|
|
#2881 | ||
|
404 Not Found
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 12
Cytat:
Cytat:
Ponieważ w mleku mm ma dużo D. A przy problemach z brzuszkiem pediatra zalecił co drugi dzień. ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Dwóch pediatrów nam tak mówiło. |
||
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się po dwugodzinnym spacerze w lesie.
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
Tien , Kinga - fajnie, że już w domu (ale mam zapłon, ale nie da mi się odpisywać na bieżąco)
martuś - kciuki niezmiennie za rozpakowanie - takie emocje jak przy pierwszym mam nadzieję, że synuś zdrowy i ty też. Trzymaj się.Baset - współczuję problemów i tych zdrowotnych i tych z burzą emocji. Mam nadzieję, że to się wyreguluje, na pewno też hormony tu grają dużą rolę i Twój stan zdrowia i słabość po porodzie. Dobrze dziewczyny radzą - wybierz się do lekarza, niech zbada Ci krew, bo jeszcze się przekręcisz kasienka - wzruszyłam się Twoim opisem, bardzo fistaszku - a jak u Ciebie, pisałaś, że czujesz się niewyraźnie? tien - ja też przy kp mam wilczy apetyt, normalnie potrzebuję natychmiast coś zjeść. Z poprzednimi córkami tak nie miałam. Nigdy mnie nie ciągnęło do słodyczy, a teraz potrafię wciągnąć paczkę ciastek na raz madeleine - ja szczepiłam Helenę pentaximem i teraz też tak będę. Mi wtedy pediatra radził taką opcję i teraz inny też pochwalił moją decyzję. tien - Inga bardzo długo wydalała kupę taką smółkową, nawet w domu jeszcze. Zdecydowanie dłużej niż starsze dziewczyny. zazdroszczę wszystkim, które pojechały na długi weekend - ja też chciałam, ale z powodu chorowania wszystkich spędzamy ten czas w mieście, bo strach się gdzieś wypuszczać, jakby się pogorszyło, to tu mamy lepszą opiekę. Ale może jutro pojedziemy do parku albo do zoo, żeby nie siedzieć w domu cały czas. Powoli będziemy się wypuszczać. Z tymi witaminami to chyba coś musi być, bo jak raz zapomniałam podać, to mniej się prężyła. Teraz odkąd biorę leki pgorączkowe od 3 dni, to mała też łatwiej robi kupę i nie kwęka przy bąkach. Taki skutek uboczny paracetamolu w mleku
Edytowane przez sylwia01485 Czas edycji: 2015-06-04 o 14:46 |
|
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
baset jak to rana sie rozeszla?....zle bylas poszyta czy jak....trzymam kciuku za twoje lepsze samopoczucie!!!! Jestesmy tu po to zeby sie wspierac w gorszych chwilach....PAMIETAJ JESTES SUPER MAMA...i twoja coreczka bardzo cie kocha....buziaczki dla wszystkich....
|
|
#2885 |
|
Konto usunięte
|
Mój od wczoraj od 20 spał łącznie może godzine. Dopiero przed chwila zdolalam Go uspic. Padam Na twarz. I tz też się wczoraj popisal. Mam dość jego zachowania.
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Mały strasznie Placze usypianie i chwila spokoju tylko na rekach |
|
|
|
|
#2886 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
Olu moja też płakała ale nawet kolka nie powinna trwać tylu godzin. Bo on potem to już i z przemęczenia płacze. Jak twoja dieta ? Może spróbuj wypisać co jesz i się razem zastanowimy co ewentualnie mu szkodzi. Jak nic w diecie nie wyjdzie to może nietolerancję laktozy ma ? Jakiś powód musi być bo dzieci płaczą i mają kolki ale żeby praktycznie dzień w dzień i to po tyle godzin ciągiem to raczej nie.
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
ola co znowu tz zrobil??? Normalnie lanie mu sie nalezy.....ja wczoraj swojemu tez dosralam bo alex nie chcial spac...wiec mowie zeby go pare minut ponosil a ja szybko butelki umyje i pojde sie umyc....kuzwa ponosil go 2 minuty i do lozeczka dal...maly zaczal kwekac...a tz do mnie z tekstem....nosze go i nosze a on placze.....nosz kuzwa ale zes go sie nanosil....szok ze stresem..,.nic spadam na pierwsza wizyte u pediatry......ehhh....nib y tylkk formalnosc.....ale nie chce mi sie jechac....
|
|
#2889 |
|
Konto usunięte
|
Truskawka nabiału nie jem. Wczoraj jadlam bułki z masłem przed dentysta a potem dopiero koło 17 bulki. Z chuda wedlina, jak co dzień zresztą, pije wodę niegazowana. Teraz jak trochę pospal to już lepiej, ale noo dał popalic
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Mi się wydaje że kolka. Plus sam był zmeczony i nie mógł zasnąć i brzeczal. Teraz choć nie spi.to aż tak nie marudzi |
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane :-*
Od wczoraj wieczora była u mnie mama, jak dobrze... Spokojnie się wykapalam, ogolilam tu u tam... Zajrzałam nawet na podwozie...normalnie Frankenstein ![]() Jak długo miałyście spuchniete miejsce nacięcia? Dzisiaj niedawno pojechala mamuska moja kochana Koło 11 wziela moja gwiazdę na spacer i nie było ich ponad 2 godziny. Ja przez ten czas w końcu posprzatałam chate porządnie, zrobiłam 3 prania wczoraj więc dziś poprasowalam, upiekłam chleb i zaczęłam obiad robić nawet. Mama na prawie tydzień wyjeżdża ![]() Muszę jakoś dac rade sama z tym małym wrzaskiem! Może tatuś się zlituje i poświęci dziecku trochę czasu... Ale złudzen nie mam... Prosiłam żeby dziś przyj.to oczywiście plany ma ważniejsze... Wolne dni to dupy obraca, dla dziecka znajdzie godzinkę wieczorem w tygodniu po pracy ech... Szkoda gadać
|
|
#2891 |
|
Konto usunięte
|
Kasienka w zasadzie to z tydzień temu ta blizna zrobila się już" ladna" czyli u mnie 3 tyg może ciut wcześniej. Ale coś koło tyle od porodu
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Ola jak moge cos doradzic.teraz mojej mlodej chyba kolki sie zaczely ale. Wczesniej darla sie doslownie darla po bulkach.chociaz w szpitalu. Tez bulki dawali.wyeliminowalam bulki i przez miesiac bylo ok. Po dwoch tug jak probowalam jakos bulki bo chleba nie byloi nic innego nowego znowu wrzask,wiec sprobuj bulek nie jesc.
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Konto usunięte
|
A właśnie chodzi o to że on wcześniej dzień w dzień krzyczał umiał problem z brzuszkiem i szwagierka mówi nie jedz chleba tylko bulki. I jak zaczęłam jeść bulki to widziałam poprawę a już sporo temu przestalam chleb jesc. No i wczoraj to 1 taka sytuacja że aż tak krzyczal. A kupy robi normalnie więc nie to że się przez to meczyl. Eh. No widocznie to kolki i po prostu musimy to przetrwac. A nie spał tyle bo pół nocy się męczył a potem że zmęczenia i rozdraznienia nie mógł zasnac, rano dziś spał chwile i potem znów marudzil. Dopiero od chwili co wcześniej pisałam posłał dłużej i już jak wstał to mniej marudny. Wypije koperek niedługo też.
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Od jakiegoś czasu boli mnie lewy jajnik ;/ kuje |
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mogę wykąpać dziecko po karmieniu?
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w zasadzie ciągle jest czas "po karmieniu"
więc inaczej bym jej nie wykąpała dziś praktycznie prosto po cycu wskoczyła do wanienki, to był jej pierwszy raz... pełen relaks Byliśmy dziś na pierwszym spacerku, żarłok dwa razy musiał zostać nakarmiony
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
non stop wszystko po karmieniu i też pierwsza kąpiel po karmieniu a po kąpieli karmienie hahaha no i śpi sobie smacznie teraz. Lili usypia z mężem, więc mam chwilkę.
|
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz śpi spacyfikowana na brzuszku, więc myślę, że 2-3h prześpi a młody mimo, że bez drzemki to nie wybiera się spać...
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisuje się pod Tien
U nas jak młody nie zostanie nakarmiony przed to jest awantura z tym ze że względu na ulewanie staram się poczekać jeszcze z 30 min po karmieniu z kąpielą ![]() Ech u nas dzisiaj tez jakieś problemy brzuszkowe od 7 rano. Mały obudził się z takim płaczem ze nie wiedzieliśmy o co mu idzie. Mleko nie, płacz, a w zasadzie popłakiwanie, a w międzyczasie przysypiał. Ewidentnie bączki mu się po brzuszku błąkały...i słychać było przelewanie. Masowanie, kładzenie na brzuchu, herbatki koperkowe niewiele pomagały, a wręcz pomagały na chwile. nawet na spacerze buziaka piłował że biegiem wracałam... W końcu koło południa zapodalam mu czopka homeopatycznego na brzuszek i w końcu poszła kupa i ból mu przeszedł bo się uspokoił i zasnął
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
No u nas kupy sa co dwadni i to jak mleko zjem a mialam odstawoc bo mala ma krostki na buzi nie wiadomo czy nie od mleka
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Od poniedzialku mamy pozatym ewidentne kolki szkoda Mi tej mojej kruszyny |
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się starałam przed karmieniem kąpać ale dziś się nie dało mój glodomor nienawidzi kąpieli wrzask taki jak by ją ktoś ze skóry obdzieral
oczywiście po myciu kolejne karmienie i teraz smacznie śpi ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Agnes serio co 2 dni kupa?
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Ola, Olimpia wspolczuje ze tz nie pomaga.. Moj jak jest w domu, to mnie by moglo nie byc, bylebym cycki zostawila
Karmicie dzieci na spacerze? Bo moj jak tylko z domu wyjedziemy, to od razu spi. A jakie jecie pieczywo? Jasne czy ciemne? Bo w szpitalu dawali mieszane, w domu jadlam jasne, ale wrocilam do ciemnego i tak sie zastanawiam, ze moze od ciemnego Igor ma problemy z brzuszkiem dzisiaj dal nam popalic spal tylko 2 godziny na dworze i teraz zasnal i nie wiem czy zaraz sie obudzi czy pospi dluzej. ehh.. ciezko rozgryzc takiego maluszka
|
|
|
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Wstawiłam do klubu zdjęcie Oby ostatnie z brzuchem.Właśnie wróciliśmy do domu... Mimo tego, że dziś prawie nic nie zjadłam, to strasznie mnie goni wiadomo gdzie i czuję się, jakbym miała gorączkę... Oby to już się powoli zbliżała godzina 0 ![]() Dobrej nocy
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa mi robi problem z karmieniem.
Ja ściągam tylko 20 ml pokarmu. Mała jest ciągle głodna. Chyba przejdziemy całkowicie na mm. Bo i ona się wykończy i ja. Jutro jadę na badania.
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
na piersi to normalne
Cytat:
Ja jem jasne ale jutro sobie kupię jakieś żytnie bo mam ochotę. Jutro przychodzi do nas położna.
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty tylko ściągasz czy przystawiasz małą do piersi?
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego ściągasz?
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Tien ale ze normalne że na piersi pare kupek dziennie?
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja przed kąpielą daje cycka na chwile, potem kapie i dostawiam do oporu
![]() Dzis pierwszy raz karmiłam na spacerze ... ![]() Jak po spacerze mloda kimnęła to śpi do teraz a wróciliśmy ok 17...
|
|
#2909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szara co ty jesz ze pare kupek dziennie chociaz mysle ze u mnie to nie kwestia jedzenia tylko to zelazo dziala zapierajaco Cytat:
Cytat:
Ja mysle ze problen z kupami przez zelazo jest mala pije actiferol.jak wrocilismy ze szpitala ladne kupki po poltora tyg dostalysmy wypis i zalecenie zelaza.teraz wynikibkrwi i slaba morfo i zelazo jeszcze dlugo pobierzemy Myslicie ze jak zjem jablko to zrobi kupke czy raczej nie? |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

o 1 wzięłam ją bo zaczęła popłakiwać przystawiłam do piersi, przewinełam a ona oczy jak 5 złoty zasnęła dopiero o 4 nad ranem. Obudziła się po 6 więc spania za dużo nie było
Ciągle wisiałaby na cycu
Moje suty tego już nie ogarniają 

mam nadzieję, że synuś zdrowy i ty też. Trzymaj się.

a młody mimo, że bez drzemki to nie wybiera się spać...
z tym ze że względu na ulewanie staram się poczekać jeszcze z 30 min po karmieniu z kąpielą 

dzisiaj dal nam popalic