|
|
#2911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś robiłam serniki jaglane, coś jak.rafaello,ale potem się okazało, że syn nie może kaszy jaglanej,więc ja też przestałam jeść ostatnio jednak ją testowałam i chyba syn zaakceptował, za to truskawki musiałabym wymienić na inny owoc, bo też go uczulały. Masakra, nam ciężko dogodzić,albo raczej trafić w bezpieczne produkty![]() Mnie w tej ciąży nikt nigdy nie przepuścił przy kasie, nawet w takim Rossmanie. Zwykle jestem z synkiem to wydaje mi się,że tym bardziej mogliby mnie wołać, bo widok mnie z brzuchem+niecierpliwy dwulatek musi wyglądać słabo ![]() Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2913 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i jak do frytek się przyznajesz bez bicia, to ja naprawdę nie wiem, co ty mogłaś jeść na kolację. Tatar i setka wódki?? W ogóle jakoś tak bez sensu, że się ciągle umartwiasz i krygujesz - jedz, kobito, na co masz ochotę i nie zadręczaj się, po porodzie będziesz się pilnować! Cytat:
https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Ko...ia-Stalowa/367 A druga z napami (chyba ma kotwicę na piersiach, ale szczerze to mnie to nie obchodzi, bo tj. pisałam to tylko do szpitala i na krótki okres po porodzie, ażeby wietrzyć to i owo ![]() Camel, ja bym dziada pożarła normalnie... A co do kolejek, to zaliczyłam już wiele takich sytuacji, że ktoś mnie wołał albo wypychał na siłę na początek. Mnie to strasznie krępuje, ale zarazem cieszy - ostatnimi czasy robi mi się słabo w sklepach, czasami też mały tak się układa, że nie mogę tchu złapać. Aha, ale mnie zawsze puszczają kobiety, a chłopy z kolei odwracają wzrok. I tylko młode kobiety, nierzadko z dziećmi. A czasami stare babcie to patrzą na mój brzuch tak, że czuję się jakby moja ciąża była świadectwem i dowodem na dziki i wyuzdany seks P.s. dzisiaj pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło - postawiłam sobie talerzyk z kanapką na brzuchu i wcinam, a ten mały pasożycik z rozpędu wystawił kopytko i strącił mi talerzyk. Tak się z tego śmiałam, że zachłysnęłam się ogórkiem ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Co do jaglanej - ja robię z niej kulki raffaello i ciasto też robiłam, ale sernika jeszcze nie. A truskawki może wymień na jagody lub maliny? Czy też synek nie może? ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- o, cholibka, zaraz się spóźnię do gina ![]() lecę, do później! |
|||
|
|
|
|
#2914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kolejek to najwidoczniej wszystko zależy od osoby... w rossmannach raz poprosza a raz nie. Ogolnie panuje znieczulica. I zazwyczaj mi to nie przeszkadza- mogę stać, ale w takie upały jak ostatnio, gdzie duszno, tloczno i jeszcze Maly daje od srodka w kosc (dosłownie) to czasem tak blagam w myslach, zeby ktos mnie przepuscil i zebym mogła szybko wyjsc z tego sklepu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja leżę po obiedzie niby dużo nie zjadłam a czuje się Tak mega pełna ![]() To mój obiadek dzisiejszy IMG_20180511_131618_578.jpegWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś na obiad pieczony kalafior w jajku i bułce tartej,do tego ziemniaczki i smiatana albo jogurt naturalny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2918 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
1526044858106.jpegWysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2919 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj poszlam na latwizne i kupilam burgery
ale byly pyszne ![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczku wszystkiego najlepszego oraz spełnienia marzeń
![]() Cytat:
też stałam w kolejce z pierwszeństwem i kasjerka mnie poprosiła do przodu, a ten zaczął mi ubliżać, drzeć się na kasjerkę, że co to ma być, czy jak więcej ku..ew w ciąży podejdzie to też bedzie musiał je przepuścić itd więc kasjerka wezwała ochronę i go wyprowadzili.Mam masakryczne dzień. Około 3 obudziła mnie zgaga i nie spałam dwie godziny, o 8 wstałam się ogarnąć i do miasta na maraton po urzędach. Niedawno wróciłam do domu. Chwilę odpoczynku, czekamy na mamę, bo jak wróci to zostanie z Ewką, a my jedziemy na zakupy. Na podwórku nie da się wysiedzieć przez upał i meszki ale Ewa nawet nie ciągnie na dwór tylko siedzi przy wiatraku. Chyba będzie burza, bo już grzmi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie zabrał spontanicznie Tż na randkę do włoskiej knajpy
fajnie bo siedzimy w cieniu na zew
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Emma śliczne zakupy.
Blanka fajna sukienka. My za 2 tyg mamy komunię i też będę musiała coś kupić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2923 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Spotkalam dzis znajoma i mi namieszala w glowie ze za male kupuje no kupilam kilka w rozmiarze 50/56 na pocztaek to chyba nie jest zle?Milej zabawy ciekawa gra w bule nigdy nie probowalam ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Dzieki za konstruktywny komentarz co do moich obaw w sumie to moje obawy wynikaja z tego ze jezdze teraz regularnie do szpitala w Lodzi a tam nie za chetnie robia cc i nie zamierzam tam rodzic i obawiam sie ze porod wypadnie akurat tam to wtedy nic nie bede miec do gadania a nie zdaze worcic dosiebie ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Asiaczek duzo zdrowka i radosci i lekkiego porodu ![]() I tez witam dwie nowe mamusie w naszym gronie! |
||
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego jest bardzo przewiewna. Dziś właśnie w niej latałam bo gorąc straszny, a też myślę po porodzie można na wyjście ze szpitala ją ubrać spokojnie jak będzie ciepło.
|
|
|
|
|
|
#2925 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zua dokładnie ide do tego sławnego szpitala zwanego centrum Zdrowia Matki Polki do strasznego syfu tym razem zaopatrze sie w zaps wszelkich srodkow odkazajacych bo brzydze sie czegokolwiek tam dotknac.Zgaga mnie tez meczy dzis az mnie obudzilo i wstalam zeby wziac rennie ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
no w sumie z tym ostatnim to sie zgadzam u mnie tak jest i czuje tez na sobie takie spojrzenia starych bab glownie
|
||
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Dzisiaj przedpołudnie minęło mi na zakupach z mężem. Na samym końcu byliśmy na kawce,ale było mi tak strasznie duszno... Byliśmy też w rossmanie,kolejka okropna i powiedziłam TŻ,że ja w niej stać nie będę. Oczywiście nikt mi sam nie zaproponował ,aby mnie przepuścić i przyszła jakaś ekspedientka i zapytałam ,czy mają kasy pierwszeństw,ona oczywiście i mnie zaprosiła do kasy. Jakaś starsza babka zrobiła krzywą minę. Kurczę,wszystko ładnie ,pięknie,tylko dlaczego nikt sam tego nie proponuje. Jak byliśmy w szachownicy, 3 w kolejce i sprzedawczynie nie zaprosiły wcześniej do kasy...O wszystko trzeba walczyć! I coś mnie dzisiaj bolą plecy (na dole) i pachwiny. Chyba pora skorzystać z węża! Zua nie zemdlałaś w galerii?? Monya oddzywaj się ze szpitala!Co do ciuszków,to już sama nie wiem. Mam sporo używanych i tam jest dużo 56. Nowych kupuje raczej 62. I chyba już raczej nic nie kupuje.Syn przez 2 lub 3 tyg chodził w 56-urodził się 3580,53cm. Emma co pysznego jecie? Madziara co za cham!!Bardzo dobrze,że go wywalili. Camelitos obiadek wygląda smakowicie! Summer co u gina?? |
|
|
|
|
#2927 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Ale co ja poradzę, że męża mam na cały dzień co drugi? No, prawie, bo teraz będzie intensywniejszy czas.. Regularkate, już Ci wysyłam na priva link do fotelu, przepraszam, że tak długo musiałaś czekać. ![]() Tyyyle pyszności przewija się przez wątek, to ja dzisiaj zrobię sobie fondant czekoladowy. Póki co, to szukam przepisu.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-05-11 o 18:31 |
|
|
|
|
#2928 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha, Kropko, padłam. Niestety nie wiem, czy był dziki, bo nie bardzo jestem w stanie zlokalizować w czasie moment poczęcia Kazimierza Ja to się nawet zastanawiam czy trzeźwa byłam Cytat:
ja w ciąży jeszcze krewetek chyba nie jadłam, bo w I trymestrze mnie tak potężnie odrzuciło... Próbowałam zjeść i czułam smród robaków (jakkolwiek one śmierdzą), ale teraz mam ochotę!Cytat:
![]() Cytat:
Monya, w sumie przy twoim nadciśnieniu nie wiadomo kiedy urodzisz, ale raczej odrobinę wcześniej, co oznacza, że rozmiar 56 się może przydać. Więc nie martw się takim gadaniem. Ale też zacznij kupować większe ciuszki - nie zmarnują się, a i ty będziesz spokojniejsza ![]() Co do szpitala - no to dobrze, że niechętnie robią cc, ale jak jest wskazanie to żaden lekarz/ordynator czy ktokolwiek inny nie ma NIC DO GADANIA. Masz zaświadczenie od kardiologa? Jeśli nie, to weź od lekarza, u którego leczysz się na nadciśnienie i z głowy. Właśnie wróciłam - z takim głodem, że wchłonęłam mój wielki wyrzut sumienia - zupkę chińską, a potem jeszcze kromkę chleba z serem, a potem drożdżówkę z rabarbarem. Ładny obiad U nas wszystko w porządku - dokładne pomiary na USG za 2 tyg., a zastojem w nerce mam się nie martwić - jest niewielki, nie zwiększył się przez ostatnie 2 tygodnie i prawdopodobnie po 34 tc. się zmniejszy. Generalnie było miło, szybko i bezstresowo - jak zawsze zresztą. Aaa - szyjka długa, zamknięta, wygięta w tył, więc mogę szaleć nadal Gorzej, że jestem tak roztargniona, że w drodze powrotnej źle zjechałam na rondzie i mnie wyrzuciło na drogę na Kraśnik Ale wstyd, żeby tak się pogubić...
|
||||
|
|
|
|
#2929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze że z małym wszystko ok, ale obiad masz niesamowity
|
|
|
|
|
|
#2930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na kolację zjem arbuza i się wyrówna ;pTwoje krewetki to takie klasyczne na maśle z czosnkiem i do tego makaron, czy jakiś sosik robiłaś? |
|
|
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Sandam gratki za podwyżkę!jak sytuacja z teściami?
Asiaczku śliczna torba! Emma piękne to wszystko!Ale dlaczego takie drogie,a mi się podoba wszystko co drogie!!!Kupujesz rożek? Dziewczyny ,chciałam się pochwalić ,że dzisiaj nie zjadłam nic słodkiego! |
|
|
|
|
#2932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://aniastarmach.pl/przepis/makaron-z-krewetkami/ tylko ja nie miałam w domu pomidorków koktajlowych więc zrobione bez :P No ja właśnie też wciągnęłam arbuza mój mąż nie lubi arbuzów więc cały dla mnie |
|
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zrobiłaś mi smaka a krewetki w ciąży jadłam tylko raz, właśnie na maśle smażone z czosnkiem i pietruszką. Muszę ten przepis wypróbować ![]() Summer bo mu trochę ponarzekałam na ten remont, że syf i brud i tu nawet nie ma jak odpocząć to się chłopak zreflektował ![]() Pola pizzę na cienkim cieście z pesto i dzbanek lemoniady a na deser mrożona kawa z karmelem, bo na nic innego nie miałam miejsca pękam z przejedzenia---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- A arbuza też nie lubię tzn trochę zjem, ale nie jest to mój przysmak
|
|
|
|
|
|
#2935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Summer - roztargnienie rzecz ludzka nie tylko w ciąży mi też sie zdarza zjechac na rondzie nie tam gdzie trzeba . Super ze masz pozytywne wiesci z wizyty ![]() Ciuszkow 50/56 na szczescie nie kupilam jakos duzo i kilka 62/68 wiec mam nadzieje ze nie pojda te malutkie ubranka na zmarnowanie. A co do wskazan to mam na pismie od okulisty - a raczej jak to teraz sie zwie stwierdzone "wysokie ryzyko porodu naturalnego" no i od mojego lekarza prowadzacego, ale nie mam od kardiologa bo zaden mnie nie leczy, nadcisnienie stwierdzone jest w ciazy i leczy mnie ginekolog i teraz stety lub niesttey leczenie przejeli wlasnie lekarze z instututu matki polki - b tam sa tylko leki, ktore emi pomagaja wiec mozna powiedziec ze czesciwoo oni odpowiadaja za prowadzenie ciazy przynajmije pod katem nadcisnienia wiec nie wiem czy bedzie jakiekolwiek pole do dyskusji, juz widzialam jak ordynator tamże naklanial do porodu sn pacjentke ze skomliko9wana ciaza bliznaicza laska byla przerazona i blagala o cc. Dlatego trzymajcie kciuki zebym jednak w lodzi nie musiala rodzic
|
|
|
|
|
|
#2936 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje podwyżki! Zawsze każdy grosik sie przyda! Cytat:
Fajna torba!!! Cytat:
Super zakupy. Tez mysle nad tym kokonem a właściwie to nad takim jakby materacykiem wyprofilowanym ktory podtrzymuje dIecko zeby spało na plecach. To ze zdjecia...Tylko ze wczoraj wyczytałam zw dzieci powinny leżeć na płaskim. I juz sama nie wiem... Cytat:
Wiecie ze mi sie nigdy nie zdarzyło zeby mi ktos miejsca ustąpił czy w kolejce przepuścił. Chyba Brytyjczycy zupełnie maja to w nosie. I wierzcie mi ze wcale tego nie oczekuje. Jednak im dalej tym bardziej bedzie mi ciezko. Ostatnio zrobiłam wielkie zakupy w markecie i jak juz zapłaciłam to sie okazało ze winda na pierwsze piętro nie działa. Chciałam sprawdzić czy udźwigne ta wielka torebe ale nie dałabym z na rady po schodach isc. Autentycznie wstyd mi było prosić personel o otworzenie windy dla personelu. Ale jak sie okazało zupełnie bezpodstawnie. Cała kolejka ludzi tam czekała i nie zadnych kobiet w ciazy tylko zwykłych ludI którym po schodach sie nie chciało z reklamówka czy workiem ziemniaków wchodzić. Cytat:
Ale smacznie! Krewetki! Cytat:
A jak sie to robi??? Pierwszy raz słyszę o czyms takim! Cytat:
Bardzo ładna sukienka! Cytat:
Dobry maz!!! Co jadłaś? My tez mielimy wyjsć do włoskiej na kolejce ale miałam dzis tyle pracy ze nie chce mi sie nawet spodni zakładac i jechać do miasta. Także mamy resztki z wczoraj. Cytat:
Nic słodkiego??? To sie nazywa dopiero silna wola. Ja siebie zupełnie nie poznaje. Tyle słodkiego to w życiu mi sie nie chciało. Na widok czekolady to sie trzęsie. Nie wiem co to dziecko ze mna robi ale manipuluje jak moze!!! Nie na darmo mowia ze Raki to manipulanci ![]() ![]() . Mam nadzieje ze sie uda na Lwa... tego bym chyba wolała
|
|||||||||
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dołączyć tego materacyka wyprofilowanego
ImageUploadedByWizaz Forum1526059526.143003.jpg |
|
|
|
|
#2938 |
|
Wtajemniczenie
|
Monya, masakra ze az takie jest parcie na cc nawet jeśli są wskazania do cc.
byś nie musiała rodzić w Łodzi! Summer , super wieści z wizyty! Zupka chińska tez ostatnio za mną chodzi, ale jeszcze walczę z pokusa ciekawe jak długo wytrzymam ![]() Camelitos, ale narobiłas mi smaka na krewetki
|
|
|
|
|
#2939 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A krewety muszę usmażyć, tylko bez makaronu, co się będę zapychać, kilo krewetek mi wystarczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wow, aż trudno w to uwierzyć... Myslałam, że właściwie większość ciąży mnogich rozwiązuje się cc, bo to zawsze jest ciąża podwyższonego ryzyka A co do ciebie - no to trzymamy kciuki, żebyś nie trafiła do tego szpitala. A może pójdź do jakiegoś kardiologa po poradę i niech ci papier wystawi? Mój gin mówi, że taki papier to rzecz święta, to glejt z którym żaden ginekolog nie będzie dyskutował... I że jak są wątpliwości, czy robić cc czy nie, to rozstrzyga się je zawsze na korzyść ciężarnej w myśl zasady "lepiej dmuchać na zimne".Cytat:
Cytat:
lwy mają bardzo ciężkie charaktery, ojjj.... z lwiątkiem ci będzie ciężko. Mój tż to rak i to raczej ja nim manipuluję, taka z niego słodka, ciepła klucha Ovejita, w tej ciąży to ja raz na 2 tygodnie muszę zjeść to świństwo i koniec Po prostu muszę. Szczęście, że nie jem czipsów i słodyczy też za wiele nie. Ale te zupki to cała tablica Mendelejewa
|
|||||
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Monya trzymam kciuki za cc!
Karolina jakoś się dzisiaj trzymam ,zobaczymy,co będzie dalej,stwierdziłam ,że +9 kg to dużo ,jak na mnie, a w 1 trymestrze praktycznie nic nie przytyłam. Tyć zaczęłam od lutego,jak zaczęłam jeść słodycze, a potem ,jak ja to zrzucę... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

kiedyś robiłam serniki jaglane, coś jak.rafaello,ale potem się okazało, że syn nie może kaszy jaglanej,więc ja też przestałam jeść
ostatnio jednak ją testowałam i chyba syn zaakceptował, za to truskawki musiałabym wymienić na inny owoc, bo też go uczulały. Masakra, nam ciężko dogodzić,albo raczej trafić w bezpieczne produkty

Wszystkiego najlepszego!
I wkurzają mnie ludzie, bo jak tylko wspominam, że mi już powoli nic nie pasuje, to mówią z takim tonem "nie marudź, o co Ci chodzi" no jesteś w ciąży, to normalne!

też stałam w kolejce z pierwszeństwem i kasjerka mnie poprosiła do przodu, a ten zaczął mi ubliżać, drzeć się na kasjerkę, że co to ma być, czy jak więcej ku..ew w ciąży podejdzie to też bedzie musiał je przepuścić itd więc kasjerka wezwała ochronę i go wyprowadzili.

no kupilam kilka w rozmiarze 50/56 na pocztaek to chyba nie jest zle?
Póki co, to szukam przepisu.
ja w ciąży jeszcze krewetek chyba nie jadłam, bo w I trymestrze mnie tak potężnie odrzuciło... Próbowałam zjeść i czułam smród robaków (jakkolwiek one śmierdzą), ale teraz mam ochotę!
i nie zadnych kobiet w ciazy tylko zwykłych ludI którym po schodach sie nie chciało z reklamówka czy workiem ziemniaków wchodzić. 
byś nie musiała rodzić w Łodzi!