Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-19, 20:30   #2881
Maga83
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Kubek super że możesz coś w miarę normalnego zjeść. Pamiętam jak ja kombinowalam z dietą bezmleczna i bezjajeczna :/ tylko u mnie dochodziły jeszcze ciągłe wrzaski Olka więc nawet specjalnie czasu ani sił nie miałam
Jojla piękna beta. No i przydały by się na wątku jakieś bliźniaki albo trojaczki
Berbie dobrze że pojechaliście na IP. Pewnie nerwy by cię wykonczyly. Sprzątaniem się nie przejmuj, ja też nie mam za bardzo ogarniete. Wszystko tak powierzchownie :/

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 20:57   #2882
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Spokojnych i Radosnych Świąt Dziewczyny, oby wielu z was wiosna przyniosła nadzieję

Byliśmy święcić, a potem się zerwała taka wichura.. Poszliśmy jeszcze na cmentarz, a potem do Biedry, co chwila inna pogoda. Wracałam przy takim wietrze, że teraz się modlę, żeby Artek tego nie odchorował. A w mieszkaniu zostały mi tylko kurze w kuchni i poprasować, zaraz kończę porządki.

Meire, ja też byłam w spowiedzi, trafiłam na bardzo fajnego księdza

Edytko, przecież wiesz, że nie musisz jeszcze czuć regularnie.. Oby ten Twój zły okres już minął.

Berbie dobrze, że pojechaliście na IP i super, że wszystko OK!

Kubku, podziwiam Cię, Ty to jesteś fighterka z tą dietą...

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Perse uczysz Artka schodzić z łóżka?
Pani jak Torres?
Jojla dziś już lepsze samopoczucie masz?
Uczę, ale on w ogóle nie kapuje, dla niego to zabawa, a jak już jest na podłodze, to cały szczęśliwy, bo stoi

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Po prostu nasza tegoroczna wielkanoc to obraz mnie jako ch.jowej pani domu.... wczoraj w nocy spaliłam 4 jajka (+ garnek of course) - smród pierwsza klasa :/ (chłop był u znajomych po auto; T. najpierw jadł a potem strzelił bulgotnika giganta, więc mu musiałam tyłek ratować), babkę wlałam do formy nie usuwając jednej warstwy blaszki i mam co najmniej dziwną babkę, w koszyczku lego-baranek, bo innego nie mamy... normalnie szał...
T. śpi, wiec sprzątać nie mogę, czekam aż warzywa na sałatkę ostygną.

Przynajmniej mięsiwo mi wyJszło
Pani, ale to normalne, że jak się wali, to po kolei... Nie tylko na Wielkanoc. I CHPD to czasami każda z nas jest

Współczuję Tobie i Alfie chorych dzieciaczków, dużo zdrówka
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 21:05   #2883
BERBIE
Zakorzenienie

panika mam nadzieję, że jednak tak na prawdę nie przejęłaś się, że zabrakło ci trochę do perfekcyjnej pani domu. przy chorym dziecku nie o malowaniu jajek człowiek myśli.

ja dziś obniżyłam swoje standardy o kolejny stopień nawet nowej firanki nikt mi nie zawiesił, o umyciu okien nie wspomnę. ale nie jest mi z tym źle. ciągle powtarzam, że większe porządki czekają na czerwiec na narodziny Krzysia. to jest teraz cel najwyższy i koty pod łóżkiem mi go nie zasłonią.
Stary 2014-04-19, 21:52   #2884
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Ja juz mam dosc na dzis.. Ide sobie zrobic male SPA i do lozeczka.. Troche mi dzis lzej po rozmowie z ksiedzem, bo myslalam, ze polowe swiat spedze placzac i myslac o tym, jaka duza bylaby juz nasza dzidzia.. I ze bylaby w te swieta z nami, w moim brzuchu.. Ehh.. Ciezkie to wszystko, ale mam nadzieje, ze ma jakis sens.. Tak bym chciala zajsc szybko..

I kciuki za owocne starania

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46103056]
Byliśmy święcić, a potem się zerwała taka wichura.. Poszliśmy jeszcze na cmentarz, a potem do Biedry, co chwila inna pogoda. Wracałam przy takim wietrze, że teraz się modlę, żeby Artek tego nie odchorował. A w mieszkaniu zostały mi tylko kurze w kuchni i poprasować, zaraz kończę porządki.
[/QUOTE]

Mam nadzieję, że tej zmiennej pogody żadne z Was nie odchoruje

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja dziś obniżyłam swoje standardy o kolejny stopień nawet nowej firanki nikt mi nie zawiesił, o umyciu okien nie wspomnę. ale nie jest mi z tym źle. ciągle powtarzam, że większe porządki czekają na czerwiec na narodziny Krzysia. to jest teraz cel najwyższy i koty pod łóżkiem mi go nie zasłonią.
za podejście

Ja chciałam dziś spróbować coś poogarniać ale dostałam burę od TŻ więc odpuściłam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 22:39   #2885
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Po prostu nasza tegoroczna wielkanoc to obraz mnie jako ch.jowej pani domu.... wczoraj w nocy spaliłam 4 jajka (+ garnek of course) - smród pierwsza klasa :/ (chłop był u znajomych po auto; T. najpierw jadł a potem strzelił bulgotnika giganta, więc mu musiałam tyłek ratować), babkę wlałam do formy nie usuwając jednej warstwy blaszki i mam co najmniej dziwną babkę, w koszyczku lego-baranek, bo innego nie mamy... normalnie szał...
T. śpi, wiec sprzątać nie mogę, czekam aż warzywa na sałatkę ostygną.

Przynajmniej mięsiwo mi wyJszło
pani- a chciałabyś inną Wielkanoc? (). Najważniejsze, że Kurczaczek T. jest

co do pupowych spraw- u nas mąka ziemniaczana zawsze super się sprawdzała ale każda pupa inna

Alfa- zdrowiejcie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Nie czuję ruchów, a jeśli coś czuję to bardzo słabo i nie regularnie, sama już nie jestem pewna. Ze Stasiem na tym etapie byłam już pewna a teraz...
kochana, spokojnie, masz tp dość troszkę za mną a ja dopiero dzisiaj poczułam ruchy ( trzy dni temu lekkie potem trzy dni cisza, dzisiaj jeden maleńki kopniak)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-04-19 o 22:40
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 06:49   #2886
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziś w kiepskiej formie, od wczoraj nie czułam ruchów i miałam dziwne uczucie twardnienia w brzuchu. w południe moja panika sięgnęła zenitu i pojechaliśmy na IP. jak podłączyli mnie do ktg to sobie Krzyś o mamie przypomniał i pewnie wzięli mnie za wariatkę ale cieszę się, że pojechałam to się choć uspokoiłam. z nerwów cały dzień rozbity, głowa mi pęka. ledwo zdążyliśmy poświecić koszyczek. w domu jeszcze bałagan... tż się nie wyrabia na zakrętach, bo dużo na dziś zostało i myślałam, że mu trochę pomogę a tu wszystko na jego głowie.
:

Dobrze że pojechaliście na ip. A Krzysiu leniuszek, ciekawe czy po porodzie dalej będzie tyle spał

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Kochane chcialam Wam zyczyc dobrych, radosnych, spokojnych i pelnych milosci Świąt!

Jojla cudowne wieści, ciesz się prosze
Anitka, zagladam codziennie i sprawdzam, czy to juz! Trzymam kciuki za szybki i szczesliwy poród!
Agatka, napisz do mnie w sprawie detektora.

Ja próbuję 8garnac noowa rzeczywistość, oj nie jest leTko, w dodatku mam dziecko przestawione z dnia na noc i nie wiem gdzie ma ten przełącznik na zmianę trybu. Caly dzien potrafi przespać, musze go budzić na karmienie, za to wieczorem sie rozkręca walczę dalej z laktacja, przystawiam ale maly sie ciagle nie najada. Musze dokarmiac, a wlasciwie dokarmiam piersią

No lekko nie jest na pewno Trzymajcie się dzielnie i ciesz się każdą chwilą. Bo nim się obejrzysz, a będzie już biegał

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Szczerze to kiepsko i chyba dlatego tak rzadko się odzywam. Nachodzą mnie jakieś dziwne myśli, że coś złego zaraz się wydarzy. Nie czuję ruchów, a jeśli coś czuję to bardzo słabo i nie regularnie, sama już nie jestem pewna. Ze Stasiem na tym etapie byłam już pewna a teraz... Do tego dobijają mnie ludzie- znajomi, rodzina, którzy dopytują mnie o dziecko, o ruch, płeć, przepuszczają w kolejce. Wszystko to co powinno sprawiać mi przyjemność jest dla mnie przykrością. Mam jakieś złe przeczucie. Nie wiem może jest to związane z tym że równo rok temu dowiedziałam się o moim maleństwie... boję się kolejnej wizyty. Tak bardzo chciałabym, aby kwiecień się już skończył.
Każda ciąża jest inna. Wszystko zależy od ułożenia dziecka i miejsca łożyska.
Nie zamartwiaj się Kiedy jakiś usg?

Rena jak jajcory??

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

Zrobiłam dziś betę - 24 675 chyba nieźle (teoretycznie dziś 42dc)
czuję si trochę jakby to wszystko nie działo się naprawdę...
Ja 38dc miałam 20910 i też myślałam że bliźniaki

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-04-20 o 06:54
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 07:42   #2887
iza243
Zakorzenienie

Witam

My dziś idziemy na obiad do mojej mamy.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 08:02   #2888
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Jojla gratulacje oby teraz fasolka zdrowo rosla
Berbie dobrze ze pojechalas na IP spokoj wlasny najwazniejszy...
Paniczka tak jak Zeberka powiedziala ze najwazniejsze ze jest z Wami Torresik, a porzadki, pisanki itp sa drugoplanowe...
A u mnie wiecie co ciasto 3 bit nie wyszedl no jak to nie wyszedl???? takie proste ciasto - nie moglam znalezc swojego starego przepisu wiec jakis z neta wzielam, i masa budyniowa mi sie rozplywa fuck!!! a tak chcialam sobie zjesc to ciasto - jem ale to nie to samo na co liczylam aaa i zrobilam wczoraj pierwszy raz w zyciu sernik - i nawet mi cos tam wyszlo z przepisu z kuchnilidla...

Anitka ja tez myslalam ze jak wejde na wizaz to juz bedzie Twoja Corcia po drugiej stronie brzuszka tak wiec nie zgadlam daty 18.04....

Madzia super ze wszystko jedzonko swojskie. A mozesz mi podac przepis na chlebek!? u nas wczoraj Tosia na kolacje zajadala sie upieczonym schabem

Dziewczeta wesolego Alleluja i mooooooooooookrego dynkusa

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 08:28   #2889
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Dobrze że pojechaliście na ip. A Krzysiu leniuszek, ciekawe czy po porodzie dalej będzie tyle spał
Mój też się mało ruszał za to po porodzie nadrabial za dwudziestu.

Kundzia mogę ci podać przepis. Tylko ja ten chlebek pieke na zakwasie.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Olek oczywiście pogardzil moją wedlinka. Dobrze że mu wcześniej dałam płatki owsiane bo przy śniadaniu tylko skubnal chlebka

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 08:46   #2890
BERBIE
Zakorzenienie

Witam się w ten wielkanocny poranek. my po śniadanku. Krzyś już od 7 rano nie mógł się doczekać na jajeczko a ja myślami wybiegałam o rok marząc jak będą wyglądać nasze święta w 2015

kucyk myślę, że Krzyś teraz się wysypia, żeby później dać czadu

ciekawe jak anitka...
Stary 2014-04-20, 08:51   #2891
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Olek oczywiście pogardzil moją wedlinka. Dobrze że mu wcześniej dałam płatki owsiane bo przy śniadaniu tylko skubnal chlebka
J. gardzi większością rzeczy, jakie dostaje. wczoraj wsuwał sernik, stał przy stole, sępił, stawał na palcach, żeby więcej widzieć, nawet nie krztusił się rodzynkami, i tak na mnie patrzył jak zjedliśmy cały kawałek, że miałam wyrzuty sumienia, że więcej nie ukroję.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-20, 10:36   #2892
Konto usunięte

Artek też gardzi, do tego stopnia, ze zastanawialam sie, czy do swieconki nie dorzucić sloiczka, bo nie widzę przejścia na moje jedzenie...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 11:00   #2893
fiolusiek
Zakorzenienie

Monika, Perse Dajcie dzieciaczkom czas na polubienie innych smaków. Pamiętacie jak sama przeżywałam, że S. nie chce pić? Sprawa ostatnio zmieniła się nie po doznania. Kiedy nauczył się picia prosto z butelki, a potem samodzielnie z kubka to tylko jak widzi butelkę wody to chce pić i wypija około 1 litra dziennie wody niegazowanej To dziecko które gardziło napojami w upały.
Mam nadzieję, że i u was samo przyjdzie

Barbie Dobrze, że pojechałaś na IP, to chyba naturalne, że około 30 tc dzieci mniej się ruszają, sama pamiętam jak spanikowałam przy Stasiu, tylko on wtedy zaczął się więcej ruszać przed szpitalem
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 11:52   #2894
pani22ka
Zakorzenienie

Zdróweczka Laseczki!
i radości, i słońca bez końca

Cytowanie bez ładu i składu...

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
no jak to nie wyszedl???? takie proste ciasto
hehe witaj w klubie

Cytat:
Krzyś już od 7 rano nie mógł się doczekać na jajeczko a ja myślami wybiegałam o rok marząc jak będą wyglądać nasze święta w 2015

oby Twoje marzenia się spełniły i Krzyć 10 miesięczny dospał do 7ej

a!!! i dziękuję za kartkę! (ile Ty masz adresów?)

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46103056] i poprasować, zaraz kończę porządki.[/QUOTE]jeżżżżżżuuuu, jak zazdroszczę... u mnie suszarka z praniem w sypialni (może bukszpanem ją ozdobić ), do szafy upchnęłam prasowanie na taki lajf.

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
ale maly sie ciagle nie najada.
a jak się to objawia? płaczem???
chętnie ssie pierś (jak dostaje)?

Dzielna jesteś bardzo. Współczuję nocnego Marka...

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
I babeczki waniliowo przepiorcze
wypas!!!! najlepsze babeczki ever, c'nie?

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
jade zaraz na monit...zobaczymy czy jajo uroslo
i jak??

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
24 675 chyba nieźle (
chyba?! piękne becisko!

Cytat:
i pewnie wzięli mnie za wariatkę
Krzanić ich myślenie, dobrze, że pojechałaś

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Tak bym chciala zajsc szybko..
trzymam kciuki!

Anitka, znów nie trafiłam w dyngusa rodzisz?

Zapisałam sobie wszystkie Wasze rady i poszłam do apteki. Imazolu maści nie było (ino pasta), a farmaceuta mi polecił wszystko to co mam (smectę, probiotyk + alantan maść, bepanthen, sudo). W ogóle poczułam się jak wyrodna matka, że nie byłam z nim u lekarza fakt, że z okna widzę szpital i jakby coś się działo, to w 4 minuty jestem u lakarza (chodzimy tu na szczepienia, znamy lekarzy, pielęgniarki).

T. na kleiku ryżowym, pieczonym jabłku i bananie jedzie. dziś z święconki dostał kawałek chleba
ale lepiej. duuuużo lepiej.
dziękuję za wszystkie rady, ciepłe słowa i... otuchę Kochane jesteście

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 12:36   #2895
eseska
Zakorzenienie

KOCHANE!
Cały czas z krzacorów Was czytam!
JOJLA! bardzo się ciesze i spokojnych 9 miesięcy. Popatrz na to w ten sposób teraz z racji nogi (wspólczuje bardzo) będziesz więcej lezec to i kropeczka bezpiecziejsza!:cmo k:Beta super!
BERBIE! dziekuje za kartke! ( jesteś niesamowita)! Dobrze ze wczoraj pojechałaś na IP i się uspokoiłaś! A Krzysiu to za rok już jajeczko będzie próbował!
PANI! Dobrze ze Torresowi lepiej! a porządkami się nie przejmuj chyba każda staraczka zamieniłaby wymyte okna, super porządek i udane wypieki na świeta w bałaganie (choć ja wątpie ze masz tak źle jak piszesz) z Torresem! i zycze Ci bys za rok miała jeszcze większy bałagan i oprócz T jeszcze Ole na rękach!
KUBEK! super ze jajeczka można jesc!
MAGA! szacun za specjały kuchenne!
RENA! Ty tu na wizaz nie zaglądaj tylko z męzem pracujecie nad wielkanocnym cudem!! Twoje i Tz jajka poswiecone wiec będzie super!
IZA! i jak z jedzonkiem!!?????? Lepiej Domis je? w sumie do tej pory to miałas lajt z syneczkiem to teraz pokazuje!
WADERKA, AGATKO, ZEBERKO, FIOL, KUCYK, EDYTTKO! pogłaskać dzidziusie!!! ciesze się zawsze gdy vcczytam o waszych wizytach!!!!
MLEB! aaa zazdraszczam wyjazdu!!!
PERSE! uśmiałam się jak poczytałam o słoiczku w świeconce w sumie z barankiem z klocków Pani to całkiem fajny koszyk by powstał :-*
ANITKA! i jak tam? Rodzisz??????? ja obstawiam 25!!!!!!!!!!!!!
MONIA! J. dba o mamy figure i nie pozwala podjadać sernika!

Kochane późne tak ale składam Wam najlepsze życzenia świąteczne - radości, nadziei, zdrowia!!!!!!!!!!!!!!!! Niech Zmartwychwstały darzy łaskami!!!!!!!
i jeszcze do posłuchania http://pl.gloria.tv/?media=422987
a i Z. tez się dołacza (to tak na przeproszenie ze się długo nie odzywałam)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4190898.jpg (120,1 KB, 34 załadowań)

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2014-04-20 o 12:41
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 13:19   #2896
Konto usunięte

Pani ale ja prasuje coś na święta, a więc 2 razy w roku plus pościel Artka raz w tygodniu, a suszarke z praniem schowalam drugi raz od 10 miesięcy - pierwszy raz był na chrzciny. I nikt nie narzeka a teraz jakoś tak mi sie udało posprzątać.
Zdrowka dla T., dobrze, ze już lepiej!

Stary 2014-04-20, 15:40   #2897
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Wesołych Świąt Wielkiej Nocy dla Wszystkich

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 17:11   #2898
iza243
Zakorzenienie

Zapisałam sobie wszystkie Wasze rady i poszłam do apteki. Imazolu maści nie było (ino pasta), a farmaceuta mi polecił wszystko to co mam (smectę, probiotyk + alantan maść, bepanthen, sudo). W ogóle poczułam się jak wyrodna matka, że nie byłam z nim u lekarza fakt, że z okna widzę szpital i jakby coś się działo, to w 4 minuty jestem u lakarza (chodzimy tu na szczepienia, znamy lekarzy, pielęgniarki).

T. na kleiku ryżowym, pieczonym jabłku i bananie jedzie. dziś z święconki dostał kawałek chleba
ale lepiej. duuuużo lepiej.
dziękuję za wszystkie rady, ciepłe słowa i... otuchę Kochane jesteście[/QUOTE]

Ciesze sie że jest lepiej

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
KOCHANE!
Cały czas z krzacorów Was czytam!
JOJLA! bardzo się ciesze i spokojnych 9 miesięcy. Popatrz na to w ten sposób teraz z racji nogi (wspólczuje bardzo) będziesz więcej lezec to i kropeczka bezpiecziejsza!:cmo k:Beta super!
BERBIE! dziekuje za kartke! ( jesteś niesamowita)! Dobrze ze wczoraj pojechałaś na IP i się uspokoiłaś! A Krzysiu to za rok już jajeczko będzie próbował!
PANI! Dobrze ze Torresowi lepiej! a porządkami się nie przejmuj chyba każda staraczka zamieniłaby wymyte okna, super porządek i udane wypieki na świeta w bałaganie (choć ja wątpie ze masz tak źle jak piszesz) z Torresem! i zycze Ci bys za rok miała jeszcze większy bałagan i oprócz T jeszcze Ole na rękach!
KUBEK! super ze jajeczka można jesc!
MAGA! szacun za specjały kuchenne!
RENA! Ty tu na wizaz nie zaglądaj tylko z męzem pracujecie nad wielkanocnym cudem!! Twoje i Tz jajka poswiecone wiec będzie super!
IZA! i jak z jedzonkiem!!?????? Lepiej Domis je? w sumie do tej pory to miałas lajt z syneczkiem to teraz pokazuje!
WADERKA, AGATKO, ZEBERKO, FIOL, KUCYK, EDYTTKO! pogłaskać dzidziusie!!! ciesze się zawsze gdy vcczytam o waszych wizytach!!!!
MLEB! aaa zazdraszczam wyjazdu!!!
PERSE! uśmiałam się jak poczytałam o słoiczku w świeconce w sumie z barankiem z klocków Pani to całkiem fajny koszyk by powstał :-*
ANITKA! i jak tam? Rodzisz??????? ja obstawiam 25!!!!!!!!!!!!!
MONIA! J. dba o mamy figure i nie pozwala podjadać sernika!

Kochane późne tak ale składam Wam najlepsze życzenia świąteczne - radości, nadziei, zdrowia!!!!!!!!!!!!!!!! Niech Zmartwychwstały darzy łaskami!!!!!!!
i jeszcze do posłuchania http://pl.gloria.tv/?media=422987
a i Z. tez się dołacza (to tak na przeproszenie ze się długo nie odzywałam)
Dalej się odrywa ale ja wrzuciłam na luz

Stary 2014-04-20, 17:14   #2899
BERBIE
Zakorzenienie

panika ja mam 2 adresy jeden domowy, jeden firmy tż (zwykle tym się posługuje do różnych wysyłek bo tam zawsze ktoś jest żeby paczkę czy list odebrać, w domu zwykle nikogo nie ma albo psy i tak listonosza do domu nie wpuszczą )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-20, 17:18   #2900
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
panika ja mam 2 adresy jeden domowy, jeden firmy tż (zwykle tym się posługuje do różnych wysyłek bo tam zawsze ktoś jest żeby paczkę czy list odebrać, w domu zwykle nikogo nie ma albo psy i tak listonosza do domu nie wpuszczą )
Ja zrozumiałam że Panika pyta skàd masz tyle adresöw z wizażu.

Stary 2014-04-20, 17:50   #2901
zebrawpaski
Zakorzenienie

pani-przypomniało mi się, że na SR p. Beatka mówiła, że przy mocnych odparzeniach warto zastosować tormentiol maść
(właśnie uprzątnęłam suszarkę z piątkowym praniem)
esesia- Zosia śliczna, chyba waga poszła troszkę w górę? wydaje się, że jest pełniejsza na buzi
BERBIE- pani chyba o wizażowe adresy chodziło

dziewczyny- ale dzisiaj wypoczęłam....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-04-20, 18:06   #2902
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
zrozumiałam że Panika pyta skàd masz tyle adresöw z wizażu.
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
BERBIE- pani chyba o wizażowe adresy chodziło
, Berbie doskonale zrozumiała o co pytam

Cytat:
pani-przypomniało mi się, że na SR p. Beatka mówiła, że przy mocnych odparzeniach warto zastosować tormentiol maść
dopisuję, ale mam nadzieję, że już nigdy mi się ta lista nie przyda

Cytat:
właśnie uprzątnęłam suszarkę z piątkowym praniem
no wieeeeszz, w święto (powinnam zrobić pranie, ale chłop by mnie chyba zabił... wzrokiem)

Cytat:
dziewczyny- ale dzisiaj wypoczęłam....
klask i:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 18:21   #2903
rena5
Zakorzenienie

Jojla piekna beta ale sie ciesze

Kucyk, Pani wczoraj pecherzyk okolo 20 mm ale endometrium slabo okolo 6mm wiec wczoraj wzielam jeszcze gonal a dzis ovitrell...

Ratunku! Pekam ale tyle dobrego jedzonka- jak tu sie oprzec dobrze, ze spacer zaliczylam, ale przyszlam i znow podjadlam staram sie chociaz trzymac godzin, ale tez ciezko idzie... no coz taki lajf - jak Pani pisze
Bylam u kuzynki zobaczyc maluszka - cudo urodzila 3-4 tyg wczesniej i wazyl 3450 i mial 54cm - niezle co a przy cesarce nacieli mu skore na skroni - masakra! Ale juz sie goi choc slad widac...

Milego wieczoru kochane

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 18:48   #2904
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Jojla piekna beta ale sie ciesze

Kucyk, Pani wczoraj pecherzyk okolo 20 mm ale endometrium slabo okolo 6mm wiec wczoraj wzielam jeszcze gonal a dzis ovitrell...

Ratunku! Pekam ale tyle dobrego jedzonka- jak tu sie oprzec dobrze, ze spacer zaliczylam, ale przyszlam i znow podjadlam staram sie chociaz trzymac godzin, ale tez ciezko idzie... no coz taki lajf - jak Pani pisze
Bylam u kuzynki zobaczyc maluszka - cudo urodzila 3-4 tyg wczesniej i wazyl 3450 i mial 54cm - niezle co a przy cesarce nacieli mu skore na skroni - masakra! Ale juz sie goi choc slad widac...

Milego wieczoru kochane
O to spory maluszek

Stary 2014-04-20, 18:50   #2905
wadera4
Wtajemniczenie

Jejku, czy ludzie nie mają co w święta robić tylko nas czytać?
40 niezalogowanych użytkowników

Ja dziś się obżarłam, jutro będę odpoczywać. Powiedzieliśmy w końcu (dopiero ) mojemu bratu i bratowej, ale koniecznie chcieliśmy osobiście, a wcześniej nie było okazji.

Życzę dalszego miłego wypoczynku Rena - pracuj

I mam jeszcze nieśmiałe pytanie. Kiedy kupiłyście jakąś pierwszą rzecz dla maluszka?...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 19:03   #2906
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość

I mam jeszcze nieśmiałe pytanie. Kiedy kupiłyście jakąś pierwszą rzecz dla maluszka?...
Ja kupiłam pierwsze ubranka po 12 tc

Stary 2014-04-20, 19:28   #2907
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Milego wieczoru kochane
i wzajemnie, Tobie szczególnie miłego życzymy

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
nie pamiętam...ale chyba dość późno...wydaje mi sie, że pierwsze ciuszkowe zakupy robiłam w marcu a Kasia urodziła się w czerwcu, większe rzeczy - wózek, łóżeczko kupowaliśmy w czerwcu

w ogóle ostatnio sobie rozmyślałam jaki to komfort, że mamy tak dużo rzeczy po Kasi...
łóżeczko tradycyjne i turystyczne, wózek 3 w 1, spacerówkę-parasolkę, przewijak, dwa większe foteliki samochodowe, krzesełko do karmienia, matę edukacyjną, karuzelę (o ile uda się j a naprawić;( ), laktator elektryczny z medelli, nianię elektroniczną....i wiele drobnych rzeczy- termometry do wody i ciała, katarek, zabawki...

chyba nie mam w domu ani jednego ubranka na dziecko od 0-1 roku, pożyczone małe ciuszki oddałam, a nasze wszystkie posłałam w obieg, ostatnią partię w styczniu nie wiedząc, że jestem w ciąży,
pewnie część rzeczy wróci za jakiś czas a jak nie to w wakacje lumpeksy będą moje

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-04-20 o 19:29
Stary 2014-04-20, 19:37   #2908
201704210903
Konto usunięte

hej. ja już wróciłam ale nie wiem co komu pisać...
wypoczelam i sporo przytylam. ledwo się w spodnie mieszcze
trochę mi smutno że nie mogliśmy się starać ale mam nadzieję że za miesiąc już nie będę chorować

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 20:08   #2909
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
wypoczelam i sporo przytylam. ledwo się w spodnie mieszcze
czyli urlop udany?
co do starań- trzymam kciuki za szybkie ich rozpoczęcie

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-04-20, 20:16   #2910
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
czyli urlop udany?
co do starań- trzymam kciuki za szybkie ich rozpoczęcie
dziękuje

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości