|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
ja co prawda jeszcze odprawiam tańce na szmacie bo wszedzie jeszcze się osadza kurzawa no i nie ma jak jeszcze przeziebione dziecko w czasie remontu
|
|
#2882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja czekam do 38 tygodnia a potem już bym chciała urodzić. Szkoda, że to nie ma tak na zawołanie.
|
|
|
|
|
#2883 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() a i Zuzia też od soboty na biseptolu jedzie bo się przyplątała jakaś infekcja tak że git
|
|
#2884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też planowaliśmy na czerwiec remont w pokoju, skończy się chyba na malowaniu. Nad łóżkiem mam ziemniaki i chmury burzowe, które namalował młody. |
|
|
|
|
#2885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nie mam pomysłu na obiad, wstawiłam na rosol na młodej włoszczyźnie, miał byc bulion i kostki rosołowe do zamrażarki jako baza do zup ale jednak chyba dogotuje makaron i tyle... Posprzatalam mieszkanie, pranie popralam, zakupy zrobiłam... I nazarlam sie czereśni. Teraz leze i nie robie nic... Słaba jestem okropnie dzisiaj, na zakupach myslalam ze sie rozpadne, dosłownie... ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Skierowania jeszcze nie mam ale ze względu na ciśnienie to lekarka powiedziała ze nawet jak nie bedzie miała dyżuru to przyjedzie zrobic mi cc zaraz pierwszego dnia rozpoczętego 39tc... ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Znane mi sa takie wyniki ciśnienia... ![]() Pokontroluj to i zgłoś lekarzowi ! ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Hihi no chociaz taki plus całej tej cesarki...
|
|
#2886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to mały artysta![]() Piszecie,że probowałyście seksu... no u mnie własnie pomógł ale nie sam seks co orgazm. Nigdy w zyciu nie miałam silniejszego Zdecydowaliśmy sie jechać 30 km do szpitala.. ja jechałam z takim usmiechem na twarzy bo zero skurczów itp... dopiero od 7 rano w szpitalu mi się zaczeły Po prostu skurcz macicy był na tyle silny,że mały musiał uderzyć z wrażenia i sączyły mi się wody. Jak ja bym chciałam z tak samo zacząc akcję porodową ech..
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś spaghetti, sos juz gotowy
idę sprzątać
|
#2888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz mi się marzy taki 38-39 tc było by idealnie ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- no właśnie pomierzę przez kilka dni bo ja jestem niskociśnieniowiec i nie pamiętam żebym kiedykolwiek takie wysokie miała u mnie maks to 110/60 jest więc trochę mnie zaskoczyło to wczorajsze
|
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie też idealnie 38 tydzień albo 39
Boryska urodziłam dokładnie 38 tydz i 1 dzień![]() Od 38 tygodnia zaczynam się onanizować,żeby wywołać
|
#2890 | ||||
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, od kilku dni mam spadek formy... czyli jest bardzo zle hehe najgorzej rano, nie moge wstać, czuje sie nie wyspana a spie dkugo.,. Potem cały dzień zmieta chodze i nic mi sie nie chce.... czy tak będzie juz do konca? To moj tz chyba wezmie ze mna rozwod
ja sie mu dziwie ze on nadal chce miećc kolejne dzieci w przyszłości...dzisiaj znowu wycieczka do dentysty Bleee.... Cytat:
Cytat:
) po 38 tyg bedzie sex codziennie i mycie okien chyba ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() a co na to tż
Edytowane przez beaciorq Czas edycji: 2015-06-02 o 10:40 |
||||
|
|
|
#2891 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- o młody ma właśnie czkawkę
|
|
#2892 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm co tż na to,pewnie mi pomoże![]() mi wystarczy orgazm łechatczkowy![]() Cytat:
chociaż z tym ogromnym brzuchem to nie wiem jak to będzie![]()
|
|
#2893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje zakończonego remontu z zadawalającym efektem ![]() No i oczywiście tego, że z małym wszystko w porządku My też już mamy remont na wykończeniu ![]() Cytat:
jesteś przykładem na to, że seks pomaga Poproszę dzisiaj o wasze kciuki ! Dziś mamy kolejne i mam nadzieję ostatnie spotkanie z "siostrzyczką" brrr na sam fakt mam nerwa. Idę się szykować, bo dziś też na zdjęcia do dyplomu się wybieram
|
|
#2894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zrobilam kolejne badanie na toxo, na szczęście wyszlo ujemne. Ostatnio jadlam szynkę serrano i niezle sie przestraszylam oczywiście po fakcie.... tak sie zdygalam ze wywalilam cale opakowanie |
|
|
|
|
#2895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale historia Ambiiii ![]() ![]() ![]() 🏻 🏻 🏻 ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Trzymam mocno |
||
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
jestem załamana
![]() nie dość, że jest tak gorąco i duszno, że ledwo zipię, to jeszcze wracam z nie najlepszymi wieściami... po 1. odebrałam wynik na obecność paciorkowca i wyszedł dodatni od razu pojechałam do swojej położnej, bo nie wytrzymałabym do jutrzejszej wizyty. Okazało się, że mam tą najczęstszą odmianę, którą leczy się antybiotykiem, więc nie mam powodów do obaw, ale mimo wszystko nie jest do dobra informacja... no i jeszcze raz pytałam położnej czy to normalne, że mam tak wcześnie to badanie i powiedziała, że nie wie, ale może gin sugerowała się tym, że dziecko jest duże i chciała zdążyć mnie wyleczyć w razie wcześniejszego porodu...no i a propo wcześniejszego porodu, to po 2. przy okazji wizyty u położnej - zmierzyła mi ciśnienie i tętno... no i tu się zaczeło... szuka tętna, a tu nie ma... wstałam, szuka dalej... i dalej nic... za chwilę niby coś tam się przebijało przez mój puls, ale bardzo słabo. Kazała mi się położyć na płasko - dalej kiepsko słychać... dopiero jak się położyłam na prawym boku zaczęło wyraźnie bić ok 140 uderzeń, wiec książkowo. No i to mnie uspokoiło, ale położna wymacała mi brzuch i według niej Mały przekręcił się wszerz... (a pamiętacie jak parę dni temu pisałam, że mi brzuch na boki wywaliło?)... Mówiła, że jak dziecko jest duże, to często się tak zdarza. I niby jest szansa na to, żeby się z powrotem przekręcił, ale widocznie główką w dół ma za mało miejsca i tak mu jest wygodniej... Na razie staram się nie przejmować, bo poczekam do jutrzejszej wizyty i usg, ale bardzo boję się cc... zdecydowanie bardziej wolałabym urodzić sn... już się nastawiłam na to, tym bardziej, że podjęliśmy decyzję o porodzie rodzinnym... a przy cc nie będzie przy mnie męża ehh...Jedyny + tego wszystkiego to taki, że w razie cc już w lipcu zobaczymy nasze Serduszko...
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
Mmsik, faktycznie nie najlepsze wiesci. Cmok
ale paciorkowcem sie nie martw bo teraz nie szkodzi dzidiusiowi a do porodu wyleczysz na 100% ! Moze jeszcze maluszek sie ulozy glowa w dol w koncu jeszcze troche urośnie i w poprzek zrobi mu sie niewygodnie. Trzymam kciuki za twojego uparciucha zeby przyjal pozadana pozycje ![]() Aa i czy ty przypadkoem nie masz jutro wizyty? Bo ja tez mam jutro
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym całym wynikiem się nie przejmuję za bardzo. Faktycznie wolałabym mieć ujemny, ale wiem, że to dziecku nie szkodzi i co najważniejsze wiem też, że mam czas, żeby to wyleczyć Bardziej martwi mnie to ułożenie wszyscy mi mówią, że głupia jestem, że nie chcę cc, że nie wiem jak boli sn... Nie wiem, ale chciałabym to przeżyć... a tak... po cc zabiorą mi Małego i nie wiem kiedy go zobacze nie wspominając już o tym, że nie będę mogła się nim od razu zająć no ale mam iskierkę nadziei jeszcze, że Iguś wróci do pozycji główkowej i póki gin mi nie zaleci cc to tą nadzieję będę miała...
|
|
#2899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
życzę też szybkiego zakończenia remontu i oczywiście trzymam kciuki: kciuki: ja mam taki humor odkąd juz jest koniec,że aż mąż zaskoczony mówi ,że mi sie świecą oczy to jest chyba pierwszy remont w zyciu z którego jestem w pełni zdowolona przy tworzeniu pokoju Borysa był szloch ale to taki,że aż nie do uwierzenia
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
to rodzimy razem
dobrze ze to poniedziałek, może w śr nas wypuszczą
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ze mnie wysłali do domu to później znów jechałam ale skurcze juz miałam średnio co minutę, dwie, wtedy juz tak fajnie nie było
|
|
#2902 |
|
Rozeznanie
|
My z Amelka wrocilysmy ze spaceru bylysmy po mleczko i truskawki i będziemy zaś robic koktajl
A u nas cudownie gorąco na dworze ![]() Wczoraj tesciowa mi powiedziała ze zanim sie dzidziuś urodzi to mi w całym mieszkaniu zrobi kurze itd ale okna sama zaś sobie umyje bo może pomoże wczesniej urodzić a jak nie zdaze to jak bede w szpitalu to mi jeszcze umyje
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię młode ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone i sałata ze śmietaną, kotlet schabowy i jeszcze mizeria.
Wróciłam z Maja z zakupów, to dziecko jest kochane *miała na myśli poronisz
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
mms jeszcze się nie martw na zapas tym ułożeniem
Trzeba liczyć na to,że jeszcze się przekręci a ma czas tak naparwdę Moja kumpela teraz rodziła w kiwetniu i była załamana bo też bardzo chciała naturalnie rodzić drugie dziecko a mały był na trzy tygodnie przed terminem ułożony głowką w dól! pojechała już tak na ostatnią wizytę dwa tygodnie przed porodem z nastawieniem ,że lekarz wypiszę skierowanie na cc a tam niespodzianka - mały głowką w dól ułożony a miał tez dużą wagę 4100
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2906 |
|
Rozeznanie
|
Nie było mnie i w sumie dalej nie ma bo wysiadłam i fizycznie i psychicznie . Od rana do wieczora mi mega goraco, duszno ledwo sie poruszam i mam wrażenie że nie dam rady dotrzymać do porodu
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
ehh... dzięki dziewczyny
dla mnie najważniejsze jest dobro Małego i jeśli będę musiała mieć cc, to jakoś to przeżyję...
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

ja co prawda jeszcze odprawiam tańce na szmacie bo wszedzie jeszcze się osadza kurzawa
no i nie ma jak jeszcze przeziebione dziecko w czasie remontu
ale młody jest wysoko
jak to zleci aż się ja zaczynam bać
) spadam formy mam tylko koło godziny 12-13 ale jak się położe na 30 min to wraca power
Oby było tak jak z Boryskiem... też nie chciałam jeszcze rodzić itp a jak miałam wszystko poprasowane to jeszcze w sobote pojechaliśmy wieczorem do siory na soczek i siedzieliśmy do 23! Powiedziałam jej wtedy,że już jestem gotowana na porodu ..... no i w nocy o 2 jechałam na porodówkę

🏻
ale paciorkowcem sie nie martw bo teraz nie szkodzi dzidiusiowi a do porodu wyleczysz na 100% ! Moze jeszcze maluszek sie ulozy glowa w dol w koncu jeszcze troche urośnie i w poprzek zrobi mu sie niewygodnie. Trzymam kciuki za twojego uparciucha zeby przyjal pozadana pozycje
to jest chyba pierwszy remont w zyciu z którego jestem w pełni zdowolona
:.. poczułam przy tym taki skurcz macicy .. a po chwili po nodze poleciała mi strużka wód płodowych. Przez chwilę trochę zgłupiałam bo myślałam,że to może żeńska ejakulacja