Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-12, 14:06   #2911
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
O o takie Tylko białe I faktycznie może i troszkę mało miejsca na suknię, ale nie chcę mieć żadnej ogromnej Choć to może być różnie, bo jeszcze żadnej nie przymierzałam

Haniula- a Ty masz już jakąś upatrzoną?

tak
ta z zalacznika, to moja wymarzona mierzyłam ją i narazie jestem zdecydowana, tyle tylko, ze chciałabym kupić uzywana,bo nie chce wypoozyczac, a na nowa mnie nie stac
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 14:07   #2912
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Nam się marzyło do ślubu jakieś stare autko Ale potem uznaliśmy, że nie warto wydawać pieniędzy, żeby się przejechać do Kościoła i na salę. I koniec końców wiozła nas koleżanka rodziców swoim autkiem - hondą civic bodjaże... Naprawdę na wiele rzeczy nie warto tracić pieniędzy
No ja też myślałam, że raczej się wynajmie po prostu limuzynę, co by nie było (chyba) aż takim kosztem... No ale TŻ marudzi, że to taki wyjątkowy dzień i w ogóle Pewnie jak nam się kasa na wydatki ślubne zacznie kurczyć to zmieni zdanie

Ale z jednej strony to wiem, bo mi kiedyś mówił, że chce, żeby ten ślub był taki jak sobie wymarzyłam. I zrobi wszystko żeby tak się stało. No to ja chyba mogę jego jakieś marzenie spełnić
Stary 2010-09-12, 14:13   #2913
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też myślałam, że raczej się wynajmie po prostu limuzynę, co by nie było (chyba) aż takim kosztem... No ale TŻ marudzi, że to taki wyjątkowy dzień i w ogóle Pewnie jak nam się kasa na wydatki ślubne zacznie kurczyć to zmieni zdanie

Ale z jednej strony to wiem, bo mi kiedyś mówił, że chce, żeby ten ślub był taki jak sobie wymarzyłam. I zrobi wszystko żeby tak się stało. No to ja chyba mogę jego jakieś marzenie spełnić

no to racja, musi być ten dzien wymarzony tez byłam tego zdania, a teraz kiedy robi sie coraz bliżej to stwierdziliśmy, ze nie można dac się zwariować. Będzie fajnie, ale jednak z niektórych rzeczy zrezygnujemy, typu dekoratorka sali, wypożyczanie stylowego auta, nawet kamerzysty miec nie będziemy. A koszty wstępnie jak podliczyliśmy to ok 25 tysiecy, i to bez szaleństw
My chcemy zeby do ślubu wiózł nas nasz przyjaciel, bo ma łade audi a6, chociaż jeszcze go nie pytaliśmy
Moj brat wypozyczał samochód, jakies bmw. Płacił 700 zł, przyjechał jakiś młody cwaniaczek, do samochodu pozwolił wsiąść tylko 4 osobom, chociaz samochod wielki, wiec jeden świadek musiał jechać osobno. Ogólnie ja byłabym niezadowolona :/

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2010-09-12 o 14:16
Stary 2010-09-12, 14:17   #2914
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
no to racja, musi być ten dzien wymarzony tez byłam tego zdania, a teraz kiedy robi sie coraz bliżej to stwierdziliśmy, ze nie można dac się zwariować. Będzie fajnie, ale jednak z niektórych rzeczy zrezygnujemy, typu dekoratorka sali, wypożyczanie stylowego auta, nawet fotografa miec nie będziemy. A koszty wstępnie jak podliczyliśmy to ok 25 tysiecy, i to bez szaleństw
My mieliśmy fotografa, ale tak byle jakiego, że żałuję, że był Trochę zapłaciliśmy, a zdjęcia nie są jakieś powalające :/ Naprawdę mógł się bardziej postarać... Brakuje mi na przykład zdjęć ze zbliżeniami w Kościele, wszystko jakoś tak z daleka...

Za to jestem bardzo zadowolona z kamerzysty - zrobił nam super skrót filmu - takie fajne pół godziny Mogę to bez końca oglądać, bo zanim się zdąży znudzić, to się kończy Normalny film obejrzałam raz i nie wiem, czy więcej mi się będzie chciało...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 14:20   #2915
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
My mieliśmy fotografa, ale tak byle jakiego, że żałuję, że był Trochę zapłaciliśmy, a zdjęcia nie są jakieś powalające :/ Naprawdę mógł się bardziej postarać... Brakuje mi na przykład zdjęć ze zbliżeniami w Kościele, wszystko jakoś tak z daleka...

Za to jestem bardzo zadowolona z kamerzysty - zrobił nam super skrót filmu - takie fajne pół godziny Mogę to bez końca oglądać, bo zanim się zdąży znudzić, to się kończy Normalny film obejrzałam raz i nie wiem, czy więcej mi się będzie chciało...
pomyliłam się, i juz poprawiłam. Fotografa bedziemy miec, ale kamerzysty nie, bo kamer w rodzinie pełno, a tego itak sie nie ogląda, przynajmniej my nie lubimy
Stary 2010-09-12, 14:32   #2916
201604250957
Konto usunięte

ufff nadrobiłam P. poszedł do mieszkania swojej mamy (wyjechała) obejrzeć F1 bo my nie mamy telewizora, a ja robię obiadek (pieczone ziemniaki i udka z kurczaka w piekarniku, do tego kapusta kwaszona) zeby widział jakie rajskie życie ze mna zaczyna haha Dziewczyny pozapraszałam większość z Was do znajomych, tych których nie zdążyłam proszę o wysłanie mi zaproszenia a zaraz sama stworzę album żebyście mogły mnie zobaczyć ja mam podobno "najlepszy" typ figury czyli klepsydra, ogólnie jestem zadowolona, lubie swoje piersi, kobiece uda, za to od jakiegoś czasu nie mam już płaskiego brzucha więc walczę żeby z 5kg zrzucić, wtedy byłoby idealnie

jeśli chodzi o sny w nowym miejscu to śniła mi się moja praca i pierwszy facet, dziwadła jakieś mam nadzieje, ze skoro sny sie tlumaczy odwrotnie to znaczy, że wszystko będzie cacy

Jelonku ja o Tobie cały czas pamiętałam! właśnie liczyłam po cichu że jakieś zdjęcie ze ślubu w albumie pokażesz

chciałam oznajmić, że wypakowałam się w całości mieszkam tu pełną gębą a co

Ijaa masz bardzo ładny salon ale jak zobaczyłam Wasz stół to mi się przypomniał wykład z socjologii rodziny: " współczesny model rodziny to 2+2: ona on i dwa laptopy"

Dobra idę dodawać zdjęcia do albumu
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 14:32   #2917
Haniula
Zakorzenienie

ale nuda
i tutaj dziś jakoś cicho siedze i ogladam mam talent, pije drugą lampkę wina, sie upije w takim tempie
Tz spi bo na nocke dzis idzie, a zreszta jestem troche na niego zła za to zachowanie przy obiedzie
Stary 2010-09-12, 14:36   #2918
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
tak
ta z zalacznika, to moja wymarzona mierzyłam ją i narazie jestem zdecydowana, tyle tylko, ze chciałabym kupić uzywana,bo nie chce wypoozyczac, a na nowa mnie nie stac
Piękna suknia! Bardzo mi się takie podobają tylko nie wiem jak będę wyglądać w takim fasonie, bo do szczupłych to nie należę raczej...

A co do wydatków. Dekoracja sali jest w cenie u nas. I np. sama będę przystrajała kościół- bez żadnych florystek Obrączki będziemy kupować u zwykłego złotnika, a nie np w Aparcie czy Kruku, bo tam ceny z kosmosu, a np porównując ceny brylantów i ich jakości z tymi u złotnika to złotnik zdecydowanie wychodzi lepiej I się zastanawiamy nad kamerzystą. Jak wystarczy to będzie, a jak nie to wiadomo
Stary 2010-09-12, 14:44   #2919
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
ufff nadrobiłam P. poszedł do mieszkania swojej mamy (wyjechała) obejrzeć F1 bo my nie mamy telewizora, a ja robię obiadek (pieczone ziemniaki i udka z kurczaka w piekarniku, do tego kapusta kwaszona) zeby widział jakie rajskie życie ze mna zaczyna haha Dziewczyny pozapraszałam większość z Was do znajomych, tych których nie zdążyłam proszę o wysłanie mi zaproszenia a zaraz sama stworzę album żebyście mogły mnie zobaczyć ja mam podobno "najlepszy" typ figury czyli klepsydra, ogólnie jestem zadowolona, lubie swoje piersi, kobiece uda, za to od jakiegoś czasu nie mam już płaskiego brzucha więc walczę żeby z 5kg zrzucić, wtedy byłoby idealnie

jeśli chodzi o sny w nowym miejscu to śniła mi się moja praca i pierwszy facet, dziwadła jakieś mam nadzieje, ze skoro sny sie tlumaczy odwrotnie to znaczy, że wszystko będzie cacy

Jelonku ja o Tobie cały czas pamiętałam! właśnie liczyłam po cichu że jakieś zdjęcie ze ślubu w albumie pokażesz

chciałam oznajmić, że wypakowałam się w całości mieszkam tu pełną gębą a co

Ijaa masz bardzo ładny salon ale jak zobaczyłam Wasz stół to mi się przypomniał wykład z socjologii rodziny: " współczesny model rodziny to 2+2: ona on i dwa laptopy"

Dobra idę dodawać zdjęcia do albumu
normalnie Seksowna Pani Domu, Twój tż bedzue Cie nosił na rekach po tym obiadku
Sny to przeciwienstwa, wiec napewno wszystko dobrze wrozy
mi tez się rzuciły w oczy 2 laptopy u ijaa ale takie czasy

Cytat:
Piękna suknia! Bardzo mi się takie podobają tylko nie wiem jak będę wyglądać w takim fasonie, bo do szczupłych to nie należę raczej...

A co do wydatków. Dekoracja sali jest w cenie u nas. I np. sama będę przystrajała kościół- bez żadnych florystek Obrączki będziemy kupować u zwykłego złotnika, a nie np w Aparcie czy Kruku, bo tam ceny z kosmosu, a np porównując ceny brylantów i ich jakości z tymi u złotnika to złotnik zdecydowanie wychodzi lepiej I się zastanawiamy nad kamerzystą. Jak wystarczy to będzie, a jak nie to wiadomo
ja już jedna mietrzyłam, ale była za krótka, a szkoda bo za 1000 zł więc bym ją kupiła ale mam nadzieje ze jeszcze sie trafi

my bedziemy robić u złotnika, a własciwie w firmie która robi pierscionki dlaa apartu. Tz ma tam znajomości, bo normalnie nie dałoby się załatwić . Tym sposobem za komplet zamiast 5000 tyś zapłacimy ok 2 000 zł własnie stamtąd mam zaręczynowy :0
Nasz koscioł jest piekny i grzechem byłoby go stroić

A wy dobra duszo macie już duzo załatwione widze a slub dopiero za 2 lata hehe ale fajnie, bo te przygotowania cieszą
Stary 2010-09-12, 14:56   #2920
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie Seksowna Pani Domu, Twój tż bedzue Cie nosił na rekach po tym obiadku
Sny to przeciwienstwa, wiec napewno wszystko dobrze wrozy
mi tez się rzuciły w oczy 2 laptopy u ijaa ale takie czasy

ja już jedna mietrzyłam, ale była za krótka, a szkoda bo za 1000 zł więc bym ją kupiła ale mam nadzieje ze jeszcze sie trafi

my bedziemy robić u złotnika, a własciwie w firmie która robi pierscionki dlaa apartu. Tz ma tam znajomości, bo normalnie nie dałoby się załatwić . Tym sposobem za komplet zamiast 5000 tyś zapłacimy ok 2 000 zł własnie stamtąd mam zaręczynowy :0
Nasz koscioł jest piekny i grzechem byłoby go stroić

A wy dobra duszo macie już duzo załatwione widze a slub dopiero za 2 lata hehe ale fajnie, bo te przygotowania cieszą
Narazie to mamy dużo obgadane A z załatwionych rzeczy to tylko sala No i kontaktowałam się już z fotografem. A sala dlatego tak wcześnie bo bardzo oblegana jest na przyszły rok żadnej soboty nie było wolnej...
Stary 2010-09-12, 15:06   #2921
Chaigata
Zakorzenienie

uhohoo, ślubne tematy!
Do naszego jeszcze dłuuuuuugo.
Cywil tylko, albo ew. coś w lesie, zamku, ale kościelny niet.

A ja bym się nie potrafiła zdecydować co do sukienki jak i całej reszty, za dużo mi się podoba

uffff.... jestem na ukończeniu 1 mitenki... całe hmm...
3,5h

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-12, 15:35   #2922
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
ja myślałam, że ja mam duży biust, ale teraz widzę że z miom 75c mogę sie schować. w ogóle strasznie nie lubię mojego biustu taka troche zakompleksiona na tym puncie jestem- wydaje mi sie ze jest niekształtny i nierówny i pozwisuje zamist stac co do rozmowy o figurach, to ze swojej jestem zadowolona 167 cm wzrostu, 55-57 kg, problem mam tylko z brzuchem bo jak przytyje to od razu mi to w brzuchol idzie

myśle, że w dużej mierze możesz nie lubić swojego biustu właśnie dlatgeo, że nosisz źle dobrany biustonosz ja sie przez dobrych kilka lat garbiłam tylko po to, że zdawało mi się, że wtedy nie widać biustu do momentu kiedy natrafiłam na kompetentą pania

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
stanik w porzadku, pani mi w sklepie pomagała i wymierzyła;D mi to on sie taki wydaje bez stanika
panie niestety często też nie wiedzą jak sprzedają mnie ostatnio jakaś pani w triumphie chciała wepchać w 75C
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 15:37   #2923
dudipopka
kobieta za ladą

hej na chwile wpadlam bo nie mam nastroju ,awantura na 102 była dziś(pół rodziny skłucona no i małżon odkryl nagle ze swojej rodzicielce nie można nic powiedzieć bo wszystko wywleka)
teraz on śpi bo po nocce i nie spał do 14 młoda u teściów po 19 podprowadzi mi ja teściowa do połowy drogi
mial być taki fajny dzień pogoda cudna mieliśmy po południu wyjść bo u nas jest wyścig kolarski a na jeziozre regaty ,wskoczyć gdzieś na obiadek do knajpy a potem po Julke ale wyszło jak zawsze czyli on spi a ja próbuje sprzątać i sie nie denerwować
wstawilam 2 pranie i chyba napije sie kawy..

sssnow pytałaś sie o prezent dla roczniaka hmmm wiesz co byle duże i kolorowe może jakieś klocki...

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 15:47   #2924
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Narazie to mamy dużo obgadane A z załatwionych rzeczy to tylko sala No i kontaktowałam się już z fotografem. A sala dlatego tak wcześnie bo bardzo oblegana jest na przyszły rok żadnej soboty nie było wolnej...
My mieliśmy załatwianą z 10 miesięcy przed ślubem. Raz, że maj jest mało oblegany, a dwa, że trochę po znajomości Fotografa i kamerzystę też trochę po znajomości, załatwiliśmy w lutym. DJ'a też... Fryzjerkę w marcu, a makijażystką była koleżanka fryzjerki, więc ją pierwszy raz w dniu ślubu zobaczyłam

Cytat:
Napisane przez Chaigata Pokaż wiadomość
A ja bym się nie potrafiła zdecydować co do sukienki jak i całej reszty, za dużo mi się podoba
Ja wybrałam chyba 5 suknię, którą przymierzałam W jednym sklepie. Do innych już mi się nie chciało iść
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 16:04   #2925
Anastazja86
Zakorzenienie

widzę że temat ślubów się nawinął
my jeszcze ślubu nie planujemy chociaż wiem ze Tż wczoraj zamówił pierścionek zaręczynowy ale nie wiem kiedy się ma zamiar oświadczyć i nie wiem jak wygląda pierścionek
myślę że my się pobierzemy gdzieś za 2 lata jakoś tak, nie spieszy nam się na razie a mnie mimo że wszystkie moje koleżanki już zaobrączkowane nie zależy na tym jakoś specjalnie
na pewno ślub będzie tylko cywilny bo ani ja ani Tż nie chodzimy do kościoła i takiego ślubu nie chcemy mieć
Tż chce duże wesele a dla mnie to strata pieniędzy, więc wolałabym jakieś małe przyjecie, no ale jeszcze czas więc się pomyśli
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 16:09   #2926
Chaigata
Zakorzenienie

Aj, idzie jesien... napaliłam się na perfumy!
Kocham otulać się ciepłymi zapachami w takie zimne dni
Stary 2010-09-12, 16:15   #2927
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
myśle, że w dużej mierze możesz nie lubić swojego biustu właśnie dlatgeo, że nosisz źle dobrany biustonosz ja sie przez dobrych kilka lat garbiłam tylko po to, że zdawało mi się, że wtedy nie widać biustu do momentu kiedy natrafiłam na kompetentą pania

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

panie niestety często też nie wiedzą jak sprzedają mnie ostatnio jakaś pani w triumphie chciała wepchać w 75C
to przy najblizszej okazji szukania stanika będę musiała znależć jakąs kompetentna pania, a najlepiej kilka i porownac ich obliczenia

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
hej na chwile wpadlam bo nie mam nastroju ,awantura na 102 była dziś(pół rodziny skłucona no i małżon odkryl nagle ze swojej rodzicielce nie można nic powiedzieć bo wszystko wywleka)
teraz on śpi bo po nocce i nie spał do 14 młoda u teściów po 19 podprowadzi mi ja teściowa do połowy drogi
mial być taki fajny dzień pogoda cudna mieliśmy po południu wyjść bo u nas jest wyścig kolarski a na jeziozre regaty ,wskoczyć gdzieś na obiadek do knajpy a potem po Julke ale wyszło jak zawsze czyli on spi a ja próbuje sprzątać i sie nie denerwować
wstawilam 2 pranie i chyba napije sie kawy..

sssnow pytałaś sie o prezent dla roczniaka hmmm wiesz co byle duże i kolorowe może jakieś klocki...
dudi nie martw sie! zrób soie kawke, zjedz dobre ciacho(a mozeszbo szprycha z Ciebie) pozal sie SPD razem rozwiazemy wszystkie problemy dziękuję za pomysł, a twoja córa czym się lubi bawic??

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
widzę że temat ślubów się nawinął
my jeszcze ślubu nie planujemy chociaż wiem ze Tż wczoraj zamówił pierścionek zaręczynowy
my tez jeszcze nie wiem kiedy zorganizujemy slub (głownie ze wzgledu na kase) ale ja i tak juz wybrałam sukienke, tort, glowny motyw, kolory,kwiaty,menu, wizytówki i winietki a co pochwale sie
a dla wszystkich bride-to-be polecam amerykanski serwis theknot TU jakie oni tam śluby pokazuja,tokopara opada
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy

Edytowane przez ssnowdrop
Czas edycji: 2010-09-12 o 16:17
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 16:20   #2928
Chaigata
Zakorzenienie

Cytat:
to przy najblizszej okazji szukania stanika będę musiała znależć jakąs kompetentna pania, a najlepiej kilka i porownac ich obliczenia

dudi nie martw sie! zrób soie kawke, zjedz dobre ciacho(a mozeszbo szprycha z Ciebie) pozal sie SPD razem rozwiazemy wszystkie problemy dziękuję za pomysł, a twoja córa czym się lubi bawic??

my tez jeszcze nie wiem kiedy zorganizujemy slub (głownie ze wzgledu na kase) ale ja i tak juz wybrałam sukienke, tort, glowny motyw, kolory,kwiaty,menu, wizytówki i winietki a co pochwale sie
a dla wszystkich bride-to-be polecam amerykanski serwis theknot TU jakie oni tam śluby pokazuja,tokopara opada
Jaka sukienka śliczna
I bardzo ciekawy bukiet
Stary 2010-09-12, 16:21   #2929
dudipopka
kobieta za ladą

ssnow moja ma już 2 lata i 2 miesiące i bawi sie czym popadnie heh na tapecie mamy klocki buduje z nich wieze mówi juś i bije sobie brawoa potem demontuje i buduje od nowa hehehe

zjadłam z nerwów bulke...

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-12, 16:29   #2930
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chaigata Pokaż wiadomość
Jaka sukienka śliczna
I bardzo ciekawy bukiet
postanowiłam ze wesele bedzie black&white- klasycznie i skromnie

Cytat:
ssnow moja ma już 2 lata i 2 miesiące i bawi sie czym popadnie heh na tapecie mamy klocki buduje z nich wieze mówi juś i bije sobie brawoa potem demontuje i buduje od nowa hehehe

zjadłam z nerwów bulke...
jedz, jedz słodka musi być:d w ogole ponoc wlasnie zabawki-niezabawki są najlepsze dla dzieci, bo ucza kreatywnosci:d osobiscie rozwalała mnie corka naszych znajomych (teraz roczek, ale byla mlodsza) kiedy bawiła sie drewniana łyżka (taka wiecie do mieszania zup wielka) rolka po papierze, albo właziła w karton po telewizorze:hahah a: nie mogłam sie na nia napatrzec;d
i gotta find my place
i wanna hear my sound
Stary 2010-09-12, 16:44   #2931
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:

suknia piękna ja jeszcze nic nie oglądam nawet, tzn rzeczy które dotyczą ślubu będzie jakaśwstępna data to zacznę się rozglądać
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 17:07   #2932
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny! wpadam tylko na szybko się przywitać jako pełnoprawna SPD wczoraj rozpakowałam już wszystkie rzeczy poza ciuchami, nimi zajmę się dzisiaj jak tylko wypiję kawkę widzę, że szalejecie w wątku, kilka nowych stron przybyło nadrobię Was chyba dopiero jutro w pracy chciałam Wam tylko powiedzieć, że czuję się świetnie, niesamowite uczucie być tutaj, widzieć moje rzeczy na półkach i wiedzieć, że teraz będę tu codziennie cieszę się jak dziecko
widzisz nie taki diabeł straszny jak go maluja, super, ze juz sie zadomowilas
Cytat:
kurcze niby kukurydzy możesz nie dać ale bez ananasa ta salatka nie bardzo bo ona jest w założeniu słodko(ananas)slona(wędzo nka)
może z pieczarek tą co kiedyś podawałam hmmm
a ile masz czasu ..to wtedy na bank coś wymyślimy
czasu mam jeszcze sporo bo wizyta bedzie za tydzien lub dwa
Cytat:
Napisane przez motylek1 Pokaż wiadomość
A co to za kalkulator bo nigdy o nim nie słyszałam
wlasnie cos takiego mialam na mysli
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 17:11   #2933
coconut87
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny!
Również Was podczytuje i chętnie podzielę się swoim doświadczeniem, krótkim bo krótkim, ale myślę, że mimo to bogatym. Mieszkałam już
1) z TŻ i moją siostrą i jej mężem
2) z TŻ i 4 chlopakami
3) z TŻ i jego rodzicami
4) z TŻ i inną parą

Dwa ostatnie okresy są aktualne - wakacje spędzam w domu rodzinnym TŻta, ale już za 2 tygodnie wyjeżdżamy do wynajmowanego mieszkanka z inną parką.

Na początek grzecznie zapytam czy jestem mile widziana To jak SPD, powiększycie swoje zacne grono?

PS. Od początku czytałam Was ale pod innym nickiem - stwierdziłam jednak, że założę nowe konto, gdyż nie chcę się tu z niczym kryć i być anonimową, a pod tamtym nickiem udzielałam się w pewnym bardzo intymnym wątku. Tu chciałabym się otworzyć a nie być kojarzoną z tamtymi zwierzeniami Mam nadzieję, że zrozumiecie
coconut87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-12, 17:16   #2934
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coconut87 Pokaż wiadomość
Na początek grzecznie zapytam czy jestem mile widziana To jak SPD, powiększycie swoje zacne grono?
heeeeeeeej opowiedz nam cos o Was:d ile macie lat, skad jestescie??
i gotta find my place
i wanna hear my sound
Stary 2010-09-12, 17:18   #2935
201608051010
Konto usunięte

Cytat:

ja tez mam juz wybrana suknie , od dawien dawna w sumie i zespol do kosciola tez wybralam, a nie dosc, ze nie wiem kiedy moj slub sie to jeszcze............ e nie wazne

dzis od rana wybylismy z domu, pogoda fantastyczna, najpierw pojechalismy na gielde poogladac samochody i pieski, potem do moich rodzicow na obiad, po obiedzie odwiedzilismy sklepy ze sprzetem agd bo Tzta babcia wymienia telewizor, a na koniec pojechalismy do drugiej babci Tzta gdzie byli tez jego rodzice i tak mi cisnienie podniesli, ze dobry humor i nastroj prysl, zreszta moj jak moj ale Tz to ostatnio wystarczy, ze ich zobaczy a juz sie nerwowy robi
tak tych ludzi lubilam,ciagle mowilam jakich to mam fajnych 'tesciow' i zalowalam, ze moi rodzice tacy nie sa, a teraz odkad zamieszkalam z Tztem wszystko zmienilo sie o 180 stopni, ehh

a w ogole to wrocilam do domu, weszlam na wizaz zaczelam Was czytac i doszlam do tematu ciast, tak narobilyscie mi ochoty, ze wstalam predko i pobieglam robic ciasto, wlasnie sie piecze, do tego zrobilam jeszcze koktajl malinowy, ktory dla odmiany sie chlodzi, no i szykuje sie wyzerka na wieczor
Stary 2010-09-12, 17:30   #2936
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
ja tez mam juz wybrana suknie (...)Tzta gdzie byli tez jego rodzice i tak mi cisnienie podniesli, ze dobry humor i nastroj prysl, zreszta moj jak moj ale Tz to ostatnio wystarczy, ze ich zobaczy a juz sie nerwowy robi
tak tych ludzi lubilam,ciagle mowilam jakich to mam fajnych 'tesciow' i zalowalam, ze moi rodzice tacy nie sa, a teraz odkad zamieszkalam z Tztem wszystko zmienilo sie o 180 stopni, ehh

a w ogole to wrocilam do domu, weszlam na wizaz zaczelam Was czytac i doszlam do tematu ciast, tak narobilyscie mi ochoty, ze wstalam predko i pobieglam robic ciasto, wlasnie sie piecze, do tego zrobilam jeszcze koktajl malinowy, ktory dla odmiany sie chlodzi, no i szykuje sie wyzerka na wieczor

powiedz co dobrego pieczesz????
suknia ślicznabardzo mi się podobają odkryte ramiona
a teściowie zmienili się po Waszym wspólnym zamieszkaniu? mam nadzieje ze szybko minia ta sytuacja i ze okaza sie tak fajnymi ludzmi jak na poczatku

informuje ze do moich jedzeniowych nałogów doszedł własnie arbuz! zjadlam dzisiaj 3 kg
i gotta find my place
i wanna hear my sound

Edytowane przez ssnowdrop
Czas edycji: 2010-09-12 o 17:32
Stary 2010-09-12, 17:33   #2937
coconut87
Raczkowanie

Cytat:
heeeeeeeej opowiedz nam cos o Was:d ile macie lat, skad jestescie??

Mamy po 23 lata, jesteśmy z lubuskiego, ale studia właśnie powoli kończymy w Szczecinie. Razem jesteśmy dopiero 2 lata, ale wydaje mi się, że to już dość dojrzały związek i planujemy wspólną przyszłość
coconut87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 17:49   #2938
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
powiedz co dobrego pieczesz????
suknia ślicznabardzo mi się podobają odkryte ramiona
a teściowie zmienili się po Waszym wspólnym zamieszkaniu? mam nadzieje ze szybko minia ta sytuacja i ze okaza sie tak fajnymi ludzmi jak na poczatku

informuje ze do moich jedzeniowych nałogów doszedł własnie arbuz! zjadlam dzisiaj 3 kg
pieke najprostrze ciasto swiata
-szklanka mąki
-szklanka cukru
-7-8 łyżek oleju
-3 jajka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat lub cukier waniliowy
- owoce
(ja dalam sliwki i maliny)

wszystkie skladniki trzeba dokladnie wymeiszac (nie trzeba miksowac) wylac na blaszke nasmarowana maslem i posypana bulka tarta, na koniec dodac owoce i piec w 160 stopniach (nie wiem ile bo w przepisie nie bylo podane- a jeszcze sie piecze)

a co do tesciow to juz kiedys o tym pisalam, oni to by chcieli zeby Tz mimo, ze z nimi juz nie mieszka, wspomagal ich finansowo i ogolnie klepal biede taka jak oni przez cale zycie,
zreszta dlugo by pisac
strasznie to dziwne jest, bo mi zawsze rodzice powtarzali, ze oni sa poki co od tego aby mi pomagac a ja jak juz sie dorobie itd to bede ewentualnie mogla im pomoc, a rodzice Tzta to malo tego , ze mu nie pomagaja jak sie usamodzielnia to chcieliby zeby jeszcze im dawal kase (tzn oni tego nie mowia wprost, ale takie mozna odniesc wrazenie)
no i nie rozumieja, ze mieszkanie w ktorym mieszka jest moje ( i jakbysmy sie ewentualnie rozstali to on zostaje na lodzie) a nie jego i w kolko mowia, ze on to juz ma mieszkanie, wszystko ma bla bla bla

no ale poza tym to sa bardzo spoko, wyluzowani, i ogolnie z mama Tzta moge o wszystkim pogadac( poza kasa oczywiscie :/)

ja tez uwielbiam arbuza

Edytowane przez 201608051010
Czas edycji: 2010-09-12 o 17:51
Stary 2010-09-12, 18:31   #2939
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
dziewczyny w niedalekiej przyszlosci szykuje mi sie wizyta rodziny, na oko bedzie 7 osob, beda u mnie pierwszy raz wiec chcialabym zrobic na nich pozytywne wrazenie- kulinarne, czy znacie jakies ciekawe przepisy na dania na taka wizyte? w planie mam zrobic ze 3 salatki, moze jakies jajka na twardo z majonezem ale przydaloby sie jeszcze cos na cieplo (zrobie chyba parowki w ciescie francuskim ale to nadal malo, jeszcze ze dwa, trzy dania by sie przydaly), oczywiscie najbardziej zalezy mi na tym aby bylo to smaczne i przede wszystkim tanie, chcialabym mozliwie jak najnizszym kosztem ich ugoscic bo ciezko z kasa jak wiadomo, a poza kolacja bede musiala jakies ciasta jeszcze kupic (chcialam upiec ale jak policzylam wstepnie koszt skladnikow to wyjdzie prawie tyle co kupne, a przynajmniej se roboty zaoszczedze, jak znade chwile to moze ewentualnie biszkopta z galaretka zrobie)
Kochana to temat dla mnie, bo właśnie jestem na etapie poszukiwania pomysłów na dania na naszą parapetówkę kopalnią pomysłów jest blog jednej z wizażanek, którego adres już tu kiedyś podawałam: http://www.redandpale.blox.pl jeśli chodzi o dania na ciepło to fajnym pomysłem są te wstążki z piersi kurczaka: http://redandpale.blox.pl/2008/01/Parapetowka-vol1-cz3.html
poza tym pomyślałabym o jakiejś makaronowej zapiekance myślę, że to dobry pomysł bo koszt niewielki, a danie można przygotować wcześniej i jak zjawią się goście to tylko w trakcie wstawić do piekarnika, poza tym nic tak nie zapycha jak porządna zapiekanka przejrzyj sobie tego bloga, można tam znaleźć naprawdę dużo fajnych pomysłów, a jedzenie posortowane jest wg kategorii więc łatwo się szuka
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 18:47   #2940
ijaa
Zakorzenienie

Ooo, widzę że się temat ślubu wywiązał.
U mnie jeszcze nie czas na takie tematy, ale oboje z TŻ wiemy że wielkiej imprezy nie chcemy. Mnie najbardziej by pasowała krótka sukienka koktaliowa - jedną już nawet mam upatrzoną i cywilny ślub.
Długie też mi się podobają niektóre - kiedyś Wam jakąś pokażę, ale to w razie jakbyśmy się jednak na koscielny zdecydowali.
Impreza maks na 40 osób, a jak dobrze pójdzie - w sensie zupełnie według mojego zamysłu, to obiad dla rodziców, a impreza klubowa dla znajomych

Wybyło nas dzisiaj do Ikei po parę potrzebych rzeczy. Kupiłam podzialki takie materiałowe do szuflady z bielizną i nie pasują za wysokie są ale spoko, już je w szafce umieściłam i tez dają radę. Po za tym pudełka do sypialni bo mieśliśmy duże dwa i się rozleciały od cieżaru w nie załadowanego. A teraz mamy mniejsze - czerwone Co by pasowały do naszego kawowo, brązowo, czerwonego motywu sypialnianego.
Ogólnie w szał porządkowy w padłam, bo wszystkie ciuchy wyrąbałam, a teraz ukłądam, przekładam, wyrzucam i dochodzę do wniosku że mam za mało miejsca.

Idę dalej ogarniać, bo jestem w pieluchach, a zaraz mnie noc z tym bałaganem zastanie.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości