|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Witam Was mamuski. Caly tydzien jakos nie mialam weny tworczej, ale codziennie Was czytalam
. dzis za to wide ze cisza? Ja dzis upieklam kopiec kreta , Bo ktoras z Was ostatnio dodala takie apetyczne zdjecie , no I chodzilo za mna to ciasto, no I dzis juz jadlam , pychotka. Od poniedzialku nie jem slodyczy, od nastepnego poniedzialku, mam nadzieje ze to wypali I nie zapomna. Brzusiu rosnie , wydaje mi sie ze w tydzien to taka pilka sie zrobila a tu dopiero 22 tydz.Gratulacje dla wszystkich ktore mialy pomyslne wizyty, no I trzymam kciuki na kolejne. Dzidzia kopie jak szalona , czasami spac mi nie daje, tatus w siodmym niebie .Wozek kupujemy na eBay-u podobny do Eco-line , Aston kosztuje;300funtow 3w1 no to chyba nie taka zla cena , a kolorki przepiekne. Pogoda nam dopisuje , jest slonecznie , troszke chlodno ale pieknie , kwiatki kwitna. Wczoraj sobie kupilam biustonosze,cyce urosly hihi. No to tyle co u mnie. Wy sobie kupujecie dzinsy a ja tak sie przezwyczailam do leginsow ze z tylka nie schodza. W innych spodniach jest mi zee I niewygodnie, wiec sobie jak narazie odpuszczam zakupy, jeszcze w niektore bluzki sie mieszcze , dlatego wstrzymuje sie od zakupow. Dobra ide z obiadkiem powalczyc , a u nas dzis chlebek pita z kurczakiem , salata, pomidorami I duzo keczupu jak dla mnie. Zycze udanego weekendu... Edytowane przez madziaranew Czas edycji: 2011-04-02 o 14:57 |
|
|
|
#2912 |
|
Zadomowienie
|
Ja się wzięłam za sprzątanie, umyłam okna, zmieniłam pościel, ale męczę się jak stara baba
|
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
Posprzątałam dom, porobiłam ze szwagierką porządek w obuwiu, pojechałam do mamy z wczorajszym filmem 4d młodego, wstąpiłam po drodze do lumpka i kupiłam śpiworek taki w sam raz na lato, bo cieniutki
i padam na twarz
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
a ja jestem spowrotem......na działce woda stoi wiec dalismy sobie spokoj z zostawaniem i grillowaniem.... musi opasc zeby mozna bylo pojechac.....to swieze powietrze mnie znużyło....
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja już po zajęciach, na dzisiaj koniec, jeszcze jutro ![]() Pogodna u nas taka sobie, jest ciepło, ale słoneczka nie ma... ![]() Cytat:
Dobrze, że żołądeczek się odnalazł Super
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny niewiem o czy o tym juz pisalyscie moze przeoczylam ale zapomnialam sie zapytac lekarza wiec pytam was czy mozna farbowac włosy w ciazy bo mam mega odrosty a sie troche boje je farbowac
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Ja farbuję raz w miesiącu farbą bez amoniaku Loreal casting
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2918 |
|
BAN stały
|
Witam
![]() Przepraszam za ostatnią nieobecność, ale zaczęliśmy remont dzisiaj Malujemy pokój Kasi i (nareszcie...) złożymy łóżeczko ![]() Gratuluję udanych wizyt, poznanych płci, każdej dziewczyneczki i każdego chłopczyka ![]() A u nas cieplutko Słońce zza chmur wychodzi i jest cieepło!
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
farbować można farbami bez amoniaku, gorzej z rozjaśnianiem bo ten smrodek i opary z rozjaśniacza jest szkodliwy co nie zmienia faktu że jak zrobisz to w salonie a nie w swojej małej łazience i nie co miesiąc ale np ze dwa razy to nic nie powinno się stać
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- a ja z mężusiem zaliczyłam prawie 2h spacerek, słoneczka nie ma niestety ale nie jest zimno więc pochodziliśmy i jestem mega zmęczona i kręgosłup mnie boli ale czuję się fajnie
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz raz wlasnie rozjasnialam (pasemk) i jeszcze przed porodem sobie rozjasnie. poprzednio tez dwa razy robilam wlosy i mi nic nie bylo. ba, nawet w 8 miesiacu po fryzjerze do kosmetyczki poszlam, a co, trzeba ladnie do porodu wygladac
![]() wogóle odwaliłam numer stulecia - robie sobie mizerie na slodko ze smietana i zawsze dodaje troche octu zeby taki lekki kwasek byl i ogorki zeby byly miękkie. no i polalam troche... zaśmierdzialo zmywaczem... patrze - a w reku trzymam ROZPUSZCZALNIK DO FARB skad mialam w kuchni w szafie to nie wiem, ale jakbym miala katar to byl pewnie dzien na płukaniu żoladka spedzila... na szczescie maz sie zlitowal i polecial po drugiego ogorka do sklepu jak zobaczyl moja mine (no mailam ochote na ta mizerie nieziemska!)mam dzis jakiegos doło-melancholijengo humorka, wiec wywalilam chopakow na spacer a sama delektuje sie cisza. nawet spalam sobie z malym bo jakos spiaca i zmeczona jestem. coraz bardziej mi ciązy ten mój wielki bębenek, jak chodze za dlugo to az kamien sie robi, po spacerze musze lezec zeby sie unormowal... ech, starosc nie radosc
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wciągnęłam cały kisiel brzoskwiniowy z jabłkiem startym ....
jutro jak będzie ładnie jadę na ryby z Tz .... ja osobiście nie łowię ale lubię sobie posiedzieć
|
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
A gdzie jeździcie, na Wisłokę czy gdzieś dalej?
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie ciekawa jestem gdzie jeździcie? szwagier, zapalony wędkarz jeździ na Wisłę na szczupaki i czasem nam przywozi kilka ale ja takich rzecznych ryb nie lubie, karpi tez zresztą, tż się tylko zachwyca i zajada.
Mój małż wczoraj poszedł na chwilę do sąsiada na staw z wędka na próbę sezonu ![]() złapał kilka malutkich karasi tylko
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-04 o 06:31 |
|
|
|
#2925 |
|
BAN stały
|
Upiekłam ciacho ale czekam na galaretkę jeszcze.
Zajadam sie słodyczami,szukam na allegro chusty i nie wiem czy elastyczna tkana czy bawełniana? Kupiłam Izie kosmetyki Hipp i Musteli,jeszcze tylko podkłady dla mnie do szpitala i jestem zwarta i gotowa. Praca w stodole wre na całego.Efekt?-T. ma przebitą gwoździem nogę,stłuczone żebra i ogromniastego siniola,kręgosłup mu padł i chodzi w pół zgięty a obiecał umyć podłogi bo na razie ja sprzątam. Nie spałam dziś bo a tu kawę zrobić chłopom,a tu dzieci wyją,obiad,sprzątanie,kup a,siku...i sobie odpuściłam. Monia no to numer odwaliłaś ![]() Dzięki Bogu nie zjedliście tego!!!! Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-04-02 o 19:13 |
|
|
|
#2926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie pytałam o zgodę, poczytałam że nie grozi, a rozjaśniać nie rozjaśniam. Raz miałam na rudo a teraz na brąz i przed porodem mam zamiar jeszcze raz pofarbować ![]() Nerola to widzę, że obydwie polujemy na chustę Ja poluję na tkaną i w ciemnych barwach, bo elastyczną jasną od kumpeli dostanę
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-04-02 o 19:13 |
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Dżem Dobry
))Ja dzisiaj mam mega pozytywny dzień. Co kilka komplementów może zdziałać ![]() Pojechałam na uczelnie i ....spędziłam cały dzień na buszowaniu po sklepach z kumpelą ![]() I stwierdzam, że lubię być w ciąży bo ludzie jacyś tacy milsi Aha i muszę się przyznać..moje libido jest mega wielkie ![]()
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
najgorsze ze to tylko dla mnie, bo maly jada buraczki a mąż ogorki kiszone do ziemniaków... mnie tylko nachodzi na inne rzeczy - oni to tradycjonalisci (tzn. nic poza jedna rzecza nie ejdza
)
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
My wróciliśmy od ciotki M. i siostra cioteczna M. ma dla nas jakieś ciuchy p swojej córce (ale mówi, ze to takie większe rozmiary), do tego jak chcemy to może nam dać wanienke (chcemy
) i łóżeczko turystyczne, no i tak się zastanawiam nad tym łóżeczkiem, czy nie pożyczyć i do mamy nie wstawić, to mogłabym jej czasem małą podrzucić![]() Więc jeszcze tylko materac i kosmetyki i mała ma juz wszytsko Nerolko też się rozglądam za chustą, ale sama nie wiem, czy jest mi potrzebna
|
|
|
|
#2930 |
|
BAN stały
|
Sygine a jakie polecasz?Bo ja ciemna w tych sprawach bo mam nosidło.
Zmalowana no toś mnie zaskoczyła "na szaro" Moje sięga "0" Monia to ładną dawkę byś przyjęła jak bez podziału. Iza zjadła chłopakom wszystkie lizaki
|
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
nerolka dobrze, że nie znasz moich snów ostatnio
Iza zjadła lizaki hah
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorkiem
Gratuluje poznania płci Editka i Blondynka ![]() Sygine super fotki no i dobrze że żołądek sie znalazł ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Dziewczyny kupujecie laktator ? Ja już sama nie wiem
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova ja kupuję dopiero po porodzie jak się okaże że potrzebny
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Pół dnia spędziłam na leżaczku, w frodzie u mamy, rozwiązując krzyżówki i czytając gazety dla przyszłych mam. Wreszcie się trochę poleniłam
![]() ![]() Cytat:
) i ciągle coś mi leci z rąk
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-04-02 o 20:09 |
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Od nas właśnie goście pojechali - teściowie, szwagier itp, żyję
Teraz TŻ gdzieś z tatą pojechał więc mam chwilę zajrzeć do Was Pogoda dziś piękna, jutro wybieramy się na basen i na lody, tak dziś za mną chodziły...a w zamrażarce jeden, waniliowy... otworzyłam po czym stwierdziłam że nienawidzę waniliowych a ten w ogóle niedobry na pewno jest, no i TŻ musiał zjeść ![]() zadowoliłam się sałatką z selera i ananasa ![]() A teraz dla rozrywki puściła mi się krew z nosa
|
|
#2936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zmalowana brzydalu niegrzeczny Ja też mam w ciąży jakieś takie większe potrzeby, ale mąż mnie dziś wkurzył i ma szlaban.Editka2022 ja też już dwa razy farbowałam u fryzjera. Serio, jak salon dobry to nawet zapachu nie czuć bo klima wyciąga raz dwa. Zresztą czytałam, że raz na czas można, a kolorek chwycił ładnie. Mam znajomą fryzjerkę, która już dwoje zdrowych dzieci urodziła, a raz dziennie farby kładła klientkom, bo na tyle dostała pozwolenie od swojej gin. No to my nie możemy??? ![]() Aania_20 na pewno nie skrywasz bliźniaków? Sen był bardzo rzeczywisty
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dopiero po porodzie, mam w razie w od znajomej taki najprostszy odciągacz, a jak się okaże mi potrzebny to w każdej chwili moge kupić, a jak sie nie przyda to zal by mi było kasy
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie koleżanka polecała chusty, no i coraz poważniej się zastanawiam czy nie kupić
![]() ja kupię później, jak okaże się potrzebny, choć pewnie tak będzie bo po wakacjach zajęcia na uczelni... ale też nie mam pojęcia jaki...ponoć ręcznym trzeba się sporo namęczyć.. doradzicie coś? ![]() Cytat:
okaże się może przy kolejnym usg ale by był numer
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
TZ jeździ nad Wisłokę ale jak ja jadę to jeździmy na stawy rybne ..... nad Wisłokę to już chyba bym w tych gabarytach nie poszła mogłabym się sturlać do wody hehehhe
ja kupiłam, ponieważ z doświadczenia moich koleżanek przydaje się, a nawet może pomóc w laktacji jak dzidzia cyca złapać nie może, a wtedy będę musiała kupić w sklepie za 150-200 zł a tak kupiłam zestaw TT na allegro za 70 zł i w tym mam butelkę .....a mam zamiar wrócić do pracy i jak tylko będę dawała radę to chcę nadal karmić piersią muszę jakąś kolacyjkę sobie zrobić .... jakieś kanapeczki może
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

. dzis za to wide ze cisza? Ja dzis upieklam kopiec kreta , Bo ktoras z Was ostatnio dodala takie apetyczne zdjecie , no I chodzilo za mna to ciasto, no I dzis juz jadlam , pychotka. Od poniedzialku nie jem slodyczy, od nastepnego poniedzialku, mam nadzieje ze to wypali I nie zapomna. Brzusiu rosnie , wydaje mi sie ze w tydzien to taka pilka sie zrobila a tu dopiero 22 tydz.

a ja jestem spowrotem......na działce woda stoi wiec dalismy sobie spokoj z zostawaniem i grillowaniem....
musi opasc zeby mozna bylo pojechac.....to swieze powietrze mnie znużyło....

Ma już 996 gram a to 25 tc