|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja dostaje z klocka drewnianego, bo mamy caly komplet w łózku ![]() ![]() Cytat:
No ino 12km pffff ![]() idę spać, dziś u rodziców ![]()
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
ten syrop to żelazo.
Cytat:
Sama się zdziwiłam, że mojej posmakował, bo ibum np też słodki strasznie a nie chce. Idę do klubu ponadrabiać bo mam straszne zaległości tam. W sobotę i niedzielę egzaminy, a ja straciłam już siłę i wenę - kurdę. Amelka zasnęła grubooo po 22, wiedziałam, że tak będzie po tej póznej drzemce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Rozeznanie
|
Wszystko przeczytałam, jutro Wam odpiszę. Czuje się do d. Lece spać
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |||
Zakorzenienie
|
Jak zwykle mi coś ucieło jak sobie przypomne do dopiszę.
Cytat:
Moja bratowa ostatnio była, babka stwierdziła oskrzela dała syrop wykrztuśny i antybiotyk, dziecko po tym syropie dostało takiego ataku że bratowa zaraz jechałą do drugiego lekarza prywatnie. Co się okazało?? Oskrzela czyste, tylko krtań jest, antybiotyk wogóle źle dobrany, syrop porażka. I weź tu idź z dzieckiem do lekarza. Cytat:
I taka refleksja mnie naszła, jakie on ama czyste skarpetki, moja już koło 11 ma bardzo brudne co chyba świadczy że mam brudno w domu ![]() Cytat:
W nocy daję jedną butlę 180. I też myślę jak zakończyć to nocne karmienie. ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Jeszcze nie mam 7:30 a ja już wszyskjo nadrobiłam, znaczy nie było wieczornej tugezy ![]() Wczoraj pierwszy raz Oliwka autentycznie cieszyła się jak wróciłam do domu, na początku że niby mnie nie zauważa, ale jak poszłam do łązienki to stała pod drzwiami i krzyczała i potem jak jej obiad grzałąm to samo, ręce wyciągała do mnie. Zjadła duży słoiczek taki po 1 roku i jeszcze się domagała z mojego talerza. Potem wsunęła pół piernika i ze 3 winogronka. Na noc zjadła 210mm+4 miarki kaszy, nic nie zostawiła. Nie w iem co jej się stało,skąd taki apetyt, nawet na nią to było dużo. W nocy jedna pobudka Ciekawa o której wstała?
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() ![]() Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
#2886 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() Ja już w pracy, mam kawę i robię, co w mojej mocy, żeby się roczkowy tort nie zmarnował ![]() Młoda miała przygodę wczoraj - "naprawiała" swojego pchacza (czyli oglądała go z każdej strony, bawiła się kółkami, szarpała itp.) i w pewnym momencie pociągnęła tak mocno, że wylądowała w doniczce z kwiatem. I tak siedzi w tej doniczce, ze zdziwioną miną, smera te zielska wystające z jej prawej i lewej strony, patrzy na nas (my nic, niby 100% zajęcia czym innym), po czym wstała, podeszła do swojej półki z książkami i od razu udawała najbardziej zaczytane dziecko świata ![]() ![]() Nie miałam jakoś czasu poczytać wieczorem, więc może teraz się uda ![]() ![]() Sporo roboty dziś mam, ale takiej całkiem przyjemnej. Poczytam Was trochę i się zabieram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
my już wsalysmy sobie ![]() Oho, ale qpa czuc na kilometr;p Wczoraj była u mnie przyjacióła a dziś kolejne kumpele do mnie zawitają ![]() ![]()
![]() |
#2888 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do grających zabawek - ostatnio wyczerpała sie bateria w grającej żabie. Julia chwyciła żabę, rzuciła o podłogę, zacisnęła pięści, a potem żeby rozładować złość, podążyła "zakazanym szlakiem" - specjalnie poszła dotykać i szarpać rzeczy, których jej nie wolno - czyli walnęła obudowę komputera, urwała listek draceny i ściągnęła osłonkę przy kolumnie. Ja tylko zapytałam, czy ulżyło ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
marsi super, że zmiana pieluch pomogła
![]() ewulka fajnie, że się wybawiłaś ![]() ![]() ![]() Yellow jak czytam Twoje posty o Twoim tż to przepraszam ale nóż mi się w kieszeni otwiera :/ jak tak można ![]() ![]() Black my nie pomożemy bo nadal jeździmy w naszym Tako, ale na razie nic mamy zamiaru zmieniać, Kuba nie chodzi więc póki co nie widzę sensu ![]() ale bardzo fajny wózek kupiliście ![]() Debrah fajnie, że Amelce zasmakował syropek ![]() nawijko Twój tż mnie rozbraja ![]() gojka a czemu nie chcecie się wyprowadzić? my też z Kubą wczoraj odwiedziliśmy Lidla, źle, że nie było tż oj źle, bo ja nie mam w ogóle zahamowań ![]() nasza nocka niezła, tylko 3 pobudki i od razu po uu odłożenie i spanie ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- a tak w ogóle to cześć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | ||||
Zakorzenienie
|
Hejka!
mlody pospal do 7.30, czuje sie jak mlody Bog ![]() i w ogole wczoraj tak ladnie spal, dal mi popracowac, jak zjadl kaszencje o 8 tak na uu obudzil sie dopiero o rownej 24 ![]() Cytat:
swoja droga - musze swojego zwazyc, az jestem ciekawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ooo, czas na zmiane pieluchy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() za nami super nocka z przebudzeniem o 5 na bączki ![]() ![]() jutro mój Tż wyjezdza na szkolenie do Warszawy do piątki, ale przyjezdza moja Mama bo ma ferie. więc mam nadzieję, że w końcu wyfewciuje całe mieszkanie razem z oknami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
![]() dzia! zje.bki beda bankowo tylko ciekawe jak duze? ![]() na marne tyle kilosow by nie przyjezdzali ![]() misiaeel - dzia! ![]() ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-02-11 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() brawa za nockę! a i zapomniałam. podchodzi do mnie facet i mi mówi, że CHYBA ma syna w podobnym wieku do mojej córki i szuka czegoś dla niego. to się pytam ile ma syn a on, że CHYBA jakieś 8 miesięcy ![]() ![]()
![]() |
#2894 | ||
Rozeznanie
|
Aktualnie ciśniemy "Grawitację" i ta Sandra Bullock już tak od piątku w tym skafandrze w kosmosie
![]() ![]() Cytat:
![]() U Was na pewno będzie lepiej. Musi ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale skąd nominacja do Oskara to nie wiem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Obejrzyjcie Kamerdynera ![]() Na nas czeka Wilk z Wall Street ale jakoś tak nie ma kiedy;p
![]() |
#2898 |
Rozeznanie
|
![]() Wilk też już czeka ![]() Tak jak moja praca. Do wieczora, miłego! |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tak na raty oglądaliśmy "Głębia" czy coś takiego, i jak już dobiliśmy do końca to okazało się że to pierwsza część a drugiej nie nagraliśmy ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- "Wilka" zaliczyliśmy w sobotę, mi osobiście się podobał a z niektórych scen uśiałam się do łez.
![]() |
#2900 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
dziś tż dalej urlopuje z córką, a ja dalej próbuję coś tworzyć ![]() widzę, że mowa o filmach ![]() co do wilka - my byliśmy w moje urodziny na tym w kinie. szczerze? ![]() ![]() ![]() ![]() ale mój tż nie narzekał, czasem fajne cycki i dupy można było przyhaczyć ![]() też poluję na kamerdynera, a grawitację oglądaliśmy - jak dla mnie też rewelki nie było, aczkolwiek lepszy od wilka ![]() Lady - TYLKO 12km? ![]() a w ogóle gdzie przodowniczki pstów się podziały? ![]() ![]()
![]() |
#2901 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Skok? Cytat:
mnie wczoraj śnił się ksiądz, molestujący moje piersi, ale tak sobie pomyślałam, że biedny on, niech se pomaca, tyle jego co sobie pomaca bo nic więcej nie może ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------ Buty na wiosnę kupiłam wczoraj w ccc ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Wtajemniczenie
|
aaa co do spacerówek, to my mamy taką http://www.ceneo.pl/2138302
dostaliśmy używkę za darmo od siostry mojej ( z resztą 95%rzeczy mamy od niej ![]() ![]() yellow - co do tż - no przykro mi po prostu że musisz - musicie! się tak czuć z Olim ![]() ![]()
![]() |
#2903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() chyba,ze miał to być podryw ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45089811] ja poszłam ok. 14 to już niewiele było ![]() [/QUOTE] ja jestem zadowolona z tych bodziaków z eko bawełny, w ogóle plus bodziaków z hm że maja zatrzaski przy szyjce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Konto usunięte
|
Ja tylko z zatrzaskami kupuję bodziaki z długim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45090024]Ja tylko z zatrzaskami kupuję bodziaki z długim
![]() z krótkim mi obojętne ale z długim wolę z zatrzaskami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45090024]Ja tylko z zatrzaskami kupuję bodziaki z długim
![]() tak samo robię. Bardzo dobre się okazały te ze Smyka co zamawiałam przy wyprzy, nic się z nimi nie dzieje ( z długim) a szyja goła nie jest. Przy tych z krótkim mi to obojętne : bo albo ciepło i to i tak nie ma znaczenia, albo i tak bluzkę daję. Co do kupek po Ferrum - wiem, sama doświadczyłam wpływu żelaza w ciąży ![]() Dobrze, że jej ten syrop smakuje, ale z drugiej strony się poczułam niepocieszona, bo moja mama nie raz trajkotała, żeby jej posłodzić to zje - jeśli to prawda to przeżyję wychowawczą klęskę i mama będzie mieć satysfakcję do końca życia ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba wolę tego nie sprawdzać. Chociaż z drugiej strony Leniwe lekko słodkie było i też nie zjadła, więc nie wiem czy to to. Dziewczyny - jak mówi Pstryk SZOKENS SZOKENSOWATY! Aż nie mogę uwierzyć i muszę napisać (przepraszając jednocześnie wszystkich, którym nie było to dane ![]() Znaczy, że się nie obudziła WCALE od tego czasu! Szok,od 8mcy się coś takiego nie wydarzyło! ![]() Nakarmiłam ją po tej 6, bez większych nadziei położyłam na łóżku obok siebie, a ona się pokołtłowała, poprzytulała, łebek wtuliła we mnie... Mi się film urwał, budzę się o 9:00 a ona śpi przytulona do mnie - musiała zasnąć wtulona. Szok szok szok! A jednak kiedyś prześpię jeszcze całą noc.. wow wow wow. Myślałam, że bez szans ![]() ![]() Szaja mówiła prawdę , że ok roku zmieniają się drzemki na mniej i dłuższe oraz noce lepsze się robią trochę. Oby tak zostało, oby chociaż jedna noc na kilka była tak przespana. Drzemki mamy 1 lub dwie. Jesli dwie to jedna ok godziny, a druga 1 - 1.5h (choć wczoraj spała 2h, ale za to do 18:00;/ bo wszystkie drzemki o czasie ominęła bo poza domem byłysmy). To ogromna zmiana po tym jak spała 15-20 minut, po parę razy na dzień. Jest mi tak zdecydowanie lepiej. Deli - liczysz, że bez uu będzie lepiej spała i będzie się mniej budzić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a no bo tż w delgacji w stolycy, dziś i jutro no i spałam u rodziców ale na dziś już jade do siebie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45089811]Magda! biedna ty, nie zdążyłaś do kibelka? ![]() mnie wczoraj śnił się ksiądz, molestujący moje piersi, ale tak sobie pomyślałam, że biedny on, niech se pomaca, tyle jego co sobie pomaca bo nic więcej nie może ![]() [/QUOTE] nooo nie zdąrzyłam ![]() haha co za sen ![]() to mi się śniło uwaga ! jechałam w tramwaju z Silver z Darią z Lady z mężem i Pietraszkiem i jej teściem ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Konto usunięte
|
Debrah, a widzisz jakam prawdomówna
![]() 2 okienka mam właśnie |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie że jesteś ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i masakra co do "tatusia" ![]() Cytat:
![]() choć nie powiem w sobotę zaproponował film na laptopie podłączyć na telewizor ale jakoś się rozmyło. btw są jakieś nowe strony gdzie oglądnie się film bez logowania i limitu, czy płacicie? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45090024]Ja tylko z zatrzaskami kupuję bodziaki z długim ![]() yo, raz kupiłam w realu na promo i ma dekolt do pępka. W lidlu nie dostałam bodziaków. z h&M są bdb i z reserved też. Krótkie obojętne, teraz jak nosi to na nie bluzkę z długim O Boszsz.. ŻADNE zęby nie dawały mu w dupę tak jak dolne dwójki. Wczoraj to apogeum po prostu. Niedobry od rana. W lidlu darcie, w tesco darcie w rossie darcie, ale co jak co sie okazało to chyba.... buty. Jak ściągnęlam u mamy buty to nie to dziecko. A rozmiar większe od tych co ma były sporo za duze więc nie wiem gdzie pies pogrzebany. Albo przez wysokie podbicie (ale kurde cały weekend chodził w tych butach) albo najbardziej prawdopodobne to że szew w rajtkach tudzież skarpetkach źle się ułożył i wpijał się w palusie, stópkę? ![]() w nocy jak nigdy ostatnio 3 butle (trzecia o 6, pospał do 7:17) i ze dwie, trzy pobudki na maść na zęby. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() tymczasem kawa, kawusia ![]() a ja bede wieczorem nadrabiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.