![]() |
#2911 |
Raczkowanie
|
Dot.: 30+ ... zapraszam :)
Może i wolą, ale po pierwsze JA muszę być zadowolona z mojego wyglądu, a też nie dążę do szkieletora
![]() ![]() ![]() ![]() Podziwiam za rowerek, mnie się nie chce ![]() ![]()
![]() |
#2912 |
Rozeznanie
|
Poletto też jestem zdania, iż najwazniejsze jest to żebyśmy same dobrze czuły się we własnym ciele. To jest priorytet a nie uwagi otoczenia...A z migreną już byłam u niejednego lekarza i nic...Teraz mam zamiar wspomniec o tym przy najbliższej wizycie u gina. Może on coś zaradzi skoro migrena dopada mnie podczas każdej miesiączki. Choć przyznam, ze przestaje wierzyć że cokolwiek przyniesie ulgę...
Od jutra postaram się wprowadzić do mojego menu więcej białka ![]()
![]() |
#2913 |
Zadomowienie
|
cześć, szybko się witam i zapraszam na łyk kawy.
Wiolka brawka za ćwiczenia, zwłaszcza, że już dawno nikt o tym że ćwiczy nie pisał, tym bardziej pochwała ![]() ![]() Poletto piękna waga ![]() ![]() ![]() Wczoraj miałam dzień białkowy: Śniadanie: jajka sadzone na polędwicy przekąska: jogurt z kawą lunch makrela wybitnie niedobra była, serek figura light przekąska 2 kawałki dukanowego sernika u znajomych kolacja omlet z łososiem wędz Poletto te otręby na fazie uderzeniowej są dozwolone? Z postów twoich i Olunka wynika, że tak. Ilion pozdrawiam Pozdrawiam was, pap
![]() |
#2914 |
Raczkowanie
|
Agika, bardzo ładne menu
![]() ![]() Agiko, to jeteś tylko centymetr niższa ode mnie ![]() ![]() Wiolka - jeśli chcesz tylko zwiększyć ilość białka w diecie, wsadź je głównie w kolację, później w śniadania - węgle najlepiej zjadać w posiłkach w ciągu dnia. Trzymam kciuki żeby gin Ci pomógł, bo migrena to masakra ![]()
![]() |
#2915 |
Rozeznanie
|
Hejka, ale tu dziś pusto... Nalatałam się i jestem padnięta, głownie po sklepach meblowych, teraz tyle ładnych rzeczy że nie można sie zdecydować
![]() Poletto dzięki za cenne wskazówki ![]() ![]() Agiko ![]() Zmykam, trzeba sie zbierać do pracy, dziś startują nocki.papa
![]() |
#2916 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Wpadam na chwilkę, bo w ogóle nie mam czasu na wizaz, dietę , na nic, a czas tak szybko leci ![]() ![]() ![]() Trzymajcie się!
![]() |
#2917 |
Raczkowanie
|
Coś się dziewczyny poukrywały...
![]() Wiolka, placki w różnych wersjach są super, jem je codziennie, na PW z dodatkiem warzywa (np pomidorem), na PP z rębliną, rybą lub bez niczego. Tak jak pisałam wcześniej, ważne żeby je na pierwszej stronie dobrze przysmażyć, bo inaczej się rozpadną przy obracaniu. Jeśli chodziły za Tobą naleśniki, mam też przepis na onlet z sosem waniliowym (oczywiście wszystko dukanowe) ![]() ![]() ![]() Lenka, miło, że zajrzałaś do nas mimo nawału zajęć ![]() ![]() ![]() U mnie wczoraj firmowa impreza... Wyżerka taka, że szok, ale jestem z siebie dumna - udało mi się wybrać takie rzeczy zgodne z dukanem, że najadłam się na maxa (tatar, podawany z cebulką, korniszonem, pieczarkami i świeżo pieczonymi bułeczkami z masłem czosnkowym - miałam jeszcze wczoraj PW, więc zrezygnowałam tylko z pieczywa, z sałatki cezara wydłubałam tylko grzanki, grillowana podwójna pierś z kurczaka - zrezygnowałam z dodatku w postaci masła czosnkowego, pomidory z sałaty greckiej i jakieś fajne śledzie marynowane - wypisałam to dla Waszej informacji, że na Dukanie można nawet na przyjęciu się najeść ![]() ![]() I musze się z Wami podzielić jedną obserwacją - wczoraj w trakcie imprezy musiałam się przebrać (mieliśmy część sportowo-rekreacyjną, potem knajpka) a w łazience było duże lustro... Kurcze, faktycznie nawet ja już widzę, że jestem dużo szczuplejsza, jakoś to w obcym lustrze bardziej się rzuca w oczy ![]() Dziś mija równy miesiąc mojej diety - bilans -6 kg. Jak dla mnie rewelacja ![]() ![]() ![]() Buziaczki dla Wszystkich, ja znów się znad kawki rozpisałam ![]()
![]() |
#2918 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że jesteście już po śniadaniu, bo napiszę Wam moje menu z dziś rana - na śniadanie zjadłam pół kostki chudego twarogu i dwa... ROLMOPSY
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczyny
chciałabym się do Was przłączyć poletta dziękuję za zaproszenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2920 |
Raczkowanie
|
Agnes, witaj
![]() ![]()
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
muszę Was trzoszeczkę poczytać
książkę Dukana juz mam, na dobry początek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2922 |
Raczkowanie
|
Agnes, poczytaj wątek, poczytaj, siedzimy tu już długo
![]() Ciąg dalszy mojego menu - II śniadanie wieśniak, obiad - łosoś soute. W planie podwieczorek - placek nie-wiem-z-czym a na kolację biały ser. Mam dziś znów imprezkę - przyjeżdżają do mnie znajomi ![]()
![]() |
#2923 |
Zadomowienie
|
Witajcie Piękne 30+
![]() Olunku, czekam na fotki Domiego i Twoje ![]() Jesteś niesamowitą kobietą i Twój mąż jest wielkim szczęściarzem, że ma taki SKARB w domu ![]() Mam nadzieję, że o tym wie ![]() Aga, mężuś dziękuje za życzonka ![]() ![]() Jeśli chodzi o zdjęcie Adiego z lokomotywą, to właśnie tak je odebrałam - kochany urwisek o słodkich oczach i uśmiechu "pod krawatem" ![]() Czekam na Twoje foty i relację z wyjazdu ![]() ![]() Jeśli chodzi o moje/nasze bieganie, to nie ma na to szans ![]() A w każdej wolnej chwili w domu zasiadam do Kodeksu Pracy i dziennika ustaw. Mimo, że nie pracuję fizycznie, daje mi to w kość. Jednak nie narzekam, bo bieżące sprawy mam załatwione (żadnych zaległości nie mam ![]() ![]() Poletto, piękny spadek ![]() I faza: 2dni II faza: 19dni III faza: 27dni A u męża: I faza: 3dni II faza: 49dni III faza: 70dni Może się skusimy po powrocie ze Szczawnicy (12-15.08), bo M chciałby zrzucić 5 kg. Ja jeszcze nie wiem... 1,5kg to mało do zrzucenia, może tylko przerzucę się na Dukanowe obiadki ![]() Bardzo Ci dziękuję za to, że piszesz swoje menu, będzie bardzo pomocne gdy będę komponowała jadłospis dla M ![]() ![]() Czekam na nowe foty ![]() Wiola, brawo za następny zrzucony kg ![]() ![]() lub nawet nie wracają, czego jestem żywym przykładem ![]() ![]() Pomimo, że nie ćwiczę w ogóle, staram się jednak jeść mądrze, chociaż zdarzają się wpadki ![]() Za jazdę na rowerku ![]() ![]() ![]() ![]() Lenuś, nie zapomnij trzasnąć fotek ![]() ![]() Agnes, witaj ![]() A ja dziś zrobiłam mężowi niespodziankę... kupiłam mu "bez okazji" zegarek, który wpadł mu w oko tydzień temu ![]() ![]() Tym bardziej, że imieniny miał tydzień temu i dostał prezent o którym marzył ![]() Ostatnio poświęcałam Mu mało czasu i z tego powodu miałam wyrzuty, a także chciałam docenić jego pomoc (napisanie programu kadrowego). Zresztą pierwszą wypłatę po podwyżce należy "przehulać", a nie miałam lepszego pomysłu, by dobrze wydać kasę ![]() Jutro zaprosiliśmy moje dwie siostry z rodzinami na grilla. Karkówka już się marynuje, a do niej obowiązkowo pieczone ziemniaczki i sos tzatziki ![]() ![]() ![]() Miłego weekendu życzę ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() Edytowane przez Bettix75 Czas edycji: 2010-07-30 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2924 |
Raczkowanie
|
Bettix, nareszcie się odezwałaś
![]() ![]() ![]() U nas od wczoraj znajomi, upiekłam znów babkę cytrynową ale dałam radę z niejedzeniem jej ![]() ![]() Też mi się wydaje że spadek duży, ale mam przed sobą 90 dni utrwalania (po skończeniu II fazy), więc ma nadzieję że nie wrócą - w każdym razie nie czekam na rzucenie się na "normalne" jedzenie ![]() Buziaczki dla wszystkich!
![]() |
#2925 |
Zadomowienie
|
Poletto z tego kolegi to niezły aparat
![]() ![]() Robisz taaaakie pyszności, a dajesz radę się oprzeć ![]() ![]() ![]() To mało spotykane zjawisko ![]() ![]() Znając Ciebie i Twoje podejście do diety wiem, że dasz radę wytrzymać wszystkie fazy. Trzymam najmocniej jak umiem kciuki, by waga się utrzymała ![]() ![]() A co to za trening wczoraj mieliście? Podoba mi się to co napisałaś: miłość jest jak ogród... I wcale nie chodzi tu o prezenty, lecz o przyjemność, którą się ma z przebywania w towarzystwie ukochanej osoby. Już dawno doszłam do wniosku, że lepiej się do siebie przytulić niż kłócić ![]() I tym optymistycznym akcentem kończę mój wywód i wszystkim życzę miłej niedzieli życzę ![]() Ps. Szarlotka wyszła pyszna ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2926 |
Raczkowanie
|
heja... jestem
![]() Pierwszy dzień w pracy więc rozumiecie, muszę się ogarnąć(!). Ale na chwilkę wpadłam powizażować ![]() Urlop udał się bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poletto... Bravo, za dzielne opieranie się grzeszkom! Nie ma to jak super towarzystwo ma urlopie. wtedy nawet deszcz to piękna pogoda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lenko... Nawet nie zdążyłam Ci odpisać i życzyć również miłego urlopu ![]() Wiolka.... Spóźnione, ale gorące urodzinowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agika... Sory ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olunek... Oluś, jak się masz? Czy wszystko się unormowało, byłaś u gina? Jak biznesy? Ty jesteś mocara ![]() ![]() ![]() Bettix... Pracusiu, nie przesadzaj i nie zabieraj roboty do domu. Zakaz! Najlepszego imieninowego dla M! Agnes... witaj i zapraszamy! menu: 9:00 - kromka chleb otrębowy (wł robota), 50g polędwica łososiowa, ogórek świeży, kawa z mlekiem 12:00 - wieśniak 3%, woda 13:00 - jabłko 15;00 - 50g polędwica łososiowa, 1l kefir 2% reszta w trakcie...
pozdrowionka ![]() siłownia - wt, śr, czw, piąt 168cm/ ![]() ![]() ![]() BMI: 25,69... 23,90 ... 22 ![]() Edytowane przez melkas Czas edycji: 2010-08-02 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2927 |
Zadomowienie
|
Wpadłam się tylko pożegnać, bo czas goni, ale prawie wyczyściłam w pracy co było do zrobienia.
![]() ![]() ![]() Buziole kochane, życzę wam dobrego czasu i do usłyszenia za 2 tyg. Waga startowa na wakacje 53 kg ![]() Papa
![]() |
#2928 |
Raczkowanie
|
Agika... Aguś, błagam o wybaczenie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2929 |
Zadomowienie
|
Aga, udanego urlopiku !!!! Baw się dobrze i pomyśl o nas czasem
![]() ![]() Mel, no to miałaś bardzo napięty program ![]() Mąż zaprasza mnie na spacer, więc kończę. Miłego wieczorku ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2930 |
Raczkowanie
|
witam kawką...
uuu... ale tutaj tłok ![]() ![]() Ja jestem w pracy, ale jakby mnie nie było - spać mi się chce niesamowicie ![]() miłego dnia ![]() menu: 8.30 - kawa z mlekiem, sardynka w oliwie z groszkiem i marchewką, kromka chleba otrębusia, 4pl polędwicy łososiowej 12.30 - nektarynka, brzoskwinia 14.00 - 1/2 kromki otrębusia, 4pl polędwicy łososiowej, wieśniak reszta w trakcie...
pozdrowionka ![]() siłownia - wt, śr, czw, piąt 168cm/ ![]() ![]() ![]() BMI: 25,69... 23,90 ... 22 ![]() Edytowane przez melkas Czas edycji: 2010-08-03 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2931 |
Raczkowanie
|
Hej, ja miałam problemy z netem, teraz jestem w pracy i zarobiona, więc wpadam na chwilkę.
Bettix - trening mieliśmy z psami w wodzie, takie mamy zboczenie ![]() ![]() Melkas, ale daliście czadu na wakacjach ![]() ![]() ![]() Agika - czekamy, czekamy... baw się dobrze, wróć wypoczęta ![]() U mnie nic specjalnego, wczoraj dzień wolny od pracy, ale walczyliśmy z mężem ze ścieżkami w ogrodzie... Waga stabilna na 57,5, czekam na @, dziś 33 dc (przy standardzie 31) - zatrzymania wody na wadze nie widać, a nóż się udało ?.. ![]() Śniadanie - kawa z ml, pstrąg wędzony, dwa plastry białego sera i jajecznica z dwóch jaj na mleku - najadłam się jak bąk ![]() Buziaczki dla Wszystkich i miłego tygodnia ![]()
31.05.16 163cm/ ![]() ![]() Nie rezygnuj z czegoś, co wymaga czasu - on i tak upłynie... Edytowane przez Poletta Czas edycji: 2010-08-03 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2932 |
Raczkowanie
|
siedzę właśnie i przekopuję neta w poszukiwaniu tornistra/plecaka dla Kuby. Może macie jakieś sprawdzone i godne polecenia
![]() ![]() I znalazłam przez przypadek taką myśl ![]() Weszłam ostatnio na wagę żeby sprawdzić swój wskaźnik BMI. Ja pierniczę! Jestem za niska! Jak Wam się podoba ![]()
pozdrowionka ![]() siłownia - wt, śr, czw, piąt 168cm/ ![]() ![]() ![]() BMI: 25,69... 23,90 ... 22 ![]() Edytowane przez melkas Czas edycji: 2010-08-03 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty jak coś skrobniesz, to od razu miska mi się uśmiecha ![]() Poletto, trzymam kciuki, aby test się pomylił ![]() Wczoajszy spacer się udał wyśmienicie, trwał ponad 1,5h. Spacerowaliśmy po naszym osiedlu domków jednorodzinnych i podpatrywaliśmy jaką ludziska mają kostkę. Niestety nic nam nie wpadło w oko. Jest jednak z tego powodu plus... musimy dalej szukać, a co za tym idzie, więcej spacerować ![]() A tu obiecane zdjątko szarlotki (była rewelacyjna): Załącznik 3303646 Miłego wieczorku życzę i buziaczki dla nieobecnych ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2934 |
Rozeznanie
|
Witajcie, u mnie dziś smutne klimaty, moja kochana mama znalazła się w szpitalu ze zdiagnozowanym zapaleniem płuc i mięśnia sercowego...Tak strasznie się o nią boję
![]() Melkas dziękuję za urodzinowe serdeczności. ![]() ![]() Bettix ale apetyczne ciacho, poproszę linka z przepisem. Mój Tż uwielbia wszystko z jabłkami, zrobię mu niespodziankę, może coś wyjdzie ![]() Ciekawe jak się miewa Niutka i co u Pracusia Ilion? Agika miłego urlopu Dobrej nocy
********** Wierzę, że tylko trudne ścieżki prowadzą do ciekawych miejsc... Edytowane przez Wiolka525 Czas edycji: 2010-08-03 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2935 |
Raczkowanie
|
Wiolka, faktycznie kiepskie wieści... Ale z tego co wiem, to zapalenie płuc jest normalnie bez problemu leczone, nie wiem tylko co z tym zapaleniem mięśnia sercowego... Przytulam Cię, musi być dobrze, ja wierzę w medycynę
![]() ![]() Melkas, hasło rewelka ![]() ![]() Bettix, szarlotka wygląda pysznie ![]() ![]() ![]() ![]() My wczoraj z mężem dalej walczyliśmy ze ścieżkami - mamy już wysypane w całym ogrodzie + opaska wokół domu, dziś bierzemy się za front - coraz bardziej "kompletnie" to wygląda - choć pojawiły nam się problemy z ogrodzeniem - "kochani wykonawcy" postawili jeden ze słupków z innych elementów niż powinni (nietypowy) i tym samym braknie nam materiału - trzeba domówić, pojechać 100 km odebrać (bo takiej ilości nie dowiozą i... znów zapłacić ![]() ![]() Moje wczorajsze menu (cd) - II śniadanie - wieśniak, druga kawa z ml, obiad - gotowana pierś i udko z kuraka, kolacja - placek z białym serem. Był jeszcze podwieczorek - dukanowa nutella w mojej wersji. A to dlatego, że po raz pierwszy naszła mnie taka ochota na słodkie, że pojechałam specjalnie po mleko odtłuszczone w proszku, bo czytałam, że dziewczyny się tym zajadają w kryzysach "węglowych" (u mnie to pewnie przed @ taka nagła ochota). No i wypróbowałam ich przepis, dzięki Bogu nie dodałam słodzika - bo i tak w wersji z samym odtłuszczonym kakao zasłodziłam się na maksa ![]() Dziś w planach śniadaniowych biały ser + pomidor+jajecznica na mleku (zapomniałam zabrać z domu pstrąga ![]() Miłego dzionka dla Wszystkich!
![]() |
#2936 |
Raczkowanie
|
siemanko z rana
![]() u mnie dziś super pogoda: słoneczko zza chmur i 20C - ale to brzmi, prawda ![]() ![]() ![]() Wiolka... Qrcze ![]() ![]() Poletto... Poproszę o przepis na "dukanową nutellę" - brzmi dziwnie ![]() ![]() ![]() ![]() Bettix... To ma być szarlotka ![]() ![]() ![]() miłej śmrody! menu: 8.30 - kawa z mlekiem, 1.5 kromki otrębusia, tuńczyk w sosie własnym, ogórek świeży 12.00 - 0,5l kefir 15;00 - 4szt kabanosy, 2szt brzoskwinia 17:30 - łyżka sałatki: mix sałat, seler, czerwona fasola, cebula, ogórek świeży, sos;majo+ketchup; 4pl hollender 13% 21:30 - 6pl hollender 13% - baty się należą ![]() reszta w trakcie...
pozdrowionka ![]() siłownia - wt, śr, czw, piąt 168cm/ ![]() ![]() ![]() BMI: 25,69... 23,90 ... 22 ![]() Edytowane przez melkas Czas edycji: 2010-08-05 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2937 |
Raczkowanie
|
Melka, normalnie bacik za to menu
![]() ![]() ![]() Dawaj przepis i ilości jakie dziennie go zjadasz - s p r a w d zi m y ![]() Ja chelba nigdy nie upiekłam - kilka razy babeczki śniadaniowe, ale od kiedy odkryłam placek, wystarcza mi taka ilość "bułkowo/chlebowo/naleśnikowych rzeczy" Nutella - 7-8 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku, 1 łyżka odtłuszczonego kakao, 3-4 łyżki mleka (na oko do konsystencji nutelli), łyzka śmietanki 3% (jak dasz 12% ale jedną łyżkę to też nie zrujnujesz diety, o 3% trudno) - no i woryginalnym przepisie jest jeszcze słodzik - ja mam taka alergie na niego i takie małe zapotrzebowanie na słodkie, że i tym zestawem się zasłodziłam ![]() Dzięki za kciuki, co ma być to będzie... A z wykonawcami... nie chce mi się gadać o tym ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2938 |
Rozeznanie
|
Puk, puk
![]() Melkas ,Poletto dziękuję za wsparcie ![]() Poletto ![]() ![]() ![]() Melkas ode mnie bacika nie będzie. Super, że milo spędziłas czas, ważne, żeby takie grzeszki kulinarne nie zdarzały sie zbyt często bo wtedy to ![]() ![]() Zmykam się szykować. Buziaki.
![]() |
#2939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poletta... Jem go na śniadanie (tylko!), max 1.5 kromki 8x10cm. Przepis jutro wrzucę i z góry thx za dukanowy look ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2940 |
Raczkowanie
|
Melka, dobra, tym razem mnie urobiłaś, może być na trzy - tu masz rozgrzeszenie
![]() ![]() Wiolka, o rany, ale masz daleko... Trzymaj się w takim razie i pisz co u Mamy słychać. Ja normalnej nutelli prawie wogóle, mogła u mnie stać aż Natalia i mąż wyjedli ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.