|
|
#2851 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63061341]W zeszłym roku byliśmy tam kilka dni po ślubie, w tym roku z brzuchem, a za rok pojedziemy z Bąbelkiem!
A za dwa lata...
|
|
|
|
#2852 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Za dwa lata Bąbelek będzie im już rozróbę robił
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
Za dwa lata Bąbelka już trzeba będzie gonić
![]() Ja mam urlop we wrześniu. Mam nadzieję, że pogoda dopisze i jak zwykle pojedziemy do Białki Tatrzańskiej. Mamy sprawdzone miejsce w którym byliśmy już chyba z 10 razy. Nigdzie nie odpoczywam tak jak w Tatrach. Chociaż w tym roku raczej za wiele szlaków nie zaliczę
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyznam Ci się, że też bym się martwiła, ale trzymam kciuki, by okazało się to tylko chwilowe. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Czuje ruchy groszka <3
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
#2857 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Narysuj mi tylko proszę jak masz w tym momencie rozmieszczoną armaturę (wyjścia/wejścia rur wod-kan), zaznacz grzejnik, drzwi w którą stronę się otwierają, gniazdka. I daj znać ile chcesz tam zrobić - zmienić rozkład rur? Przemieścić gniazdka? Wszystko jest możliwe :P Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja po wizycie, wszystko jest dobrze, dzieciątko od czubka głowy do końca tyłka ma 5,2cm - wg USG wiek identyczny z terminem wg OM. Lekarz pokazał mi wszystkie kości, nawet rdzeń kręgowy, maluch wyglądał trochę jak ufoludek, ale miał rączki, nóżki podkurczone, słodziak. I tak mnie lekarz bada, maluch się nie rusza, pytam się czemu - lekarz że pewnie śpi. W momencie jak do gabinetu wszedł TŻ, maluch zaczął się ruszać, wić jak ryba! Całym ciałem, jakby mu było niewygodnie i miejsca nie miał! A może to z radości? No niesamowity widok! Mówiłyście, że dzieci Wam machały, ruszały się, ale mój po prostu na głos taty CAŁY się ruszał. A ja nic z tego nie czułam Lekarz mówił, że dzieciątko siedzi tuż nad spojeniem łonowym - czyli ten brzuch to nie jest ciążowy, za wysoko :P Wysłał mnie do endokrynologa pilnie, 0.23 TSH to ostro poniżej normy i muszę to uregulować, to ważne w ciąży. Już się umówiłam na za miesiąc ![]() Więc podczas badania malucha widać było bardzo dobrze, ale fotka jest taka nieszczególna, niewarta wklejania tutaj :P Byłam też dziś w mieszkaniu - tapety są zrywane, parapety zostały dostarczone. Jak na 5 dni to słabo, ale przynajmniej ruszyli, uf! |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2858 |
|
Zadomowienie
|
Super ze wszystko ok! A Maluszek wie jak Mama reaguje na tatę wiec sam też podskakuje z radości
fajnie to ujęłas, ja właśnie też jestem na razie tak zauroczona rym cudem jakim jest powstające we mnie dziecko ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#2859 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Rozeznanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63070501]I powiedział, ze wizyta u Endo jest konieczna przy takiej wartości tsh? Mi powiedziała, ze nie ma specjalnie konieczności, bo się może samo podnieść...[/QUOTE]
Tak powiedział - ja nawet powiedziałam, że to chyba ten typ lekarza, co się do niego na NFZ czeka 2 lata, a on to potwierdził i powiedział, że trzeba iść prywatnie, bo ma to wpływ na rozwój dziecka. Generalnie ten lekarz ma poczucie humoru, ale konkrety przekazuje poważnie i tę informację właśnie poważnym tonem przekazał, więc wzięłam to do siebie. Cytat:
A ja chciałam poczekać do drugiego trymetru, na razie z mojej strony wiedziała praca i rodzina... Wkurzyłam się nieźle, prośbą nie udało mi się wytłumaczyć, że to nieładnie, nie robi się, prywatność, i takie tam. Musiałam przejść do histerii, a tak tego nie lubię U mnie na fejsie jest jedno moje profilowe i ewentualnie bieżące pytania o remont, jak coś zrobić itp, gdzie 500 znajomych mogłoby pomóc :P U niego na fejsie jest całe jego (nasze) życie, na co przymykam oko, ale ta fotka, a potem fotki dziecka, to dla mnie przegięcie... Pewnie niektórzy pomyślą, że przesadzam, ale chyba wolę przesadzić w tą stronę, niż w drugą...Po prostu - gdyby nie nowina na fejsie, kto by się dowiedział? Tylko ci, którzy znaleźli by czas, żeby w ciągu tego pół roku się z nami zobaczyć. Wtedy fajnie, cieszą się i wszystko dzieje się w realu. Myślicie, że te 500 znajomych interesuje się nami jako osobami? Napiszą sami z siebie, co u nas, zadzwonią, odwiedzą? Nie, są zainteresowani tylko naszym fejsem i tym co z niego płynie, 300 osób zalajkuje posta a i tak nic z tego nie wyniknie :/ Nie wiem, jakoś ta moda na fejsa i wrzucanie tam wszystkiego nie podoba mi się... Takie tam przemyślenia z wczoraj :P Edytowane przez pequenina_ Czas edycji: 2016-07-16 o 07:08 |
|
|
|
|
#2861 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! Jakies plany na sobote czy odpoczynek? Ja wstalam z potwornym bolem brzucha a tu sie okazuje, ze przy oddawaniu moczu tez boli. Zaczelam plakac. Wlaczyly mi sie humorki, bo ciagle cos mi dolega, jak nie przeziebienie to infekcja pochwy, a teraz zapalenie ukladu moczowego... Wzielam urofuraginum i wygrzewam sie.. Jestem zalamana
co do usg czy to normalne, ze musze tak dlugo czekac (nfz) wizyte u gina mialam 6 lip, nie napisal mi skierowania. Nastwpna wizyta 24 sierpnia. Czyli za pewne dopiero wtedy da mi skierowanie na wrzesiem... Moj ginekolog mnie ostatnio wkurza.Poszlam przed wczoraj i mowie, zw potrzebuje zaswiadczenie do szkoly, a poza tym mam uplawy, ktore mnie mecza. Nawet mniw nie zbadal. Dal mi tylko jakas masc na recepte, ktora jest na grzybice... ---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ---------- A co do ruchow tez juz czuje coraz czesciej, szcZegolnie wieczorem 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
Noooo nie dziwię się że się wkurzyłas. Tez bym była wściekła. Ja pilnuje bardzo żeby to info się na razie nie przedostało. Może gdzieś prxy połowie ciąży no ale usg bym nie wrzuciła za cholerę . No ale pewnie Twój TZ juz żałuje.. może po prostu tak bardzo się cieszy ze chciał żeby się cały świat dowiedział. Trudno już teraz nic z tym nie zrobisz. Ja ostatnio kliknelam na jakiś artykuł o dzieciach na facebooku i nawet się nie zorientowałam ze to był spam który automatycznie na mojej tablicy opublikował tego linka i tez zaraz pytanie padło na szczęście szybko to usunelam ;/
|
#2863 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja dzisiaj bym puściła pawia w sklepie na szczęście przeszło w miarę i dotarłam do domu
|
||
|
|
|
#2864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2865 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Dlatego jeśli coś to poleciłabym Ci iść prywatnie bo faktycznie późno to usg:/ ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
już chciałam wychodzić i powtórka... Za 3 razem już otwierałam drzwi i jak mi sie cafneło tak, nie zdążyłam i troche kibelek zabrudziłam... Pomijam fakt oddawanych odgłosów gdzie sama w kiblu nie byłam... Eh...
|
|
#2866 |
|
Konto usunięte
|
Ja też wczoraj wymiotowałam, trzeci raz w ciąży... Teraz mam tak, że nie mam mdłości, ale dużo łatwiej mi o odruch wymiotny jak widzę lub czuję coś obrzydliwego. Ostatnio jak kot mi się w kuchni na podłodze zerzygał to poszła reakcja łańcuchowa
|
|
|
|
#2867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W załączniku mój odręczny plan łazienki z zaznaczonym, gdzie co jest - tak poglądowo, widać gdzie są instalacje. Tak naprawdę, oprócz WC możemy przenieść absolutnie wszystko. Chcemy zamiast wanny prysznic, umywalkę, wc, pralkę. Mamy jakis pomysł, ale może Twoje świeże spojrzenie nam coś podpowie. ![]() Cytat:
To naprawdę słodkie ![]() A TSH się tak nie przejmuj - pójdziesz do lekarza i wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63081521]Ja też wczoraj wymiotowałam, trzeci raz w ciąży... Teraz mam tak, że nie mam mdłości, ale dużo łatwiej mi o odruch wymiotny jak widzę lub czuję coś obrzydliwego. Ostatnio jak kot mi się w kuchni na podłodze zerzygał to poszła reakcja łańcuchowa [/QUOTE]I ja wczoraj wymiotowałam, a miałam z tydzień spokoju. Dziwny dzień! Na mnie tak podziałała owsianka ze śniadania...
|
|
#2868 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
napisze na czacie do endokrynologa (jest taka opcja w medicoverze) i zobaczymy co mi odpowie. Jak sprawdzałam dostępność lekarzy to najbliższy termin to 22 sierpnia, ale pewnie jak zadzwonię na infolinię to dostane jakiś wcześniejszy... Cytat:
|
||
|
|
|
#2869 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63038091]Od kilku nocy męczy mnie sen, że mój mąż nie żyje
[/QUOTE]Współczuję, w ciąży te sny są tak realistyczne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ze stroną faktycznie - wylecialo mi to z głowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas 160. Cytat:
Póki co maluch jest, cieszymy się z tego, ale są też obawy, moje kiepskie samopoczucie. Jakoś tak maluszek jest mało konkretny - patrzę na starszego - ma imię, które do niego pasuje, jest tuż na wyciągnięcie ręki. A z małym - siedzi biedne w brzuchu, nie wiemy, jak wygląda i brak imienia spędza mi sen z powiek. Myślę, że z upływem ciąży uda się nam załapać więź - zwłaszcza przy kopniakach.[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63056191]Czytam Was i po raz kolejny mi ulżyło, że nie jestem sama. Jasne, strrrasznie cieszę się z ciąży, wzruszam się jak mąż snuje plany, co będziemy z Bąbelkiem robić, ale nie czuję się "błogosławiona" i boję się stycznia... Nie mam jeszcze tego poczucia, że wszystko co robię dostosowuję do potrzeb i dla dobra dziecka, zdarza mi się jeść świństwa, bo mam na nie apetyt, nie unikam stresu itd. Boję się, że nie będę w stanie się tak w 100% poświęcić dla dziecka, ale myślę, że takie uczucia jeszcze się pojawią. Na razie jeszcze nie zawsze do mnie dociera, że jestem w ciąży...[/QUOTE] To normalne odczucia. Choć przy starszym staję na głowie, żeby miał wszystko, co najlepsze, to jednak nie umiem się poświęcić w 100%. Wydaje mi się to bardziej normalne niż matki, które zapominają o sobie i potem w dorosłych latach wypominają to dziecku. Cytat:
![]() Cytat:
Tęsknie za pizzą z Karkonoskiej Chaty ![]() Super ![]() Cytat:
Na pewno warto monitorować to TSH i trzymać rękę na pulsie, ale wydaje mi się, że samo się unormuje.Cytat:
Cytat:
![]() Nad imionami myślimy i jest średnio... Jak dla dziewczynki mieliśmy kilka, tak dla chłopca nic mi nie pasuje. Póki co Dominik, Henryk, Piotr.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2870 |
|
Konto usunięte
|
A propos fejsa to mój szwagier wrzucił fotkę z usg w bardzo wczesnych miesiacach. Jak to zobaczyłam to zadzwoniłam do siostry spytać się czy jest tego świadoma. Okazało się że nie i chyba niezła miał z nią przeprawę, bo chwilę później postu nie było
|
|
|
|
#2871 |
|
Konto usunięte
|
Też nie rozumiem wrzucania zdjęć USG czy gołego ciążowego brzucha na FB... Ja zamierzałam się ujawnić tak subtelnie, tzn. wrzucić zdjęcie z urlopu z mężem i podpisać "nas troje" czy coś takiego, skoro i tak brzuch już widoczny
Zresztą będzie to już piąty miesiąc. Wcześniej i tak nie ma po co ogłaszać światu dobrej nowiny, ci najbliżsi wiedzą nie z fejsa
Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 Czas edycji: 2016-07-16 o 13:19 |
|
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
Utwierdzilyscie mnie w moim zdaniu. Ah no pojde prywatnie na pewno, bo gdybym miala czekac tak dlugo to zwariowalabym i zamartwilabym sie na smierc, poza tym chce juz wiedziec moje malenstwo.
Mam smieszne fazy, bo wciaz czasem zapominam o ciazy
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63086281]Też nie rozumiem wrzucania zdjęć USG czy gołego ciążowego brzucha na FB... Ja zamierzałam się ujawnić tak subtelnie, tzn. wrzucić zdjęcie z urlopu z mężem i podpisać "nas troje" czy coś takiego, skoro i tak brzuch już widoczny
Zresztą będzie to już piąty miesiąc. Wcześniej i tak nie ma po co ogłaszać światu dobrej nowiny, ci najbliżsi wiedzą nie z fejsa [/QUOTE]Dokładnie podzielam Twoje spojrzenie na tę sprawę. Też (o ile w ogóle) miałabym to ogłosić na FB, to w taki subtelny sposób. W pierwszej straconej ciąży mówiłam wszystkim dookoła, że w niej jestem. A potem musiałam mówić, że już nie... Teraz jestem o wiele bardziej powściągliwa i nie chwalę się tym tak na prawo i lewo, bo w sumie po co. Postanowiłam też, że dopiero po genetycznym (26.07) będę ewentualnie o tym mówić, a do tej pory cicho-sza! 05.08 idziemy na wesele w mojej rodzinie i wtedy już chyba będę się chwalić, np. babci czy najbliższym kuzynom. ![]() Cytat:
![]() Oglądałam właśnie wycieczki do Grecji na wrzesień-październik. Achhh, marzenia. Ale jakie ceny tanie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2874 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
1) Fotka 84 na górze Wchodzisz na umywalkę. Nie wiem czy umywalka nie jest za daleko od odpływu. Prysznic walk-in czyli kupujesz tylko jedną ściankę, a druga to albo wolna albo zasłonka. Bo ciężko znaleźć kabinę 100x70 gdzie wejście jest na krótszej ściance. 2) Fotka 84 na dole Przesuwanie drzwi może być kosztowne / niemożliwe, ale jak to zrobisz to masz super układ. Lustro może być na przeciwko drzwi takie od góry do dołu, można kombinować. 3) Fotka 85 na górze Trochę jak w metrze, jedno obok drugiego. Grzejnik z rurami musisz przenieść bliżej drzwi, żeby nie był w prysznicu. Możesz wrzucić lustro na wolną ścianę to powiększy pomieszczenie. 4) Fotka 85 na dole W sumie najmniej mi się podoba, ale chciałam żeby były 4 opcje :P Dzięki za zrozumienie z sytuacją z fejsem. Już mi przeszło, czasu nie cofnę, ale zdania nie zmieniłam. [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63084411]W poniedzialek napisze na czacie do endokrynologa (jest taka opcja w medicoverze) i zobaczymy co mi odpowie. Jak sprawdzałam dostępność lekarzy to najbliższy termin to 22 sierpnia, ale pewnie jak zadzwonię na infolinię to dostane jakiś wcześniejszy... O ile brak usg rozumiem, bo przysługują chyba tylko 3 na NFZ, to jednak przy infekcji powinien cię zbadać. Te maści też zawierają antybiotyk i nie powinny być dawane od tak bez badań. Tym bardziej że jesteś w ciąży! Możesz się skonsultować z innym lekarzem?[/QUOTE] Daj znać co powie, bo z jednej strony się martwię, a z drugiej czytałam, że w I trymestrze może TSH być niższe. Cytat:
Cytat:
Też myślę, że TSH się unormuje, ale wolę być pewna że jest OK.A imię Henryk takie fajne! Niby stare, ale Henio brzmi słodko ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63085941]A propos fejsa to mój szwagier wrzucił fotkę z usg w bardzo wczesnych miesiacach. Jak to zobaczyłam to zadzwoniłam do siostry spytać się czy jest tego świadoma. Okazało się że nie i chyba niezła miał z nią przeprawę, bo chwilę później postu nie było [/QUOTE]U nas to samo Post podobno zniknął Ale jakim kosztem...[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63086281]Też nie rozumiem wrzucania zdjęć USG czy gołego ciążowego brzucha na FB... Ja zamierzałam się ujawnić tak subtelnie, tzn. wrzucić zdjęcie z urlopu z mężem i podpisać "nas troje" czy coś takiego, skoro i tak brzuch już widoczny Zresztą będzie to już piąty miesiąc. Wcześniej i tak nie ma po co ogłaszać światu dobrej nowiny, ci najbliżsi wiedzą nie z fejsa [/QUOTE]Oooo właśnie, jeśli już to subtelnie. Ale lepiej nie :P Edytowane przez pequenina_ Czas edycji: 2016-07-16 o 15:12 |
|||||
|
|
|
#2875 |
|
Konto usunięte
|
Pequenina jak uda mi się skontaktować z endo to ci napiszę do odpowiedział. Też czytałam ze tsh może być sztucznie zanizone i to nic takiego. Ale pewnie lepiej się skonsultować z lekarzem
![]() Ja na fb mam jedną znajomą, swoją siostrę. Konto założyłam pół roku po skasowaniu poprzedniego profilu. Rzygalam już ta sztucznoscia i fałszem na fb. Ale jednak jest tam wiele ciekawych grup, można znaleźć różne pożyteczne informacje więc wróciłam
|
|
|
|
#2876 |
|
Zadomowienie
|
Czy wszyscy musza mnie tak denerwowac? :/ moja mama nie gotuje, wiec chcialam zrobic kluski slaskie z kurczakiem i jasnym sosem
.. Ale nie. Uznala, ze mam nie kombinowac, to zle, ze chce zrobic dla wszystkich normalny obiad? Ciaglw tylko pizza, frytki, makarony jezu...
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są absolutnie inne, niż nasz pomysł, bo my generalnie zostaliśmy przy starym układzie. Przesunięcie drzwi nie wchodzi w grę, bo z drugiej strony jest kuchnia i tym samym stracimy 1 z 2"pełnych" ścian w kuchni (jest ona przechodnia, są 3 drzwi i okno). Będziemy mieli nad czym myśleć! Jeszcze raz dziękuję. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2878 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2880 | |
|
Rozeznanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63090866]Pequenina jak uda mi się skontaktować z endo to ci napiszę do odpowiedział. Też czytałam ze tsh może być sztucznie zanizone i to nic takiego. Ale pewnie lepiej się skonsultować z lekarzem
![]() Ja na fb mam jedną znajomą, swoją siostrę. Konto założyłam pół roku po skasowaniu poprzedniego profilu. Rzygalam już ta sztucznoscia i fałszem na fb. Ale jednak jest tam wiele ciekawych grup, można znaleźć różne pożyteczne informacje więc wróciłam [/QUOTE]Dziękuję Cytat:
Najfajniej jest jak już decyzja jest podjęta U mnie też jest kuchnia przechodnia, wchodzi się do niej z klatki schodowej i wychodzi się do wszystkich innych pomieszczeń. Mam ściany przeznaczone na szafki/kuchenkę/podobne 2 x 160cm + 1 x 40cm. To co, może od razu remont kuchni? ![]() Tak czy inaczej powodzenia i daj znać na czym stanęło, jestem ciekawa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

A za dwa lata...

na szczęście przeszło w miarę i dotarłam do domu 

[/QUOTE]

Dołączam fotki. Wszędzie zakładam pralkę ładowaną od góry wąską 40cm.