|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Tak zwyczajne spożywcze drożdże, ja robię maseczkę trochę "udoskonaloną" w ten sposób:
rozkruszam 1 łyżkę zwykłych drożdży i mieszam z 2 łyżkami letniego mleka. Następnie kleistą papkę nakładam na twarz i czekam aż zastygnie. Potem dokładnie zmywam twarz ciepłą wodą. Pomaga na cerę ale nie wiem czy na przebarwienia bo ich nie mam. Słyszałam że na nie dobry jest tonik z soku z cytryny zmieszanego z wodą ale on podobno nie jest do końca obojętny i dobry dla naszej skóry bo zmienia jej naturalne pH. Bynajmniej moja kosmetyczka odradzała no ale na przebarwienia może być dobry tylko warto pamiętać że jak cytryna to ogólnie rozjaśnia. Na moją i tak bladą cerę odpada... Na przebarwienia znalazłam coś takiego ale uprzedzam że nie wypróbowywałam: 2 łyżki drobno startego selera wymieszać z łyżką serka homogenizowanego na gęstą masę. Nałożyć na twarz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
przebarwienia po trądziku nie wyglądają jak czarne kropeczki, prędzej może chodzi Ci po prostu o wągry?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2883 |
Raczkowanie
|
Na trądzik pomoże tylko dobry dermatolog
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2885 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2886 |
Raczkowanie
|
Tutaj dzielimy się domowymi sposobami
![]() Ja np leczyłam się u dermatologa długi czas ,brałam antybiotyk i inne pierdoły,poprawa była,ale jak przestałam stosować wszystko powróciło.. poza tym długotrwałe stosowanie antybiotyku u mnie przejawiało się bólami brzucha... Zaczęłam stosować wiesiołka , biorę tran,smaruję się aloesem i czekam... a swoją drogą jesli ktoś zna naprawdę dobrego dermatologa w Łodzi to byłoby miło jakby podzielił się ta informacją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2887 |
Zadomowienie
|
dosc przekonujący ten Laktocer - przynajmniej przepisano ci suplement a nie od razu antybiotyki. Ja już zażywam bellise na włosy i paznokcie ( duża dawka skrzypu polnego) + żelazo o zwiększonej wchłanialności bo po 20 dniowym okresie wpadłam w stan anemiczny z niedoborem właśnie tego pierwiastka. jem po jednej tabletce jednego i drugiego dziennie. Zastanawiam się czy nie dołożyc tego Laktoceru do mojego zestawiku, tylko boję się troszku przedawkowania. Co myślicie?
![]() |
![]() |
#2888 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na przebarwienia dobra jest pietruszka, zetrzec korzen pietruszki na tarce lub cały korzen,zalac woda, ugotowac, odcedzic, przelac do buteleczki i trzymac w lodowce, przemywac twarz rano i wieczorem, rozjasnia przbarwienia i lekko cere mozna tez robic maseczki z pietruszki, ugotowac starta pietruszke z mala iloscia wody, nalozyc na twarz na 15 min, spłukac
![]() |
![]() |
#2889 |
Rozeznanie
|
a ja dzisiaj sprawiłam sobie herbatę z bratka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2891 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podobno acne derm pomaga ale nie widze rezultatów po 2 tyg. Robią też mi się jakby takie czerwone plamki na policzku. Nie wiem co to jest i jak to leczyć. Mają taki bardziej czerwony kolor niz skóra twarzy. Dziękuje za odpowiedż co do drożdży. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
2 tygodnie to krótko, ja kiedyś czekałam ponad 3 miesiące na poprawę jak stosowałam antybiotyki więc się nie łam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2893 |
Raczkowanie
|
Wiem, że 2 tygodnie to krótko
![]() ![]() Wyleczając jeden problem został drugi, właśnie te plamki po trądziku. Myśle też czy nie pójść do kosmetyczki ale nie wiem jaki zabieg byłby najlepszy. Moglibyście coś doradzić ? ![]() VisionAM masz może namiary na zakłady kosmetyczne o dobrych(niskich) cenach ? ![]() Z góry dziękuje za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co, nie mam niestety żadnych namiarów... ale polecam Ci na wizażu podforum "Biochemia kosmetyczna" tam jest mnóstwo wątków o peelingach, maściach na przebarwienia itd.. troszkę trzeba się naczytać zanim sie wdrożysz, ale warto, bo możesz się mądrych rzeczy dowiedzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html Edytowane przez malamaluczka87 Czas edycji: 2009-12-14 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Przyczajenie
|
Mam trądzik juz chyba 3 lata (nie pamietam dokladnie) i nie moge sobie z nim poradzic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2897 | ||
Raczkowanie
|
Zastanawiam się czy łykanie oleju z wiesiołka i tranu to nie za dużo..
![]() w końcu tran to nienasycone kwasy tłuszczowe (alkiloglicerole) a olej z wiesiołka także zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe(73% kwasu linolowego i 9%kwasu gama-linolowego).nie chcę przedobrzyć. Może będę stosować ten olej z wiesiołka i zakupię jeszcze olej z ogórecznika na nawilżenie a tran odstawię? a może do tego wiesiołka coś innego? do tego ciągle piję herbatkę z bratka(jakiś 3 miesiąc)czy zrobić przerwę? co innego pić? poradzicie coś ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Witamy w naszym gronie ![]() Mam nadzieje ,że w miarę szybko odnajdziesz sposób na trądzik ![]() Ja zamierzam kupić coś z Biochemii Urody,ale zastanawiam się co...nie mam kaski na filtry więc z kwasami nie będę kombinować..Może jakiś hydrolat.. ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
od kilku tygodni walczę z ropnymi wypryskami i nie mogę ich zlikwidować ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2898 |
Przyczajenie
|
Ja też mam taką nadzieję ze cos znajdę
![]() ![]() Dzisiaj z samego rana, jako ze jestem chora i nie wychodzę z domu, postanowiłam wypróbować maseczke cynamonową. Piekło okropnie ale jakoś wytrwałam te 5 minut ![]() A jezeli chodzi o wode i cytryne to istne cudo, działa!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 |
Raczkowanie
|
Tonik z cytryny fajnie rozjaśniała,ale po pewnym czasie zobaczyłam że wyskakuja mi takie małe krostki,pełno i zrezygnowałam..a codziennie robiłąm świeży..nie wiem czemu..chyba będę stosowała tylko na przebarwienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2900 |
Rozeznanie
|
Chyba przedwczoraj był taki program w tv o domowych sposobach w pielęgnacji cery.Pani dermatolog mówiła, że maseczki domowej roboty są dobre(maseczka z avocado, z ogórka), ale stosowane często mogą uczulać, powodować alergie na skórze.Sprzedawane w sklepach warzywa i owoce nie są wcale takie zdrowe i ekologiczne jak kiedyś
![]()
![]() |
#2901 |
Raczkowanie
|
Jak długo można pić herbatkę z bratka?piję juz 3 miesiąc.Zrobic przerwe? na jak długo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
Cytat:
czy stosowałaś coś takiego, jeśli tak to działa? Jak go się stosuje itd. ![]() jakbyś mogła to odpisz na e-maila. ;** ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Jeszcze jedno. Na niedzielę , ( dzisiaj środa wieczór) potrzebuję oczyszczonej cery. Muszę pokazać czoło, a zostały mi trzy duże pryszcze oraz kilka małych syfków. Błagam poradźcie coś, żeby zniknęły. ! Jestem strasznie przewrażliwiona na tym punkcie, zazwyczaj noszę grzywkę, która zasłania większość. Stosuję również mikrodermabrazję, którą przeprowadza na mnie moja kosmetyczka. Efekty na prawdę świetne.! Ale teraz nie ma jej niestety, i muszę sama sobie poradzić. piszcie na e-maila, lub tutaj. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2903 |
Przyczajenie
|
![]()
Zrobiłam amseczke cynamonową, tonik z cytryny. Dodatkowo używam maści propolisowej, używam rożnych reduktorow punktowych na wypryski i kremow matujacych, zażywam bratka i zaraz mam zamiar zrobić maseczke z cebuli. Czy to nie za dużo dla mojej twarzy? Zastanawiam sie czy to nie przyniesie odwrotnego skutku? Jak myślicie?
![]() |
#2904 |
Raczkowanie
|
Co do cebuli-smarowałam się (surową) ,strasznie wyciąga wszystko na wierzch więc dam obie spokój,ale maseczki z rozgotowanej nie robiłam,ale pewnie ma podobne działanie,niektóre dziewczyny sobie zachwalały,więc możesz spróbować.
Nie przesadź z ilością kosmetyków,Co do punktowych reduktorów na wypryski ,kiedyś jak jeszcze wierzyłam w zbawienne działanie kosmetyków kolorowych używałam jakies tam,pamiętam taki z perfecty,ale żadnych zadowalajacych skutków, Osobiście polecam punktowo - olejek tea tree - brevoxyl Dzisiaj punktowo nałożyłam sobie tormentiol ,przekłułam 2 kapsułki z olejkiem z wiesiołka i zmieszałam z odrobiną oliwy z oliwek i wysmarowałam twarz,całkiem całkiem,ale nadal jestem na drodze poszukiwania "swojego oleju".Podoba mi się ten sposób nawilżania. Ogólnie zamierzam zakupić jakiś preparat z cynkiem tylko nie wiem jaki.Zamierzam poszperać na Wizażu.Jeśli ktoś bierze lub brałam i może mi jakiż polecić to bym była wdzięczna Znalazłam dzisiaj fajna stronkę(ogólnie strony tego autora są bardzo interesujące) http://www.luskiewnik.strefa.pl/acne...2_korektor.htm http://luskiewnik.strefa.pl/acne/acne_fito.html http://www.rozanski.cal.pl/?page_id=1228 Zamierzam sobie sporządzić taki specyfik ![]() Rp. Korektor na pryszcze leczniczy prosty Maść tormentiol lub maść pięciornikowa – 1 tubka Pasta cynkowa (może być z kwasem salicylowym) – 1 op. Edytowane przez littlelady18 Czas edycji: 2009-12-16 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2906 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny.. od dawna czytam wasze posty ale teraz chcialabym sie dolaczyc. Rowniez mam problem z tradzikiem i wyskakujacymi ropkami co na prawde moze doprowadzic do bialej goraczki. Kiedys bardzo pomogla mi mikrodermabrazja u kosmetyczki a pozniej samej w domu stosowalam algi i ampulki na cere tradzikowa, rzeczywiscie byla wielka poprawa. Niestety po pewnym czasie zaprzestalam i zaczal sie nawrot. Od pewnego czasu robie parowki z bratkiem, rumiankiem i tymiankiem, po tym nakladam maseczke z drozdzy i poprawa nastepuje bardzo szybko wiec to moge polecic. Dodatkowo stosuje tez masc nagietkowa ktora lagodzi te krostki. Jeszcze jedno.. maseczki z glinki, najlepiej zielonej.. ma wielka moc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2907 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() picie herbaty z bratka pomaga, maseczki z drożdzy też jeśli chodzi o maść nagietkową tak chciałabym zapytać czy nie zapycha skóry?? ![]()
![]() |
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
Mam w domu maść nagietkowa i zacznę ją stosować na gojące się ranki i świeże ślady w celu złagodzenia.Dzisiaj zakupiłam sok z łopianu,i będę piła,bratka przerywam bo juz ponad 3 miechy piłam,chyba trzeba jakąs przerwę zrobić.Nie wiecie może ile?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2909 |
Przyczajenie
|
Nie wiem może o tym już było wspominane ale mianowicie...
moja przyjaciółka pewnego dnia przyszła z wielkim pryszczem na policzku... o ile mozna to nazwac pryszczem bo to było jak rana i siącząca sie z niej ropa, okropny widok. ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...ke-15szt-.html może to i drogi sposób i raczej nie opłaca sie go stosowac na codzien ale warto miec takie małe cudo na wszelkie jakies takie nieprzyjemne sytuacje kiedy zależy nam na tym aby perfekcyjnie wyglądac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2910 |
Rozeznanie
|
ja ze swojej strony mogę polecić przemywanie twarzy zieloną herbatą... ewentualnie można dodać trochę soku z cytryny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.