![]() |
#2881 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W tym tygodniu byłoby nawet fajnie zacząć temat, bo będzie jeszcze mój ginekolog w szpitalu, w piątek jestem z nim umówiona, to wtedy mam nadzieję, że się czegoś dowiem. ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Wtajemniczenie
|
Jestem po obchodzie, mam dostac dzis zastrzyk rozluzniajacy, ktory pozwoli na rozwarcie.
I zostalam zbadana i orzeknieta, ze w tej dobie urodze :P
#2885 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
całkiem nieźle Was karmią, u nas posiłki wyglądały raczej tak jak u asicuhy... My wczoraj jednak pojechaliśmy na ten jarmark i dni miasta w jednym. Były koncerty: Margaret i Golców. Koleżanka jak mnie zobaczyła to się zdziwiła, że ja w ogóle chodzę jeszcze ![]() ![]() Dziś też zaraz ruszamy do kościoła i na jarmark i pewnie potem też jeszcze gdzieś nas nogi poniosą... ![]() Miłej niedzieli! ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Ps. Zamówię chyba jeszcze kocyk minky dla Kasi i ew.rożek, literki (jej imię). Chodzi mi po głowie ten wzór: https://www.facebook.com/10215904212...type=3&theater
![]() |
#2886 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niedzielny wypas.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() to aż dziwne,że Cie uraczyli takim śniadaniem w obliczu takich informacji.. Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-08-07 o 16:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tija dziekuje za opis porodu bylas bardzo dzielna ![]() Piekna sesja ;-) My mamy troche zalatwien z Tz wiec jest mnie chwilowo mniej. Aaaa.. Talantea kciuki za CC ale Maks zrobil psikusa musi miec duzo miejsca ![]() Milej niedzieli, my wlasnie wyruszamy do moich rodzicow na obiad pozniej jakies zakupy ;-) Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Asicuha, powodzenia jakby faktycznie mialo sie udac!!!
![]() ![]() Jeeezuuuu, moje wzdecia doprowadzaja mnie do szalu, a dzisiejsza biegunka bije na leb na szyje poprzednie. No i cala noc sie budzilam z bolami brzucha (gdzie jak sie ruszylam na siku od razu w mini skurcze sie zmienialy), wiec milo by bylo, jakby to cos zapowiadalo... Mlody to juz mnie tak gniecie miedzy nogami, ze naprawde czasem mi sie wydaje, ze wypadnie nie zauwaze nawet kiedy ![]() ![]() Krefetka, mi tam sie Twoje sniadanie podoba ![]() ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-08-07 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A swoja droga dzis od rana juz 3x mialam lzy w oczach, az mi glupio za te hormony. Nie moge nad tym zapanowac ![]()
![]() |
#2890 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo, super, czekamy!!!! ![]() ![]() Cytat:
Fajny kocyk będzie. ![]() Szacun za tak aktywne spędzanie czasu. ![]() Cytat:
Muszę te torby skończyć na wszelki wypadek. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do dzieła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() A jak jest ukrop jak ostatnio to i tak mam poodciskane ![]() Ja też myślę o jeszcze jednym rozku. Myślę już od tygodnia ![]() Otulacza jednak nie kupilam. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2892 | |||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a mi się śniło że urodziłam i się zorientowałam że.. TŻ nie zrobił mi "ostatniego zdjęcia z brzuszkiem" przed wyjściem z domu ![]() ![]() ![]() ![]() dobrej niedzieli Dziewczyny ![]() ![]()
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Asicuha, ja regularnie płaczę w szpitalu, normalna sprawa po porodzie
![]() U nas w szpitalu warzywa ani jednego na sniadanie/ kolację nie widziałam, śniadania mega monotonne, 3 kromki chleba, trochę margaryny i 3 plastry "wędliny". Obiad to gotowane mięso, ziemniaki i jakieś warzywa gotowane (szpinak, marchew). Kiepsko byłoby się tym żywić. A MY IDZIEMY DO DOMU DZIŚ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super ze idziecie do domu!! ![]()
![]() |
#2895 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Można powiedzieć, że teraz jesteś taką położną z prawdziwego zdarzenia.. wiesz co czują kobiety przy porodzie.. W końcu poczułaś to na własnej skórze.. Na pewno inaczej będziez podchodzić do swojej pracy i kobiet rodzących hm? ![]() ![]() Zazdroszczę pierwszego spacerku ![]() Oby krocze już tak nie dokuczało.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Polcia naprawdę poszalała z wagą ![]() Cytat:
![]() Wczoraj nabawiłam się mega stresu.. Mama od kilku dni pierwszy raz w życiu skarżyła się,że się źle czuje.. że jej słabo, ma uczucie, jakby brakowało powietrza.. suchość w nosie i ustach.. Na prawdę wygladała źle.. Jakby ledwo stała o własnych siłach.. pojechaliśmy z nią na IP.. No i tam spotkało nas mega rozczarowanie i przykrość.. Generalnie mama choruje na schizofrenię paranoidalną.. leczy się od kilku mcy dopiero, ale widać znaczną poprawę.. Minęły jej urojenia, przestała wymyslać bzdury.. Fakt nadal jest wycofana, ale przynajmniej spokojna i wyciszona, widzę, że sensowniej myśli i ma duża świadomość co się wokól niej dzieje.. No i kiedy lekarka zobaczyła, że mama choruje na schizofrenie uznała, że mama udaje ![]() Tłumaczyła mi jak głupiej, żeby nie brać do siebie słow mamy ![]() Stanowczo zasugerowałam, żeby ją zbadała, bo mama nigdy mimo choroby i przed chorobą nie skarżyła się na cokolwiek! Znając ją pewnie siedziałaby w zaciszu i cierpiała po cichutku.. taka zawsze była.. wiec jeśli zgłosiła to nam tzn, że naprawdę niepokoi się o swoje zdrowie.. Badanie nic właściwie nie wykazało.. Badania podstawowe, jak zwykle.. Spojrzała w gardło, zrobiła ekg i morfologie.. Chociaz morfologia jest wiarygodna na czczo ![]() Jutro idę z nią do lekarza do przychodni.. Mam nadzieje, że zrobią jej usg tarczycy, bo wydaje mi się, że to jest powodem dusznosci.. W takim przypadku nie dziwię się, że ludzie mający problemy psychicznie nie przyznają się do tego.. Z góry są wykluczeni ze społeczeństwa.. wrzucani do jednego wora i mający przypisaną metkę 'świra' .. To takie przykre.. Przecież Ci ludzie czują! Mama poczuła się nie jak człowiek..
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-08-07 o 09:49 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję donoszenia!!! ![]() Sen niezły. ![]() Cytat:
Ale super, że wychodzicie do domu! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Rozeznanie
|
super!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mi skoczylo ciśnienie . Właśnie mierzylam i mam 130/90. Także dziś będę kontrolować i w razie czego jutro mój gin już wraca z urlopu to pójdę do niego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Raczkowanie
|
No wlanie ja mam na 56 tylko z 4 śpiochy i 4 bodziaki bo każdy mówi, bedzie duży chłopak wiec najwięcej od 62 mam, ale chyba muszę dokupić mniejszych. Dzieki za rady dotyczące ubranek u mnie w szpitalu swoje trzeba mieć i zastanawiałam sie co i ile żeby nie brakło.
Asicuha niezła waga. To trzymam kciuki abyś dziś urodziła ![]() Kasia ruda to super że wychodzicie. A jak się z dziewczynkami czujecie?
![]() |
#2900 |
Wtajemniczenie
|
hello
![]() przez cały tydzień się przeprowadzaliśmy, więc nie miałam czasu na internet i wizaż, ale już teraz obiecuję wrócić i regularnie się udzielać ![]() nadrobiłam wszystkie Wasze posty i widzę, że wątek rozkręcony na dobre ![]() gratulacje z okazji wszystkich porodów ![]() kasia super, ze już wracacie do domu, duże dziewczyny się urodziły ![]() apropo ubranek mi też się zdaje, że niektóre te 56 to jakies ogromne są, mój dzidziuś aktualnie ma wagę raptem 2700 (37+1 z usg) i lekarz prognozuje ok 3-3100 przy porodzie, więc cały czas się głowie czy nie zamówić chociaż kilka tych w rozmiarze 50. zamówiłam też kocyko-kołderkę i kurę ze sklepu baby bubmlebee na fb i już przyszły i są bardzo dobrze wykonane i wcale niedrogie, także polecam ![]() poskładaliśmy też łóżeczko także już powoli możemy się rozpakowywać, chociaż po wczorajszej wizycie nic nie wskazuje na to że będziemy rodzić w najbliższym czasie ![]()
#2901 |
Zakorzenienie
|
Franek miał 3100. Do domu wyszedli 2770. Topil sie w 56. Ale po 11 dniach się prostuje i na dlugosc są ok. W rozmiarze 62 go sobie nie wyobrazan
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | ||||||||
Rozeznanie
|
![]() Sniadanko nie jest najgorsze, ale arbuz na śniadanie? Ja też zaraz będe jadła arbuza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja też wrzuciłam ubrania małej do osobnej reklamówki i są w bocznej kieszeni mojej torby. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo ładny kocyk. Podobają mi się taki klatki dla ptaków ![]() Cytat:
![]() ja mam smykowe spodenki w rozm 56 i są tak duże jak 62 z innych firm. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję traktowania w szpitalu ![]() ![]() Cytat:
Wczoraj zaaranżowaliśmy kącik Antosi u nas w sypialni, żebyśmy się już trochę przyzwyczaili do nowego rozkładu i nie potykali potem o łóżeczko czy fotel ![]() Właśnie oglądam na "jedynce" "Jak urodzić i nie zwariować" ![]() ![]() U mnie w szpitalu dają ubranka, ale na wszelki wypadek wzięłam po jednej sztuce ze wszystkiego tj: body dł rękaw, body kr rękaw, spodenki, pajacyk, czapeczka, skarpetki, niedrapki i taki sam zestaw naszykowałam w domu dla TŻa żeby przywiózł na wyjście dla małej. Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-08-07 o 13:42 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
Ziuta, tez zawsze mialam szczuple stopy, a teraz nie mam kostek
![]() ![]() ![]() ![]() Z tegi co kojarze to w ciagu pierwszych dni spadek wagi moze byc nawet o 10%, ale nie moze waga spadac dluzej niz chyba te 2-3 dni. Nie wiem dokladnie, tak mi sie wydaje i tak slyszalam ![]() Chyba pojde z psem na spacer, mam ochote zaczac rodzic a tu dupa. A mlody ma i tak dzidiaj mega nygusa i musze ksieciunia zaczepiac, zeby sie dupskiem powypinal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Franek spadł do 2740. Odrabia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zadomowienie
|
Niedzielne sie witam... Gdybyście poszukiwały inspiracji żywieniowych na kolejne dni wstawiam menu szpitalne
![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Jeszcze tylko napisze ze u mnie bez zmian. Czekamy Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
U mnie po kolejnym pomiarze 140/82
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale fajnie,że i Ty już jesteś donoszona.. Cytat:
hurra..ale Wam fajnie.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie przekracza jeszcze.. równe 140 Ci wychodzi? jakim ciśnieniomierzem mierzysz? |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Afrodita Współczuję podejścia w szpitalu.. Przerażające to jest. Taka "służba zdrowia" że można się zalamac... ![]() Iweczka Wysokie te Twoje ciśnienie. Ja ostatnio zaczęłam mierzyć i ciśnienie oscyluje okolo 105/62, a na wizycie zawsze powyżej 140/85... Ciekawe jakie będzie przy porodzie. Fantasmagori Super foteczki, pewnie nie mogłaś uwierzyć jak dotarły ![]() Asicuha Kciuki za rozkręcenie akcji. A waga Małej imponująca! ![]() _____ Byłam dziś z mężem obejrzeć porodowkę oddaloną o 60km od mojej miejscowości. Wyczytałam na gdzierodzic.info że jest taka możliwość, tyle tylko że na miejscu dowiedzieliśmy się, że położna nie ma czasu (w rejestracji wykonali telefon) i odesłali nas ![]() Ech, mogłam wcześniej zadzwonić, jakoś mi nie przyszło to do głowy ![]() Nie podoba mi się to że nie mogę się zdecydować gdzie odbędzie się mój poród.. ![]() Miłego popołudnia ![]()
Nasze maleństwo ![]() Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-08-07 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() super ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.