| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-03-07, 14:38 | #2881 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: małopolska 
				 | 

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

svelta ponoć żeby wykonywać usg prenatalne i połówkowe trzeba mieć jakiś certyfikat i nie każdy ginekolog go ma, dlatego wysyłają do innych akurat na te badania   mój gin akurat sam robi, ale np. moja szwagierka chodziła do innego gina w tej samej poradni co ja i on ją wysłał na połówkowe do zupełnie innego gościa, bo nie miał uprawnień do robienia tak szczegółowego usg   
				__________________ M  M   | 
|     | 
|  2014-03-07, 14:40 | #2882 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-11 
				 | 

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat: 
  żeby wykonywać tego typu usg trzeba mieć certyfikat FMF   
				__________________ Jimmy   13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek  | |
|     | 
|  2014-03-07, 14:41 | #2883 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

hartany są najlepiej ocenianymi wózkami wśród ekspertów   dużo bardziej mi sie podobają niż mutsy ale różnica w cenie między nimi chyba też jest ja uciekam do pracy, później jedziemy na wioche do tż więc będę wpadać na chwile miłego dnia i weekendu   | 
|     | 
|  2014-03-07, 14:45 | #2884 | 
				 | 

między Hartanem a Mutsy (3w1) jest różnica tysiąc złotych, więc aż tak dużej tragedii nie ma    piszę tutaj o różnicy między tymi wózkami w Świecie Dziecka, ale to sklep, w którym ceny w ogóle mają dość wysokie   
				__________________ Jimmy   13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek  | 
|     | 
|  2014-03-07, 14:56 | #2885 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2012-09 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2014-03-07, 15:09 | #2886 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Olsztyn 
				 | 

debesciara dobrze, że z coreczką już lepiej.  Rybko13, przepraszam, że przegapiłam twoje pytanie. Karuzelę kiedyś wrzucałam taką: http://www.osesek24.pl/product-pol-1...e-gallery.html kto chce kupić niech jednak zwróci uwagę, że do karuzeli trzeba oddzielnie dokupić karty. a tu coś w ten deseń do zrobienia samodzielnie: http://wronek.pl/czarno-biala-karuzela/ ja zamierzam robić sama, już się czaję na filc na allegro  Cytat: 
 Ja w stopniu umiarkowanym byłam zafiksowana na punkcie naszego ślubu, dzięki temu nie stresowałam się przygotowaniami zbytnio. Jak coś nie poszło po mojej myśli, to trudno, nie przeszkadzało mi to jakoś zbytnio, do wszystkiego raczej z rozsądkiem i planem podchodziliśmy, dzięki czemu też nie wydaliśmy jakieś horrendalnej sumy. Dopiero w nawie, w wejściu do kościoła, już w sukni itd. powiedziałam do mojej przyjaciółki i świadkowej "Monia, spier...lamy stąd" a ona do mnie "ale Ewcia, ty tego chcesz, kochasz tego faceta" i przyznałam jej rację  no ale to już inna para kaloszy. | |
|     | 
|  2014-03-07, 15:12 | #2887 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Dziewczyny która tu pisała o kurierze z GB do PL za 15gbp? Bo potrzebuję na przyszły tydzień. Będę wdzięczna za info na PW.

| 
|     | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2014-03-07, 15:18 | #2888 | 
				 | 

wisienka, Fame o tym pisała     Nautiz, jak mnie przyjdzie brać ślub to pewnie powiem to samo   
|     | 
|  2014-03-07, 15:20 | #2889 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2014-03-07, 15:42 | #2890 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: zachodniopomorskie 
				 | 

Cytat: 
 Mamaya to jakbyś określiła moje 158 cm wzrostu do Mutsy 4 rider     
				__________________ LAURA   Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. | |
|     | 
|  2014-03-07, 15:44 | #2891 | 
				 | 

to Ty masz chyba przy zębach gondolę   bo innej opcji nie widzę   
|     | 
|  2014-03-07, 15:48 | #2892 | 
				 | 

Jak idę to z przodu nie widać kto pcha wózek    
				__________________ LAURA   Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. | 
|     | 
|  2014-03-07, 15:51 | #2893 | 
				 | 

|     | 
|  2014-03-07, 15:59 | #2894 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2014-03-07, 16:02 | #2895 | 
				 | 

Ale niestety przy moim wzroście to musiałabym kupić zabawkowy wózek żeby dobrze przy nim wyglądać   ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Wisienka na moje to nie jest tak źle, a w zasadzie to widzę gdzie jadę  , rozłożoną budkę gondoli mam na wysokości ust miej więcej więc jak dla mnie spoko   
				__________________ LAURA   Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-03-07, 16:14 | #2896 | 
				 | 

to ja nie wiem dziewczyny   ja jestem 12 cm od Was wyższa i czuję się przy 4riderze jak mały kurczaczek  Asia, no dla Ciebie wysokościowo to Joolz albo bugaboo jak w mordę szczelił     
|     | 
|  2014-03-07, 16:56 | #2897 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: Wlkp. 
				 | 

Cytat: 
  Jak zobaczyłam tego smoka, to cały net przeszukałam, żeby wykrój zdobyć  Wszystkie maskotki, poduchy i literki wypycham kulką silikonową. Kupowałam swego czasu jaśki od sprawdzonego sprzedawcy na all i one miały naprawdę bardzo dobrej jakości wypełnienie. Teraz widziałam, że kulkę można już osobno tez kupić. Yap  A jakie? Składaczki czy inne? Pochwal się... | |
|     | 
|  2014-03-07, 18:11 | #2898 | 
				 | 

co tutaj dziś taka cisza?   wracając ze spaceru myślałam, że będę miała przynajmniej jedną stronę do nadrobienia a tu zaledwie kilka postów  lenicie się dziewczyny   
				__________________ Jimmy   13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek  Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-07 o 18:16 | 
|     | 
|  2014-03-07, 18:22 | #2899 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Miasto Świętej Wieży 
				 | 

Cytat: 
  Weekend się zaczął, zawsze to w wątku widać   | |
|     | 
|  2014-03-07, 18:27 | #2900 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Oh wreszcie weekend... będę mogła spokojnie odpocząć.    Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  2014-03-07, 18:28 | #2901 | 
				 | 

a mnie właśnie wzięło na wspominki i weszłam na I część naszego wątku   pamiętam jak ją zakładałam nie dowierzając, że jestem w ciąży  a teraz brzuchol już taki duży   
|     | 
|  2014-03-07, 18:30 | #2902 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

hej ja niestety musiałam zrezygnować z bugaboo bo gondola przy moich 178 cm była stanowczo za nisko i kręgosłup by mi padł po 3 dniach. Hartan topline jest za ciężki - ale znowu ta przekładana rączka...- w tym momencie faworytem jest hartan vip bo jest bardzo zwrotny i lekki, tylko że... nie podoba mi sie design hartanów, znowu teraz każdy inny wózek wydaje mi się badziewnie wykonany....  i tak o to od 2 tygodni pytanie mojego tż , kiedy kupimy wózek wywołuje u mnie spazmy    | 
|     | 
|  2014-03-07, 18:44 | #2903 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-11 
				 | 

Cytat: 
   ech, mam w domu kilogram granulatu poliuretanowego, chciałam nim wypchać rogala, ale chyba już go nie uszyję  ale do dzieciowych rzeczy chyba też kupię tę kulkę, poliuretan wydaje mi się jakiś nie teges   jeżu, ale miałam dzień, padam na cycki   
				__________________ eat U alive   | |
|     | 
|  2014-03-07, 18:45 | #2904 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Miasto Świętej Wieży 
				 | 

Integra kurczę wiszę Ci jakieś dobre bezalkoholowe piwo (o ile takie istnieją   ), sprzedawca, którego dałaś mi namiar od łóżeczek dla starszych dzieci ma swoją siedzibę jakieś 20km ode mnie  zdaje się że przy najbliższej okazji pojedziemy pooglądać te łóżeczka i zapewne kupimy  Dzięki wielkie!   | 
|     | 
|  2014-03-07, 18:47 | #2905 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Czuję się wśród was dziwnie bo już mam wózek po pierwszym dziecku, jest czerwono szary, więc i dla dziewczynki będzie dobry.  No i my z młodym w wózku to do 3 roku życia, ale to głównie dlatego, że preferowaliśmy długie, kilkugodzinne spacery (oczywiście czasami, więcej czasu spędzaliśmy na rowerze). Na krótkich przechadzkach to młody szalał na rowerku biegowym   Miałam dzisiaj przejścia, byłyśmy z koleżanką na zakupach i gdy miałyśmy wracać auto padło. Dzwoniliśmy po wujka, no ale trochę musiałyśmy postać na dworze i zmarzłam, oby tylko nie dopadło mnie przeziębienie :/ | 
|     | 
|  2014-03-07, 18:50 | #2906 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-11 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
   zdrówka   
				__________________ eat U alive   | ||
|     | 
|  2014-03-07, 18:51 | #2907 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

Witam się po całym dniu...  Dziewczyny dziś przelała się miarka i zmieniłam przychodnię... Byłam rano w laboratorium na tsh, w tym czasie mąż stanął w kolejce żeby mnie zarejestrować do lekarza, okazało się że mojej lekarki nie ma więc zapisał mnie do innego... przyszłam na wizytę powiedziałam najpierw o moich kołataniach serca, poprosiłam w imieniu swoim i mojej ginki o ekg - zapytał tylko czy chodzę do ginki do przychodni, powiedziałam że nie - pokręcił nosem ale normalnie wypisał skierowanie. potem powiedziałam o tym że byłam do poniedziałku na l4 wróciłam na jeden dzień do pracy i niestety znowu źle się czuję, rozsadza mi głowę katar, dzisiaj rano krew leciała mi z nosa no i czuję ogólne osłabienie, dostałam l4 do środy. Wyszłam z gabinetu i czekam grzecznie na ekg pod drugim gabinetem, wchodzę daję babce pielęgniarce skierowanie a ona pyta czy mam wrócić z wynikiem do doktora, mówię że nie że dr powiedział że nie muszę bo to wynik jest dla mnie i mojej ginekolog, a ta się oburzyła i mówi to ona nie wie czy ona może mi zrobić to badanie bo chyba pan doktor nie zrozumiał że pani chodzi prywatnie a w przychodzi chce robić ekg, tłumaczę babie że dr wie że chodzę prywatnie... poszła się zapytać, wraca i mówi no tak jak myślałam... ale pan doktor się zgodził żebym zrobiła to badanie.... i już myślałam że kobieta da spokój a ona zaczęła się nakręcać i na mnie naskakiwać że jak chodzę prywatnie to mam sobie robić ekg prywatnie a nie tu w przychodni, że jej córka też jest w ciąży i też robi badania i ciągnie temat... w końcu jej mówię że przyszłam na badanie ekg jestem w ciąży a pani sprawia że jeszcze bardziej się denerwuję... zamknęła się zrobiła mi badanie i w tym czasie puściły mi nerwy poleciały łzy i kobita już nic nie mówiła nagle zrobiła się miła... Na prawdę tak mnie wyprowadziła z równowagi... w tej przychodni jest jak za komuny, kolejki od 7 rano, nie ma umawiania na konkretne godziny, telefonicznie się nie da dodzwonić, wiecznie problemy... zawiozłam l4 do pracy i pojechałam się przenieść do innej przychodni... trwało to 3 minuty, babka komputerowo wypełniła deklarację złożyłam podpis i dziękuję. mogę się zapisać dzień wcześniej na konkretną godzinę inny świat... Powiedzcie mi proszę, jakie najdłuższe l4 może przepisać lekarz pierwszego kontaktu ? 
				__________________ | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-03-07, 18:51 | #2908 | |
				 | 

Cytat: 
  i teraz zostawiam sobie tylko wybór pomiędzy Joolz a Mutsy   ale powiem Ci, że ostatnio będąc w takim małym sklepie z wózkami, który prowadzi jakoś od lat '80 jedna babeczka widziałam nowy bugaboo, który jest zdecydowanie wyższy i ma przednie koła dużo większe (pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że przednie koła ma identyczne na wielkość jak te, które są w Mutsy 4rider, więc naprawdę spore)  niestety widziałam go tylko tam, bo i na ich stronie internetowej nie ma tego bugaboo ani na żadnej innej stronie z wózkami, które przeglądałam   
				__________________ Jimmy   13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek  | |
|     | 
|  2014-03-07, 18:54 | #2909 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Cytat: 
 Co do wózka to u nas emmaljunga. Dostaniemy od rodziny więc nie marudzę  Ha! Mam nadzieję że ruszymy od przyszłego tygodnia z remontem. A poza tym przyszły mi wykroje maskotek więc w wolnej chwili rozpocznę relaks  Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | |
|     | 
|  2014-03-07, 18:59 | #2910 | ||
				 | 

Cytat: 
     Cytat: 
  więc niech któraś z dziewczyn się ustosunkuje     a z tą przychodnią... cóż, ja już z typowo państwową służbą zdrowia mam niewiele wspólnego i od dawna nie korzystam ze starych przychodni, które kiedyś były rejonowymi. chodzę do prywatnej przychodni z tym, że lekarza pierwszego kontaktu mam w ramach NFZ  no i tam też jest tak - przychodzę, mówię, że chciałabym się dostać do dr X i zazwyczaj wchodzę od razu do gabinetu  zdarza się, że trzeba poczekać na wejście 20 minut albo umawiam się na następny dzień, ale to rzadkość   no ale babsztyl robiący ekg przeszedł samą siebie  jak w ogóle można robiąc ekg tak zdenerwować kogoś?! w dodatku kobietę w ciąży?!   mam nadzieję, że badanie wyszło dobrze  ja ostatnio też miałam kiepskie doświadczenie z ekg, ale opieprzyłam babę i było już ok   
				__________________ Jimmy   13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek  | ||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

1.11.2012
 1.11.2012