Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-20, 13:28   #2881
Luba
Zakorzenienie

Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
a ja pytam - nawet jeśli NIE CHCĄ karmić piersią, tak po prostu, bez żadnego zasłaniania się wymysłami - to co w tym złego?
Wlasnie o to chodzi, ze NIC w tym zlego.
Ale owszem, baaardzo maly procent populacji kobiet na calym swiecie nie moze karmic, bo biora leki, bo sa chore lub nie maja pokarmu itp. I ostatnia przypadlosc jest najrzadsza.
I to wysmiewane haslo pt "nie ma czegos takiego jak: nie moge karmic" faktycznie jest prawdziwe. Bo powinno brzmiec "nie chce karmic, bo nie, albo mnie boli, albo nie mam cierpliwosci" itd
Ale nie ma w tym nic zlego po prostu, tylko kobiety boja sie powiedziec tak normalnie "nie chce karmic" (tak jak kiedys w Polsce baly sie powiedziec ze karmia piesia, zeby ich nie wysmiano jako wsiowych, zacofanych bab).

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 13:33   #2882
201604130936
Konto usunięte

Choć czasem nie spałam i byłam zła
bo mój Skarbeczek wbił w sutka kła.

Liselotta ma nakaz opuszczenia internetu.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 13:33   #2883
Lady Jane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość

Ale owszem, baaardzo maly procent populacji kobiet na calym swiecie nie moze karmic, bo biora leki, bo sa chore lub nie maja pokarmu itp. I ostatnia przypadlosc jest najrzadsza.

I to wysmiewane haslo pt "nie ma czegos takiego jak: nie moge karmic" faktycznie jest prawdziwe. Bo powinno brzmiec "nie chce karmic, bo nie, albo mnie boli, albo nie mam cierpliwosci" itd

Ale nie ma w tym nic zlego po prostu, tylko kobiety boja sie powiedziec tak normalnie "nie chce karmic" (tak jak kiedys w Polsce baly sie powiedziec ze karmia piesia, zeby ich nie wysmiano jako wsiowych, zacofanych bab).

Gdzieś przeczytałam, ze do jakieś mamy chcieli psychologa szpitalnego wezwać, bo powiedziała, ze ona nie chce karmić i kropka. Zeby ja zbadał, czy jest zdrowa psychicznie :-D
Ale to jest taka historia, ze a bo jedna matka drugiej matce opowiedziała, wiec nie wiem czy to prawda i może właśnie rownież przez takie historie potem cześć kobiet sie boi mowić otwarcie.

Lady Jane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 13:38   #2884
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:

niezależnie jakie są motywacje kobiet, absolutnie uważam, że właśnie to nic złego.
natomiast na odpieluszkowych forach można się o sobie dowiedziec różności
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 13:40   #2885
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lady Jane Pokaż wiadomość
Gdzieś przeczytałam, ze do jakieś mamy chcieli psychologa szpitalnego wezwać, bo powiedziała, ze ona nie chce karmić i kropka. Zeby ja zbadał, czy jest zdrowa psychicznie :-D
Ale to jest taka historia, ze a bo jedna matka drugiej matce opowiedziała, wiec nie wiem czy to prawda i może właśnie rownież przez takie historie potem cześć kobiet sie boi mowić otwarcie.
Po kilku artykulach na temat psychologów na porodowkach jestem sklonna uwierzyć. Dyskutowalysmy tu swojego czasu o nasylaniu psychologa na kobiety, ktory je zmuszal, zeby nazwaly martwe plody, bo szpital chce papierek wypelnic i pochować na cmentarzu zamiast traktowac jako odpad.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 13:47   #2886
Lady Jane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Po kilku artykulach na temat psychologów na porodowkach jestem sklonna uwierzyć. Dyskutowalysmy tu swojego czasu o nasylaniu psychologa na kobiety, ktory je zmuszal, zeby nazwaly martwe plody, bo szpital chce papierek wypelnic i pochować na cmentarzu zamiast traktowac jako odpad.

Ale to drugie jestem w stanie Ci wytłumaczyć, dlaczego tak robia, choć nie pochwalam i tez uważam, ze to chore.

Stary 2015-02-20, 13:52   #2887
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Ale to drugie jestem w stanie Ci wytłumaczyć, dlaczego tak robia, choć nie pochwalam i tez uważam, ze to chore.
Ja wiem, tlumaczyli w artykule, ze maja prowizje od zakladu pogrzebowego. Wystawili tej kobiecie z artykułu jakis ciężki rachunek do zaplacenia. A ona wpadla w depresję, bo nagle z poronionego plodu zrobiła sie Samanta czy jak jej bylo, miala plec, imie, grob.
Stary 2015-02-20, 13:54   #2888
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Liselotta ma nakaz opuszczenia internetu.
ja sie dopiero rozkręcam
nie masz fejsika, to dla ciebie to wszystko to nowość
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 13:55   #2889
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
ja sie dopiero rozkręcam
nie masz fejsika, to dla ciebie to wszystko to nowość
no wlasnie nie mam fejsika m.in. dlatego, żeby się mie zgubić gdzieś w jego czeluściach xd
Stary 2015-02-20, 13:57   #2890
201604250941
Konto usunięte

Eh wyyy, do kompletu, samara, pewnie insta też nie masz XD wizaz całym światem
Stary 2015-02-20, 14:03   #2891
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość

Też już słyszałam takie kwiatki (obecnie jestem w 9 miesiącu ciąży). Padło "Pamiętaj, nie ma czegoś takiego jak - nie mogę karmić. Zawsze można, niektóre po prostu nie chcą i nie wystarczająco się starają".
chyba znalazłam to o czym piszesz wyżej

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Eh wyyy, do kompletu, samara, pewnie insta też nie masz XD wizaz całym światem
insta nikomu niepotrzebny bo tam nie ma beki przecież
Stary 2015-02-20, 14:05   #2892
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
chyba znalazłam to o czym piszesz wyżej
przeczytałam "cycomaniak" i już wymiękłam, to juz nawet nie jest śmieszne
Stary 2015-02-20, 14:12   #2893
201705121341
Konto usunięte

Albo jestem pozbawiona instynktu albo nie wiem, dla mnie mały łysy człowiek wgryzający mi się w cyce i ciamkający jest po prostu obrzydliwy Może koleżanka tego cycomaniaka zwyczajnie NIE CHCE karmić piersią, ale ma takie koleżanki że woli powiedzieć że nie może bo ma problem
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 14:29   #2894
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz co, ja widziałam w Polsce kilkanaście porodów i prawdę mówiąc sie bałam przed własnym. To co mnie tu spotkało, to był taki szok i tak pozytywne zaskoczenie, ze sama nie wiem jak to podsumować.
Tylko niestety tu kobiety juz dużo dłużej walczą o swoje prawa rownież do godnego traktowania. U nas sie musimy najpierw miedzy sobą porozumieć czy wszystkie babki sa spoko czy tylko te dzienne/bezdzietne/stare/młode itd. Oby jak najszybciej.
A mnie wkurza takie gadanie jak mało co.
Ja tam jednak mimo wszystko wolę polskie warunki, ciążę pod opieką ginekologa i pobyt w szpitalu na wszystkie potrzebne badania.

W Polsce to, w Polsce tamto..
Ja trafiłam w drugiej ciąży totalnie przypadkowo, można by powiedzieć - z ulicy do szpitala, w którym nie pracował mój lekarz, nikogo nie opłaciłam, nikomu nie dałam łapówki, a zajęto się mną wzorowo, porodu nie wspominam jakoś traumatycznie (choć miałam cc, to się tam plasuję niżej w kategorii matek), a wielokrotnie przypadkowi lekarze przychodzili i pytali o mój stan zdrowia i potem - malucha.
Będę tym polskim lekarzom w tym polskim szpitalu wdzięczna do końca życia. Choć łazienka była jedna na pół korytarza, to poza tym nie ma się do czego przyczepić.

Co do kp - jak ktoś nie dorabia do niekarmienia (albo krótkiego karmienia) zbędnej filozofii, to mi to lata koło wiadomo czego. Ale jak słyszę, że po 6 m-cu to już tylko woda, że to jest obrzydliwe i coś tam to mnie trzepie.

Ach, jednak często się wkurzam
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 14:39   #2895
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Dokładnie tak
Zastanawiam się czemu wiele kobiet boi się wprost to powiedzieć, zamiast wygłaszać teorie, że karmienie mm jest równie dobre jak kp.Nie jest równie dobre i nigdy nie będzie, ale matka ma przecież wybór

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Poza tym uważam, że zmuszanie do karmienia piersią uważam za straszne. Każda kobieta sama powinna zdecydować i nie jest to ani sprawa lekarza, ani położnej, ani koleżanek:/

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 14:48   #2896
liselotta
lise-kotta

ok, to aby zapobiec kolejnej burzy wrzucam to - relacja pisana językiem prawdziwej matki, która wyemigrowała do rajchu i tam wystawia polakom świadectwo:
Stary 2015-02-20, 14:49   #2897
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
ok, to aby zapobiec kolejnej burzy wrzucam to - relacja pisana językiem prawdziwej matki, która wyemigrowała do rajchu i tam wystawia polakom świadectwo:
Widziałam to niedawno. W ogóle to odkąd odkryłam to na facebooku, to codziennie mam ubaw po... cycki no
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 14:53   #2898
Karinio
Zakorzenienie

Masakra-wziełam Olivke i zaraz zbieram się do Jugendamtu niewiem jak to jest po polsku.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

https://www.facebook.com/74656306537...type=1&theater Swoją droga dawać na grupę kulinarną o wymiotach,czy kupy dziecka Bez obaw tam tylko chipsy w nocniku.

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2015-02-20 o 14:55
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 14:55   #2899
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Z mojej strony rownież EOT.

Jakby co, to jednak wole sie powołać na poradę, która uzyskałam i ta osobę niż na wizazanki na wizaż pe el. No jakoś tak wole, sorry.
Tak szczerze to akurat moje życie oscyluje i niejako "przebiega" między pe el a UK. W UK mam też dzieciatych znajomych, którzy didki zostawiają u zaufanych ludzi a nie tylko z childminderem. I nie są to Polacy a pary mieszane. Wątpię, by Anglik łamał prawo. No i prawo nie może być aż tak durne.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 14:57   #2900
kennedy
Zakorzenienie

Klasa kobietka<3
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 15:05   #2901
Karinio
Zakorzenienie

Bo mamuśki rozprzestrzeniają się wszędzie jak ebola i trują wszystkich kupami,rzygami jak im sie podoba

Chyba wizażanka

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

http://kwejk.pl/obrazek/2155785/tram...ch-dzieci.html

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Tak jak strona beka z mamuś na forach,admin dodaje jako tako ok.Tak ta strona,ten ktoś chyba nierówno pod kopułą.
https://www.facebook.com/pages/☠☠☠ie...16518068393622

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

https://www.facebook.com/polakitlite...type=1&theater
Stary 2015-02-20, 15:09   #2902
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
a ja pytam - nawet jeśli NIE CHCĄ karmić piersią, tak po prostu, bez żadnego zasłaniania się wymysłami - to co w tym złego?
Nic. Karmiłam naturalnie ok miesiąca i przestałam, bo było to dla mnie zbyt bolesne i miałam dosyć. I w tyłku miałam teksty, że powinnam iść do kogoś, bo pewnie źle przystawiam i stąd ból.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:08   #2903
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Nic. Karmiłam naturalnie ok miesiąca i przestałam, bo było to dla mnie zbyt bolesne i miałam dosyć. I w tyłku miałam teksty, że powinnam iść do kogoś, bo pewnie źle przystawiam i stąd ból.
nie moge odwidziec posta laski , ktora karmi blizniaki juz 3 lata.

fanpejdz karmienie piersiom jest piekne.

kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 16:27   #2904
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Nie no ja się poplakalam ;'(
Zwłaszcza przy bakteriach, pęknięciach. No ale przyszedl w chwale. Piekny wiersz.
A jak! Jak prawdziwy ksiaze
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 17:01   #2905
Lady Jane
Raczkowanie

Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Tak szczerze to akurat moje życie oscyluje i niejako "przebiega" między pe el a UK. W UK mam też dzieciatych znajomych, którzy didki zostawiają u zaufanych ludzi a nie tylko z childminderem. I nie są to Polacy a pary mieszane. Wątpię, by Anglik łamał prawo. No i prawo nie może być aż tak durne.

Anglicy bowiem jak powszechnie wiadomo nigdy prawa nie łamią także ten... Yyy... Milordzie herbatę podano :-D
Tamten temat naprawdę jest juz zamknięty, ale cieszę sie, ze sie podzieliłas swoja historia :-D

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50338336]A mnie wkurza takie gadanie jak mało co.
Ja tam jednak mimo wszystko wolę polskie warunki, ciążę pod opieką ginekologa i pobyt w szpitalu na wszystkie potrzebne badania.

W Polsce to, w Polsce tamto..
Ja trafiłam w drugiej ciąży totalnie przypadkowo, można by powiedzieć - z ulicy do szpitala, w którym nie pracował mój lekarz, nikogo nie opłaciłam, nikomu nie dałam łapówki, a zajęto się mną wzorowo, porodu nie wspominam jakoś traumatycznie (choć miałam cc, to się tam plasuję niżej w kategorii matek), a wielokrotnie przypadkowi lekarze przychodzili i pytali o mój stan zdrowia i potem - malucha.
Będę tym polskim lekarzom w tym polskim szpitalu wdzięczna do końca życia. Choć łazienka była jedna na pół korytarza, to poza tym nie ma się do czego przyczepić.

Co do kp - jak ktoś nie dorabia do niekarmienia (albo krótkiego karmienia) zbędnej filozofii, to mi to lata koło wiadomo czego. Ale jak słyszę, że po 6 m-cu to już tylko woda, że to jest obrzydliwe i coś tam to mnie trzepie.

Ach, jednak często się wkurzam [/QUOTE]

Ale co cię denerwuje, ze ktoś inny woli gdzie indziej? Byłam w Polsce pół ciąży a drugie pół w UK. W Polsce porody odbierałam albo byłam przy ich odbieraniu a tu przeżyłam własny. Nie z powodu ilości łazienek na oddziale, gdybym miała to powtórzyć, to nie jechałabym do Polski. Po prostu tutejsze procedury mi bardziej odpowiadają. Amen.

A co do drugiego, to ja uslysżalam, ze to jest zboczone :-D

Stary 2015-02-20, 17:02   #2906
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Piąteczka,u mnie było to samo.
Stary 2015-02-20, 17:06   #2907
Lady Jane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Dokładnie tak

Zastanawiam się czemu wiele kobiet boi się wprost to powiedzieć, zamiast wygłaszać teorie, że karmienie mm jest równie dobre jak kp.Nie jest równie dobre i nigdy nie będzie, ale matka ma przecież wybór

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Poza tym uważam, że zmuszanie do karmienia piersią uważam za straszne. Każda kobieta sama powinna zdecydować i nie jest to ani sprawa lekarza, ani położnej, ani koleżanek:/

To jest moim zdaniem problem systemowy. Matka to jednak dla niektórych mniej kobieta i prawie nie człowiek. Można jej to i owo wygarnąć, coś tam skomentować. Także po porodzie powiedzieć jak ma robić, jak długo robić. A ona ma siedzieć cicho i przytakiwać.

Stary 2015-02-20, 17:11   #2908
Karinio
Zakorzenienie

http://wiadomosci.onet.pl/slask/zawi...ilo-blad/gpskg

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Ale co cię denerwuje, ze ktoś inny woli gdzie indziej? Byłam w Polsce pół ciąży a drugie pół w UK. W Polsce porody odbierałam albo byłam przy ich odbieraniu a tu przeżyłam własny. Nie z powodu ilości łazienek na oddziale, gdybym miała to powtórzyć, to nie jechałabym do Polski. Po prostu tutejsze procedury mi bardziej odpowiadają. Amen.

A co do drugiego, to ja uslysżalam, ze to jest zboczone :-D
Zgadzam się,tym bardziej jeśli ktoś ma porównanie.Rodził w pl i w uk.Plus Perse,wolisz rodzić w Polsce,no bo innej opcji nie miałaś by rodzić zagranicą. No to wolisz w Pl.
Stary 2015-02-20, 17:15   #2909
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.onet.pl/slask/zawi...ilo-blad/gpskg

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

jak zwykle komentarze rządzą. Najlepszy jest komentarz babci, której wnuczek urodził się bez rączki i nie wykryli tego przy usg. i przez lekarzy dziecko musi żyć bez ręki. Konkluzja jest jedna, że jakby wykryli, zawsze byłaby opcja pozbyc się niedorozwiniętego płodu i zrobić sobie bardziej wykształconego potomka
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 17:23   #2910
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
jak zwykle komentarze rządzą. Najlepszy jest komentarz babci, której wnuczek urodził się bez rączki i nie wykryli tego przy usg. i przez lekarzy dziecko musi żyć bez ręki. Konkluzja jest jedna, że jakby wykryli, zawsze byłaby opcja pozbyc się niedorozwiniętego płodu i zrobić sobie bardziej wykształconego potomka
no akurat nie jedna
bo jesli to takze byl zespol pasm owodniowych to moze istniala realna mozliwosc uratowania reki

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości