![]() |
#2911 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Izumi to ja się chyba jako następna w kolejce do Twojego talentu muszę ustawić
![]() evitka a nie ma na czerwonej herbacie zapiski że należy unikać w ciąży?? Moja koleżanka - fanka czerwonej herbaty nie piła całą ciążę i bardzo nad tym ubolewała ... A ostatnio mocno się zdziwiła że ja zieloną piję ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Wtajemniczenie
|
Tiaaa... mnie ta "pizza" też powaliła ..... akurat jadłam ;]
a jeszcze wczoraj miałam okazje oglądać filmik z porodem i widziałam tą "Pizze" ...... oj... na samą myśl mi się w kichach przewala ..... Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-10-30 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Raczkowanie
|
Właśnie mi do głowy przyszło...
Kiedy planujecie zapisać się do szkoły rodzenia? W którym tygodniu?Są w tym względzie jakieś odgórne wytyczne? OOO, słońce w Warszawie wyszło! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
Z niechęcią, ale wdepnę jeszcze w ten poranny temat po raz ostatni- mogę nawet uściślić, że pomysł z listą AniP wyszedł ode mnie. To ja! To ja byłam! Ukręci mi ktoś głowę za to? Nie? Dziękuję i będę o rady prosić nadal, bo kto mi zabroni?
No, a teraz do rzeczywistości wracamy- odnośnie chrztu itd- my z TZ nawet cywilnego nie mamy. PRAWDOPODOBNIE weźmiemy jak maluch już będzie, ale tak naprawdę z czysto pragmatycznych pobudek. A z chrztem też jeszcze się wahamy CZY w ogóle. Nie wiemy jeszcze więc nie chcę teoretyzować, ale już rozmawialiśmy o tym, że jak jakiś ksiądz nie będzie chciał ochrzcić to zapytam komu tak naprawdę na złość chce zrobić- przecież Kościół otwarty ma być na wiernych, a nie im drzwi przed nosem zamykać, a co dziecko jest winne, że rodzice nie wierzący, albo poszukujący, albo innowiercy?
#2915 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałam się zapisać już teraz, ale mama się rozeznała i Pani co prowadzi zajęcia, powiedziała, żeby koło 10tc przyjść się zapisać..... więc pójdę pewnie gdzieś w 18, żeby czasem dla mnie miejsca nie brakło ![]() ZAZDROSZCZĘ słonka ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Mój mąż w sumie złościł się na mnie na początku że chcę chrzcić, bo on by najchętniej tego nie robił, ale się uparła i co tu babie poradzisz? Hmmm... a dlaczego.... w sumie... nie wiem... chcę wierzyć, ze jednak jest coś w tym wszystkim i że dziecko ochrzczone będzie nie wiem.... pod jakąś boską opieką czy coś... ciężko mi to wyjaśnić. Tak czy owak chcę! Poza tym uważam że religia chrześcijańska ma całkiem niezłe podstawy i założenia .... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Wtajemniczenie
|
Izumi - ja tez nie wiem jak to u nas z chrztem bedzie bo dziecie nie bedzie polakiem tzn bedzie mialo podwojne obywatelstwo - mam nadzieje ze istnieje na tym swiecie jacys ludzcy ksieza ktorzy do takiech ******* sie nie doczepiaja
#2917 |
Rozeznanie
|
Gmyrelka tak, wiem że ono tak wygląda, ale spodobało mi się Twoje trafne porównanie. Izumi, smacznego.....
A tak nawiązując, ostatnio byliśmy z mężem u znajomych, którzy też są w ciąży i rozmowy były wiadomo o czym... Min. o porodzie lotosowym. To jest takie cuś, że pępowiny się nie odcina, aż sama odpadnie i łożysko przez te parę dni trzeba konserwować solą ![]() ![]() mrowak ja też jestem za listami ![]() bo: ( i tu cytuję Claire9) "...nie zamierzam w oparach kadzideł oddychać głeboko w oczekiwaniu na łaskę wtajemniczenia. " |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Wtajemniczenie
|
Tia... ja gdyby nie te listy tutaj i w necie... to oprócz ubranek.. kupiłabym pewnie wózek, wanienkę, łóżko. ...... mydło szare. I na tym by się skończyło ^__^' .... bo skund ja mam wiedzieć co jeszcze potrzebne? No skund?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Rozeznanie
|
Tia.... a ja bym nie potrafiła odróżnić rampersów od pajaców...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Wtajemniczenie
|
O_O..... rampe(..)??.... AAAAAAAAAAAAAA! AAAAA! TO! No tak! Rampersy! No oczywiście, że rampersy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Wtajemniczenie
|
nio dokladnie Izumi - bo ja na przyklad wiedzialam ze trza kikut po lozysku smarowac do odpadniecia - ale juz czym smarowac to byla dla mnie czarna magia prawie
![]() bidne by byly te dzieci z nami gdyby nie net i list na forum hehehehehe
#2923 |
Zakorzenienie
|
a ja bym nie zasuwała dziś do tesco
![]() i ta "pizza" mnie rozłożyła na łopatki ![]()
#2924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisze PW i z tego wszystkiego zapomniałam podziękować za twoją (twojej koleżanki) listę- pomocna bardzo ![]() u mnie w lumpku to za 4 zł czasem 2 ładne rzeczy można nabyć.... ale ja te z spłukana, dobrze że wypłata w poniedziałek... własnie zamierzam się do dzidzisuowego sklepu (z normalnymi cenami) wybrac w nast. tyg. Koło mnie same drogie sklepy (sieciówki) Dziś byłam przy okazji w smyku i mothercare i... ło matko jakie ceny.... pajac, czy sweterek trochę większy od pudełka zapałek 80zł.... kombinezon zimowy 180zł..... 1 flanelowa pielucha 7zł..... tymbardziej doceniłam swoje lumpkowe zakupy.... o pokaże wam co mi koleżanka w UK kupiła - uzywane (niektóre rzeczy nowe, buciki wiadomo, skarpetki i jeszcze coś) i za wszystko razem dała mniej niż 10 funtów. U nich jest taki targ- ludzie przynoszą co mają do sprzedania
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
i ciag dalszy tej samej paczuszki
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2927 | |
Wtajemniczenie
|
evitka bombowe te ubranka!! Naprawdę cudne
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Humor dzisiaj na forum (wbrew pozorom) wyśmienity ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Wtajemniczenie
|
Evitka ..... to ubranka ..
![]() ![]() ![]() ![]() Kutfa..... czy ja mam jakąś rodzinę w UK.... trza sprawdzić, bo tak być to będzie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam do tesco 20 km ![]() ![]() Izumi jak bedziesz miala u siebie problemy z ksiedzem zapraszam do nas ![]() ![]() ![]() wyskakuje mi bledny zalacznik jak chce otworzyc zdjecie ![]() a mnie los dzisiaj pokaral ![]() ![]() a zapomnialabym w Realu sa na promocji spioszki bodziaki kaftaniki i pajace pakowane po 2 sztuki i jedna wychodzi kolo 7-8 zlotych gatunkowo dobre bo dzwonila do mnie kolezanka czy bym chciala to mi odlozy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Wtajemniczenie
|
drcron ... a może to? ;]? (załącznik)
U nas to księża naprawdę potrafią byś straszni, ja wolę nawet nie przytaczać żadnych historii ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
evitka21 - swietne te ciuszki najbardziej podobaja mi sie butki i czapeczka ale ja to mam manie kupowania butow
![]()
#2934 |
Wtajemniczenie
|
Bo jak nas tu nie kochać ;D?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jesli IGm masz ujemne to tak jak u mnie znaczy że przechodziłas kiedys juz to i kazał mój gin tylko za ok 8 tygodni powtórzyc wyniki żeby sprawdzic czy nie przyrasta! więc WSZYSTKO JEST DOBRZE! NIE MARTW SIE!!! Cytat:
![]() ![]() a ja czuję w moczu ochote na łazanki!! Wy świnie potworne nie dośc że wiecie jaki kazda ma stan - błogosławiony-czyt. zachciankowy to jeszcze bedziecie ochote na jakieś pizze kapusty kiszone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() JESTEM BARDZO ZAWIEDZIONA NA WAS!!!! ![]() WHAJ ŁI AR TAK DUŻO WRAJTEN!!??? hihihih Nie nadążam a takie fajne informacje!! Plis zwolonijcie 4 stony w jeden nie cały dzien???!!! Zaraz do moderatora napisze i ![]() a ja ide zjeśc gołąbki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2009-10-30 o 15:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Wtajemniczenie
|
Madziwnia... spamujemy żeby sobie nabić komentarzy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
No po dzisiejszym dniu na forum to ja nie wiem czy akurat na pizzę to mam ochotę
![]()
#2939 |
Wtajemniczenie
|
się rozszalaly baby...
Ja zaliczyłam cmentarz z mężem, udalo nam się nawet szybko zrobić porządek, ja tylko wiaderka z liśćmi wywalałam, bo jakos nawet schylić mi się trudno więc jak czytam drcron żeś meble przesuwała, to mi slabo. Mi małż nie daje nawet siatki z zakupami nosić, normalnie inwalidka będę po tej ciąży, no ale będę ćwiczyć na dwoćh ciężarkach ![]() Co do chrztów to nie podpowiem, ja akurat trafiałąm zwykle na dobrych księży i nie miałąm problemów. Myślę że to czasem zależy od ksiedza, a za graniocą to chyba jeszcze bardziej liberalnie to traktują. Izumi może da się to bierzmowanie nadrobić, u nas w ośrodku akademickim widziałam już takie sytuacje,że był naraz chrzest, pierwsza komunia i bierzmowanie dorosłego czlowieka, no ale do tego jest długie przygotowanie i trzeba chcieć. A z tym chrzczeniem dzieci przez rodziców niekatolików to szczerze mówiąc nie wiem. izumi, te obrazki Twoje naprawdę rewelacja, dobrze,że wizaż podpisuje bo jeszcze by Ci kto skopiował. A ten co ma być z mężem wędkarzem to taki można że na wędce dzieciaka w becie wyciąga ![]() JAk nie macie Tesco blisko to ja Wam mogę kupić co chcecie tylko to przesylka jeszcze, nie wiem czy się opłąca. A pokażę Wam aukcję z allegro, wydaje mi się po opakowaniu, że to są te ciuszko tescowe, śliczne, ale u mnie w sklepie chyba tych wszystkich wzorow nie bylo: http://www.allegro.pl/item789776125_...s_nowosci.html http://www.allegro.pl/item797277580_...arly_days.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.