|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII
Z naszym polkim morzem to zalezy gdzie kto jedzie, do jakiej miejscowości bo są te większe oblegane ze tam to nawet jak nie ma pogody to tych ludzi jak mówek a sa okolice gdzie mozna spokojnie jechac iże znajdzie sie jakies wolne miejsce.
My do kołobrzegu jedziemy to w lutym nie bło mojejsca w zadnych apartementach, an wiekszych pensjonatach dla 2 osób a o wiekszej ilości to juz mowy nie bylo. A my na duzo wiekszą liczbę osbób szulakismy ale sie udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pusto nie jest, bo calkowicie pusto to chyba nigdy nie bedzie ![]() ![]() a ile w Zakopcu wolnych miejsc... hoho ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Rozeznanie
|
ja nie za chetnie jede nad bałtyk bo mielismy jechac do chorwacji, ale jedziemy za znajomymi z ktroymi na koniec swiata bysmy pojechali - fajna ekipa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W Zakopcu wolne miejsca??? ![]() ![]() W ogóle a propos przebywania w domu itp. Ja juz mam dośc siedzenia w domu, codziennie do popołudnia jestem w domu(conajmniej, bo czasem i cały dzień) i mam dośc, nie wiem jak mozna byc kura domową, ja bym oszalała. Do tego mam juz dośc tego, ze nie mieszkam z tż, po prostu mnie to strasznie wkurza i mam gdzieś całe wesele, chce tylko juz z nim mieszkac i mieć święty spokój. NIe, że mi jest źle w domu, bo jest ok, ale cała sytuacja jest męcząca.
![]() |
#2915 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Zakorzenienie
|
mnostwo!!
![]() ![]() z drugiej strony Krupowki zapelnione maksymalnie... ale to juz chyba tak zawsze ![]() Cytat:
to ja o dziwo nie mam az tak wielkiego parcia na osobne mieszkanko. wiem ze wszystko w swoim czasie. w sumie to nie jest nam zle tak jak jest ![]() co do siedzenia w domu - tez bym zwariowala... i tez nie wyobrazam sobie bycia kura domowa. chyba bym zdziwaczala do reszty ![]() choc z drugiej strony dzis za cholere nie chcialo mi sie isc do tego gina, a jeszcze musze sie zebrac do Jagiellonki, bo mi zaczna kare naliczac... taaaak mi sie nie chce ![]() dzis mam taki dzien, ze wlasciwie moge siedziec w domu ![]() czytam sobie o tym biurze Kopernik co upadlo. masakra. mam nadzieje, ze jak my wykupimy podroz poslubna to nam biuro w ostatnim momencie nie padnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Rozeznanie
|
no ja zbieram sie do domku
![]() ![]() zjem obiadek i na działeczke do TŻ jade, także miłego dzionka ![]() Edytowane przez angluka Czas edycji: 2009-07-20 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do kryzysu, to niestety my odczuliśmy, zwłaszcza podczas szukania pracy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No masakra z tym biurem. Dlatego ja nigdy bym nie kupila wycieczki w jakims małym biurze, bo to jednak ryzyko i o ile od biedy moglabym się pokusic na jakies normalne wakacje to na podróż poślubna nie chciałabym ryzykować. Ale współczuje im, bo nastawić sie na wyjazd a tu nagle dupa z tego to przykre a do tego jeszcze pewnie większość oszczędzała pieniądze na wyjazd i nie pojadą w zamian na jakiegos lasta z innego biura, bo moze nie byc ich stać po prostu i wtedy dupa z wakacji a zapowiadało sie tak fajnie... ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ale chyba Ciebie bardziej kryzys demograficzny dotknął ![]() A co do ZUSu i nnych oplat to przed chwila patrzyłam ile na te wszystkie składki zabiorą tż z wypłaty i mi ręce opadły, bo kupa kasy pojdzie na to z czego w ogóle sie nie korzysta a im wiecej sie zarabia tym wiecej zabierają, jakby jeszcze emeryture się odstawało porzadną po tym ile zabierają, ale i tak trzeba samemu odkladac na emeryture to samemu by sie więcej uzbieralo niż z tego co oni zabierają. A jak jeszcze slysze o jakims podnoszeniu podatkow czy ostatnio cos tam było głupiego, że podniosłyby sie koszty pracy to juz w ogóle genialne. A w firmach tak kombinują, ze masakra, kolega jest zatrudniony na pół czarno na jakąs umowę o dzieło czy cos ale z jakąś sciemnioną kwotą, wkurzające. Albo moja koleżanka w umowie o pracę miala jakies śmieszne pieniądze a reszte dostawala pod stołem. Chociaz tyle dobrze, że miała umowe o pracę.
![]() |
#2920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() choc wy macie troche bardziej upierdliwa sytuacje, bo jednak TZ mieszka od ciebie dosc daleko i pewno takie dojazdy do siebie sa dosc meczace ![]() ![]() Cytat:
![]() pewno dla nich juz jest po wakacjach, bo jak tu wywalili kase to przy cenach tegorocznych lastow moze byc ciezko ![]() z drugiej strony mozna sie bylo tego spodziewac... pamietam, ze jak my szukalismy wycieczki do Egiptu to wielokrotnie natykalam sie na roznych forach na posty co tez wyrabia Kopernik, ze notorycznie zmienia ludziom hotele itp. juz wtedy cos wisialo w powietrzu ![]() ale sie usmialam ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-20 o 15:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby zdecydowalismy, ze chcemy kupic przed slubem, ale to jest na tyle nielatwa decyzja, ze sama nie wiem, bo kupowac mieszkanie na hura to najwieksza głupota, wiec cały proces rozglądania się, wybierania i decyzji potrwa z kilka miesięcy. Cytat:
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
a ja od rana siedze z sobie z Tżcikiem i odpoczywamy po weselu
![]() aha, wesele było na 400 osób i jednak nie muszę się przejmować ilością moich gości bo na tym weselku spokojnie dało się z rodzinką pogadać i autentycznie nie zucała się w oczy ta liczba gości ![]() było fajnie i wesoło no i baaaardzo rodzinnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nasza wycieczka (tzn. ten sam hotel) w TUI byla dwa razy drozsza niz my mielismy w Sun & Fun (ktory ma dobre opinie, dostal diament Forbes'a itd). za tydzien w Sharm ponad 4 tys... to nie jest nie drogo ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ile trwalo skladanie zyczen? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam ten artykuł
![]() ![]() ![]() Idę na rowerek ![]()
#2925 |
Zakorzenienie
|
hmmm.... bardzo szybko poszło, jakies 30 minut chyba
![]() a PM chceli toto-lotka i goście naprawde sie przygotowali bo kwiatów dostali dosłownie z 10 wiązanek a i czekoladek z tego co widzialam tez nie dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez pytam ile trwały życzenia? ![]()
![]() |
#2928 |
Zakorzenienie
|
wyjątkowo sprawnie szło. Raz, dwa i już byliśmy na sali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chyba tez będę chciała totolotka albo zdrapki, ale chyba bardziej zdrapki ![]() aha dostałam zaproszenie na ślub, jak chcecie to Wam wrzucę na PW, bardzo ładne ![]() ![]()
![]() |
#2930 | |
Wtajemniczenie
|
hello
![]() wczoraj jak siedziałam u mojego TZta to on neta nie miał, dzwonił do informacji neostrady i faktycznie ten błąd wyskakiwal u wszystkich uzytkowyników ![]() też słyszałam że nad morzem jest dużo wolnych pokoi. dzwoniłam do jednego pensjontau (samoa wiesz gdzie ![]() ![]() ![]() a jutro będziemy mieć 10 miesięcy do ślubu ![]() Cytat:
My też chcemy bardziej zdrapki, bo sis miała 200 kuponów i tylko 3 trójki ![]() to ja poprosze o te wierszyki ![]() Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-07-20 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w 2 miesiace powinno pojsc jak bedziecie miec sprawna ekipe. moi sasiedzi z gory, ktorzy wywlaszczyli gdzies babcie, z remontem babrali sie troche ponad miesiac. no ale to nie byl stan surowy... choc moze to i gorzej, bo najpierw trzeba sie bylo babrac z usuwaniem tego co bylo do tej pory... problemy moga byc z czasem ktory jednak trzeba miec zeby wszystkiego dopilnowac... ![]() a no wlasnie... a tyle sobie zycza te wieksze, bardziej renomowane biura podrozy ![]() no chyba, ze sie jedzie to hotelu z robalami to jest taniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kwiatów, to też chcemy dać karteczkę o totolotku. Tyle kasy idzie na te kwiatki, że głowa mała. A potem one i tak więdną bardzo szybko i co z tego mamy ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Taki wierszyk dostaliśmy na wesele przybywajcie o prezenty się nei martwcie, by nie składac ich na stercie niechaj zmieszczą siew kopercie! Ej a jak chcę zdrapki zamiast kwiatków to mam dac dwa wierszyki?Pasuje dac dwa czy to tak nieładnie, ze same zyczenia mamy ![]() Cytat:
![]() Jeszcze przy braniu kredytu przydalaby sie deklaracja rodziców ile dają kasiory a mi tak glupio iśc do nich z wyciągnieta łapą ![]() ![]() serio 4 koła za tydzień? Ja w Itace znalazłam 5* za coś 4 tys. za dwa tygodnie z all.
![]() |
#2934 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() te lepsze (i drozsze) to TUI, Neckermann, ScanHoliday itp. hotele te same, a czesto dwa razy drozej ![]() ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-20 o 16:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak mój tata bedzie miał czas to non stop będzie im patrzył na rece ![]() Cytat:
O Neckermanie, TUI i spólce mam zdanie, ze sa drodzy co nie do końca idzie w parze z jakością, bo te same hotele sa w Triadzie tańsze, poza tym jak przegladalismy z tz keidys katalog Neckermana to niektóre hotele wyglądały jak rodem z PRLu ![]() miałam iśc na rower, ale przez Was zostałam i przez to zjadłam, dobrze chociaz, że zdrowo ![]() ![]()
![]() |
#2936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() choc jak juz macie wybierac miedzy Itaka a Triada to chyba jednak Itaka lepsza ![]() my moze ponownie zdecydujemy sie na Sun&Fun. bylo bardzok ok ![]() ![]() ja sie w koncu nie zebralam do tej Jagiellonki ![]() ![]() moze TZ zaraz wyjdzie z pracy to mnie podrzuci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Adwokat diabła
|
hellow, jestem!
troszkę się uspokoiłam po wczorajszym, ale dalej mam zamiar zatłuc współ ![]() dobrze, że powiedział że wyjeżdża na tydzień, jestem chyba nienormalna ale stwierdzę że będzie spokój i cisza... za to mój brat przyjeżdża, będzie się działo..heh.. Lain jak Twoje kitki?
![]() |
#2938 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jeśli się chce sprzedać złoto to z tego co mi wiadomo nie dostanie się jakichś kroci ale skoro i tak niepotrzebne to po co ma zalegać ![]() O, sprawdziłam i za moje 10g bym dostała 430 z tego co w tych tabelkach ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi Jagiellonka przysyła maile, ze moge odebrac ksiązki, ktore zamowiłam pół roku temu ![]() ![]() Idę na rower ![]()
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
panny młode wczoraj szukaliśmy z tżtem szukać z ciekawości dekoracji na auto i przejrzeliśmy 50 stron z google i jedyna oryginalna to ta: fajna i ciekawa czy wieśniacka???
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.