Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-01, 23:13   #2851
kasperka
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
A gdzie sie podziewaja Ambi i Fiona ?

Tez sie zastanawialam dzis nad tym ...
Dziewuszki, gdzie jestescie ???

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
W ogole jakos tu ostatnio pustki totalne... majka niewiele pisze... beatrix, springtime tez...
No ogólnie pusto tu strasznie... W porownaniu z tymi gadułami co kiedys tu były !

Odpoczywaja moze dziewczyny
Na pierwszej stronie sa za to mamusie, ktorych juz od dawna z nami nie ma

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-06-01 o 23:41
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 00:06   #2852
Nicole`_
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Ładna pogoda to pewnie mniej przy kompie siedzą
Stary 2015-06-02, 05:53   #2853
kasperka
Zakorzenienie

Dzień dobry
Stary 2015-06-02, 06:07   #2854
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Tez sie zastanawialam dzis nad tym ...
Dziewuszki, gdzie jestescie ???

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Odpoczywaja moze dziewczyny
Na pierwszej stronie sa za to mamusie, ktorych juz od dawna z nami nie ma

Hihihi patrz jak mi to wypomina haha
Wiem, aluzja nieziemska - dzis to zmienię

---
Dzien dobry!!

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 06:55   #2855
martulka0991
Zadomowienie

Witajcie :-* ja wlasnie odprawilam meza do pracy, za oknem swieci slonko, musze dzis wyskoczyc po jakas wedlinke i do warzywniaka po cos swiezego ;-) wczoraj po tym deszczu bylo jakos tak milo, chlodno przewietrzylam mieszkanko i poszlam spac tak szybko ze hej ;-) jutro lub w czw bede miala u siebie brata i siostre albo i dwie bedzie wesolo i pracowicie, zaczynamy sie pakowac do wyprowadzki ;-)

---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ----------

Ostatnio kazda ma jakis spadek formy i jeszcze ta pogoda doskwiera wiec mysle ze to glowne powody zmniejszenia aktywnosci na forum... Mysle ze lepiej to juz nie bedzie :-P pogoda moglaby byc dla nas bardziej wyrozumiala ale... Dobrze ze chociaz raz na x czasu popada ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 07:29   #2856
beatrix28
Zadomowienie

witajcie!
zostalam przywołana to jestemnie zeby mnie nie bylo..korzystam z pogody i sił witalnych ,ktorych coraz mniej z kazdym dniem..
przy okazji zapytam: ktora robila badanie na obecnosc paciorkowca?
ile to kosztuje bez refundacji?

zaraz wybywamy do p.
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 07:30   #2857
moniska139
Zadomowienie

Witam mamusie
W nocy młodemu nie mogłam zbić gorączki, miał dreszcze i ciężko oddychał. Teraz wstał i meczy go kaszel trzeba do lekarza jechać.
Mi takie ciepło pasuje, tylko strasznie się teraz pocę...
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 08:15   #2858
vea7
Zakorzenienie

Lulla bardzo fajne łóżeczko

moniska, bardzo fajny blog
Zdrówka dla Młodego

Mirabelka no nie wiem, nie jestem pewna, czy czegoś więcej na Wyspach nie macie... ale jeśli są takie same, to wyżej pisałam czym wg. mnie się różnią
Koniecznie pokaż szydełkowe jak skończysz

Ja jeszcze nie piorę - przyjdzie na to czas na przełomie lipca i sierpnia

Isabelle super wieści Jeszcze obrona (które jest formalnością i z górki

dd1dd
Buciki też mi się podobają - na żywo nawet ładniejsze W sumie wybrałam "w ciemno" czyli ze strony inne, ale na żywo okazały się mega twarde. Te są mięciutkie, ale jakoś tak "porządne" - poza tym umówmy się, "darowanemu koniowi..." Ważne, że 100% skóra i Jankowi w nich wygodnie

Janek obudził się dzisiaj o 4... w sumie obudził, to dużo powiedziane - przebudził i wył - widać było, ze chce jeszcze spać, a nie może zasnąć i tak półsenny marudził. A jak on nie śpi, to my też
Efekt taki, ze ledwo na oczy paczę... a jeszcze pogoda duszna, parna i burzowa... nic tylko przez okno skakać
Do "kumulacji" dochodzi jeszcze sprzątanie magazynów w pracy - burdel mamy taki, że szef zarządził pospolite ruszenie, więc trzeba się ruszyć. Fakt, że ja w charakterze liczarki i skryby, ale mam kupę roboty w biurze i szkoda mi po prostu czasu

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 08:16   #2859
asienka_182
Rozeznanie

Hej hej ja dzis na nogach od 5 Z racji iż Amelka pod opieka ..
Wczoraj jak sie wybrałam na miasto to trzy godziny spacerowalam i pot po dup** leciał :/ no i zaś mnie bolal troche kręgosłup i poszłam wczesniej spać
Dzisiaj musze sie wkoncu wybrać na brwi bo zaroslam jak nie wiem...
A jutro to chyba umrę bo ide na krzywa cukrowa... Ciekawa jestem jak ja to przeżyje...
A i bylam wczoraj myoral czy jakos tak i kupiłam aż bodziaki bo nie mieli żadnych unisexow
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 08:18   #2860
mms_22
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
witajcie!
zostalam przywołana to jestemnie zeby mnie nie bylo..korzystam z pogody i sił witalnych ,ktorych coraz mniej z kazdym dniem..
przy okazji zapytam: ktora robila badanie na obecnosc paciorkowca?
ile to kosztuje bez refundacji?

zaraz wybywamy do p.

ja robiłam, jadę dzisiaj po wynik (bo czeka się na niego 7 dni roboczych - przynajmniej u nas) i płaciłam 25 zł chyba. I dodatkowo 2 zł za pobranie materiału, ale nie wiem którego, bo robiłam też morfologię i mocz w każdym bądź razie sam paciorkowiec kosztuje +/- 25 zł

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 08:18   #2861
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzień dobry
Wczoraj TŻ wrócił o 18 i przywiózł mi całą torbę specjałów. Batoniki, czekoladki, truskawki tutejsze (pyszne jak moje ogródkowe dawno dawno temu), wędliny i łososia w różnej postaci. Nie ma to jak dbający mężczyzna;d
Ach wczoraj wieczorem humorek mnie złapał i już o 20 prosiłam, żeby się ze mną położył. I do północy chirurgów oglądaliśmy.
Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witajcie :-* ja wlasnie odprawilam meza do pracy, za oknem swieci slonko, musze dzis wyskoczyc po jakas wedlinke i do warzywniaka po cos swiezego ;-) wczoraj po tym deszczu bylo jakos tak milo, chlodno przewietrzylam mieszkanko i poszlam spac tak szybko ze hej ;-) jutro lub w czw bede miala u siebie brata i siostre albo i dwie bedzie wesolo i pracowicie, zaczynamy sie pakowac do wyprowadzki ;-)

---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ----------

Ostatnio kazda ma jakis spadek formy i jeszcze ta pogoda doskwiera wiec mysle ze to glowne powody zmniejszenia aktywnosci na forum... Mysle ze lepiej to juz nie bedzie :-P pogoda moglaby byc dla nas bardziej wyrozumiala ale... Dobrze ze chociaz raz na x czasu popada ;-)
To wpadajcie do mnie. Od 2 tygodni leje. Może z jeden dzień lub 2 ładny był. A tak to zimno, deszcz, grad i wichury. Oby dziś nie padało bo po botwinkę chcę iść.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 08:34   #2862
majka242007
Zakorzenienie

hej kochane
Witam się po weekendowej przerwie i po wczorajszym Dniu dziecka
Nie miałam sekundy by posiedzieć z Wami. Weekend był cieplutki więc w domku jedynie spaliśmy A wczoraj Dzień Dziecka i spędziłam calutki w stadninie z Mają. Byly fajne konkursy, zabawy dla dzieci, Maja swojego konia przebierała za Myszkę Miki a sama była Mimi... Tak porównałam te wszystkie dzieciaczki co tam jeżdżą - chyba jest najmniejsza z całej stadniny a konia ma jednego z większych... Tak jakoś sobie wybrała go. Robiliśmy grill itd i dzień zleciał.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
W nocy młodemu nie mogłam zbić gorączki, miał dreszcze i ciężko oddychał. Teraz wstał i meczy go kaszel trzeba do lekarza jechać.
ZDRÓWKA DLA MAŁEGO
ja uwielbiam cieplą pogodę... Dziś też będzie bardzo ciepło pewnie kolo 30stopni w poludnie uwieeelbiam nie lubię tylko jak jest duchota.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
W ogole jakos tu ostatnio pustki totalne... majka niewiele pisze... beatrix, springtime tez...
No ogólnie pusto tu strasznie... W porownaniu z tymi gadułami co kiedys tu były !
jestem jestem... zabiegany weekend i wczoraj miałam... Poprawię się heheh

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
A ja sie wlasnie zorientowałam ze zaczynam 30tc i praktycznie dwa dni brakuje mi do dokładnych dwoch miesiecy kiedy Julkę przywitamy na świecie

Dziewczyny sie chwaliły wiec i ja to zrobie - skończyłam pisac magisterkę ! Za tydzien oddaje do sprawdzenia, za dwa składam do dziekanatu... I chyba sie pójdę bronić chocia jeszcze mam mieszane uczucia :P
eeee no rewelacja, gratuluję, trzeba opić
Rodzisz 3 sierpień???? To tak jak ja

MsLullaby śliczne łóżko
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 08:44   #2863
moniska139
Zadomowienie

Zarejestrowałam młodego dopiero na 17 i to dlatego, że mnie znają tam pielęgniarki i między pacjentów wcisnęły rano a już miejsca nie ma.
Stary 2015-06-02, 08:57   #2864
beatrix28
Zadomowienie

mms22 dzieki za odpowiedź
moniska139 zdrowka dla synka!
roxana obron sie i będziesz miala z głowy..

majka ta Twoja corcia chyba b.lubi jazdę konną.?moj przyrodnik to ciagle by robaki,pająki lapal.ślimaki winniczki .i gasienice te we wloskach..hard core dzien w dzien..

wczoraj objadlam sie czeresniami i juz mam ich dosc,truskawek jzu jednak nie kupuje czekam na dniach az nasze dojdą bo poziomki juz zaczynaja nabierac kolorku,TZ przywiezie od tesciowej odnozki borowki amerykanskiej to tez bedzie, ale juz chyba w przyszlym roku,oby nie zmarzla,bo droga jest to lepiej mieć swoją...

co do Dnia Dziecka my bylismy w niedziele na festynie organizowanym przez nasze przedszkole.a wczoraj mieli jeszcze klaunów ,mieli malowane buzie i dostali po balonie..

Edytowane przez beatrix28
Czas edycji: 2015-06-02 o 09:01
Stary 2015-06-02, 09:09   #2865
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Zarejestrowałam młodego dopiero na 17 i to dlatego, że mnie znają tam pielęgniarki i między pacjentów wcisnęły rano a już miejsca nie ma.
ja jak czytam takie rzeczy to mi się od razu scyzoryk, nożyczki i nóż w kieszeni otwiera... Bardzo irytują mnie teksty - ,,Nie ma juz dziś miejsca,, - no to niby co z dzieckiem mam robić? Ty masz choć pielęgniarki które gdzieś was wcisną...
Ja jak mam Maję lekko przeziębioną to ok... Daruje i idę do domu. Ale jak mi ,,leci przez ręce,, a bywało tak bardzo często bo była chorowitym dzieciaczkiem to mnie szlak trafiał. I się wycwaniłam, za każdym razem prosiłam o wypisanie informacji z pieczątką i podpisem że dziecko nie zostanie przyjęte przez lekarza... Nigdy nie wypisały, zawsze Maja została przyjęta i to jeszcze w najbliższej godzinie jak się tylko dało.

Albo najlepsza jest rejestracja telefoniczna... Zimą i w deszczowe dni jak mala byla malutka tylko to mi zostawało jak była bardzo chora. Do przychodni był kawałek drogi. Tam od 5:30 kolejka do rejestracji a o 7rano otwierali przychodnie, rejestracja telefoniczna od 9. A lekarz 3 razy w tyg przyjmował od 7-10. Więc ja dzwoniłam juz o 7 rano Gdy udało mi się dodzwonić to z fochem że rej od 9 ... To pytam czy jak zadzw o 9 to mnie zarejestruje skoro lekarz juz prawie pracę skończy ...

Jej nienawidzę przychodni, lekarzy i tych przepychanek wiecznie tam...
Najgorsze były szczepienia... Milion dzieciaków, wcześniej zarejestrować się nie da. Lekarz od 9-12 raz w tygodniu (strona zdrowa-szczepienia) Leciałam na 7:30 i słyszałam ,,brak miejsc,,

Teraz po przeprowadzce przychodnie mam pod nosem 1min idę od bloku. Mam nadzieję że będzie to jakoś lepiej rozwiązane. Bo jak nie

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
mms22 dzieki za odpowiedź
moniska139 zdrowka dla synka!
roxana obron sie i będziesz miala z głowy..

majka ta Twoja corcia chyba b.lubi jazdę konną.?moj przyrodnik to ciagle by robaki,pająki lapal.ślimaki winniczki .i gasienice te we wloskach..hard core dzien w dzien..

wczoraj objadlam sie czeresniami i juz mam ich dosc,truskawek jzu jednak nie kupuje czekam na dniach az nasze dojdą bo poziomki juz zaczynaja nabierac kolorku,TZ przywiezie od tesciowej odnozki borowki amerykanskiej to tez bedzie, ale juz chyba w przyszlym roku,oby nie zmarzla,bo droga jest to lepiej mieć swoją...

co do Dnia Dziecka my bylismy w niedziele na festynie organizowanym przez nasze przedszkole.a wczoraj mieli jeszcze klaunów ,mieli malowane buzie i dostali po balonie..

Tak uwielbia konie... To jakaś masakra jest. Dopiero w sumie zaczyna swoją przygodę. Miała dopiero po wakacjach bo teraz jeszcze rehabilitacja, angielski, nauka pływania a konie do tanich sportów nie należą. Ale... Uprosiła. Kupiłam jej teraz buty , spodnie i czapeczke na konia. Jeszcze kask potrzebuje, bo poki co wypożyczamy w stajni. W ogóle się nie boi a ja wszoku jak tylko koń zbyt blisko... Tylko, że ja w ogóle dziwna jestem bo zwierząt za bardzo nie lubię... Tzn mogę popatrzeć ale niech się nic do mnie nie zbliża

Nie wiem do końca jak to jest z tymi koniami bo słyszałam że dziecko dopiero od 12rż powinno jeździć żeby nóg nie pokrzywić... ale ile w tym prawdy

Co do owoców to też się już tak objadam że szok, truskawki, czereśnie, nektarynki, borówki amerykańskie, i jeszcze nie mam dość
Stary 2015-06-02, 09:15   #2866
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ja teraz bede miec remont, wiec nie bede prac, bo jutro do kartonu pakowac bede wszystko
Ale w sumie nawet jakbym nie musiala pakowac to nie pralabym jeszcze
Oczywiscie kazdy zrobi tak, jak uwaza...
Ja juz nie mysle o tym, ze Mały przyjdzie wczesniej na świat
Tlumacze mu caly czas, ze mama z tata najpierw wszystko chce przygotowac itd
No u nas jeszcze dwa tygodnie i bedzie po remoncie. Pozniej sprzatania sporo, skladanie mebli dla dzidziusia, zamawianie wszystkiego i w lipcu zaczne prac wszystko a pozniej oczekiwanie na jego przyjscie na swiat
Cytat:
Witam mamusie
O biedaczek, oby szybciutko wracal do zdrowia.

U mnie tez goraco, lubie jak jest cieplo ale nie do przasady bo tez mam wrazenie, ze sie bardziej poce w ciąży. Wezme pozniej pieska na dluuugi spacerek, niech sie wybiega a ja poczlapie trochę w ramach 'sportu'

Co do przychodni, z pediatrami nie mialam doczynienia ostatnio, za to w mojej przychodni zawsze jak zadzwonie, to miejsc owszem nie ma ma, ale kaza przyjac i lekarz za kazdym razem mnie przyjmowal tyle dobrego

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png

Edytowane przez natalia1011
Czas edycji: 2015-06-02 o 09:17
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 09:17   #2867
MsLullaby
Zakorzenienie

Hej ho ja właśnie pije kawkę, Bartek kończy śniadanie.
Majka ale ma super twoja córeczka, ja w wieku 6 lat już sama jeździłam konno bez asekuracji, a co najgorsze nigdy na głowie nie miałam kasku no ale to na wsi konie wujka wiec kto by się tam przejmował i tak śmigalam do 14rż aż wujek konie sprzedał, bardzo mi tego brakuje
Jeju mi tak hormony buzuja ze mam dość, albo płacze, albo się wściekam albo jestem mega szczęśliwa. Paranoja

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 09:30   #2868
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
ja jak czytam takie rzeczy to mi się od razu scyzoryk, nożyczki i nóż w kieszeni otwiera... Bardzo irytują mnie teksty - ,,Nie ma juz dziś miejsca,, - no to niby co z dzieckiem mam robić? Ty masz choć pielęgniarki które gdzieś was wcisną...
Ja jak mam Maję lekko przeziębioną to ok... Daruje i idę do domu. Ale jak mi ,,leci przez ręce,, a bywało tak bardzo często bo była chorowitym dzieciaczkiem to mnie szlak trafiał. I się wycwaniłam, za każdym razem prosiłam o wypisanie informacji z pieczątką i podpisem że dziecko nie zostanie przyjęte przez lekarza... Nigdy nie wypisały, zawsze Maja została przyjęta i to jeszcze w najbliższej godzinie jak się tylko dało.

Albo najlepsza jest rejestracja telefoniczna... Zimą i w deszczowe dni jak mala byla malutka tylko to mi zostawało jak była bardzo chora. Do przychodni był kawałek drogi. Tam od 5:30 kolejka do rejestracji a o 7rano otwierali przychodnie, rejestracja telefoniczna od 9. A lekarz 3 razy w tyg przyjmował od 7-10. Więc ja dzwoniłam juz o 7 rano Gdy udało mi się dodzwonić to z fochem że rej od 9 ... To pytam czy jak zadzw o 9 to mnie zarejestruje skoro lekarz juz prawie pracę skończy ...

Jej nienawidzę przychodni, lekarzy i tych przepychanek wiecznie tam...
Najgorsze były szczepienia... Milion dzieciaków, wcześniej zarejestrować się nie da. Lekarz od 9-12 raz w tygodniu (strona zdrowa-szczepienia) Leciałam na 7:30 i słyszałam ,,brak miejsc,,

Teraz po przeprowadzce przychodnie mam pod nosem 1min idę od bloku. Mam nadzieję że będzie to jakoś lepiej rozwiązane. Bo jak nie

To jeszcze nie jest najgorsza przychodnia bo jak faktycznie nie ma miejsca u swojego lekarza to do innego bez problemu zarejestrują, albo zamiast co 15 minut to co 10 umawiają. Miałam cały miesiąc tam praktyki to wiem jak to wygląda. W innych to wcale nie odbierają telefonów.
Ja jakby nie dreszcze i to, że nie mogłam w nocy zbić gorączki to bym nie szła do lekarza.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jeju mi tak hormony buzuja ze mam dość, albo płacze, albo się wściekam albo jestem mega szczęśliwa. Paranoja
A najgorsze, że te wszystkie humory bez powodu są... mój tż przez to na trzecie dziecko nie da się namówić
Stary 2015-06-02, 09:30   #2869
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Hej ho ja właśnie pije kawkę, Bartek kończy śniadanie.
Majka ale ma super twoja córeczka, ja w wieku 6 lat już sama jeździłam konno bez asekuracji, a co najgorsze nigdy na głowie nie miałam kasku no ale to na wsi konie wujka wiec kto by się tam przejmował i tak śmigalam do 14rż aż wujek konie sprzedał, bardzo mi tego brakuje
Ją też już puszczają bez asekuracji... Ja mam zawał i patrzeć na to nie mogę... A kask musi być inaczej do stajni nawet nie wpuszczą. Też jej się marzy ,,swój,, konik... Zobaczymy jak to będzie. Tzn konia na pewno nie kupię bo drogie są ale można konia wydzierżawić i w sumie drogo to nie wychodzi bo potem może na nim jeździć za darmo... Tylko że jej się marzy trenowanie skoków na koniu i nauka tańca na koniu.

Z resztą ... Ma 7 lat... Marzyła już o jeździe na nartach - ok poszła do szkółki nauczyła się, jeździliśmy z nią na stoki... w pewnym momencie się znudziło i już w stronę nart nie patrzy nawet. Tzn zimą pójdzie, ale jak musi.
Potem miała parcie na naukę tańca, pochodziła - znudziło się.
Stary 2015-06-02, 09:31   #2870
beatrix28
Zadomowienie

majka to odważną masz corke a hobby drogie moja kuznka sie tym pasjonuje,na dzien dzisiejszy uprawia hipoterapie a ja wole psy,wole zeby zwierze mnie nie przerastalo...

MsLulababy lepiej nie bedzie
musze kupic sandaly na lato,a potem troche ogarnac hacjendę...
Stary 2015-06-02, 09:40   #2871
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Dziewczynki Już jestem Nie zapomniałam o Was tylko miałam sajgon w domu w sumie nadal mam.. ale Pokoik Tymka już "postawiony" Pomalowany ..panele są tylko teraz dołozyć szafę pod zabudowę, komody i będzie git9(no i jestem już spokojniejsza) W domu były skuwany przedpokój, więc była taka kurzawa,że załamka! Przy okazji wymieniliśmy panele w pokoju Boryska i teraz mi się mega podoba Chciałam tez przemalować ten zielony kolor ściany u niego, ponieważ zostala nam farba szara. Jednak zostawiłam tak jak jest, z tymi panelami te kolory wyglądaja super- jestem mega zadowolona z remontuMusieliśmy przez ten kurz wyprowadzić się z mieszkania na dwa dni do mamy.. wróciliśmy a mały dostał znowu katar- nie wiem co ja robię źle

aaa i tydzien temu byliśmy z Tymkiem u ginka i mały ważył w 27 tyg i 3 dni 1150 gram wszystko z nim dobrze jak powiedziała gin.. aaa i 7 kg do przodu. Powiem Wam, że zawsze w poczekalni spotykamy się z tymi samymi dziewczynami i są smiechy itp Jedna z nich była przede mną dosyć długo.. wyszła z płaczem bo jest podejrzenie rozszczepu kregosłupa. Tak mnie to dotkneło, że mój mąż myślał jak wróciłam,że coś z Tymkiem.. Jeszcze koleżanka pojedzie na dokłdniejsze bdania i mam nadzieję,że wszystko będzie Ok ale codziennie o niej myślę..
Stary 2015-06-02, 09:47   #2872
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
To jeszcze nie jest najgorsza przychodnia bo jak faktycznie nie ma miejsca u swojego lekarza to do innego bez problemu zarejestrują, albo zamiast co 15 minut to co 10 umawiają. Miałam cały miesiąc tam praktyki to wiem jak to wygląda. W innych to wcale nie odbierają telefonów.
Ja jakby nie dreszcze i to, że nie mogłam w nocy zbić gorączki to bym nie szła do lekarza.

A najgorsze, że te wszystkie humory bez powodu są... mój tż przez to na trzecie dziecko nie da się namówić
Jej humorki tez mam okropne... Ja juz chcę sierpień, urodzić i wracać do formy. Albo ryczę albo mam nerwa albo się cieszę o byle co.

W niedziele byliśmy z Tz w restauracji pod wieczór, tak w sumie z nudów. Zamówiłam sobie zupkę cebulową i zaczęłam się slinić na bruschette... więc też zamówiłam...
Dostałam kanapki z pomidorem i obok kupkę rukoli oszalałam i od razu foch...
Zawołałam kelnerkę i zamiast powiedzieć że to nie jest bruschetta i dziękuje za kanapki to ja że pomylila pani chyba moje zamówienie...
Ta oj przepraszam wzięła talerz i poleciała na kuchnię.
Po minucie wróciła z tym talerzem i mówi że nie pomyliła, że to jest moje zamówienie...
To mówię do niej że nie widzę bazylii a rukola tak nijak ma się do tego dania. I że w sumie to rukoli nie lubię a w karcie jest wyraźnie bazylia napisana....
Wzięła talerz poleciała na kuchnię, okazało się że bazylii nie mają , tylko rukolę
Przyleciała z tym talerzem już sama spłoszona i pyta czy chcę w takim razie zjeść samą bruschettę bez rukoli...
To ja znowu- że chętnie pod warunkiem że to będzie bruschetta a nie kanapka z masłem i pomidorem... Laska oszalała i zapytała jak to danie się robi bo ona to w sumie nie wie co podała

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
majka to odważną masz corke a hobby drogie moja kuznka sie tym pasjonuje,na dzien dzisiejszy uprawia hipoterapie a ja wole psy,wole zeby zwierze mnie nie przerastalo...

MsLulababy lepiej nie bedzie
musze kupic sandaly na lato,a potem troche ogarnac hacjendę...
chyba tez wzięła przykład z koleżanek... W sumie 2 kuzynki jeżdżą konno, koleżanki w przedszkolu również dwie ma co jeżdżą... Chyba jakieś modne się to robi... Niech jeździ, pewnie się znudzi niedługo... A jak sie nie znudzi to coż... Coś robić powinna. A nie siedzieć w domu przed kompem i tv.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Dziewczynki Już jestem Nie zapomniałam o Was tylko miałam sajgon w domu w sumie nadal mam.. ale Pokoik Tymka już "postawiony" Pomalowany ..panele są tylko teraz dołozyć szafę pod zabudowę, komody i będzie git9(no i jestem już spokojniejsza) W domu były skuwany przedpokój, więc była taka kurzawa,że załamka! Przy okazji wymieniliśmy panele w pokoju Boryska i teraz mi się mega podoba Chciałam tez przemalować ten zielony kolor ściany u niego, ponieważ zostala nam farba szara. Jednak zostawiłam tak jak jest, z tymi panelami te kolory wyglądaja super- jestem mega zadowolona z remontuMusieliśmy przez ten kurz wyprowadzić się z mieszkania na dwa dni do mamy.. wróciliśmy a mały dostał znowu katar- nie wiem co ja robię źle

aaa i tydzien temu byliśmy z Tymkiem u ginka i mały ważył w 27 tyg i 3 dni 1150 gram wszystko z nim dobrze jak powiedziała gin.. aaa i 7 kg do przodu. Powiem Wam, że zawsze w poczekalni spotykamy się z tymi samymi dziewczynami i są smiechy itp Jedna z nich była przede mną dosyć długo.. wyszła z płaczem bo jest podejrzenie rozszczepu kregosłupa. Tak mnie to dotkneło, że mój mąż myślał jak wróciłam,że coś z Tymkiem.. Jeszcze koleżanka pojedzie na dokłdniejsze bdania i mam nadzieję,że wszystko będzie Ok ale codziennie o niej myślę..

hej hej, fajnie że wszystko super u ciebie i duża dzidzia
a ten rozszczep kręgosłupa to tak na normalnym usg zobaczyli?
Stary 2015-06-02, 09:48   #2873
Nicole`_
Zakorzenienie

Hej

U mnie dziś humor do bani... Pogoda dziwaczna, bo niby 23 st a niebo całkiem zachmurzone. Będzie padać? W sumie to nie obraziłabym się

Zjadłam śniadanie w łóżku, już standardowo Zaraz sobie dokończę truskawki z wczoraj i trzeba będzie się zabrać za co pożytecznego. Wczoraj pojechałam do tego miasta, kupiłam sobie sukienkę maxi, spódniczkę i spodnie takie do kolana beżowe. Wszystko w c&a, bo ceny mają rozsądne, a nie będę wydawać kasy na ubrania, które ponoszę tylko kilkanaście tygodni Co jak co, za rok mają mi być wszystkie za duże

Nie wiem co dziś na obiad zrobić... jakieś pomysły?
Stary 2015-06-02, 09:51   #2874
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane
Witam się po weekendowej przerwie i po wczorajszym Dniu dziecka
Nie miałam sekundy by posiedzieć z Wami. Weekend był cieplutki więc w domku jedynie spaliśmy A wczoraj Dzień Dziecka i spędziłam calutki w stadninie z Mają. Byly fajne konkursy, zabawy dla dzieci, Maja swojego konia przebierała za Myszkę Miki a sama była Mimi... Tak porównałam te wszystkie dzieciaczki co tam jeżdżą - chyba jest najmniejsza z całej stadniny a konia ma jednego z większych... Tak jakoś sobie wybrała go. Robiliśmy grill itd i dzień zleciał.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

ZDRÓWKA DLA MAŁEGO
ja uwielbiam cieplą pogodę... Dziś też będzie bardzo ciepło pewnie kolo 30stopni w poludnie uwieeelbiam nie lubię tylko jak jest duchota.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

jestem jestem... zabiegany weekend i wczoraj miałam... Poprawię się heheh

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

eeee no rewelacja, gratuluję, trzeba opić
Rodzisz 3 sierpień???? To tak jak ja

MsLullaby śliczne łóżko

Tak, 3.08 mam cc

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 09:52   #2875
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, 3.08 mam cc
O kurcze, przegapiłam tego newsa! Masz już skierowanie i datę ustaloną? Mega szybko
Stary 2015-06-02, 10:00   #2876
NOK84
Raczkowanie

Dzień dobry mamusie
u mnie spadku formy ciąg dalszy więc pewnie dalej mniej mnie będzie na forum
jeszcze do tego wszystkiego wczoraj zaczęliśmy remont korytarza i ledwo coś porobili a już mnie szlag trafia bo wszędzie pył a gdzie tam do końca...
eh... na jakieś marudzenie mi się zebrało ostatnio
i wczoraj po południu jakoś tak się nie ciekawie czułam - zmierzyłam ciśnienie a tu 135/85 puls 105, a ja z reguły bardzo niskie mam :/
pomarudziłam to idę zrobić śniadanie i coś zjeść
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 10:01   #2877
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Hihihi patrz jak mi to wypomina haha
Wiem, aluzja nieziemska - dzis to zmienię

---
Dzien dobry!!

No coś Ty!!!
To żadna aluzja
Stary 2015-06-02, 10:04   #2878
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Tak, 3.08 mam cc
o fajnie tak znać z góry datę i do tego ten 3 sierpień to już na prawdę nie długo
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 10:04   #2879
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Jej humorki tez mam okropne... Ja juz chcę sierpień, urodzić i wracać do formy. Albo ryczę albo mam nerwa albo się cieszę o byle co.

:

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

nawet moja gin powiedziała,że duzy brzuch mam ale młody jest wysoko Tak kochan na zwykłym usg to dojrzała.. ale dała skierowanie na takie już dokładniejsze! Dodam,że ja chodze na NFZ i za każdym razem robi usg ta moja gin- dzięki BOgu!
Cytat:
Tak, 3.08 mam cc
WoW! kurde to za dwa miesiące jak to zleci aż się ja zaczynam bać

Tak piszecie,że już byście chciały sierpień, a mi do terminu zostały 11 tygodni. jestem przerażona ,że tak mało dopoki nie będę miała poprasowane ciuszki ito to mi sie nie spieszy bo muszę przyznać,że ostatnio bardzo dobrze się czuję. Wręcz zapomominam ,że mam brzuch ( a jest niemały) spadam formy mam tylko koło godziny 12-13 ale jak się położe na 30 min to wraca power Oby było tak jak z Boryskiem... też nie chciałam jeszcze rodzić itp a jak miałam wszystko poprasowane to jeszcze w sobote pojechaliśmy wieczorem do siory na soczek i siedzieliśmy do 23! Powiedziałam jej wtedy,że już jestem gotowana na porodu ..... no i w nocy o 2 jechałam na porodówkęa był to 38 tydzien jak chcecie to Wam doradzę jak przyspieszyć ... chociaż jak akurat niechcąco to zrobiłam
Stary 2015-06-02, 10:06   #2880
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

W niedziele byliśmy z Tz w restauracji pod wieczór, tak w sumie z nudów. Zamówiłam sobie zupkę cebulową i zaczęłam się slinić na bruschette... więc też zamówiłam...
Dostałam kanapki z pomidorem i obok kupkę rukoli oszalałam i od razu foch...
Zawołałam kelnerkę i zamiast powiedzieć że to nie jest bruschetta i dziękuje za kanapki to ja że pomylila pani chyba moje zamówienie...
Ta oj przepraszam wzięła talerz i poleciała na kuchnię.
Po minucie wróciła z tym talerzem i mówi że nie pomyliła, że to jest moje zamówienie...
To mówię do niej że nie widzę bazylii a rukola tak nijak ma się do tego dania. I że w sumie to rukoli nie lubię a w karcie jest wyraźnie bazylia napisana....
Wzięła talerz poleciała na kuchnię, okazało się że bazylii nie mają , tylko rukolę
Przyleciała z tym talerzem już sama spłoszona i pyta czy chcę w takim razie zjeść samą bruschettę bez rukoli...
To ja znowu- że chętnie pod warunkiem że to będzie bruschetta a nie kanapka z masłem i pomidorem... Laska oszalała i zapytała jak to danie się robi bo ona to w sumie nie wie co podała

chyba tez wzięła przykład z koleżanek... W sumie 2 kuzynki jeżdżą konno, koleżanki w przedszkolu również dwie ma co jeżdżą... Chyba jakieś modne się to robi... Niech jeździ, pewnie się znudzi niedługo... A jak sie nie znudzi to coż... Coś robić powinna. A nie siedzieć w domu przed kompem i tv.

Bruschetta z rukolą
Boże, widzisz i nie grzmisz
Mówisz, że kanapkę z masłem o pomidorem Ci podali ???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości