|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Cytat:
mi to wytłumaczyła babka tak, że jak się weźmie na rok to np jak chce zrezygnować od 1.09 to 7 lub 14 dni teraz już nie pamiętam składam wniosek o rezygnację, a jeśli brałabym na pół roku i potem przedłużała to muszę się konkretnie określić o ile tygodni, i jeśli np. nie dostanę pracy lub coś to nie mogę tego odwołać.. więc dla mnie 1 rozwiązanie lepsze.. macie, lub kupujecie poduszki do karmienia? jakiej firmy? Edytowane przez pati12345678 Czas edycji: 2014-10-22 o 15:03 |
|
|
|
|
#2882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
według mnie róznica jest tylko w płatności że albo cały czas 80% i potem w razie skócenia nadpłata albo 100% i potem 60% , ale moze sie mylę i ta róznica jeszcze gdzieś jest... to mnie nurtuje....http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431 tutaj jest wszystko opisane moze komus sie przyda... |
|
|
|
|
#2884 |
|
Rozeznanie
|
kostka tego linka co wkleiłaś z zusu to czytam i czytam i jakbym była najbardziej tępa nicc z tego nie kapuję
która ma tak ,że ma umowę tylko do porodu przedłużoną?? bo nie wiem cały czas co, gdzie, jakie wnioski.. no też mi te 1 av strasznie się z Kasia skojarzył.. ![]() ale jednak ten mój nowy muszę zmienić bo się mi nie widzi właśnie ciekawe co tam gonia bo milczy jakoś.. odwiedziła mnie przyjaciółka i jej mówię, że chce rodzić już teraz a ona na mnie takie gały,że przecież mam 2 tygodnie do terminu a mam parcie na to rodzenie jakbym już przenosiła..no to se daje na luzz przynajmniej dziś ![]() jaaaa kiedy mnie wkoncu dopadnie ta sraczka
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Zadomowienie
|
Ja już dzisiaj też byłam 2 razy w kibelku raczej na takim "luźnym" posiedzeniu, ale poza tym to żadnych objawów nie mam.
Niby już bym chciała, ale jak mnie zaczyna coś boleć to panikuję... Dzisiaj ciocia do mnie dzwoniła i akurat myłam włosy i nie słyszałam to od razu dzwoniła do mojej mamy czy rodzę
|
#2887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tu jest fajnie opisane: http://m.onet.pl/biznes/prasa,wde42 |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olya trzymam kciuki żeby to było TO. Jak już męczy się człowiek to żeby choć w słusznej sprawie
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak samo mam z moją rodzinką, jak tak to nie dzwonią do mnie dniami a nawet tygodniami, a parę dni temu jak raz nie słyszałam tel od siostry to zaczęły z mamą wydzwaniać do męża co się ze mną dzieje, czy rodzę ![]() Pati ja kupiłam poduszkę do karmienia jakąś najzwyklejszą na all, zapomniałam, że ją mam... ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- |
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Miłość i sraczka przychodzą z nienacka
Corcia przemówiła do siostrzyczki żeby wyszła bo chce ja przytulic,położyła rączkę na brzuszku i dostała kopa
|
#2891 | |
|
Zadomowienie
|
widzę że znacie się bardziej niż ja na tych prawno-zusowych cholernych przepisach może orientujecie sie jak to jest...bo ja mam 3 umowy 2 z nich mam na stałe a jedna do dnia porodu...a macierzyński bedę miała tylko od tych dwóch mów tak??czy od 3...czy mogę złożyć coś do zusu żeby uwzglednili też tą 3 czy jest po ptakach??nie wiem czy się dość jasno wyraziłam...mam nadzieję że zozumiałyście moje poplątane pisanie
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
A córcia słodko!!
|
|
#2892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)))
|
|
#2893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
Pati o widzisz wielkie dzięki ja próbowałam coś nawet znaleść ale zero rozumienia z tego bełkotu...ale z tego co tam piszą teoretycznie mogę próbować...!!!!
|
#2895 |
|
Wtajemniczenie
|
Olya kciukasy zeby to bylo to
![]() Eclariss ja jak zaczne zmieniac to nie mogę przestać )---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Zmierzylam u babci cisnienie i mam 102/60 czyli ewidentnie przed wizyta mi sie podnosi...
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
Chcialabym napisac urodzilam a tu lipa. Skonczylam ogarnianie domu lodowki itp i musze jeszcze po raz 50 przepakowac torbr grr. Od jutra ten szpital i kurde jak beda obserwować tez przez weekend to dodatkowe ciuchy na 4 dni. Rzeczy dla Malej zostawie oprocz paru pilnych jak coś maz dowiezie.
Najgorsze ze mam mega katar i splywa mi po gardle i wezcie pozarazsm ciezarne ns oddziale i beda mnie przeklinac.... Takze modlic sie abym zzczela jak najszybciej rodzic bo narazie chodze i placze z bezsilności, przeziębienia, mega migreny i z tego ze musze tam tyle lezec buuu |
|
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
KASIA czyli nasz tak samo jak tylko ze mi na wizycie bardziej skacze
![]() GONIA współczuje przeziębienia kurcze....a szpitala jeszcze bardziej ale będzie dobrze zobaczysz!!!ja na jazdę przeziębienie to robię dobie miksturę z czochu cytryny i miodu działa cuda od paru juz lat nie lecze sie niczym innym śmierdzi ale działaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to trzymam kciuki, żeby się coś ruszyło. Szpital niefajna sprawa każdy to ie, ale napewno na dniach będziesz miała swojego maluszka po drugiej stronie ![]() No i zdrówka! Ja zrobiłam sobie kawkę, bo ta pogoda mnie już dobija, ale przydałoby się jakieś ciasteczko, albo drożdżówka a w domu pustka
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
Gonia-to ty jutro do szpitala?? Sciagaja ci pessar?czy juz sciagniety masz?
Trzymam kciuki zebys nie musiała dlugo czekac na malenstwo
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obys nie musiała długo czekać
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde chyba dołączę do klubu chorowitków. Coś słabo się czuję i gardło mnie zaczyna boleć |
|
|
|
|
#2902 |
|
Wtajemniczenie
|
Gonia, powodzenia i zdrowia
Eclariss, przyłączam się do ciebie, też by mnie mogło tak porzadnie przegonić, żebym się taka pusta w środku poczuła ![]() Byliśmy w sh i dziś nic nie kupiłam, były sliczne rzeczy dla dziewczynek, ale na 3 lata do przodu nie będę kupować. Za to TŻ kupił ekstra kurtkę zimową, dwie bluzy i spodnie. Chłopaki się ciepło ubrali, wzięli wedkę i poszli na ryby, znów mam wolna chatę Staś to twardo do brzucha przemawia:Liliana! Wychodź!, i twierdzi, że jak ucho przyłoży to słyszy jak ona bąki puszcza
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy widziałyście ten filmik, ale jak nie, to oglądać i to już
![]() http://www.sosrodzice.pl/czym-mysli-...uroczy-filmik/
|
#2904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz siedzę i płaczę. Mój syn niestety wczoraj mi powiedział, ze mnie nie lubi, bo w sklepie nie było murzynków, a on chciał zjeść i to moja wina, bo powinny być. Normalnie depresja gangstera była.
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powiem Wam, że my jesteśmy po prostu leniweee!
Na innych wątkach mamuśki się rozpakowują o ile wcześniej, a my to zgodnie z planem, pomału ![]() szybka fajne ciuszki ![]() Zrobiłam sobie maseczkę na ryło, peeling, wysmarowałam się kremikiem i umyłam kłaki... czuję się "czystsza"
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki tu spokój nananana........zadna nie rodzi nananana
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Kazda w terminie urodzi
|
|
#2909 |
|
Rozeznanie
|
kurde kiedy ja miałam ostatn raz maseczkę.. nie pamiętam :/
ale dziś mam brzuch nie fajny taki twardy cały czas, bolący nie ma skurczy żadnych tylko bolimnie skóra od środk jak mała się pręży i wygina.. wszystkie mężom podają obiadki i kolacyjki tylko ja wyrodna żona siedzę z nafuczana miną i zażyczyłam sobie kanapki z śledziem
|
#2910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

ale będzie dobrze