|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: UdaĹo siÄ po poronieniu :D cz.II
Cytat:
a co Ci jest?? to od tej cholernej @?? zaczynacie już staranka o kolejnego potomka??
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
|
#2912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak juz wroce do normalnosci to napisze ci wszystko ze szczegółami ![]() Cytat:
a koszule wole chyba swoja załozyc chyba że karzą zalozyc ich![]() przytulam cie kochana
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II
Dizi gratulacje
Justa, a jak Twój Książę w wieku 16 lat przyprowadzi do domu jakąś lafiryndę??
|
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termin mam na 01.06 ,czyli na dzień dziecka ![]() Nie widziałam tapety na zywo, ale wiem,że to jest TA Zadna inna mi się nie podoba,no,może z esprita paseczki,ale są troche zbyt "agresywne" ,a ta jest idealna ![]() Po USG połowkowym zaczniemy szykowac się powoli na przyjście potomka na świat
Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-01-04 o 11:20 |
|
|
|
|
#2916 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Potem byla cesarka, zaeczla sie o 9 a za 5 min juz wyjeli Ale z brzucha, polozoli mi ja na chwile na piersi i potem zabrali. Zawiezli ja do sali pooperacyjnej gdzie byl juz TŻ. Za 30min przywiezli mnie do tej sali, musialam tam lezec jeszcze chyba z 2 godziny, razem ze mna byli TŻ i dzidzia Pamela przed oparacja rozmawial ze mna anestezjolog i wszystko mi dokladnie wyjasnil, co bedzie sie dzialo, u Ciebie pewnie tez tak bedzie
Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2011-01-04 o 11:32 |
||
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
A to MY już przy samej końcówce
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak wyglada sprawa z dzidzią po czy od razu pokazuje małą tatusiowi czy jak???
|
|
#2919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moj TŻ prawie od razu widzial dzidzie, ma nawet jej zdjecie z kawalkiem pepowiny ![]() Bardzo ladnie Mam taka sama karuzele
Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2011-01-04 o 11:35 |
|
|
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Dizi gratulacje!!!
Bella ja dziś myślałam o Was i właśnie pomyślałam, że to jednak będą chłopcy ![]() Byłam dzis w ciucholandzie,ale nic nie było To dałyście mi do myślenia z tym spaniem dla dziecka... Jeszcze zapytam mamy. Lulka super będzie ten pokoik Zuzi! Kiedy zaczynacie tam działać?
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i po jakim czasie "stawiaja do pionu" kobiete? i ile po zabiegu nie mozna jesc i pić ?P.s ale cie męcze ![]() dzieki
|
|
#2922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze tylko rolete rzymska muszę domówić i będzie koniec![]() z tym spaniem to sie zastanów,bo to naprawde ważne!! ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Ta już o jedzeniu zaczyna
![]() |
||
|
|
|
#2923 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Gratulacje Cytat:
Cytat:
w moje urodziny ![]() Cytat:
. Tatus zobaczyl malego na korytarzu, jak jechal na sale dla noworodkow po cc. Ogolnie milo wspominam cc, trzymalam anestezjologa za reke (gumowa rekawiczke heh), lekarze liczyli narzedzia po cc i chwalili sie miedzy soba ile ktory i z kim ciec robili, czasem rozmowy sa troszke drastyczne jak ktos jest wrazliwy typu szybko zaciskaj naczynie bo tetni, pacjentka sie wykrwawi .Najgorsze jest pierwsze wstanie z lozka, jak sie rozchodzisz to juz jest dobrze. Rane po cc spryskuj kilka razy dziennie octeniseptem i uwazaj bo wystajacy szew wbija sie w gatki siatkowe i jak zapomnisz sie pociagniesz to boli . Zdjecie szwu to 3 sekundy, nawet nie zauwazysz kiedy.aaa i prostuj plecki bo pozniej bardzo bola od schylonej pozycji. Co do jedzenia i picia , po godzince od ciecia lyczek wody, po 2-3 znow kilka lyczkow a potem ile chcesz, nie pamietam jak to jest z jedzeniem, ale chyba po 12h dostalam sucharka. Przez 3 dni tylko sucharki, herbatka. Mialam swoje slodkie suchary i biszkopty, mama przynosila mi kisiel w butelkach po bobofrucie, gotowa herbatke dla kobiet karmiacych i jak tolerujesz mleko to mozna budyn na drugi dzien po cc. Z tabletek p/bolowych czysty paracetamol 2 tabletki co 6h. Ja nie myslalam o jedzeniu, maly tak plakal, ze nie mialam czasu zjesc tego sucharka.
http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png Edytowane przez starapanna Czas edycji: 2011-01-04 o 12:04 |
||||
|
|
|
#2924 |
|
Zadomowienie
|
Dizi GRATULACJE!!!!!! Ale maluszki nam się wysypują
. Jak nasze fasolki parę tygodni temu ![]() Trochę nas będzie na przełomie lipca i sierpnia ![]() A ja nad płcią jakoś jeszcze nie dumałam. Wszyscy sobie życzą chłopca bo u mnie w rodzinie same dziewuszki więc w końcu jakiś mężczyzna by się przydał. Szwagierka kiedyś mi wróżyła z obrączki i też jej wyszedł chłopiec a nawet dwóch Ale jak będzie dziewuszka to mam mnóstwo odłożonych sukieneczek ![]() A łóżeczka też mam dwa turystyczne i normalne drewniane po bratanicy. Na razie głęboko schowane Kurcze tak sobie myślę, że naprawdę niewiele mi zostanie do kupowania kosmetyki pościel buteleczki itp. Nawet wózek na strychu leży Odbierają mi całą przyjemność robienia zakupówPam a jak już tak myślisz o jedzeniu to proponuję coś sobie już zamówić u rodzinki albo tż niech przyniesie bo przynajmniej u nas jak sobie przypomnę karmienie w szpitalu to woła o pomstę do nieba. A ja właśnie gotuje fasolkę po bretońsku.
[*]09.08.2010-mama zawsze będzie o Tobie pamiętać Aniołku Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2011-01-04 o 12:00 |
|
|
|
#2925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiscie ze dasz rade, najgorszy strach z nie wiedzy - jak przyjedzie co do czego to sobie ze wszystkim poradzisz. Do pionu stawiaja po 12h, bylam przerazona ze tak szybko, ale to jest do zrobienia Pamietaj zeby robic to powoli i oddychac! ![]() Nie pameitam za bardzo z tym jedzeniem i piciem, chyba 2-3 dni? Mi sie w ogole nie chcialo, naprawde ![]() Acha jak bedziesz lezec 12h po cesarce nie podnos glowy! Jedna dziewczyna z mojej sali ciagle podnosila i potem miala straszna migrene. Kasiek ja tez dostalam duzo rzeczy, ale troche bodziakow i spioszkow i tak musialam kupic ![]() Panienko to pozno karmilas, ja karmilam od razu po operacji. Dobra uwaga z tym prostowaniem plecow
Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2011-01-04 o 12:06 |
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na czczo to wiem ze mam być ale kolacje moge zjesc jeszcze normalnie no i oby pokazali mi małą od razu po wyjeciu, chyba mój gin tego mi nie zrobi i nie weźme małej od razu do ważeniasłyszalam tez ze na raze dobra jest masc arnikowa ale to juz chyba po wyjeciu szwów
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to niesprawiedliwe!! ale co tam,jakos dam radę najgorzej będzie jak Vat podniosą,bo naprawde bardzo wszystko zdrożeje!
![]() |
|
|
|
|
#2928 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
głowe to wiem wlasnie zeby nie podnosci tylko mozna krecic nia na boki![]() jeszcze raz dzieki chyba wszystko juz wiem ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
#2929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czwartek juz pojutrze
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie to byla szybka akcja, bylam przerazona tym wszystkim i nie odzywalam sie. Moze nie pokazali mi dziecka bo tetno mu spadalo?? Albo takie sa dziwne zasady w Koszalinskim szpitalu. Nie wiem, ale powiedz wczesniej ze chcesz zobaczyc coreczke i nakarmic ja.
Mojego lekarza nie bylo przy mnie, mial przyjechac rano i nie zdazyl . Na porodowce byalm o 2:30 a o 4:00 bylo po wszystkim.
|
#2931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja u siebie dopiero teraz wypatrzyłam fajny lumpek z super ciuszkami na wage i tam bede kupowac no już pojutrze ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
A nie to ja na ciecie jest umówiona na dyżur z moim ginem ktory prawie bedzie w czwartek od rana w szpitalu, innemu nie dam sie pokroić nie no żartuje
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Pamelka Ty to niezła laseczka jestes naprawdę super wyglądasz!!
![]() |
|
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
Dizi GRATULACJE!!!!
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE DLA FRIDKI I DIZI
w koncu was doczytalam uff ale sie dzieje.widze ze zaczely nam z brzuszkow wychodzic malenstwa ale fajnie.Mokra nam tez zleci,nawet sie nie obejrzymy Ja ju zaczynam myslec jak to bedzie wygladalo ![]() Pam trzymam za Was kciuki kochana-nie martw sie bedzie dobrze : ![]() Cudnie wygladasz A no i po co buzke zamazujesz.My cie widzialy w sesji mikolajkowej Enis Franio jest sliczniutki Mokra co do lozeczek to to 4 bym wybrala.mam od kuzynki w pl takie i jest super ja do bujakow i koleysek jakos nie jestem prezkonana a te turystyczne nie zrobily na mnie dobrego wrazenia.jakies takie nie wiem Co do terminu to nic juz nie gadam ale mysle ze moze nawet w jednym dniu se urodzimy a co ![]() Lulka co tam gotujesz dzisiaj ![]() no my juz w domku jestemy,wyaspani,teraz jakies zakupki drobne i szukanie mieszkania nam zostalo.a potem przeprowadzka takze nic tylko patrzec jak zrzuce te ciasna zimowa kurtke Tesknilam za Wami strasznie i ciesze sie ze juz tu jestem Teraz na biezaco bede z Wami Edytowane przez madzik2221 Czas edycji: 2011-01-04 o 12:36 |
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja się zbuntowałam i nic nie gotuje wogóle mam wrażenie,że za mało witamin jem i jakaś taka osłabiona jestem mam wrażenie ,że Zuzia wszystko ze mnie wysysa a ja zostaje bez niczego!!dziewuszki macie jakies sposoby na witaminy w ta cholerną,paskudną zime???? ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- PAMELKA ja się szykuje na cc,bo bardzo boje sie naturalnego porodu!!!! a poza tym przy tych porodach naturalnych to różne dziwne rzeczy się dzieją i wolę nie ryzykować ![]() tak wstępnie ustaliłam z moim lekarzem i tego będe sie trzymac!
![]() |
|
|
|
|
#2936 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajniutkie meble i tapeta też ![]() Jeśli chodzi o ubranka na rozmiar 56 to jak wczoraj zliczyłam ile tego mam to wyszło, że dużo Ale na 62 mam jeszcze więcej ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Najgorsze, że syna wychowuje się dla innej kobiety ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
A Ty już @ dostałaś?? Szybko.
|||
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
No Pamelka pięknie!!!
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- No Madzik dobrze że bezpiecznie dotarłaś na miejsce i znów się udzielasz ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Lulka robiłaś już test obciążenia glukozą?? Ok biorę się za jakąś robotę, dziś nic mnie nie kłuje w brzuszku więc trzeba to wykorzystać
|
|
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche się boje tego badania ,bo jestem bardzo słaba!!ale ja generalnie należe do tych jęczących więc przed ciązą tez mi wiecznie słabo było a ja wczoraj godzinkę na aquaaerobicu byłam i naprawde polecam!! rewelka i bardzo polecane kobietom w ciąży! MADZIK tez pomyślałam o tych sokach,bo warzywa teraz to masakara! ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- KARLA na to obciążenie glukozą to trzeba by na czczo?? jak ja to wytrzymam?? a Ty wypiłaś to?? ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- [QUOTE=Karla604;24153481]Lulka Zuzulka będzie miała śliczny pokoik Fajniutkie meble i tapeta też ![]() Jeśli chodzi o ubranka na rozmiar 56 to jak wczoraj zliczyłam ile tego mam to wyszło, że dużo Ale na 62 mam jeszcze więcej ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- A dziękujemy,mam nadzieje,że wyjdzie łdnie. Ja teraz policzyłam i wybieram sie na zakupy,podjadę do Tesco ,bo mamy tu naprawde świetne rzeczy Zazdrosze Ci,że już przynajmniej amsz z głowy ciuchy,a reszte kiedy kupujesz?? zdecydowałaś się na tego X-landera?? jaki kolor bierzesz?? bo ja gondole arctic,bo celujemy w samo lato i w czyms ciemnym to nam sie dzieci pogotuja tam,a spacerówke czarno-szara
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

a koszule wole chyba swoja załozyc chyba że karzą zalozyc ich

?

Ale jak będzie dziewuszka to mam mnóstwo odłożonych sukieneczek
to niesprawiedliwe!! ale co tam,jakos dam radę