|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
Drogie dziewczyny!
Wiem, że może to pytanie nie do końca pasuje do tego wątku ale jesteście dla mnie olbrzymim autorytetem w kwestii odżywiania. Mam anoreksję ale jestem w trakcie "terapii" która jednak jest jaka jest przez naszą służbę zdrowia. Moją historię i podejście do choroby opisałam tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=140 Wiem że muszę zacząć jeść więcej, dosłownie czuję to każdą kosteczką, każdym mięśniem, bolą mnie plecy, na nic nie mam siły, wciąż mi zimno... jem teraz 400 kcal dziennie. Wiem że niekt mi nie napisze "spoko jedz sobie teraz 1000 kcal i nie przytyjesz, zostaniesz szczuplutka" bo wiem że kilogramy wrócą. Ale bardzo chciałabym żebyście poradziły mi coś żeby nie była to ogromna ilość. Oczywiście wszystkie wasze zasady znam niemal na pamięć ale chodzi mi o to że nie wiem jak zacząć od czego, ilu kalorii, jak się za to zabrać. Wiem, że trzeba było w ogóle nie zaczynać takich "zabaw" ale nie umiem ani cofnąć czasu ani potadzić sobie z tym lękiem przed przytyciem. Nie mam jakiejś drastycznej niedowagi ale na razie wciąż chudnę . Wiem dziewczyny, że macie naprawdę dużo swoich spraw i problemów ale ja nie mam do kogo się zwrócić .
|
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny Ci pomogą,znają sie na tym dobrze, a wiele jest tez na przytyciu, będa Cię wspierać, nie martw się, wyjdziesz z tego, tu jemy zdrowo, zdrowo chudniemy, tyjemy..zostań tu z nami, a dowiesz się więcej, ja nic nie pomogę bo uczę się dopiero i wprowadzam w życie to wszystko,ale laseczki sa mądre i wszystko Ci wytłumaczą
głowa do góry!
|
|
|
|
#2913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
inaczje sie nie da
|
||
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem w tym wątku przynajmniej 10 razy dziennie ale nigdy się nie odezwałam bo gdzie ja z moim jadłospisem (w ogóle to nie zasługuje na tą nazwę)... Ale na dole w "wątek przeglądają" jestem baaardzo często .
|
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
może spróbuj ułozyć jadlospis na 1 dzien na przytycie i wklej tutaj, nieważne czy dobry czy zły, dziewczyny poprawią go i tak powolutku, malymi kroczkami do przodu
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Problem w tym że ja nie chcę przytyć
i nawet nie muszę bo mój lekarz powiedział że wyniki mam "w miarę" dobre z tym że muszę więcej jeść. A większe posiłki wiążą się z przybieraniem na wadze (spowolniony metabolizm itd. Nie odchudziłam się tak bardzo by zagrażało to mojemu zdrowiu. Jednak ja boję się dodawać kalorie nie wiem jak to robić nie chcę żeby kilogramy wróciły .
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
może przytycie + sport?
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Agness-nie chciałam, żeby wyszło tak, że to przez Ciebie się stąd "zwinęłam"
To absolutnie nie Twoja wina, tylko chwila zdenerwowania. Bo wiesz.. w pewien sposób przypomniało mi to moją sytuację i to przez co przechodziłam. Ciężko mi patrzeć jak niektórzy się katują itd.. wzbudziło to więc we mnie mały gniew i zaniepokojenie.Już jest w porządku ![]() No i dziękuję Ather za miłą i wyczerpującą wiadomość
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Ruchu mam w miarę dużo codziennie długie spacery itd, ale niestety ze sportem może być ciężko bo praktycznie nie mam siły na wysiłek gdyż mam znikomą ilość mięśni. Sądzę, a nawet jestem prawie pewna że gdzybym teraz zaczęła jeść tak jak osoby na ZDROWEJ redukcji i tak bym tyła. Nie wiem co wtedy z wszystkimi moimi ubraniami, starych się pozbyłam... a nie wiem czy zniosę widok wylewającego się ze spodni tłuszczu. Przy obecnej wadze bardzo się sobie podobam.
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mozliwe ze pryzbedzie ci z 1 kg ale to bedzie tlyko chwilowei samo spadnie chocia zmysle ze nie powinien a jezeli naprawde bardzo si eboisz pryztyc to zwiekszaj ta kalorycnzosc w polaczneiu z zywnoscia ktora jedza dziewczyny na redukcji i powinno byc ok ![]() chociaz mzoe jeszcze niech wypowie sie Ather bo ona si ejednak ciut lepiej ode mnie na tym zna bo byla kiedys chyba w podobnej sytuacji z wyhcodzneiem z diety o niskiej kalorycnzosci a co do mojego dalszego jaldospisu z imprezki to tak : - risotto; ryz , pieczarki , groszek , piers z kukaka + brokuly i pomidorki - 5 babeczek z bita msietana i malinka , kawa z bita msietana i 10 sliwek no i stwierdizlam ze zjem jeszcze koalcje : beda 4 kromki fitness style ze sliwka z homo nat , pomidorkiem , cbeulka i ze 2 rzakdi gorzkiej czekolady |
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Diamentowa - Witaj
Jestem podobnego zdania co Aajjiii. Staraj się powoli zwiększać kaloryczność,faktycznie 400kcal to praktycznie nic i w ogóle tak nie powinno się odżywiać,bo można tylko doprowadzić do poważnych niedoborów w organizmie,aczkolwiek widać,że masz już teraz do tego dosyć rozsądne podejście. Nie powinnaś przytyć,choć na początku to normalne,że będą wahania wagi,po prostu najlepiej będzie jak przez jakiś czas postarasz się jej unikać,żeby się nie denerwować niepotrzebnie. Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze ![]() Mangośka - Ufff,kamień spadł mi z serca. Nie martw się. Przemyślałam sobie wszystko i prawdopodobnie od września przejdę na utrzymanie. Phdwao - Ja zaraz zerknę na Twój jadłospis,jeśli pozwolisz ![]() EDIT: Do podwieczorku mogłaś spokojnie dorzucić białko i warzywa. Ten batonik zbędny,choć to tylko gryz,więc wybaczamy. Co do kolacji,trochę za wcześnie,niepotrzebnie ta tłusta wędlina i kiełbasa.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
|
śniadanie: duża bułka słodka z budyniem
2śniadanie: jogurt średni truskawkowy z musli obiad: frytki i udko , ketchup podwieczorek: mleko , płatki czekoladowe kolacja: 3 kromki chleba sezamowego,szynka,pomidor ?? co wy na to? ja się nie przejmuję! nie zamierzam się odchudzać nie jestem gruba i wy też nie... ![]() ostatnio przybyło mi dwa kilo , brzuszek urósł( po raz pierwszy udało mi się tyle przytyć) mi raczej zalezy na przytyciu ale też nie chcem mieć wielkiego bebecha...hmmm jaką diete polecacie na przytycie co powinnam jeszcz jeść w ciągu dnia? |
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Mam nadzieję, że nie zabraknie mi odwagi... kurde aż wstyd stara baba... ![]() Bardzo dziękuję za rady i smacznej kolacji ![]() Edit: agness51 akurat nie mam w domu wagi więc... problem nie istnieje
|
|
|
|
|
#2924 |
|
Wtajemniczenie
|
jem też dość sporo słodyczy
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie nurtuje taka pewna sprawa
Może ktoś będzie wiedział o co mi chodzi i się wypowie![]() Więc tak: Obliczając ile kcal się zjadło liczmy od śniadania do kolacji. Na następny dzień budzimy się i "licznik wyzerowany", znowu od śniadania oblicza się ile się zjadło tego dnia. A co w sytuacji gdy się nie prześpi jednej nocy? Też rano liczy się od nowa i brak snu nie odgrywa żadnej roli, czy bierze się w tym przypadku pod uwagę obydwa dni? Czy sen w pewien sposób "oddziela" od siebie dni pod względem jedzenia?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sppokojnie zjedz jutro 500 bo twoj organizm jak bedziesz stopniowo dodawac praktycznie nei zauzwazy roznicy 100 kcal wiec nie boj si enic ![]() ja jak sie keidys odchudzalam na 1500 to potem odrazu przeskocyzlam na 2000 i tez nie pryztylam
|
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dobrze się składa,że nie masz wagi Ps. Zimnooo strasznie
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a najwazniejszy to jest jakby bilans tygodniowy zbey poprostu srednia wyszla tyle a tyle
|
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak myślałam Bo ciekawiło mnie to Co np. z osobami które mają trudności z zasypianiem, bezsennością ^^ A ja sama czasem nie śpię ^^Cytat:
Nie chciałam naprawdę, żebyś myślała, że to przez Ciebie A zamiast zawracać sobie głowę odchudzaniem zdrowo się odżywiaj (jak do tej pory ) i rzeźba sama z czasem przyjdzie.
|
|
|
#2930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niech w nocy też jedzą ![]() Cytat:
Jak już sobie przetłumaczę,że starczy tego odchudzania,to zacznę utrzymanie.
||
|
|
|
#2931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
agness dzięki, wiem że ta kiełba była nie potzebna:-(mam jakies wyrzuty sumienia, a z drugiej strony to mi wcale nie zależy tak bardzo na R bo spokojnie mogłabym byc na utrzymaniu, ale myslę że powolutku też jakoś zrzucę jeszcze kilo, dwa, jednak przyznam się że mam często kryzys i chętnie wpakowałabym dużo do buzi, np teraz TŻ postawił mi przed nos pyszne wafelki w czekoladzie i mi język ucieka...
|
|
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2934 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... Czy mogę sobie teraz zjeśc orzechy laskowe, czy juz za pozno?
(Redukcja)
|
#2935 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początek: wzrost, waga ? (a 400 kcal... nie mogę pojąć jak mogłaś doprowadzić się do takiego stanu. swoją drogą - 400 kcal to ja osobiście jem na śniadanie :/ ) Cytat:
aż boje się zapytać o Twoje posiłki. Ale poniżej napisałam co bym chciała abyś podała (info). Cytat:
) - fakt faktem nie miałam jojo. Ale to wymagało ogromnie silnej woli i konsekwencji. A nie każdemu przychodzi to tak łatwo (ja mam te cechy po ojcu ).No ale OK, zobaczymy co da się zrobić. Diamentowa: - muszę koniecznie zobaczyć Twoje jadłospisy, inaczej ciężko zacząć. - podaj mi wagę i wzrost. Wyliczymy Ci wszystkie zapotrzebowania. - co jadasz, czego unikasz ? Godziny posiłków. - treningi ? - jak długo się odchudzałaś i ile zrzuciłaś kg. co do wychodzenia - 100 kcal / 4 dni Aajjii to za dużo przy tej kaloryczności. Poza tym jeszcze nie wiem jak długo była utrzymywana. Potrzebuje więcej info. Ale teraz zakładam że 100 / tydzień będzie odpowiednio, póki co. Po dojściu do ok. 1000 będzie można zwiększyć do np. 150 - 200. Ale teraz to może być spory szok dla organizmu. Cytat:
swoją drogą - osoby na redukcji koniecznie powinny o tym pamiętać - by spać ok. 7h. Unikając snu bardziej sobie szkodzą i swojej diecie Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak najczęściej przesypiam wtedy chociaż 5-6godzin, więc chyba nie jest tragicznie ![]() ;*
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio ciągle mam problemy z zaśnięciem
![]() Zastanawiam się tylko,dlaczego...
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dawniej miałam z tym problemy, bo spałam do południa) I nie wstałam nigdy(od około grudnia) później niż o 7 rano (to już max. - wolę 5.30 ).Więc - polecam
|
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pomagają mi herbatki na sen, gorące mleko... Muszę mieć idealną ciszę i ciemność, do tego muszę na bieżąco poprawiać poduszki... A spożywam tabletki 'lerivon' antydepresyjne, które regulują sen... kupiłam nawet stopery do uszu, żeby nie słyszeć zza okna tramwajów i samochodów Wszystko fajnie, ale jak już porządnie zasnę to budzik mnie wtedy nie obudzi
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że nadchodzi szkoła. Dzisiaj jeszcze wstanę po 7, a od czwartku pobudka przed 6![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

. Wiem dziewczyny, że macie naprawdę dużo swoich spraw i problemów ale ja nie mam do kogo się zwrócić 
głowa do góry!

To absolutnie nie Twoja wina, tylko chwila zdenerwowania. Bo wiesz.. w pewien sposób przypomniało mi to moją sytuację i to przez co przechodziłam. Ciężko mi patrzeć jak niektórzy się katują itd.. wzbudziło to więc we mnie mały gniew i zaniepokojenie.