|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zadomowienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
ile????????????? 10 kilo??? Kobito!!!
![]() ![]() ile masz wzrostu i ile teraz ważysz, jeśli można spytać of course? |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Metropolitan myślę,że jeżeli bierzesz pod uwagę upadki i siedzenie na pupce to ten wyjazd nie jest najlepszym wyjściem.
![]() ![]() ![]() Cosmaaaaaaa trzymam kciuki za dietkę proteinową. Dawaj znać jakie są rezultaty. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą odchudzanie tu nic nie daje. Ja tak zrobilam w tamtym roku... a dokładnie 10mcy temu ważyłam 49kg- tak się zawzięcie odchudzałam, że z 55kg spadłam -6kg. A teraz... waże 58kg ![]() I stwierdziłam, że się nie odchudzam- po prostu trzeba wybrać dietę taką, której zawsze się bedziemy pilnować- dieta nie oznacza, że nic się nie je, bądź diametralnie zmienia posiłki na te z o wiele mniejszą ilością kalorii. Dostałam pod choinkę rowere stacjonarny- bo chciałam ![]() i... diety zmieniać nie będę. Jem w ramach rozsądku, bo wiem czym grozi ograniczenie się ! i słuchać tu koleżanki doświadczonej ! ![]() Po prostu nie obżerać się i ograniczyć słodycze i słodkie napoje- co nie oznacza, żeby je wykluczyć! Wykluczenie zupełne nie ma sensu, bo nadejdzie taki dzień, że naszemu organizmowi włączy się łaknienie na słodycze i wtedy dopiero będzie bomba kaloryczna! Co najważniejsze- nie jeść węglowodanów wieczorem ![]() no... se pogadałam. Chodzi o to, że ja wagę akcpetuję (a mam 162cm wzrostu), tylko tyle, że postanowiłam jeździć na rowerku tak mniej więcej około 1h wieczorem (na razie w początkowej fazie zaczęłam od 30-40min) ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Ale skoro...to jest sam początek ciąży? Moim zdaniem nie możemy traktować siebie też zbyt delikatnie... Nie jesteśmy jajkami i nasze dzieci też nie sa. Wiem, że bardzo pragniemy dziecka- wszystkie z nas i każda z osobna, ale też nie popadajmy w paranoje.
![]() |
#2914 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=lisek15;16262717]Metropolitan myślę,że jeżeli bierzesz pod uwagę upadki i siedzenie na pupce to ten wyjazd nie jest najlepszym wyjściem.
![]() ![]() ![]() no nie, no ja wiedziałam, że mnie zrąbiecie, mogłam nic nie pisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
BAN stały
|
Cytat:
TZ caly w strachu zabronil mi dietowac, za to mam z nim chodzic na treningi czesciej ... Moze to i lepiej. Choc jeszcze czuje sie dziwnie, nie mam pojecia dlaczego. Generalnie nie lubie bialek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=metropolitan;162628 64]
Cytat:
![]()
![]() |
#2918 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zdrowie dziecka chyba jest najwazniejsze co? A co jesli ktos w Ciebie wjedzie? - ja tak kiedys zrobilam i nie bylo ciekawie. Gin powie Ci to samo kochana ... Myslalam ze masz na mysli siedzenie i ogladanie innych a nie takie ryzyko .... Dziwie sie ze w ogole musimy Ci takie rzecy tlumaczyc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
witajcie
metroplitan to twoja decyzja. my co roku jezdzimy na narty na sylwestra, w tym roku wszystko juz bylo przygotowane i kiedy potwierdzilismy ciaze u gina wszystko odwolalam. nie chcialam miec sobie nic do zarzucenia na wypadek gdyby sie cos zlego stalo ![]()
#2920 |
Zakorzenienie
|
ojej Cosma to nieźle ta twoja dieta na ciebie wpłynęła... ja myślałam o Kopenhaskiej, moja koleżanka stosowała i to nie jest tylko tak, że ona się skończy i człowiek wraca do starych przyzwyczajeń, przynajmniej po tym co zaobserwowałam u niej, zaczęła oczywiscie więcej jeść ale nie tyle co przed dietą i pilnowała żeby za dużo smażonego nie jeść i słodyczy itp
![]() ![]() ![]() aha i kochane ja ważę około 77kg i mam 178cm wzrostu ale nie chodzi tu tak naprawdę o wagę a o złe jej ulokowanie, tzn uda mi się niemiłosiernie rozrosły (nie wchodzę w żadne stare portki), oponka się pojawiła i ręcę nad łokciem są większe i takie hmmm... miękkie... ja nie ćwiczę bo jakoś nie umiem się zmotywować wiec najpierw trochę schudnę a później zacznę coś robić żeby skóra nie wisiała ale to raczej jak zobaczę efekty odchudzanka bo wcześniej jakoś tak ciężko się zabrać ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- no i dodam że 3 lata temu ważyłam 56kg ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2921 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wydaje mi sie ze powinnas na odwrot zrobic. Nie dieta a cwiczeniami zwalczyc to co Ci nie pasuje. Wage masz w normie, wiec gdybys zaczela cwiczyc to byc wyrobila sobie miesnie kosztem tkanki tluszczowej ![]() Ja mam sporo do zrzucenia- choc teraz sama nie wiem bo dzis waga wskazala 66 kg (przypomne ze w niedziele bylo 70:p, wiec wnioskuje ze potrzebuje nowej wagi ) I z TZ zdecydowalismy ze oboje bedziemy uwazac po prostu na to co jemy i bedziemy 3 razy w tyg trenowac. Ja na sniadanie zjadlam kromke chlebusia pelnoziarnistego z serkiem 0,2 % tluszczu i pomidorem i jogurta - bo mi zostaly a nie wyrzuce ![]() Ja musze jesc warzywa i owoce bo bez nich usycham ![]() zaraz wciagne dwie mandaryny, a pozniej zrobie salatke z krewetkami na obiad i wieczorem trening i pomelo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
hej kochane moje
![]() ja wczoraj lecialam na lekach uspokajajacych od lekarza, zdecydowali sie zrobic mi chemiczna aborcje, bo dalej nie krwawilam a nie chcieli mi robic lyzeczkowania. Zaczelam krwawic rano tak strasznie,ledwie chodze tak mnie wszstko boi, krawie takimi strasznymi skrzepami a to sa szczatki moich marzen ![]() Nie zamartwiajcie se mna dziewczyny, to ze mnie sie przydarzylo nie znaczy ze przydarzy sie wam! szczegolnie ze juz jestecie w 10-11 tygodniu po USg gdzie wszytsko bylo dobrze, a wtedy ryzyko poronienia spada po 10 tygodniu do jedynie 1 procent. Moja dzidzia umarla w 8 i kilka dni, wiec ja nosilam przez tyle czasu, jak mowilismy rodzicom TZ w wigilie to juz nie zyla ![]() Nie bede wam smucic,cieszcie sie swoimi dzidziami, bedzie dobrze!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że rano trzeba się nasycić i nie jest to głupotą- bo rano wykorzystujemy dużo energii, dlatego też węglowodanowa dietka, a potem w ciągu dnia coraz mniej, delikatniej i obiad około 16. No i ruch do tego. Bo ja chodziłam do pracy i wracałam z pracy na nogach- to jakieś 6km razem- niedużo. A wcale ogromu ruchu z dzieciakami nie miałam w Żłobku ![]() Dlatego się cieszę, że moje miejsce pracy będzie przeniesione o jakieś 3km dalej (bo teraz mam zaledwie 200m niecałe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2927 |
Zadomowienie
|
no to już nie zabrzmiało tak fajnie.
nie uważam, że nie macie racji, ale to jest tak wczesna ciąża, że równie dobrze mogłabym o niej nie wiedzieć. A przecież wiecie, że dziewczyny, które ciągle leżą i pachną, bo boją się o dziecko też nie mają gwarancji, że nie poronią. Myślę, że trochę normalności nie zaszkodzi. Czasem wydaje mi się, że taki przesadyzm robi gorzej, bo wkręcamy sobie pewne rzeczy i stają się one samospełniającą się przepowiednią niestety. Dlatego nie mam zamiaru ze zbyt wielu rzeczy rezygnować z powodu ciąży, jeśli wszystko będzie dobrze z dzieckiem. Tak jak napisałam wcześniej, zapytam lekarza i zastosuję się do jej decyzji. |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2929 | |
BAN stały
|
Cytat:
I nie mowe ze powinnas lezec i pachniec, ale zadbac o siebie nie zaszkodzi. Pal licho jakbys nie wiedziala, ale wiesz i powinnas zadbac o swoje zdrowie i bezpieczenstwo. Nikt nie kaze Ci lezec w lozku i nic nie robic, rob na co masz ochote, ale nie zapominaj ze juz nie decydujesz tylko o sobie a jestes odpowiedzialna takze za te zycie ktore w Tobie sie rozwija. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
BAN stały
|
Cytat:
Potem zaczelam na normalne gory wchodzic i zjezdzalam, pierwsze krzaki byly moje. Bylo naprawde duzo upadkow. W tamtym roku jak bylam na nartach tez zdarzalo mi sie niezle wywrocic, bo np jakis gowniarz mi przed narta smignal i mnie zahwial. Uwierz mi, nawet jesli sama bedziesz bardzo uwazac nie mozesz przewidziec co zrobia ludzie wokol Ciebie, a jest tyle idiotow ktorzy nie patrza na to czy ktos zjezdza czy stoi czy sie wypierniczyl i jada sobie niezwracajac na Ciebie uwagi. Nie raz nie dwa zdarzylo mi sie z kims zderzyc. Nie przewidzisz wszystkiego. Narty- badz tez snowboard, ogolem sporty na sniegu sa swietne, ja uwielbiam poszalec na stoku a potem wywalic sie w jacuzzi w hotelu, ale naprawde uwazam ze nie jest to sport dla dziewczyny w ciazy.... Zrobisz jak uwazasz i jak uwaza Twoj gin, ja napewno bym sie nie zdecydowala na takie ryzyko. Owszem pojechalabym, ale trzymalabym sie z dala od zjezdzajacych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę Metropolitan, że decyzja należy do Ciebie, podejmiesz ją po rozmowie z ginekologiem. a tu dla Ciebie artykuł:P klik Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- klik forum gazeta.pl na temat nart w ciąży
"Potrafię płakać a po chwili w siebie wierzyć, mimo doświadczeń mam cel, aby zwyciężyć" Szczęściara ![]() Edytowane przez LadyMK Czas edycji: 2010-01-05 o 12:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
hej kobitki
![]() anula kochana moja ja caly czas o tobie myslę i strasznie żałuję że nie moge Cie przytulić, jak masz ochotę to pisz o wszystkim tym bardziej że jesteś w obcym kraju i pewnie brakuje Ci bliskich osób, mi bardzo pomogło mimo że ryczałam chyba codziennie przez długi czas pisanie na forum zarówno tutaj jak i na forum gdzie były dziewczyny po poronieniu - jak będziesz miała ochotę to prześlę Ci linki, przytulam Cie mocno i jestem z Toba myślami, a kotek i jeszcze jedno jak tylko chcesz to płacz-niewiele ale troszkę pomaga metropolitan-decyzja co zrobisz należy do Ciebie i nie dziwie się że chcesz normalnie zyc i wogóle, to prawda że kobiety w ciązy zaczynają przesadnie dbać o siebie itd a później i tak dzieją sie złe rzeczy (jestem żywym przykładem) i mimo że dbałam chuchałam itd nic nie uratowało mi dzidzi mimo to do dzisiaj zastanawiam sie czy to nie moja wina bo np: jak nie wiedziałam jeszcze że jestem w ciązy napiłam się piwa itd i powiem Ci że trudno o tym nie myśleć, teraz zamierzam sie starać ale nie zamierzam z wszystkiego zrezygnować tylko żyć normalnie, oczywiście pewne rzeczy w granicach rozsądku ![]() ![]() kurcze mam nadzieje że ktoś zrozumie co miałam na mysli bo chyba nakręciłam ![]() Maggi widzisz pokręciłam z tą@ hihi a więc następna chyba będzie 30.01.2010 oczywiście jak pójdzie torem 34 dc Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2010-01-05 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
BAN stały
|
Ja zrozumialam Asiu
![]() Ja nie chce nikomu mowic co ma robic, choc moglo to tak zabrzmiec. Po prostu wlasnie wszystkie przezywamy strate Anulki, a tu Metropolitan nam wyskakuje ze na snowboard sie wybiera .... ![]() Chcialam tylko wyjasnic ze wiele pod tym katem przeszlam i wiele widzialam i nawet mnie, bez fasolki w brzuszku na poczatku ciezko bylo wytrwac, bo to bardzo meczy nogi. Gdybys juz miala jakies doswiadczenie nie odradzalabym Ci az tak, ale mowisz ze bedziesz sie uczyc... Wiec ja odradzam ![]() ![]() Mam nadzieje ze madrze zdecydujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
Cosma a jak tam z tą twoja praca? wypali wkoncu coś z tego? bedziecie brali ten slub? bo nic nie piszasz
a tak swoja drogą to ciekawe co u aneczki555 bo chyba sie na nas pogniewała i teraz nawet nie wiadomo czy wszystko u niej ok, no i ztego co pamietam też miała brać ślub |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymaj sie kochana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siora przy stresie ma poslizg @ nawet o 2 tyg ale cie rozumiem bo tez bym sie martwiła jesli by @ nie przychodził , chociaz u ciebie to nie wykluczone ze może byc jednak fasolinka
![]() |
#2939 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ostatnio nagadalam TZ ze uwazam ze nie bedzie sie nadawal na ojca i takie tam ![]() ![]() ![]() No i w zwiazku z tym nie wiadomo co z praca... ![]() ![]() Tez myslalam dzisiaj o Aneczce ... nie odzywa sie juz dlugo nie? Ale ostatnio jak pisala bylo wszystko w porzadku, wiec mysle ze gdyby cos sie dzialo to by nam napisala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Ty mi kobieto powiedz prosze.. zaczeliscie juz sie starac? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Gosiaro;16260475]Ciągle nie mogę się otrząsnąć po wiadomości Anulki.Tak jest mi przykro z tego powodu.Tez nie rozumiem jak to się dzieje, że ci co wpadają i nie chcą dzieci to je maja, a te co bardzo chcą to tak często je tracą?Jednak na to pytanie chyba nikt nie jest w stanie udzielić odpowiedzi...
Wczoraj byłam na usg z moim mężem.Nie muszę chyba pisać jak sie stresowałam.Trzęsłam się cała, tak się bałam.Na szczęście wszystko jest ok.Dzidzia bardzo ruchliwa, aż oboje byliśmy w szoku, bo machała raczkami, wyginała się.Ryczałam jak bóbr ze szczęścia. Jest kośc nosowa, przeziernosc 1,1.To był nasz najwspanialszy prezent na 6 rocznicę poznania się. dokładnie na to mozna tylko powiedzieć ze swiat jest niesprawiedliwy ![]() ![]() ![]() dobrze ze u ciebie i twojej fasolinki wszystko ok ![]() ![]() masz zajefajny avatarek ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.