Bułgaria - OBOZY, terminy wyjazdów,miejsca, biura - wątek zbiorczy - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-30, 17:53   #2911
monqes
Raczkowanie

Dot.: Bułgaria 2010 - Obóz młodzieżowy

Cytat:
Napisane przez hubertuszek Pokaż wiadomość
no to fajnie mam nadzieję, że trafię na tych samych opiekunów
Spoko, na jakich byś nie trafił to w tym hotelu da sie to obejść tak czy siak no ale fakt faktem że jak opiekunowie lajtowi to raczej zaleta niż wada
monqes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 19:04   #2912
maniiek
Przyczajenie

Nie tyle co podpadłem, tylko czepił się naszego wieku. Ci co mieli 17-18 lat mieli lajty. A my po 16 to juz dzieci ;| Prostak i tyle.) ale co zrobić.
maniiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 22:57   #2913
Gabriela1210
Raczkowanie

GG do Gabriela1210

Ludzie noo! Nikt nie jedzie 4.08-16.08 z ok-tours? xd Szukam już dosyć długo i nikogo nie ma
Gabriela1210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 09:51   #2914
holly1984
Raczkowanie

no ja też już jakiś miesiąc szukam kogoś kto jedzie z harctura i cisza
holly1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 11:29   #2915
elae
Przyczajenie

Dot.: Bułgaria - Złote Piaski

Witam! Właśnie wróciłam z obozu do Bułgarii- Złote Piaski do hotelu Nikea Park organizowanego przez Ok Tours (przedział wiekowy 14- 18 lat). Chciałabym opisać wszystko dokładnie, aby nikt nie popełnił tego błędu jak wielu innych jadąc tam. Zacznijmy od podróży autokarem, bardzo długa i męcząca, ale tego można się spodziewać. Jedynie przesiadka w Pszczynie to porażka, czekaliśmy ponad 2h na dworze w nocy na zmianę autokaru, reszta w porządku. Przejazd jest najlepiej zorganizowana częścia obozu.
Hotel: pokoje ogólnie w porządku, wyglądają ok, ale jest trochę brudno, sprzątaczki nie sprzątają dokładnie; łazienka spora jednak brzydki zapach; łóżka wygodne; aneks kuchenny nieczynny (tylko z lodówki można korzystać); na windy zawsze trzeba długo czekać; odbiega standardem od polskich 4gwiazdkowych hoteli. Położony jest na górce, około 2 km od miasteczka. Żeby dojść do złotych piasków trzeba zejść z górki a później wchodzić schodami( dookoła krzaki, które po deszczu bardzo brzydko pachnął).
Jedzenie Hotelowe: uwłacza godności człowieka, dają ciagle to samo, jedzenie jest monotonne jednak to nie byłby problem gdyby było smaczne… Jedzenie nie ma smaku, zapachu ani wyglądu. Stół szwedzki jest dość obfity, jednak nie ma tam nic co nadawałoby się do zjedzenia, jeśli komuś smakowało to naprawdę gratuluję „pysznych” dań i współczuję smaku.
Opiekunowie: cudownie cudownie cudownie! Jeśli odpowiada komuś życie jak w wojsku, pobudki o 7, zbiórki i wspólne chodzenie na śniadanie, obiad i kolacje ten obóz będzie idealny. Nie mogliśmy mieć własnego zdania, nie mogliśmy sami wychodzić, nie mogliśmy zostać w pokoju jeśli nie chcieliśmy iść na plaże czy basen. Opiekunki jadąc tam myślały, że jadą na wakacje a nie do pracy, miały swoje widzimisie (np. musiały siedzieć w autokarze przy oknach zajmując tym 4 miejsca bo nikt nie chciał siedzieć z opiekunka, dopiero po dyskusjach i kłótni zgodziły się usiąść razem, film, który oglądaliśmy w autokarze zawierał dużo przekleństw co bardzo przeszkadzało opiekunce (film wyłączyła). Opiekunowie potrafili wchodzić do pokojów o 4 w nocy, kiedy wszyscy spali bo w innym pokoju usłyszeli słowo „popielniczka”. Kiedy wychodziliśmy na miasto mieliśmy max 3h czasu wolnego, po czym sprawdzano nam torebki w poszukiwaniu alkoholu lub fajek. Opiekunki w różnym wieku (moja miała około 60 lat i zajmowała się głównie marudzeniem). Zero organizacji, przed wyjściem na miasto czekaliśmy po godzinie bo opiekunka nie umiała poinformować 17 osób o wyjściu i godzinie zbiórki. Traktowano nas jak dzieci, byłam z chłopakiem co zaowocowało rozmową z opiekunka o tym ze nie powinniśmy się przytulać „bo inni czują się zażenowani”. W skrócie moja opiekunka doprowadzała mnie i resztę grupy do szaleństwa, męczyła mnie tym ze była. Zero prywatności i własnego zdania, jedynie zbiórki oraz podporządkowanie się zdaniu opiekunów.
Kraj: Bułgaria to kraj komuny i zacofania, jeśli złote piaski to kurort to nie wiem jak musza wyglądać inne miejscowości. Miasteczko to zbiorowisko straganów z podróbkami firmowych ciuchów. Kiedy pada deszcz a następnego dnia jest słońce centrum pachnie niczym wychodek. Plaża to nie złote piaski a brudny osuszony żwir, morze zimne.
Rozrywki : plaża, hotelowy basen i miasto- ciągle to samo. Z wycieczek fakultatywnych chwalony był Bałczik i nessebar. Park Wodny to porażka – odradzam.
Jeśli ktoś zdecyduję się na ten wyjazd w przyszłym roku to życzę udanych wakacji! Ok Tours pozdrowiam i gratuluję! Dziękuję, dobranoc!!
elae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 12:05   #2916
holly1984
Raczkowanie

wow, dobrze ze nie pojechalam z ok tours <boisie>
dzieki za informacje
Stary 2010-07-31, 14:11   #2917
monqes
Raczkowanie

Kurcze, jak ja zazdrosze jeszcze tym wszystkim, którzy mają to przed sobą, ja chyba wracam tam za rok, bo naprawdę warto!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-31, 17:35   #2918
inspiration1
Przyczajenie

A ja mam jeszcze takie nietypowe pytanie, a mianowicie jak ubrać się do autokaru? Jest zimno czy ciepło? Jak wy dziewczyny byłyście ubrane. Dresy? Pozdrawiam
inspiration1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 18:34   #2919
Mart94
Raczkowanie

GG do Mart94
Dot.: Bułgaria - OBOZY, terminy wyjazdów,miejsca, biura - wątek zbiorczy

elae,
załamałaś mnie tą wypowiedzią .
Mart94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 19:17   #2920
Eroll
Wtajemniczenie

Witam
Wybiera się ktoś do Złotych Piasków 19 sierpnia, do hotelu Mak?
Albo ktoś już tam był i opisze wrażenia z pobytu w Bułgarii?
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 19:40   #2921
BanQ
Przyczajenie

eee tam przesadzacie z tym ok tours;P Ja jade od 4 do 16 z ok tours do nikea park jak cos to gg 497601 jedziemy w 5 osób
BanQ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-31, 19:53   #2922
kolorowatecza
Zakorzenienie

Jadę z biura Lazur, ze Zgierza na ostatni turnus od 11 sierpnia.
Jedzie ktoś?

No i pytanie które przyprawia mnie o kołatanie serca. Będę miała koło 50 euro i nie ma szans na więcej. Nie palę, pić nie zamierzam, no chyba że malutkie piwko od czasu do czasu. Wyżywienie mam w cenie. Zero wycieczek - czy moje marne kieszonkowe ma szanse mi wystarczyć na 10 dni w samej Bułgarii i 2 dni na Węgrzech?

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 20:51   #2923
mmmmery
Przyczajenie

GG do mmmmery

hm. mam nadzieję, że funclub to dobre biuro podróży ; )
mam rację? bo różne recenzje czytałam, ale więcej tych dobrych.
Myślę, że się nie zawiodę?
mmmmery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 21:08   #2924
hoop_cola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmmmery Pokaż wiadomość
hm. mam nadzieję, że funclub to dobre biuro podróży ; )
mam rację? bo różne recenzje czytałam, ale więcej tych dobrych.
Myślę, że się nie zawiodę?
nie zawiedziesz się są świetni, tak jak ratownicy ;p

hoop_cola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 21:09   #2925
gwiazdka_92
Raczkowanie

No zgodzę się poniekąd z elae, ale co do opiekunki to jeszcze tak źle nie było ;P akurat się Ciebie czepiała, ja tam z nią miałam lajt (no poza kilkoma rozmowami) ogólnie nie było aż tak źle, jednak polecam następnym razem jechać z innym biurem słaba organizacja, hotel zasługuje na jedną (no może dwie) gwiazdki a niektórzy opiekunowie STANOWCZO byli za ostrzy [serdecznie pozdrawiam środkowym palcem pewną panią] . Dzięki, było fajnie, ale za rok już tam nie jadę
gwiazdka_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 21:15   #2926
mmmmery
Przyczajenie

GG do mmmmery

Cytat:
Napisane przez hoop_cola Pokaż wiadomość
nie zawiedziesz się są świetni, tak jak ratownicy ;p

ooo . no to cieszę się ; )) jak dla mnie bomba ; p HAHA.
mmmmery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 21:53   #2927
monqes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eroll Pokaż wiadomość
Witam
Relacje zdałam jedną stronę wstecz, jak jeszcze jakieś pytania to wal.
Stary 2010-07-31, 22:37   #2928
Gabriela1210
Raczkowanie

GG do Gabriela1210

Znajoma która w tym roku jechała już do Błg powiedziała mi żeby lepiej ubrać długie spodnie (niekoniecznie dresy-byle wygodne) i bluzke na krótki rękaw i jakąś bluze xd ona odstawiła sie w krótkie portki i musiała sie przebierać xd oczywiście obowiązkowo też poduszka i kocyk! xd
Gabriela1210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 23:07   #2929
miinii93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Jadę z biura Lazur, ze Zgierza na ostatni turnus od 11 sierpnia.
Jedzie ktoś?

No i pytanie które przyprawia mnie o kołatanie serca. Będę miała koło 50 euro i nie ma szans na więcej. Nie palę, pić nie zamierzam, no chyba że malutkie piwko od czasu do czasu. Wyżywienie mam w cenie. Zero wycieczek - czy moje marne kieszonkowe ma szanse mi wystarczyć na 10 dni w samej Bułgarii i 2 dni na Węgrzech?

jaa jade 10 ;D
miinii93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-31, 23:20   #2930
lady paparazzi
Raczkowanie

Witam wszystkich
Właśnie wróciłam ze Złotych Piasków i opowiem Wam troszkę.

1. Pogoda- ogólnie było bardzo ciepło, aczkolwiek przez trzy dni po południu padało i była ostra burza. Wieczorami robiło się trochę chłodniej i warto wziąć coś dłuższego na wszelki wypadek bo, o ile dobrze pamiętam, sierpniowe wieczory też mogą być chłodniejsze (w zeszłym roku również tam byłam, właśnie w sierpniu).

2. Dyskoteki- Jeżeli jedziecie na obóz to na pewno będziecie chodzić do Papayi i Malibu. Moim zdaniem, w porównaniu do zeszłego roku, Papaya strasznie się popsuła. Zaczęli organizować 'Polish nights', co niektórym może się spodobać jednak mnie jakoś nie przypadło do gustu. Wtedy w klubie są tylko polacy, wszyscy skaczą i krzyczą 'j***ć niemców'. Bardzo kiepsko. Ponadto Papaya zaniżyła chyba wiek wpuszczanych osób. Jak tam weszłam to musiałam się zastanowić czy nie pomyliłam klubów. Biegały wokól mnie dzieci sięgające mi do biustu, GÓRA 14 lat. Warto odwiedzić Papaye podczas 'Ladys Night' - panie mają za darmo wejście i szampana Co do Malibu- bardzo fajny, większy klub. Muzyka trochę gorsza, bo zazwyczaj remixy. Ale bar na zewnątrz i wyjście na plażę na pewno nadrabiają. No i ludzie ogólnie starsi. Dodatkowo polecam Pr Club i Arrogance

3. Ceny (podaje w lewych)
Pizza duża- 9-14
Cola w restauracjach 0,5 litra - 3,5
Coca Cola 2 litry - 3
Woda mineralna 1,5 litra - 1,90
Szampan- 5
Wódka- ok. 12
Malibu 0,7 - 30
Nestea (ta mniejsza butelka) - 2
Drinki w klubach - 6-8
Jednak, jeżeli macie zamiar się wstwić, to lepiej nie polegać na drinkach w klubach. Alkoholu tam tyle co kot napłakał.
W cetrum można także znaleść ciekawą ofertę- 10 shotów - 5,50
Ogólnie polecam happy hours. Za nawięcej 8 lewa dostaje się 2 bardzo dobre drinki.

Zachęcam wszystkich do wzięcia udziału w Pub Crawlu. Niesamowita impreza, dużo wraźeń, wspaniałe przeżycie.

Ogólnie Złote Piaski są zjawiskowe. Byłam tam drugi raz i na pewno jeszcze tam wrócę. Strasznie przywiązałam się do tego miejsca. Zazdroszcze wszystkim, którzy wyjazd do Złotych Piasków mają jeszcze przez sobą. Na pewno czekają Was wakacje życia.
Jeśli macie jeszcze jakieś pytania, chętnie na nie odpowiem
Stary 2010-07-31, 23:55   #2931
aleshha
Raczkowanie

Optim Travel - Bułgaria

jedzie ktoś ?
11- 22 sierpień.
aleshha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 00:00   #2932
ewaawe
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lady paparazzi Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

1. Pogoda- ogólnie było bardzo ciepło, aczkolwiek przez trzy dni po południu padało i była ostra burza. Wieczorami robiło się trochę chłodniej i warto wziąć coś dłuższego na wszelki wypadek bo, o ile dobrze pamiętam, sierpniowe wieczory też mogą być chłodniejsze (w zeszłym roku również tam byłam, właśnie w sierpniu).

2. Dyskoteki- Jeżeli jedziecie na obóz to na pewno będziecie chodzić do Papayi i Malibu. Moim zdaniem, w porównaniu do zeszłego roku, Papaya strasznie się popsuła. Zaczęli organizować 'Polish nights', co niektórym może się spodobać jednak mnie jakoś nie przypadło do gustu. Wtedy w klubie są tylko polacy, wszyscy skaczą i krzyczą 'j***ć niemców'. Bardzo kiepsko. Ponadto Papaya zaniżyła chyba wiek wpuszczanych osób. Jak tam weszłam to musiałam się zastanowić czy nie pomyliłam klubów. Biegały wokól mnie dzieci sięgające mi do biustu, GÓRA 14 lat. Warto odwiedzić Papaye podczas 'Ladys Night' - panie mają za darmo wejście i szampana Co do Malibu- bardzo fajny, większy klub. Muzyka trochę gorsza, bo zazwyczaj remixy. Ale bar na zewnątrz i wyjście na plażę na pewno nadrabiają. No i ludzie ogólnie starsi. Dodatkowo polecam Pr Club i Arrogance

Pizza duża- 9-14
Coca Cola 2 litry - 3
Szampan- 5
Wódka- ok. 12
Malibu 0,7 - 30
Drinki w klubach - 6-8
Jednak, jeżeli macie zamiar się wstwić, to lepiej nie polegać na drinkach w klubach. Alkoholu tam tyle co kot napłakał.
Ogólnie polecam happy hours. Za nawięcej 8 lewa dostaje się 2 bardzo dobre drinki.

Zachęcam wszystkich do wzięcia udziału w Pub Crawlu. Niesamowita impreza, dużo wraźeń, wspaniałe przeżycie.

Ogólnie Złote Piaski są zjawiskowe. Byłam tam drugi raz i na pewno jeszcze tam wrócę. Strasznie przywiązałam się do tego miejsca. Zazdroszcze wszystkim, którzy wyjazd do Złotych Piasków mają jeszcze przez sobą. Na pewno czekają Was wakacje życia.
lady paparazzi byłaś z jakiegoś biura? jesli tak to z jakiego?

monqes jakim cudem pokoje byly 4-5 osobowe? w biurze mowili, ze beda 3osobowe i pewnie podział na chlopców i dziewczyny?;>
ewaawe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 09:24   #2933
lady paparazzi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewaawe Pokaż wiadomość
lady paparazzi byłaś z jakiegoś biura? jesli tak to z jakiego?
Byłam z Harcturu & Watra Travel (bo one się łączą)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-01, 09:41   #2934
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monqes Pokaż wiadomość
Relacje zdałam jedną stronę wstecz, jak jeszcze jakieś pytania to wal.
Jaką miałaś pogodę?
Jak wygląda sprawa pokoi w Maku? Duże, czyste, z klimatyzacją (jak w ofercie ;p)?
Dzięki
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 10:45   #2935
nikit
Raczkowanie

GG do nikit

Cytat:
Napisane przez lady paparazzi Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

Pizza duża- 9-14
Coca Cola 2 litry - 3
Szampan- 5
Wódka- ok. 12
Malibu 0,7 - 30
Drinki w klubach - 6-8

co to ten Pub Crawl? gdzie to jest i na czym polega?
Stary 2010-08-01, 10:50   #2936
holly1984
Raczkowanie

do lady paparazzi: ja też jadę z tego biura duży mieliście luzik z wychowawcami ?
Stary 2010-08-01, 13:22   #2937
olka1993229
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eroll Pokaż wiadomość
Witam
ja byłam w Maku ze steji. Tam jest za<font color="red"><strong>*</strong><font><font color="red"><strong>*</strong><font><font color="red"><strong>*</strong><font>iście.. pokoje są 3,4 osobowe , z łazienką, balkonem , w pokojach są lodówki ;d , fajni kelnerzy ;dd , jedzenie średnie.. a z jakiego jedziesz biura?
olka1993229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 13:36   #2938
lady paparazzi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez holly1984 Pokaż wiadomość
do lady paparazzi: ja też jadę z tego biura duży mieliście luzik z wychowawcami ?
Ja z koleżankami praktycznie w ogóle nie byłyśmy pilnowane. Ile masz lat?

Cytat:
Napisane przez nikit Pokaż wiadomość
co to ten Pub Crawl? gdzie to jest i na czym polega?
Pub Crawl to jest po prostu clubbing. Zbiera się grupa ponad 100 osób różnych narodowości. Każdy dostaje koszulkę i każdy kraj swoją flagę. Całą noc baluje się w siedmiu klubach w Złotych Piaskach (ja miałam: Papaya, Alarma, Roxy, Pr Club, Bonkers, Beach Club i jeszcze jakiś którego nie mogę sobie przypomnieć). W każdym klubie dostaje się darmowe drinki i spędza się tam około godziny (w zależności jaka jest zabawa). Największa frajda jest w drodze pomiędzy klubami. około 200 osób idzie razem, grupa z danego kraju wykrzykuje cały czas jego nazwę, coś jak na meczu. No i oczywiscie ktoś trzyma taką dużą flagę. Jak byłam na Pub Crawlu to było co najmniej 7 takich flag. Pozostali ludzie którzy są w tym czasie na ulicy zatrzymują się i robią zdjęcia, haha ;d Fajne przeżycie, dużo zabawy no i oczywiscie integracja ) Kosztuje to 25 leva.
Stary 2010-08-01, 14:13   #2939
Qarte
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elae Pokaż wiadomość
Witam! Właśnie wróciłam z obozu do Bułgarii- Złote Piaski do hotelu Nikea Park organizowanego przez Ok Tours (przedział wiekowy 14- 18 lat). Chciałabym opisać wszystko dokładnie, aby nikt nie popełnił tego błędu jak wielu innych jadąc tam. Zacznijmy od podróży autokarem, bardzo długa i męcząca, ale tego można się spodziewać. Jedynie przesiadka w Pszczynie to porażka, czekaliśmy ponad 2h na dworze w nocy na zmianę autokaru, reszta w porządku. Przejazd jest najlepiej zorganizowana częścia obozu.
Hotel: pokoje ogólnie w porządku, wyglądają ok, ale jest trochę brudno, sprzątaczki nie sprzątają dokładnie; łazienka spora jednak brzydki zapach; łóżka wygodne; aneks kuchenny nieczynny (tylko z lodówki można korzystać); na windy zawsze trzeba długo czekać; odbiega standardem od polskich 4gwiazdkowych hoteli. Położony jest na górce, około 2 km od miasteczka. Żeby dojść do złotych piasków trzeba zejść z górki a później wchodzić schodami( dookoła krzaki, które po deszczu bardzo brzydko pachnął).
Jedzenie Hotelowe: uwłacza godności człowieka, dają ciagle to samo, jedzenie jest monotonne jednak to nie byłby problem gdyby było smaczne… Jedzenie nie ma smaku, zapachu ani wyglądu. Stół szwedzki jest dość obfity, jednak nie ma tam nic co nadawałoby się do zjedzenia, jeśli komuś smakowało to naprawdę gratuluję „pysznych” dań i współczuję smaku.
Opiekunowie: cudownie cudownie cudownie! Jeśli odpowiada komuś życie jak w wojsku, pobudki o 7, zbiórki i wspólne chodzenie na śniadanie, obiad i kolacje ten obóz będzie idealny. Nie mogliśmy mieć własnego zdania, nie mogliśmy sami wychodzić, nie mogliśmy zostać w pokoju jeśli nie chcieliśmy iść na plaże czy basen. Opiekunki jadąc tam myślały, że jadą na wakacje a nie do pracy, miały swoje widzimisie (np. musiały siedzieć w autokarze przy oknach zajmując tym 4 miejsca bo nikt nie chciał siedzieć z opiekunka, dopiero po dyskusjach i kłótni zgodziły się usiąść razem, film, który oglądaliśmy w autokarze zawierał dużo przekleństw co bardzo przeszkadzało opiekunce (film wyłączyła). Opiekunowie potrafili wchodzić do pokojów o 4 w nocy, kiedy wszyscy spali bo w innym pokoju usłyszeli słowo „popielniczka”. Kiedy wychodziliśmy na miasto mieliśmy max 3h czasu wolnego, po czym sprawdzano nam torebki w poszukiwaniu alkoholu lub fajek. Opiekunki w różnym wieku (moja miała około 60 lat i zajmowała się głównie marudzeniem). Zero organizacji, przed wyjściem na miasto czekaliśmy po godzinie bo opiekunka nie umiała poinformować 17 osób o wyjściu i godzinie zbiórki. Traktowano nas jak dzieci, byłam z chłopakiem co zaowocowało rozmową z opiekunka o tym ze nie powinniśmy się przytulać „bo inni czują się zażenowani”. W skrócie moja opiekunka doprowadzała mnie i resztę grupy do szaleństwa, męczyła mnie tym ze była. Zero prywatności i własnego zdania, jedynie zbiórki oraz podporządkowanie się zdaniu opiekunów.
Kraj: Bułgaria to kraj komuny i zacofania, jeśli złote piaski to kurort to nie wiem jak musza wyglądać inne miejscowości. Miasteczko to zbiorowisko straganów z podróbkami firmowych ciuchów. Kiedy pada deszcz a następnego dnia jest słońce centrum pachnie niczym wychodek. Plaża to nie złote piaski a brudny osuszony żwir, morze zimne.
Rozrywki : plaża, hotelowy basen i miasto- ciągle to samo. Z wycieczek fakultatywnych chwalony był Bałczik i nessebar. Park Wodny to porażka – odradzam.
Jeśli ktoś zdecyduję się na ten wyjazd w przyszłym roku to życzę udanych wakacji! Ok Tours pozdrowiam i gratuluję! Dziękuję, dobranoc!!
z niektórymi sprawami przesadzone, ale jedzenie fakt- okropne a zeby najesc sie na miescie troche kasy trzeba bylo wydać ..
wszystko bylo beznadziejnie zorganizowane, zanim dowiedziałam się ktorym autobusem mam wracac minela jakas godzina
trafiłam na taka opiekunke ktora co prawda torebek nie sprawdzala ale kazala nam np chuchać po przyjsciu z miasta ...
rzeczywiscie wszystko zacofane ale nie bylo tak najgorzej ;d
morze ciepłe, piasek w miarę
Płacenie kaucji to jakaś porażka. Później doszukują się plam na ręcznikach, poscieli byleby jej nie oddac ;d Rezydentka byla beznadziejna, taka paniusia "nie przeszkadzac, odpoczywam" .
ogólnie jak trzeba bylo zalatwic cos, robilo sie to samemu bo nikogo to nie interesowało
ja polecam Bałczik było naprawdę fajnie , Nessebar nudny wedlug mnie aquapark, quad safari i istambuł - nie byłam ale podobno warto ;d
Qarte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 15:43   #2940
Floorka
Raczkowanie

Ja mam takie pytanie.
Ktoś był z funclubu ?
Bo ja się przymierzam ale chodzi mi o kadrę. Raczej młodzi, luz, starsi, narzekają?
Ja się przymierzam jechać za rok bo w tym roku już swój limit wyczerpałam xd.
Floorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości