|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Lidka cudowne wiadomości. Rośnijcie zdrowo.
Kryształek my też mamy w tym roku 7 rocznicę. Dokładnie za dwa tygodnie. |
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2883 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lidka99gratuluje super emocje na takiej wizycie |
|
|
|
|
#2886 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem że muszę się pozytywnie nastawiać, bo złe myśli przyciągają złe rzeczy, a jak się myśli pozytywnie to jakoś zawsze potem u mnie wychodzi tak, że wyszło po mojej myśli Straszne jest to co piszesz z tą ramką, ja też jestem raczej przesądna, ale... tak jak Ci napisałam, nie myśl że to mogło być coś złego, bo jeszcze naprawdę jakieś licho przyciągniesz! Właśnie mi przypomniałaś, że ja też jak jakieś pół roku temu sprzątałam, to wypadła mi z rąk antyrama od TŻ-ta z naszym zdjęciem z przed kilku ładnych lat, jeszcze tacy młodsi byliśmy... ale na szczęście stłukła się tylko rama (chyba na milion kawałeczków:/ ![]() Zua, nie pisz ta nawet! to dopiero 25 dzień. Trzymam kciuki, żeby jednak coś się "wykluło"
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2016-06-06 o 19:41 |
||
|
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
Termin na czwartek - piątek. Nie wiem, nic mnie nie boli nic nie czuje
to chyba znaczy, że sie nie udało chociaz powiem wam dziewczyny, że w poniedziałek tydzien temu jak rano poszłam sikać to przy podcierniu na papierze znalazł się taki zbity biały czop śluzowy ......... nigdy tak nie miałam i nie wiem co to bylo, czy to przez zmiane klimatu? troche sie wystrachałam, ale potem to sie juz nie powtórzyło. Miała któraś z was tak kiedyś?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim bardzo
![]() Cytat:
Kochana uda Wam się, wiem to że na pewno się doczekacie, wszystkie się doczekacie!
|
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2891 | |
|
Rozeznanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
maddd bardzo się cieszę, że macie pozytywne widoki na przyszłość! Trzymam za Was mocno kciuki!
VelaLuca gdzie jesteś? Cytat:
Ja dzisiaj się fatalnie poczułam jak wyszlam z pracy, mdłości, w samochodzie już w ogóle masakra, wróciłam, zjadłam żółty ser, potem chrupki o smaku ketchupowym, a potem ryż z warzywami Teraz się czuję jakbym miała gorączkę, ale nie mam siły wstać po termometr. Tyle, że ja mam często objawy ciążowe, także nie nastawiam się.
Edytowane przez cavagirl Czas edycji: 2016-06-06 o 19:55 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z ramką to ja myślę, że to może taki znak nowego życia? Że może właśnie od tego momentu zaczniemy być rodziną już nie we dwoje?? Ja to tak sobie tłumaczę, bo wszystko na to wskazuje, że może się uda do końca sierpnia Mam taką nadzieję... Będziemy mamami zobaczysz! I Ty i ja i reszta dziewczyn!!! Tylko cierpliwości ![]() jelonekhihi fajnie, może na rocznicę coś się uda ![]() zUa_tysica dopóki nie ma okresu nadzieja JEST!!
|
|
#2893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W klinice kazali zaczekać A ja już sama nie wiem..Cytat:
|
|
|
#2894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
esor widzę że mamy te same podglądy
ja żeby było śmieszniej mam męża z roku 5 lat mieszkania w akademiku z samymi facetami trochę mnie "nauczyło" ja po prostu lubię alkohol, nie po to żeby się nachlać jak świnia, ale dobrze się bawić wieczorem z piwem, winem itd. w ręce odpoczywam na a jak znajdę pyszne bezalkoholowe wynalazki to na pewno dam Ci znać ![]() Nemmireth trzymam kciuki za badanie nasienia, wyniki wiele wyjaśnią, oby były idealne ![]() zawiechaczarny no nie, jeszcze tydzień czekania, chyba sobie przypominanie w telefonie nastawie żeby Wam przypomnieć ![]() A ta cena to za parę wizyt nie za jedną tak? Jeśli tak to fajna cena ![]() Lidka99 cudownie!!! Na kiedy masz termin?
|
|
|
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
A może wpisać Cię na testowanie? Tylko kiedy??
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() TSH 1,0
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki, ja bardzo Was przepraszam, nie chcę nikogo urazić, ale...
Wg mnie nie powinno się pić nawet takiego piwa, które ma w sobie 0,5%. Ciąża to wcale nie jest aż tak długi czas w porównaniu do całego życia, aby nie móc wytrzymać. Nie pijcie. Nie ma pewności, jaka dawka alkoholu może być szkodliwa dla dziecka - może to być ułamek procenta nawet. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ciąży piłam tylko piwo 0% i to od czasu do czasu bo nie miałam na nie ochoty, wcale mnie nie ciągnęło teraz jeszcze nie wiem czy będę miała ochotę na piwo, jeśli tak to na pewno znajdę 0% i nie będę takiego sobie odmawiać wiem że są też wina bezalkoholowe, koleżanka raz takie sobie kupiła na jakąś okazje, ale na wiem czy ma dokładnie 0%
|
|
|
|
|
#2901 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Cytat:
Daj znać daj. ![]() Ale jaja! A Wy co skończyliście? Mogę zapytać czy dawno? My jeszcze się nie obroniliśmy, w sensie magistra. Ale same studia skończyliśmy rok temu. Cytat:
|
|
#2902 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja też po AGH i wiem o co Ci chodzi z alkoholem bo ja też lubię i to bardzo co do bezalkoholowych win to piłam na sylwestra i jest identyczne w smaku. Aż się zestresowałam dwa czy trzy razy bo myślałam, że kieliszki pomyliłam. Z piwa rzeczywiście Bavaria ma 0% i smakuje jak piwo. W Ikea jest też Cydr 0,1%, pół szklanki wypiłam - całego na raz jakoś się bałam ![]() Cytat:
|
|
#2903 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=pater86;61369321]esor też lubię się napić (jakkolwiek to brzmi), pewnie obie jesteśmy po AGH i doskonale Cie rozumie aha i też nie jestem alkoholikiem, żeby nie było ciężko było mi zrezygnować z alko, ale oczywiście zrobiłam to bez mrugnięcia okiem w pierwszej ciąży i teraz jak zobaczyłam dwie kreski też alkoholu nie dotykam. Mieszkam obok fajnego sklepu z alkoholami i jest tam ogromny wybór takich 0 - 0,5% i myślę że zostanę teraz znawcą Ja skonczylam UWM i tez alkohol lubie gdy znajomi przyjda albo z tz wieczorkiem do filmu alno meczyku a do sklepu alkoholoweg i na doddatek calodobowego mam tylko przez ulice a w ciazy alko bym odstawila latwiej to niz papierosy no moze czasem na 0,5 bym sobie pozwolila ![]() Cytat:
Daj znac jak sie czujesz po wszystkim [QUOTE=zUa_tysica;61379956]Hej dziewczyny, wróciliśmy z urlopu!!!! ![]() Nadrobiłam was, gratuluje nowych ciąż (pater ), gratuluje poznania płci dzieciaczków (MajWija ), gratuluje wyników oraz postępów z leczeniem (Madd ) !!!!!Dziewczyny urlop był super, az nie chciało się wracać, Kocham góry !!! a dzikość Bieszczad wpływa mnie tylko pozytywnie!!!![/QUOTE Ciesze sie bardzo ze wypoczelas ja tez mieszkam na mazurach i jeszcze nigdy nie bylam w gorach, to moje marzenie moze kiedys sie spelni ![]() Cytat:
![]() 25dc to jeszcze nic nie przesadzone trzymam kciuki ![]() Vela wiem ze teraz przechodzisz ciezki okres ale co tam u ciebie?
|
|
#2904 |
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Hej dziewczyny! Ja juz po. Dziękuje za życzenia i kciuki!
Miałam laparo i histeroskopie. Wczoraj był juz u mnie gin który razem z moim ginem robił zabieg i wstępnie przekazał mi wyniki ktore mnie zaskoczyły, ale niestety negatywnie. Tak jak według sono HSG lewy jajowod jest całkowicie niedrożny i nie dało sie go udrożnić. Natomiast prawy który miał być drożny tez ma chyba jakaś wadę bo płyn który puszczali w nim zatrzymywał sie. Usunęli mi torbiel. Znaleźli w tylnej części macicy małego mięśniaka i tez usunęli. No i potwierdziły sie przypuszczenia mojego gina ze mogę mieć przegrodę w macicy - właśnie ja mam i nic z nią nie zrobili bo potrzebowali by mojej zgody na to, wiec za ok 2 mięs mogę o tym pomysleć. Przyznam ze jestem zawiedziona z ta przegroda - ze juz robiąc tak inwazyjny zabieg mi wszystkiego co sie dało nie naprawili. A ze to nie była niespodzianka tylko on podejrzewał ze może tam być, to czemu wcześniej nie zapytał o zgodę???? Chyba ze ta przegrodę usuwa sie inna metoda czy za dużo zabiegów naraz nie jest dobrze? Nie wiem - jutro mam spotkanie z właściwym ginem i go o wszystko zapytam. Z tego co zdążyłam wygooglować to taka macica to na prawdę wielki problem - nie dość ze cieżko o zagnieżdżenia zarodka (tłumaczy to ostatnie poronienie) to jak juz zacznie nawet płód rozwijać sie to znowu jest wielki zagrożenie straty ciąży lub urodzenia wcześniaka bo przegroda przeszkadza w rozwoju. Żyjesz tak żyjesz, zero symptomów a tu na takim badaniu wychodzi ze tyle w środku masz zle ![]() Co do mojego stanu to wczoraj nic nie jadłam ani piłam - jak spróbowałam malutki łyk wody to zrobiło mi sie strasznie niedobrze. Żadnych boli nie czuje - pewnie mam dobre przeciwbólowe. Pózniej jak poszłam do łazienki pierwszy raz na sikanie to poczulam mdłości i 3 razy zwymiotowałam. Dostałam wiec przeciwwymiotne. Generalnie "piękna" sprawa taki zabieg robić prywatnie - po prostu czujesz sie człowiekiem i termin miałam dosłownie od ręki. Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez Milagr0s Czas edycji: 2016-06-07 o 02:58 |
|
|
|
#2905 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jednak ważne, że wycieli Ci torbiel i mięśniaka. Może już to pomoże w jakiś sposób. Trzymam kciuki za Twoją upragnioną fasolke. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Lidka gratuluję serduszka 😍 Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Co do alkoholu to ja nie pije wcale. %% mi nie smakuja. także w razie ciąży nie będę miała dylematu. Chociaż jak byłam z synkiem w ciąży to raz mi piwo zapachniało, że mąż jechał mi po bezalkoholowe. 😈Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- Dziewczyny jakoś mi nick zmieniło jak ściągnąłem tapatalka. To ja Lilotka może wiecie jak zmienić ten nick? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Cena ładna, jak za kilka wizyt 😊 gratuluję dobrych wyników 😊
|
|
|
|
#2907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
według OM na 22.01 a według usg na 25.01 Cytat:
a jest w 1 ciąży i jest wszystko dobrze jest już w 19tc do tego ma 35 lat, ciekawe dlaczego tych jajowodów nie udało się udrożnić, mówili coś?
|
||
|
|
|
#2908 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Milagr0s, jak po zabiegu?? ZUa_tysica, często na samym początku nie ma żadnych objawów, jeśli nie czujesz zbliżającej się @, to też dobrze😉 ja nie miałam żadnych objawów ciąży, jedynie dziwaczne plamienia, śluz itd. zupełnie nie taki jaki powinien być 😉 VelaLuca co się dzieje?? Strasznie dawno zaginęłaś... Piszę z telefonu-pozdro szejset ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Kurczę nieciekawie że takie wiadomości, ale wiesz, nawet jeśli masz tą przegrodę, to przynajmniej o tym już wiesz, i wiesz że możesz ją w przyszłości usunąć. Gorzej jakby było coś niby super a ciąży dalej brak. Trzymam kciuki żeby usunięto Ci szybko tą paskudę! Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#2909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurczę, no trochę słabo, że nie zajęli się to przegrodą. Mi gin, ta która podejrzewała u mnie macice łukowata i właśnie przegrodę, powiedziała że na laparo mi ją usuną, jeśli będzie. Tak jak piszesz, powinni wcześniej to przewidzieć i mieć już Twoją zgodę. Mam nadzieję, że szybko to wszystko wyjaśnisz, wrócisz do formy i rozwiążesz sprawę najwyżej za te dwa miesiące. Mogę zapytać ile Cię ta "przyjemność" kosztowała? |
|
|
|
|
#2910 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć
Cytat:
Kurczę z jednej strony przykro mi, że się okazała prawdziwa ta przegroda, ale z drugiej bym na Twoim miejscu czuła pewna ulgę i nadzieję na niedługo zaczęta, szczęśliwie zakończona ciążę Daj znać co powiedział Twój gin. Cytat:
a Ty po jakim kierunku? Nadal mieszkasz w Krakowie czy wyjechałaś?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

Tż bardzo lubi dzieci, i tak mi jest smutno że narazie nie możemy mieć swojego
super emocje na takiej wizycie

to chyba znaczy, że sie nie udało 

Teraz się czuję jakbym miała gorączkę, ale nie mam siły wstać po termometr. Tyle, że ja mam często objawy ciążowe, także nie nastawiam się.

W klinice kazali zaczekać
), gratuluje poznania płci dzieciaczków (MajWija 

ale ten czas leci
Jednak ważne, że wycieli Ci torbiel i mięśniaka. Może już to pomoże w jakiś sposób. Trzymam kciuki za Twoją upragnioną fasolke.
a jest w 1 ciąży i jest wszystko dobrze jest już w 19tc do tego ma 35 lat, ciekawe dlaczego tych jajowodów nie udało się udrożnić, mówili coś?