|
|
#2911 |
|
Joanna Małgorzata
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Miko śpi ładnie ale w nocy zjadal ostatnio cyca 5 razy Teraz z ciągnęłam z obu cyców 120 a miko przed chwilą zjadł modyfikowanego 150 To chyba coś nie tak?
|
#2912 |
|
Rozeznanie
|
Wcoraj caly dzien nie moglam sie wejsc na forum
**___** _**___**_________**** _**___**_______**___**** _**__**_______*___**___** __**__*______*__**__***__ ** ___**__*____*__**_____**_ _* ____**_**__**_**________* * ____**___**__** ___*___________* __*_____________* _*____0_____0____* _*_______@_______* _*_______________* ___*_____v_____* _____**_____** _______*****_______ Jaj przepięknie malowanych, Świąt wesołych, roześmianych. W poniedziałek kubeł wody. Szczęścia, zdrowia oraz zgody. WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego kochane dla Was i Waszych rodzin
Umyjcie jajka, upieczcie babkę Złapcie królika, kupcie sikawkę Bo Wielkanoc już nadchodzi Więc się bawić nie zaszkodzi Lecz uważajcie też na kaca Bo we wtorek czeka praca. Życzę Wam by na Wielkanoc robotę w kuchni odwalił zając, baranek potem posprzątał stoły, a Wam zostały ... sex i pierdoły!!! ************ Jutro chrzciny trzymajcie kciuki...
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
http://www.bobovita.com.pl/swieta/?h...a9a8537f5685da I trzymam kciuki za chrzciny u Misi, Slawki.. i kogos jeszcze?
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja już z domku
Wpadłam życzyć Wszystktim Mamusiom i naszym maluchom i Tatusiom też Wesołych Świąt i mokrego dyngusa, dziewczyny. Pamiętajcie, w ten jeden dzień przydaje się poranne karmienie o 5-6 rano, bo TZtowi można głowę zlać |
|
|
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt
|
#2918 |
|
Joanna Małgorzata
|
Za oknami śnieżek śnieży… Cóż to, spójrz, zajączek bieży! Komu Święta się zmyliły? To Wielkanoc w środku zimy? Zmartwychwstały z Grobu wstanie, A tu śnieg na powitanie. Wiosna drzewa przystroiła, Białym puchem wykleiła. Cóż, tak Święta te spędzimy: Alleluja w czasie zimy. Ale radość w nas wiosenna, W sercach brzmi nam wciąż „Hosanna" Chcę Wam życzyć moc Radości, I Pokoju i Miłości. Na „dyngusa" ciepłej wody Świętowania aż do środy.
|
#2919 |
|
Rozeznanie
|
ja tez chce Wam i waszym rodzinom zlozyc spokojnych wesolych a przede wszystkim rodzinnych swiat, samczengo jaja, dorwania kroliczka
, mokrego dyngusa choc tej zimy to na sama mysl dreszcze mnie przechodza WESOŁEGO ALLELUJA!Inka u mnie karmienie wyglada w ten sposob Hubis je mi 120 ml kolo 21 potem spanko do 4 wtedy tez zjada 120 w dzien co 2,3,4 godziny po 90 ml (wtedy go wszystko rozprasza i ma mniejszy apetyt). Je malo jak na 5 mc ale przybiera ladnie na wadze wiec sie nie martwie. Dopajam go herbatka z hippa odpowiednia do miesiaca. Ostatnio zaczelam wprowadzac mu gotowe dania marchewke jabuszko teraz kupilam mu jakis miks deserowy. Moj Hubis tez ulewa wiec do mleczka dodaje mu saszetke gavisconu. Udanych chrzcin dziewczyny Ja wlasnie skonczylam wojne w kuchni ale za to pelna lodowa pysznosci ![]() Jeszcze raz wesolych swiat
|
#2921 |
|
Rozeznanie
|
annLee Zuzia to druga Angelina Jolie
zlamie serce nie jednemu mezczyznie
|
|
#2922 |
|
Joanna Małgorzata
|
ja lecę z Norbim na basen Miku śpi w łóżeczku 4 noc ![]() a co do moich problemów żywieniowych mojego dziecka po1. zje o 19 potem raz nocne karmienie dziś zjadł o 4 30 Robie mu 180 no i znika to. zjada i kładę się a on śpi dalej Bez problemu zasypia wieczorkiem po prostu dostaje butlę i wychodzę a on sobie pogada i zaraz zasypia sam ![]() po2. w dzień jest różnie bo karmie na zmianę z cycem wczoraj dostał rano butle następnie 2 razy cyca a że potem wypiłam drinka no i jadłam zakazane rzeczy to mleko 1 i o 19 butla do spania. Miłego i mokrego choć nie za bardzo dnia Ja już zaliczyłam śmingusa bo Norbi miał już od wczoraj przygotowaną psikawkę
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
ale cudne te Wasze wielkanocne dzieciaczki
Bubbelku-dziękujemy za komplementa ale doprowadzimy ją do pionu![]() a Nathaniel to dopiero łamacz serc będzie ![]() Sławka,Misia jak chrzciny? Sławko-superowy avek |
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
ale swieta to stres dla dzieci.... A przynajmniej dla mojego Adaska!
Juz od piatku conajmniej po dwie wizyty u roznych rodzin. I od wczoraj dziecko biedne swiruje. Placze wieczorami, nie chce cycka (musze sciagac i podawac), placzliwy w dzien, dzis rano pobudka o 6.00 i wielki zal... A teraz pierwszy raz od 3 miesiecy nosilismy Adaska przed snem, zeby zasnal, bo tak wyl, ze chyba wszystkich z calego bloku obudzil Jest taaaak zestresowany biedak, ze wieczorami kiedy wracamy do domu to widac ze mu nerwy puszczaja i odreagowuje... Druga wersja to to, ze w koncu zabkuje (paluchy nonstop w buzi), trzecia wersja - zalapal jakas chorobe...Czas pokaze. buziaki poswiateczne |
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jak Wam Swieta minely? Jakies wiesci z frontu?? Ann, Celka, trzymam kciuki za szybki powrot do normy ![]() My w niedziele mielismy bardzo fajnych gosci dzisiaj tesciowie wpadli na kawe itp. Sami nie ruszalismy sie prawie z domu... TO chyba pierwsze takie Swieta, mnie zazwyczaj nosi jak nie wyjde codziennie na spacer przynajmniej A tym razem siedzenie w domku calkiem mi odpowiadalo, zwlaszcza w fajnym towarzystwie, na luzie, przy kominku itp. itd. Hanka wprawdzie wiecej czasu spedzila na rekach niz zazwyczaj, ale nie byla to jakas drastyczna roznica..Za tydzien do Polski
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
no głównie o to noszenie na rękach chodziło
![]() ale już ją wczoraj spacyfikowałam i mam nadzieję,że nie będzie się zbytnio domagać dzisiaj ![]() no i za duży hałas + brak snu to histeria wieczorem ![]() ale na szczęście w porę reagowałam,więc nie byłonajgorzej |
|
|
|
#2927 |
|
Joanna Małgorzata
|
dzieńdoberek
u nas święta w miarę spokojne bo ja nie pozwoliłam go nosić powiedziałam rodzince że to my zostaniemy z nim po świętach a nie oni a dla mika to duży stres i jeżeli myślą o jego dobrym samopoczuciu to łapy precz rodzinka owszem siedziała z nim lub przy nim ale go nie nosili więc doszliśmy do porozumieniaMisia Sławko jak chrzciny AnnLee buziolki dla Zuzki w 4 miesiączki Miko śpi (oczywiście w łóżeczku a szok wczoraj spotkałam kuzynkę tż z córcią o 2 miesiące starszą od Mika mała jak się uśmiechnęła to 7 zębów naliczyłam a MIKO NADAL SIę MęCZY BIDULEKMiłego dzionka
|
#2928 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Zamilkłam,bo czas przed swietami nie byl dla mnie i mojej rodzinki szczegolnie mily. Moj dziadek mial zawał,a ze mieszka w Bieszczadach,to nie bylo mozliwosci jechac do niego,wiec ciagle na telefonie i czekanie na kolejne wiesci. A co gorsze zmarła babcia mojego TŻ,no i w srode przed swietami byl pogrzeb za warszawa. Ciezko bylo.[QUOTE=primavera;6957438]
Coś tulis znów się nie pojawia?
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny po świętach!!!!!!!!!
Jak miło. U nas w miarę spokojnie było, chociaż byliśmy u rodziców i teściów. Mały skakał z ręki do ręki, czasami już słów było brak. Ale wszędzie spędzaliśmy góra 3 godzinki a potem myk na spacer i już wracaliśmy do domu. Więc obyło się bez histerii i płaczu. Boże Narodzenie niestety gorzej wspominam. Ann rezerwuję sobie Zu. Jakoś się dogadamy w tej sprawie ![]() ![]() Powalające usta. Szperrr te niebieskie oczęta w twoim avatarku Ineczko gratulacje dla Mikusia za samodzielne spanie. Poza tym nadal walczę z kupsztalami!!!! Ja się wykończę chyba, już zaczynam myśleć że może cyc mu nie służy. Mykamy dziś na spacer po prezent dla babci. Cały tydzień mamy znów imprezowy. Dziś babci imieniny, pojutrze moje urodziny. Cały tydzień w gościach. A wiecie co mi wczoraj tż zrobił na dyngusa, wsadził mnie do wanny. W piżamie
|
|
#2930 |
|
Raczkowanie
|
A to moja Oliwka,skonczyła 3 miesiace!
|
#2931 |
|
Raczkowanie
|
Jakis blad mi sie wkradl....jeszcze raz wklejam zdjecia
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
tulis - sliczna panienka! I gratulacje z okazji 3 miesiecy. Szybko czas leci
![]() AnnLee - buziaki dla Zuzi z okazji skonczonych 4 miesiecy Jak tam plan wprowadzenia innych pokarmow? My jutro smigamy na trzecie szczepienie - troche sie nam opoznilo bo bylam chora. Naszczescie kolejne bedzie dopiero po skonczonym roczku... Adas odsypia swieta. A ja z nim
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Tulis, Oliwka sliczna
![]() Zu tymi usteczkami i oczetami po prostu powala Buziaki z okazji miesiecznicy Martka, na tym zdjeciu wydaja sie bardziej niebieskie niz w rzeczywistosci Ale dla nas to i tak szok, bo poza moja siostra, 1 babcia i 1 babcia TZta to nikt w rodzinie nie ma niebieskich oczu.. Wszyscy brazowe, ewentualnie jakies zielonkawe.A w wannie mam nadzieje, ze byla ciepla woda?? Fajny pomysl.. ![]() Co do kupy.. to nam sie unormowala po przejsciu na butelke
|
|
#2934 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczywiscie ten czas szybko leci
wszystkiego najlepszego dla Zuzi i Oliwki Nathaniel tez wczoraj skonczyl 4 miesiace Szperrr niedziele tez swietnie spedzilismy az nie chcialo sie wracac A jesli chodzi o dodatkowe pokarmy to my juz dajemy. Zaczelismy od soczkow, potem przecier z owocow (jablko-gruszka, jablko-banan) i wszystko bardzo lubi ![]() A oto nowe zdjecia: 1,2. wizyta u Hani 3. pycha
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Bubbel, ale on ma wielkie oczy w tym avatarze!!
![]() I Edit: No i przegapilam, ze Nathanek Hanke za kolano trzymal!
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
bubbel - buziaczki dla Nathanielka
![]() Dajesz juz gruszki ? A nie sa przypadkiem od 6 miesiaca?
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
a ja Was tak trochę podczytuje, i podgladam... normalnie zdjecia przesliczne, dzieci rosna jak na drozdzach... nasza Łucja ma już 3 miesiace i tydzien, z nocami coraz to lepiej... teraz tez sobie spi, pogoda okropna wiec nie ma jej co sie dziwic
![]() poza tym ma za sobą już spróbowanie zupki ogórkowej, żurku (te zupy jej smakowaly), rosolek wyplula od razu... jadla tez papkę jabluszko z bananem... ta akurat jej smakowala bardzo ![]() poza tym rosnie jak na drozdzach, podwoila swoją masę urodzeniową, teraz waży 5700g, mierzy już 61cm. Wogóle to kochana jest, ostro bierze się do siadania,tzn ćwiczenia podnoszenia głowy i plecków by siedziec ![]() a tutaj kilka zdjec |
|
|
|
#2938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje! Cytat:
![]() ale zobaczymy co powie pediatra-idziemy 1kwietnia na 3 szczepienie to się dopytam najbardziej kusi mnie kaszka na noc-ze względu na możliwość dłuższego spania-choć wiem,że z tym różnie ![]() no i jabłko ze wzglęu na kupy ale nie mogę narzekać ostatnio,bo robi tylko,że rzadziej dzięujemy za wszystkie życzonka reszta za chwilę,bo ZU marudzi |
||
|
|
|
#2939 |
|
Rozeznanie
|
tak dajemu juz gruszki bo to jest w sloiczku z jablkiem
no i dzisiaj podalismy jogurcik dla dzieci ktore tez mozna podawac juz od 4 mies takie jak danonki
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
bassienkaw uff podziwiam Twoja odwage z wprowadzaniem takich potraw. Ja nie zdecydowałabym sie na to ale pewnie wiesz jakie moga byc konsekwencje
niech mała rośnie zdrowo.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

u Misi, Slawki.. i kogos jeszcze?
Wpadłam życzyć Wszystktim Mamusiom i naszym maluchom i Tatusiom też Wesołych Świąt i mokrego dyngusa, dziewczyny. Pamiętajcie, w ten jeden dzień przydaje się poranne karmienie o 5-6 rano, bo TZtowi można głowę zlać 

zlamie serce nie jednemu mezczyznie

ale doprowadzimy ją do pionu
A tym razem siedzenie w domku calkiem mi odpowiadalo, zwlaszcza w fajnym towarzystwie, na luzie, przy kominku itp. itd. Hanka wprawdzie wiecej czasu spedzila na rekach niz zazwyczaj, ale nie byla to jakas drastyczna roznica..

Buziaki z okazji miesiecznicy