, ale jak poszłam do łązienki to stała pod drzwiami i krzyczała i potem jak jej obiad grzałąm to samo, ręce wyciągała do mnie. Zjadła duży słoiczek taki po 1 roku i jeszcze się domagała z mojego talerza. Potem wsunęła pół piernika i ze 3 winogronka. Na noc zjadła 210mm+4 miarki kaszy, nic nie zostawiła. Nie w iem co jej się stało,skąd taki apetyt, nawet na nią to było dużo. W nocy jedna pobudka
Ciekawa o której wstała?
U mnie tak samo ale ja wiem, że mamy brudno - centrum miasta, naokoło kominy (stare budownictwo grzane węglem = sadze!), sami piec mamy. Zaraz po umyciu podłogi już się zbiera

Skok?

Cytat:

mnie wczoraj śnił się ksiądz, molestujący moje piersi, ale tak sobie pomyślałam, że biedny on, niech se pomaca, tyle jego co sobie pomaca bo nic więcej nie może

Cytat:

rozrywkowa dziewczyna

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to cześć
ja poszłam ok. 14 to już niewiele było 2 pary rajtek grubych wzięłam 86/92 na następną zimę i tyle. Za to wczoraj w HM kupiłam bodziaki 2, razem 30zł - powiem, że miałam mieszane uczucia co do tych body z eko bawełny, ale w SH dorwałam ostatnio taki haemowski właśnie i rewelacja, więc kupiłam nowe.

Cytat:
nooo to dał czadu

------------------
Buty na wiosnę kupiłam wczoraj w ccc http://www.ccc.eu/public/katalog/med...5570002sur.jpg uwielbiam czerwone buty, zimowe też czerwone mam 90zł
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 08:23   #2902
ewulkaaa
Wtajemniczenie

aaa co do spacerówek, to my mamy taką http://www.ceneo.pl/2138302
dostaliśmy używkę za darmo od siostry mojej ( z resztą 95%rzeczy mamy od niej ), no powiem tak - może gdyby była nowa to by było super, ale że jednak jest już po 2 dzieci to nie prowadzi się jej zbyt rewelacyjnie - czekamy aż się całkiem rozleci i kupujemy nową

yellow - co do tż - no przykro mi po prostu że musisz - musicie! się tak czuć z Olim naprawdę życzę ci z całego serca usamodzielnienia się, bo się zamęczysz psychicznie w takim związku

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 08:32   #2903
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że nie Twoja
Co do grających zabawek - ostatnio wyczerpała sie bateria w grającej żabie. Julia chwyciła żabę, rzuciła o podłogę, zacisnęła pięści, a potem żeby rozładować złość, podążyła "zakazanym szlakiem" - specjalnie poszła dotykać i szarpać rzeczy, których jej nie wolno - czyli walnęła obudowę komputera, urwała listek draceny i ściągnęła osłonkę przy kolumnie. Ja tylko zapytałam, czy ulżyło

Cytat:
my też w lidlu byłyśmy i nic nie było już:/ kupiłam jedynie rajstopy, skarpetki i oliwkę
brawa za nockę!

a i zapomniałam.

chyba,ze miał to być podryw
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45089811]
ja poszłam ok. 14 to już niewiele było 2 pary rajtek grubych wzięłam 86/92 na następną zimę i tyle. Za to wczoraj w HM kupiłam bodziaki 2, razem 30zł - powiem, że miałam mieszane uczucia co do tych body z eko bawełny, ale w SH dorwałam ostatnio taki haemowski właśnie i rewelacja, więc kupiłam nowe.

[/QUOTE]
ja jestem zadowolona z tych bodziaków z eko bawełny, w ogóle plus bodziaków z hm że maja zatrzaski przy szyjce
Stary 2014-02-11, 08:34   #2904
Konto usunięte

Ja tylko z zatrzaskami kupuję bodziaki z długim z krótkim mi w sumie obojętne, mogą być bez, bo to jednak na ciepłe dni to nie szkodzi, że szyjka nieosłonięta.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 08:56   #2905
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45090024]Ja tylko z zatrzaskami kupuję bodziaki z długim z krótkim mi w sumie obojętne, mogą być bez, bo to jednak na ciepłe dni to nie szkodzi, że szyjka nieosłonięta.[/QUOTE]
z krótkim mi obojętne ale z długim wolę z zatrzaskami
Stary 2014-02-11, 09:00   #2906
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45090024]Ja tylko z zatrzaskami kupuję bodziaki z długim z krótkim mi w sumie obojętne, mogą być bez, bo to jednak na ciepłe dni to nie szkodzi, że szyjka nieosłonięta.[/QUOTE]

tak samo robię.
Bardzo dobre się okazały te ze Smyka co zamawiałam przy wyprzy, nic się z nimi nie dzieje ( z długim) a szyja goła nie jest. Przy tych z krótkim mi to obojętne : bo albo ciepło i to i tak nie ma znaczenia, albo i tak bluzkę daję.

Co do kupek po Ferrum - wiem, sama doświadczyłam wpływu żelaza w ciąży , szok w wc przeżyłam niemal:d , mam nadzieję tylko, że zaparć nie będzie miała kurdę.

Dobrze, że jej ten syrop smakuje, ale z drugiej strony się poczułam niepocieszona, bo moja mama nie raz trajkotała, żeby jej posłodzić to zje - jeśli to prawda to przeżyję wychowawczą klęskę i mama będzie mieć satysfakcję do końca życia a ja nie chcę dosładzać jej jedzenia!
Chyba wolę tego nie sprawdzać.

Chociaż z drugiej strony Leniwe lekko słodkie było i też nie zjadła, więc nie wiem czy to to.

Dziewczyny - jak mówi Pstryk SZOKENS SZOKENSOWATY!
Aż nie mogę uwierzyć i muszę napisać (przepraszając jednocześnie wszystkich, którym nie było to dane ) - Amelka zasnęła co - prawda po 22, ale ja się budzę następnym razem jak Tż prysznic przed pracą brał - a ona - w łóżeczku!
Znaczy, że się nie obudziła WCALE od tego czasu!
Szok,od 8mcy się coś takiego nie wydarzyło!
i słuchajcie dalej!
Nakarmiłam ją po tej 6, bez większych nadziei położyłam na łóżku obok siebie, a ona się pokołtłowała, poprzytulała, łebek wtuliła we mnie... Mi się film urwał, budzę się o 9:00 a ona śpi przytulona do mnie - musiała zasnąć wtulona. Szok szok szok!

A jednak kiedyś prześpię jeszcze całą noc.. wow wow wow. Myślałam, że bez szans przecież masa pobudek była.

Szaja mówiła prawdę , że ok roku zmieniają się drzemki na mniej i dłuższe oraz noce lepsze się robią trochę.
Oby tak zostało, oby chociaż jedna noc na kilka była tak przespana.
Drzemki mamy 1 lub dwie. Jesli dwie to jedna ok godziny, a druga 1 - 1.5h (choć wczoraj spała 2h, ale za to do 18:00;/ bo wszystkie drzemki o czasie ominęła bo poza domem byłysmy). To ogromna zmiana po tym jak spała 15-20 minut, po parę razy na dzień.
Jest mi tak zdecydowanie lepiej.

Deli - liczysz, że bez uu będzie lepiej spała i będzie się mniej budzić?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:04   #2907
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

haha a to urwis

Cytat:

a czemu Ty spalas u rodzicow? pisalas czy cos mi umknelo?

a no bo tż w delgacji w stolycy, dziś i jutro no i spałam u rodziców ale na dziś już jade do siebie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45089811]Magda! biedna ty, nie zdążyłaś do kibelka?

mnie wczoraj śnił się ksiądz, molestujący moje piersi, ale tak sobie pomyślałam, że biedny on, niech se pomaca, tyle jego co sobie pomaca bo nic więcej nie może

[/QUOTE]

nooo nie zdąrzyłam

haha co za sen

to mi się śniło uwaga ! jechałam w tramwaju z Silver z Darią z Lady z mężem i Pietraszkiem i jej teściem nie wiem gdzie jechaliśmy, ale wiem, że tż Lady, zdejmowął spodnie żeby włożyć sobie koszulkę w spodnie żeby było mu cieplej haha i to w tym tramwaju a potem teściu Lady wziął nas na super ekstra obiad do takiej przydrożnej budki z hot dogami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 09:06   #2908
Konto usunięte

Debrah, a widzisz jakam prawdomówna

2 okienka mam właśnie
Stary 2014-02-11, 09:17   #2909
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Okej, kupiłam. Taki - http://allegro.pl/wozek-spacerowy-3-...952333571.html Poczytałam na necie opinie, w Polsce mało o nim, ale w UK jest masa opinii i jest bardzo dobrze oceniany, także tego... http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/9064865.htm Fajny, a jaka kasa...
fajnie sie prezentuje mam nadzieję, że jako powystawowy nie będzie wypłowiały ani nic, bo by chyba napisali? Daj znac jak przyjdzie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ale po co remontować za własną kasę mieszkanie które nie jest Wasze ??

Lepiej poszukać czegoś innego. Przepraszam Cie ale ja bym nie chciała mieszkać w takim czymś z dzieckiem.
Wynajmowaliśmy takie mieszkanie gdzie pleśń zaczęła wychodzić i to nie jest nic fajnego.

A co Cie tam tak trzyma ?? No chyba.zdrowie dziecka najważniejsze
tez mam takie zdanie. Jak nie stać na swoje to w tych pieniądzach, co wynajem w kamienicy, poszukać czegoś w lepszym stanie. Gojka proszę Cię, uszczelniane okna silikonem, pleśń w regale?

Cytat:

Kurcze w mojej biedrze od ponad tyg. Nie ma płynu micelarnego. Już nawet dziś chciałam w superpharm kupić bioderme, nie sensibio tylko ta zielona bo 42zl za 500ml i z pompka a to fajne wyjście. Ale sie jeszcze wstrzymalam...

Patrxyłaś na środku w koszach? Bo u mnie są teraz w dużych opakowaniach właśnie w koszach na środku

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Hej

wpadlam na chwilke dac znac ze zyjemy

na poczatku: spoznione zyczenia urodzinkowe

Miki dzis kombinowal, kombinowal no i spadl ;/ ma szramke na pol glowy ;/ wystarczy wyjsc z pokoju - teraz strasznie mi go szkoda...

My w sobote zrobilismy przemeblowanie w mieszkaniu, takze dzieci maja teraz troche wiekszy pokoj wiec i lozko sie zmiesci

Jutro w pracy czeka mnie stresowy dzien bo ma do nas na basen przyjsc trener plywacki razem z moim szefem mam nadzieje ze jakos to bedzie...

wybaczcie ze sie nie odnosze ale za duzo nadrabiania mam ;/
dla Mikiego

fajnie że jesteś

za basen

Cytat:
Marsi, mój tata kop w pudełko skomnetował: rozsierdził sie Bartunio bo mu pudełko na drodze stanęło, to pudełka wina
u mnie nagminne jest szukanie mojego pępka pod ubraniem, znajdzie, palucha wcisnie i zaraz rzuca sie do gryzienia go nie ogarniam tego w najmniejszym stopniu
Bartulo jakos dwa dni temu nauczył sie podszczypywac, przewaznie w szyje mnie skubie a co do bicia, wystarczy, ze trzymam go na rekach a moja mama cos do niego powie w żartach typu : ty łobuzie, a ten mi z liscia strzela ewentualnie z piąchy w nos- wczoraj tak mnie urzadził, ze przez sekunde mnie naprawde zamroczyło teraz wzrokiem prosze mame, zeby z nim nie zaczynała charakterek ma mały tak zadziorny, ze musi na swoim postawic a przy tym jest mega uparty koziorozec jak sie patrzy
Nie wspomne o tym, ze jak mu sie bateria wyczerywala w grająco-świecącym kocie i melodyjka zacinała z tego powodu to kotu z piesci ładował aż mu nie zczerwieniała..... o matko, chyba bede częstym gosciem na szkolno-dyrektorskim dywaniku
OMG Dawid u mnie też typowy KOziorożec. Musi na swoim postawwić, jak się nie podoba to mnie uderzy (t. : "bity jest że umie bić?" )

Cytat:
padłam

Cytat:
brawa za nockę!

a i zapomniałam.
u mnie w lidlu po 10 juz nic.

i masakra co do "tatusia"

Cytat:
Razem z Przeminęło z wiatrem moje 3 ukochane filmy
Obejrzyjcie Kamerdynera
Na nas czeka Wilk z Wall Street ale jakoś tak nie ma kiedy;p
ech... ja to sobie moge pomarzyc że film oglądniemy. Kiedyś tak. Odkąd Dawid jest t chęci umarły śmiercią naturalną. On zasypia z dzieckiem, ja oglądam zwykle tvn/tlc/tvn style wszystkie na raz
choć nie powiem w sobotę zaproponował film na laptopie podłączyć na telewizor ale jakoś się rozmyło.

btw są jakieś nowe strony gdzie oglądnie się film bez logowania i limitu, czy płacicie?

yo, raz kupiłam w realu na promo i ma dekolt do pępka.
W lidlu nie dostałam bodziaków.
z h&M są bdb i z reserved też.
Krótkie obojętne, teraz jak nosi to na nie bluzkę z długim

O Boszsz.. ŻADNE zęby nie dawały mu w dupę tak jak dolne dwójki. Wczoraj to apogeum po prostu. Niedobry od rana.
W lidlu darcie, w tesco darcie w rossie darcie, ale co jak co sie okazało to chyba.... buty. Jak ściągnęlam u mamy buty to nie to dziecko. A rozmiar większe od tych co ma były sporo za duze więc nie wiem gdzie pies pogrzebany. Albo przez wysokie podbicie (ale kurde cały weekend chodził w tych butach) albo najbardziej prawdopodobne to że szew w rajtkach tudzież skarpetkach źle się ułożył i wpijał się w palusie, stópkę?

w nocy jak nigdy ostatnio 3 butle (trzecia o 6, pospał do 7:17) i ze dwie, trzy pobudki na maść na zęby.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:22   #2910
sylwietta1988
Zakorzenienie

hej tylko sie witam i powiem tak: nocka u nas z gatunku "jakby luksusowych" znaczy sie tylko 4 pobudki, wstał o 5 po wscikal ze mną na łózku, wtulił jakos przed 7 i spalismy do 9 nie jest zle

tymczasem kawa, kawusia

a ja bede wieczorem nadrabiac
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości