|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
Ale owszem, baaardzo maly procent populacji kobiet na calym swiecie nie moze karmic, bo biora leki, bo sa chore lub nie maja pokarmu itp. I ostatnia przypadlosc jest najrzadsza. I to wysmiewane haslo pt "nie ma czegos takiego jak: nie moge karmic" faktycznie jest prawdziwe. Bo powinno brzmiec "nie chce karmic, bo nie, albo mnie boli, albo nie mam cierpliwosci" itd Ale nie ma w tym nic zlego po prostu, tylko kobiety boja sie powiedziec tak normalnie "nie chce karmic" (tak jak kiedys w Polsce baly sie powiedziec ze karmia piesia, zeby ich nie wysmiano jako wsiowych, zacofanych bab).
|
|
#2882 |
|
Konto usunięte
|
Choć czasem nie spałam i byłam zła
bo mój Skarbeczek wbił w sutka kła. Liselotta ma nakaz opuszczenia internetu. |
|
|
|
#2883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdzieś przeczytałam, ze do jakieś mamy chcieli psychologa szpitalnego wezwać, bo powiedziała, ze ona nie chce karmić i kropka. Zeby ja zbadał, czy jest zdrowa psychicznie :-D Ale to jest taka historia, ze a bo jedna matka drugiej matce opowiedziała, wiec nie wiem czy to prawda i może właśnie rownież przez takie historie potem cześć kobiet sie boi mowić otwarcie.
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezależnie jakie są motywacje kobiet, absolutnie uważam, że właśnie to nic złego. natomiast na odpieluszkowych forach można się o sobie dowiedziec różności
|
|
|
|
|
#2885 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to drugie jestem w stanie Ci wytłumaczyć, dlaczego tak robia, choć nie pochwalam i tez uważam, ze to chore.
|
|
#2887 |
|
Konto usunięte
|
Ja wiem, tlumaczyli w artykule, ze maja prowizje od zakladu pogrzebowego. Wystawili tej kobiecie z artykułu jakis ciężki rachunek do zaplacenia. A ona wpadla w depresję, bo nagle z poronionego plodu zrobiła sie Samanta czy jak jej bylo, miala plec, imie, grob.
|
|
|
|
#2888 |
|
lise-kotta
|
ja sie dopiero rozkręcam
![]() nie masz fejsika, to dla ciebie to wszystko to nowość
|
|
|
|
#2889 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2890 |
|
Konto usunięte
|
Eh wyyy, do kompletu, samara, pewnie insta też nie masz XD wizaz całym światem
|
|
|
|
#2891 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- insta nikomu niepotrzebny bo tam nie ma beki przecież |
|
|
|
|
#2892 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Konto usunięte
|
Albo jestem pozbawiona instynktu albo nie wiem, dla mnie mały łysy człowiek wgryzający mi się w cyce i ciamkający jest po prostu obrzydliwy
Może koleżanka tego cycomaniaka zwyczajnie NIE CHCE karmić piersią, ale ma takie koleżanki że woli powiedzieć że nie może bo ma problem
|
|
|
|
#2894 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tam jednak mimo wszystko wolę polskie warunki, ciążę pod opieką ginekologa i pobyt w szpitalu na wszystkie potrzebne badania. W Polsce to, w Polsce tamto.. Ja trafiłam w drugiej ciąży totalnie przypadkowo, można by powiedzieć - z ulicy do szpitala, w którym nie pracował mój lekarz, nikogo nie opłaciłam, nikomu nie dałam łapówki, a zajęto się mną wzorowo, porodu nie wspominam jakoś traumatycznie (choć miałam cc, to się tam plasuję niżej w kategorii matek), a wielokrotnie przypadkowi lekarze przychodzili i pytali o mój stan zdrowia i potem - malucha. Będę tym polskim lekarzom w tym polskim szpitalu wdzięczna do końca życia. Choć łazienka była jedna na pół korytarza, to poza tym nie ma się do czego przyczepić. Co do kp - jak ktoś nie dorabia do niekarmienia (albo krótkiego karmienia) zbędnej filozofii, to mi to lata koło wiadomo czego. Ale jak słyszę, że po 6 m-cu to już tylko woda, że to jest obrzydliwe i coś tam to mnie trzepie. Ach, jednak często się wkurzam
|
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się czemu wiele kobiet boi się wprost to powiedzieć, zamiast wygłaszać teorie, że karmienie mm jest równie dobre jak kp.Nie jest równie dobre i nigdy nie będzie, ale matka ma przecież wybór ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Poza tym uważam, że zmuszanie do karmienia piersią uważam za straszne. Każda kobieta sama powinna zdecydować i nie jest to ani sprawa lekarza, ani położnej, ani koleżanek:/ |
|
|
|
|
#2896 |
|
lise-kotta
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra-wziełam Olivke i zaraz zbieram się do Jugendamtu niewiem jak to jest po polsku.
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- https://www.facebook.com/74656306537...type=1&theater Swoją droga dawać na grupę kulinarną o wymiotach,czy kupy dziecka Bez obaw tam tylko chipsy w nocniku.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2015-02-20 o 14:55 |
|
|
|
#2899 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Tak szczerze to akurat moje życie oscyluje i niejako "przebiega" między pe el a UK. W UK mam też dzieciatych znajomych, którzy didki zostawiają u zaufanych ludzi a nie tylko z childminderem. I nie są to Polacy a pary mieszane. Wątpię, by Anglik łamał prawo. No i prawo nie może być aż tak durne.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Klasa kobietka<3
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mamuśki rozprzestrzeniają się wszędzie jak ebola i trują wszystkich kupami,rzygami jak im sie podoba
Chyba wizażanka ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- http://kwejk.pl/obrazek/2155785/tram...ch-dzieci.html ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Tak jak strona beka z mamuś na forach,admin dodaje jako tako ok.Tak ta strona,ten ktoś chyba nierówno pod kopułą. https://www.facebook.com/pages/☠☠☠ie...16518068393622 ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- https://www.facebook.com/polakitlite...type=1&theater
|
|
|
|
#2902 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Nic. Karmiłam naturalnie ok miesiąca i przestałam, bo było to dla mnie zbyt bolesne i miałam dosyć. I w tyłku miałam teksty, że powinnam iść do kogoś, bo pewnie źle przystawiam i stąd ból.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie moge odwidziec posta laski , ktora karmi blizniaki juz 3 lata. ![]() fanpejdz karmienie piersiom jest piekne.
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Raczkowanie
|
Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
Anglicy bowiem jak powszechnie wiadomo nigdy prawa nie łamią także ten... Yyy... Milordzie herbatę podano :-D Tamten temat naprawdę jest juz zamknięty, ale cieszę sie, ze sie podzieliłas swoja historia :-D ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50338336]A mnie wkurza takie gadanie jak mało co. Ja tam jednak mimo wszystko wolę polskie warunki, ciążę pod opieką ginekologa i pobyt w szpitalu na wszystkie potrzebne badania. W Polsce to, w Polsce tamto.. Ja trafiłam w drugiej ciąży totalnie przypadkowo, można by powiedzieć - z ulicy do szpitala, w którym nie pracował mój lekarz, nikogo nie opłaciłam, nikomu nie dałam łapówki, a zajęto się mną wzorowo, porodu nie wspominam jakoś traumatycznie (choć miałam cc, to się tam plasuję niżej w kategorii matek), a wielokrotnie przypadkowi lekarze przychodzili i pytali o mój stan zdrowia i potem - malucha. Będę tym polskim lekarzom w tym polskim szpitalu wdzięczna do końca życia. Choć łazienka była jedna na pół korytarza, to poza tym nie ma się do czego przyczepić. Co do kp - jak ktoś nie dorabia do niekarmienia (albo krótkiego karmienia) zbędnej filozofii, to mi to lata koło wiadomo czego. Ale jak słyszę, że po 6 m-cu to już tylko woda, że to jest obrzydliwe i coś tam to mnie trzepie. Ach, jednak często się wkurzam [/QUOTE]Ale co cię denerwuje, ze ktoś inny woli gdzie indziej? Byłam w Polsce pół ciąży a drugie pół w UK. W Polsce porody odbierałam albo byłam przy ich odbieraniu a tu przeżyłam własny. Nie z powodu ilości łazienek na oddziale, gdybym miała to powtórzyć, to nie jechałabym do Polski. Po prostu tutejsze procedury mi bardziej odpowiadają. Amen. A co do drugiego, to ja uslysżalam, ze to jest zboczone :-D
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest moim zdaniem problem systemowy. Matka to jednak dla niektórych mniej kobieta i prawie nie człowiek. Można jej to i owo wygarnąć, coś tam skomentować. Także po porodzie powiedzieć jak ma robić, jak długo robić. A ona ma siedzieć cicho i przytakiwać.
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/slask/zawi...ilo-blad/gpskg
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
No to wolisz w Pl.
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jesli to takze byl zespol pasm owodniowych to moze istniala realna mozliwosc uratowania reki
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

Bez obaw tam tylko 

nie moge odwidziec posta laski , ktora karmi blizniaki juz 3 lata.