|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Cytat:
U nas podobnie, Ula spała do 4, a potem marudziła. Ula śpi na dostawce, zazwyczaj nad ranem laduje koło mnie albo na mnie. |
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Manufaktura, powodzenia!
Paulina, gratulacje Mi się ostatnio coś poprzestawiało i dopiero wstałam (wczoraj to samo). Masakra. Dni tak uciekają, a ja nawet nie mam czasu zrobić tego co sobie zaplanuję ![]() A a propos spania z dzieckiem, to wydaje mi się, że nie jest tak łatwo coś zrobić, to tylko nasze schizy i obawy, małe dzieci to muszą być twardziele, inaczej gatunek ludzki by tyle nie przetrwał, nie myślicie?
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-05-17 o 10:52 |
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przydaloby się dokupić wode z dziubkiem do torby i troche pieluszek, ale nigdzie nie jade. Dwoje znajomych dziś już dzwoniło napewno pp to aby sie spotkac, a ja pierwszy raz nie odebralam i mi się nie chce- ubierać, malować, ogarniać się:/
|
|
|
#2884 |
|
Raczkowanie
|
Mnie dopada deprecha
tp mam na 22 a tu cisza chciałabym mieć już to za sobą
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spania razem to zdarza mi się że nad ranem karmię na lezaco i wtedy żeby nie wzbudzać młodego zostaje u nas.
Szwy ściągnięte! Było ich sporo - tekst położnej: ale panią zacerowali nie napawa optymizmem no ale było minęło |
|
|
|
#2886 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już bliżej niż dalej, ale rozumiem Twój stan, też już wyczekuje a tu nic. Chodzę tylko i żrę, nie mogę się opanować Jestem ciągle głodna i ogromna chcica na słodycze, a z cukrzycą ciążową to nie takie siup sobie ulżyć.---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Mi plamienie się skończyło, ale ten czop na raty wychodzi. Tyle z objawów. |
|
|
|
|
#2888 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2890 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2891 |
|
Konto usunięte
|
My musimy jakos sie ogarnac.. u nas noce to sa tragedia :/ najczesciej mlody spi do ok 1/ 2 a pozniej robi sie totalny sajgon. Karmienie na zmiane z przewijaniem bo co chwila kupsko idzie.. :P dzis jeszcze marudzil o 4 to juz go wzielam do siebie i spal ze mna, nakarmilam go rano i znow spanie az do 10. Ogolnie jestesmy wyspani, ale jak mezowi sie skonczy urlop to fajnie by bylo gdyby maly nie robil takich akcji nocnych :P
Dzis zadzwonili laskawie od lekarza(ale wczas.. ) mam GBS dodatni.. jakies anioly czuwaly chyba nade mna i malym przy porodzie.. albo to przebijanie wod zabezpieczylo malucha.. Mam zakomunikowac to pediatrze, bo istnieje ryzyko nadal infekcji i zebym sie nie po prostu nie zdziwila po prostu super.. :/
|
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
no tak, w końcu poród nawet w 42 tc jest jeszcze uznawany za poród w terminie... oby żadna z nas nie musiała czekać tak długo
a wiecie może co się robi w sytuacji gdy minie tp, czy można do szpitala jechać na usg, ktg i czy to jest bezpłatne, jak często i czy trzeba mieć na to skierowanie (do gin prywatnie chodziłam)...? i czy w szpitalu mogą sprawdzić np stan wód - czy dziecko nie oddało już smółki...? |
|
|
|
#2893 |
|
Raczkowanie
|
Ja dostałam skierowanie do szpitala od mojej doktorki na 26 maja jakby się nic nie ruszyło do tej pory
|
|
|
|
#2894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))A z tym GBS to faktycznie przesadzili.... współczuję stresu....
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do szpitala - jakiegokolwiek mam się zgłosić 7 dni po terminie. Wywołują, nie czekają dłużej.
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kociak też śpi na dostawce a my się nosorożcujemy
Ale dziś to był chyba jedyny sposób, żeby jeszcze spał. Łóżko na szczęście duże, 160 cm, więc się mieścimy, ale właśnie boję się zwłaszcza nakryć go kołdrą. Generalnie nie chciałam wpuszczać dziecka do łóżka, ale skoro nie karmię piersią to mały ma mniej zaspokajaną potrzebę bliskości, dlatego robię się bardziej elastyczna w tej kwestii.Może mi jeszcze któraś jak krowie na rowie napisać, jakie dokumenty muszę teraz dostarczyć pracodawcy i kiedy? Dostałam świstek ze szpitala, ale nie mam pojęcia kiedy go dostarczyć i w ogóle co jeszcze muszę, w czwartek będzie akt urodzenia, nie wiem czy też muszę pokazać? W internetach nie mogę się ogarnąć z informacjami... |
|
|
|
#2897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A nie podali Ci antybiotyku przy porodzie? |
|
|
|
|
#2898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to tak rozkminiam i planuję od razu roczny z 80% wynagrodzeniem....Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłam
|
|
#2899 |
|
Konto usunięte
|
No wlasnie nie
mowilam im ze nie mam wyniku gbs, to powiedzieli ze podadza jak wody beda zielone albo maluszek bedzie mial goraczke. Drugi raz jak mial przegrzanie to tez mowilam pediatrze ze gbs niewiadomy i wtedy chyba to wziela pod uwage bo pobierali mu krew itp. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam 5 dni po terminie zacząć chodzić na ktg. W szpitalu, bez skierowania. Mozna robić amnioskopie, ale nie robi sie tego rutynowo. Jesli wszystko jest ok na ktg i usg to znaczy, ze z dzieckiem wszystko dobrze. |
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Mamuśki, jak u was wygląda zaangażowanie tatusiów w opiekę nad dzieckiem oraz obowiązki domowe?
Ja jestem wkurzona i rozczarowana, bo mój facet potrafi sobie siedzieć i grać albo oglądać telewizję, podczas gdy przydałoby się posprzątać/ugotować/uprasować/cokolwiek pożytecznego. Od jutra wraca po urlopie do pracy, wiem że będę musiała sobie sama radzić przez pół dnia, ale oczekiwałam, że póki może to będzie robił dla nas ile tylko wlezie. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
|
#2902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mnie denerwują takie przypadki
|
|
|
|
|
#2903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#2904 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż i tak wczoraj udało mi się małą położyć dwa razy w ciągu dnia na jakieś 2 godziny, to coś mogłam ogarnąć. Co do karmienia - mi chyba jakoś idzie, a przynajmniej tak mi się wydaje. Ale szczerze mówiąc i tak męczy mnie trochę fakt, że nie mogę sobie nic zaplanować na dany dzień, cały dzień jest podporządkowany małej - jak ona chce jeść, to muszę karmić, jak ma brudną pieluchę to trzeba zmienić, jak płacze, to trzeba się nią zająć, a wszystkie swoje potrzeby muszę ogarniać pomiędzy. Jak sobie pomyślę, że kolejne kilka lat takie będzie, to mi słabo trochę. Co do załatwiania spraw na mieście - u nas wszystko załatwił tatuś dziecka, z małą jak na razie byliśmy tylko w przychodni u pediatry. Tak to mała wychodzi z domu tylko na spacery, ze dwa razy przy okazji spaceru byłyśmy na chwilę w sklepie. Od 3 dni natomiast siedzimy głównie w domku, bo pogoda beznadziejna. Strasznie zimno i wieje i trochę się boję z maluchem wychodzić. |
|
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
Nie jestem w stanie jeszcze Was nadrobić. Bardzo powoli dochodzę do siebie ...tak mi się wydaje...dni od wypisu czyli od soboty mijają w mgnieniu oka.Jak znajdę chwilkę opiszę Wam jak to wyglądało u mnie z przyjściem córci na świat. Ale nie wiem czy dziś zdążę próbuję to zrobić od niedzieli.Odnośnie nawału...dzięki dziewczyny za rady parę minut odciągania dla ulgi...i chyba wszystko się unormowało jesteście kochane Mam pytanie odnośnie otulaczy bambusowych jakie używacie i czy się sprawdzają i jakie czy bambusowe czy jakiś inny materiał. Chciałam zamówić dziś jakiś bo na razie tę rolę pełni pieluszka ale trochę mi z tym niewygodnie.. Plis pomóżcie z wyborem czy fotka czy nazwa firmy sklepu...to już ratuje
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
SUKCES!!!
Pierwszy raz w ciągu dnia udoiłam na raz tyle mleka, że kociakowi starczyło i nie dorabialiśmy mieszanki!!! 1h 20 min z laktatorem, ale warto było, skrzydła mi urosły i będę latać z radości!!! Cytat:
Wydrukuję co trzeba i w czwartek mąż zawiezie jak odbierze akt urodzenia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2908 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kopnij faceta w dupe. Naprawde, i to tak porzadnie. Moj facet jest na medal. Robi wszystko oprocz karmienia, bo niestety nie ma cyckow :p chociaz czasem jak robimy mm to tez on. Ja odpoczywam, sam mi kaze po tym jak widzial jakim wysilkoem jest porod. Ma jeszcze trzy tygodnie wolne, wiec praktycznie do konca mojego pologu. Takze, mocny kop i moze cos mu sie ruszy. Manu trzymam kciuki za cc dzisiaj! ![]() Widzialam, ze ktos urodzil, gratulacje!!! Cytat:
Mamooo. U nas tez w nocy jakis sajgon byl. Nie wiem co mu sie dzis stalo. Marudzil i nic nie chcial. Zazwyczaj obudzi sie, poje z 20min i spi, a dzis od 1 do 4 spal z nami w lozku, bo marudzil a ja nie mialam sily wymyslac co sie dzieje, a potem jadl na raty przez 1,5h. Myslalam, ze sie powiesze. Ale potem pospal prawie do 10. Kaylla, a czemu nie mozesz z mala nigdzie wyjsc? Karmisz piersia, wiec jak mala bedzie glodna to jedzonko gotowe. Pieluszke mozna zmienic nawet w wozku. Dziecko przeciez nie oznacza przywiazania w domu. |
||
|
|
|
#2909 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Teraz miał uśpić starszą córkę, to sam śpi, a ona będzie bez drzemki dziś, mimo że młody obudził nas jeszcze przed 6 rano i gdybym ja ją usypiała, spała by już od 1,5h... bo widać po niej, że jest zmęczona. Obiadu nie łaska zrobić, czasem trochę sprzątnie. Młodym się nie zajmuje. Starszą tylko spławia ciągle. Po pierwszej ciąży dużo bardziej mi pomagał, nosił córkę godzinami na rękach po pracy, gdy jej wzdęcia dokuczały. A teraz tablet/komputer i on jest taki zmęczony/zajęty/źle się czuje... |
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Mój chłop na szczęście w dzień pomaga. W nocy jak o coś poproszę to też bez problemu poda. Codziennie gotuje obiady i jak tylko ma chwilę to się młodym zajmuje. Nie przebiera tylko kup
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Zrobiły mi się dwie bolące gulki na prawej piersi chyba od wkładki laktacyjnej się odcisnely Pozyczylismy wagę z przychodni i jestem załamana. Tymek wazy 3800g czyli jeszcze nie dobil do wagi urodzeniu wejść a wcale dużo nie stracił w szpitalu. Chyba się nie najada moim mlekiem... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

tp mam na 22 a tu cisza
ja mam tp na 20 i też cisza, kompletna... nie wiem co to skurcz, co to czop...

))))))))))
TEN dzień: 09.08.2014