Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-20, 14:28   #2911
angluka
Rozeznanie

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Z naszym polkim morzem to zalezy gdzie kto jedzie, do jakiej miejscowości bo są te większe oblegane ze tam to nawet jak nie ma pogody to tych ludzi jak mówek a sa okolice gdzie mozna spokojnie jechac iże znajdzie sie jakies wolne miejsce.
My do kołobrzegu jedziemy to w lutym nie bło mojejsca w zadnych apartementach, an wiekszych pensjonatach dla 2 osób a o wiekszej ilości to juz mowy nie bylo. A my na duzo wiekszą liczbę osbób szulakismy ale sie udało
angluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 14:28   #2912
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
a jego rodzicom nie jest przykro?Mi by było przykro jakby moje dziecko wolało siedziec w czyimś domu zamiast w swoim i starałabym się cos zrobic, żeby się lepiej czuło u siebie.
Ja mam info z nad morza z pierwszej ręki, ale tez nie mozna generalizowaćNa pewno sezon jest słabszy w porównaniu z zeszłym rokiem, ale nie jest pusto.
Ja o kryzysie powiem tyle - niby dotknąl a nic nie zrobił, więc nikt nie narzeka co nie zmienia faktu, że jest czy tam był
czy jest im przykro?? nie wiem... juz kiedys pisalam jakie moj TZ mial swego czasu stosunki z rodzicami... on nigdy jakos nie przesiadywal w domu. zawsze gdzies wolal sie ulotnic... wiec mysle, ze sa juz do tego przyzwyczajeni. a przeciez on im nie powiedzial prosto w oczy, ze lepiej sie czuje u mnie on poprostu spedza ze mna czas i tyle

pusto nie jest, bo calkowicie pusto to chyba nigdy nie bedzie ale oblezenia chyba tez nie widac i chyba nie powinno byc problemow z wyjazdem w ciemno?

a ile w Zakopcu wolnych miejsc... hoho
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 14:34   #2913
angluka
Rozeznanie

ja nie za chetnie jede nad bałtyk bo mielismy jechac do chorwacji, ale jedziemy za znajomymi z ktroymi na koniec swiata bysmy pojechali - fajna ekipa wszystko fajnie tylko szkoda ze tak z ta pogoda niepewnie chociaz duzo osbów juz bylo z pracy nad morzem i przyjchali opaleni bardzo bo mówili ze jak padało to dopiero popołudniu albo w nocy, takze mamnadzieje ze nie bedzie aż tak źle
Stary 2009-07-20, 14:42   #2914
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
czy jest im przykro?? nie wiem... juz kiedys pisalam jakie moj TZ mial swego czasu stosunki z rodzicami... on nigdy jakos nie przesiadywal w domu. zawsze gdzies wolal sie ulotnic... wiec mysle, ze sa juz do tego przyzwyczajeni. a przeciez on im nie powiedzial prosto w oczy, ze lepiej sie czuje u mnie on poprostu spedza ze mna czas i tyle

pusto nie jest, bo calkowicie pusto to chyba nigdy nie bedzie ale oblezenia chyba tez nie widac i chyba nie powinno byc problemow z wyjazdem w ciemno?

a ile w Zakopcu wolnych miejsc... hoho
nawet jak nie powiedział to pewnie się domyślają albo faktycznie sa przyzwyczajeni. W ciemno chyba można spokojnie jechac, bo jak jest oblężenie to wtedy puste nawet nie stoja najgorsze pensjonaty i rudery na zadupiu A teraz sa pozajmowane po prostu te lepsze pensjonaty, które i tak zawsze sa pełnez reszta ja jadę juz w przyszłym tygodniu to zdam relację na żywoOby tylko była pogoda.
W Zakopcu wolne miejsca???To chyba faktycznie kryzys

W ogóle a propos przebywania w domu itp. Ja juz mam dośc siedzenia w domu, codziennie do popołudnia jestem w domu(conajmniej, bo czasem i cały dzień) i mam dośc, nie wiem jak mozna byc kura domową, ja bym oszalała. Do tego mam juz dośc tego, ze nie mieszkam z tż, po prostu mnie to strasznie wkurza i mam gdzieś całe wesele, chce tylko juz z nim mieszkac i mieć święty spokój. NIe, że mi jest źle w domu, bo jest ok, ale cała sytuacja jest męcząca.
Stary 2009-07-20, 14:45   #2915
angluka
Rozeznanie

Cytat:
z reszta ja jadę juz w przyszłym tygodniu to zdam relację na żywoOby tylko była pogoda.
to tak jak MY no to bedzie piękna pogoda wspónymi siłami bedziemy rozdmuchiwac chmury
Stary 2009-07-20, 14:49   #2916
lain
Zakorzenienie

Cytat:
W Zakopcu wolne miejsca???To chyba faktycznie kryzys
mnostwo!! przy drodze co pare metrow stoja naganiacze z tabliczkami "pokoje" + ogloszenia o wolnych pokojach przyklejone do bram wjazdowych itd.
z drugiej strony Krupowki zapelnione maksymalnie... ale to juz chyba tak zawsze

Cytat:
Ja juz mam dośc siedzenia w domu, codziennie do popołudnia jestem w domu(conajmniej, bo czasem i cały dzień) i mam dośc, nie wiem jak mozna byc kura domową, ja bym oszalała. Do tego mam juz dośc tego, ze nie mieszkam z tż, po prostu mnie to strasznie wkurza i mam gdzieś całe wesele, chce tylko juz z nim mieszkac i mieć święty spokój. NIe, że mi jest źle w domu, bo jest ok, ale cała sytuacja jest męcząca.

to ja o dziwo nie mam az tak wielkiego parcia na osobne mieszkanko. wiem ze wszystko w swoim czasie. w sumie to nie jest nam zle tak jak jest
co do siedzenia w domu - tez bym zwariowala... i tez nie wyobrazam sobie bycia kura domowa. chyba bym zdziwaczala do reszty
choc z drugiej strony dzis za cholere nie chcialo mi sie isc do tego gina, a jeszcze musze sie zebrac do Jagiellonki, bo mi zaczna kare naliczac... taaaak mi sie nie chce
dzis mam taki dzien, ze wlasciwie moge siedziec w domu ale to moze dlatego, ze weekend byl wyjazdowy.

czytam sobie o tym biurze Kopernik co upadlo. masakra. mam nadzieje, ze jak my wykupimy podroz poslubna to nam biuro w ostatnim momencie nie padnie bo pewno wiele osob zostalo postawionych w takiej sytuacji... takim szczegolnie wspolczuje...
Stary 2009-07-20, 14:52   #2917
angluka
Rozeznanie

no ja zbieram sie do domku jutro ostatni dzien do pracy i urlopik
zjem obiadek i na działeczke do TŻ jade, także miłego dzionka

Edytowane przez angluka
Czas edycji: 2009-07-20 o 14:55
Stary 2009-07-20, 15:01   #2918
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
a Ty miałas szyc czy kupowac?Idziecie razem?A kupisz jak cos Ci wpadnie w oko?
Chcę kupić, ale w baaardzo rozsądnej dla mnie cenie Idę z Moim Kochaniem On zawsze mi najlepiej doradzi. A co do kupna sukienki, to jeszcze nie wiem. Jak mi coś utkwi w głowie i cena będzie fajna, to czemu nie

Co do kryzysu, to niestety my odczuliśmy, zwłaszcza podczas szukania pracy Mimo mojego wykształcenia, stałej pracy sobie nie znalazłam i muszę się ratować umowami- zlecenie i umowami o dzieło. Jedno szczęście, że jestem jeszcze studentką i mogę sobie tak pracować bez horrendalnych stawek ZUS-u
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:12   #2919
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
to tak jak MY no to bedzie piękna pogoda wspónymi siłami bedziemy rozdmuchiwac chmury
to jak będziesz w KOłobrzego to dmuchaj na zachód a ja będe dmuchać na wschód to sobie nie będziemy przeszkadzać, bo ja będę we Władku

Cytat:
mnostwo!! przy drodze co pare metrow stoja naganiacze z tabliczkami "pokoje" + ogloszenia o wolnych pokojach przyklejone do bram wjazdowych itd.
z drugiej strony Krupowki zapelnione maksymalnie... ale to juz chyba tak zawsze

to ja o dziwo nie mam az tak wielkiego parcia na osobne mieszkanko. wiem ze wszystko w swoim czasie. w sumie to nie jest nam zle tak jak jest
co do siedzenia w domu - tez bym zwariowala... i tez nie wyobrazam sobie bycia kura domowa. chyba bym zdziwaczala do reszty
choc z drugiej strony dzis za cholere nie chcialo mi sie isc do tego gina, a jeszcze musze sie zebrac do Jagiellonki, bo mi zaczna kare naliczac... taaaak mi sie nie chce
dzis mam taki dzien, ze wlasciwie moge siedziec w domu ale to moze dlatego, ze weekend byl wyjazdowy.

czytam sobie o tym biurze Kopernik co upadlo. masakra. mam nadzieje, ze jak my wykupimy podroz poslubna to nam biuro w ostatnim momencie nie padnie bo pewno wiele osob zostalo postawionych w takiej sytuacji... takim szczegolnie wspolczuje...
ja mam duże parcie na osobne mieszkanie, juz sie namieszkalam z rodzicami i nie sa mi do szczęścia potrzebni pod jednym dachem
No masakra z tym biurem. Dlatego ja nigdy bym nie kupila wycieczki w jakims małym biurze, bo to jednak ryzyko i o ile od biedy moglabym się pokusic na jakies normalne wakacje to na podróż poślubna nie chciałabym ryzykować. Ale współczuje im, bo nastawić sie na wyjazd a tu nagle dupa z tego to przykre a do tego jeszcze pewnie większość oszczędzała pieniądze na wyjazd i nie pojadą w zamian na jakiegos lasta z innego biura, bo moze nie byc ich stać po prostu i wtedy dupa z wakacji a zapowiadało sie tak fajnie...

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Chcę kupić, ale w baaardzo rozsądnej dla mnie cenie Idę z Moim Kochaniem On zawsze mi najlepiej doradzi. A co do kupna sukienki, to jeszcze nie wiem. Jak mi coś utkwi w głowie i cena będzie fajna, to czemu nie

Co do kryzysu, to niestety my odczuliśmy, zwłaszcza podczas szukania pracy Mimo mojego wykształcenia, stałej pracy sobie nie znalazłam i muszę się ratować umowami- zlecenie i umowami o dzieło. Jedno szczęście, że jestem jeszcze studentką i mogę sobie tak pracować bez horrendalnych stawek ZUS-u
To fajnieMoze sobie coś upatrzysz i na wyprzedaz trafisz
ale chyba Ciebie bardziej kryzys demograficzny dotknął
A co do ZUSu i nnych oplat to przed chwila patrzyłam ile na te wszystkie składki zabiorą tż z wypłaty i mi ręce opadły, bo kupa kasy pojdzie na to z czego w ogóle sie nie korzysta a im wiecej sie zarabia tym wiecej zabierają, jakby jeszcze emeryture się odstawało porzadną po tym ile zabierają, ale i tak trzeba samemu odkladac na emeryture to samemu by sie więcej uzbieralo niż z tego co oni zabierają. A jak jeszcze slysze o jakims podnoszeniu podatkow czy ostatnio cos tam było głupiego, że podniosłyby sie koszty pracy to juz w ogóle genialne. A w firmach tak kombinują, ze masakra, kolega jest zatrudniony na pół czarno na jakąs umowę o dzieło czy cos ale z jakąś sciemnioną kwotą, wkurzające. Albo moja koleżanka w umowie o pracę miala jakies śmieszne pieniądze a reszte dostawala pod stołem. Chociaz tyle dobrze, że miała umowe o pracę.
Stary 2009-07-20, 15:15   #2920
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam duże parcie na osobne mieszkanie, juz sie namieszkalam z rodzicami i nie sa mi do szczęścia potrzebni pod jednym dachem
mi az tak bardzo nie przeszkadzaja wiadomo, ze milej i wygodniej byloby samemu na swoim. ale ze jeszcze pracy nie mam to grzecznie poczekam wszystko w swoim czasie
choc wy macie troche bardziej upierdliwa sytuacje, bo jednak TZ mieszka od ciebie dosc daleko i pewno takie dojazdy do siebie sa dosc meczace no ale glowa do gory... pomysl sobie, ze to juz ostatnie miesiace z rodzicami.... i wiecej ci juz w zyciu nie bedzie z nimi dane

Cytat:
No masakra z tym biurem. Dlatego ja nigdy bym nie kupila wycieczki w jakims małym biurze, bo to jednak ryzyko i o ile od biedy moglabym się pokusic na jakies normalne wakacje to na podróż poślubna nie chciałabym ryzykować. Ale współczuje im, bo nastawić sie na wyjazd a tu nagle dupa z tego to przykre a do tego jeszcze pewnie większość oszczędzała pieniądze na wyjazd i nie pojadą w zamian na jakiegos lasta z innego biura, bo moze nie byc ich stać po prostu i wtedy dupa z wakacji a zapowiadało sie tak fajnie...
wiesz, male biuro=male ceny. dla niektorych to wielka pokusa
pewno dla nich juz jest po wakacjach, bo jak tu wywalili kase to przy cenach tegorocznych lastow moze byc ciezko
z drugiej strony mozna sie bylo tego spodziewac... pamietam, ze jak my szukalismy wycieczki do Egiptu to wielokrotnie natykalam sie na roznych forach na posty co tez wyrabia Kopernik, ze notorycznie zmienia ludziom hotele itp. juz wtedy cos wisialo w powietrzu

ale sie usmialam http://www.wiadomosci24.pl/artykul/s...91-1--1-a.html

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-20 o 15:23
Stary 2009-07-20, 15:29   #2921
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
mi az tak bardzo nie przeszkadzaja wiadomo, ze milej i wygodniej byloby samemu na swoim. ale ze jeszcze pracy nie mam to grzecznie poczekam wszystko w swoim czasie
choc wy macie troche bardziej upierdliwa sytuacje, bo jednak TZ mieszkac od ciebie dosc daleko i pewno takie dojazdy do siebie sa dosc meczace no ale glowa do gory... pomysl sobie, ze to juz ostatnie miesiace z rodzicami.... i wiecej ci juz w zyciu nie bedzie z nimi dane
te dojazdy tez sa wkurzajce, fakt, że to tylko 20 minut, ale w porównaniu z tym, że jak mieszkalam w Krk to bylo 5 minut to jest różnica, zwłaszcza, że wtedy kazdy mógł popic i nie trzeba bylo na drugi dzieeń wsiadac w autoMy tez będziemy czekać aż znajde pracę, zacznę próbować od października jak juz będe wiedziala jak stoję z uczelnią/uczelniami, ale bardzo możliwe, że i tak wexmiemy kredyt bez drugiej pensji, chociaz nie wiem, bo to spore ryzyko, ale z drugiej strony jak sa oszczędności to moga minimalizowac ryzyko. Nie ma teraz co gdybac, zajmiemy sie tym po nowym roku, bo nie ma co szybciej.
Niby zdecydowalismy, ze chcemy kupic przed slubem, ale to jest na tyle nielatwa decyzja, ze sama nie wiem, bo kupowac mieszkanie na hura to najwieksza głupota, wiec cały proces rozglądania się, wybierania i decyzji potrwa z kilka miesięcy.

Cytat:
wiesz, male biuro=male ceny. dla niektorych to wielka pokusa
pewno dla nich juz jest po wakacjach, bo jak tu wywalili kase to przy cenach tegorocznych lastow moze byc ciezko
z drugiej strony mozna sie bylo tego spodziewac... pamietam, ze jak my szukalismy wycieczki do Egiptu to wielokrotnie natykalam sie na roznych forach na posty co tez wyrabia Kopernik, ze notorycznie zmienia ludziom hotele itp. juz wtedy cos wisialo w powietrzu
ja nawet nie słyszałam wcześniej o tym biurze ani nie widziałam oddziałów, to nie wiem czy ono takie male regionalne bylo czy nie zwracałam uwagi. Z resztą jak ja sie rozgladam za wycieczkami to biore pod uwage tylko te duże renomowane biura, wcale drogo nie mają a przynajmniej ma sie pewnośc, ze wszystko będzie ok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 15:37   #2922
onaella
Zakorzenienie

a ja od rana siedze z sobie z Tżcikiem i odpoczywamy po weselu

aha, wesele było na 400 osób i jednak nie muszę się przejmować ilością moich gości bo na tym weselku spokojnie dało się z rodzinką pogadać i autentycznie nie zucała się w oczy ta liczba gości

było fajnie i wesoło no i baaaardzo rodzinnie

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:38   #2923
lain
Zakorzenienie

Cytat:
te dojazdy tez sa wkurzajce, fakt, że to tylko 20 minut, ale w porównaniu z tym, że jak mieszkalam w Krk to bylo 5 minut to jest różnica, zwłaszcza, że wtedy kazdy mógł popic i nie trzeba bylo na drugi dzieeń wsiadac w autoMy tez będziemy czekać aż znajde pracę, zacznę próbować od października jak juz będe wiedziala jak stoję z uczelnią/uczelniami, ale bardzo możliwe, że i tak wexmiemy kredyt bez drugiej pensji, chociaz nie wiem, bo to spore ryzyko, ale z drugiej strony jak sa oszczędności to moga minimalizowac ryzyko. Nie ma teraz co gdybac, zajmiemy sie tym po nowym roku, bo nie ma co szybciej.
Niby zdecydowalismy, ze chcemy kupic przed slubem, ale to jest na tyle nielatwa decyzja, ze sama nie wiem, bo kupowac mieszkanie na hura to najwieksza głupota, wiec cały proces rozglądania się, wybierania i decyzji potrwa z kilka miesięcy.
a wy mysleliscie o tym zeby TZ sam na siebie bral ten kredyt i to mieszkanie byloby jakby tylko jego czy poprostu zdolnosc wyliczana z jego pensji ale na was oboje i mieszkanie wspolne?

Cytat:
ja nawet nie słyszałam wcześniej o tym biurze ani nie widziałam oddziałów, to nie wiem czy ono takie male regionalne bylo czy nie zwracałam uwagi. Z resztą jak ja sie rozgladam za wycieczkami to biore pod uwage tylko te duże renomowane biura, wcale drogo nie mają a przynajmniej ma sie pewnośc, ze wszystko będzie ok.
ja na forach wlasnie sie na nie natknelam. to bylo warszawskie biuro, wiec w Krk raczej nieznane. i chyba z tego co slyszalam to nawet nie mialo swoich oddzialow tylko dzialalo przez posrednikow. pamietam, ze jak lecielismy do Egiptu to do odprawy jedna parka byla z tego biura, bo mieli te zawieszki na bilety.
nasza wycieczka (tzn. ten sam hotel) w TUI byla dwa razy drozsza niz my mielismy w Sun & Fun (ktory ma dobre opinie, dostal diament Forbes'a itd).
za tydzien w Sharm ponad 4 tys... to nie jest nie drogo

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
aha, wesele było na 400 osób i jednak nie muszę się przejmować ilością moich gości bo na tym weselku spokojnie dało się z rodzinką pogadać i autentycznie nie zucała się w oczy ta liczba gości
omg tyle ludzi.....
ile trwalo skladanie zyczen?
Stary 2009-07-20, 15:41   #2924
Samoa
Zakorzenienie

Przeczytałam ten artykuł Chyba będę odtąd czytac angielskie menuW Polsce nigdy tego nie robię,a le za granica spotkałam sie z błędami nie raz, z reszta za granica czytam menu po angielsku i niemiecku, żeby sie upewnic ze to co zamawiam to to co mi i kelnerowi sie wydaje, że to to Ja tam uważam, że grunt to dobra komunikacja, ale w sumie od restauaracji na Rynku wymaga się poprawności. Myślałam, ze oni daja do tłumaczenia menu, bo to w końcu duża odpowiedzialność.
Idę na rowerek
Stary 2009-07-20, 15:41   #2925
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

omg tyle ludzi.....
hmmm.... bardzo szybko poszło, jakies 30 minut chyba
a PM chceli toto-lotka i goście naprawde sie przygotowali bo kwiatów dostali dosłownie z 10 wiązanek a i czekoladek z tego co widzialam tez nie dużo

14.08.2010
baby
Stary 2009-07-20, 15:45   #2926
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a PM chceli toto-lotka i goście naprawde sie przygotowali bo kwiatów dostali dosłownie z 10 wiązanek a i czekoladek z tego co widzialam tez nie dużo
toz to 4,5 sekundy na jednego goscia!
jacys ekspresowi goscie
Stary 2009-07-20, 15:53   #2927
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja od rana siedze z sobie z Tżcikiem i odpoczywamy po weselu

było fajnie i wesoło no i baaaardzo rodzinnie
i kameralnieFajnie, ze sie dobrze bawiliście i jestes pewna, ze u Ciebie ok

Cytat:
a wy mysleliscie o tym zeby TZ sam na siebie bral ten kredyt i to mieszkanie byloby jakby tylko jego czy poprostu zdolnosc wyliczana z jego pensji ale na was oboje i mieszkanie wspolne?
zdolność z jego pensji a mieszkanie na nas oboje. Tylko chodzi teraz o to, ze mając druga pensję - moją, jaka by nie była to zawsze jest jakaś kasa, która regularnie wpada na konto i jakies tam zabezpiecznie poza oszczędnościami jest, to raz. Dwa - gdyby teraz tż wziął kredyt i równoczesnie wynajmowal sam mieszkanie to by bylo miesiecznie ponad 3 tys. i to grubo ponad, więc po co sie katować a dodając do tego jeszcz epozostałe koszty życia to masakrejszyn. A jak weźmiemy kredyt w styczniu i to bedzie gotowe mieszkanie to akurat do ślubu wykończymy, czy tam wczesneij, bo ilez moze trwac taki remont, chyba max dwa miesiące.

Cytat:
ja na forach wlasnie sie na nie natknelam. to bylo warszawskie biuro, wiec w Krk raczej nieznane. i chyba z tego co slyszalam to nawet nie mialo swoich oddzialow tylko dzialalo przez posrednikow. pamietam, ze jak lecielismy do Egiptu to do odprawy jedna parka byla z tego biura, bo mieli te zawieszki na bilety.
nasza wycieczka (tzn. ten sam hotel) w TUI byla dwa razy drozsza niz my mielismy w Sun & Fun (ktory ma dobre opinie, dostal diament Forbes'a itd).
za tydzien w Sharm ponad 4 tys... to nie jest nie drogo

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

omg tyle ludzi.....
4 tys. za Egipt za tydzien w zyciu bym ne dala
Ja tez pytam ile trwały życzenia?
Stary 2009-07-20, 15:54   #2928
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
toz to 4,5 sekundy na jednego goscia!
jacys ekspresowi goscie
wyjątkowo sprawnie szło. Raz, dwa i już byliśmy na sali

14.08.2010
baby
Stary 2009-07-20, 15:55   #2929
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
łał To chyba tylko buziak, koperta i następny
Ja chyba tez będę chciała totolotka albo zdrapki, ale chyba bardziej zdrapkiWIno sama sobie kupię.
aha dostałam zaproszenie na ślub, jak chcecie to Wam wrzucę na PW, bardzo ładneZ wierszykiem o kasę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 15:56   #2930
can't be perfect
Wtajemniczenie

hello

wczoraj jak siedziałam u mojego TZta to on neta nie miał, dzwonił do informacji neostrady i faktycznie ten błąd wyskakiwal u wszystkich uzytkowyników

też słyszałam że nad morzem jest dużo wolnych pokoi. dzwoniłam do jednego pensjontau (samoa wiesz gdzie) no i chciałam zarezerwowac na końcówkę sierpnia to pani powiedziała że że za wczesnie dzwonię ale że ja lubię mieć coś wczesniej zarezerwowane to już zarezerwowaliśmy

a jutro będziemy mieć 10 miesięcy do ślubu

Cytat:
łał To chyba tylko buziak, koperta i następny
Ja chyba tez będę chciała totolotka albo zdrapki, ale chyba bardziej zdrapkiWIno sama sobie kupię.
aha dostałam zaproszenie na ślub, jak chcecie to Wam wrzucę na PW, bardzo ładneZ wierszykiem o kasę

My też chcemy bardziej zdrapki, bo sis miała 200 kuponów i tylko 3 trójki
to ja poprosze o te wierszyki

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2009-07-20 o 15:58
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:59   #2931
lain
Zakorzenienie

Cytat:
zdolność z jego pensji a mieszkanie na nas oboje. Tylko chodzi teraz o to, ze mając druga pensję - moją, jaka by nie była to zawsze jest jakaś kasa, która regularnie wpada na konto i jakies tam zabezpiecznie poza oszczędnościami jest, to raz. Dwa - gdyby teraz tż wziął kredyt i równoczesnie wynajmowal sam mieszkanie to by bylo miesiecznie ponad 3 tys. i to grubo ponad, więc po co sie katować a dodając do tego jeszcz epozostałe koszty życia to masakrejszyn. A jak weźmiemy kredyt w styczniu i to bedzie gotowe mieszkanie to akurat do ślubu wykończymy, czy tam wczesneij, bo ilez moze trwac taki remont, chyba max dwa miesiące.
dokladnie co z tego, ze zdolnosc jest i sie kredyt dostanie jak jest stres czy sie rzeczywiscie da rade splacac. a tak to zawsze twoja wyplata moze isc na splate
w 2 miesiace powinno pojsc jak bedziecie miec sprawna ekipe. moi sasiedzi z gory, ktorzy wywlaszczyli gdzies babcie, z remontem babrali sie troche ponad miesiac. no ale to nie byl stan surowy... choc moze to i gorzej, bo najpierw trzeba sie bylo babrac z usuwaniem tego co bylo do tej pory... problemy moga byc z czasem ktory jednak trzeba miec zeby wszystkiego dopilnowac...

Cytat:
4 tys. za Egipt za tydzien w zyciu bym ne dala
a no wlasnie... a tyle sobie zycza te wieksze, bardziej renomowane biura podrozy
no chyba, ze sie jedzie to hotelu z robalami to jest taniej
Stary 2009-07-20, 16:08   #2932
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
400 Tylu gości to bym nie chciała. Moi rodzice kręcą nosem na 110, a przy 400 by chyba zawału dostali
Co do kwiatów, to też chcemy dać karteczkę o totolotku. Tyle kasy idzie na te kwiatki, że głowa mała. A potem one i tak więdną bardzo szybko i co z tego mamy Boję się tylko tego, że część ludzi kupi i totolotka i kwiaty bo przecież głupio im będzie przychodzić "z gołymi rękami"
Cytat:
Świetny artykuł
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 16:29   #2933
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
też słyszałam że nad morzem jest dużo wolnych pokoi. dzwoniłam do jednego pensjontau (samoa wiesz gdzie) no i chciałam zarezerwowac na końcówkę sierpnia to pani powiedziała że że za wczesnie dzwonię ale że ja lubię mieć coś wczesniej zarezerwowane to już zarezerwowaliśmy
no coś Ty, moze odebrala ta babka co u nich sprząta, bo oni normalnie robia rezerwacjeChyba , że dlatego Ci tak powiedziala, ze na koniec sierpnia sa luzyJak tz bedzie do niej dzwonił to zapytam czemu tak mówi ludziom, bez sensu. Ale jej sprawa jesli to ona, chociaz nie sądzę, bo jak ktos dzwoni to ona siada z takim zeszytem i mówi kiedy ma co wolne i wpisuje ludzi w grafik. I dobrze, że zarezerowaliście, olac ją jak tak robiPowiem jej, ze stracila klientów przez takie głupie teksty

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
My też chcemy bardziej zdrapki, bo sis miała 200 kuponów i tylko 3 trójki
to ja poprosze o te wierszyki
ja chce zdrpaki, bo totolotkow mi się nie będzie chcialo sprawdzać a zdrapki lubie zdrapywac a jakbym tak dostała 100 zdrapek to bym była w siódmym niebie
Taki wierszyk dostaliśmy na wesele przybywajcie o prezenty się nei martwcie, by nie składac ich na stercie niechaj zmieszczą siew kopercie!
Ej a jak chcę zdrapki zamiast kwiatków to mam dac dwa wierszyki?Pasuje dac dwa czy to tak nieładnie, ze same zyczenia mamy

Cytat:
dokladnie co z tego, ze zdolnosc jest i sie kredyt dostanie jak jest stres czy sie rzeczywiscie da rade splacac. a tak to zawsze twoja wyplata moze isc na splate
w 2 miesiace powinno pojsc jak bedziecie miec sprawna ekipe. moi sasiedzi z gory, ktorzy wywlaszczyli gdzies babcie, z remontem babrali sie troche ponad miesiac. no ale to nie byl stan surowy... choc moze to i gorzej, bo najpierw trzeba sie bylo babrac z usuwaniem tego co bylo do tej pory... problemy moga byc z czasem ktory jednak trzeba miec zeby wszystkiego dopilnowac...
o to szybciutko, ja sie na tym w ogóle nie znam, ale wydaje mi sie, ze własnie max dwa miesiące bo co to za filozofia pomalowac ściany, połozyc panele(dwa dni wystarczą), babranie jest w łazience, ale niech juz bedzie dwa tygodnie, kuchnia na wymiar to montaz jeden dzień a reszta to kupowanie mebli. Jeśli wszystko na ra zby robic to na lajcie miesiąc wystarczy, ale własnie grunt to znaleźc ludzi a oni maja rózne remonty u różnych osób i to klient sie musi do ich wilnego czasu dostosować niestety. Pewnie mój tata by to nadzorował, tż mógły ustawiac spotkania tak, żeby móc wpadać do domu, wszystko jest do zrobienia
Jeszcze przy braniu kredytu przydalaby sie deklaracja rodziców ile dają kasiory a mi tak glupio iśc do nich z wyciągnieta łapąPewnie skończy sie tak, ze nam dadzą po ślubie, bo ja do nich sama nie pójdę, bo może na przyklad nic nie chca mi dać i mam sobie sama radzić haha ale powaznie to nie chce, żeby mysleli, że ja potrzebuje kasiory od nich, bo bez niej damy radę, tylko wiem, ze cos tam planuja zapodać, to jakbysmy wiedzieli ile to bysmy wiedzieli na czym stoimy. Ehhh to jest najokropnijesze i znając mnie nic sie nie odezwę, bo to ich sprawa a ja sie nie będę wtrącać i pewnie uznaja że kasa to prezent slubny a jak ślubny to po ślubie i nara dziecko

Cytat:
a no wlasnie... a tyle sobie zycza te wieksze, bardziej renomowane biura podrozy
no chyba, ze sie jedzie to hotelu z robalami to jest taniej
serio 4 koła za tydzień? Ja w Itace znalazłam 5* za coś 4 tys. za dwa tygodnie z all.
Stary 2009-07-20, 16:40   #2934
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Ej a jak chcę zdrapki zamiast kwiatków to mam dac dwa wierszyki?Pasuje dac dwa czy to tak nieładnie, ze same zyczenia mamy
tez sie zastanawiam. bo ja tez nie chce kwiatkow. w koncu zaraz po subie wyjezdzamy to sie nimi nie naciesze za dlugo moze jeden wierzyk w zaproszeniu a drugi jako taka wkladka na kartce osobnej hmmm

Cytat:
ale własnie grunt to znaleźc ludzi a oni maja rózne remonty u różnych osób i to klient sie musi do ich wilnego czasu dostosować niestety.
a najtrudniej to chyba znalezc pozadnych fachowcow ktorym nie trzeba non stop patrzec na rece

Cytat:
Jeszcze przy braniu kredytu przydalaby sie deklaracja rodziców ile dają kasiory a mi tak glupio iśc do nich z wyciągnieta łapąPewnie skończy sie tak, ze nam dadzą po ślubie, bo ja do nich sama nie pójdę, bo może na przyklad nic nie chca mi dać i mam sobie sama radzić haha ale powaznie to nie chce, żeby mysleli, że ja potrzebuje kasiory od nich, bo bez niej damy radę, tylko wiem, ze cos tam planuja zapodać, to jakbysmy wiedzieli ile to bysmy wiedzieli na czym stoimy. Ehhh to jest najokropnijesze i znając mnie nic sie nie odezwę, bo to ich sprawa a ja sie nie będę wtrącać i pewnie uznaja że kasa to prezent slubny a jak ślubny to po ślubie i nara dziecko
mi tez by bylo glupio prosic rodzicow o cos takiego

Cytat:
serio 4 koła za tydzień? Ja w Itace znalazłam 5* za coś 4 tys. za dwa tygodnie z all.
tylko, ze Itaka to nie jest renomowane biuro podrozy. wrecz przeciwnie strasznie duzo ludzi sie na nich skarzy i tez im sie czesto zdarza ludziom na miejscu wciskac inne hotele (ostatnio nawet bardzo czesto z tego co ludzie pisza )
te lepsze (i drozsze) to TUI, Neckermann, ScanHoliday itp.
hotele te same, a czesto dwa razy drozej wiec jak pisze - my bylismy w hotelu 4* na tydzien za niecale 2000, a oni sobie wolali za dokladnie to samo ponad 4... marza kosmiczna...

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-20 o 16:42
Stary 2009-07-20, 16:54   #2935
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
tez sie zastanawiam. bo ja tez nie chce kwiatkow. w koncu zaraz po subie wyjezdzamy to sie nimi nie naciesze za dlugo moze jeden wierzyk w zaproszeniu a drugi jako taka wkladka na kartce osobnej hmmm
żeby jeden napisac w treści zaproszenia?A może ta karteczka dwustronna z jednej wierszyk o kasie a z drugiej o zdrapkach?

Cytat:
a najtrudniej to chyba znalezc pozadnych fachowcow ktorym nie trzeba non stop patrzec na rece
najlepiej miec kogos z polecenia. Ale na pewno nie z rodziny - mój wujek robi łazienki i rodzice go wzięli, żeby u nas zrobił to nie dośc, że pieprzył sie z tym ponad miesiąc to jeszcze tyle kasy zaśpiewał, ze rodzice żałowali, że go wzięli, bo obcego za ta samą kase by przypilnowali i by migusiem zrobił
jak mój tata bedzie miał czas to non stop będzie im patrzył na rece

Cytat:
tylko, ze Itaka to nie jest renomowane biuro podrozy. wrecz przeciwnie strasznie duzo ludzi sie na nich skarzy i tez im sie czesto zdarza ludziom na miejscu wciskac inne hotele (ostatnio nawet bardzo czesto z tego co ludzie pisza )
te lepsze (i drozsze) to TUI, Neckermann, ScanHoliday itp.
hotele te same, a czesto dwa razy drozej
ja tylko słyszałam, ze mają drogo i się zdziwiłam jak przejrzałam katalog, zauwazylam tylko, że mają bardzo ubogą ofertę.
O Neckermanie, TUI i spólce mam zdanie, ze sa drodzy co nie do końca idzie w parze z jakością, bo te same hotele sa w Triadzie tańsze, poza tym jak przegladalismy z tz keidys katalog Neckermana to niektóre hotele wyglądały jak rodem z PRLu

miałam iśc na rower, ale przez Was zostałam i przez to zjadłam, dobrze chociaz, że zdrowoAle i tak zaraz ide
Stary 2009-07-20, 17:03   #2936
lain
Zakorzenienie

Cytat:
żeby jeden napisac w treści zaproszenia?A może ta karteczka dwustronna z jednej wierszyk o kasie a z drugiej o zdrapkach?
a to tez moglby byc dobry pomysl taka dwustronna karteczka

Cytat:
ja tylko słyszałam, ze mają drogo i się zdziwiłam jak przejrzałam katalog, zauwazylam tylko, że mają bardzo ubogą ofertę.
O Neckermanie, TUI i spólce mam zdanie, ze sa drodzy co nie do końca idzie w parze z jakością, bo te same hotele sa w Triadzie tańsze, poza tym jak przegladalismy z tz keidys katalog Neckermana to niektóre hotele wyglądały jak rodem z PRLu
bo hotele sa dokladnie te same tylko ceny inne
choc jak juz macie wybierac miedzy Itaka a Triada to chyba jednak Itaka lepsza
my moze ponownie zdecydujemy sie na Sun&Fun. bylo bardzok ok no i porzadnym samolotem lecielismy co teraz wydaje sie bardzo wazne, a niektore biura czarteruja takie graty, ze az przykro

ja sie w koncu nie zebralam do tej Jagiellonki mam czas do 19
moze TZ zaraz wyjdzie z pracy to mnie podrzuci
Stary 2009-07-20, 17:13   #2937
BlackAngel
Adwokat diabła

hellow, jestem!

troszkę się uspokoiłam po wczorajszym, ale dalej mam zamiar zatłuc współ
dobrze, że powiedział że wyjeżdża na tydzień, jestem chyba nienormalna ale stwierdzę że będzie spokój i cisza... za to mój brat przyjeżdża, będzie się działo..heh..

Lain jak Twoje kitki?

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 17:13   #2938
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
to fajnie

Tanio. Ja jednak bym sie bała, sprawdzilaś czy wszystkie te zlote elementy sa jednej próby?Żeby Ci nie wyszlo w brzydkim kolorze.
ja chyba sprzedam to złoto co mam i kase na cos odłożę. Z tego o czym w tej chwili pamiętam mam parę kolczyków, bransoletkę i dwa pierścionki. Mam jeszcze łańcuszek i zawieszkę i pierścionek od mojej ukochanej babci i tego się nigdy nie pozbędę, ale tamte rzeczy nic dla mnie nie znaczą to po co je trzymać. Ciekawe ile to kasiory
Sprawdzałam Nie martwię się o kolor Tamte są tej samej próby w kolorze mi odpowiadającym
A jeśli się chce sprzedać złoto to z tego co mi wiadomo nie dostanie się jakichś kroci ale skoro i tak niepotrzebne to po co ma zalegać
O, sprawdziłam i za moje 10g bym dostała 430 z tego co w tych tabelkach Więc jednak trochę jest...

Cytat:
To tak jak mój TŻ dokładnie... On prawie że w domu u siebie nie przebywa. Denerwują go domownicy a dokładnie to jeden- jego starsza o 10 lat sis :/ więc on albo jest w pracy albo u kumpla albo u mnie a w domu na noc ewentualnie I to nie zawsze hihi
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 17:16   #2939
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a to tez moglby byc dobry pomysl taka dwustronna karteczka

bo hotele sa dokladnie te same tylko ceny inne
choc jak juz macie wybierac miedzy Itaka a Triada to chyba jednak Itaka lepsza
my moze ponownie zdecydujemy sie na Sun&Fun. bylo bardzok ok no i porzadnym samolotem lecielismy co teraz wydaje sie bardzo wazne, a niektore biura czarteruja takie graty, ze az przykro

ja sie w koncu nie zebralam do tej Jagiellonki mam czas do 19
moze TZ zaraz wyjdzie z pracy to mnie podrzuci
bylismy na wakacjach z Triady i wszystko było ok. Co do samolotów to na takich krótkich dystansach liczę, ze nic sie nie będzie działo, za to odechciało mi sie lotów przez AtlantykMy nawet ostatnio lecielismy Airbusem, jakos wczoraj mnie tz uswiadomił, boja tam nei zwracam na to uwagi, bo mysląlm, ze wszystko to Boeing
Mi Jagiellonka przysyła maile, ze moge odebrac ksiązki, ktore zamowiłam pół roku temuJuz dwa takie dostalam
Idę na rower
Stary 2009-07-20, 18:18   #2940
tancerka212
Zakorzenienie

panny młode wczoraj szukaliśmy z tżtem szukać z ciekawości dekoracji na auto i przejrzeliśmy 50 stron z google i jedyna oryginalna to ta: fajna i ciekawa czy wieśniacka???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dekoracja auta.jpg (75,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracja auta2.jpg (56,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracja auta3.jpg (47,5 KB, 23 załadowań)
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości