![]() |
#2911 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Co to za aplikacja, też muszę coś takiego ściągnąć. Ja zazdrościłam tych 4h, ale widzę, że życie jest sprawiedliwe
![]() Dwie rzeczy: czy mleko kobiece na taki jasnożółty, medelowy kolor? Zauważyłam, że mam synchronizację wypróżnieniową razem z małą jak ja muszę do toalety to i u niej znajdziemy w pieluszce niespodziankę 🤣 A i super sprawą, że TŻ jest pierwszym do zakładania tetry! Kilka razy polegliśmy, ale raz udało się złapać wszystko w pieluszkę, bez przecieku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2021-03-22 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2913 |
Rozeznanie
|
Pani smith kciuki za moc balonika
![]() Fufka, u nas TZ tak samo się zachowuje w nocy, pocieszające jest to ze widzę ze to nie mi tylko taki egzemplarz się trafił Vidia przebieram po awarii, po kąpieli (kapiemy co 2 dzień) a tak to raz dziennie Mały ma trądzik niemowlęcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2914 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mleko na początku jest żółte bo to siara , te pierwsze najcudowniejsze mleko ![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2915 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja stawiam dziś wirtualne wino, 0% oczywiście póki co ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() W ogóle to jestem w szoku, obecnie robię pranie rzeczy małej co 3-5dni ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2916 | ||
Raczkowanie
|
Moj mąż mnie co najwyżej tyknie żebym szybciej wstała
![]() Cytat:
![]() Tak ja też zazdrościłam długich przerw ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapotrzebowanie kcal w trakcie karmienia piersią wzrasta o ponad 500kcal, tak więc smacznego ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2918 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Yyy ja w sobotę Mii wydarłam takiego gluta z noska że masakra, nie wiem gdzie to się zmieściło ![]() ![]() Też mierzycie dzieciom temperaturę codziennie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mierze temperatury, żadnemu nie mierzyłam jak nie czułam że coś się dzieje , czemu mierzysz? Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2920 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawa synchronizacja ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
TŻ mówi że pamięta że jego mama młodszego brata właśnie w rumianku kąpała bo miał jakieś problemy skórne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Dostaliśmy w zestawie z Musteli dzienniczek tam mamy miejsce na godzinę, siku, kupkę, jedzenie, leki i temperaturę ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2921 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj mierzyłam temperaturę pierwszy raz ale tylko dlatego że starszy miał podwyższoną. Też się nie spotkałam nigdy z takim zaleceniem wiec chyba możesz sobie darować. No chyba że chcesz mieć ładnie uzupełnioną tabelkę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2922 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Pani Smith gigantyczne kciuki. Baloniku wypadaj szybko, Jerzy wychodz ![]() Justysia 100lat, zdrówka, szczęścia i spełnienia marzeń. Fufka, Persefonia super ze już w domu i dzieciaki ładnie przywitały siostrę. aaska92 Twój straszak jest malutki i potrzebuje trochę czasu, zobacz ze czasem tz nie radzą sobie z pojawieniem dZiecka a co dopiero taki maluch. Kciuki za kp, a jak się nie uda to nie koniec świata. Pamiętaj kp siedzi w głowie. Karmienie naturalne wcale nie jest naturalne i instynktowne. Obserwuje, że co raz więcej kobiet ma z kp problem. Trądziku nie mieliśmy, nie mierze temperatury. Fufka ja tak jak dziewczyny nie wybudzalabym jeśli słyszysz ze polyka mleczko, robi w pieluchy, nie ma zoltaczki to śpijcie obie ![]() Dzisiaj na pomiarze już wynik 16 więc pomalutku spada. Znowu mamy kwarantanne z przedszkola, a tz od dzisiaj do pracy. Bajka się skończyła i zaczyna się walka o przetrwanie dnia sama z 4. ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- A i my kąpiemy codziennie, aby był rytuał zachowany, czysta piżamka, szumiś i projektor. Rano przemywamy buzie i pupę wacikami i zakładamy czyste ubranko. Ja tam w piżamie cały dzień kiepsko bym się czuła ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2923 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żółte mleko na początku to siara i jest to normalne. Po paru dniach zrobi się białe. Pani Smith powodzenia, choć cisza, to może już tulisz swoje Szczescie, tego Ci życzę z całych sił! Ciocia Justysia ucieszy się bardzo, będziemy balować podwójnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2924 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi, u nas jak na razie 7 doba i 2 awaria dopiero się zdarzyła, przebieramy się wieczorami codziennie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
Mój Syn balonikowi powiedzial "ha ha ha żarcik"
Cisza na morzu 😂
![]() |
#2928 | ||
Wtajemniczenie
|
No czyli ja jestem jakaś opętana z tym mierzeniem
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Ja chyba powoli przejdę całkiem na kpi, bo Mii chyba po prostu łatwiej już jeść z butelki ![]() Roma Ty całkiem już jesteś na kpi i kp jeszcze też? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Halo kolego wyskakujemy raz raz ![]() Zawzięte masz to dziecię ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2929 |
Raczkowanie
|
Jerzyk Ty wykończysz matkę
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2930 |
pani.dietetyk
|
Dzięki dziewczyny za Wasze odczucia dot. abstrakcji! Widzę, że nie jestem odosobniona w tym uczuciu
![]() Justyna, wszystkiego co najlepsze! Udanego świętowania z TŻ i Małą <3 Roma - a jak to ogarniasz logistycznie, jak jest nocka TŻ? Sciagasz pokarm przed samym snem i trzymacie w temp pokojowej, żeby zdążył zjeść do tych 4 czy tam 5h? Czy podgrzewa z lodówki? Pani_smith - uparty ten Twój synek ![]()
![]() |
#2931 |
Zadomowienie
|
Ja podziwiam kpi naprawdę, teraz się ludze, ze jeszcze moze się nam uda zgrac, ale kpi nie dałabym rady. Dzis mala ma dzień bliskości jedynie co jak spala u siebie to poświęciłam czas starszakowi, a potem on byl w żłobku to kolejny jej moment wykorzystałam na ściąganie (zawrotne 15 ml w 40 min). Teraz udało sie ja póki co dac do siebie i zaraz wraca synek to też uwagę jemu. Nie wiem jakby się dało między karmieniami, ogarnianiem domu, gotowaniem wcisnac jeszcze kilka razy dziennie laktator tak na codzien. Ja psychicznie i fizycznie nie dałabym rady.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2932 |
Wtajemniczenie
|
Oooooo pomocy! Dziewczyny potrzebuje coś na "kryzys laktacyjny(?)"....
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
@aga_fe - matka na szczęście nie traci dobrego nastroju. Mam świetne towarzystwo na sali i mimo lekkiego zniecierpliwienia i wkurzajacego trochę braku informacji (musiałam wydzwonić znajomego, żeby mi wyjaśnił jakie czekają mnie możliwe scenariusze, bo dyżurni rzucają jedynie ogólnymi hasłami typu "do indukcji"), czas uplywa mi nie najgorzej.
![]() |
#2934 |
Rozeznanie
|
Bazille a smarowałas mlekiem? Czy po prostu samo przeszło?
Kiwi a Ty coś stosowałaś na ten trądzik? Justysia ja jestem kpi głownie w tym momencie, mały jak dostanie 100 ml ode mnie ściągnięte to śpi jak aniołek 3 h albo 4 nawet Jak przystawiam to tak sobie siedzimy 2,3 godziny trochę pociumka, trochę pospi, budzi się po 5 minutach bo głodny i zły i tak leci dzień ![]() Nie rezygnuje na razie całkowicie z kp bo to tez bliskość i oboje chyba tego potrzebujemy na tym etapie, najczęściej 15 minut sobie possie ode mnie a potem jak się ocknie po drzemce na mamie to wjeżdża butla ![]() Na noc TZ ma ściągnięte mleko, jedna duza porcje w lodowce i jedna ostatnia świeżo ściągnięta do podania jako pierwsze żeby nie podgrzewać, ja wstaje w weekend w nocy raz na 15 min na jedno ściągnięcie i idę dalej spać, przyznaje ze po weekendzie z nowymi siłami weszłam w poniedziałek, no bo 2 nocki przespane ![]() (na początku jest ważne żeby w nocy między 1 a 4 ściągać bo to pobudza produkcje, dlatego to robię) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2935 |
Rozeznanie
|
Justysia słód jęczmienny pijesz? Druga rzecz to raz ściągaj w nocy, nie pomijaj, a trzecia to power pumping raz dziennie, wrzucę schemat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2936 |
Rozeznanie
|
A no i 3 litry wody dziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2937 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2939 |
Raczkowanie
|
Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II
![]()
Cześć dziewczyny, w związku z tym, ze większość z was ma już ten etap za sobą - co wam się przydało w szpitalu a co nie? Czego wzięłyście za dużo, a czego za mało? Będę wdzięczna za podpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2940 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ściągasz tym systemem 10min codziennie? Ja to na początku stosowałam + raz dziennie 7-5-3. Hmmm myślałam że jak się rozkręca to tak zostanie ![]() ![]() Wody pije sporo, raczej z jedzeniem mam problem ![]() Znalazłam jeszcze kilka saszetek herbatki laktacyjnej która piłam na początku, więc biorę się do roboty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() Chociaż wizja dostawienia dziecka do piersi na 10-15min i po sprawie bez ściągania mleka, mycia tych wszystkich butelek noooo jest kusząca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.