Mamy styczniowe 2017 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-16, 20:24   #2881
NiEBiE
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
Dziękuję A fb mam właśnie z dwóch powodów - raz komunikator, dwa informacje/grupy.

Nie ma sprawy Najfajniej jest jak już decyzja jest podjęta U mnie też jest kuchnia przechodnia, wchodzi się do niej z klatki schodowej i wychodzi się do wszystkich innych pomieszczeń. Mam ściany przeznaczone na szafki/kuchenkę/podobne 2 x 160cm + 1 x 40cm. To co, może od razu remont kuchni? Tak czy inaczej powodzenia i daj znać na czym stanęło, jestem ciekawa
Kochana, remont kuchni też! Dodatkowo z dawnego pokoju rodziców męża robimy jadalnię, wyburzamy ściankę oddzielającą klatkę schodową, robimy schody, przenosimy drzwi wejściowe do domu oraz okno, zakładamy ogrzewanie gazowe i urządzamy całą gorę domu (salon z kominkiem, pokój dziecka, sypialnia, garderoba, łazienka i korytarz). Dużo pracy przed nami.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 20:35   #2882
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Kochana, remont kuchni też! Dodatkowo z dawnego pokoju rodziców męża robimy jadalnię, wyburzamy ściankę oddzielającą klatkę schodową, robimy schody, przenosimy drzwi wejściowe do domu oraz okno, zakładamy ogrzewanie gazowe i urządzamy całą gorę domu (salon z kominkiem, pokój dziecka, sypialnia, garderoba, łazienka i korytarz). Dużo pracy przed nami.
Hohoho! To można nieźle szaleć, kombinować! Jakby coś jeszcze było można zaprojektować to daj znać, ja zawsze chętnie Bo u mnie już nie ma co, wszystko zaplanowane i remont w toku... Kiedyś chciałam zostać architektem, aż się dowiedziałam, że na egzaminie wstępnym trzeba narysować swoją rękę. Miałam wtedy 7 lat i zrezygnowałam :P Słusznie, bo do dzisiaj ręki bym nie narysowała
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 20:45   #2883
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Hohoho! To można nieźle szaleć, kombinować! Jakby coś jeszcze było można zaprojektować to daj znać, ja zawsze chętnie Bo u mnie już nie ma co, wszystko zaplanowane i remont w toku... Kiedyś chciałam zostać architektem, aż się dowiedziałam, że na egzaminie wstępnym trzeba narysować swoją rękę. Miałam wtedy 7 lat i zrezygnowałamSłusznie, bo do dzisiaj ręki bym nie narysowała
Koniecznie pokaż efekt Waszych prac i remontu. Na pewno bedzie co podziwiać.
Skoro chcialas być architektem, to może są jakieś kursy na dekoratora wnętrz? To by było coś fajnego. widać, że to lubisz.

My rzeczywiście mamy pole do popisu, najgorsza ta mała łazienka i chyba kuchnia, bo nie mam na nią pomysłu, reszta to chyba pikuś. A może mi się tylko tak wydaje Powoli będziemy sobie dłubać, byle tylko kasy starczyło.

Popielilam ogródek, bo nam w tydzień wszędzie wyrosła gorczyca i nic poza nią nie było widać! Ale teraz plecy bolą i nawet chodzić ciężko.

Stary 2016-07-16, 21:22   #2884
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:

To czeka was dużo pracy, ale też wiele miłych wyborów! Jakby mieć do tego nieograniczony budżet to marzenie

Cytat:
Skoro chcialas być architektem, to może są jakieś kursy na dekoratora wnętrz? To by było coś fajnego. widać, że to lubisz.

My rzeczywiście mamy pole do popisu, najgorsza ta mała łazienka i chyba kuchnia, bo nie mam na nią pomysłu, reszta to chyba pikuś. A może mi się tylko tak wydaje Powoli będziemy sobie dłubać, byle tylko kasy starczyło.

Popielilam ogródek, bo nam w tydzień wszędzie wyrosła gorczyca i nic poza nią nie było widać! Ale teraz plecy bolą i nawet chodzić ciężko.

Ja dzisiaj miałam intensywny dzień, bo wieczorem mieliśmy gości, więc pół dnia sprzątania i szykowania. Do tego nadźwigałam się Franka, a teraz zdycha przez ból pleców. Boli mnie w okolicach miednicy, bioder i nie mogę chodzić. Do tego mały tradycyjnie godzinę zasypiał i strasznie wymyślał. A wydawałoby się, że padnie natychmiastowo. Chłop spił się z kolegą i zasnął w salonie, więc go nie ruszam. A ja sobie nareszcie odpocznę i pyknę serial na lapku
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 21:50   #2885
furjatka
Zadomowienie

Ja po grillu u teściów. Nie zjadłam dużo ale właśnie patrze na swój brzuch i nie widzę stop ...

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez furjatka
Czas edycji: 2016-07-16 o 22:42
furjatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 21:59   #2886
Konto usunięte

Serial obejrzany, a przy okazji miałam szansę wreszcie doświadczyć takich konkretnyh ruchów kropeczki Wcześniej było jakieś bulgotanie, przelewanie i nic konkretnego. A teraz już z niczym nie mogłam tego pomylić Dzieciątko powierzgało, pokręciło się i chyba poszło spać

Ewentualnie mógł to być obcy w moim ciele
Ale stawiam jednak na dziecko
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 07:51   #2887
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chyba drobnej kobiecie trudniej się rodzi niż "standardowej", prawda? Też myślę, że TSH się unormuje, ale wolę być pewna że jest OK.
A imię Henryk takie fajne! Niby stare, ale Henio brzmi słodko
Są drobne kobiety, które mają szerszy kanał rodny, jak i postawne kobiety, które mają problem z urodzeniem dziecka. Figura nie determinuje tego.
Z Henrykiem jest ten problem, że tak miał na imię szczurek mojej siostrzenicy. Siostrzeńcy nauczyli go sikać na zawołanie - przed oczami mam komendę "Henryk szczaj!" i sikającego szczura

Cytat:
Hohoho! To można nieźle szaleć, kombinować! Jakby coś jeszcze było można zaprojektować to daj znać, ja zawsze chętnie Bo u mnie już nie ma co, wszystko zaplanowane i remont w toku... Kiedyś chciałam zostać architektem, aż się dowiedziałam, że na egzaminie wstępnym trzeba narysować swoją rękę. Miałam wtedy 7 lat i zrezygnowałam :P Słusznie, bo do dzisiaj ręki bym nie narysowała
Teraz są szkoły poświęcone architekturze wnętrz, na pewno podszkolisz tam rysunek, ale i tak są programy, które sporo ułatwiają. No i naprawdę można ładnie zarobić - u mnie w mieście podstawowy projekt kosztuje od 70 zł za metr.

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63100866]Serial obejrzany, a przy okazji miałam szansę wreszcie doświadczyć takich konkretnyh ruchów kropeczki Wcześniej było jakieś bulgotanie, przelewanie i nic konkretnego. A teraz już z niczym nie mogłam tego pomylić Dzieciątko powierzgało, pokręciło się i chyba poszło spać

Ale stawiam jednak na dziecko [/QUOTE]
Super
Jak plecy? Ile waży Twój Franek?

Wczoraj wieczorem był dramat. Mdłości do entej, w dodatku trzeba zrobić zakupy. Cały czas odwlekam kupno leku przeciwwymiotnego z recepty, próbuję dostać w aptece Imbifem i nigdzie nie ma. Panie farmaceutki dziwnie się wtedy uśmiechają - coś z rodzaju "wymyśliło się tym babom".

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 08:55   #2888
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:

Na pewno pokażę, na razie nie ma co
Ja lubię rozmieszczać rzeczy, ale kompletnie nie mam zmysłu dekoracyjnego. Jedynie co potrafię, to patrzeć w internety, stwierdzić, że coś mi się podoba i to zastosować u siebie. Modyfikacje nie wchodzą w grę, bo nie umiem stwierdzić, czy coś będzie pasowało, chyba, że biały i kolor drewna :P Ale kombinowanie gdzie co postawić to jest to. Wykorzystam każdy centymetr. Ale może, kiedyś, coś? Na razie mam zawód, który lubię, w którym też mam pole do popisu i mogę kombinować
I tak, własny bank przydałby się, żeby te wszystkie pomysły remontowe zrealizować

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63100866]Serial obejrzany, a przy okazji miałam szansę wreszcie doświadczyć takich konkretnyh ruchów kropeczki Wcześniej było jakieś bulgotanie, przelewanie i nic konkretnego. A teraz już z niczym nie mogłam tego pomylić Dzieciątko powierzgało, pokręciło się i chyba poszło spać

A mi się dzisiaj śniło, że to małe dziecię, tak kopało i dźgało mnie rękami, że te malutkie kończyny wystawały mi poza brzuch, tylko okryte moją skórą brzucha Ale widać było każdy mini-paluszek W realu niestety nadal malucha nie czuję, mimo, że widziałam na USG, że rusza się ostro Żadnego bulgotania, nic. Ale chyba jeszcze jest czas, na razie wystarczą mi sny :P

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Są drobne kobiety, które mają szerszy kanał rodny, jak i postawne kobiety, które mają problem z urodzeniem dziecka. Figura nie determinuje tego.
Z Henrykiem jest ten problem, że tak miał na imię szczurek mojej siostrzenicy. Siostrzeńcy nauczyli go sikać na zawołanie - przed oczami mam komendę "Henryk szczaj!" i sikającego szczura

Teraz są szkoły poświęcone architekturze wnętrz, na pewno podszkolisz tam rysunek, ale i tak są programy, które sporo ułatwiają. No i naprawdę można ładnie zarobić - u mnie w mieście podstawowy projekt kosztuje od 70 zł za metr.

Super

Wczoraj wieczorem był dramat. Mdłości do entej, w dodatku trzeba zrobić zakupy. Cały czas odwlekam kupno leku przeciwwymiotnego z recepty, próbuję dostać w aptece Imbifem i nigdzie nie ma. Panie farmaceutki dziwnie się wtedy uśmiechają - coś z rodzaju "wymyśliło się tym babom".
Hah, no faktycznie, nieciekawe skojarzenie z Henrykiem Szkoda, bo ładne imię

Współczuję mdłości, ja od paru dni mam względny spokój z brzuchem, tylko ten głód co chwilę, ale bułki z pomidorem załatwiają sprawę :P
Stary 2016-07-17, 08:56   #2889
Konto usunięte

Cytat:

Super

Hahaha.... nieźle z tym szczurkiem. Ciężko znaleźć imię, które się z nikim bądź niczym nie kojarzyło

Franek waży ponad 12 kg i staram się go nie nosić, ale czasem muszę Na szczęście dzisiaj już plecy nie bolą. Dzisiaj już zapowiada się spokojniejszy dzień

Miłej niedzieli mamusie
Stary 2016-07-17, 09:44   #2890
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno pokażę, na razie nie ma co
Ja lubię rozmieszczać rzeczy, ale kompletnie nie mam zmysłu dekoracyjnego. Jedynie co potrafię, to patrzeć w internety, stwierdzić, że coś mi się podoba i to zastosować u siebie. Modyfikacje nie wchodzą w grę, bo nie umiem stwierdzić, czy coś będzie pasowało, chyba, że biały i kolor drewnaAle kombinowanie gdzie co postawić to jest to. Wykorzystam każdy centymetr. Ale może, kiedyś, coś? Na razie mam zawód, który lubię, w którym też mam pole do popisu i mogę kombinować
I tak, własny bank przydałby się, żeby te wszystkie pomysły remontowe zrealizować

A mi się dzisiaj śniło, że to małe dziecię, tak kopało i dźgało mnie rękami, że te malutkie kończyny wystawały mi poza brzuch, tylko okryte moją skórą brzucha Ale widać było każdy mini-paluszek W realu niestety nadal malucha nie czuję, mimo, że widziałam na USG, że rusza się ostro Żadnego bulgotania, nic. Ale chyba jeszcze jest czas, na razie wystarczą mi sny

Hah, no faktycznie, nieciekawe skojarzenie z Henrykiem Szkoda, bo ładne imię

Współczuję mdłości, ja od paru dni mam względny spokój z brzuchem, tylko ten głód co chwilę, ale bułki z pomidorem załatwiają sprawę :P
A czym się zajmujesz?

Biały i kolor drewna to najpiękniejsze połączenie i najchętniej wykorzystałabym je w całym domu a na pewno w kuchni i w tej małej łazience. Myślę jednak, że w całym domu będzie się to przewijać, bo chce by było jasno i spójnie, a nie w każdym pomieszczeniu co innego. Na pewno będzie dużo bieli, szarości, trochę pasteli i właśnie drewna.

My mamy podobny tp, bo i om miałaś o 1 dzień po mnie. Na kiedy Ci ginekolog wyliczył? Już się martwilam, że jestem jedyną, która nic jeszcze nie czuje...

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63105481]Hahaha.... nieźle z tym szczurkiem. Ciężko znaleźć imię, które się z nikim bądź niczym nie kojarzyło

Franek waży ponad 12 kg i staram się go nie nosić, ale czasem muszę Na szczęście dzisiaj już plecy nie bolą. Dzisiaj już zapowiada się spokojniejszy dzień

Miłej niedzieli mamusie [/QUOTE]
Miłej niedzieli i dużo spokoju. Dobrze, że plecy nie bolą.

Stary 2016-07-17, 10:14   #2891
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
A czym się zajmujesz?

Biały i kolor drewna to najpiękniejsze połączenie i najchętniej wykorzystałabym je w całym domu a na pewno w kuchni i w tej małej łazience. Myślę jednak, że w całym domu będzie się to przewijać, bo chce by było jasno i spójnie, a nie w każdym pomieszczeniu co innego. Na pewno będzie dużo bieli, szarości, trochę pasteli i właśnie drewna.

My mamy podobny tp, bo i om miałaś o 1 dzień po mnie. Na kiedy Ci ginekolog wyliczył? Już się martwilam, że jestem jedyną, która nic jeszcze nie czuje...

Mam termin na 27.01 iteż jeszcze nie czuję Nic się nie martw, na wszystko przyjdzie pora
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-17, 11:55   #2892
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
A czym się zajmujesz?

W wielkim skrócie: robię strony internetowe

Różnie mi wyliczali termin - między 27 a 29 stycznia. Ale to chyba nie ma znaczenia, i tak wyjdzie, kiedy będzie chciał/a

Pytanie za 100 punktów: czy któraś z Was orientuje się, i słyszała o czymś takim, żeby kuchenkę elektryczną podłączyć pod zwykłą instalację w bloku? Niby ta:
http://www.euro.com.pl/kuchnie/amica...20htadqw.bhtml
potrafi, ale coś mi się matematyka nie zgadza - jeśli w bloku jest max 4kW mocy, a kuchenka ma ponad 10kW to jakim cudem to ma działać? Hm...
Stary 2016-07-17, 12:17   #2893
furjatka
Zadomowienie

To jak włączysz pełna moc to będzie wywalalo korki na mój gust. Po prostu nie skorzystasz z pełnej mocy.

Stary 2016-07-17, 13:56   #2894
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Mam termin na 27.01 iteż jeszcze nie czuję Nic się nie martw, na wszystko przyjdzie pora
No wiadomo, ale już by się chciało

Cytat:

Różnie mi wyliczali termin - między 27 a 29 stycznia. Ale to chyba nie ma znaczenia, i tak wyjdzie, kiedy będzie chciał/a

Pytanie za 100 punktów: czy któraś z Was orientuje się, i słyszała o czymś takim, żeby kuchenkę elektryczną podłączyć pod zwykłą instalację w bloku? Niby ta:
http://www.euro.com.pl/kuchnie/amica...20htadqw.bhtml
potrafi, ale coś mi się matematyka nie zgadza - jeśli w bloku jest max 4kW mocy, a kuchenka ma ponad 10kW to jakim cudem to ma działać? Hm...
Fajna praca, a jesteś zatrudniona w jakiejś firmie na etat, czy działasz na własny rachunek?
Ja pracuję w korporacji i jestem tym już bardzo zmęczona.

Dziwnie z tym tp, bo ja miałam om o dzień wcześniej, a mi wyliczył tp na 30.01. Oczywiście nie mówię, że u Ciebie coś nie gra, bardziej wydaje mi się, że u mnie jest późno...

Stary 2016-07-17, 14:52   #2895
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Fajna praca, a jesteś zatrudniona w jakiejś firmie na etat, czy działasz na własny rachunek?

Dziwnie z tym tp, bo ja miałam om o dzień wcześniej, a mi wyliczył tp na 30.01. Oczywiście nie mówię, że u Ciebie coś nie gra, bardziej wydaje mi się, że u mnie jest późno...
W tym momencie jestem zatrudniona na etat, ale przeszłam już chyba wszystkie możliwe formy zatrudnienia :P

Internety mi wyliczały termin nawet na luty, więc to chyba zależy od algorytmu. Ale jeden raz termin mi wyliczyła maszyna od USG, a że rozmiar dziecka u mnie jest równy wg OM i USG to liczę, że to wyliczone 28. stycznia to "ta" data.
Stary 2016-07-17, 15:29   #2896
Lidka99
Zadomowienie

A ja piszę do Was ze szpitala, dostałam grypy żołądkowej i dzisiaj rano mąż mnie przywiózł, na szczęście z kruszynka wszystko dobrze tętno idealne aby ja się kiepsko czuję, żołądek wykrecony na drugą stronę 😞
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 16:04   #2897
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
W tym momencie jestem zatrudniona na etat, ale przeszłam już chyba wszystkie możliwe formy zatrudnienia
Internety mi wyliczały termin nawet na luty, więc to chyba zależy od algorytmu. Ale jeden raz termin mi wyliczyła maszyna od USG, a że rozmiar dziecka u mnie jest równy wg OM i USG to liczę, że to wyliczone 28. stycznia to "ta" data.
I tak, jak wcześniej napisałaś, Bąble pojawią się jak będą chciały.
Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
A ja piszę do Was ze szpitala, dostałam grypy żołądkowej i dzisiaj rano mąż mnie przywiózł, na szczęście z kruszynka wszystko dobrze tętno idealne aby ja się kiepsko czuję, żołądek wykrecony na drugą stronę 😞
Oj Bidulko! Trzymajcie się dzielnie! Dawaj znać, jak Twoje samopoczucie.

Stary 2016-07-17, 16:15   #2898
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Trzymaj się! Dobrze ze szybko zareagowaliscie. Maluszkowi na pewno nic nie będzie.

Stary 2016-07-17, 16:35   #2899
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:

O, to koleżanka po fachu Ja się zajmuję tym od strony graficznej, choć czasem jakiegoś wordpressa postawię i zedytuję.

Wydaje mi się, że będzie wywalać korki.

Cytat:
Nie dziwię się. Pracowałam w korpo i miałam straszne normy do wyrobienia... Brakuje mi pracy pełnoetatowej jako takiej, ale nie mojej firmy.
Pracodawca i mój zespół jeszcze nie wiedzą, że jestem w kolejnej ciąży, napisałam maila z prośbą o oficjalne spotkanie. Najchętniej bym ich postawiła przed faktem dokonanym (byli bardzo nie fair względem mnie w pierwszej ciąży), no ale pan mąż mówi, żebym sobie nie paliła mostów, referencje itp.

Cytat:
Biedna - czyżbyś dostawała koktaje kroplówkowe?
Wracaj szybko do zdrowia

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-17, 16:43   #2900
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
O, to koleżanka po fachu Ja się zajmuję tym od strony graficznej, choć czasem jakiegoś wordpressa postawię i zedytuję.

Wydaje mi się, że będzie wywalać korki.

Nie dziwię się. Pracowałam w korpo i miałam straszne normy do wyrobienia... Brakuje mi pracy pełnoetatowej jako takiej, ale nie mojej firmy.
Pracodawca i mój zespół jeszcze nie wiedzą, że jestem w kolejnej ciąży, napisałam maila z prośbą o oficjalne spotkanie. Najchętniej bym ich postawiła przed faktem dokonanym (byli bardzo nie fair względem mnie w pierwszej ciąży), no ale pan mąż mówi, żebym sobie nie paliła mostów, referencje itp.

Biedna - czyżbyś dostawała koktaje kroplówkowe?
Wracaj szybko do zdrowia
Nie mam norm jako takich, pracuję w dziale personalnym, ale stres, tempo i wymagania są po prostu koszmarne.
Postawiłam ich przed faktem dokonanym, poszłam z dnia na dzień na zwolnienie, ale takie było zalecenie lekarza. Miałam straszne wyrzuty sumienia w stosunku do moich koleżanek, ale poprzestawiałam sobie wszystko w głowie.

Stary 2016-07-17, 17:13   #2901
obca7
Wtajemniczenie

hej my już spakowani, jutro o 5 wyjazd ciekawe jak synuś zniesie podróż mam nadzieję, ze większość trasy prześpi-jedziemy około 6 godzin trzymajcie sie dziewczyny i do zobaczenia za tydzień

Cytat:
Haha, jeśli wie jak reaguje, to maluszek musiał się wczoraj nieźle wkurzyć, jak się dowiedziałam, że TŻ wrzucił fotkę USG na fejsa tym samym ogłaszając przez fejsa całemu światu nowinę. Nie konsultując ze mną! Potem znajomi piszą, że jak to się przez fejsa dowiadują A ja chciałam poczekać do drugiego trymetru, na razie z mojej strony wiedziała praca i rodzina... Wkurzyłam się nieźle, prośbą nie udało mi się wytłumaczyć, że to nieładnie, nie robi się, prywatność, i takie tam. Musiałam przejść do histerii, a tak tego nie lubię U mnie na fejsie jest jedno moje profilowe i ewentualnie bieżące pytania o remont, jak coś zrobić itp, gdzie 500 znajomych mogłoby pomóc :P U niego na fejsie jest całe jego (nasze) życie, na co przymykam oko, ale ta fotka, a potem fotki dziecka, to dla mnie przegięcie... Pewnie niektórzy pomyślą, że przesadzam, ale chyba wolę przesadzić w tą stronę, niż w drugą...
Po prostu - gdyby nie nowina na fejsie, kto by się dowiedział? Tylko ci, którzy znaleźli by czas, żeby w ciągu tego pół roku się z nami zobaczyć. Wtedy fajnie, cieszą się i wszystko dzieje się w realu. Myślicie, że te 500 znajomych interesuje się nami jako osobami? Napiszą sami z siebie, co u nas, zadzwonią, odwiedzą? Nie, są zainteresowani tylko naszym fejsem i tym co z niego płynie, 300 osób zalajkuje posta a i tak nic z tego nie wyniknie :/ Nie wiem, jakoś ta moda na fejsa i wrzucanie tam wszystkiego nie podoba mi się... Takie tam przemyślenia z wczoraj :P
Też bym się wkurzyła ja do dzis nie mam zdjęcia mojego dziecka na żadnym portalu i nie zamierzam mieć-ale jakie oburzenie niektórych bylo i zdziwienie, że jak to zdjęć dziecka nie wklejać:P jak ktoś chce zobaczyć to niech przyjedzie
Cytat:
zdrówka kochana, oby jak najszybciej minęło
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 19:26   #2902
NiEBiE
Zakorzenienie

A jaki serial oglądasz?
Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
hej my już spakowani, jutro o 5 wyjazd ciekawe jak synuś zniesie podróż mam nadzieję, ze większość trasy prześpi-jedziemy około 6 godzin trzymajcie sie dziewczyny i do zobaczenia za tydzień

Też bym się wkurzyła ja do dzis nie mam zdjęcia mojego dziecka na żadnym portalu i nie zamierzam mieć-ale jakie oburzenie niektórych bylo i zdziwienie, że jak to zdjęć dziecka nie wklejać:P jak ktoś chce zobaczyć to niech przyjedzie

Udanego wyjazdu! Zazdraszczam.

Stary 2016-07-17, 19:53   #2903
iwona335
Zakorzenienie

Jutro ide podgladnac maluszka <3 pierwszy raz w tej ciazy maz idzie ze mna, mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze i wyjdziemy z usmiechem od ucha do ucha no i moze poznamy plec <3

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 20:04   #2904
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Jutro ide podgladnac maluszka <3 pierwszy raz w tej ciazy maz idzie ze mna, mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze i wyjdziemy z usmiechem od ucha do ucha no i moze poznamy plec <3

Ale Wam dobrze!
Na pewno będzie wszystko dobrze, nie ma innej opcji. Czekamy na relację z badania i z reakcji małżonka.

Słuchajcie, po tym wczorajszym pieleniu ogródka plecy nadal bolą i wszędzie mam zakwasy. Ale zardzewiałam.

Stary 2016-07-17, 20:31   #2905
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Mnie dzis plecy bardzo bolaly i zmęczenie dopadlo. Spalam 2h po pracy ale dalej zmeczona jestem

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-17, 20:57   #2906
Konto usunięte

Cytat:

zdrówka dla was! Szpital nic miłego, ale czasem lepiej się przemeczyc!

Cytat:
Nie mam norm jako takich, pracuję w dziale personalnym, ale stres, tempo i wymagania są po prostu koszmarne.
Postawiłam ich przed faktem dokonanym, poszłam z dnia na dzień na zwolnienie, ale takie było zalecenie lekarza. Miałam straszne wyrzuty sumienia w stosunku do moich koleżanek, ale poprzestawiałam sobie wszystko w głowie.

Ja też pracuje w korpo. Jako takich norm do wyrobienia nie mam, ale stres, wyścig szczurów straszny! Jedyny plus jest taki, ze bedzie gdzie wracać. A nie zawsze jest to takie pewne!
Dlatego ja juz jestem na l4 i trochę odzylam!

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość

Udanej podróży i dużo wypoczynku! My mieliśmy być teraz nad morzem. i patrząc na pogodę bardzo się cieszę, ze nie wypalilo

Cytat:
A jaki serial oglądasz?

Udanego wyjazdu! Zazdraszczam.

Oglądałam "devious maids", a dzisiaj wykupilam netflix i będziemy oglądać seriale

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

Też bym chciała poznać płeć! W czwartek mam wizytę!

Dzisiaj apka mi uświadomiła, ze to już 5 miesiąc :p
Stary 2016-07-18, 05:44   #2907
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cześć dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty i za wizyty w tym tygodniu.

My dzisiaj mamy długo wyczekiwane usg prenatalne, strasznie się boję czy moje małe serduszko nadal bije.

Niebie rozłamałaś się w ogródku, jakieś 2 tygodnie temu u teściów podbierałam ogórki to sobie ponaciągałam uda od schylania i przysiadów i tez bolały, totalny brak formy.

Lidka wracajcie do zdrówka i do domciu dalej rosnąć.

Miłego dnia
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-18, 08:16   #2908
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Na pewno bije, nie bój żaby odezwij się po wizycie

Lidka, dużo zdrowia życzę!

My dziś mamy rocznicę ślubu Z tej okazji znowu mi się śniło, że mąż nie żyje Ale popołudniu idziemy do restauracji z rodzinami, na pewno będzie miło.
Wkurzył mnie trochę i jednocześnie zrobił niespodziankę, bo ustalaliśmy, że nie kupujemy sobie w tym roku prezentów, a on wczoraj wrócił z pracy z nowym smartfonem dla mnie Cieszę się, bo mój już średnio działa, a te raty spłacimy zanim się dziecko urodzi. Skoro mi takiego psikusa zrobił to chyba doładuję mu konto na Steam, żeby sobie dzieciak jakąś grę kupił
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 09:01   #2909
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy: ). Następna już z dzidziusiem będzie
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 09:05   #2910
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty i za wizyty w tym tygodniu.

My dzisiaj mamy długo wyczekiwane usg prenatalne, strasznie się boję czy moje małe serduszko nadal bije.

Niebie rozłamałaś się w ogródku, jakieś 2 tygodnie temu u teściów podbierałam ogórki to sobie ponaciągałam uda od schylania i przysiadów i tez bolały, totalny brak formy.

Lidka wracajcie do zdrówka i do domciu dalej rosnąć.

Miłego dnia
Czekamy na wieści z zaciśniętymi kciukami.

Dokładnie, totalny brak formy! Czuje wszystkie mięśnie nóg, pośladków, a mało się schylałam, bo TŻ mi zrobił specjalny niski taborecik.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63134701]Na pewno bije, nie bój żaby odezwij się po wizycie

Lidka, dużo zdrowia życzę!

My dziś mamy rocznicę ślubu Z tej okazji znowu mi się śniło, że mąż nie żyje Ale popołudniu idziemy do restauracji z rodzinami, na pewno będzie miło.
Wkurzył mnie trochę i jednocześnie zrobił niespodziankę, bo ustalaliśmy, że nie kupujemy sobie w tym roku prezentów, a on wczoraj wrócił z pracy z nowym smartfonem dla mnie Cieszę się, bo mój już średnio działa, a te raty spłacimy zanim się dziecko urodzi. Skoro mi takiego psikusa zrobił to chyba doładuję mu konto na Steam, żeby sobie dzieciak jakąś grę kupił [/QUOTE]
Oj, nie wkurzaj się, przecież chciał Ci sprawić radość. Zrewanżuj mu się i wszyscy będą szczęśliwi.
Bawcie się dobrze w restauracji, na pewno będzie bardzo miło.

Słuchajcie, na stronie H&M są wyprzedaże i można złapać ciążowe jeansy, parki a nawet kurtki na zimę. Ja się zaraz chyba zaopatrzę w jeansy, bo już zwykłe mnie cisną.

Tylko boję się, że to za szybko i ze zapeszę. wizyta dopiero za 8 dni... A teraz ja łapie schizy.

Edytowane przez NiEBiE
Czas edycji: 2016-07-18 o 09:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości