Listopad- Grudzień 2014- część VI :-) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 13:48   #2851
szybkawolna
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj dzwonił czy nie rodzę, bo mu się w pracy nie chce siedzieć to by się zwolnił
o o o to tez praktykuje moj malzon ;P i jak nadchodzi weekend to mi mowi zebym nie rodzila i poczekala do pon bo nie bedzie musial isc do pracy ;p cwaniaki jedne
Stary 2014-10-22, 13:52   #2852
sloneczko_1201
Zadomowienie

Jak mi się dzisiaj nudzi strasznie. Mąż pewnie dopiero wieczorem wróci i co tu robić? Już mam dość leżenia przed tv, a wogóle potem mam wyrzuty sumienia, że leżę i jem tylko, a od tego napewno nie urodzę. Już bym chciała coś kreatywnego porobić tylko co?

Coś się Gonia nie odzywa!? Czyżbyś rodziła?

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:04   #2853
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
A moj maz chyba powoli robi w gacie dzis w nocy wstalam do wc to on sie przebudzil i z przerazeniem pyta "co jest?", potem wstalam napic sie wody, a on: " co sie dzieje?" Hahaha
mój tak ma juz z drugi miesiąc, co wstaje na siku w nocy czyli z 3-4 razy to sie pyta co tam...

ja też się boję a chyba najbardziej tego wywoływania porodu
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:07   #2854
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam rodzić bez TŻ, był dla mnie ogromnym wsparciem i fizjologia porodu nie wywarła na nim żadnego wrażenia, skupiał się na czym innym. Dziecko spłodziliśmy razem i razem sprowadzimy je na ten świat.
Wiele kobiet decyduje się też na obecność przy porodzie innej bliskiej kobiety, ale dla mnie to my teraz z TZ tworzymy rodzinę i jego chcę mieć obok.
Każda kobieta decyduje jak chce.

Dla mnie tylko bez sensu jest usprawiedliwianie TŻ, że on taki biedny, napatrzy się na krew, krocze, może i inne wydzieliny jej organizmu i twarz swojej kobiety bardzo niewyjściową. biedaczek, jeszcze moze się zrazi, a ja też nie chcę na to patrzeć, ale nie mam wyjścia, potem jeszcze ten obrzydliwy połóg.
Moim zdaniem to kolejny etap w naszym związku, przekraczamy kolejne bariery razem, ale to ma nas właśnie zbliżyć, a nie rozdzielać.
Mój kolega jakiś czas temu uszkodził kregosłup, przez dłuższy czas nie kontrolował zwieraczy, żona robiła przy nim wszystko, takze wycierała osrany tyłek i myła, mam nadzieję, że jeśli coś takiego któreś z nas spotka, to drugie nie odwróci się i nie wyjdzie, bo się brzydzi, bo nie przywykło do takich widoków, bo zawsze wychodziło do tej pory w trudnych momentach.

Dobra, juz nie smęcę, idę po owsiankę z truskawkami.
Ja myślę dokładnie tak samo przy robieniu był to niech i przy wyjściu będzie ja jak miałam mieć poród sn to chciałam żeby był ale przy cc to chyba nie za bardzo możliwe...wieć mojemu ulżyło heh bo był posrany że szok!!!!

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

mnie wiele rzeczy przeraża ale najbardziej takie ktore dotyczą nas troje, nie to czy damy radę z niemowlakiem to jakos wydaje mi sie naturalne, ale to jak sobie to ułożymy w 3 to mnie zastanawia...

a dzisiaj sie własnie wybieramy do kina
O to to też mnie martwi...kurcze ile tego wszystkiego ale meliska trochę mi nerwy wyciszyła
A kina zazdroszczę bo ja ostatnio na mieście 44 byłam i ledwo wytrzymałam tak mnie wszystko bolało!!!końcówkę to tak ledwo ledwo pamiętam a teraz to nie wiem kiedy będziemy mogli/chciel jechać do kina

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
aaa bylam w sh
i kupilam ...a nie powiem zaraz zdjecie zrobie ;P

mialam 3 skurcze bolesne jak bylam w sklepie i byly takie ze musilam kucnac i gleboko oddychac ... i podeszla do mnie jakas kobieta i sie pyta czy wszytsko wporzadku czy mi w czyms pomoc ...

i wogole wydaje mi sie ze mam mokro w majtach ;p i sie zastanawiam czy wody maja jakis zapach ?;p
Ciuszki słodziachne!!!ile ty ich juz masz laska??!! Ale podziwiam za znajdowanie bo ja to nie mam cierpliwości :/ ale na szczęście moja mamuśka ma i chyba powoli bzika dostaje heh wczoraj przywiozła skaś 2 koszule i sweterek a w niedziele ocieplacz, spodnie i ciś tam jeszcze hahaha
A wody nie pachną inaczej położna mówiła że wogóle nie pachną, i trzeba się martwić dopiero jak po 2-3 dniach non stop ma się mokre majty...wtedy ciekną wody i trza do lekarza

Cytat:

mam dylemat...pomóżcie...
założyłam, że będę w domu z Jerzem do końca sierpnia (jeżeli oczywiście nie wyjda nieprzewidziane sytuacje i znajde opiekunke lub żłoba)

i teraz: czy brać dzielony macierzyński czyli najpierw 26 tygodni podstawowego i potem dobrac z rodzicielskiego 3 miesiące + urlop czy wziąść od razu na rok i potem skracać....jak myślicie?? czy któras jest w podobnej sytuacji..???
No ja mam podobnie i biorę od razu na rok i w razie czego skracam albo się dzielę z małżem....tak mi kuliżanki z kadr poradziły...łatwiej zrezygnować niż potem ganiać i przedłużać...ja też zamierzam we wrześniu wrócić...ale jak coś się porypie, młody będzie szalał, chorował, nie będę mogła znaleść opieki o żłobku mogę zapomnieć bo u nas nie ma takowych wynalazków...to zostanę do roku w domu

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Laski a jak z Waszym ciśnieniem? Bo ja sie wczoraj zestresowalam tym 135/80...
Dzisiaj pojade do babci to sobie zmierze...
Kasiu takie ciśnienie jest dopuszczane ja u gin prawie zawsze takie mam no i on mówi że jest jeszcze ok ale jakby było 150 (b ootakie miałam na ostatniej wizycie ) to już do grzcznie spakować się i do szpitala...ale póki co nie masz się czym martwić tylko kontrowlować...mi kazał mierzyć 2 razy dziennie i i niego mam 130-150/80-90 a w domu 116/80 heh mam alergię na służbę zdrowia widocznie

Cytat:
Co wy tak wszystkie na tego 30.10 się uwzięłyście to mój termin! Zresztą do terminu zostało 8 dni...

Manieczka mój robi tak samo jak wstaje do wc. Ale dzisiaj dzwonił czy nie rodzę, bo mu się w pracy nie chce siedzieć to by się zwolnił
no dobre dobre...mój się za to nie koniecznie cieszy bo termin cc mam na 17-18 a to poniedziełek lub wtorek no i na weekend zapewne będę w domu i nici z opijania hihihi a w tygodniu wszyscy pracują biedactwo!!!!
A wogóle co to za jakaś dziwna tradycja że my się tu męczymy odmawiamy sobie wszystkiego, badamy, nie śpimy po nocach bolą nas krzyże itp a to ONI opijają...ze psssss bo się tak napracowali czy jak hhihihi

A nie wiem które z was mają ode mnie narobiły mi takiego smaka na maca że dzisiaj jadę, czekam na męża i jadę...aż mi ślinka cieknie na samą myśl...cholercia

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:11   #2855
szybkawolna
Rozeznanie

ja tak wogole zauwazylam ze ostatnio wogole malz zaczal sie interesowac co jak po co na co, do tej pory ja o wszytkim myslam co trzeba jak co bedzie wygladac.... a wczoraj jak ogladalismy te "porody" to sie nawet dopytywal mnie wszystko zebym mu wytlumaczyla co jak po co co powinien robic jak bedzie ze mna przy porodzie zeby mi pomoc...
i zadal mi wczoraj pytanie czemu tej kobiecie przywiazali nogi skorzanymi pasami do tego czegos na nogi na samolocie ;p i mu mowie : a wiesz zeby jak sie rozmysli to zeby uciec nie mogla w sumie sama nie wiem czemu tak robili
Stary 2014-10-22, 14:14   #2856
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
ja tak wogole zauwazylam ze ostatnio wogole malz zaczal sie interesowac co jak po co na co, do tej pory ja o wszytkim myslam co trzeba jak co bedzie wygladac.... a wczoraj jak ogladalismy te "porody" to sie nawet dopytywal mnie wszystko zebym mu wytlumaczyla co jak po co co powinien robic jak bedzie ze mna przy porodzie zeby mi pomoc...
i zadal mi wczoraj pytanie czemu tej kobiecie przywiazali nogi skorzanymi pasami do tego czegos na nogi na samolocie ;p i mu mowie : a wiesz zeby jak sie rozmysli to zeby uciec nie mogla w sumie sama nie wiem czemu tak robili
: hahaha: dobre dobre...wyobrażam sobie minę twego tż hihihi...ale moja koleżanka kazała podczas porodu żeby dali jej spokój ona nie będzie rodzić żeby ją póścili bo ona sobie do apteki po nospę czy apap pójdzie!!!!! hihihi

Stary 2014-10-22, 14:20   #2857
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Dziewczyny! nie wiem czy u mnie to juz nie lada chwila....
mam rozwolnienie takie że SZOK! Lewatywa to raczej pikuś!
do tego mnie mdli i zaraz chyba i górą zacznę zwracać...
M-A-S-A-K-R-A!!!
co jakiś czas skurcze. ale znośne. zapowiadacze.
jak mi przejdzie to jade do lekarza, bo juz dłuzej nie wytrzymam...

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:25   #2858
ela_86
Wtajemniczenie

Wlasnie Gonia ucichla....

Olya moze tak byc
Stary 2014-10-22, 14:25   #2859
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Idę powolutku ogarnąć troche mieszkanie ... nie moge leżeć w syfie
Oczywiście TŻ już dzownił z pytaniem czy leże wczoraj kochany umył mi okna i firanki powiesił

Ostatnio mam bark weny na obiady... a za co się wezme to jakoś mi nie wychodzi... co dziś robicie ?? inspiracji poszukuje
Keithlyn ja tez nie mam weny, co gorsza, nie chce mi się nawet wstawac by stać przy garach i gotowac. Wyjelam piers z zamrażarki i zrobie z ryzem i warzywami, czyli niezbyt oryginalnie, na jutro może zostanie, a potem ugotuje jakas zupke, co by starczyla na więcej...
tak nie mam weny jak i apetytu na obiad. jakby mi ktoś zrobil cos dobrego, to nie narzekalabym pomarzyć zawsze można.
Chyba mamie się poskarze, to na pewno cos zrobi na weekend i się podzieli.

Cytat:
Ja dzisiaj robię kotlety mielone z pieczarkami, ziemniaczki i właśnie nie mam nic na surówkę.... muszę iść pogrzebać po słoikach co tam mam.

Jak się nie ruszę to znowu zasnę przez tą pogodę...
buraczki? mniam!

ja wlasnie zdrzemnelam się! i to chyba ta pogoda! i wpływ TZ cala noc przespana i godzina po 11 i ja spie do 13 hahahaha chyba Hania daje mi się wyspac przed jej narodzinami!

Cytat:
Marta, chcesz wózek w domu trzymać cały czas? ja też nie krzyczałam przy porodzie, tylko tak pojękiwałam i buczałam (chyba).

.
Indra z tym wozkiem, to nie mam wyjścia. nie mam gdzie trzymać w innym miejscu.
pozostaje wstawiać go gdzies, tylko gdzie... w przedpokoju może, ale wtedy będą balety, aby dostać się do wc
balkonu brak

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
No a jutro wizyta to tez dowiem sie co i jak.
wizyta, ach wizyta

Cytat:

i teraz: czy brać dzielony macierzyński czyli najpierw 26 tygodni podstawowego i potem dobrac z rodzicielskiego 3 miesiące + urlop czy wziąść od razu na rok i potem skracać....jak myślicie?? czy któras jest w podobnej sytuacji..???
podobno lepiej skracać macierzyński, a kase wyrownuja jakos tam.

Cytat:
Martha ja tez sie pisze na 30 X
Szybka piekne szczegolnie mikolajkowa sukienka
A moj maz chyba powoli robi w gacie dzis w nocy wstalam do wc to on sie przebudzil i z przerazeniem pyta "co jest?", potem wstalam napic sie wody, a on: " co sie dzieje?" Hahaha
manieczka podzielimy się terminem, hm?

mój TZ teraz jak ma wolne, to dopiero zauwazyl jak moje nocki wygladaja wcześniej nie wiedział, bo na noc w pracy. i teraz tez za każdym razem jak wstaje, to zaspany, ale pytac, czy okej?

Edytowane przez martha330
Czas edycji: 2014-10-22 o 14:28
martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:26   #2860
pati12345678
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR] mam dylemat...pomóżcie...
założyłam, że będę w domu z Jerzem do końca sierpnia (jeżeli oczywiście nie wyjda nieprzewidziane sytuacje i znajde opiekunke lub żłoba)

Ja jestem w identycznej sytuacji, i byłam pytać w ZUS-ie. Lepiej wziąć na rok i zrezygnować niż przedłużać.. Ja też tak będę robić
pati12345678 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:29   #2861
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
M-A-S-A-K-R-A!!!
oooo! Olya albo to jelitowka tfffu tffffu albo !!!!

Stary 2014-10-22, 14:31   #2862
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
M-A-S-A-K-R-A!!!
No no no....czyżby kolejny maluszek....trzymam kciuki !!!! a jak nie to oczywiście od razu na IP!!!

Stary 2014-10-22, 14:31   #2863
sloneczko_1201
Zadomowienie

Olya szykuj się, ale Ci zazdroszczę

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-22, 14:32   #2864
Monian
Zakorzenienie

Olya to pewnie już ten moment, trzymaj się !!!
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:33   #2865
justynaw1982
Zadomowienie

A ja się zastanawiam czy jak np mnie złapie wcześniej niż mam termin to co??Zaświadczenie wystarczy i będzie cc??

A po drugie dzisiaj przygotowywałam do rozmowy kwalifikacyjnej z psychologiem 2 ludków...no i kasy nie biorę więc naznosili mi słodyczy...pralinki z milki i czekoladę z dużymi orzechami...i tak leżą i kuszą i wołają....zjedz mnie kurcze...

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2014-10-22 o 14:35
Stary 2014-10-22, 14:34   #2866
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam czy jak np mnie złapie wcześniej niż mam termin to co??Zaświadczenie wystarczy i będzie cc??
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:35   #2867
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Tez bym mogła rodzic 30.11 -fajna data bo pierwsza corka 30.07

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:36   #2868
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Tez bym mogła rodzic 30.11 -fajna data bo pierwsza corka 30.07
czekoladka Ty nie czekaj do 30.11 : hahaha:
lepiej 30.10. bo dużo przenosisz

Stary 2014-10-22, 14:36   #2869
Keithlyn
Zadomowienie

Marta - mam identycznie z tym gotowaniem jakby mi ktos ugotował to bym sie nie obraziła,w sumie nie powinnam przy garach stac bo mam nakaz lezenia. Ale zawsze mi tz szkoda
Ze po pracy musi jeszcze gotowac ...wiec zawsze machne cos na szybko

a z tym wozkiem to jest opcja na klatce schodowej???niekiedy klatki schodowe sa duze i widze ze ludzie trzymaja tam rowery,wozki itp...chyba zebboisz sie ze ci ktos gwizdnie

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:38   #2870
sloneczko_1201
Zadomowienie

Możemy rodzić razem tego 30 tylko mnie nie zostawiajcie

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-22, 14:39   #2871
szybkawolna
Rozeznanie

Olya - nie zazdroszcze "sraczki" tez tak mialam ze bylo mi delikatnie mdlo i czasmi wrecz te zygi w gardle czulam i skurcze nie regularne i ta sraczka .... przy ktorej brzuch tak bolal ze myslalam ze urodze ;p
tak jak teraz o tym mysle to moze przez te sraczke mi sie zrobilo to rozwarcie

ale jesli to juz to pisz na bierzaco bo ciekawa jestem jak diabli co sie bedzie dzialo ;p co zniknie co przybedzie za oznaka ze to to
Stary 2014-10-22, 14:39   #2872
esti87
Rozeznanie

Olya..moze sie szykuj..
szybka sukienka mikolajki jest boska
Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
hahahha esti też mnie ta folia bombelkowa jara w tych przesyłkach mama zamawiała ojele siostra trany wszytso w szkłach i byłoo tyleee foliii

eee klepie mi dziś...szukam ava i mama się mnie pyta co tam ciągle tyle ogladam a ja jej mowie, że szukam jakiej fajnej laski tak to zabrzmiało, że aż się biedna blada zrobiłamogłabym mieć taka pracę szukać ludziom avów!

kasia
ooo bo się mi jakieś fajne czarnule napatoczyły i se pomyślałam o kasi, że jakby się jej znudził jej av do wieczora to mam dla niej inspirację
http://40.media.tumblr.com/ecb8be891...l94ao1_400.jpg
http://38.media.tumblr.com/66ae8f92d...jedqo1_500.jpg
http://31.media.tumblr.com/bafa343f0...jedqo1_500.jpg
mnie sie podoba pierwszy..
Kasia bierz pierwszy!!! ja cisnienie zawsze mam idealne 110/60 wiec nie znam sie za bardzo

Eclaris dawaj trochu banieczek...

Cytat:
Martha ja tez sie pisze na 30 X
Ja tez mam 76 na wadze
Rodzic chce z mezem o ile przypasuje mu z praca to nasza wspolna decyzja, do niczego nie zmuszalam zapowiedzial ze stoi przy glowie i nie przecina pepowiny dla mnie najwazniejsze, ze bedzie przy mnie
Ela super, ze wysypka znika
Szybka piekne szczegolnie mikolajkowa sukienka
o to tak jak i moj..wstaje do lazienki..Kotek gdzie idziesz..?kręce się w łożku,szukam wody..Kotek co sie dzieje..a dzis..(tego nie pamiętam akurat)ponoc prawą rękę w gorze miałam i kręciłam nią i próbowalam zdrętwiałe palce rozprostować i mnie pytał co się dzieje to mu niby odpowiedziałam,ze krew mi odchodzi.. nakremowal mi ja voltarenem i masowal ..ale ja nic nie pamietam..faktem jest ,ze łapka capiala na ten krem rano..

czy te skurcze,te mocniejsze skurczybyki to tak jakby chcialo sie 2 i sciska i po chwili przestaje..a 2 ni widu ni słychu?inaczej nie umiem tego opisac

Edytowane przez esti87
Czas edycji: 2014-10-22 o 14:42
esti87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:39   #2873
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

jestem w szoku bo od meisiaca mam mega zaparcia... a dzisiaj ehhhh....
jade dziś na 100% do lekarza o ile wczesniej nie wyląduje na IP.

trzymajcie kciuki!

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:44   #2874
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Marta - mam identycznie z tym gotowaniem jakby mi ktos ugotował to bym sie nie obraziła,w sumie nie powinnam przy garach stac bo mam nakaz lezenia. Ale zawsze mi tz szkoda
Ze po pracy musi jeszcze gotowac ...wiec zawsze machne cos na szybko

a z tym wozkiem to jest opcja na klatce schodowej???niekiedy klatki schodowe sa duze i widze ze ludzie trzymaja tam rowery,wozki itp...chyba zebboisz sie ze ci ktos gwizdnie
wlasnie tez chciałam na szybko,ale to nie zawsze się sprawdza... bo to szybko czasem trwa ponad godzine...

co do wozka - miekszam na parterze, sa 4 mieszkania na piętrze i w dodatku skrzynki, wiec odpada stawianie tam wozka, no i ciagle ktoś nie zamyka drzwi wejściowych i nie ma co się chwalić, klatka - nadaje się do malowania i smierdzi na niej, bo nikt nie dbal

Stary 2014-10-22, 14:45   #2875
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
czy te skurcze,te mocniejsze skurczybyki to tak jakby chcialo sie 2 i sciska i po chwili przestaje..a 2 ni widu ni słychu?inaczej nie umiem tego opisac
tak mi sie zdaje ze cos w tym stylu ;p bo na tych wszystkich "porodach" i "porodowkach" czesto pytaja czy laska czuje ze chce jej sie kupe ;p

Stary 2014-10-22, 14:46   #2876
Indra83
Wtajemniczenie

Olya, trzymam mocno kciuki, mnie też przed porodem mocno przeczysciło i było mi baaaardzo niedobrze

Marta, ja mieszkam na 4tym piętrze, wiec wózek trzymam w piwnicy to tylko kilka schodkow

Czekam na TZa aż skończy rehabilitacje i idziemy do sh a potem odebrać syna z przedszkola
Stary 2014-10-22, 14:48   #2877
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati12345678 Pokaż wiadomość
Ja jestem w identycznej sytuacji, i byłam pytać w ZUS-ie. Lepiej wziąć na rok i zrezygnować niż przedłużać.. Ja też tak będę robić
tylko niech ktos mi to racjonalnie wytłumaczy dlaczego...
bo terminów trzeba pilnowac w obu przypadkach czyli 14 dni wczesniej wystapic o skrócenie lub o wydłużenie urlopu i zawsze mozna wydłużac i skracać po 8 tygodni max. 3 razy, to jaka jest różnica???
Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
30.11
Cytat:
jestem w szoku bo od meisiaca mam mega zaparcia... a dzisiaj ehhhh....
jade dziś na 100% do lekarza o ile wczesniej nie wyląduje na IP.

trzymajcie kciuki!
może to już
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:51   #2878
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Kasia też taka czasem miewam fazę na zmienianie av i wogule nie do pojęcia jest dla mnie, że ktoś cały czas potrafi mieć taki sam :P
też muszę czegoś poszukać
Ja cały czas mam taki sam

Cytat:
aaa bylam w sh
i kupilam ...a nie powiem zaraz zdjecie zrobie ;P

mialam 3 skurcze bolesne jak bylam w sklepie i byly takie ze musilam kucnac i gleboko oddychac ... i podeszla do mnie jakas kobieta i sie pyta czy wszytsko wporzadku czy mi w czyms pomoc ...

i wogole wydaje mi sie ze mam mokro w majtach ;p i sie zastanawiam czy wody maja jakis zapach ?;p
Ja mam cały czas mokro w majtach ale wszystko jest w porządku

Cytat:
nie moglam sie oprzec ....
Super muszę upolować sukienki mikołajkowe dla moich dziewczyn

Cytat:
M-A-S-A-K-R-A!!!
Jedź jedź kochana, nawet od razu na IP, trzymam mocno kciuki za Ciebie/ za Was

Cytat:

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:57   #2879
esti87
Rozeznanie

Cytat:
tak mi sie zdaje ze cos w tym stylu ;p bo na tych wszystkich "porodach" i "porodowkach" czesto pytaja czy laska czuje ze chce jej sie kupe ;p

to ja tam mialam przez pare dni po kilka razy dziennie a dzis czesciej..a kupona juz robilam wiec to nie moze byc zas 2.. ale to boli cholernie..

Cytat:
Olya, trzymam mocno kciuki, mnie też przed porodem mocno przeczysciło i było mi baaaardzo niedobrze

Marta, ja mieszkam na 4tym piętrze, wiec wózek trzymam w piwnicy to tylko kilka schodkow

Czekam na TZa aż skończy rehabilitacje i idziemy do sh a potem odebrać syna z przedszkola
powodzenia na łowach

wlasnie sie dowiedzialam,ze jeszcze w sobote musze pogrzeb zaliczyc..od mojej tesciowej od partnera ojciec zmarl..dla mnie i tz..to taki jakby dziadek..

zaczynam wlasciwie wierzyc w te zabobony,ze gdy ktos umiera to robi miejsce nastepnemu..niedawno zmarl dziadek mojego tz..i chyba ustapil miejsca mojemu synusiowi,a wnuczka tego co dzis zmarl jest w 13tc..
Stary 2014-10-22, 14:59   #2880
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Czekoladce się ciąża spodobała

Olya, no może juz cie czyści przed porodem. Oby

Slonecko Wierzę że Juz cie frustracja bierze... Mnie już bierze, a ty to juz termin masz ;/
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości