![]() |
#2881 | ||
404 Not Found
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 12
Cytat:
Cytat:
Ponieważ w mleku mm ma dużo D. A przy problemach z brzuszkiem pediatra zalecił co drugi dzień. ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Dwóch pediatrów nam tak mówiło. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Witamy się po dwugodzinnym spacerze w lesie.
![]() |
#2883 |
Zadomowienie
|
Tien , Kinga - fajnie, że już w domu (ale mam zapłon, ale nie da mi się odpisywać na bieżąco)
martuś - kciuki niezmiennie za rozpakowanie - takie emocje jak przy pierwszym ![]() Baset - współczuję problemów i tych zdrowotnych i tych z burzą emocji. Mam nadzieję, że to się wyreguluje, na pewno też hormony tu grają dużą rolę i Twój stan zdrowia i słabość po porodzie. Dobrze dziewczyny radzą - wybierz się do lekarza, niech zbada Ci krew, bo jeszcze się przekręcisz ![]() kasienka - wzruszyłam się Twoim opisem, bardzo ![]() fistaszku - a jak u Ciebie, pisałaś, że czujesz się niewyraźnie? tien - ja też przy kp mam wilczy apetyt, normalnie potrzebuję natychmiast coś zjeść. Z poprzednimi córkami tak nie miałam. Nigdy mnie nie ciągnęło do słodyczy, a teraz potrafię wciągnąć paczkę ciastek na raz ![]() madeleine - ja szczepiłam Helenę pentaximem i teraz też tak będę. Mi wtedy pediatra radził taką opcję i teraz inny też pochwalił moją decyzję. tien - Inga bardzo długo wydalała kupę taką smółkową, nawet w domu jeszcze. Zdecydowanie dłużej niż starsze dziewczyny. zazdroszczę wszystkim, które pojechały na długi weekend - ja też chciałam, ale z powodu chorowania wszystkich spędzamy ten czas w mieście, bo strach się gdzieś wypuszczać, jakby się pogorszyło, to tu mamy lepszą opiekę. Ale może jutro pojedziemy do parku albo do zoo, żeby nie siedzieć w domu cały czas. Powoli będziemy się wypuszczać. Z tymi witaminami to chyba coś musi być, bo jak raz zapomniałam podać, to mniej się prężyła. Teraz odkąd biorę leki pgorączkowe od 3 dni, to mała też łatwiej robi kupę i nie kwęka przy bąkach. Taki skutek uboczny paracetamolu w mleku ![]() Edytowane przez sylwia01485 Czas edycji: 2015-06-04 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2884 |
Zadomowienie
|
baset jak to rana sie rozeszla?....zle bylas poszyta czy jak....trzymam kciuku za twoje lepsze samopoczucie!!!! Jestesmy tu po to zeby sie wspierac w gorszych chwilach....PAMIETAJ JESTES SUPER MAMA...i twoja coreczka bardzo cie kocha....buziaczki dla wszystkich....
![]() |
#2885 |
Konto usunięte
|
Mój od wczoraj od 20 spał łącznie może godzine. Dopiero przed chwila zdolalam Go uspic. Padam Na twarz. I tz też się wczoraj popisal. Mam dość jego zachowania.
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Mały strasznie Placze usypianie i chwila spokoju tylko na rekach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2886 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2887 |
Zadomowienie
|
Olu moja też płakała ale nawet kolka nie powinna trwać tylu godzin. Bo on potem to już i z przemęczenia płacze. Jak twoja dieta ? Może spróbuj wypisać co jesz i się razem zastanowimy co ewentualnie mu szkodzi. Jak nic w diecie nie wyjdzie to może nietolerancję laktozy ma ? Jakiś powód musi być bo dzieci płaczą i mają kolki ale żeby praktycznie dzień w dzień i to po tyle godzin ciągiem to raczej nie.
![]() |
#2888 |
Zadomowienie
|
ola co znowu tz zrobil??? Normalnie lanie mu sie nalezy.....ja wczoraj swojemu tez dosralam bo alex nie chcial spac...wiec mowie zeby go pare minut ponosil a ja szybko butelki umyje i pojde sie umyc....kuzwa ponosil go 2 minuty i do lozeczka dal...maly zaczal kwekac...a tz do mnie z tekstem....nosze go i nosze a on placze.....nosz kuzwa ale zes go sie nanosil....szok ze stresem..,.nic spadam na pierwsza wizyte u pediatry......ehhh....nib y tylkk formalnosc.....ale nie chce mi sie jechac....
![]() |
#2889 |
Konto usunięte
|
Truskawka nabiału nie jem. Wczoraj jadlam bułki z masłem przed dentysta a potem dopiero koło 17 bulki. Z chuda wedlina, jak co dzień zresztą, pije wodę niegazowana. Teraz jak trochę pospal to już lepiej, ale noo dał popalic
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Mi się wydaje że kolka. Plus sam był zmeczony i nie mógł zasnąć i brzeczal. Teraz choć nie spi.to aż tak nie marudzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane :-*
Od wczoraj wieczora była u mnie mama, jak dobrze... Spokojnie się wykapalam, ogolilam tu u tam... Zajrzałam nawet na podwozie...normalnie Frankenstein ![]() Jak długo miałyście spuchniete miejsce nacięcia? Dzisiaj niedawno pojechala mamuska moja kochana ![]() Koło 11 wziela moja gwiazdę na spacer i nie było ich ponad 2 godziny. Ja przez ten czas w końcu posprzatałam chate porządnie, zrobiłam 3 prania wczoraj więc dziś poprasowalam, upiekłam chleb i zaczęłam obiad robić nawet. Mama na prawie tydzień wyjeżdża ![]() Muszę jakoś dac rade sama z tym małym wrzaskiem! Może tatuś się zlituje i poświęci dziecku trochę czasu... Ale złudzen nie mam... Prosiłam żeby dziś przyj.to oczywiście plany ma ważniejsze... Wolne dni to dupy obraca, dla dziecka znajdzie godzinkę wieczorem w tygodniu po pracy ech... Szkoda gadać
![]() |
#2891 |
Konto usunięte
|
Kasienka w zasadzie to z tydzień temu ta blizna zrobila się już" ladna" czyli u mnie 3 tyg może ciut wcześniej. Ale coś koło tyle od porodu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Ola jak moge cos doradzic.teraz mojej mlodej chyba kolki sie zaczely ale. Wczesniej darla sie doslownie darla po bulkach.chociaz w szpitalu. Tez bulki dawali.wyeliminowalam bulki i przez miesiac bylo ok. Po dwoch tug jak probowalam jakos bulki bo chleba nie byloi nic innego nowego znowu wrzask,wiec sprobuj bulek nie jesc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2893 |
Konto usunięte
|
A właśnie chodzi o to że on wcześniej dzień w dzień krzyczał umiał problem z brzuszkiem i szwagierka mówi nie jedz chleba tylko bulki. I jak zaczęłam jeść bulki to widziałam poprawę a już sporo temu przestalam chleb jesc. No i wczoraj to 1 taka sytuacja że aż tak krzyczal. A kupy robi normalnie więc nie to że się przez to meczyl. Eh. No widocznie to kolki i po prostu musimy to przetrwac. A nie spał tyle bo pół nocy się męczył a potem że zmęczenia i rozdraznienia nie mógł zasnac, rano dziś spał chwile i potem znów marudzil. Dopiero od chwili co wcześniej pisałam posłał dłużej i już jak wstał to mniej marudny. Wypije koperek niedługo też.
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Od jakiegoś czasu boli mnie lewy jajnik ;/ kuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Czy mogę wykąpać dziecko po karmieniu?
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
u nas w zasadzie ciągle jest czas "po karmieniu"
![]() ![]() ![]() Byliśmy dziś na pierwszym spacerku, żarłok dwa razy musiał zostać nakarmiony ![]()
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Podpisuje się pod Tien
![]() ![]() ![]() Ech u nas dzisiaj tez jakieś problemy brzuszkowe od 7 rano. Mały obudził się z takim płaczem ze nie wiedzieliśmy o co mu idzie. Mleko nie, płacz, a w zasadzie popłakiwanie, a w międzyczasie przysypiał. Ewidentnie bączki mu się po brzuszku błąkały...i słychać było przelewanie. Masowanie, kładzenie na brzuchu, herbatki koperkowe niewiele pomagały, a wręcz pomagały na chwile. nawet na spacerze buziaka piłował że biegiem wracałam... W końcu koło południa zapodalam mu czopka homeopatycznego na brzuszek i w końcu poszła kupa i ból mu przeszedł bo się uspokoił i zasnął ![]()
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
No u nas kupy sa co dwadni i to jak mleko zjem a mialam odstawoc bo mala ma krostki na buzi nie wiadomo czy nie od mleka
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Od poniedzialku mamy pozatym ewidentne kolki szkoda Mi tej mojej kruszyny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
Ja się starałam przed karmieniem kąpać ale dziś się nie dało mój glodomor nienawidzi kąpieli wrzask taki jak by ją ktoś ze skóry obdzieral
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Agnes serio co 2 dni kupa? ![]()
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Ola, Olimpia wspolczuje ze tz nie pomaga.. Moj jak jest w domu, to mnie by moglo nie byc, bylebym cycki zostawila
![]() Karmicie dzieci na spacerze? Bo moj jak tylko z domu wyjedziemy, to od razu spi. A jakie jecie pieczywo? Jasne czy ciemne? Bo w szpitalu dawali mieszane, w domu jadlam jasne, ale wrocilam do ciemnego i tak sie zastanawiam, ze moze od ciemnego Igor ma problemy z brzuszkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 |
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Wstawiłam do klubu zdjęcie ![]() Właśnie wróciliśmy do domu... Mimo tego, że dziś prawie nic nie zjadłam, to strasznie mnie goni wiadomo gdzie i czuję się, jakbym miała gorączkę... Oby to już się powoli zbliżała godzina 0 ![]() Dobrej nocy ![]()
![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
Teściowa mi robi problem z karmieniem.
Ja ściągam tylko 20 ml pokarmu. Mała jest ciągle głodna. Chyba przejdziemy całkowicie na mm. Bo i ona się wykończy i ja. Jutro jadę na badania. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
na piersi to normalne
![]() Cytat:
![]() Ja jem jasne ale jutro sobie kupię jakieś żytnie bo mam ochotę. Jutro przychodzi do nas położna. ![]()
![]() |
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego ściągasz?
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
Tien ale ze normalne że na piersi pare kupek dziennie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Wtajemniczenie
|
Ja przed kąpielą daje cycka na chwile, potem kapie i dostawiam do oporu
![]() Dzis pierwszy raz karmiłam na spacerze ... ![]() Jak po spacerze mloda kimnęła to śpi do teraz a wróciliśmy ok 17... ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2910 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szara co ty jesz ze pare kupek dziennie chociaz mysle ze u mnie to nie kwestia jedzenia tylko to zelazo dziala zapierajaco Cytat:
Cytat:
Ja mysle ze problen z kupami przez zelazo jest mala pije actiferol.jak wrocilismy ze szpitala ladne kupki po poltora tyg dostalysmy wypis i zalecenie zelaza.teraz wynikibkrwi i slaba morfo i zelazo jeszcze dlugo pobierzemy Myslicie ze jak zjem jablko to zrobi kupke czy raczej nie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.