|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
anuszka1401 oby mała była zdrowusieńka jak rydz
![]() ![]() Cytat:
![]() Alguien śliczne zdjęcia ![]() kardia14 witaj rozgość się eleonoremio jak dla mnie to potówki Wróciłam od gina dał mi teblety anty nazywają się Azalia są bezpiecze dla kobiet karmiących, zaproponował na dłuższą metę zastrzyk który jest na 3 miesiące albo wkładkę na 5 lat, mam się zastanowić mam na to pół roku a póki co to te tablety mam brać, jeśli bym sie źle po nich czułam to mam do niego dzwonić.
![]() |
#2912 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Pszczółko ja to chyba będę Cię po stopach całować i Twoją położną też! Mam dokładnie takie same problemy z Agatą jak Ty z Marcinkiem: wzdęcia, prężenie, budzenie się z krzykiem i noszenie, noszenie. Od rana stosuję się do rad, które napisałaś i moje dziecko jest dzisiaj tak cudownie spokojne!!! Po raz pierwszy od kilku dni mogę zajrzeć do Internetu i w końcu nie chce mi się płakać z bezsilności!!!
Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień to nie wyjątek od reguły i że już tak zostanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my bylismy na spacerku ![]() ![]() A wieczor z mezulkiem ![]() A i 30 minut na rowerku jeszcze ![]() elo - ja sie nie znam ale na skaze raczej mi to nie wyglada...bardziej na uczulenie moze od proszku lub jakiegos materialu. Ja juz mieszam proszek normlany z dziecinnym i malej nic nie jest ![]() Misilka - a mi mimo ze nie karmie zaproponowala tylko tabletki...a ja wolabym zastrzyki lub cos w tym stulu ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-27 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny znowu mi pomogłyście
![]() Cytat:
![]() te oczy i uśmiech szeroki ![]() ![]()
![]() |
#2915 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis przetestuje druga noc z mlekiem mod(z 1 butla) zobaczymy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też tak słyszałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() anuszka1401 ale Igusia ma gęste włoski ![]() Misiulka1 ja też biorę Azalie Siala mój Kuba też ładnie główkę podnosi, lekarka powiedziała, że to nie jest wzmożone napięcie mięśniowe, tylko że silne dziecko; ostatnio woli spać z główką w lewą stronę i gdzie się go nie położy to on w lewo patrzy, sama już nie wiem, może szukam dziury w cały, ale do neurologa pójdziemy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Raczkowanie
|
Z odkurzaczem latalam krotko ,a on spal 4 godzinki
![]() ![]() Fantastyczny ten twoj synek! Super sie podnosi silacz maly! A co do tego przekrecania glowki na jedna strone to moze sprobuj "uczynic ciekawsza" tez ta druga strone ,jakies zabawki poustawiac ewentualnie inaczej go klasc do lozeczka ,my czesto kladlismy raz w jedna raz w druga strone (nie mowie o glowce tylko ulozeniu dziecka w lozeczku) a to glownie dlatego ,ze ja dziecko wole miec na prawym reku ,a tz na lewym ![]() Siala jak bedzie jutro plakal to bedziemy sie tym martwic jutro ,a raczej M. ![]()
![]() |
#2919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojemu też się tak zdarza ale dziś akurat mu nie wyszło ani takie podnoszenie opierając się na ramionkach, ani przekręcanie z brzuszka na bok czy plecy.. ale może mu się nie chciało po tych szczepieniach... troszkę dziś gorączkował a może wtedy to był taki jednorazowy wybryk.. w końcu dopiero się uczy ![]() Cytat:
![]() Mój tż miał dość opieki nad ryczącym małym po 1,5h ![]() ![]() ![]() ![]() Do neurologa się wybiorę ale nie tak pędem tylko na spokojnie kiedyśtam... na rehabilitację jedynie wtedy kiedy diagnoza neurologa będzie mnie przekonywała ![]() a nie tak jak lekarz od usg bioderek kazał mi szeroko pieluchować mimo, że bioderka są w super stanie i żadnych nieprawidłowości nie ma ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zadomowienie
|
olakola jki Twój synuś śliczny oj niejedno serce złamie kobiecie
![]() ![]() Siala_Bala nie schizuj bo mnie się też udzieli bo moja Niunia też główke prosto trzyma i to zaczęła w bardzo krótkim czasie po urodzeniu oprócz tego strasznie jest aktywna kopie wierzga nogami widział to wszystko pediatra i poweidział, że jest poprostu bardzo aktywna i pytał się czy w brzuchu też taka była, co do nózki też jej się zdarzy, ze zadrży ale zazwyczaj jak je i przysypia a my też mamy czasami takie odruchy wzdrygnięć jak usypiamy więc tłumacze sobie, ze ona też tak ma.
![]() |
#2922 | |
Rozeznanie
|
Sylviasol to są rady
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam jakichś wielkich obaw bo poczytałam trochę o tym wszystkim na necie i Seba nie ma więcej dziwnych niby objawów. Mój główkę podnosił już jak wróciliśmy do domu ze szpitala, na chwilkę i troszkę ale jednak podnosił ![]() Teraz pięknie zadziera ją do góry i nawet mu sie przytrafiało na przedramionkach podpierać ![]() Ja bym się nie bała ale najpierw mnie majówki postraszyły a potem ten temat padł tutaj.. to spanikowałam ale juz jestem spokojna ![]() Prywatnie nie będę szła do lekarza bo koszty, koszty, koszty.. zobaczę jakie kolejki są na nfz ![]() A do neurologa trzeba skierowanie? Jak jest u was z terminami? Czy opłatami za wizyty prywatne (to tak z ciekawości)?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-27 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zadomowienie
|
siala ja idę w przyszłym tyg. do pediatry bo będzie szczepionka - ten pediatra to juz jest ten nasz bo pierwszy raz byłam u innego bo mała żygała raz dziennie o naszege nie było bo był na urlopie więc zobaczę co ten nasz powie na ten temat. Mój sąsiad ma syna rocznego i on ma to z tymi mięsniami i chodzi na rehabilitacje ale z tego co wiem to on nie lubił jednej strony spał tylko na jednej, główka tylko w jedną stronę zwrócona no nic zobaczymy co powie lekarz.
![]() |
#2926 |
Wtajemniczenie
|
Mieszanie.Teraz Lenka dostaje 1-2 butle dziennie,a wkrótce możliwe, że więcej,bo od środy idę na praktyki do szpitala i nie będzie mnie przez 8 godzin dziennie. Nie wiem jak przezyjemy taka rozłąkę,bo do tej pory byłyśmy razem 24h/dobe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
Moja tez jest aktywna, macha raczkami, nozkami przeciaga sie
![]() ![]() ![]() ![]() Juz pojezdzilam na rowerku ![]() Malej jak zasypiala obcinalam paznokcie i ruszyla raczka i lekko nadcielam jej skorke, wyrodna matka...biedulka, ale zasnela ![]() ![]() Ciekawe ile bedzie spala?? Zaczol sie brunatny sluzik, wiec chyba @ przybywa ![]() ![]() ![]() farminka - a kto z małą??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-27 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Wtajemniczenie
|
Z małą pierwsze 2 tygodnie będzie tata (wziął urlop) i babcia,a potem tylko babcia.A ja będę w te pędy wracać z pracy do maleństwa. Obawiam się po tych bólach co miałam jak długo nie karmiłam,co będzie jak bede w szpitalu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Konto usunięte
|
ja wiem, że pewno znowu w złym miejscu się wypowiem, ale ja tu taka nieobyta troszku jak troglodyta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21681972]ja wiem, że pewno znowu w złym miejscu się wypowiem, ale ja tu taka nieobyta troszku jak troglodyta
![]() ![]() Kochana troglodytko ![]() Ja o tym pisałam jeszcze jak w ciąży byłyśmy - maść cepan - okrutnie śmierdząca ale na blizny ponoć rewelacyjna i mialam sie nia smarowac ale jakos jeszcze się nie zebrałam aleeeeee Która to się tym cuchnidlem cebulowym mazia? Przyznawać się bo ja sklerotyczka jestem. ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Konto usunięte
|
Siala_Bala;Kochana troglodytko
![]() Ja o tym pisałam jeszcze jak w ciąży byłyśmy - maść cepan - okrutnie śmierdząca ale na blizny ponoć rewelacyjna i mialam sie nia smarowac ale jakos jeszcze się nie zebrałam aleeeeee Która to się tym cuchnidlem cebulowym mazia? Przyznawać się bo ja sklerotyczka jestem. ![]() ![]() hehe cepan to powodował u mnie tylko efekt odorku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zadomowienie
|
dziewczyny wybaczcie ale nie będę odpisywać bo miałam ostatnio zamotane dni i tylko daję radę nadrobić
papi i jak podgrzewacz ? gratulacje miesiąca ![]() eleo to raczej nie skaza a potówki przynajmniej u mnie też takie były i tak powiedziała dermatolog i pediatra i jeszcze położna ( a ja myślałam, że potówki to tylko ropne) przemyj buźke krochmalem i zobaczysz ![]() chciałam się pochwalić, że byłam dzisiaj u lekarza i badał bioderka i robił usg brzuszka, nerek, tarczycy i główki. super lekarz więc jestem zadowolona z wizyty ![]() kosztowało mnie to 100 zł więc chyba dobra cena za takie dokładne przebadanie ? i wszystko jest super, do tego robiąc usg główki powiedział, że mały nie bedzie mieć problemów z nauką hehe ![]() ![]() a potem go zważył i mały waży 4600 ![]() urodził się 3200 czyli przybrał 1400 ( a w sumie patrząc na spadek w szpitalu do 3080 to 1520 ) i ten lekarz powiedział, że bardzo rzadko się zdarza żeby dzieci na cycu tyle przybrały ale to nic i bardzo dobry muszę mieć pokarm ![]() w związku z tym absolutnie nie zgodze się z położną pszczółki, że karmienie 50 minut bo by chyba z 8 kg mój ważył hehe jego karmienie to zazwyczaj 8-10 minut czasem zdarzy się 15 ( i mówię tu o czasie razem z przerwą czyli przysypia to na ramie odbije i karmienie dalej ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
Nadaje z łóżka. Wpadłam się tylko podzielić swoją wielką radością. Dla mnie to jest wielka radość w woli wyjaśnienia!
Moja Julia dzisiaj sama usnęła w łożeczku co mnie cieszy ogromnie. Powierciła się, postekała i usnęła. Tzn usnęła mi przy piersi,po odbiciu odłożyłam ja do łożeczka,poszłam do kuchni,wracam a ona oczy jak 5zł, obudzona. Ale nie płacze,więc jej nie biorę. Za jakiś czas cisza,tzn chyba pół godziny się tak bawiła sama. Uśmiechała się,rozglądała,za chwilę oczy przymyka,i za chwilę znów uśmiech...aż wkońcu cisza,patrzę, śpi. Odczekałam chwilę czy się nie obudzi. Ale nie! Tak to przeważnie przy piersi usypia,czasem przy noszeniu. A tu pierwszy raz sama samiusieńka hihi. Wielka radość! Dobranoc kobiety |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Rozeznanie
|
eleo, na razie to nie wygląda na skazę, mogą to być potówki - podobne mielismy na głowie, i zniknęły. Ale takie bardziej ropne były na buźce, teraz wyschły i są szorskie, więc poniewać karmimy się butlą mamy mleko ha i emolium, i czekamy co dalej.
Co do ponoszenia głowy to trzeba zwracać uwagę w jakim tygodniu podnosi dziecko, bo w drugiem miesiącu to nomalne że na parę sekund podnosi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-08-28 o 08:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | ||||
Zakorzenienie
|
eleo u miska stwierdzili ze to raczej tradzik. dostal masc sterydowa
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak wogole to dzien dobry ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piszesz ze nadajesz z łóżka, gdzies kiedys wyczytałam ze korzystasz z forum z komórki. ja tez ale mam problem bo czytać mogę normalnie ale nie moge się zalogowac aby coś napisać. Po prostu te ikonki się nie podświetlają i doopa tylko moge obserwować.. jak ty to zrobilas? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
A to moje śpiochy
![]() Noc tez super ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-28 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Raczkowanie
|
Siala i takie podejscie mi sie podoba! Co do pieluchowania.. to dobrze zrobilas ,ze nie pieluchowalas bo przy zdrowych bioderkach tym mozna wiecej zaszkodzic niz pomoc.
A moje dziecko po szczepionce dzis nadal spokojne (odpukac). Choc w nocy krzyczal strasznie przez chwile ,ale to chyba z powodu tych cholernych zaparc bo sie napinal. Jutro sprobuje suszonych sliwek. Cytat:
Po ukonczeniu drugiego miesiaca twoje dziecko powinno umiec: -odpowiadac usmiechem na usmiech -reagowac na dzwiek dzwoneczka wyrzuceniem raczek w gore ,placzem lub zamilknieciem Po ukonczeniu drugiego miesiaca twoje dziecko prawdopodobnie bedzie umialo: - wydawac dzwieki inne niz placz (np.gruchanie) - w pozycji na brzuszku uniesc glowe pod katem 45 st. od podstawy Po ukonczeniu pierwszego miesiaca twoje dziecko moze umiec: - trzymane w pozycji pionowej sztywno trzymac glowke - lezac na brzuchu uniesc klatke piersiawa opierajac sie na przedramionach - przewracac sie z boku na plecy - chwytac przedmiot np. grzechotke wlozona do reki - reagowac na bardzo drobne przedmioty np. rodzynek - wyciagac rece w kierunku przedmiotu - wokalizowac ,wydawac dzwieki artykulowane (a-gu) Po ukonczeniu pierwszego miesiaca twoje dziecko moze nawet umiec: - usmiechnac sie spontanicznie - skladac rece - lezac na brzuszku uniesc glowe pod katem 90 st. - smiac sie glosno - wydawac okrzyki zadowolenia (od 2. misiaca) - sledzic przedmiot poruszajacy sie po luku w odleglosci ok.15 cm od twarzy
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Rozeznanie
|
witam mamusie,
karolciu--jak mala ubierasz na spacerek bo ja chyba tez mam tak jak aniaa, ze jak mi zimno to i mala ubieram grubiej.......i ze spacerkiem sie wstrzymuje jak pogoda taka sobie....... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.