|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
Zdecydowanie!!!!!
![]() Mleko i miód można zupełnie pominąć, lub zastąpić np. łyżeczką kawy rozpuszczalnej.
#2912 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Raczkowanie
|
a pijesz sam płyn czy te fusy z siemienia też?
#2914 |
Przyczajenie
|
około 8-12zł w aptece.
Po zalaniu mielonego lnu powstaje taki gęsty "glut" ![]() Śmieszne jest to, że ja piję to codziennie rano a 2 x w tygodniu robię podobną miksturę dla mojego czterokopytnego w stajni ![]() Siemię lniane/mielony len działa zbawiennie na układ pokarmowy i dzięki temu pozbywamy się wzdęć!
#2915 |
Rozeznanie
|
Jak duze zamieszanie w organizmie sie zrobi po odstawieniu tabletek po jednym opakowaniu? Zupelnie mi nie sluza, przeszkadzaja w codziennym funkcjonowaniu. Zdalam sobie sprawe ze to nie jest tego warte.
#2916 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie zawsze za pierwszym razem trafi się na odpowiednie tabletki dla siebie. To metoda prób i błędów. Ja już trzy razy zmieniałam i dopiero trafiłam na odpowiednie dla siebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny dołączam i ja do wątku
![]() od prawie 4 lat biorę Mercilon i teraz zastanawiam się nad odstawieniem. Jednym z powodów jest wygląd moich nóg a szczególnie celluit strasznie mi już zaczął przeszkadzać szczególnie, że wiem, że to wina tabletek ![]() Z drugiej strony jak czytam tu o problemach z cerą to nie wiem bo ja i tak mam ją okropną więc jakby się jeszcze pogorszył jej stan to już by była tragedia całkowita ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwia mnie osoby ktore zaczynaja brac tabeltki a po 10 dniach rezygnuja. ![]() Czy mozna przerwac? mozna jasne to tylko nasili skutki uboczne. Najlatwiej byloby dokonczyc opakowanie. ale biorac 1 opakowanie i tak namieszasz w organizmie. Czy od krawienia liczyc cykl? a skad wiesz ze krwawienei przyjdzie? jest duza szansa ze rozregulujesz cykl. Pierwsze krwawienei bedzie krwawieniem z ostawienia nie miesiaczką. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
i ja dołączam do wątku
![]() brałam tabletki jakieś 2,5 roku. Najpierw Novynette, później Vibin Mini- tylko jedno opakowanie. W czwartek powinnam wziąć pierwszą tabletkę, ale rezygnuję ![]() Chcę przecierpieć skutki uboczne teraz, żeby do lata stan mojej cery wrócił do normy ![]() ![]() Dolegały mi też suchość pochwy (na tyle zaawansowana, że przy każdym stosunku pękałam!!) oraz totalny brak libido. Także witam się jeszcze raz ![]() ![]() i także od jutra próbuję siemię lniane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- kamila2006 powiesz coś więcej odnośnie sportu i diety? co dokładnie jadłaś/ćwiczyłaś? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczelam intensywnie cwiczyc jakies 8 miesiecy temu. Kupilam karnet na basen i chodze regularnie 2-3 razy w tygodniu po ok 1,5 h (uwielbiam plywać wiec wybralam sport taki jaki sprawial mi przyjemnosc) cellulit zniknał glownie od odstawienia tabletek (woda z organizmu zeszła) ale plywanie wysmukliło sylwetke umięsnilo. zaczelam tez biegac srednio 1-2 razy w tyg 5 km. teraz na wiosne jak najczesniej rezygnuje z auta na rzecz spacerow marszu truchtu. co do diety nie jestem ekspertem odstawilam slodyczne slodzone fast foody napoje przekąski. staram sie jesc regularnie i nie tlusto i tyle ![]()
![]() |
#2921 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego. Mniej czytaj watki na forum, im wiecej ludzie tu siedza i czytaja tym gorsze maja mysli ![]()
![]() |
#2923 |
Rozeznanie
|
Czyli mam zignorować ten ból nogi? Nie jest on o tyle bolesny co denerwujący
![]()
#2924 |
Raczkowanie
|
Skoro ćwiczysz na siłowni to równie dobrze może być jakaś kontuzja. Tak jak inni radzę Ci poczekać, możesz w tym czasie zrobić sobie parę dni przerwy od siłowni. Spróbuj zidentyfikować ból, czy boli stale, czy przy napinaniu mięśni, próbowałaś masować, rozgrzewać?
Przede wszystkim nie panikuj, nie szukaj skutków ubocznych, bo sama się napędzasz niepotrzebnie. U mnie już 1,5 miesiąca od odstawienia i moje czarnowidztwo się nie sprawdziło. Pierwszy okres w 35 dniu cyklu więc w miarę poprawnie. Bałam się tego okresu bo przed tabletami miałam bardzo długie i obfite, a tu elegancko, 4 dni, tak jak przy tabletkach.Poza tym skutków ubocznych nie widzę, cera ok, waga też (niestety nie spada). Jest za to jednen ogromny plus. Wzrost libido, nareszcie. ![]()
#2925 |
Rozeznanie
|
Pod kolanem, dość kłujący, czuję jak chodzę i siedze, gdy noga jest wyprostowana to nic nie czuję.
Lekko drętwieje w udzie lub łydce, i tak to trochę wędruje.
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: ja czekam na 4 naturalny okres. za tydzien powinien byc, skutkow ubocznych brak. wszystko cacy. cera cacy, wlosy cacy, schudlam troche bez zadnej diety - ok 4 kg tż mowi zebym przestala sie odchudzac kiedy ja sie nie odchudzam ;p po prostu kazda tkanka pozbyla sie nadmiaru wody sukcesywnie miesiac po miesiacu. nastroj w porzadku. chumorkow brak. bajka ![]() aa i powrocil mi w koncu (!) sluz wiec teraz bardziej moge juz skupic sie na owulacji toteż w tym miesicu nie ryzykowalam i nie bylo juz stosunkow bez zabezpieczenia.
Edytowane przez kamila2006 Czas edycji: 2013-04-28 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
A jezeli wypadaly Wam wlosy pod odstawieniu, to po jakim czasie przestaly wypadac?
#2928 |
Przyczajenie
|
a mi w końcu po 5 miesiącach od odstawienia novynette przyszedł normalny okres
![]() ciekawa jestem czy już będzie normalnie czy na następny też będę musiała sporo poczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Wtajemniczenie
|
o matko, to dopiero pierwszy okres od odstawienia? ja to bym pewnie się już na porodówkę szykowała i wyprawkę robiła
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Pamirka, mam nadzieję, że jeszcze tu zaglądasz! Kupiłam to siemię lniane w ziarenkach, mam zamiar zaraz je zmielić, bo czytałam, że tak robione ma najwięcej wartości. Czy mogę te 2 czubate łyżki wsypać i zalać cały kubek? Czy konieczne jest tylko do połowy? A tak w ogóle to któraś już zaczęła stosować i są jakieś małe efekty? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() balam sie teraz odstawic ale postanwoilam i... nie wypadaly w ogole a juz minely 4 miesiace ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- edit: poza tym przyszedl mi regularnie w czasie 4 okres ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kamila2006 Czas edycji: 2013-05-03 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Zobacz jaka konsysytencja ci wychodzi z tych 2 łyżeczek i całego kubka! Powinno być lekko gęste, ale takie do wypicia a nie do jedzenia łyżką. Robię sobie siemie codziennie na śniadanie. Tylko w weekendy mam przerwę. Od miesiąca nie miałam ani razu wzdęć i wielkiego napompowanego brzucha! Systematycznie pij i zobaczysz efekt ![]()
![]() |
#2932 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie dałam 2 lyżki stołowe na 250 ml wody i ziarenka osadzały się na dnie. I wygrzebywałam je łyżką. Nie mielę tego tylko rozgryzam, bo ponoć tak zdrowiej. Nie wiem czy tak przygotowane da efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Rozeznanie
|
A czy moglby mnie ktos uswiadomic jak to jest z dodatkowym zabezpieczaniem sie podczas odstawiania. Jesli biore tabletki 24+4 to jezeli w 21-22 dniu bylo ostatnie zblizenie to mozna odstawic? Czy liczy sie 7 dni bez placebo? Kompletnie sie w tym gubie a chcialabym wiedziec.
http://aniutte.blogspot.com Edytowane przez Niewymierna Czas edycji: 2013-05-04 o 03:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() W poniedziałek wzięłam ostatnią tabletkę z opakowania i odstawiam je... prawie 3 lata brałam Novynette, ale moje libido spadło do zera, więc postanowiłam zmienić, wzięłam teraz jedno opakowanie Sylvie 20, poprawy żadnej nie ma (wiem, to dopiero miesiąc, ale wątpie, że coś się zmieni). Planujemy teraz stosować gumki, ale boje się przede wszystkim ich skuteczności ![]() A Wy jak tam dajecie radę? ![]()
#2935 |
Zakorzenienie
|
My już tak przywykliśmy do gumek, że już nawet nie myślimy, że mogłoby być inaczej
![]() ![]()
#2936 |
Wtajemniczenie
|
Arya90 ciekawa ta książka, którą teraz czytasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Przyczajenie
|
Dot.: ile można najkrócej brać tabletki antykoncepcyjne???
Podbijam temat
![]() Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2939 |
Przyczajenie
|
hej Dziewczyny super forum!!!piszę do was ponieważ szukam porady w sprawie odstawienia tabletek. Tabletki odstawiłam w połowie grudnia, w stycznia 2 był później w lutym był 3 ,w marcu brak, w kwietniu 6 ,w maju jeszcze go nie ma!!robiłam sobie test ciążowy i ciąży nie ma czy to możliwe żeby tak długo czekać??wiem że w marcu nie było ponieważ luty był krótki i zawsze mi się przesuwał ale teraz dostaje paranoi!!tabletki odstawiłam bo libido mi spadło chyba do - jak się da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak test negatywny to po co się martwić? Niektóre kobiety nie dostają nawet kilka miesięcy okresu... Dziewczyno, pisz po polsku!!! Naprawdę niewiele można z tej wypowiedzi zrozumieć... Ja wiem, liczysz na szybką odpowiedź, ale wypada nadać jakąś logikę, sens i sklecić zdania przyzwoicie. Peace. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.