|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
No jak nie było seksu to jak masz byc niby w ciąży ??
|
|
|
|
#2912 |
|
BAN stały
|
a jakim to cudem miałabyś zajść w ciąże bez seksu ? jeśli takich rzeczy nie wiesz, to na razie nie radzę Ci brać się za seks.
Edytowane przez lemurek7 Czas edycji: 2010-03-20 o 18:01 |
|
|
|
#2913 |
|
Przyczajenie
|
oj dziewczyny buzki mi sie pomyslily
bardzo bym chciala byc w ciaz\y...prubowalam jeszcze w 18-19 dzien cyklu......i moze sie uda...
|
|
|
|
#2914 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
witam!
![]() dostałam dziś okres, bardzo dziękuję zagubiona89r za slowa otuchy ! przydały się a od dzis zaczynam brać tabletki anty
|
|
|
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
No to kolej na mnie, założyłam nawet osobny wątek, ale tutaj tylko o to spytam. Jakie jest prawdopodobieństwo, że mogę być w ciąży jeśli doszło do stosunku bez prezerwatywy przez chwile wczoraj i 3 dni temu (był to 12 i 14 dzień cyklu) z tym że cykl mam jeszcze nieustabilizowany, bo 3 miesiące temu odstawiłam tabletki. Panikuję, bo biorę leki i nie wiem czy je odstawić, doradźcie mi proszę bo sie zamartwię na śmierć.
|
|
|
|
#2916 |
|
Przyczajenie
|
jesli mozecie to odpowiedzcie mi, kochalam sie z chlopakiem 10 lutego a 21 dostalam okresu,minal juz misiac a kolejnego okresu nie ma, wiec o co chodzi?
|
|
|
|
#2917 |
|
BAN stały
|
Asia1C
możesz być w ciąży. zrób test.
Edytowane przez lemurek7 Czas edycji: 2010-03-21 o 13:17 |
|
|
|
#2918 |
|
Przyczajenie
|
a przeciez tyle sie naczytalam ze jak sie jest w ciazy to okresu nie ma albo sa plamienia albo skape okresy a moj byl obfity, jak nigdy wczesniej, wiec skad taka odpowiedz ze moge byc?
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- i ze czasem ten okres jest poronieniem bardzo wczesnej ciazy dlatego wiekszosc kobiet nawet o tym nie wie, wiec moze w moim przypadku tak bylo? |
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
to trzeba było napisać że był obfity jak nigdy wcześniej, my tu nie umiemy czytać w myślach przez monitor
|
|
|
|
#2920 |
|
Przyczajenie
|
no ok przepraszam wiec wychodzi na to ze ciazy nie powinno byc prawda?
|
|
|
|
#2921 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Rozeznanie
|
Kolej na mnie. Kochałam sie z chlopakiem ostatnio 13 lutego (juz z nim nie jestem) i pekla nam gumka. Oczywiscie wzielam Escapelle, tylko to bylo jakies 35godz po stosunku. Za tydzien pojawil mi sie okres, i byl normalny, jak zawsze. Mój problem polega na tym ze już powinnam dostać nastepny, a tu nic, i najgorsze jest to ze zero jakichkolwiek objawow ze niebawem sie pojawi. Już nie wiem co mam o tym myslec. Mozliwe ze tabletka escapelle nie zadzialala?? Bo wiem ze im predzej sie ja wezmie tym lepiej. Nie wiem moze jestem zbyt przewrazliwiona? Chyba powinnam zrobic test?
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
To prawdopodobnie skutki uboczne bomby hormonalnej jaką niewątpliwie jest Escapell. Może Ci się rozregulowac okres i raczej osobiście wątpię, byś była w ciąży.
|
|
|
|
#2924 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Boli mnie brzuch..ale nie tak jak przed okresem..mam na bieliżnie jakieś upławy..ale to nie okres... ;( Jutro ide do lekarza Nie wiem co to bedzie
|
|
|
|
|
#2925 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#2926 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Przyczajenie
|
ja tez czekam na nastepny okres ale nadal nie ma i na dodatek zadnych objawow nadchodzacego okesu, dodam ze nie bralam zadnych lekow
|
|
|
|
#2928 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was! chciałam sie poradzic, otóż okres dostałam o 5 rano i zaczynałam brac pierwsze opakowanie tabletek, wiec zaplanowalam sobie że bede to robiła o 19. No wiec przyjęłam pierwsza o 19, po tym jak okres dostałam nad ranem. Później traktowałam to jak pierwszy dzien, i kochałam sie z chlopakiem 8 dnia przyjmowania tab, bez zabezpieczen mechanicznych. Teraz zostały mi 4 tab i boli mnie podbrzusze! czy mogły nie zadziałać? a może wbrew ulotkom działają od 2 opakowania? boje sie troche. Dodam że jestem bardzo strickt jesli chodzi tabsy, biore równiótko o 19 codzienie i bardzo się pilnuje żeby nie spozywac nic co by osłabialo ich działanie. wymiotów i biegunki nie było oczywiście. Mogę byc w ciąży?
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
nie jesteś
jeżeli nie zapomniałaś tabletki , nie zwymitowałaś jej ani nic co mogło by zaburzyć ich działanie to nie ma szans na ciąże może po prostu cię pobolewa .
|
#2930 |
|
Przyczajenie
|
prosze powiedzcie mi bo ciagle sie zastanawiam czemu mi sie spoznia kolejny okres, wczesniej dostalam jeden po tym jak uprawialam seks a teraz czas na kolejny, minal rowny miesiac od poprzedniej miesiaczki i nie ma,
co sadzicie na ten temat? a moze ktos mial taki przypadek? prosze o odp |
|
|
|
#2931 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Stres tez opoznia okres, a z tego co tu widze stresujesz sie bardzo, wiec spokojnie. Zrob test jak tak bardzo sie martwisz, ale skoro mialas normalny okres, obfity jak zawsze to spokojnie, naprawde. Zrob test i bez wzgledu na wynik, jesli okres sie nie pojawi do gin. Pozdrawiam
|
|
#2933 |
|
Przyczajenie
|
hm, tak wiec uprawiałam petting z chlopakiem, on mial wytrysk na moj brzuch, wytarlismy to chusteczkami, ja chyba dotknelam tej spermy, po paru minutach poszlam do lazienki, umylam rece żelem do mycia i załatwiłam sie, podcieralam sie papierem i wtedy cos mnie olsnilo czy czasami plemniki nie mogly przezyc i nie moglam ich przeniesc rekoma 'tam' gdy sie podcieralam ?
bardzo prosze o pomoc ! |
|
|
|
#2934 |
|
BAN stały
|
ehh.. Chyba dotknęłaś spermy? z resztą nieistotne. W ciąży nie jesteś.!
|
|
|
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
spokojnie, na pewno nie! raz że umyłaś ręce a dwa że plemnik nie może przyć zbyt długo w suchym środowisku jakim jest ręka. Zresztą czy ciąża przez petting nie jest rodzajem straszenia? z jednej strnu naukowo możliwa ale czy któraś slyszała o dziecku bez seksu? :P
|
|
|
|
#2936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tabletki działają juz od 1 sztuki wiec ciągle jesteś zabezpieczone te bóle to moze być skutek uboczny ale powinno ci przejsc
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Przyczajenie
|
Witam, to może teraz ja bo mam też problem i.. Może zacznę od początku. Współżyję z moim chłopakiem już od 2 lat, wszystko fajnie, pięknie, ale jako, że teraz nie za bardzo mamy czas [zbliża się matura] , a ja nie chciałam się denerwować [jak zwykle nic z tego nie wyszło ;p] to hm.. Ostatnio kochaliśmy się pod koniec listopada, oczywiście w gumce + nie kończył we mnie, było to jakoś 10 dni przed okresem, okres dostałam normalnie, wszystko fajnie. W grudniu się trochę kłóciliśmy więc nie było żadnych sytuacji, w styczniu już było ok, ale styczeń i luty pozostawał na zasadzie peetingu (3-4 dni po okresie), ale nigdy tak, że jedna strona na drugiej coś... [jestem strasznie ostrożna, raz jedna raz druga strona, tzn najpierw on mi, potem ja jemu żeby właśnie nie było takich sytuacji, mycie rąk inne bajery ..] Wiem, że plemniki nie fruwają to raz, poza tym mój chłopak przeszedł chorobę i teoretycznie powinien być przez 2 lata bezpłodny.. Ciężko zajść w ciążę bez seksu, trzeba mieć naprawdę brudne łapska, więc co mi jest jeśli powinnam dostać okres 6-7 marca najpozniej a już mamy 22 i nic? Przekładałam to na stres [miesiac temu spoznil mi sie 6 dni], bo duzo sie u mnie dzieje, ale to chyba za duzo? Cykle mam regularne, dlugie bo dlugie 31-33 dni, ale regularne. Domyslam sie ze prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy jest znikome [nie zaobserwowalam u siebie zadnych zmian]. Dodam ze przed spodziewanym okresem bolaly mnie piersi normalnie jak w czasie PMS a potem minelo.. tak jakby dostala okres ktory byl niewidoczny? Teraz mam wrazenie jakbym przechodzila owulacje [by sie zgadzalo!?], wiadomo, śluz, bolało mnie przedwczoraj w boku o.O, itd. Jak juz pisalam- matura, i chcialabym zaczac studia, lubie dzieci ale... no jeszcze z 2-3 lata
A moze jestem na cos chora?Umowilam sie do lekarza ale kolejki wiec dopiero przed samymi swietami... |
|
|
|
#2939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Być może to wina stresu, być może nie regularnych miesiączek co w Twoim wieku jest całkiem możliwe , być może to jakaś infekcja lub inny problem ginekologiczny. Dobrze że zdecydowałaś się pójść do lekarza - na razie nie martw się na zapas - jak sama mówisz stresu masz aż nadto
|
|
|
|
|
#2940 |
|
Przyczajenie
|
Drogie laski.. Otóż byłam u ginekologa i pani doktor powiedziała ze jest czysto.. Choć moja macica jest tyło zgięta czy jakoś tak i u kobiet takich jak ja trudno rozpoznać ciąże.. I skierowała mnie na badanie krwi.. Powiedzcie.. czy to możliwe?? Nie robiła mi USG tylko palcem sprawdzała
.... I powiedziała ze nie warto ufać testom ciążowym.. Co robić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

bardzo bym chciala byc w ciaz\y...prubowalam jeszcze w 18-19 dzien cyklu......i moze sie uda...

Dziś w nocy miałam jakiś okropnie silny ból w macicy..okropne kłucie i skurcze